Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
hipi

zdravím, nekouřim už přes 3 měsíce, ale absťák mám někdy docela velkej . Je pravda, že CH jsem bral poměrně krátce. Myslíš, že můžu něco pokazit, když ho začnu zase brát ? Předem díky a zdravím všechny odvykače.

Ema

Koľko je krátko? A začal si znovu fajčiť? Tak či tak, myslím, že nič nepokazíš, ak začneš znova.

hipi

ne, zatím se držím - nekouřím. bral jsem startovací dávku (0.5mg), pak jedno balení (1mg)

radek

Ahoj hipi,myslím,že pokud nekouříš a máš občasný absťák,tak si klidně můžeš prášky vzít..Já sám jsem si někdy vzal,ikdyž jsem už prášky nebral.A stále mám poslední čtyři v šuplíku-víceméně jenom s nostalgie.Zdravím všechny.Radek

hipi

Ahoj Radku, díky za radu, nechám si ještě jedno balení předepsat. zdravím

Lindule

Ahoj nekuraci, mela jsem baleni Champixu v supliku asi 2 mesice a dneska rano presne v 10 hodin jsem se rozhodla ze to konecne musim zkusit prestat. Uz me to nebavi porad kourit jak fabrika. Je mi 28 let a kourit krabicku a nekdy i vic denne, jsem vecne unavena, lina, zadychana, ukaslana. Uz se tesim na den kdy si vubec nezapalim. Zatim po jedne tablete jsem takova vyklepana a je mi trosku blbe od zaludku, ale tak snad si na to zvyknu a bude to casem jen lepsi a lepsi :-)

ládík

Ahoj. Chtěl bych se účastnit Vašich diskuzí, ikdyž ještě nejsem uživatelem pomocníka Champix. Dovolte, abych se představil : 50let - 32-33let závislák na 15-40ti stovkových spartách denně. Dnes (za chvíli) = nekuřák = 75 dní = 1 800 hodin = 108 000minut = 6 480 000sekund. Vaše diskuzi sleduji již několik týdnů a věřte, že pomáhají. Snažím se prozatím bojovat proti tomu zlozvyku zatím přirozeně - snad vůlí ?? Mám to ztížené faktem, že jsem vlastně ani nechtěl přestat, ale došlo k přísnému lékařskému zákazu. Zhruba od 40tého dne mám však problémy, snad již ani ne nikotinové, ale se zbavením se návyků = každé usednutí do auta, každý konec jednání apodobně apodobně. Krize v těch dnech byla taková, že jsem si sehnal recept na Champix, ale nevím si rady, jak ho užívat-ještě jsem nezakoupil (nebyla žádná přípravka, žádný připravený den D atd.) Chtěl bych proto poprosit o radu.

Greena

Tak jsem po nějaké době zase nakoukla, co je nového - a koukám samí noví odvykači - držím vám všem palce!!! Já za pár dnů oslavím rok (R-O-K!!!) bez cigárka, též jsem odvykala s Champixem a za podpory lidiček na těchto stránkách. Ládíku, jsi borec, žes to zvládal 75 dní jen vůlí, i když máš hodně silnou motivaci -zdraví....- no krizička se dostavila, to se může stát..... Já na tvém místě bych klidně sáhla po Champixu a začala bych ho užívat v menší dávce. Nejdřív 1/2-0-0, pak třeba zvýšit na 1/2 - 0 - 1/2, a kdyby ani to nepomohlo, tak ještě trošku zvýšit. Je potřeba zaměstnat 1. pusu 2. ruce 3. hlavu . Na zaměstnání pusy a rukou se mi osvědčila obyčejná párátka nebo paipo. No a hlavu zaměstnej surfováním po internetu nebo čtením. Nebo to zkus se sportem ( třeba procházky se psem) nebo se projeď na kole. A kdyby ani to nepomohlo, tak napiš sem "HELP" a vždycky tady najdeš někoho, kdo ti vyjádří podporu. Drž se!!

Ema

Neviem, či som tá najpovolanejšia na radu, ale v tejto diskusii veľmi dlho trvá, než sa niekto ozve, preto zatiaľ sa ozývam ja: prestať fajčiť so Champixom nie je žiadny problém. Užívanie je podrobne popísané v každom balení lieku. Príbalový leták snáď ani nie je potrebné čítať. Začína sa slabšími tabletkami a aj tie postupne - prvé tri dni po jednej, ďalšie štyri dni po dvoch, a od ôsmeho dňa už plná dávka, to znamená dve miligramové tabletky denne. Vraj deň D sa má stanoviť práve na ten ôsmy deň. Mne to nevyšlo, fajčila som podstatne menej ale fajčila, a to celých 17 dní. Ku koncu už iba 3 denne a každú na dvakrát. Keď som vyfajčila všetky cigarety, čo som doma našla, nové som si nekúpila a nebolo to ťažké. Plnú dávku lieku som užívala iba 30 dní, potom som si začala tabletky poliť, polku ráno a polku večer, teda denne jeden miligram, pretože pri plnej dávke mi nebolo dobre a aj depresie boli silné. Dnes je presne 5 týždňov, čo nefajčím. Naučila som sa zobrať ku káve namiesto cigarety paipo, kúpila som si knihu Allena Carra Ako prestať fajčiť a tak podobne. Neviem, ako dopadnem, až prestanem liek užívať, Neprepadám eufórii z nefajčenia. A moja rada je - ak chceš prestať fajčiť bez násilia a abstinenčných príznakov, skús Champix. Dúfam, že Ti to vyjde.

Marlboro Man

http ://marlboro-man.blog.cz/ B log o přestávání s kouřením...

Ema

Čítam. Dúfam, že poviedka či román bude mať dobrý koniec.

ládík

Děkuji. Díky Vám a Vaší podpoře jsem přežil další den bez těch zrádných bílých trubiček. Zkusím ještě vydržet silou vůle s Champixem v rezervě. Kdyby jen člověk věděl, kde je ta hranice, kdy úplně přestane myslet na tu proradnou vášeň. Někdy mi někdo říkal o tzv. trojkovém nekuřáckém zákonu = přežít - 3hodiny, -3dny, -3týdny, -3měsíce, -3roky a pak úplná svoboda.Blížím se ke 4metě a byla by škoda zahodit tolik dní bez cigarety. Držte se, přeji všem další klidný nekuřácký den.

Lindule

Ahoj, tak mam v sobe druhy ranni prasek a zase mi neni nejlip, ale da se to vydrzet. Jinak stale stejna chut na cigaretu, ale to je zatim asi normalni, tak drzte se...papa

Ema

Ty si taký benjamínek, aj vekom aj v odvykaní. Bude zaujímavé sledovať Tvoje pokroky, ak nám o nich dáš vedieť. Držím palce!

corrona

Když ono je těžké dát někomu vědět, jediný kdo se ozve jsi Ty Emo a ti co by mohli pomoci, tak se neozývají. Co Monča??? Začínaly jsme prakticky spolu a už je dlouho ticho po pěšině. Zvládáš to?

Věra

Tak já se zase ozývám:)..Kouřím..Hrne se ted na mě jeden problém za druhým,ale nechci to vzdát úplně..Nemáte někdo zbylý Ch.?Jen se ptám než si půjdu pro recept..

corrona

To je škoda žes zase začala ale je vidět že se nedáš, když začneš znova. Jak dlouho jsi nekouřila?Jinak na druhé diskuzi nabízel někdo Champ. za 700 ale je tam 20 tablet a to už je lepší si připlatit a mít celé plato. Neboj se jít do toho znova, už víš do čeho jdeš a i když máš problémy, cigárem to nespravíš, mám jich také víc než dost a nekouřím. A to se mi zdají divoké sny o kouření....

corrona

Teď koukám že Ti to nějak nešlo přestat, tys přestala brát i prášky vid? Jenže jestli máš nějaké problémy, bude Ti to trvat chvilku dýl. Někde asi ve čtvrtině diskuse jsem četla že někdo přestal asi až v polovině 2 měsíce. Nevzdávej to když už jsi tak hezky začala...

Leňa

...a tak vás tu chci pozdravit a povzbudit.Pomocí Champixu jesm přestala kouřit v prosinci 2007 a dosud nekouřím,nemám ani sebemenší potřebu kouřit a dnes věřím,že už nikdy kouřit nebudu!!!Ten poslední dovětek je tam proto,že jsem už jednou asi na 4 roky kouřit přestala a zase začela-z blbosti-myslela sem si,že to mám pod kountrolou,ale byl to omyl!!!Poud je někdo silný kuřák(já kouřila skoro 30 let-se čtyřletou přestávkou),už si nesmí nikdy zapálit!To dnes vím a proto to neudělám.Není důvod.Pokud si vzpomínám,většina mých spolubojovníků taky vydržela.Úspěšnost se mi zdá vysoká.Nejdůležitější je to opravdový vnitřní rozhodnutí...né takový to"jak by to bylo fajn,kdybych nekouřila...kéž bych nekouřila...a pod."Lidi,moc vám přeju,abyste vydrželi,je to osvobozující pocit...a těch peněz,co můžou být utracený za něco jinýho!U mě je to za těch asi 19 měsíců cca 35 000Kč (při krabičce/60Kč/den)a protože manžel přestal kouřit 3 měsíce po mně(kouřil 30let),je to už asi 65 000Kč a to za to opravdu stojí.Zlomte vaz a zase někdy na písanou :-D

Leňa

...a ještě něco!Po Champixu mi bývalo hodně zle,ale trvalo to pár minut a tak se to dalo vydržet.Postupně jsem dávku snižovala až na půl tablety denně.Celkově jsem moc dlouho nebrala...dva nebo tři měsíce,možná by se to tady na diskuzi dalo vyčíst.Ale jsou tu tací,kteří brali i rok,ze strachu z recidívy a úspěšně přestali.Myslím,že to byla Sigrit a ta taky hodně dlouho brala,než přestala kouřit úplně.Podstatné je,že kouřit nakonec přestala a pokud vím,nekouří dodnes....Sigi,pokud se tu ukážeš,zdravím tě!

corrona

Ahojky, já mám po Champ strašně živé sny, od té doby co jsem přestala kouřit dost špatně spím. A to si ho už asi měsíc půlím. Dnes jsem si odpolední dávku nevzala, tak uvidím. Má s tím někdo zkušenosti? Jinak příběhy těch co začínali s nekouřením na tomto fóru mě vlastně motivovali k tomu abych to taky zkusila a příští týden to bude už měsíc co nekouřím. Nikdy bych tomu nevěřila že to dokážu... :-))

ládík

MÁM ZA SEBOU 77DNÍ. PARÁDA. BOHUŽEL TO MUSÍM VYDRŽET I BEZ CHAMPIXU. I TAK I JÁ MÁM SNY-NE DIVOKÉ, ALE MINIMÁLNĚ 2TÝDNĚ SE MĚ ZDÁ, ŽE MĚ NĚKDO VOLÁ, ŽE MĚ NA BALKONĚ HOŘÍ CIGARETA. MANŽELKA SE PAK DIVÍ A MÁ MĚ ZA BLBCE , PROČ V NOCI VSTÁVÁM A KONTROLUJI BALKON. NEVÍ NEBO NEPORADÍ NĚKDO, JAK TY NÁVYKY Z TÉ HLAVY DOSTAT ? PŘEJI VŠEM DALŠÍ ÚSPĚŠNÉ DNY BEZ KOUŘENÍ

corrona

Tak to mě těší že nejsem sama ale jsi fakt dobrej že jsi to zvládl bez champ. Já bych to asi nedokázala ale jestli se i Tobě zdají takhle divoké sny, myslím že bych měla zvýšit dávku ch než budu spát zase normálně a Ty by sis ho měl nechat radši napsat. A nebo možná čaj meduňkový na spaní. Snad někdo poradí. Držím pěsti a drž se...

ládík

corroně - Mám problém s tím, že si nemohu pomoci Ch-em. Moje břišní bay pasy a břišní pocity od Ch-čka nejsou asi nejlepší kombinací.Bral jsem Ch-ko jen 2 dny (a to jen 1/4) a raději jsem toho nechal. Musím si poradit jinak - zejména silnou vůlí nebo denními maličkostmi. Včera jsem zrovna jednu prožil. Potkal jsem bývalého kolegu, takového rejpala, který ví, že jsem byl opravdu silný kuřák a i to , že prostě přestat musím (nebo bych měl ) . Ale ten jeho výraz překvapení, že jsem to ještě vydržel, stal skutečně zato a byl to tak dobrý pocit, že skoro 2hodiny jsem si na tu bílou rouru ani nevzpoměl. Držme se.....

Monča

Ahojda starousedlíci a hlavně nováčkové, nestíhám se divit, co nás je ! Ale hlavně, že tu jste. Musím se svěřit, že mi teda není nic moc, mám občas šílený chutě a minulý týden na jednom krásným ostrůvku v Chorvatsku, jsme trošičku popíjeli, pak šel kolem námořník s cigaretou a já jsem se úplně instinktivně zvedla,lehce mu sebrala cigaretu a potáhla si. Byl vykulenej on i já. Nabízel mi ji k dokouření, ale udržela jsem se. Když to teď píšu, musím se smát, protože byl fakt dost překvapenej. Možná to bude tím, že beru Champíček jenom jeden, protože ten ráno vždycky zapomenu.A k otázce snů, nemůžu si stěžovat, převládaj ty erotický, takže i manžel je spokojenej. Tak jsem si tady zase pěkně ulevila, všechny vás moc a moc pozdravuju a po už poslední dovče se zase s radostí ozvu. PA PA a VYDRŽ PRŤKA VYDRŽ !!!

corrona

Ládíkovi : Je to super, žes to dokázal, jsi jako byl můj otec, jeden den 80 cigaret a druhý den nic. Takové lidi obdivuji, vážně já bych to bez Champ. nedokázala, vím to a dnes je to sice jen 25 dní co nekouřím ale vím že už nechci a už jen pro ty vykulené oči ostatních to stojí za to, vid? Mončo jsem ráda že se držíš i když klopýtnout může každý, Ty sis cigáro na chvilku vypůjčila, mě se o nich zdá ale dneska jsem jedla ve snu hory lentilek a to mě probudilo :-))) říkám si že už blbnu. Tak zatím ahoj a držte se, musíme nad to smradlavou tyčinkou vyhrát...

Věra

Corrono..nepřestala jsem ho brát..Jenže ona ta vůle je k tomu opravdu důležitá..Vím dobře,že ten problém je ve mě,taky dobře vím,že cigareta za mě problém nevyřeší.Asi jsem to měla nechat na pozdější dobu,ale už jsem se do toho pustila,tak to do konce dotáhnu,jen mi to bude asi trvat dýl....Jste úžasní,že jste to dokázali..Teda ty sny to je fakt něco..zdálo se mi,že mám syna v nemocnici.A ráno po probuzení ještě asi tak 10min jsem si říkala,že za ním musím dneska jet..

corrona

Něco Ti povím, je mi 49 let a kouřila jsem 32 let bez přestávky asi 30 - 40 cigaret každý den. Když jsem začala brát Champ. nevěřila jsem tomu že to dokážu a každý den jsem si přečetla pár stránech tady z toho fóra a moc mi to pomáhalo a pomáhá i dnes a to nejsem ani v půlce. Kouřila jsem úplně normálně 21 dní i s Champ. Zemřel mi otec, přišla jsem o práci a můj syn za mnou úplně přestal chodit. Chodil jen když jsem mu dávala až jsem si jednoho dne řekla dost a dávat přestala a už se neukázal. Ani na otcově pohřbu ke mě nešel. 22 den jsem si prostě cigarety nekoupila, jak kdosi tady na začátku napsal cosi jako : podívám se z okna a řeknu si : dneska by to šlo. A ono to šlo a to od 24 dne beru jen jeden prášek. Chutě mám, neříkám že ne ale mám paipo a občas si potahnu z elektronické cigarety . Mám tam náplně bez nikotinu s příchutí vanilky. Myslím že když jsem to zvládla já, dokáže to každý protože já mám vůli někde hooodně daleko.

corrona

Tohle jsem okopírovala na jiném fóru tak snad mi nikdo nevynadá: Kouření a používání tabáku: Banány dokáží pomoci lidem, kteří se pokouší přestat kouřit. Vitamíny B6, B12 obsažené v banánech - potasium a magnézium pomáhají tělu se dostat z nikotínového absťáku.Takže budeme kupovat banány a nebudeme mít už žádné absťáky.

Lindule

Ahoj nekuraci, tak jsem na patem dnu, vcera jsem vzala prvni vecerni tabletu a celou noc jsem nespala, tak nevim jestli to je praskem a nebo necim jinym...ale spatne uz se mi nedela, protoze se pred uzitim prasku najim a je mi pak ok. Zatim kourim dal, ale uz ne 20 denne ale tak 10 a i mene. Uz na to hnusny cigo nemam takovou chut. Tak se mejte a drzte se...papa

corrona

Zkus si vzít večerní tabletu mezi 17 - 18 hod. prý to pomáhá.Ahojky

Ema

Ja mám s tabletkymi opačné starosti - spala by som i postojačky. Že večer zaspím raz-dva, to je výborné, ale že ráno som nevyspatá i o deviatej, je zlé. Ja len viem, že Ti všetky ťažkosti pominú. Robíš pokroky.

Jitka

kouřím, pořád. vždycky si říkám - dnes přestanu, a pak jdu a cigára koupím. taky mám problémy, jsem bez práce už 4 měsíc. takže psychicky jsem na dně. sedím a přemýšlím a dám si k tomu cigáro. je mi zle ze sebe samé. Prášky mám v šuplíku, když si vezmu, je mi špatně, takže je radši neberu. mívala jsem i hrozné sny, když jsem vůbec usnula. někdy jsem třeba nespala celou noc. furt se dívám na kalendář a vybírám si ten den D, kdy fakt s tím seknu. Už dvakrát jsem vydržela nekouřit dva dny. a pak jsem zas do toho spadla. Proto tu ani nepíšu, jenom si čtu. a hledám podporu.

Megan

Všem odvykačům blahopřeji. Kouřím tak 20-30 denně 14 let a když si čtu vaše příspěvky tak hned letím k doktorce pro předpis. Už mě to zasrané kouření opravdu štve!!!!!

corrona

To je paráda ! To se nám to tady pěkně rozrůstá :-)) Taky jsem se takhle rozhodovala a jde to, Champ nepřekouříš....Jitko prý to někomu trvá i 3 měsíce než si řekne dost. Když jsi se už jednou rozhodla, vyndej prášky z šuplíku a ber je, někdy stačí se před tím najíst a když nejseš zvyklá, stačí actimel nebo psylium od Popova, není drahé. A hodně pít ! Mě bylo dnes taky zle když jsem si ho vzala ale už 2 dny i spím, protože si večerní dávku beru kolem 17 hodiny.

Friduča

Zdravím všechny - z naší staré gardy nikoho nevidím,ale ještě jsem nestačila pročíst zpětně.. opravdu dlouho jsem tu nebyla ... Zhruba před rokem jsem byla hostem na tomto foru každý den, začala brát CHMP a nekouřila 5 měsíců ! Pro mě naprostej luxus a byla jsem na sebe patřičně hrdá .. bohužel manžel kouří a já selhala.. před nějakým časem jsem se pokoušela znovu, ale bohužel opět pouze krátkou dobu...Partner kuřák - je pro mě opravdu největší problém ... Mám to už za ty leta osobně vyzkoušené a je to tak i v mém okolí ... Nezbytně nutně potřebuji, aby i on se do toho opřel ( navíc to potřebuje i on :) dejchá jak senťák .. atd..). sice o tom furt mluví, ale je tak strašně náruživej kuřák, že nevím zda to někdy dokáže.. K tomu překouření - překouřit se CHM dá.. já i můj muž jsme toho příkladem... Ona ta zvláštní nechuť resp. pachuť cigerety netrvá věčně.. pak si dáš jednu, druhou a pak se ti ta chuť prostě srovná ... Jinak,je ale CHMP naprosto úžasný "doplněk" při odvykání... Neznám nic co by zabíralo,alespoň z poloviny tak jako tento přípravek...Nicméně stále zbejvá i to, že musíme zabrat svou vůlí... A to je fakt... Takže já ode dneška opět najíždím na CHMP a od pondělí se chystám začít snižovat dávky cigeret ( má praxe .. )snažit si zapálit co nejpozději - nejlépe až po obědě ... a pak až večer a pak odbourat úplně ... No a pak už to jen vydržet ... Mě osobně provází při braní CHMP nevolnost, ospalost a to pouze během dne .. v noci naopak neklid a špatný spánek.. Ale jsou to věci, který se dají zvládnout a já je chci zvládnout... Tak mi držte palečky, stejně jako je držím já Vám a pište... :) Já si Vás budu číst od zadu .. ale je to pěkně dlouhý :( Tak nevím jak dlouho mi to bude trvat ... Pěkný den

Ema

Dokážeš to.

Martin

Dobrý den, mám za sebou 3 měsíce co nekouřím a to jsem byl "výbornej" kuřák. Kouřil jsem 20 let pořád, při nemoci, po opici, ráno večer... Poslední leta jsem si nalhával, že kouřím 20 denně ale bylo to nejméně 30. Myslel jsem, nebo spíš jsem byl přesvědčen, že nikdy nedokážu přestat. Na den D jsem se připravoval asi 3 měsíce. Přestal jsem kouřit společně s užíváním Champixu. První týden byl příšerný, ale všem, i těm kdo si myslí že to nedokážou, doporučuji zkusit to. Champix jsem bral asi 2 měsíce. Možná je to placebo, možná zázrak, nevím, ale důležitý je výsledek. Pomohla mi i zdejší diskuse, takže děkuji všem i když vím, že vyhráno nemám. Mám dotaz pro uživatele Champixu (nekuřáky) - máte někdo nějaké zdravotní problémy? To že jsem přibral je asi normální ale špatně spím, mám průjem, jsem nervní. Děkuji Martin

michala

dobrý večer,také jsem se chtěla zeptat starších nekuřáků,jak se cítí.Já nekouřím teprve tři měsíce a pořád mi připadá že to nejsem já,řeším věci které jsem dřív neřešila,všechno si moc beru a jsem taková plačtivá.champix ještě beru 1tabletu.Děkuju za odpovědi Michala

Radka

dlouho jsem tady taky nebyla.Po roce... kouřím.......manžel prostě nepřestane a mě to hrozně vadilo, smrdělo atd.Tedˇ je klid a docela si to užívám a skončili doma diskuze..Kdy konečně přestane...Já docham.znova nejdu...vyhrožoval,že na 40 nar.přestane(před 2dny).nic se ale nekonalo.Takže já kouřím...VY ale NEKUŘTE!!!! a zobejte.První cigarety byli fuj,fuj a do týdne z toho byla krabička,takže nekuřáci....už NIKDY ani jednu.Fridu tak aspon ty vydrž.My jsme teda dvojka..

Frduča

ZDravím při sobotě, včera jsem slavila narozeniny a když jsme odcházeli, tak na učtě bylo 5 krabiček máček :( asi ne všechny naše, ale i tak ... je to fakt humus....a já to vím... dneska jsem měla jednu a budu se snažit neutále snižovat,až na nulu :) Radu, naprsto přesně vím o čem mluvíš .. u nás to bylo to samé .. neustálé dohady kdy teda přestaneme ( tím to začínalo ) a furt, až tohle,až tohle .. jenže ten prevej okamžik pokud si tohle říkáte nensatne nikdy.. ideální konstalace prostě nenastane...Takže pak jsme se snažili ( já vydržela a manžel ne ) a přesně ta smrděl mi...std.. nic tím nenaděláš... pak to najednou člověk začne cítit...a začne mu to vadit.. v hospodě mi to nevadilo.. tak to dle mě, tak nějak od pradávna patří... ale doma, když přišel ...no a i když mě na jednu stránku pochvaloval a podporoval, tak na druhou stránku se těšil,až selžu a v klidku se budeme zase bez mého komentáře oddávat tomuhle svinstvu a to se stalo = selhala jsem na dovolené.. pak jsem mu neustále opakaovala, že po návratu najíždíme znovu... ale už jsem to nedala... Teď se do toho vrhám znovu, vím že s to není snadný boj,ale taky vím, že to chci a věřím, že to dokážu ! Nutno podoknout, že manžel do toho jdeopět se mnou, tak uvidíme :)Ano Radu máš pravdu já si pamatuju jak jsme byly natěšené, viď ? A pak si to takhle pokazíme .. a mě to prostě vadí a chci to dát znovu :) Tak mi drž palce :) :)Třeba tě to pak nakopne ( když to dám ) a znovu se pokusíš ...MAIMAY : Děkuju za podporu - člověk to potřebuje... a depky se pokus zvládnout ..podívej se na mě a Radku ... 7 měsíců je dlouhý doba - drž se !!!! Já chodím cvičit min.3 týdně ahulím si vesele k tomu :) Před cvičení a po cvičení... zatím mě to fyzicky neobtěžuje ...A bejt na ten hnus naštvaná, to je myslím dobré... :) Nebuď smutná .. každý máme někdy horší a někdy lepší dny ... Bude líp uvidíš ...Jinak ty stavy deprese a nicoty sem při braní CHMP měla taky .. je to zvláštní, protože by to mělo mít opačný efekt ( púsobící vytažené složka je z antidepresiv), takže by jsme měli létat v oblacích ... :) Ale únava a nervozita během dne a c noci nespavost a depky - tak to mě při braná CHMP střídavě provázelo také.. nemyslím si, žee to jsou abstinenční příznaky, ale jsem dokonce přesvědčená, že to je vedlejší účinek CHMP.Protože u nikoho kdo přestal kouřit sám od sebe jsem se s tím nesetkala... Moje kamarádka ho po týdnu dokonce musela přestat brát - tak na tom po nich byla zle...Vůbec nemohla normálně fungovat.. Nicméě já jsem skeptik vůči všem pomůckám ( jsou dle mě placebem ), ale CHM mě přesvědčil,ž e funguje ...Jednoznačně... Takže i přes tyhle hnusný stavy jdu do něj znovu ! Myslím na Výs všechny bojovníky a pěknou slunečnou sobotu :)

Maimay

Ahoj Raduš a Fridučo a další odvykači.Dnes jsem měla strašnou krizi.Depku,že jsem se nemohla ani nadechnout.Celý večer jsem bojovala s tím jestli si nezapálit.Mimochodem nekouřím skoro 7 měsíců.Depka blbá blbovatá mě dusila dnes moc/v těchto dnech zemřel před lety manžel/Už jsem si chtěla zapálit.Nedokouřené cigarety mám na balkoně.Naštěstí mě asi něco osvítilo a tahle diskuse mě fakt zase nakopla do dalších dnů.Radko ty zas vesele a spokojeně hulíš?Tak to já teda ne.Pojd radši se mnou do fitka.A Fridučo držím palečky do dalších bojů s tím zatraceným svinstvem.Jdu spát a kašlu na nějakej smrad.Nenechám se přece zlomit.Všem držím palce.Je to těžký ale doufám,že ten ukrutnej boj někdy skončí.Nechci skončit na bombě s kyslíkem a morfiem v žilách.A nezlobte se za tu depku co jsem na vás hodila.Jsem trošku naštvaná,že v tom docela těžkým životě musíme ještě bojovat s takovým ekonomickým svinstvem.Sluníčkový dny.pa pa

ládík

ahojky. doufám ve stejné jako ty, že tento ukrutnej boj někdy skončí. mám proti tobě za sebou pouhých 80 dní. stále nějak nedovedu pochopit , proč absťáky jsou po takové době každý den snad stále větší a větší.v poslední době jsem pročetl mnoho a mnoho o odvykaních. každý jsme jiný a u každého je i odvykání jiné. i přesto, kdyby byla nějaká hranice, že by člověk měl nějaký cíl = metu , kam se musí probojovat = to jen jen prosba. ikdyž je to těžké, umínil jsem si , že musím a musím a musím. říkám si, že by mi bylo ztráty již vybojovaných dní líto, při nekouření jsem samozřejmě přibral. proto si stále opakuji = padlo to tu již párkrát = to by mě doopravdy nasr...., kdybych byl a zůstal takhle tlustej a zase ještě kouřil. chtěl jsem se zeptat na nějaký podnět do hlavy, který by mě i jiným pomohl. asi jsem byl velký závislák, protože mě nic moc nenapadá. ekonomika nefunguje=vždycky se někde vyškrábaly peníze na cígo, zdraví=u mne taky nic moc, ikdyž mě kvůli ucpaným cévám z kouřením hrozila amputace nohy, stále jsem kouřil a přesvědčoval se, že ucpávání je vrozené, nebo že cíga na tom mají jen 30%podíl, posměch nad kuřáky=u mě nefunguje, protože než si vzpomenu na slovo závisláci, prvotně mi bleskne hlavou termín šťastlivci apod. , apod. v poslední době mě drží nad vodou , to co jsem zmínil nedávno = radostný pocit z překvapeného okolí, že jěště držím a snad to i dokážu. přeji hezký den. mohu přát sluníčkový, voňavý a jiné, já bych upřednostňil = den bez jakéhokoliv zrádného problesknutí toho zničujícího predátora.

Tangua

Kouřit jsem přestal 31.12.2007 - klasické novoroční předsevzetí. Místo cigaret jsem žvýkal Nicorette (nejprove 4 pak 2mg) - to trvalo asi rok a půl - problém byl, že jsem získal určitý návyk na ty žvýkačky. Pak jsem se dozvěděl o Champixu, zakoupil hned 2 balení (1mg tablety). Hned po první tabletě, kterou jsem vzal večer, jsem druhý den cítil, že na žvýkačky (nikotinové) nemám chuť. Tak jsem dobral 1 balení (14 dní) a asi 3 tablety z balení druhého. Pak jsem učinil pokus ty tablety nebrat - mohu říci, že necítím rozdíl nemám chuť ani na cigarety, ani na jiné nikotinové produkty. Jinak upozorňuji, že jsem kouřil cca 40 let, v poslední době 30 - 40 cigaret denně. Mohu říci, že kůra, kterou jsem zvolil, byla berproblémová a dokázal by ji každý kuřák, který by alespoň trochu chtěl přestat s kouřením.

Katka

Ahoj chtěla jsem se zeptat, jestli jste přibrali, když jste přestali kouřit?!

Friduča

Katko, většina lidí přibere.. je to běžný efekt, protože, když nekouříš, tak máš tendence neustále jíst ( něčím tu cigeretu nahradit ). Také záleží čím se láduješ ...:) Já třeba zobala mrkev, okurku, kedluben atd... prostě né sladké a hodně jsem opět začala žvýkat.. taky mi to pomohlo ... A v neposlední řadě párátko :)

Friduča

Apropo - máme půl osmé a já jsem dneska měla dvě cigerety !!! Jupíííí :) Nevím kolik jich budu mít, než zalezu do pelechu,ale obvykle už je to krabka :)

Friduča

Tak jsem si teď četla naší korespondenci z tohoto období ... A je to docela veselé.. Jak jsme si psali snad každou hodinu... Kontrolovali se atd.. úžasná podpora Radu ! Nechceš do toho jít se mnou znovu ? Pokusů není nikdy dost a třeba se to podaří ... Je tu někdo kdo bude mít den D teď někdy ? Abych se měla s kým podporovat a slavit výročí :) :)

maimay

Ahoj tak včera jsem skoro 5 hodin válčila s pokušením,dát si aspon jednu.Tahle diskuze mi strašně pomohla a nakonec jsem díky Vám boj vyhrála,nezapálila si a šla spát.Ale už od rána mi někdo pořád našeptává aspon šluka si dej..Sakra co se to děje?Včera jsem se spletla nekouřím teprve 6.měsíců a ne 7.Vím,že nesmím ani jednu ale mám strašný strach že podlehnu.Poradte mám si vzít aspon pulku champixu?Ládíku strašně ti držím palce at vydržíš.Vidíš sám,že je to fakt boj,ale mi to dáme viď?Pro Katku-vetšina přibrala já kupodivu ne.Já jsem zhubla.Bála jsem si sednout aby ty pitomé chutě neutočili tak jsem celý den trávila v poklusu,ve fitku,při aerobiku,domácí práce jsem zvládala během pár minut.Prostě celý den pohyb,činnost až do večerního padnutí.Tenhle schizofrení stav už pominul.Už si i sednu a dám kafe.Ale jsem pořád plačtivá,nekdy i nesmyslně zlá a ted na mě ty chutě zase útočí plnou palbou.Musím vydržet a doufám že se snad někdy srovnám.Je to hnusněj a těžkej zápas.Tak všem hodně síly do dalších dní.Friduš tak zítra jen jednu.Jsi super.pa pa

Friduča

To Maimay - vydržet nutkání a pokud ti to pomůže, klidně bych si zobla půlku prášu ! NEZAPALOVAT !!! Za žádných okolností... Podívej se na mě.. nekouřila jsem 5 měsíců.. už jsem s myslela, že mám vyhráno a měla jsem to na háku a houbeles...teď jsem znovu na začátku :( :( Takže vydrž !!!!!! Koukej mi sem zítra napsat,ať vím, že jsi nepodlehla ! A já věřím, že to vydržíš. Sedm měsíců v háji... :( To nedopustíš, ne ? Už jsi nekuřačka voňavá, bez toho svinstva, tak přece to dáš holka ! Nemyslet na to !! Nemyslet !!! Ro Jitka : Teď jsem si četla tvůj příspěvek Jituš... Co navštívit nějakého odborníka ? Oni ti přece jen pomůžou.. umí to, vyslechnou .. Tvé stavy trvají už docela dlouho jestli se nepletu a není to žádná sranda... Nejprve bych dala dohromady nervíky a pak se pouštěla do cigeret..Obojí najednou je těžké a je to velký nápor...Tak přidá se ke mně někdo ? Koukala jsem, že Věra a Linda mají našláplo ? Tak si dáme den D ? Co holky ve vice se to lépe táhne... Kde jste ? Někde hulíte za bukem co ? :) :)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce