Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
coudy

Jeste jsem zapomel na PAIPO(Japonska cigareta).Kdyz jsem byl ted ve Svycarsku,tak mi pomohlo taky dost.V podstate ho pouzivam ted celkem casto.Tod vse.Preji krasny vonavy ctvrtek

Alka

jsem v polovině měsíčního balení,týden jsem neměla ani jednu cigaretu......byla jsem na sebe asi moc pyšná protože jsem si ubrala už 3 den ....beru jen jeden odpoledne.Jeden den si říkám jsem dobrá zvládám to a další den mám hroznou chuť ...dnes tu nechal syn na stole jednu cigaretu než odešel a nebudete mi věřit obcházím jí jako mlsný pes,tak jsem jí schovala ale nevím...myslím že budu jediná která nevydrží zatím mi to jde ale pořád si nevěřím ,, musela jsem to ubrat i proto že jsem měla hrozný a spíš nesmyslný sny ..... tak cigáro jsem schovala a rychle šla číst vaše příspěvky a vidím že nejsem srab sama tak mi to hned líp jde...............ještě jednou děkuji za vaší diskusi jsem moc ráda že je........

Monča

Ahojda a díky za podporu. Konečně jsem přečetla knížku od Allena Carra Jak přestat kouřit a fakt na tom asi něco bude. Je tam pár takových vět, který mám zatržený¨. Něco vám opíšu. Klíčem k tomu, aby to bylo jednoduché, je přijmout svoje rozhodnutí za definitivní a nezvratné, nedoufat, nýbrž vědět, že je s kouřením konec. Jakmile učiníte definitivní rozhodnutí, již jste dosáhli svého cíle. Radujte se z toho. Neposedávejte, nebědujte. Okamžitě si vyjděte a užívejte života. Život je nádherný i tehdy, když jste závislý na nikotinu, a s každým dnem se to bude zlepšovat, až závislí nebudete. Ujasněte si, že jediny důvod, proč kouříte, spočívá v tom, šlehnout si svou dávku nikotinu. A že kuřáci nekouří proto, že jim cigareta přináší takový požitek, ale proto, že musí. Jsou drogově závilí. To je pár větiček a bohužel velice pravdivých. Co vy na to? Možná se nováčkům bude líp skákat na druhý břeh. Tak zatim pa a strááášně moc díky coudymu za pochvalu.

No-One

Sice jsem knížku nečetla, ale mluví mi z duše...jak již bylo řečeno nekouření začíná nejdřív v hlavě. Musím chtít přestat a pouze kvůli sobě a z vlastního rozhodnutí, sama před sebou se nikde nezašiju a ani sama o sobě nemohu lhát a jestliže něco opravdu chci, musím proto také něco udělat.. - jinak to nejde a můžu být ráda, že mi v tom pomůže CHmp. Pak nemá cenu to zahození posledního cigára protahovat - jako u zubaře, taky už chci být na řadě a zbytečně se déle netrápit i když vím, že mě nic příjemného nečeká... Další krok byl, že vydržím to 3 dny a uvidím, když vydrželi jiní tak to zvládnu také, pak se rozhodnu - nebudu na ty cigára prostě myslet.. Po třech dnech jsem si řekla, že to celkem jde a že to prodloužím na týden, pak na měsíc.. po měsíci jsem si vypíchla plusy nekouření (už nemusím kouřit!, nemusím to kupovat a přicházet o hromady peněz, nemusím se vídat s naší blbou trafikantkou, perfektně se mi dýchá, nesmrdím jak popelník, mám spoustu volného času, nebudu mít CHOPN, atd..) a další zkušební termín jsem si dala na rok (to přece vydržím, když to dokázali jiní!!) a již nyní (po necelých 8 měsících) vím, že život opravdu nádherný je i bez toho cigára a stálo to za to. Sakra, to jsem se nějak rozepsala.. tak takhle nějak to bylo se mnou.. Přeji mnoho štěstí a odvahy.

No-One

ještě jsem zapoměla na tzv test - dám jedno cígo- schválně co to se mnou udělá, jedno nevadí a pod.. Lhala bych sama sobě, kdybych tvrdila, že mě to nenapadlo.. napadlo a mockrát, ale neudělám to.. nejen, že to je ten mrzký našeptávač a pokušitel co mě ze začátku pořád trápil a je to vlastně abstinenčí příznak, ale hlavně proto, že už prostě nechci kouřit, neporuším své vlastní nařízení a závisláka i to jedno kopne zpátky, Takže, když vás takováhle pitomá myšlenka napadne, raději si zopakujte své plusy... :o)) Ahoj

radek

Ahoj všichni.Díky vám všem,této diskuzi,mým kolegům a rodině-nekuřákům a hlavně CHx můžu s hrdostí oznámit,že 1.7.jsem se zapsal do registru odnaučených kuřáků.Pokud mohu rekapitulovat minulý rok.Kouřil jsem 22let ke konci 20cig.denně.Několikrát přestával kouřit naposledy s náplastmi vydržel tři měsíce.Pak objevil tuto skvělou diskuzi a dobrý lidi,kteří mě byli vzorem.Sice jsem nevěřil,ale šel do toho.A co mě to přineslo a odneslo?Cítím se svobodněji,že nemusím myslet na to,že mám v krabičce poslední cigáro a trafika daleko.Po finanční stránce mám k dobru 24000Kč( za prášky jsem utratil 5000 a 2000jsem dostal zpět od pojištovny).Psychika-první 3měs.euforie z nekouření,pak obrovské zklamání,černá nicota snad z toho,že už nikdy ani jednu.Po půl roce to postupně opadlo a já se začal postupně hrabat nahoru a nacházet jiné hodnoty,než je jenom špinka v hubě.Fyzička-do 3.měs.jsem měl 8kg navrch.Pak změnil skladbu stravy,zakoupil psylium a zaječičkou hořkou a začal se trochu víc hejbat.A za nějaký čas si poradím i s tím.Hlavně že už NEKOUŘÍM.Držím vám všem palce a vy,co ještě váhátemám radu-jděte do toho a CHx vás podrží.Borec z Brna.

No-One

Radku - borče, fak moc ti gratuluji a musím říct, že si fakt dobrej!!! JOOO!!! :-))

Monča

Taky se připojuju s gratulací, je fajn vědět , to jde. Fakt gratuluju !!!! Já jsem zatim poctivě hrdá na svůj 4 den bez cigaret. Corrono, jak jsi na tom, furt nic ? Myslím na tebe a doufám, že se brzo připojíš. A neboj, fakt je to na začátku pohoda.

leopa

Champix jsem pro mě otestoval jeden kamarád, který kouřil 40 let a po 14 dnech braní léků nekouří 2 měsíce. Ani je nedobral, říká, že má občas chuť, a že je asi dobere. Léky užívám ( Champix 1 mg 2 x denně od 1. dne ) dnes 24. den a nekouřím 14 dní. Za tu dobu jsem byl čtyřikrát na večírku, kde je velké pokušení si zapálit a nic. Dále jsou tady stresy v práci, taky nic. Možná zvýšená spotřeba žvýkaček. Jím pořád stejně, vážím stejně,

Věra

Mončo(a vlastně všichni ostatní) prosím prozradte mi jak jste dosáhli toho definitivního rozhodnutí?:)Ve mě se to pořád pere..Jasně,že opravdu chci,ale ...neumím to přesně popsat..Já dnes končím 9.den a vůbec se mi nedaří..fakt propadám panice,že budu nakonec ta 1 z 10..

Greena

VĚRO, netlač na pilu !! .........Většina z nás byla nervózní ze dne D a měli jsme strach,co bude, jak bude, atd........ Já tedy byla nervózní dost, ale pak jsem se tady v diskusi dočetla radu pro den D, která mi pomohla. V den D si řekni: " Dneska nekouřím a zítra se uvidí!!!" Jeden den vydržíš a následující den si to zopakuj " Tak ještě dnes nekouřím a zítra se uvidí". A následující den znova.....No a když to vydržíš 3dny, tak už ti bude líto si zapálit, protože kdy jsi naposledy vydržela 3 dny nekouřit...... no řekni...ani při nemoci ne, že jo...... Nech tomu dni D čas, někdo zobal CHx. i měsíc, než se rozhodl skočit na druhý břeh. Champix tě donutí přestat , ale trochu mu pomoz...... ve vhodný čas....

Ema

Milá Věro, presne také pochybnosti a nálady som mala aj ja. Champix som začala brať vďaka jednej žene v inej diskusii, keby nebolo nej, nezačala by som, pretože môjmu zdraviu to veľmi neškodilo, i keď mám už dosť rokov. Začala som 12.júna (června) a mojou najväčšou motiváciou bola sloboda a potom peniaze. Sťažovala som sa tak ako Ty a ona povedala okrem iného aj to, aby som sa netrápila, že stále fajčím a nemala komplexy z toho, že iní skončili skorej. Desať dní som fajčila dosť, ale zo dňa na deň menej a menej, až som skončila na troch cigaretách denne a každú som fajčila na trikrát. A fajčila som ich mimo kávy, mimo televízora, mimo počítača, mimo čítania atď., teda snažila som sa pomaly odvykať fajčiť, stála som pri okne, potiahla párkrát z cigarety, uistila som sa, že mi nechutí, ale vydržala som tak až do poslednej cigarety, ktorú som doma našla, 17 dní som fajčila. Dnes je to deviaty deň, čo som si nezapálila, ale stále mi niečo chýba, miesto cigarety si uchlipnem kávu, poťahujem paipo, šermujem rukami, než si uvedomím, že zbytočne, že cigaretu nenájdem. Ale neboj sa, nie je také ťažké odolať, keď berieš Champix. Rada by som vydržala, ak sa už neozvem, zlyhala som.

Věra

děkuju všem moc za povzbuzení a rady..Dnes mám 13.den a nějak mi to přestává chutnat..tak snad konečně..Jen jsem už od včera strašně ospalá,ale neskutečně,ploužím se jak mátoha..A ty sny,to jsou pětky přes devítky:)A fakt živé,docela dlouho po probuzení mi trvá než mi dojde,že to byl fakt jen sen..Emo to je bezva úspěch 9 dní nekouřit,nepokaž si to..

Pavča

Delší dobu jsem se neozývala,nekouřím za bukem! Dnes je to 15 MĚSÍCU,co nekouřím.....jsem stále na sebe pyšná.Každý , kdo Champixu trochu pomůže to dokáže.Když jsem to zvládla já,tak to dokáže každý....Z vlastní zkušenosti můžu říct,že nejhorší bylo to rozhodnutí,že do toho jdu(rok jsem se na to psychicky připravovala) a pak 1.den.....Teď jsem šťastná a držím všem pěsti............

coudy

Ahojky,zdravim zacinajici,pokrocile i vitezne nekuraky.Dneska mam 100.dni bez cigarety,kdyz jsem zacal koncem brezna brat champix,ani ve snu by me nenapadlo,ze se dostanu az sem.A vyda jsem tady :o).Pro zacatecniky jen jedno:nedeste se dnu D,opravdu prijde sam.Staci vyuzit pouze podnet(dosly mi vecer ciga)a ted jsem zde.Tak preji krasny vonavy cervenec.

Yveta

ahoj všem nekuřakum i těm ,kteří spokouší přestat.Dlouho jsem nepsala, ale chodím číst tyto stranky a všem moc fandím .Zítra to bude 5měsícu co nekouřím a je mě moc fajn,díky champixu a teto diskuzy.Bylo to někdy těžké ,ale ted je to super, všem přeju at to vydrží a taky chodí na tyto stranky jsou tu moc fajn lidi jako je Greena,coudy,No One, a taky je moc zdravím a vy jim taky poděkujete za všechno co pro nas dělají .Všem hezky víkend a hezkou dovolenou.

Monča

Ahojda, tak dneska 11 den bez a fakt to jde. Věrko, kouřila jsem 30 a najednou ze dne na den nic. A musím se pochválit, zvládla jsem i oslavu narozenin jako jediný nekuřák - dobrý né !! Musím přiznat, že si na cigáro vzpomenu několikrát za den, ale není to nic hroznýho, vlastně si jen vzpomenu, ani nemám chuť. Jinak se mi po třech týdnech vrátil manžel (nekuřák) a zhodnotil moje úsilí nekouření - no dobrý. A to bylo vše !!! Myslela jsem, že vyletím, ale nakonec mi došlo, že oni nekuřáci to nemůžou pochopit, co to pro nás je. Tak přátelé, pěkně jsem se vám tady svěřila, protože doma to nikoho nezajímá, fajn že jste, pomáhá to. Couďákovi gratuluju ke 100, Věrce přeju 3ťastný skok na druhou stranu, všem staroušům díky a corrono, co ty? Byly jsme na tom stejně. Zítra jedeme s rodinou na lodě a bude to moje první nekuřácká dovča. Všem voňavý prázdniny a PA PA. Jo a ještě jsem chtěla poprosit o radu se zácpou,je to šílený. Navíc mám smůlu jako alergik, že nemůžu moc ovoce a zeleninu. Dík za každou radu a teď už opravdu páček a fajn léto. :-))

jura

Ahoj,a půjde to i dál.Už nekouřím přes 6 měs.a hulil jsem 40 let.Už ani nevím proč.

Mihule

Krásný slunečný den všem! Prosím o radu někdo se tady zminoval o Paipu, ale já nevím kde ho sehnat. Jsem z malé vesničky na Moravě a nemůžu ho tady nikde sehnat. Jinak diskuzi čtu asi rok a nakonec mě to nakoplo k tomu, abych si nechala Ch napsat a již 3 měsíce nekouřím, ale přišlo léto, doba grilování, scházení všech spousedů z okolí a skoro každý kouří a já začínám pocitovat takovou touhu aspon jednu s nima! Ale vím že stačí jedna a zase v tom lítám a to bych opravdu nerada. Tak třeba pomůže Paipo. Poraďte kde ho sehnat. Předem děkuji a všem odvykačům držím pěsti a fandím. Krásné voňavé léto

Mona

Já sama jsem paipo nikdy nepoužívala,ale vím,že ho tady sháněli po internetu. Zřejmě ae to dá zadat na vyhledávači a samo tě to někam odkáže.Nevzdávej to,nekuř,spíš si fakt sežen to paipo. Já už budu míz za sebou rok a půl a je mi skvěle.

hipi

Ahoj lidi, nekouřím už tři měsíce, ale absťák mám momentálně docela velkej. Na své okolí jsem protivnej, no prostě depka. Champix jsem bral : startovací dávku, pak druhé balení (1mg). Navíc jsem strašně přibral, protože se neustále cpu ne proto, že bych nevěděl, co z rukama, ale prostě proto, že mám furt hlad. Tak nevím, nechápal jsem lidi, kteří nekouřili měsíc a pak zase začali, teď zas nechápu sám sebe ! Jinak držím palce každýmu, kdo se bez cigára obejde, ahojte.

corrona

Ahojky všem, tak jsem konečně také na druhém břehu. Sice mi to trvalo trošku déle ale dnes už 4 den nekouřím a všichni mi to závidí. Je to fajn pocit, nikdy bych tomu nevěřila že dokážu vydržet tak dlouho bez cigarety, zkoušela jem asi 3 krát přestat, ale vždycky mě někdo vytočil a já si šla cigarety koupit. Pak jsem si řekla a už dost a ono to jde...:-)) kupuji si žvýkačky, zeleninu, ovoce a sehnala jsem i Paipo. A vždycky když mam chť na cigaretu, vzpomenu si jak mi už nechutnala a udělám si pití, nebo si vezmu Paipo a hned mě to přejde. Doufám že vydržím.

zlatuza

zdravím všecny odvykače, je mi 49.let a hulím cca 33 let krabku, poslední pokus o nekouření jsem učinila letos v lednu na lyžích, vydržela jsem to týden, ovšem za pomoci velkého balení pastilek a po příjezdu jsem si řekla zkusím jednu a už to jelo, Několik dní pročítám příspěvky a rozhodla jsem se, že to taky zkusím a včera jsem běžela pro startovací balíček šampíčka a ihned jsem začala, dnes jsem se snažila vydržet, nešlo to, mrchy bílý jsou moc chutnaj. Fandím vám všem a samozřejmě i sobě,

Irena

Kouřila jsem 22 let. Nekouřím od 3. 5. 2009 díky champixu a to jsem byla docela silný kuřák. Stačilo mi jedno balení které jsem začala brát 28.4.2009. Kouřila jsem ze začátku, ale asi třetí den jsem zjistila že chuť jako takovou na cigaretu nemám, spíš to byl už jen takový ten naučený pohyb. Prostě mi ta cigareta nic najednou neříkala. Co se týče nějakých popisovaných příznaků z užívání tabletek - trochu mě pálilo v krku, hodně jsem pila a asi jsem cítila trochu zvýšenou únavu, jinak pohoda. Určitě to za to stálo, protože jsem myslela že se snad nikdy cigaret nezbavím, takže i kdyby mě ty prášky obrazně řečeno obracely naruby, tak to za to stálo :-) Hlavní je teď vytrvat a už si opravdu nikdy nezapálit, protože kdo jednou byl kuřákem, sklouzne do toho lehce znovu. Přibrala jsem asi 4 kila, ale tak to už je zase jiná pohádka ... trochu pohybu a je to dole. Hlavně se nehýčkat sladkostma a nepřecpávat se :-)

zlatuza

Můj třetí den na champixu je celkem v pohodě, připadá mi, že mám menší chuť na bílé mršky,jenom mne pálí v krku, nevím jestli mám angínu nebo příznak z užívání, na 3.den mi to přijde brzy, uvidím. Už se moc těším až přestanu smrdět a až se zbavím depek z toho že dojdou cigára a věřím, že tentokrát svou závislost pokořím. Mějte se všichni moc fajn.

corrona

Ahojky Zlatuzo... Já teď čtu Tvůj příspěvek a musím se smát. Popisuješ přesně to co jsem cítila já, přesně takhle jsem se těšila až přestanu smrdět a nebudu mít na cigaretu vůbec chuť. Vždycky když jsem si cigarety nekoupila, vytočilo mě jedno z mých povedených dětiček a já si šla cigarety zase koupit i když mi už nechutnaly. Je mi také 49 a kouřila jsem 32 let krabičku, někdy i dvě. Nakonec jsem si řekla a už dost a teprve až 22 den od užívání Champ. jsem si vůbec nezapálila a světe div se... ono to jde ! Druhý den jsem si začala prášky půlit a ono to také jde a absťák nemám. Ježíši to jsem se rozepsala ale ty problémy se škrábáním v krku vyřešíš když budweš hodně pít. Zatím se mějte všichni krásně a držím pěsti...

Monča

Čau všichni stateční.Gratuluju corroně ke skoku. Už jsem si říkala co je s tebou, že se vůbec neozýváš, jaký to je, být na druhý straně ? Fajn, né ! Já mám dneska 20 den bez a první nekuřáckou dovču a musím říct, že je mi strašně moc dobře. Jsem na sebe fakt pyšná. Díky Champíčku úplně v pohodě zvládám večerní posezení u vínečka i kávičky bez jakýchkoliv chutí na cigaretu. Je to prostě super! Tak zatím všem ahoj a hodně voňavý pohůdky. :-)

Ema

Ja mám dnes 21.deň bez a nie som v pohode, pred sebou dovolenku, ktorá by mala byť prvá nefajčiarska a vidím to čierne. Nemám chuť na cigaretu, ale ani na nič iné, depresia ako hrom.

corrona

Ahojky, na druhé straně je fajn, i když se cpu vitamínama a mam jako náhražku paipo. Ale včera jsem byla na houbách a vůbec mi nevadilo když si ten druhý zapálil. Nakonec si říkám že je dobře že jsem přestala později alespoň dýl vydržím, pokud možno napořád.... A to prakticky celý týden beru jen půlku ráno a půlku večer a dobrý. Zatím ahoj a přeji všem krásný voňavý zbytek víkendu.

jirka

díky champixu už zdárně dva roky nekouřím a to jsem si 10 let krabičku malborek dopřával každý den

Luboš

Ahoj bábovky, champix jsem si koupil strčil doma do šuflete a přestal kouřit. Dnes je to víc jak půl roku a nekouřím, takže funguje na sto procent. Žádné abstinenční problémy se nekonaly. Jinak jsem kouříl 36 roků a to poctivě 30 denně i více, podle pracovní zátěže. Přeji podobné výsledky.

corrona

Vážně úžasná podpora. Na tyhle cynické kecy tady ale nikdo není zvědavej.

Věra

tak mi ho pošli,protože já ho zužitkuju:)

Věra

To jsem reagovala na Lubošovo šuplík:)Jinak mě se teda nedaří..Ch 22.den a ještě včera jsem smrděla.Dnes jsem si řekla,že už to prostě musím udělat.Nekoupila jsem si cigára,a obdivuju vás všechny co už počítáte nesmradlavé dny..Já si právě počítám šestou hodinu..A mám pocit,že už to nevydržím ani hodinu..Ráda bych se zeptala i na opačné zkušenosti s Champixem..Tak pokud zahltím tuto diskusi větami typu jako "7.hodina" omlouvám se dopředu:)Doma podporu nemám žádnou,spíš naopak..No a tak ty své pocity budu směřovat na vás:)Doufám,že za pár měsíců budu tady sedět a podporovat ostatní..

Mona

Věro,vydrž,bude to čím dál lepší,zkus na to tolik nemyslet,vem si mrkev a chroupej,nebo cucat párátka taky tady někdo doporučoval. Držím palce,já byla kuřák jak blázen a budu slavit rok a půl bez. Když jsem to dala já,dáš to taky.

Bábovka

Ahoj Luboši, je skvělé, že jsi seknul s kouřením "nasucho", jsi jednička. No a teď když ses pochlubil a dostalo se ti uznání, jakej jsi borec - co kdybys ten Champix vyndal ze šuplíku a nabídnul ho někomu potřebnému ve svém okolí ??? Polechtáš si ego ještě jednou a navíc uděláš dobrý skutek!!

Ema

Čítam si diskusie o odvykaní a najviac sa mi páči názor, že tí, ktorí (so Champixom) prestali fajčiť neskoršie, majú menšie problémy s odvykaním (alebo niečo podobné). Mne radil môj strážny anjel - chutí Ti, tak fajči. Fajčila som síce "len" 17 dní, ale teraz v slabých chvíľkach ľutujem, že to nebolo dlhšie, že som si to posledné fajčenie neužila viac. Žartujem, som rada, že nefajčím, ale so Champixom to nie je bohvieaké viťazstvo. Ale musíš mu trošku trošičku pomôcť, fajči menej, než na čo más chuť.

Ema

Viero, Vierko, Vieruško, koľký deň nefajčíš, resp. koľko cigariet ešte vyfajčíš denne?

coudy

Ahojky,zdravim vsechny nekuraky.Vero,nemusis se trapit poctem hodin.Ja napriklad pocital az do 500.hodin,pripadal jsem si jako cvok,ale me to pomahalo :o))).Jinak muzu doporucit jakykoliv sport odvede te to alespon na cas od myslenek na cigo,ja napriklad zacal jezdit na kole.Jinak jeste k tim poctum :o)),pocitam stale,jen uz ne hodiny ale dny a za chvily mesice(za tyden 4.mesice).Jinak vsem gratulantum blahopreji,jste fakt JEDNICKY :o).Preji krasny vonavy zbytek cervence:o)

corrona

Věro já mám dnes 10 dní bez a včera jsem měla šílenej absťák. Ale nezapálila jsem si, nechci už smrdět a dnes to celkem jde. Také jsem přestala 22 den a čekala co se mnou to nekouření udělá a dobrý. Vydrž, já z oho taky ještě nejsem venku a když přijde chuť tak vždycky zobu nějakou tu zeleninku. Ahojky všem a krásný voňavý červenec přeji...

Věra

Moc vám včem děkuju za podporu..je strašně fajn přečíst si to..fakt to dodá chut pokračovat..Děkuju za ten čas co jste mi věnovali..Upřímně si toho moc vážím.včera jsem to nakonec porušila a vyhulila 4.Dneska 2,ale chut mám pořád hroznou.Coudy já byla takový pako,že jsem hulila i na kole..Když mám co dělat,tak je to dobrý,v práci jsem s nekuřákem,tak je to pohoda,a ještě mám podporu.Ale přijdu domů,a "přítel" si zapálí,nechá cigára na stole..A tak žehlím jak blázen:)nikdy jsem tak poctivě nežehllila jako ted:)Jak jste zvládli první ráno bez cigára?Corrono to je super,že jsi ten absták překonala,taky to nechci vzdát,tak asi budu muset zkusit podporu psychologa,nějaké motivační pohovory..Nemáte s tím někdo zkušenosti?

corrona

S tímhle já zkušenosti nemám ale zkus to, určitě Ti poradí. Já na to že jsem nikdy nežvýkala, kupuju si žvýkačky a střídám příchutě a dnes jsem se vážila a ani deko nahoře..:-))

Ema

V inej diskusii je žena, ktorá si odvykala a manžel fajčil. Dohodla sa s ním, že on bude chodiť fajčiť pred dom (nemajú balkón). Nie každý muž je taký ohľaduplný, ale urobili to tak aj kvôli smradu v byte. Mne táto žena veľmi pomohla. Bojíš sa prvého rána bez cigarety. Ja som si ho tiež nevedela predstaviť a teraz si ho ani nepamätám. Len viem, že ma Champix zablokoval a že to nebolo ťažké, navyše som nemala cigarety (ale nebol by problém pre ne skočiť). Mne sa ľahko radí, ja nemám okolo ani jedného fajčiara. Nefajčím 26. deň. S tým priateľom sa skús dohodnúť a prosím Ťa, nevzdaj to. Veď si včera zničila iba dve cigarety. Ja som posledné dni fajčila tri.

ostri.co.te.hladi

Zdravím všechny odvykače :-) tak já startuju dneska je mi 22 a myslela jsem že příležitostný kouření zvládám a můžu skončit kdykoliv. Bohužel. Takže chodím k paní doktorce Jirmanové a léčí se :-). Zní to trošku divně. Musím se podělit s tím jak mi dneksa bylo.Nebo se spíš zeptat jestli je to u slabého kuřáka normální, aby mu bylo hned po první tabletě tak hrooozně zle :-( Cítila jsem se překouřená a dehydratovaná. Ale nemíním se vzdát. :-)

corrona

Někomu je zle hned jak si přečte všechny vedlejší účinky, jak se již myslím že na tomto fóru psalo, je hladina léku tak slabá, že ji organismus ani nepostřehne. Jinak musíš hodně pít, popř tablety brát po jídle. Zdravím a přeji krásný nekuřácký víkend všem, jedu na houby :-)

Ema

Chýbate mi, ozvite sa!

radek

Ahoj Emo a všichni staří i noví odvykači.Sám za sebe můžu říct,že je lepší si ve svůj zvolený den D prostě už nezapálit a chovat se tak,jako kdyby jsi vůbec nekouřila.Já měl svůj den 1.7.2008 a den předtím vykouřil celou dvacku a vůbec jsem neměl žádné problémy.Večer dokouřil poslední,další si nekoupil,vyhodil popelníky a zapalovače a ............čekal.A čekám už přes rok a nic.Chce to jen brát CHx,nejlépe po snídani a pokud se dostaví nevolnost,tak zapít větším množstvím vody.Po dvou měsících už třeba začnete vynechávat večerní dávku a po čtyřech měsících třeba zjistíte,že jste si už dva dny zapoměla CHx vzít a život jde dál a je bohatší o špatnou zkušenost ze závislost ,bohatší o množství vůní,bohatší o nespoutanou volnost a bohatší o hrdost nad sebe samým..............Ale je to jenom můj vlatní názor.Radek

ostri.co.te.hladi

Tak jsem mohutně navýšila pitný režim a je mi fajn. Přiznám se že jsem měla dvě cigára. Vždycky to na mě vleze večer. Teplý vlahý večer a je to tady. Dneska jsem se zařekla že nebude ani jedna. :-) No myslím, že to dokážu. Přeji hezký den. Musím pracovat.

Ema

Keď som začala brať liek,, čítala som diskusie kvôli zisteniu, kto ešte koľko dní fajčil, a bola som sklamaná, pretože každý prestal najneskoršie po dvoch týždňoch. Teraz, keď sa to aj mne podarilo, budem čítať diskusie kvôli zisteniu, kto koľko týždňov resp.mesiacov liek užíval. Je to pravdepodobne individuálne, isté však je, že by sa nemalo skončiť skoro. Ty si dva mesiace užíval dve tablety denne? Alebo dokonca štyri mesiace? Ja som si povedala, že budem liek pojedať najmenej tri mesiace, ale už po piatich týždňoch som začala tabletky poliť kvôli depresiám. Radku prosím Ťa napíš, či si si po skončení fajčenia počas užívania lieku ani raz nezapálil, koľko mesiacov a ako si liek užíval a ako si sa cítil, keď si ho prestal užívať. A ďakujeme za Tvoj názor.

radek

Blázínku,to tě nesmí ani napadnout si dát puka.Říká můj kamarád -odnaučený kuřák::"Dáš si páva a seš v prdeli"A toho se musíme my všichni držet.Takže jsem si cigaretu ode dne D nezapálil.Jinak jsem celkem využíval 1 balení 14-ti denní a 2 balení měsíční.Celkem jsem je bral asi 5 měsíců s tím,že asi po 2měsících jsem vysadil večerní dávku,tedy jsem bral jeden prášek denně,bez žádného absťáku,ani jiných problémů.No a časem jsem již zapomínal i na ten ranní a jen,když mě hlavou proběhla myšlenka na kouření,tak jsem si jeden vzal.Ale bylo to jen občas a tak jsem se postupně dostal do stavu,že jsem CHx už nepotřeboval.Ale dopostit na něj nedám.Je to pro mě stále malý modrý zázrak.Podívej se zpět na diskusi.Po 1.7.2009 jsem tam měl příspěvek,kde jsem hodnotil svůj rok bez cigarety.Držím palec tobě i všem ostatním.Radek

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce