Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
coudy

Ahojky,zdravim vsechny nekuraky.Uz tyden prochazim vase odkazy a 16 dni beru champix.Dva dny uz sice nekourim,ale ma mysl by kourila stale :-).Jinak moc me dodava odvahy Martina,co dokazala (19 mesicu) zni jako pohadka. P.S.Sabinko,jsem rad,ze nekdo zacina stejne jako ja :-)

Sabina

Ahoj Coudy, dnes je to třetí den, co se pokouším nekouřit. Fyzické příznaky sice nemám žádné, to mi Champix odboural perfektně, ale psychicky mi to mo nejde. Jak píšeš, že by mysl stále kouřila:-). Hlavně mi je hrozně špatně od žaludku po užití prášku, hlavně ráno...večer pak nemůžu spát. Do toho ted beru léky na pylovou alergii, prášek na žaludek a antikoncepci. Připadám si jako narkoman.... Včera jsem byla s přítelem v kavárně a musel ajsem si sednout do ne-kuřáku. Nemohla jsem se dívat, jak si tam holky u stolu dávaj vínečko s cigárkem, sedla jsem si k nim zády :-(. Stále přemýšlím, jestli tenhle pocit někdy přejde !!!!!

Radka

Zdravím vás tu všechny..jdu se podělit s nástupem champixu i u mě. Beru ho 5. den a mám pocit, že si už dneska nezapálim. Včera to bylo 1,5 cigára :-) Ale pravda je, že jsem se po něm málem pozvracela a řekla si, že to nemá cenu, aby mi bylo tak zle. Dnes se to pokusím už vydržet mnohem víc. Je fakt, že když ráno jedu tramvají a vidím po celé Praze lidi jak kouří snad na každém rohu, že bych si dala taky..ale přeci jen..chutná mi to opravdu hnusně tak si říkám PROČ?? Aby mi bylo špatně.. tak uvidíme, dnes mám další postupový den a ráda bych to vydržela..bude to večer hodně těžké..ale pokusím se.

Petr

Pozdrav pro všechny,dnes slavím šedesátku,stále žádný absťáky,Držím palečky všem

Petr Kupša

Ahoj, tak mám za sebou druhou tabletu, ráno malá bolest břicha, dvě marlborka, jako vždycky, ale upřímně, fakt maj takovou horší chuť, když jsem šel ráno po Václaváku do práce a viděl ty kuřáky, k tomu to počasí, musel jsem si dát, ale fakt jsem z toho neměl takový dobrý pocit. Jo a po vykouření cigarety, jsem strašně unavenej, ztěžknou mi nohy, srdce mi bije rychleji, spíš mám takovou úzkost, že s něčím chci přestat a pořád to dělám, ale co bych chtěl za zázraky, když jsem teprve na začátku:-) Přeji, všem krásný den. PK

Sabina

Dnes je to třetí den kdy nekouřím a mám obrovskou krizi. Kamarádky mě odpoledne pozvali ven a já musela odmítnout. Myslím, že jsem propadla depresi....mám dost :-(

Greena

SABINO, ten první týden je nejhorší, pak se to bude zlepšovat........ Zkus zaměstnat pusu ( mrkví, párátkem, gumovým medvídkem),....... ruce ( já jsem vysmejčila byt, protože mokrejma rukama se nedá kouřit :-D) ........a hlavu ( třeba pročítáním této diskuse od začátku). Zkus brát ten CHx. po půlkách , možná by stačilo jen 2x ( tj. celkem jen 1mg denně, někomu to stačilo) , fakt se předtím hodně najez ( hlavně ráno). Večer jsem brala Chx. už v 18 hodin, nikoli krátce před spaním - abych neměla problémy s usínáním.

zbyněk

Ahoj tak jedu už čtvrtej den na CH a jsem v pohodě,vůbec mi není blbě nebo žádný jiný příznaky jsem nespozoroval.Je to super preparát.Už jsem zkoušel všechno,ale nic nemělo smysl.Doufám že to zvládnu,přijde mi,že je to nějak moc jednoduchý.Vážne mi to nechybí,anebo mě to teprve čeká.Kouřil jsem 20 denně ale někdy se podařilo i 40.Jsem z toho mile překvapený.Doporučuji se nebát a nečekat na den D. Hned ze startu a bez bílé potvory. Mišel neboj se a jdi do toho.

coudy

Ahojky vsem,ja nemam vedlejsi priznaky skoro zadne,ale nez sem prestal,tak padlo cele prvni baleni .o).Uz jsem neveril protoze 12 den po uzivani jsem dal celou krabku.Sabco vydrz,jsme na tom stejne a i ja bych rad kouril,ale jak tu bylo receno"MY KOURIT NEMUSIME" :o))))

Sabina

Díky vám všem za podporu i za rady...dneska mám vážně velkou depku. Dokonce jsem se i několikrát rozbrečela v práci na záchodě a to nejsem normálně labilní, jsem jinak strašně veselý a společenský člověk. Asi z toho, že mě najednou, co nekouřím přestalo všechno bavit. Nechce se mi jít ven, projít se, dát si kafe, něco si koupit, víkendu se bojim jako čert kříže. Všechno najednou nemá smysl:-( Může my tyto stavy navozovat Chx? Můj přítel je nekuřák a nikdy cigaretu ani neochutnal, tak je pro mě těžké mu vysvětlovat svoje pocity.myslí si, že to všechno příliš dramatizuju. Dneska jsme byli pozvaní na večeři-musela jsem odmítnout a on šel sám, trochu mě to mrzí :-(...bojím se, že selžu. Ne proto, že mi to fyzicky chybí, ale proto, abych se zase zpátky vratila k těšení se z věcí a lidí kolem sebe.

bonanza

cholky a kluci vybral jsem 2 baleni šampusu a po39letech jsem toho nechal je to vic o vůli než o champu,nekouřim 18měs. a deto v pohodě i se štamprlikem tak těm bílym tyčinkam nakopejte prdel Čauuuuuuuuuuu.

coudy

ahojky,dneska jsem jak prasteny,ale mam radost z 4.dne.ma vule je stale pevna.CHPX me pomaha nestavet se na hranu,tak "jedno nevadi"to jine pripravky delaly.snad to vydrzi i nadale :o).byl zde nekdo taky jak prasteny i kdyz bral chpx?

Sabina

Coudy, mám dneska 5 den nekouření, přestala jsem ve středu.Včera jsem nemohla spát, měla jsem hrozné stavy, brečela jsem v posteli, ani jsme nevěděla proč. Dnes jsem se CH ráno bála vzít, že mě to zase pohltí...jsem jak praštěná. Přirovnal bych to slovy "nejsem ve svém těle a žiju životem někoho jiného". Až takhle divně se cítím a podle mého názoru je CH pěkná sr... Sice ti téměř odbourá fyzickou závislost, ale psychicky jsem rozhozená totálně. A co se týče fyzična, tak mám šestý den zácpu, bolí mě břícho, hlava, mám zlé sny a když usínám, tak i lehké halucinace a chuť si zapálit mám také.. Několikrát denně si říkám, jestli tohle za to stojí :-((

Pavča

Zdravím všechny spolubojovníky....já mám 1.rok nekouření 10.4.......hurá.Jsem na sebe pyšná.Taky jsem to neměla jednoduché.Manžel je nekuřák,takže žádná pochvala.No co já takynekouřím-to byla jeho odpověď na moje chválení se.A kamarádi jsou na opak silní kuřáci a nepřestenou a nepřestanou.....takže ti mi zase částečně záviděli a částečně čekali kdy zklamu...tu radost jsem jim neudělala.Všem vám tady držím palce....champix opravdu hóóódně pomůže ,ale zázraky neděla.Musíte mu trochu pomoct.....Co je s Robinem? Všichni ostatní se čas od času ozvou,ale po Robinovi se slehla zem?!

MIŠEL

ahojky všichni tak dneska jsem si vzala první tabletu,tak jsem zvědavá jak to se mnou zatočí,zatim mě špatně neni,hodně jsem to zapila jak jsem se dočetla rady,ale cígo jsem si zatim už jedno dala tak jsem zvědavá kdy přijde ten první den nekouření,jsem holt posera a nedokážu taky hned s tim seknout,tak jsem se přiřadila k tej většině,která to taky nedokázala hned první den,Zbynku jak jsi na tom ty,držíš pořád?Tak zatim čauky a všem nám držím palce

Jitka

ahojky, tak já zobkám 16 den, a ten den D ještě nenastal, ale aspoň jsem to stáhla ze 30 denně na 5, někdy i 4. Sakryše, tak proč už i ty 4 nevynechám? ale pak přes den všechno zbaštím. furt si musím do té pusy něco cpát, a pak si připadám víc provinile - nepřestala jsem a ještě ztloustnu, to v mém věku nemám zapotřebí. už aby mi to i v té hlavě přecvaklo.

Sabina

Jitko, já jsem taky hodně mladá a bohužel mám najednou k jídlu taky pozitvni vztah. Říkám si to samé, jestli tohle mám zapotřebý. Před létem nabrat 6 kilo a chuť na cigaretu mít stále a stále-vidím před sebou akorát zkažené léto, tlustá stehna:-( A bohužel so myslím, že jen tak nám nepřecvakne. Dočetla jsem se, že výzkumy prokázal\, že kuřáci mají chuť na cigaretu i 10 let po odvyknutí, takže nic moc.

Jitka

chuť to jo, ale dokážou si nezapálit, což zatím je u mne problém, no tak to je vyhlídka, fakt. musíme najít něco jiného - buď se zavalit nějakou prací nebo něco. akorát já jsem teď nezaměstnaná, tak nevím - asi začnu vyklízet a vyhazovat věci z bytu nebo co. a přerovnávat a třídit. moje kamarádka - několikrát do roka přestavovala pokojík - tak to asi začnu praktikovat taky. :))

Martina

Sabino, jak čtu tvoje příspěvky, tak mi není jasný jestli chceš fakt přestat, ty řešíš jestli na léto nestloustneš 6kg, ale to se všechno podá, já jsem byla opravdu silný kuřák a dlouholetý, mohu ti říct, že čím kouříš delší dobu, tím je odvykání horší, ale platí to, že fakt musíš chtít bez toho to nejde, nevím jak dlouho jsi brala Chmpx, ale jsou i takoví, kteří přestanou po dlouhé době užívání, zkus si pročíst celou diskusi, tam to určitě najdeš. A na závěr tě mohu ujistit, že všechny činnosti mně baví stejně jako předtím a některý ještě víc, protože se při nich nezadýchám. Bohužel nikotin je droga, a proto ty pocity , které popisuješ, ale dá se porazit, zkus se s tím poprat, nehledej výmluvy proč to nejde, balamutíš sama sebe a věř, že na týhle diskusi ti všichni přejí, abys to zvládla a tvoje pocity dobře znají, taky je zažili, tak se snaž a netrhej partu, stojí to za to. Martina

Dadeta

Ahojda lidičky , Sabrino. Čtu si vás a někdy napíšu. Jsem už dva měsíce bez CHX a nekouřím něco přez 4 měsíce. Sabrino, mě bylo strašně,špatně, jako tobě. Tak jsem to po dvou měsících vysadila a po dobu co jsem Chx brala jsem hobrala jen půlku dávky ráno a odpoledne. Kouřila jsem 35 let a 20 denně. Jen jsem si srovnala v hlavě, že kouřit vážně už nechci!!! A to si musíš ujasnit. Až budeš vědět, že vážně nechceš kouřit, tak si i najdeš motiv něco dělat a budeš mít radost, že nekouříš, že cítíš, že nesmrdíš atd. Já jsem si pořád říkala, že mě se tloustnutí netýká a vážně to nebylo, tak hrozný. Jen dvě kila a jsou dole. Hold musíš pít a ne zahánět pauzu na cígo jídlem. Pokud jsi s tím začala vydrž. Stojí to za to!!!! I bez cigarety káva po čase zase chutná. O víkendu jsem byla na horách. Seděla jsem na lehádku, kávička, vínko a cigareta mi nechyběla. Naopak bez ní a věčného kašle a smradu mi bylo líp. Tak se drž a všichni co to zvládají. Máte na to, už jste se přeci rozhodli!!!!!! Jinak by jste si nekoupili Chx a nepsali na tyhle stránky. Jste dobří všichni. Papa vaňaví kluci a děvčata

No-One

Ahoj, tak jak čtu ty vaše strasti nedá mi to a musím něco přihodit. Nevím jestli jste se pokoušeli přestat bez Chmp (ale asi ano) a hlavně jak dlouho jste to vydrželi, ale ty stavy mimo tělo, plačtivé deprese, slintání, praštěnost, zácpa, stres, natvrdlost, kámen na hrudi, noční buzení a pod. dle mé zkušenosti nejsou vyvolané Chmp, ale jsou to abstinenční příznaky vyvolané nedostatkem nikotýnu. Chmp je zčásti oslabuje, naopak u většiny lidí způsobuje nadýmání, u některých nevolnost po užití tablety a šílené sny.. pro útěchu, přejde to, musíte vydržet 14 dní a pak už bude stále lépe, bude to ustupovat a zase budete mít radost ze života :o)) držím Vám palce ať to zvládnete a přeji pěkný večer

No-One

pardom, ne pro Bonanzu ale Coudyho

coudy

ahojky vsem.jo jo zkousel jsem vse.dokonce i skoro vydrzel na naplastech(3.mesice).je fakt,ze tahle diskuse mi dava obrovskou silu vydrzet.povidat si z lidickama,kteri vedi co prozivame.jinak 5.den bez.dekuju za podporu No-One :o)

zbyněk

Ahoj Mišel,tak jedu šestej den a zatím bez cíga,akorát se mi zdálo,že jsem kouřil.Ten sen byl zvláštní,bylo to jen o kouření.To jsou asi ty absťáky.Doufám že dneska budu mít hezčí sny.Pevně věřím že už se toho zlozvyku nadobro zbavím.Miši držím Ti palečky a věřím,že zítra už budeš bez cíga.Musíš tomu štěstíčku jít trochu naproti.Uvidíš že to zvládneš.Jsem tvůj fanoušek.....

Friduča

Dobré ránko, teď jsem se trochu odmlčela, protože jsem měla starosti sama se sebou ... Dnes mám 31 den, ale musím teda konstatovat, že se u mě začali objevovat podobné stavy jako u Sabiny... Nemám snad ani chuť na to cígo, ale fakt jsou to ostrý deprese ... Jsem od jakžikva silnej, ale hodně citlivej člověk ... a to co prožívám teď já nevím týden - to jsem ještě neazažila .. dokonce přemýšlím o tom, že skončím v zaměstnání ... Nemám na nikoho náladu .. hrozně mi vadí ta divná doba, sobecká lidi .. bla.bla.. asi nemá smysl to dál rozmazávat, ale fakt velká depka ... Nějak jsem někde potratila tu svou enregii a pozitivní náboj... Nevím jestli to má něco společného s CHMP... Asi ne ... Tak nějak se s tím poperu... :) :) Vám všem voňavej sluníčkovej den !!!

Radka

Zdravím všechny, jdu se pochlubit tak trochu naším "úspěchem". Dneska s přítelem berem CHMX 8.den, tedy silnější dávku a 3.den nekouříme. Jako myšlenky..zapálit si..máme stále ačkoliv pořád méně a slabší. Musím říct, že dneska ráno to nebylo zrovna lehké. Jakoby se chuť opět vrátila, ale vydržela jsem a to je hlavní. Vzala jsem si 1mg a musím podotknout, že chuť..nebo spíše hlad je větší..asi opravdu musím hodně pít, tak to vidím tak na 4ldenně, do teď to byly tak 3l. Tak doufám, že to snad bude lepší, mám takový trochu divný žaludek a ta náladovost se asi taky trochu projevuje u obou..takže absťák..jak tu někdo psal..musíme to překonat. Další pravdou je, že po 2 dnech se mi hned lépe lítalo na bruslích a vše.. a nadýmání..to se u mě asi taky projevuje, připadám si jako balon :-( Tak se mějte a řekněte si, že jsme silnější než ta bílá potvora a že ji s úsměvem překonáme a ostatní nám budou jen závidět, protože to jen tak nedokážou :-) Přeji hezký den a silnou vůli. DRŽTE SE!!! ;-)

Pavel

Nevěřil jsem, vyzkoušel jsem, nekouřil jsem a nekouřím :) Přestal jsem 10.den. Bohužel jsem byl ten z případů, kterým bylo po prášcích 15-30min nevolno, tak jsem bral 2x denně půlku tablety. Nyní už si celý večer v hospodě na cigaretu nevzpomenu. Akorát mi začal kouř přímo z cigarety vadit. Snad to moje okolí se mnou vydrží. Ostatním vřele doporučuji! Pozor ale na takové, kteří se za každou cenu snaží dokázat, že to nefunguje. Pak je to samozřejmě jen vyhazování peněz.

Růžena

Ahoj, beru Chx a od 4.4. nekouřím. Už nechci bejt závislák - s obsedantníma myšlenkama, kde můžu kouřit a kdy se tam vytratím. Bejt vytlačená až na okraj s pocitem provinění, když mě někdo vidí kdesi u popelnice. Už nikdy!!! Champix zafungoval, po cigaretě mi bylo zle a zatím se mi po ní nestejská. Občas žmloulám Paipo, tj. bylinky v cigaretovéí špičce... Držím palce Vám i sobě....

No-One

Já nevím jak vy, ale já si to dnes doopravdy užila... takový nádherný den a jak to jaro voní..ráno jsem si byla zaplavat a strašně mě těšilo, že jsem se nemusela honit ven a neprahla jsem po cigáru... v neděli oslavím 150 dní bez cigára zakrojením beránka :o)) Růženo, gratuluji a držím palce... s těma obsedantníma myšlenkama máš pravdu, to mě také děsně vadilo a byla jsem na tom stále hůř.. já i při jídle pospíchala abych si už mohla zapálit.. Fridučo, to přejde. Já měla za celou dobu asi dvě takovéhle deprese, trvaly týden a pak to přešlo.. že by poslední ataky závislosti?? Přiznám se, že jsem si brala na noc Neurol, jinak bych ten týden celý probrečela. Pak to najednou zmizelo a bylo dobře. Držím všem palce a přeji pěkný zbytek dne.

Jana2

Zdravím všechny začátečníky i pokročílé. Do této diskuse jsem přispěla zatím jen jednou, v listopadu, kdy jsem se rozhodla také přestat. Ale čtu Vás a sleduju jak kdo bojuje. Takže už to bude pět měsíců co nekouřím. Já jsem přestala kouřit 5.den Champixu. Tak nějak jsem si v hlavě srovnala, že opravdu nechci kouřit, tak na co to budu prodlužovat a čekat na den D. Když jsem začala brát Champix 2x denně, což bylo, pokud si dobře vzpomínám, 8. nebo 9. den, bylo mě tak strašně blbě, že jsem to vydržela 2 dny a řekla jsem si že tohle teda nemíním podstupovat. Strašně mě bolelo na hrudníku, bylo mě blbě, absolutně jsem nebyla schopná fungovat. Takže jsem švihla i se Champixem a řekla jsem si, že prostě když chci přestat, tak prostě musím přestat já sama. Musíte to mít prostě srovnaný v hlavě a opravdu chtít, Champix to za Vás neudělá, jen Vám to usnadní. Mě pomohl v tom, že jsem se prostě rozhodla přestat, taková berlička. Největší problém, který jsem pak měla, byla zácpa. Ale i to se srovnalo. Jestli jsem přibrala, nevím, radši se nevážím, ale šatník jsem vyměnit nemusela, takže asi ne. Důležitý pro mě je, že nekouřím. Na cigaretu si vzpomenu tak jednou za týden, ale že by mě přepadaly chutě, to ne. Jen teď, když začíná být hezky, tak si nostalgicky zavzpomínám, že bych si tak sedla na zahradu, dala kafíčko a zapálila. Ale pak mě to zase rychle přejde, protože si vzpomenu, jak mě strašně štvalo, že kouřím a záviděla jsem nekuřákům a chtěla jsem nekouřit. Takže si to užívám, mám radost, že nekouřím a pokud to vydržím rok, tak chci za ušetřené peníze nechat své dvě dcery naočkovat proti rakovině děložního čípku. I to je motivace. Takže všem držím palce a nevzdávejte to. Ono to ze začátku bolí, ale pokud opravdu chcete, tak to dokážete.

Papina

Hurááá,nekouřím.Ani tomu nemůžu pořád uvěřit,ale opravdu nekouřím.V pátek jsem si řekla,že tu hranici budu posunovat co to půjde a vydržím zapálit si co nejdéle.Byla jsem v práci,dělám v restauraci,a do tří ráno jsem vydržela.Druhý den už mě ani nenapadlo si zapálit.Jde to nekouření celkem hladce,chutě na cigáro nijak nemám,jen si občas vzpomenu kolik bych už v ten, nebo onen okamžik měla vykouřeno.Jen bych ráda věděla,jak dlouho je nejlepší v užívání CH pokračovat. Díky,a držím palečky všem začátečníkům i pokročilým.

Ivana

Ahoj všichni, píšu opět asi po měsíci. Nekouřím taky 5 měsíců. Začátky byly dost hrozný. Taky jsem si myslela, že už mě nikdy nebude nic bavit a že život bez cíga končí! To byl ale omyl! Po třech měsících se vše o dost zlepšilo a dneska zjišťuju, že naopak si všechno víc užívám a jsem mnohem klidnější a vyrovnanější. Prostě BOMBA! Začala sem hodně sportovat, což mě dřív vůbec nebavilo. Díky tomu jsem po prvotním nabírání (kilo za týden)- celkem asi 6 kg nahoře opět shodila 12 kg a sem na to hrdá. Nechci se tu chlubit. Jen začínajícím říci že všechno pujde, jen v sobě najít to druhé já. Tak všem držím palce ať se cítí brzy lépe a lépe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jitka

ahojky, všem, budu si muset v klidu dočíst celou diskuzi pořádně. zobkám už 3 týdny a furt kouřím, pravda jsem to stáhla na 5, ale prostě odpoledne už mne svrbí ruce a dám si ji. Včera jsem řekla mojemu, ať mne řekne, že ne - když bych chtěla od něj cigáro. Na lednici jsem si dala velký leták na šicí stroj, který bych chtěla - to abych měla další motivaci. Prostě budu to zkoušet furt a basta. nesmím to vzdát. Nějaké ty kila navíc? - zatím je mi to jedno, nemám váhu, takže nesleduju. Ale nějaké cvičení by to chtělo - za prvé nejsem nejmladší, a to břuško je vytahané. No akorát, že u nás není kde cvičit, takže to vymyslím jinak - budu chodit se psem na dlouhatánské nprocházky. jinak fandím všem, co se jim to povedlo.

Petr Kupša

Ahoj, tak jsem již 8. den na chx a včera jen jedno cigáro, ale jenom z principu a z pocitu, dneska ráno se mi stala věc, která se mi zatím nestala. Přišel jsem do práce a já jsem zjistil, že jsem marlborka nechal doma, normálně vždycky jsem skoro kontroloval jako první, jestli mám cigára a dneska jsem na ně zapomněl. Teďko mám docela chuť, ale ne nezvladatelnou. K obědu si asi jednu dám, uvidíme. Jedna věc mě zajímá od zkušených, je lepší si stanovit den D, nebo se na to nemám soustředit a když si budu chtít zapálit, tak si mám zapálit a ono to třeba přijde samo? Díky a hezký den PK

Greena

PETŔE, podle mé zkušenosti tomu musíš trochu pomoci. Zapomněl jsi cíga doma - jóóóó, teď je ten správný okamžik si říci DOST a skočit na druhý břeh. Držím palce!!

Jitka

no ahojky, tak já si ten den D asi musím stanovit - a to bude prostě dnes a basta. protože kdybych čekala, než mne přejde chuť tak to nevím, nevím.

Marja

Fridučo, dlouho jsem tady ani nečetla poslední stránky, ale byla jsem zvědavá na tebe jak pokračuješ.A když najedu zrovna na poslední stránku, tak tvůj příspěvek je takový depresivní. Vydrž,bojuj.

Mafos

Milá Mono, tak už nekouřím 35 dnů bez zakolísání. Jsem na sebe docela pyšný. Ono to jde i bez prášků. Už jsem byl za tuto dobu 2x v hospodě a vydržel jsem. Škoda, že jsem nevydržel vloni. Mohl jsem oslavit v únoru rok.

Mona

Máfosi,já ti moc gratuluji,jsi borec. Já si ted po tom roce a něco na cigáro fakt ani nevzpomenu. Uteče to jako voda,uvidíš. Jen prosímtě vydrž,ušetříě si zdraví,to je jasný a taky plno peněz. Dneska Marlborky stojí 82,- Kč a to já vykouřila víc než jedny denně.Držím palce a piš jak pokračuješ. Všem ---9.-10.5.je nekuřácký sraz v Karlových Varech v případě zájmu napište.

Friduča

Dobré ráno, jsi hodná, že jsi si vzpoměla MArjo ... už se to trochu zlepšilo .. víš já si nemyslím, že by to mělo co dělat s kouřením, či nekouřením ... Je divná doba ... lidi jsou sobecký, každý se stará jen sám o sebe .. dělá podraz na kamarády . .tak nějak i když je krásně - jak konstatoval můj muž, je tohle nejdeprisivnější jaro poslední doby ... Mám chuť tse sebrat a odjet někam pryč.. což bohužel nejde, protože manžel nemůže ... vydržím do června a pak pojedeme aspoň na měsíc ... jinak bojuju - nebudu lhát párkrát jsem si zapálila v hospodě u vínka, večer ... ale jinak se držím ... ani se za to nepeskuju ... prostě se to stalo .. možná jsem příliš velkej slaboch na to nekouřit vůbec .. i když já to zatím beru jako bych nekouřila, protože občas si zapálit jedno večer u vínka neberu jako kuřáctví ... horší je, že to málokdy vydrží .. je jen otázka času kdy se člověk zase rozkouří ... takže bojuju dál a neznamená to, že jsem si povolila večer u vínka jedno ... to v žádném případě !!! Jen se za to nemám míň ráda ... :) Všem Vám sržím palce !!!!!

Marja

Fridučo, chce to opravdu vypadnout. Já jedu hned po velikonocích do Jeseníků. A budu se věnovat jen sama sobě. Jeď alespoň na sraz, poznáš nové lidí a na chvíli vypadneš. Kdybych to neměla tak daleko, jela bych hned. Ale takovou dálku, to by chtělo na delší dobu.Vydrž a snaž se být v pohodě, bude lépe.

COUDY

Zdravim vsechny,tak dneska mam 10.dni bez cigara.neni to vzdy jednoduche byt v pritomnosti kuraka,ale rozhodl jsem se ze prestanu,tak nechci zradit sam sebe.Zatim to na me plati a doufam,zebude dlouho:o).Jinak ctu si tady kazdy den prispevky a treba ja sem tady nenasel to co jsem prozival ja.Myslim,ze kazdy to proziva jinak,je jedno jak a kdy prestane.Dulezite je chtit a udelat ten prvni krok a to je rict "DOST"a zacit.Champix pomuze dost,ale neudela vse za nas.Sabco taky se drzis?zacinaly jsme spolu:o).jinak vyhrano zdaleka jeste nemam,preji vam nadherne vonave velikonoce.Hlavne nam vsem preju bez ciga:o)

renča

chamoix beru 4 den. samo sebou, kdoto zná, ještě kouřím.. a chutná mi to. těším se až mi to nepůjde pod nos.. jsem silná kuřačka. uvědomila jsem si jak mám málo síly přestat, jak mě to ovládá a to mě přinutilo do toho jít.. strašně tomu věřím i když to ještě na sobě necítím. je to berkička a já doufám že mne podrží.

Jitka

ahojky, já už beru champix 14 dní - tedy s vynecháním jednoho týdne, protože jsem nestihla jít pro předpis k lékařece, ale kouřit mi chutná furt - dycky když sáhnu pro cigáro - tak si řeknu - ne - fčil ne. Ze 30 denně jsem to stáhla na 3-5 na den, což už takhle považuju za úspěch, bez champixu bych tohle vůbec nedokázala. a je to právě to že mi nepřestaly cigára chutnat, asi ty moje mozkové závity reagují později.

renda

Renče a Jitce taky beru cham. uz 21 dní ,ale nějak mi to bez těch bílejch potvor nejde ale jsem z 30 na 4 denně . Jsem zvědavá kdy přijde den D. Mužskej se chlubí že už nekouří třeří měsic a že to dokázal bez pomůcek prostě řekl dost a přestal. Ve středu jdu do poradny pro odvikání kouření tak doufám že mi poradí i s tím zbytkem

zbyněk

Zdravím bojovníky,nekuřáky.Tak já se bráním už 14 den a každý další den je mi čím dál tím líp. Věřím že to zvládnu,a co ty Mišel?Držím Vám všem palce

MIŠEL

Ahojky,všem držím palce a fakt to s champíkem jde.Zbynku už nekouřím 4 den a je mě fakt čím dál líp i se necítí člověk ta nervozně jako když si potřeboval zapálit,díky za podporu a tyky držím palečky za 14 dní které jsou nejhorší to bude zy náma

Petr Kupša

Ahoj tak jsem 13. den na champixu a stále kouřím, ale už tak jednu max. 2 denně, sice fyzický příznaky nemám skoro žádný, ale psychicky si zapálit musím, třeba o polední pauze, nebo ve volné chvilce, potom mi to cigáro tak strašně nechutná, tak proč to já blbec pořád dělám:-):-( Sice si krabičku nekupuju a říkám si o cigára od kolegů, ale to mě taky netěší:-( Zítra půjdu do druhého balení, tak uvidíme co dál a snad i u mě se projeví ten den D. Jinak v pátek 10.4.09 jsem byl v baru normálně jsem dal krabičku celou, ale co jsem na champixu 13. dní tak jestli jsem vykouřil 50 cigaret, tak je to hodně, začínám být trošku nervózní, že den D ještě nepřišel, ale čtu příspěvky ostatních, tak mi to dává pořád naději:-) Hezký den všem PK

No-One

Ahoj Petře, obávám se, že aby přišel tvůj den D, musíš si ty dvě cigára co máš za den odepřít.. jinak ti nepřijde nikdy.. to že ti to vůbec nechutná je neklamná známka, že přišla tvoje chvíle, jen od té pusy si to musíš sám utrhnout. Tak ti držím pěsti..

Petr Kupša

Ahoj, díky za radu, je pro mě hodně cenná, protože než jsem si přečetl tvůj příspěvek, tak mě uplně to samý napadlo co proto udělat více:-))) Projel jsem šuplík v práci, pozbíral všechny zapalovače, nějaký zapomenutý cigára jsem našel, dal jsem je kolegovi a prostě 14. den už si nezapálim, to samý udělám ještě doma a prostě teď v 14.4.09 v 17:38 končim nadobro a hotovo!!! Jenom mi třeba sdělte nějaký zkušenosti, kdy jste skončili ode dne D, čeho se vyvarovat, pocity jaké jste měli po těle atd..... Díky a přeji všem krásné voňavé jaro bez nikotinového kouře jednou pro vždy. PK

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce