Zdravím všechny začátečníky i pokročílé. Do této diskuse jsem přispěla zatím jen jednou, v listopadu, kdy jsem se rozhodla také přestat. Ale čtu Vás a sleduju jak kdo bojuje. Takže už to bude pět měsíců co nekouřím. Já jsem přestala kouřit 5.den Champixu. Tak nějak jsem si v hlavě srovnala, že opravdu nechci kouřit, tak na co to budu prodlužovat a čekat na den D. Když jsem začala brát Champix 2x denně, což bylo, pokud si dobře vzpomínám, 8. nebo 9. den, bylo mě tak strašně blbě, že jsem to vydržela 2 dny a řekla jsem si že tohle teda nemíním podstupovat. Strašně mě bolelo na hrudníku, bylo mě blbě, absolutně jsem nebyla schopná fungovat. Takže jsem švihla i se Champixem a řekla jsem si, že prostě když chci přestat, tak prostě musím přestat já sama. Musíte to mít prostě srovnaný v hlavě a opravdu chtít, Champix to za Vás neudělá, jen Vám to usnadní. Mě pomohl v tom, že jsem se prostě rozhodla přestat, taková berlička. Největší problém, který jsem pak měla, byla zácpa. Ale i to se srovnalo. Jestli jsem přibrala, nevím, radši se nevážím, ale šatník jsem vyměnit nemusela, takže asi ne. Důležitý pro mě je, že nekouřím. Na cigaretu si vzpomenu tak jednou za týden, ale že by mě přepadaly chutě, to ne. Jen teď, když začíná být hezky, tak si nostalgicky zavzpomínám, že bych si tak sedla na zahradu, dala kafíčko a zapálila. Ale pak mě to zase rychle přejde, protože si vzpomenu, jak mě strašně štvalo, že kouřím a záviděla jsem nekuřákům a chtěla jsem nekouřit. Takže si to užívám, mám radost, že nekouřím a pokud to vydržím rok, tak chci za ušetřené peníze nechat své dvě dcery naočkovat proti rakovině děložního čípku. I to je motivace. Takže všem držím palce a nevzdávejte to. Ono to ze začátku bolí, ale pokud opravdu chcete, tak to dokážete.
Přidat nový komentář