Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Handula

Dobrý večer, právě dnes jsem zsčala užívat startovací balení léku CHampix, tak jsem zvědavá co to se mnou udělá. Kouřím už přes 8 let, 20 cigaret každý den a už si sama sobě začínám být protivná. Zajímalo by mě další Vaše názory a pocity z nekouření. Děkuji

Radka

poslední dobou stále přemýšlím,že začnu kouřit.Budu oslavovat rok.!!.......jenže manžel Standa opět kouří .Čekala jsem rok,že přestane.Sliboval....atd.Jenže mě to hrozně vadí a smrdí a prostě to už nevydržím.Takže zbývá jedině,že začnu já.......Není to sobectví,ale nekuřák(aspon já) nesnese většinou smrad kuřáka a to je potom problém.......natož v manželství.Fridu a co ty?Chodíš jsem ještě?Fakt jsem myslela,že Standa přestane.............no uvidíme.V pondělí má poslední šanci.......hlavně mi nenadávejte,ale jsem přesvědčaná,že prostě začnu zase kouřit.

Mona

Radko,nechápu,proč bys měla začínat,když ti to smrdí. Moje maminka taky stále kouří a mě by ani nenapadlo začít znovu kvůli tomu,vyprdni se na kouření,bud vonavá,kup si něco pěknýho za neprokouřené peníze a radši vyměn manžela,než se mu přizpůsobit. Já ti držím palce a věřím,že to v hlavě přehodnotíš.

Maimay

Raduš.Proboha prosím nezačínej.Byla jsi pro mě strašně obrovskej vzor.Díky tobě jsem s tím sekla tak prosím nezačínej zas.Standa asi k tomu rozhodnutí ještě nedozrál.Pokud nechce přestat on sám tak ho stejně nedonutíš.Nezačínej,nezačínej obvzlášt kvuli někomu jinému.Pořád se držím/ díky tobě/ za chvíli budu mít stovku a mám za ušetřený peníze objednaný nový kolo.Tak si hazej do kasičky a udělej si radost ale prosím neber to svinstvo do pusy.pa pa/to si raději najdi nekuřáka:))/

Meky

Radko nezačinej zase kouřit,vim že vše je těžke.Vem si že nekouřiš rok takže jsi dobra,ale zase začist je čista sebevražda.Ja začinam 4 měsic a dnes vim jen jedno že uš nechci kouřit,nevim jestli nezačnu,ale pokud zase začnu tak ne kvuli někomu ale kvuli moji blbosti.Kup si male baleni champixu ať viš jake to znovu je a vem si trošku prašku aby ti zmizeli tyto myšlenky.Moc ti fandi a fandim všem tady,protože nebyť teto dyskuze nikdy bych nevydržel nekouřit!!!!!!!!!!!!!!!!

coudy

Ahojky,tak dnes mam 40.den bez cigarety.Dekuji Irene za povzbuzeni.,kazda veta me povzbuzujeJinak jak ctu prispevky,tak neni proc jasat.Radka ted proziva tezke obdobi,tak Radko drzim peste at vydrzis.Ja prestal snad ve svem nejtesim obdoby sveho dosavadniho zivota,tak v tom mam trosku vyhodu,ale zacinat znovu je proste hloupost.Jinak proti vam jsem pouze zelenac,ktery vas pouze obdivuje :o))

Petr Kupša

Ahoj, tak jsem měsíc bez cigára, champix pomáha, párkrát jsem i vynechal, motivace je pořád stejná, ale trpím docela velkejma depresema, tohle jsem nezažil, jsem takovej bez nálady, už jsem i párkrá přemejšlel, jestli to mám zapotřebí, včera jsem si champix vůbec nevzal, byl jsem v baru a řeknu vám, že jsem pocítil fyzickej absták, asi ho začnu brát zase pravidelně, vadí mi ty deprese, člověk by spíše očekával zlepšení stavu, ale já paradoxně změnu necítim moc, ale jsem teprve měsíc bez cíga a jsem na to pyšnej, akorát toho života si moc ještě neužívám, tak musím bojovat dál, držme se všichni, ani deprese nejsou důvod kouřit, ani partner, prostě žádný důvod, pokud si tohle budeme pořád připomínat, máme víceméně vyhráno Hezký den. PK

No-One

Zdar Petře, to ti to pěkně utíká... už z tebe bude mazák :-)). Ty deprese jsou také normální absťák- ta nechuť ke všemu, nic nemá cenu, nic tě nebaví a neustále obtěžující : má to vůbec cenu se takhle trápit a už si nic neužít???... dej tomu čas a přejde to. Musíš si prostě zvyknout že nekouříš.. Tak hodně zdaru do dalších bezkouřných dnů!

Lucka

Ahoj všichni!Diskusi čtu už asi týden.Rozhodla jsem se připojit pro případ,že bych někdy taky potřebovala podporu(což určitě budu).Takže dnes jsem začala druhé balení champixu a 3 den nekouřím.Jsem trochu zvláštní případ.Prášky jsem dostala od doktorky na preventivce a původně jsem si je ani nechtěla vzít,že stejně přestat kouřit nemám v úmyslu.Ale když už jsem je měla,řekla jsem si,že za zkoušku nic nedám a aspoň se ujistím,že je na trhu jen další tahák na penízeKouřila jsem 20 let cca 20 denně.No a champix opravdu a pro mě naprosto nečekaně funguje.Trochu se peru s vedlejšími příznaky,ale dá se to.Taky se trochu bojím zítřka,jdu poprvé do práce jako nekuřák.Tak hezký večer a držím nám všem palce v úspěšném odvykání.

janina

neboj, champix ti opravdu v začátku pomůže, podstatná je ale motivace, proč chceš přestat kouřit, to je obvykle zdraví a toho se drž

Yveta

Ahoj všechny vas moc zdravím a moc vám fandím vydržte nezačínejte znovu Raduš po tak dlouhé době nestojí to za to.Vím že je to těžké můj manžel taky kouří asi 30denně taky mi smrdí ,ale to my jsme též smrděly.Ja dnes slavím 3měsíce a v sobotu jsem slavila kulaté narozky hodně lidí taky kuřaku a i když se něco vypilo tak jsem na ty smradochy ani nepomyslela.Cítím se moc dobře je mě bez cigaret moc fajn a to jsem nikdy nevěřila,že přestanu.Taky mam někdy chvilky ,že začnu protože jsem něco přibrala, ale to jen tak kecám NECHCI už začít doufam že to půjde.Všem co přestávají moc fandím a vydržte je to boj ale stojí to za to chodte na tuto diskuzi a podporujte se je to velka pomoc kecat s lidma co taky přestavají nebo už jsou hodně dal a radí nam .Přeju hezký den zas někdy ahoj

Lucka

Takže z práce jsem doma a vše se celkem zvládlo.V práci mě podporujou a mají ze mě radost.Dnes nekouřím 4.den Jsem náladová,popudlivá a nadmutá jak koza.A k tomu věčnej pocit,že vám bylo strašně ublíženo.Ale přesto,že moje motivace byla minimální a vlastně jsem přestávat kouřit nechtěla,už jsem si našla 3 pozitiva:v klidu a v pohodě se najím v polední pauze,protože pauzu mám celou jenom na jídlo;nemusím se nikoho doprošovat,aby mě pustil na cígo a večer si můžu jít lehnout,kdy chci a nemusím čekat na poslední noční cigaretu.Ale jinak si zatím připadám jak burlak na Volze-pomalu krok za krokem se shrbená vleču k cíli,který je zatím v nedohlednu.Tak zase někdy

Greena

Tak jsem úplně zapomněla, že mi včera uplynulo 9 měsíců bez kouře - neklamná známka toho, že se doopravdy stávám nekuřačkou. Na cigára si vzpomenu zřídka, protože se naštěstí pohybuji v téměř nekuřácké společnosti. Ale voněj mi ty potvory bílý pořád !!! Teď už by mi ale bylo líto si zapálit - tímto posílám vzkaz a hromadu pevné vůle a odhodlání RADCE, ať to přemýšleni o (ne)kouření dopadne příznivě pro tvé plíce, peněženku, záclony v bytě a tak vůbec. Zkus manžela přimět, aby kouřil jen venku mimo byt, kupuj mu žvýkačky, voňavé spreje, zubní pasty, ústní vody a jiná vonidla a přehlušovadla :-))) ....snad pochopí... vždyť i jemu samotnému by to muselo být líto, kdybys kvůli němu znovu začala čmoudit a smradit...držím ti palce Radko.......... Zdravím srdečně všechny známé i neznámé, začínající, pokračující i držáky ......neúnavnou podporovatelku MONU (jste to na srazu rozjeli :-DDD), věrné přispěvatelky NO-ONE, IRENU, pánský peloton MEKY, COUDY a PETR Kupša, všechny další JENČTOUCÍ a MÁLOPÍŠÍCÍ .............no a hlavně..... čerstvé nováčky LUCKU a HANDULU...... holhy čtěte a přečtěte si tuto diskusi od začátku, je to nekonečný a stále se opakující příběh - námět je stejný ( cigára kšá kšá), režisér je tentýž ( Champix), zápletka příběhu se všemi dějovými zvraty je velmi podobná ( viz 360 předchozích stránek)....mění se jenom hlavní aktéři a kulisy...... Tak ať nás v těch nekuřáckých storkách hraje co nejvíc!!!!

Lucka

Dnes to je 5.den mého nekouření(teprve!!)Velká a přiznaná závist,Grenno,k tvému fenomenálnímu výkonu.Diskusi jsem si přečetla skoro celou,takže trochu tuším,co mě čeká-nic moc hezkého.Moje zkušenost je taková,že první a druhý den ještě celkem šel,ale nejhorší byl 3 a4.Smutek,bolestínství a nechu´t do ničeho.Chu´t na cígo mě dostává v nestřežených chvílích.Sliny v puse a pocit,že už nikdy nebude nic jako dřív.Jsou to okamžiky v řádu pár minut a právě zde je prostor pro tu proklamovanou vůli.Abych zakončila trochu pozitivně,dnes bylo i malé posezení v hospůdce.Místo obvyklého pivka jsem si dala vinný střik,který jinak vůbec nepiju a tím pádem ho nemám tak spojený s kouřením.Zvládla jsem to docela v pohodě,ale je fakt,že jsem to radši moc dlouho nepokoušela.Dobrou noc a všichni se držte!!!!!

Lucka

Promiň za zkomolení,GREENO!Umím to napsat i dobře,koukej.

Greena

LUCKO, já jsem to pochopila..... a neboj, odvykání nebude tak hrozné, to jsme se jen tady na webovkách všichni vypovídávali, protože tady jsme pro ty naše nářky našli ochotné ucho...tedy vlastně oko!! Ty jsi k tomu odvykání a Champixu přišla tak trochu jako slepý k houslím......kousni se a vydrž......zkus si vymyslet další dobré důvody, proč nekouřit...... záclony nebudou uzené....domácí zvířectvo se k tobě začne více tulit...... do státního rozpočtu odvedeš méně peněz za spotřební daň..... no schválně,že najdeš ještě nějaké výživnější důvody!!!??!

.

.

Taky jedna taková

Tak a jde to fakt...jedu na půlku champixu denně a někdy teda i zapomenu. Teď jsem byla u mamky a ta kouří a nic, pokecaly jsme v kuchyni a mne to ani nelákalo...opravdu. Ovšem mám jet s kamarádkama na pár dní na takový babský pobyt, všechny jsou kuřačky, tak to myslím bude zatěžkávací zkouška...uvidíme, ale musím říct, že jak jsem si to leta nedovedla představit, že prostě NEBUDU kouřit, tak mám dojem, že je škoda, že jsem s tím nesekla už dřív. Fakt.

Egas

Ahoj všichni,čtu vaše příspěvky a moc závidím.Také bych ráda přestala,ale nevím jak.Stokrát si řeknu,že si nekoupím cigarety a skutek utek.Můžete mi říci o jakém léku to mluvíte a jak se k němu dostanu? A také kolik stojí a asi za jakou dobu nebudu mít chuť na cigaretu.Moc se stydím,je mi 66let a jsem závislá.Manžel mi zemřel na rakovinu a místo,aby mě to odradilo,tak kouřím více.Děkuji za radu.Hezký den

radek

Ahoj Egas,ten malý modrý zázrak se jmenuje Champix (na netu je spoustu informací) a je na předpis.Můžeš u své doktorky,ale výhodnější je se zaregistrovat v poradně pro odvykání kouření-některé zdrav.pojištovny finančně přispívaní.Kouřit by jsi měla přestat tak do 14-ti dnů od braní prášků.Lepší je zvolit si svůj den D a ten den si opravdu cigarety už nekoupit.Tak jsem to aspoň měl já,protože bych jinak bral prášky a kouřil dál.Taky jsem si nevěřil,že by to bylo tak snadné vydržet celý den bez cigaret a ono to šlo a už táhnu 10.měsíc-úspěšně.A cena je do 2000,-Kč za měsíc-teda přibližně stejně peněz,co vykouříš v cigaretách.Neboj se a běž do toho a VÍTEJ DO KLUBU.

Lucka

Ještě to není až tak dlouho,co nekouřím,ale držím se a hlavně si začínám věřit,že to snad opravdu zvládnu.Jde to všechno líp a líp a i některé vedlejší,méně příjemné účinky Champixu ochabují.Zvládám i návštěvu hospůdky,která by mi prostě po mém pravideném ricochetu chyběla.Pravda,nesedím tam nějak dlouho a jsem u stolu s nekuřákama.Jinak,Egas,já mám úplně jiné zkušenosti se Champixem,než Radek.Já dostala startovací balíček na 14 dní od doktorky zdarma a moc se mi do toho nechtělo.Přesto jsem si ho spíš z hecu nasadila a ještě 10.den jsem se smála,že je to k ničemu,protože prášky v pohodě překouřím,i když mi cigarety vůbec nechutnají.No a 12.den jsem si už nezapálila.Každý to má jinak,mě to šlo jakoby samo,až 3 a 4 den jsem pochopila,že prostě nic není zadarmo.Jenže to už jsem se zabejčila a začala bojovat,zvlášť když jsem měla tak skvělé pomocníky-Champix a tuhle diskusi,kterou pořád pročítám.Zkus to,za to nic nedáš.A můžeš se dočkat příjemného překvapení,že z tebe nakonec bude NEKUŘAČKA!!!

Greena

Eh?????... Včera jsou ty moderované příspěvky četla a nepřipadalo mi na nich závadného !!!??? CO SE DĚJE ADMINE?

bývalá diskutující

Jo jo Greeno, tady je to běžné nová cenzura jak za starého režimu, stačí pouhý telefonát a je vymalováno...:-))

No-One

Zdravím, no co je admine?? Mě na tom nejvíc štve, že to nikdy nikdo nevysvětlí, buzerace jak ve škole... Jinak pořád nekouřím, ale mám poslední týden občas nějaké pitomé dotírající myšlenky, že jedna by nevadila (přestože vím moc dobře, že by vadila).. že by abstinenční "přízrak" po půl roce?? Nyní pracuji na hubnutí, neb jsem se pěkně prostorově zvětšila - již se zmenšuji.. Co vy ostatní, je to tu nějaké ztichlé. To vám to jde tak hladce?? Musíte taky občas napsat, co chudáci ti, co teprve chtějí přestat.... kde vezmou inspiraci?? Greeno, jak to jde? Na tebe to už nedotíralo?

Petr Kupsa

Ahoj No-One, ja jsem na tom stejne a to teprv zitra oslavim 40 dni bez koure, mysl stale porad kouri, ale je mi to zaroven lito si zapalit, samozrejme ze vim taky, ze si nepomuzu, ale co s tim mam delat? Pravda, champix beru uz jen jednou denne, nejaky jo fyzicky abstaky nemam zadny sice, ale je to strasny pocit. Jeden den jsem v euforii, strasna radost ze zivota a presto premejslim, ze si jednu dam, ze je to v pohode, proste z radosti{je mi pritom jasny, ze v tom pripade, by to byla konecna:-(} a druhej den strasnej smutek, vyhybam se lidem, strasna depka {a presto premejslim, ze si dam na zal a je mi jasny, ze bych si rovnez nepomohl}. Jako kdybych mel nejakou maniodepresi, nebo jak se ta nemoc jmenuje. Dneska jsem si sam sobe polozil otazku, jestli si sam sebe vazim, jestli to mam zapotrebi, takhle se nervovat, ale bojuju porad a nesmim se nechat, ja proste kourit nebudu a hotovo, Dneska jsem si precetl knizky od pana doktora Nespora, jak leci alkoholiky a patologicky hrace, proste jsem se chtel ujistit, ze existuji horsi spolecensky nebezpecnejsi jednani, nez odvykat kourit. Tady na diskusi jsem se docetl od lidi, ze je kolikrat tezsi druhy mesic odvykani, coz mohu temito stavy potvrdit. Jenze ja vam chci rict, ze proste ja nad tema marlborkama proste VYHRAJU, vydrzel jsem zatim nejdele abstinovat v zivote, tak uz to proste musim dotahnout do konce. Prozivejte krasne vonave jaro a priste se snad prihlasim s pozitivnejsimi zpravami:-):-( ahoj PK

coudy

Ahojkyzdravim vsechy nekuraky.Dnes mam 50.den bez cigarety a nemuzu jinak,nez svamy souhlasit.Mysl mi take stale rika"jedna nevadi"pritom pravdu vsichni zname.Dnes jsem se probudil cely spopceny stim,ze jsem prave sam sebe zradil a dal si cigaro!Az rano jsem si uvedomyl,ze to byl pouze sen?A proto otazka:KDY TYTO STAVY ZACNOU USTUPOVAT????Jinak vsem preji krasny vonavy tyden:o)

Greena

Zdravím vás ..lide nekuřácký i zatím kuřácký. Snad moderování této diskuse byl malý omyl!! COUDY a PETŘE, blahopřeji ke 40. resp.50 DBC ( dnu bez cigaret). Nejhorší máte za sebou, neklesejte na mysli, nepříjemné stavy pominou! Petře, ty výkyvy nálady určitě přejdou, hlavně ANI JEDNU - jinak v tom lítáme znova!!!. Po 9 měsících už nemám kuřácké sny, na jaře mne ale taky dostihla nějaká "nenálada", ale zvládnutelná. Občas ještě cigáro postrádám, např. na zahradě. Dříve jsem se odměnila.......vyplejt záhon - cigáro.....zalejt ředkvičky- cigáro ........ přeházet kompost-cigáro....... Teď jedu na zahradě jako fretka a chybí mi ty rauchpauzy..... Ňamkami se odměňovat nechci, to bych za chvíli musela procházet dveřmi naštorc :-)))...... NO-ONE, tím vlastně reaguji na tvou poznámku o prostorovém zvětšení....... Hmmm, mám pořád 3-4 kila navíc,(to není moc) ale nechtějí mne, mrchy, opustit, asi budu muset přikročit k drastičtějším metodám. Jaké metody "prostorového zmenšování" jsi zvolila?

Greena

Admine, napiš sem , co se děje!!!

No-One

to je fakt paráda, Petře včera jsem si tvůj příspěvek stihla přečíst, (nevím tedy proč byl smazán), ale zase budeš mít radost ze života a je to jen otázka času než si zvykneš a pak už tě to napadne opravdu jen výjimečně.. možná to ode mne vyznělo, že mám problém a že vážně koketuji s myšlenkou, že opět začnu kouřit.. to fakt nebudu, je to jen pokušení co se ještě občas objeví a asi se s ním každý setkal. Greeno! u tebe nevím nic co jsi psala.. ach jo, usuzuji, že máš stejně jasný názor, že jedna vadí - já vím a mohu tě uklidnit, už to přešlo... že by to byl opravdu nějaký přízrak???? :o) Coudy, to už slavíš 50-ku???(hádám dle názvu vymazaného příspěvku) Jestli jsem to uhodla tak moc gratuluji!! To je krása!! a jak se cítíš??

coudy

Ahojky moc dekuju.Leti to,ale me pocity se schoduji s Petrem.ted je takove vzduchoprazdno a urputne myslenky na cigaretu(nastesti jen chvylkove)doufam,uz brzy prejdou.Kourit uz rozhodne nechci.Jinak mam velkou radost z padesatky a vasi podpory.Bez teto diskuse bych to nezvlad.Kdyz je ouvej,tak jsem hned tady a procitam vase odkazy:o).Jinak preji krasny vonavy den nam vsem.:o)

Greena

NO-ONE, honem rychle napíšu reakci, snad to stihneš přečíst!!! Držím se přes 9 měsíců, 4 kila nahoře, taky řeším problém, jak se "prostorově zmenšit" v oblasti pasu a břicha, tam jsou ty 4 kila ,mrchy, usazený a ne a ne mne opustit. Chuť na cigáro přichází jen občas, kuřácké sny už se nedostavují........Tak teď jsem zvědavá, jestli mne admin smaže!! Nééééé, admine, nenič tuto diskusi, moc nám pomohla, pomáhá a mnoha dalším pomáhat bude !!!!!

No-One

Juj Greeno, stihla jsem to přečíst, to jsem ráda, že si O.K., já už sny také nemívám. Měla jsem navrch 7 kg.. také hlavně okolo pasu, pověsti nelhaly o tom zastaveném metabolismu a přibírání. Už mám dole 2 ale leze to pomalu. Navíc nemám štítnou žlázu, je mi 41 a tak mi to trvá než ten metabolismus nakopnu - holt blbá kombinace. Coudy, to prapodivné vzduchoprázdno jsem měla také.. je to nepříjemné a taky mi pomáhalo číst si tuto diskuzi, popřípadě jsem se tu aspoň z toho vypsala, protože to se nedá vyprávět nikomu kdo to zrovna neprožívá či neprožíval..... držím pěsti do dalších bezkouřných dnů :-)) Co Ireno ty? Ještě se držíš? Co jaro, kocháš se?

Barka

Ahoj, dnes jsem 4. den bez cigarety a nemám ani chuť. 11. den mě bylo strašně špatně. Střídal jsem postel- záchod, tak jsem zmenšil dávky. Je mě fajn a budu čekat , jak se to vyvrbí. Zdravím všechny .Ota.

čtenář

Proč jsou některé příspěvky moderované ??? Vždyť to byly jen otázky k diskuzi a tématu nekouření.

Milan

Ahoj všichni! Já už díky Champixu nekouřím 4. měsíc. Předtím jsem dělal 10 let cca krabičku denně. Přestávat jsem zkoušel několikrát, ale pokusy vždy po pár dnech ztroskotaly. Poslední cigaretu (to už jsem byl na Champixu) jsem si dal právě ty 4 měsíce zpátky a vůbec mi nechutnala. Teď už jsem víceméně v pohodě. Piju hodně zelenýho čaje a když mám chuť na cigaretu, tak mi ji zaženou slunečnicová semínka. A Champixu už beru poloviční dávku, jen tabletu 1 mg dopoledne. Stačí mi to. Rozhodně to zatím neplánuju vysadit, pro jistotu. Tak přeju hodně silné vůle! Milan

mady5

Ahojte, viete mi niekto poradiť? Dva mesiace beriem CHampix, pred tromi dňami som ho vysadila, mám strašnú depresiu- nervozita,plač,úzkosť.Môe to súvisieť s Champixom, je to normálne, že mi je takto otrasne, dokonca nespím, čo som mala takéto stavy na začiatku úžívania Ch.Môžem byť závislá na Champixe? Dnes som to už nevydržala a dala som si švrť tablety a je mi OK. Prosím ak mal niekto takýto stav, odpíšte mi.

No-One

Ahoj Mady, v příbalovém letáku radí ukončit léčbu stejným způsobem jakým se začínala.. já jsem brala Chmp celkem tři měsíce po prvním měsíci jsem užívala již jen jen poloviční dávku tj.0,5mg 2x denně (stačila mi), třetí měsíc jsem prvních 14 dní brala 1 x 0,5mg denně a pak 0,5mg ob den. Pak jsem po 14 dnech přestala a nepoznala jsem nic. Myslím, že jsi s užíváním asi přestala moc brzo.. zřejmě to nebude z Chmp, ale prachobyčejný abstinenční příznak.. mě se podobná depka objevila po 4 měsících a trvalo to asi týden... taky jsem byla silný kuřák a těm doporučují léčbu minimálně 3 mesíce a nejlépe 1/2 roku...

ema

Prosím, povie mi niekto, či musím mať veľmi pevnú vôľu, aby som prestala fajčiť s pomocou tohto lieku? Bojím sa, že ju nemám. Obdivujem všetkých, ktorí to dokázali. Kiež by som aj ja mohla povedať: už som si týždeň nezapálila cigaretu. Ďakujem.

Taky jedna taková

Co se to tu děje?To to všechno byly nevhodné příspěvky?

hvizdula

Ahojky,ono to opravdu nastve,kdyz tu clovek napise pomalu roman,co ho trapi,ceka na podporu ostatnich,a ono se to jednoduse vymaze.Pak uz clovek nema chut to psat znovu.Pokud se o ty stranky neumi starat,tak at se na to radsi vykasle. PREJI VSEM KRASNY IKDYZ TROSKU ZAMRACENY DEN.EVCA

Anna

nekouřím a nejraději bych všeho nechala a běžela pro cigára.

Greena

Administrátor se zřejmě rozhodl tuto diskusi zrušit .....proč??? čert ví!!!! Škoda, přeškoda....... Od aministrátora těchto stránek by bylo slušné uvést důvod .....slušnost se ale zřejmě dnes už nenosí.........Odvykači, asi se budete muset přesunout na konkurenční, ale spřátelený web - www.odvykanikoureni.cz

Irena

Bez této diskuze bych nikdy kouřit nepřestala,teď po delší době se mi konečně podařilo se sem dostat a to má být opravdu konec? Co si bez vás počnu,Neumí s tím někdo něco udělat?

???

Co to děláš ty demente!! Proč to mažeš!!! co na tom bylo závadného?

No-One

je to v diskuzních fórech: diskuze: Champix.... tady to je nějaké rozbité

no-one

mělo by se jim dát napsat tady: http://w ww.ordinace.cz/c lanek/prohlaseni-a-ochrana-oso bnich-udaju/ Pravidla pro komunikaci s uživatelem Za komunikaci s uživateli webu odpovídá Jan Sobotka. ale mě nejde se tam dostat... asi se jim to celé nějak rozbilo, či co..

No-One

ht tp://www.ordinace.cz/clanek/ prohlaseni-a-ochrana-osobnich- udaju/

Jitka

tak jsem z toho celá nějaká vyvedená z míry, chtěla jsem si tu přijít pro podporu a povzbuzení, protože jsem to nevydržela a musím začít znovu, ale příspěvky jsou mazány. tak teď fakt nevím.

Yveta

ahoj co se to tu děje kdo panovi svolil ničit tuto diskuzi?To už je ten svět tak vzhuru nohama,že někomu vadí i tyto diskuze?Pan tu děla takový binec jako by byl panem těchto stranek.Uvědomte si laskavě,že tyto stranky nam všem hodně pomohly tak co blazníte!!!!!!Jinak vam všem novačkům držím palce bojujte je to někdy těžké,ale stojí to za to.Snad se potkame na těch druhých strankach.Jitko zkus to znovu si velký bojovník sehlat může každý pa

Yveta

ahoj co se to tu děje kdo panovi svolil ničit tuto diskuzi?To už je ten svět tak vzhuru nohama,že někomu vadí i tyto diskuze?Pan tu děla takový binec jako by byl panem těchto stranek.Uvědomte si laskavě,že tyto stranky nam všem hodně pomohly tak co blazníte!!!!!!Jinak vam všem novačkům držím palce bojujte je to někdy těžké,ale stojí to za to.Snad se potkame na těch druhých strankach.Jitko zkus to znovu si velký bojovník sehlat může každý pa

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce