Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Friduča

Radu, je tady nad mojím předposledním příspěvkem :) Tedy alespoň si to myslím ??? ! Jasan cítím, že to zlomím .. Musím !!! Teď jsem odolala dvoum cigerát s kolegyňkou .. tedy odolala - prostě nemám chuť .. :) Zítra to zvládnu ! Zítra ráno vstanu a opařím se čajem :) :) No-One, to víš, že to nikde není psáno, ale já si to tak říkám . .tak nějak to cítím, že prostě vstanu a bude ze mě od toho dne nekuřák - resp. abstinující kuřák ... co počítám za den D ? Ten den co jsem si zapálila, nebo ten den následující, kdy už jsem si nezapálila ? No přece ten další ...:) :) Jde o to jak si to řekneš ... Já si prostě ráno nesmím zapálit a hotvo ! :) :) Kecám, melu prostě nechciiiiii kouřit a nebudu ! !!!! :)

Martina

Ahoj Fridučo, dlouho jsem na tyhle " MOJE ZLATÝ" stránky nepsala, ale stále si je pročítám a mám pořád větší radost, že už táhnu 20tý měsíc, začínala jsem na straně jedna této diskuse, jak to rychle uteklo, ale chtěla jsem říct svůj názor na tvůj den "D", mám pocit, že se do toho na podruhé ženeš moc rychle, už to tady někdo psal, že druhý pokus s Champixem je trochu horší , a proto si myslím, že den D bys měla odložit ještě alespoň o týden, vůbec není pravidlo, že 8mý den se to má rozseknout a pak to zkoušet každý den znovu, já jsem zkončila 15tý den a hodně nás bylo, kteří podstatně déle. Myslím, že jsi z toho i rozhozená psychicky a tak zkus kouřit a brát Champix až opravdu budeš připravená zkončit, už jen to, že večer uleháš s tím, že od zítra nekouřím je dost depresivní, já jsem to prostě nechala až to budu cítit, že dneska je to ono, tak mi to taky řekla dr. v poradně pro odvykání a fakt to vyšlo. Ale je to jen názor a vlasní zkušenost, každý jsme jiný. Moc držím palce Martina

Friduča

Ahojky Marti, tím, že už jsem to jednou zažila a - vím, že to jde.. tak mi můžeš věřit, že rozhodně nejsem psychicky rozhozená a rozhodně nemám depresivní stavy... naopak - jsem v naprosté pohodě a čekám, který den to prostě vydržím a který bude dnem D, protože pro mě osobně je opravdu nejtěžší ten první den vynechat tu jednu cigeretu, když si jí nedám, tak to zvládnu. Nevím jestli jste to měli stejně, ale já mám po pár dnech v puse jak ve spalovně .. prostě mi to nechutná ... a to jsem k CHMP přistupovala velice skepticky ! Říkala jsem si - co na nás zase vymysleli za taháček, ale ono to opravdu funguje ... Pro mě velice příjemné zjištění ba co víc PŘEKVAPUJÍCÍ ! Všem okolo sebe to jen doporučuji ..je bez debat, že každý si to prožíváme jinak a máme jiné pocity a na každého to nepůsobí stejně ... Mému muži to pomohlo k rapidnímu omezení, ale nekouřit dokázal opravdu jen pár dní , každopádně z minimálně 40 za den dokázal stáhnout na cca 3 - 5 a i to já u kuřáka jako je on schvaluju, neb je mezi tím velký rozdíl ... a pokud já dokážu nekouřit a jeho tím dostanu do stavu, kdy alespoň omezí budu za to ráda ...Takže žádné deprese a stres se u mě nevyskytuje - toho se bát nemusíš ... :) Dokonce bych řekla, že tentokrát to beru daleko víc v klidu než poprvé .. Už vím do čeho jdu ... A ani nevím kolikátý den přesně zobu ... Ale myslím, že to je něco okolo týdne ... Juknu zpět do debaty - myslím, že jsem psala, když jsem začala ... Takže děkuju za názor,ale já mám zítra další den D a drž mi palec, ať to klapne !!!! Stejně jako já ho držím všem, aby si to nepokazili - tak jako já a těm co se do toho chystají jít - dobré rozhodnutí ! Budu během dne referovat :)

Friduča

Tak jsem na to koukala a začala jsem zobat 24.2. beru tedy 8 dní ... musím si to jít někam napsat ... :)

Yveta

Všechny vas zdravím i nováčky taky zoufalou Friduču.Den D přijde taky mam pocit že na to moc spěcháš když jsem měla 8dní chx za sebou tak jsem stale nevěřila že to dokážu,sice mě už z kouření bylo zle ale měla jsem strach že chx překouřím.No a už nekouřím 23dnu a ja to fakt parada však ty to Fridučo znáš tak se neboj ten den příde ale nespěchej držím ti palce.Ja po chx nejsem vubec unavená jsem spíš vic aktivní a spím taky dobře takže jak se říká 100lidí 100chutí tak se holky držte přeju hezký den pa

Yveta

ahoj nováčči moc vám fandím vidím že nas tu stale přibyva a to je fajn.Marseli myslím si že do 14dnu s tím praštíš když to přestane chutnat tak už to jde samo. ja byla silna kuřačka a neuměla jsem si představit den bez ciga ale fakt to jde a je mi fajn taky si moc přeju abych se k tomu nikdy nevratila nikdo nemame vyhrané tak se drž a pište jak to probíha držím vam palce papa

Rozárka

Ahoj Yveto, děkuju za přivítání :). Dneska mám 2 týdny bez cigarety a myslím 19 dní s Champixem. Každým dnem je to lepší, i když propady pořád jsou, už se hrozně těším, až to nejhorší bude za mnou. Ty dvě kila navíc mě taky nebaví, takže jsem si koupila permici a začínám třikrát týdně chodit cvičit, jako kulička bych se z toho nekouření moc neradovala... nemáte někdo, prosím, zkušenosti s postupným vysazováním už během třetího balení? nechci to uchvátat, ale ta chemie do těla taky nic moc.

Friduča

Tak Vás zdravím, cesta není lehká a ani krátká ... Dneska po obědě jedna cigeretka... Takže první den bez - nebude dnes :) :) Ale zítra už to možná zvládnu ... Držte palečky,ať to do zapadnutí slunce a do pelíšku vydržím jen s tou jednou ... Neb to je bomba !!! :) :) A nechutnala mi ... :) :)

Radka

ty mne vždycky tak rozesměješ.....je to jak loni.Manžel si dal D na neděli.Pořád mu říkám at jde na diskusi,že mu pomůže.Tak prý ve čtvrtek......no uvidíme.Myslím na tebe a pa

iena

dnes po 56 dnech jsem si zapálila 2 cigeretypo xdnech jsem zrádce ale situacwe se tak vyvrbila ..... proč jsem si za manžela nevzala ně jakou hodnou holku.prosím o pomoc ,prosím sedím nad krabičkou cigaret a nevím co dál než kouřit pomoc........-NOrn

Greena

Ahoj IRENO, nezoufej, neber to jako zradu - ani na sobě ani na nikom jiném..... Asi zrovna neprožíváš úplně nejšťastnější období.......hmm.......říká se, že do odvykání by se měl člověk pustit, když je jakžtakž v pohodě...... nikoli v době krizí. Zvaž, jak jsi na tom a nervi to silou - abys to nedopracovala k depresím a úzkostem. Všechno má svůj čas - i to odvykání kouření !

Friduča

Ahojky, takže já to zvládla s jednou ... což je si myslím dobrý . .dneska nějak cítím, že i tu jednu po obědě si odpustím a už to prostě půjde :) tak mi držte palečky .. :) Děkuju Radu .. jsem ráda, že tě pobavím :) :) No tak se na manžela těším ... :) Čtvrtek je dneska myslím .. tak kde jsi manželi naší Radušky :) :) Koukám, koukám a stále tě nevidím ... Nebo, že bych byla slepá ?Rozárko - cvičení chválím ! Sama taky už nějakej ten rok cvičím 3-4x týdně ... pokud ti to finanace dovolí a nikdy dřív jsi necvičila, tak si zaplať trenéra - alespoň na měsíc, dva .. hodně to pomůže a naučí tě .. já s trenérem cvičila cca rok a dneska cepuju lidi okolo :) Ale chce to, neb je důležité, aby to bylo vidět a neublížila jsi si...Ale fandím ti - dobré rozhodnutí ! Irčo - nevěš hlavu .. hlavně nekuř dál ...to že jsi si dala dvě nic neznamená ... ale nesmíš kouřit dál ! Nesmíš se rozkouřit ... pak už není cesty zpět - podívej se na mě ... taky jsem si dala jednu a pak dvě .. a bejt na pěti je přece taky dobrý proti tomu co jsem kouřila dřív..a už to jelo ... zpět na krabičce ( minimálně ) denně ... ale teď bojuju znovu ! Takže Irčo - myslím na tebe a nekuř .. nedělej si hlavu s tím, že jsi si dala dvě ( ať už byli dvě, nebo víc ), ale kousni se a dál nekuř - to je důležité ! Vhodný čas není nikdy .. vždycky se najde něco, proč nepřestávat kouřit zrovna teď ...Takže držím palečky ... Chceš nějakou hodnou holkou ? Já jsem tady .... :) :) :) Nenervuj se - nestojí to za to ... život je krátkej ... užívej ho .. alespoň v rámci možností .. nenech se nervovat manželem ... Drž se ! Já se budu taky snažit ... :)

Friduča

Tralala.. Tralala .... tak poslušně hlásím, že mám plný bachor a ten mor mě zatím nedostal ... :) Nejhorší chvilka po papání, to se chuť na cígo špatně zahání ... teď budu doufat, že večer si budu zpívat tralala ... Snad to vydržím ... :) Zatím u mě dobrý :)

Maimay

Ahoj Irčo.Asi byly nějaký skvrny na slunci.Doma jsem bouřila celý týden.Dokonce jsem zbalila svýmu miláčkovi tašku aby vypadnul a měla podobné myšlenky jako ty. Jestli by nebylo lepší žít s ženskou.Včera jsem si dala asi 10km turu.Provětrala hlavu a uklidnila se.Přišla jsem na to že hrabe mě a mám problém vydržet sama se sebou.Takže se musím trochu pánů zastat.Občas musí ustát hodně tech našich holčičích nesmyslů.Ale všechno špatný k něčemu dobrý.Zjistila jsem že když mám velký vztek tak najust nekouřím abych dokázala celýmu světu že nejsem žádná měkota.Jinak se mě chodí ptát každý den sousedi ze širokýho okolí jestli pořád nekouřím.Nechali se slyšet,že když přestanu kouřit já, tak už to zvládne každej a že s tím skocují též.A ted se asi bojí že to budou muset udělat.Což mě asi taky hodně motivuje.Holky a kluci chutě mám pořád strašný,strašný,strašný.Ale držím.Jinak Raduš držím palce at se Standovi zadaří.Když jsem se ho zeptala jak mu chutná myslela jsem že po mě něco hodí:)).Lidičky držte se.Přeju sluníčkový dny a pa pa a Friduš máš čas.Netlač na pilu

hana

ahoj,beru chmpix 16den a stále kouřím,je fakt že podstatně méně,ale kouřívala jsem 40 cigarek denně.bojím se že champix na mě nezabere.sice už nekouřím po ránu jak bývalo zvykem,ale přesto kouřím.má někdo podobný problém?

Maimay

Ahoj Hani.Je tu mnoho zkušených odvykačů a jistě ti ještě napíší.Já jsem hulívala to co ty a víc jak 20 let.Když jsem začínala tak to bylo podobné.Nechutnalo mi to už tolik ale asi zvyk a hulila jsem dál.Pak se mi podařilo to stáhnou na 5 denně a určila jsem si den D.Bohužel jsem ho jako Friduča nevydržela a zkoušela jsem to dál až se najednou povedlo.Tak nezoufej bud statečná ono se povede.

Radka

kde je ten můj manžel??Za chvíli mu končí pracovní doba a ještě sem určitě ani nenakoukl!! Před rokem jsem byla na diskusi tady a hrozně mi pomohla.........rok nekouřím ale mám skoro 20kg navíc....našla jsem jinou diskusi kde berou lék Meridii a podaří se jim zhubnout i 20kg.Takže od zítra zobu zase něco jiného..........a doufám,že naposled.

Friduča

Tak já jdu za chvilku domů .. a čístá jak ten sníh :) mám ze sebe radost ... Radu, můj manžel by sem taky nechodil ... poslechne si, když mu třeba něco čtu ... ( což jsem dělala před rokem ) to jsem CHMP objevovala a hledala informace, tak jsem mu všechny ty zázračnosti a psaní od lidí, kterým to pomohlo předčítala ... teď už to nedělám .. už nečekám zázraky a nejsem z toho vyjevená jako poprvé, já tomu totiž nevěřila ... :) Ale bylo to super ! .. teď prostě vím, že to funguje a jen se snažím ... sem chodím furt a čtu a čtu .. pomáhá mi to a myslím, že více lidem, takže pište, pište ... :) Ty jsi přibrala 20 Kg ? Fíha .. no to bude makačka, ale když jsi dokázala zahodit to svinstvo, tak zmákneš i tohle ... :) Já ti věřím ... :) Hani - přesně jak píše Maimay... já taky kouřila opravdu moc ... Kolik tedy kouříš ? Teď 16 den ? když jsem přestávala před rokem, tak den D jsem neustále šoupala.. snižování je taky důležité.. snažit se první si dát co nejdéle to jen jde ... a na konec jsem byla na jedné cigeretě ( takovej obřed s kávou ) večer doma ... a tu jsem pak odbourávala ... říkala jsem si jedna .. je to škoda, ale druhý den zas ... a pak jsem to jeden den dala a bylo to dobrý .. takže nic nevzdávej a bojuj !!!! Držím ti palečky

hana

Ahoj Fridučo a miami,díky vám za podporu,jsem z toho fakt už zoufalá,beru již 17den a kouřím tak 8-10 cigeret.je to hrůza.je fakt že jsem kouřívala 40-50 denně.Včera jsem si zapálila v 8h u televize a pak už nic a šla jsem spát v půj jedný v noci.ráno po snídani ke kávičce jsem si zapálila a půlku dala manželovi-nechutnalo mi to.je fakt že před tím jsem si vzala champix a to mám vždycky tak půl hoďky,žaludek jak na vodě.tak nevím ,pořád mi straší v hlavě že snad já budu bílá vrána,přitom mám hlavně zdravotní potíže a i finanční stránka(kouřm davidof) a ty nejsou zrovna jedny z nejlevnějších.zdravím všechny a držte mi palečky,kdyby měl někdo nějakou radu nebo fígl prosím mooc dejte mi vědět.diskuze je bezva,alespoň na to člověk není tak sám.Díky Hana

Yveta

Ahoj všichni moc vas zdravím každy den jsem tu s vami ale nějak nestíhám psát zda se mi že je to dopoledne čím dal kratší dřív jsem si dala pul krabky cigaret 2 i 3 kavy a ted nestíham tak zase sem tam cvičím a čtu diskuzy.Je to fajn tady chodit Fridučo si dobra už to asi přišlo tak vydrž si fakt velký bojovník a co manžel?Irčo nevzdavej to nerozkuřuj se nestojí to za to pak se budeš zase trapit nad tím že kouříš ja už měla taky podobnou situaci a jak říkala moje mamča musíš si říct že tě stejně to cígo neuklidní.Když jsem se vrátila zpatky když jsem měla nervy tak jsem kouřila i 3 za sebou a nic mi to nepomohlo pak jsem si pobrečela a byl klid ted je to stejné radeji uteču ven a je klid tam to rozchodím ty už si hodně daleko tak vydrž moc ti držím palečky.HANI určitě ten den přijde bud silná taky jsem měla strach že ho překouřím a den Dpřišel tak se držte a hezký den jo tady u nas taky každý pátra co je to chx jak jsme to dokazali takže každemu říkam at to zkusí stojí to fakt za to moc to všem přeju dyt ty cíga jsou tak drahé to je děs a navíc jsem hodně štastna papa

Ivana

Ahoj všichni známí i noví, dlouho jsem nepsala a koukám kolik je tu nováčků. Já mám výročí 4 měsíce bez a je to bomba!!! Po letech funění se cítím jako znovu narozená. Závislost beru jako zlou mrchu která se mě nechce pustit, ale každym dnem a měsícem jí ubívaj síly. Jinak mam ještě jedno vítězství co mě táhne dopředu. Shodila sem 5 kili nabraných po odložení cigár a ještě 2 navíc. Je to bohužel tedy opět s těma práškama (lindaxa) jak už sem psala, ale funguje to. Tak všem novým držím palce ať se nevzdávaj, protože 4 měsíc nekouření už je v paráda. Mějte se hezky

irena

Mám taky jednu, doufám že chytrou radu pro sebe. Prostě to budu brát jako špatnej sen. Prostě se mi to zdálo a basta.Takže teď probuzená nadále nekouřím, zvýšila jsem si prášky na 1 gram a už vůbec nepřemýšlím o tom ,že bych je vysadila.Maimay asi máš pravdu ,já taky nejsem žádný svatoušek ,prostě jsem si vzala za manžela chlapa, tak to mám za to.(přiznávám že on to má se mnou taky někdy těžký).Zítra půjdu na 10-ti kilometrový výšlap, ať si všechny blbiny vyženu z hlavy.( s manželem)

irena

Hani, já měla den D až po 30-ti dnech,tak si zatím klidně kuř.

hana

Yveto díky moc ta podporu,jsem fakt asi velký slaboch a ještě větší závislák,přitom strašně chci přestat kouřit.snad ten můj den D taky přijde.já fakt nevím.přesto všem ještě jednou moc díky za podporu.

janina

Zdravím všechny bojovníky za čisté plíce! Hano,dokud budeš mít po ruce stále cigára, težko ke dni D dojdeš....Já taky hulila 16 dnů i když málo, ale bylo to tím, že jsem měla doma pořád rezervu. Prostě už si žádný cíga nekup, mně se l7. den (neděle) nechtělo ráno běžet do trafiky a povedl se mi den D. Neplánovaně. Mám díky Greeně navíc zkušenost, že zvlᚡt silní kuřáci a to já byla, by neměli experimentovat se snižováním dávky nebo úplným vysazením moc brzo. Ireno já kouřívám ve snu nejmíň jednou týdně, čtvrtletní výročí budu slavit příští týden, ale stále beru 1/2 ch denně. Zvládneš to, neboj!!! Vzpomeň na pachpvé stopy no-one!!!!Držím všem pěsti a přeju krásný nadcházející víkend

Friduča

Ahojky, Hani nevěš hlavu .. já včer večer taky nevydržela a dala si jednu cigeretu .. já mám doma pokušitele ... :) Nejprve mě pochválil ja ksjem dobrá a klobouk dolů ... že jsem si celej den nedala ani jednu a pak když jsem pronesla, že mám chuť, tak mě poňoukal,když jse mto celej den vydržela, ať si jednu dám .. že to je super .. vím, že je to kravina, ale dala jse msi jí .. je to velká škoda,ale snad to dneska zvládnu .. jedeme na hory - tam se veče rsedí v hospodě a popíjí, tak jsem zvědavá jestli to zvládnu, ale budu se snažit ... Hani sundat z 50 cigeret na 10 .. vidíš ten rozdíl ??? To je přece super ! Nebuď z toho smutná ... pokus se ještě snižovat ... co to půjde ...já jsem stahovala tak, že jsem se snažila odbourat tu první ráno ( což byl první krok ), pak jsem si dala jednu po obědě a ta byla mojí první ... a takhle to postupovalo, až jsem zvládla nekouřit celej den ( v tom stavu jsem i nyní ), ale bohužel jsem dlouho nedokázala odbourat tu jednu večer, když jsem přišla domů, dala si s manželem kávu a to jedno cígo .. na konec jsem prostě vydržela i to a už to šlo .. pak už je ti i líto si zapálit, protože si to pkazíš ... hlavně je to velké riziko, že se znovu rozkouříš .. a to tak, že veliké.. já jsem toho příkladem .. po 5 měsících ... člověk má pocit, že je z toho venku, ale není to tak .. to pokušení je tu furt .. a nesmíš se dát... takže tohle ti radím já - snaž se dát si porvní co nejdéle to jde ... a největší problém je, když nic neděláš .. pokud se zabavíš - nemyslíš na to a jde to .. v momentě kdy nic neděláš a dumáš o tom, že máš chuť na cígo .. tomu prostě podlehneš .. moje mamina nekouří už 6 let a říkala, že dodneška jí ta chuť přepaden i když málokdy.. ale tak 2 roky se jí stávalo, že najednou měla hroznou chuť .. trvalo to jen pár vteřin a vždy se zvedla a něčím zabavila .. a přešlo to .. je to hrozný pokušení ... To jsou věci, které lidi okolo a já prožívají ... takže pokus se o to ... bojuj ! Protože to jde ! A jeto opravdu super ! Pokud máš doma kuřáka jako já.. je to těžké, neb pokud tě to přepadne - máš z čeho vzít .. já bych si třeba včra do hospody pro cíga nešla... ale máme je doma ... :) Bohužel .. nicméně na druhou stranu to pokušení číhá všude, takže o to víc, pokud to vydržíme .. na budoucí rizika budeme připraveni ... tak já se dnes budu snažit nedat si ani tu jednu a vydržet i v hospodě u vínka .. bude to těžké, ale třeba to dám ... Držte se !

irena

Je to přesně tak jak říká Janina.Pokud jsem měla doma cíga tak jsem pořád kouřila a další dny jsem si nebrala ani peníze abych si je cestou do práce nemohla koupit. Situaci jsem řešila jídlem s tím ,že napřed se musím vyrovnat s kouřením a pak budu hubnout. Od toho pátého ledna jsem přibrala 10 kg a teď už mám 3 kg dole.

irena

tak mám dojem ,že už mi tady něco smrdí

Pavla

Ahoj všichni nekuřaci.Moc vas všechny tady zdravim a moc vam všem fandim.Nejvic zdravim svou segru Yvetku kterou jsem přivedla ja tady mezi vas nekuřaky.Ja nekouřim už to bude 5 měsicu a jsem moc rada,že se na to dala segra,babička,manžel.Přibrala jsem 3-4kg.Moc vam držim pěsti.Zatim čau držte se ja se taky držim

Standa

Zdravím všechny nekuřáky,polokuřáky a kuřáky-zkrátka všechny lidi dobré vůle přestat kouřit.Tak sem se konečně dostal za mohutného "povzbuzování " do stádia odhodlanosti seknout s kouřením.Na vřelé doporučení mé drahé a letité manželky Radky již 14 den beru(zobu) ty modré bobule.Teda řeknu Vám ,že po přečtení celého zdejšího f'ora mám snad všechny příznaky výše jmenované.Ode dneška již věřím , že mne chce žena uzdravit a ne otrávit,protože akutní příznaky po zobnutí nasvědčují něčemu jinému.Uklidňuje mne že až přestanu kouřit tak to bude dobrý ale zatím trpělivě trpím a sepisuji závěť.Rád bych si postěžoval i na trávení ,protože co to se mnou dělá se ani popsat nedá.Teda řeknu vám,je to teda očistec , doufám a věřím že to za tu dřinu stojí.Nejhorší na celém tomto pokusu je,že to jinak po dané strance se mnou nic nedělá.Ty zatracený cigára mi zkrátka dál chutnaj,to je teda pěkně v prd... . Kouřim míň , to je pravda , ale jinak mi to moc nepřijde.Sem asi nějakej divnej.Jediný co teda vidím jako pozitivun,je že když se válim v křečích tak to teda vážně nečudim a proklínám se a celej tabákovej průmysl. Ať je to tak či tak,mám naplánovanej svuj velkej den D.Měl by se uskutečnit už tuhle neděli 8.3.2009.Pravda truchu je vtom datu i zašifrovanej dárek k MDŽ (po staru) ale je to snad momentálně největší přání mé rodiny.Sem asi trochu ukecanej a tak končim.Přeju všem odvážným,ať vydrží a závidím těm co jsou už takzvaně za vodou.Stojím na pláži a čučím na vzdálený obzor.Doufám že se dočkám nového dne a zřím úsvit nového věku bez protivného kouře a smradu ze spalování toho odpadu,neboť jen člověk je dobrovolně ochotnej vykonávat takovou blbost jako KOUŘIT!!!!!!!!!

maimay

Ahoj Stando.Napsal jsi to krásně.Tak držím palce at se povede a zříš úsvit nového věku.(nádhera tys snad básník).pa pa a hodně sil do boje.

Friduča

Zdravím Vás všechny při neděli, tak konečně můžu hrdě prohlásit, že jsem překočila svůj stín a ze soboty se mi podařilo udělat můj den D. :) :) Ve čtvrtek jsem měla jednu cigeretu - v pátek na horách, byť jsem vypila hektolitry vína jsem to vydržela a ve tři ráno si jednu dala :) Ale i tak jsem byla pyšná, protože všichni víme, jak to je, když se pije ... :) A v sobotu a dnes už jsem si nedala ani jednu... Jsem ráda .. Ale že bych neměla chuť ? Ani náhodou .. mele se mi to v puse jako blázen :) Navíc mám téměř všechny lidi okolo sebe kuřáky ... Sic mě všichni chválí - což je příjemné, ale furt to mám u nosu .. doma, v práci, kamkoliv přijdu ... No budu se muset kousnout ... Protože moje mamina nekouří už 6 let a chuť měla i pěkných pár let poté co přestala ...TAkže Hani a Stando a všichni kdo začínáte jako já, rafněte se a dáte to ... Já tady sice křičím, ale mám za sebou pár dní ( myslím, že dny s jednou cigeretou za den, bych taky mohla počítat, ne ? i to stojí za to :) )No jdu si raději zobnout CHMP :) A myslím na Vás ! Držte se ... Stando - vydržel jsi dnes svůj den D ? Z mých zkušeností ( už jsem s CHMP jednou 5 měsíců nekouřila ) vím, že CHMP sám nepomůže. Musíme chtít my.. bez toho to bohužel nejde .. zobat a jen čekat na zázrak asi nejde ... u silných kuřáků ( mluvím pouze ze své zkušenosti, nemusí to tak mít každý) je dobré snižovat počet cigeret, oddalovat tu první co si každý den zapálíš ... až člověk zůstane na jedné na dvou .. z toho se snadněji skočí k nule, než ze 40 cigeret ..Lépe se mi dýchá, ráno mě nebolí průdušky - nesmrdím .. nemusím nikde chodit ven ... Ale myslím, že všichni jsme si vědomi toho, že na kouření není nic dobrého ...Držím palce a pište !

No_one

Ahoj irčo, copak ti to tam smrdí?? A jak jsi na tom? Doufám, že těžké chvilky už přešly a opět pospícháš za mnou. Mohu tě ubezpečit, že po třech měsících už bude vše dobré. Jsem na konci čtvrtého a je to pohoda. Takže to je opravdu pravda. Můžeš upadnout, ale zase se prosím tě zvedni, jo? A navíc, když nejde o život, jde o hov..o. Takže přeji pěkný večer a držím palce. Zdar Stando, tak co? jak je na pláži? Máš tam ještě mraky? Mohu gratulovat? Já sice křeče neměla, ale ti ostatní brali bobule až po řádném jídle a hodně je zapíjeli vodou, pak to prý bylo dobré. No budu na tebe myslet a doufám, že tvá žena si MDŽ užila :o)) Hano a co opravdu použít jako fígl to jak psala janina, že si už žádné cigára nekoupíš a prostě to zkusíš? Ber to jako experiment.. Držím pěsti. Greeno, už jsem o tobě dlouho neslyšela, jak se ti vede?

Danča

Už delší dobu čtu na vaší diskuzi a mé roční bloumání ,,přestat či nepřestat",přerostlo v touhu ,,přestat".Minulý týden jsem sebrala odvahu a objednala se do poradny pro odvykání kouření.Jsem na rozpacích,co od toho čekat.Kouřím 30 let a v současné době 30 hřebíčků denně.Už asi rok jsem sama sobě odporná,smrdím a spolu se mnou i byt,čím dál hůř se mi dýchá a nejhorší na tom je,že odpoledne mi to už ani nechutná,o penězích radši ani nemluvím.V práci je mi trapně před nekuřáky,ale stejně si zapálím,protože mi to dovolí.Mám na sebe vztek,protože čím víc myslím na to,že ty jedovaté tyčinky vyhodím,tím větší mám chuť si zapálit.Sedím u počítače,čtu vaší diskuzi,tiše vám závidím a pálím jednu za druhou.Dodali jste mi,ale odvahu alespoň to zkusit a tak mi prosím ve čtvrtek držte palečky,abych do té poradny aspoň došla a nevzdala to někde na půli cesty.

No-One

Ahoj Dančo, určitě na tebe budu ve čtvrtek myslet. Myslím, že se zatím nemusíš nijak nervovat, nejen že ti tam poradí různé fígle, ale hlavně s pomocí Champixu to jde, ale pouze když člověk opravdu chce, protože na tom to celé stojí. Mě hodně pomohla tato diskuze, četla jsem jí od začátku jako knížku na místo pauz s cigaretou a musím říct, že je místama hodně dramatická. Přeji ti hodně síly a doufám, že se ti bude dařit.. my tu na tebe budeme čekat.

irena

Drápu se pořád v tvých stopách, až na ten jeden packanec to snad vydržím i dál. Ale žiju pořád ve strašným strachu a stresu ,že by se to mohlo opakovat. Pak si vzpomenu na tu moji milovanou vnučku, že ta je jediná ,která by to nepochopila.,ten dárek ji nemůžu vzít. Představuju si Standu,jak se plazí coby trosečník na břehu moře .......neboj Stado ,to příjde, navíc,když máš doma takovou podporu. Hani co ty,koupila jsi si cigára...Friduš tobě blahopřěji jsi borec

evva

Ahoj Hano,nevěš hlavu.Přijde to.Chce to jen "ZKUSIT" to.Já se odhodlávala na Chmpx dlouhých ,předlouhých 6týdnů,než mi to v hlavě "docvaklo" a zjistila jsem,že to "FAKT" jde.Neboj,určitě nebudeš bílá vrána :).Jde jen o to ,aby sis zvykla na to,že jde žít i bez cigaret.Víš,já si říkala:zkusím to dneska,zítra uvidím...a tak nejdřív den po dni,pak týden po týdnu...až je z toho rok a dva měsíce.Neboj ,když jsem to zvládla já a všichni ostatní,není nejmenší důvod,proč zrovna TY bys to neměla "DÁT" Jinak AHOJ všem ostatním,kteří sem nakoukli po moooocc dlouhé době,tak jako já.Držím vám všem palečky.

Yveta

Ahoj všichni po víkendu moc vas zdravím.Taky děkuji me sestřičce za podporu nebýt jí tak ani nevím co chx je tak ji zdravím ona už snad ani podporu nepotřebuje ále velkou pochvalu.Irčo tak to jsi moc šikovna to je dobře že to jde držím ti palce ,taky Hance a Friduš holky jak jste na tom a co naš basník Standa jde vám to???Taky něco pro Danču jen to jdi zkusit moje mamka kouřila dyl jak ty a šla do toho už nekouří 2měsíce a je štastna fakt to zkus vždycky se da skončit ale aspon si řekneš že jsi to zkusila věřím že ten chx je užasny (asi to píšu pořad dokola ale ja tomu taky nevěřila)mě teda uklidnil jsem v pohodě jak nikdy jindy fakt to zkus a hlavně piš .Ja už zitra slavím 1měsic no Zíram ale hura.Tak se mějte hezky a pište rada o vas čtu .Jo a kde mame Lusi holka kde jsi jak se ti vede ty už maš taky měsíc že jo? tak papa

Friduča

Pěkný večer, už jsem začínala mít pocit, že si tu budu psát jen sama se sebou ... :( Pište i vy co čtete ... lidi potřebujeme to všichni ... Irčo nestresuj se .. nemá to cenu ... vydržíš !!! Uvidíš ... Já mám taky chuť - přepadá mě několikrát za den a v určitých momentech mi připadá nepřekonatelná, ale zatím se mi daří jí překonat .. vždycky si řeknu jakou práci mi to dalo, abych vydržela si nedat ... a mám sice teprve třetí den, ale byla by škoda to nevydržet ...Takže se drž.. už jsem to psala moje mamina byla silnej kuřák a před 6 lety přestala - chuť i když už né tak často se u ní občas objeví i po těch letech .. Já loni s pomocí CHMP přestala kouřit na 5 měsíců a začala jsem znovu ... takže není to o měsíci, půl roku ... je to o letech ... člověk opravdu musí chtít nekouřit ...CHMP je výborná pomůcka... neznám lepší, ale sám o sobě nestačí ... Dančo, jen běž do poradny - myslím, že pokud člověk dochází do poradny má daleko větší naději na to přestat kouřit z dlouhodobého hlediska ... Je moc důležité si to srovnat v hlavě a pak mít podporu ... Takže večer čekám zprávy jak jsi dopadla ... co ti tam řekli a jak se cítíš ...Koukej tu cestu zvládnout a nevzdávej se bez boje !!! Co ten Standa ???? Standoooooooo, kde jsi ?????? A jak jsi na tom ?

Standa

Nazdárek děvčata.Zdravím všechny příznivce modrejch bobulí ( pravda něco jsem už zaslech o jinejch než se tady píše-a prej sou teda fakt chutnější.)Pořád nějak tomu chx nemůžu přijít na chuť.Trpím jak zvíře pokaždý jak si zobnu.Moje tělo se brání jako by mělo vybouchnout ale musím to vydržet.Věřím že mne nechce nikdo otrávit.Dle uvedených rad jsem kromě skoku z okna, zkoušel snad vše.Víc vody se už vypít nedá,pokuď netoužím mít žábra a jídlo potřebuji taky omezit,protože možnosti výběru v mém šetníku se velice rychle snižují.Doufám že léto přijde tentokrát velice rychle,protože pohled na chlápka v polorozevláté havajské košili a šortkách mezi lidma v bundách bude asi dost velká psina. No-one a Irča se ptá "jak je na pláži?"Tak asi takhle:Hrozná tma,nevidím si ani na špičku nosu.Snažím se zírat směrem k předpokládanému obzoru,zda nezahlídnu aspoň malé světýlko.Bojím se ale , aby se z toho nevyklubala lucerna a místo vytouženého slunce nepřijel převozník.Pro všechny případy mám u sebe dost drobnejch, akorát nějak nemám přehled jaká měna frčí-snad se nějak dohodnem.Voda taky není zrovna kafíčko. A teď něco pozitivního.Zatím se držím.Počítal jsem minuty,pak hodiny a teď už hrdě dny.Nebudem si nic nalhávat,chuť mám teda neskutečnou.Ta fešná idyskrétní společnice obého pohlaví se dost nerada vzdává.Těžce na nás útočí ze všech stran a vůbec nejrači používá ty nejzákeřnější způsoby.Kdysi dávno řek jeden důležitej strajda co nerad prohrával "KOSTKY JSOU VRŽENY" a já teda nerad prohrávám.Řek bych to ještě jinak:né "království za koně " ale "ŽIVOT BEZ KOUŘE " .LIDIČKY držte se.Bude líp.

No-One

No jo Petře, ono se nadarmo neříká, že za všechno se platí... taky mě to dost stálo, žila jsem ze dne na den jako zvíře.., ale věz spolubojovníče, že nakonec se mlhy rozplynou, slunko vyjde a rázem se ti celá matička zem rozsvítí a rozvoní.. to bude tvá odměna za nynější trápení. Tak zlom vaz!

No-One

To patří Standovi!!! Petr se mi tam omylem vloudil..

Standa

Velký dík za podporu Tobě a samožřejně všem kdo to čtou.Doufám jen že než to slunce začne pálit,tak si stihnu nasadit brejle-nerad bych se stal voňavej slepec.

Hana

Ahoj všichni,nejprve díky všem kdo mi dávaj podporu.Tak je pondělí noc,sice den D ještě nepřišel ,zápasím ale každý den na třech cigaretách i to považuji za úspěch při mých 40-50 denně co? 8 - )) Ale je to řehole,pořád si říkám když mě přepadne chuť a to teda ne že ne,kroutí se mi pusa teda šíleně,ale vždycky si říkám že nechci,smrdí to,blbě mi je,zdravotní potíže narůstaj ap.jsem sice jak blb když uvážím jak je člověk pitomej ,že se nechal takhle zotročit.Mám poslední dvě krabičky v zásobě,ale manžel taky přestává tak už více nekoupím !!!žádné.snad se mi to povede.Držím vám všem kdo přestáváte palce,držte mi je prosím taky ať to dokážu a před těmi kdo už jsou vysmátí bez cigára hluboce smekám a držím palce ať se k tomu nikdy nevrátí.Hana

dadeta

Zdravím všechny staré a nové odvykače. Čtu si vaše články a příjde mi to, jako před třemi měsíci to moje. Občas zoufalé čekání na to až nebudete mít chuť a kdy příjde den D. Je moc dobře, že to tady pořád pěkně frčí, že si pomáháme. Já zítre mám 3 měsíce bez cigaret. CHX jsem vysadila před měsícem, protože mi bylo po něm hrozně zle. Nemohla jsem spát a tělo stávkovalo ve všem. Tak jsem si řekla, že mě dva měsíce musí stačit, že to už zvládnu. A je fakt, že vás čtu takřka denně a já skutečně na cígo nemám chuť. Příjde mi, že nekouřím už celou věčnost. Tělo se s tím vyrovnalo a je mě dobře. Tak se všichni držte!!!!!!!! Budete vítězové nad závyslostí. Páček

Petr

Zdravím všechny,koukám,že je tady čím dál víc lidiček,kteří přestávaj kouřit,což je super.Všem nám držím pěstičky.Dnes si jdu pro nové balení ch.Už pět týdnů se držím,zatím žádný absťáky a všechno probíhá v pohodě.Tak se taky držte.P.

No-One

Petře, gratuluji k 5ti týdnům!! to už jsi pomalu mazák exkuřák, je to prima viď? Utíká to jako voda, nejdřív člověk počítá hodiny, pak dny, týdny... ty už to můžeš brát na měsíce. Je tedy fakt, že 100 dní pro mne bylo magických. Takže se těším až ti k té 100 budu moct blahopřát.

Radka

Fridu,Standoooo ,..KUK...držte se a v práci nepodlehněte kuřákům!!!Samozdřejmě všem ostatním přeji taky vonavý den.

Friduča

Ahojky, tak já začínám svůj 4 den ( při zamhouření oka 6 den :) :) ) a jde to ... chuť stále je a vím, že bude ... ale zatím jsem nepodlehla :) Hani - 3 cigerety - to je prostě nádhera !!! Snížíš na jednu a pak prostě skočíš .. jeden den se to prostě podaří ... a pak už se povezeš a půjde to .. bude ti to líto porušit ...Máš velkou výhodu, že tvůj manžel taky přestává .. ten můj sice zobe CHMP, ale naprosto vzdoruje ... :) On by chtěl, ale není ochoten s tím bojovat ... Dneska jsem mu spočítala cigerety a až přijdu domů zeptám se kolik vykouřil .. a jsem moc zvědavá jaká bude odpověď .. myslím, že ho nachytám na švestkách ... :) Včera si chtěl jít dát cígo před spaním ( už nekouříme v bytě, ale na chodbě ) a já na něj - to nemyslíš vážně ? Není to uplně zbytečná cigereta ?? Tak si jí nedal, něco huhlal pod fousy :) :) Ale vím, že to začne být problém.. protože mi vadí už teď, že kouří .. hlavně mi vadí jak leta mluvíme o tom, že chceme přestat .. ale nic víc ... prostě žádnej krok neudělá .. já fakt nevím co s ním ... opravdu mě to štve, mrzí .. jsem z toho dost zoufalá ... Dadeta a Petr - bez příznaků lážo plážo ... je to super - nezbývá než jen tiše z koutku závidět a doufat, že nás tahle fáze také čeká .. někdy, třeba... :) A blahopřát pochopitelně ... :) Raduuuu, díky ... já tu mám jednu kuřačku v kanclu ( jsem v nové práci druhý týden ) a ta mě netahá ... pochopila a je ráda .. drží mi palec :) V minulé práci to bylo horší - tam jsem měla 2 kuřačky, který mě při mejch pokusech neustále ukecávaly - to bylo fak hustý ... :) A dalších asi 10 lidí, který si pro mě chodili ... :) Takže tady nezvednu ze židle zadek, jak je den dlouhej .. jen na WC a na oběd ... :) Nevystavuji se zbytečnému riziku ... :) Tak zatím držte se !!!!

Dadeta

Jak si tak čtu, tvůj boj s manželem, vím o čem mluvíš. Ale to ten tvůj to alespoň zkouší. Mám doma manžela a má dvojitej bajpás a viděl, že jsem to ustála a nekouřím. Nabídla jsem mu zbylé CHX, ať to aspoň zkusí, že kašle a vůbec si škodí, že mě to mrzí, že to není ochoten alespoň zkusit. Pak něco vysvětloval synovi, že z lásky k manželce by měl a tak jsem použila jeho vlastní slova a hned byl mrtvej brouk. Najednou neslyší. Je to mezek. Na nej by to neplatilo a takový, že nemá tu vůli, co já a bleble. Ti pánové, co jsou tady a chtěj přestat mají moji hlubokou poklonu. Držím všem pěstičky, ať jste voňaví a voňavé. Páček

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce