Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Maimay

Ahoj zdravím všechny lidičky na odvykací kocábce.Jsem nadšená že se Friduče i Standovi zadařilo a dýchají čerstvý vzduch.Mám za sebou prvních vonavých 14 dní.Je mi čím dál líp.Ty první dny byly dost hororové.Jsem na sebe strašně hrdá že jsem to dokázala(aspon těch 14 dní)Zjištuji že jsem odhozením cigarety získala 3 hod denně NAVIC.Ano přesně tolik času zabralo každodenní hulení a dřepění na zadku.Tak jsem si musela předělat denní harmonogram.(protože hluchej čas je největší zabiják odvykače)Nikdy v životě jsem nenachodila tolik kilometrů jako ted.Ale dělá mi to fakt dobře.A mimochodem muj drahoušek Románek se taky rozhodl zobat bobule a fláknout s tím smradem.Jsem nadšená. Ve dvou se to lépe táhne.Všem držím palečky at nespadnou přes palubu a sluníčkový dny.

No-One

Maimay, máš být na co hrdá, taky jsi opravdu velice šikovná a každý tohle nedokáže, jsi prostě nejlepší.... My všichni tady zasloužíme velkou pochvalu, protože jsme jsme dokázali to, o čem se nám dříve zdálo v těch nejhorších snech a čeho se už nemusíme bát!! Doma nás možná už nechválí, bere se to jako samozřejmost, nebo nikdy nekouřili a tak to nechápou, ale my tady se chválíme upřímně. My víme co úsilí to stojí a jak moc je to těžké..kdo tvrdí že není, tak ten na tom nebyl se závislostí tak špatně k čemuž mu gratuluji, ale měl by se jít raději ventilovat jinam. Takže vzhůru do dalšího dne bez berlí nám všem.

Yveta

Ahoj lidičky tak vas zdravím a chci vám napsat že slavím už 1měsíc bez tabáku hura ani se mi nechce věřit ale je to tak.Miamyi jsi fakt dobra a takový jsi měla strach a ono je to tak fajn taky se cítím skvěle mam hodně času .Petr je taky dobrý musíme bojovat pak už to snad pujde samo už se i trochu těším až vysadím chx bývá mě po něm dost blbě ještě snad víc než na začátku.To se dalo vydržet někdy mi to ani nepřišlo ale ted je to na nic.No to zvladnu bylo i huř.Dančo taky ti držím pěsti neboj to zvladneš a napiš.Tak papa holky a kluci držte se .

Greena

Zdravím všechny (ne)kuřáky - začínající ( Fridučo, Stando, Dančo, Maimay aj.) i pokročilé (No-One, Yveto,Dadeto a další) a držím vám palce, ukazováčky, malíčky...prostě všechny prsty, i ty na nohou.....Zdravím i všechny ostatní kuřáky - zdečtoucí, váhající, chystající se k velkému rozhodnutí........ Tak právě slavím půl roku ( slovy šest měsíců :-)) nekuřácké existence. Což mne myslím opravňuje k malé REKAPITULACI.......Takže .... chuť na cigáro se dostaví jen v kuřácké společnosti, ale dá se zaplašit ( ta chuť, ne ta společnost)....... Ušetřila jsem 11700,- ( kam se ty korunky rozkutálely?). Nevykouřila jsem cca 3600 cigaret, tj. asi 216 metrů smradlavých tyčinek.......Zlepšil se mi trochu čich (víc cítím smrádky). Kapacitu plic vyzkouším na jaře na kole........Za půl roku mám 4 kila nahoře, všechny do posledního gramu se nalepily v pase. Půlroční jubileum je dobrý důvod k otevření nové bojové fronty a zahájení válečného tažení - teď už ten metabolismus musí přijít k rozumu, nééééé??? .............................. .... odcházím oslavit jubileum.....vzhledem k okolnostem bez alko a čoko.....jen mrkvo

No-One

Greeno zdravím a moc blahopřeji k šesti měsícům nekuřáctví!! Jsem ráda, že nikotýnové choutky se u tebe objevují jen výjimečně. Jdu stále v tvých stopách a tak bedlivě sleduji, jak to vše na tebe působí, ale jak vidím, už mě moc změn a zlomů nečeká. V pátek oslavím čtyři měsíce (prostě tě nedoženu), kila mám nahoře 3 a ať cvičím, běhám, stepperuji a navrch jím po malých dávkách několikrát denně, nechtějí mě opustit, mají mě prostě rády. Tak ti přeji hodně zdraví do dalšího půlroku a pak už budeš nefalšovaná exkuřačka. Zdar

Mona

Greeno,moc,moc ti gratuluji,půl roku už je krásná doba,to jsi už opravdová holka nekuřácká. Váha skvělá-54 kg to nic není,já od nového roku zhubla 6 a co se týče těch peněz,taky nevím,kam se všechny poděly,ale nejdůležitější je,že už nekouříme a znovu jsem to převčírem ocenila,když jsem v Londýně čelala celou noc na další letadlo /to večerní mi uletělo/ a byla už jsem odbavená a na letišti se PROSTĚ NIKDE NEKOUŘÍ.Na cigáro jsem ani nevzdechla. Podobnou situaci jsem na témže letišti prožila v lednu 2008,to jsem čekala na letadlo asi 3 hodiny a myslela jsem,že se zblázním,jestli si nezapálím. Zkrátka to za to stojí. A ty jsi fakt skvělá,jak tady ty lidi držíš-zasloužíš si velkou pochvalu a obdiv. Jen tak dál.

Irena

Greeno jsi fakt dobá,kde je ta doba, co jsi drtila párátka. Blahopřeju a taky díky za to jak jsi mě i druhé nováčky protlačila přes to nejhorší období.

janina

Připojuji se jak k blahopřání, tak děkování!!!!!

irena

Greeno, opravdu si nemyslím že jsi doba,ale dobrá jsi určitě.

Friduča

Zdravím Vás lidičky, jo Dadet je to boj .. my se včera doma opět řádně chytli .. fakt nevím jestli to vydržím .. :( Měla jsem pak takovou, ale takovou chuť si dát cigeretu !!! Musela jsem tak strašně bojovat ... Ale ráno byl manžel jak milius ... on chce přestat a uvědomuje si, že jeho řeči k ničemu nevedou .. jednou mi řekl, že mi to jde podivně lehce... tak já mu včera vysvětlovala, že to nejde lehce ... nevím kolikrát, ale několikrát za den od chvíle co otevřu oči, než je zase zavřu musím bojovat ... sama se sebou .. s nutkáním, chutí, či jak to nazvat.. snad stokrát za den ( ne zase tak mockrát ne, ale je to často ... ) není to vidět, nemluvím o tom ... ale bojuju ... a on má pocit, že to jde samo ... Stáhnul zase na 5-10 za den .. což mu CHVÁLÍM !!! Doma nekouříme ... Takže je to pozitivní, ale dál ... ? Nevím ... Dneska na obědě ( jsem jediná nekuřačka ), měla jsem tak strašně velkou chuť a po tom včerejšku jsem si začínala zase opět říkat ... stojí ti to za to ? Takhle bojovat ? Není to zbytečný ... No na konec jsem to vydržela, ale řeknu Vám, že jsem měla na krajíčku ... jen po tom sáhnout ... Nevím jestli to zvládnu ... Nicméně Vám všem držím paleček .... A co Marja ??? Marjo ještě čteš ? Jak jsi na tom ???

No-One

Ahoj Fridučo, tehdy můj manžel nekouřil přesně 5 dní.. nebral žádné prášky ani náplastě, díky tomu měl parádní absťáky, byl neustále podrážděný a do toho všeho jsem přestala kouřit já za pomoci Chmp. Musím říct, že jsem si říkala, že jsem měla počkat, ale prostě mi to tak vyšlo. Bylo to hrozné, měli jsme akorát výročí svadby a místo radovánek jsme se málem servali jak psi. Tak to šlo asi měsíc... Ale já si řekla, že to tedy ne, že on by si nekouřil a já bych zase začla, jak pitomka.. navíc mě Chmp trochu utlumoval a zlepšoval mi náladu. Takže vím jak ti hrozně je, jak se musíš neustále hlídat a bojovat sama se sebou, také jsem si říkala, jestli mi to za to stojí ty hádky.. máš to těžší, ale věřím, že se ti to povede. Držím ti palce a tvému manželovi také.

Dadeta

Ahojky Fidučo. Určitě to vydrrrrž!!!!! Stojí to za to. Za pár týdnů si ani nevzpomeneš. Nenech se vyhecovat ani nesmíš rezignovat. Ty to zvládneš!!! Já teď mám klid, manžel jel do lázní a tak komunikujeme po telefonu. Tak mi nesmrdí. Začala jsem před třemi týdny s Meridii a mám dole asi 1,5 kg. Ale jelikož jsem měla před lety žaludeční vředy a začíná jaro, dva dny mě strašlivě bolé jizvy v žaludku. Je to stejná bolest, jako ty vředy. Tak jím jen banány a asi budu muset Meridii vysadit. Na cigaretu si v práci ani doma nevzpomenu. Jen kolega a lidi co kouřejí mi děsně smrděj. Tak se snažím držet nekuřáků. Lidičky mějte se dobře a držte se!! Já jdu někam trpět tu bolest žaludku. Páček

Lumajz

Zdravím všechny odykače, ať už úspěšné, nebo neúspěšné, kteří nevydrželi a "zlounovi" zase podlehli. Dnes to je nachlup 70 dní co jsem s tím smraďochem "snad" skončil. Tuto diskuzi již sleduji delší dobu a až nyní jsem se rozhodl taky přispět se svými zkušenostmi. Začnu trochu obšírně ale všiml jsem si že to taky pár lidí tak učinilo, tak se na mně snad nebudete zlobit. O Champixu jsem se dozvěděl loni od svého kamaráda, který shodou okolností taky kdysi kouřil ,ale přestal bez nějakých odvykacích prostředků. Když jsem se mu jednou loni svěřoval, že už mě to nebaví do "toho" cpát peníze a že s tím chci seknout, ale že mi chybí vůle, tak mi říká zkus Champix, a já co to je. On na to to je nějaký nový lék na odvykání, pár kolegú s práce co s nima dělám tak to vyzkoušeli a zatím nekouří.Tak jsem se po Campixu začal pídit a zjistil jsem že je na předpis a léčba vyjde bratru na 6 tisíc. To mně trochu zaskočilo. Ale pak jsem si pozjišťoval že zdravotní pojišťovna u které jsem registrovaný příspívá na odvykání kouření nějakým penízem. Tak jsem se tedy rozhodl , že do toho půjdu.Nechal jsem si od dokrorky napsat recept a hurá pro "Ch". Nechal jsem si zrovna napsat 3 balení, startovní a 2 "normální" a teď jen si určit datum. No vzhledem tomu že se blížil konec roku , tak jsem si říkal, že by 1.1. ?Je to sice takové zprofanovyné datum ale, v čerty. Tak 31. jsem ještě baňál a baňál ( kdo nerozumí tak - kouřil ) a od rána 1ho že jako šlus. No bylo mi jak tady většina popisuje jako psu.Počítal jsem hodiny, né-li snad i minuty co už nekouřím ale vydržel jsem.Byl to tedy první den, pak další a další až do dneška. Moje drahá polovička je taky kuřák, ale zatím teda se s tím čmoudem rozloučit nechce.Spolu jsme kouřívali na balkoně a teď hold musí sama.Já se jí akorát chechtám ,že se jde zase mrazit a já nemusím.Z počátku jsem bral tabletky jak se mají podle návodu , ale asi zhruba po měsíci jsem si počal zahrávat s myšlenkou co to zkusit ošulit a brát míň.Tak jsem si to začal půlit jak to někteří dělali i tady ( to mně taky přivedlo na tuto myšlenku ) a nyní teda beru 1/2 tabletky denně a asi mi to stačí, neboť žádný asťák nepociťuju. A to jsem hulil suma sumárum pětadvacet let. Na pivu jsem taky párkrát byl a pohoda. Jen se mi zdá že si to pivo víc užívám a navíc odpadly následné kocoviny.Druhý den hlavička čistá. Následně bych chtěl poděkovat Míle,Ifce,Campixmanovi,Moně a všem lidem , všechy je nevyjmenuju kteří začali do této diskuze přispívat v počátcích. Myslel jsem že ji pročtu celou, ale nezvládl jsem to. ˇProstě pročíst celou diskuzi od roku 2006 bylo nad moje síly. Nyní mi chybí dobrat posledních 6 půlek "CH" a už jej chci přestat brát úplně. Zbylo mi ale jedno celé nerozbalené balení Champu , tak kdyby někdo měl zájem tak mu jej levnějc odprodám. Tak ještě jednou všechny odvykače zdravím a don´t more smoke. Lumajz

Greena

Díky srdečné všem za blahopřání a milá slova, moc to potěší. ...........NO-ONE,v pátek si to hezky oslav. Co my s těmi kilči navíc provedeme? Není jich moc, jiní přibrali více, ale do drastických diet se mi nechce, protože to se nedá držet dlouhodobě a jojo efekt riskovat nechci. Ty jsi holka hbitá a čiperná, já mám stále hýbací rezervy, návštěvy fitka 1x-2x týdně je málo. Vezmu si příklad z tebe, zkusím stepperovat, orbitrekovat, spinningovat a tak dále a tak podobně. No a na jaře snad to bicyklování, ve slotě se mi jezdit nechce. ............ MONO, holko hubená, jak jsi shodila těch 6 kilo? Spíš stravovacími omezeními nebo spíš větším pohybem????? Nebo obojím?? Inspiruj ostatní - tučnice a tučňáky!!! .........DUO IRENA - už se nevyznám, která jste která, ale to je fuk.... jóóó pááárááátka má milovaná!!! Asi se k nim opět uchýlím , tentokrát by mohla posloužit jako redukční příbor....některé potraviny se napíchnout nedají.............hmmmmm, tenhle nápad musím dotáhnout k dokonalosti.:-))))........Grat uluji sedmdesátníkovi LUMAJZOVI, že už " nebaňá" ( tahle slovo slyším poprvé, je moc pěkné).

Lumajz

Díky Greeno za gratulaci a přeji úspěšný boj s kilama mě to taky trochu vylezlo nahoru ale chlapi to asi až tak neprožívají ,no já zatím asi po těch dnech "bez" tak 1,5 navrch.Přeji voňavý den

Jany

Ahojky, tak tady čtu jak to zvládáte a závidím. Začala jsme jako Standa 8.3., ale v úterý jsem si dala 2. Teď bojuju a přemlouvám se, včera to šlo, dneska ráno mě přepadla chuť na kafe a cigárko, ale vydržela jsem. Bobule mi celkem sedly, žádné křeče, depka. Jen nemám chuť na jídlo, mám strašnou žízeň. Čtu tuhle diskuzi pospátku a beru si podporu je to moc fajn

Petr

Zdravím všechny kteří přestali nebo přestavají kouřít. Je to velmi složité přestat kouřit ze dne na den. Ja nekouřím již - nebo teprvé 10 dní. Kouřil jsem krabičku denně a to celých 15 let. před týdnem jsem našel na internetu odkaz : Jak přestat kouřít za 21 dní. Tento odkaz mám uložený mezi oblibenými a navíc jsem si to vytiskl. Tento odkaz Vás neodnaučí kouřít, ale pomůže Vám vtom. Vy musíte hlavně chtít a držet se návodu. Posílám Vám odkaz na tyto stránky: http://www.d wich.cz/ cs/obsah/jak-prestat-kourit-be hem-21-dni/ ------------------ ------------------------------ ------------------------------ -- Pokud se někdo rozhodne zkusit tuto variantu a pomůže mu to, tak bych byl rád kdyby mi napsal jestli se to daří zrealizovat. Mě se to daří a přejí to uplně všem. Hezký den

irena

jenom pro pořádek. Já jsem Irena ,která se začala na diskuzi vyskytovat začátkem prosince a kouřit přestala 5,ledna.Takže letošní a prosincové příspěvky jsou moje dílo. Ještě jedna Irena se tu objevila jednou, tuším koncem února a ptala se na něco ohledně manžela ( asi na únavu) A t řetí Irenu jsem zaregistrovala někde kolem Friduši když začínala poprvé.

Radka

..tu poslední jsem tady nedávno hledala.Byla tu se mnou a Fridučou.Je tady???Jsi tu??Standa je snad OK i když mu je stále blbě......ale trvalo mu to rok než začal cham.brát...jooo....ty chlapy......bránil se zuby nechty a pořád to oddaloval(nejdřív jsme roky mluvili jak přestaneme a když se mi to povedlo.... tak ani slovo) snad to malinko ocení,že jsem ho do toho.....trošičku (víc)........nevím to správný slovo(nechci říct tlačila)Viď,že je lepší nekouřit?Tady ti to všichni potvrdí.

Maimay

Ahojky přátelé.Velká gratulace Greeně a Lumajzovi a všech dalším pokročilým odvykačům.Jste fakt skvělý.A pro mě velká vzpruha do dalších dní.Musím se pochlubit.Byla jsem na pivku.A vše zmákla úplně v POHODE.Držím dietku a začínám být závislá na cvičení.Co nekouřím(což je zatím chvilička) tak jsem zhubla 4kg.Dokonce jsem si koupila měřič spálenejch kalorií a tepu.Asi mi fakt hrabe,ale tahle závislost je určitě zdravější:))Přítel od zítra začíná zobat.Asi jsem ho nakazila.A v kasičce už mám 1000kč!!!!!Fridučo tobě moc moc držím palečky.Nenech se zlomit.Když bude u vás dusno jdi radši na vzduch.Všem hodně síly,veselý lidičky kolem vás a sluníčkový dny.Pa pa

Greena

Maimay..... závislost na spálených kaloriích, to zní zajímavě..... rozhodně lépe než závislost na spáleném tabáku. Tuhle myšlééénku si budu muset nějak ideologicky zpracovat :-))) a pak převést v čin...

Mona

Všem krásné odpoledne,zadravím zvláště nové duše /Lumajz/-mimochodem všechny ty prvopočáteční zprávy o odvykání jsou si podobné jako vejce vejci,měli jsme snad na začátku všichni stejné pocity. Lumajz-když jsem já začínala odvykat,tak jsem v těch jménech a zážitcích měla takový zmatek,že jsem si to celé vytiskla-bylo toho strašně moc-asi 100 stránek a četla jsem to doma v posteli jako knížku-neuvěřitelně mě to pomohlo,hlavně to vědomí,že v tom nejsem sama. Greeno-ono to s tím hubnutím jde taky ztuha,ale někdo z vedlejšího fora nahodil internetovou adresu kgdolu-a tam jsem získala přesné pokyny i s jídelníčky asi za 800 Kč. Je to trošku zmatené,ale fakt to funguje. Chci ještě dát dolů 10 kg,ale nevím. Jinak jsem ted na váze,kterou jsem měla jako kuřačka. A ještě všem ostatním-na druhém foru se chystáme již na 3. sraz. Tentokrát do Karlových Varů ze soboty na neděli 9.-10.5. Kdybyste měli někdo zájem,tak dejte vědět. Vždycky to bylo super si pokecat o stejných problémech.Hlavu vzhůru a bojujte....

Maimay

Ahoj Mono.Začala jsem hubnout přesně na tehle adrese(kg dolu) ještě než jsem přestala kouřit.Chtěla jsem si udělat rezervu.Shazovala jsem podle tohoto stravování pruměrně 4kg měsíčně.Není vůbec hlad a lehko se na toto stravování zvykne.A hlavně naučila jsem se zdravě snídat a v noci nežrat:)).Myslím že je to lepší než prášky(a zdravější).Jinak knížka?Docela zajímavý nápad.Aspon bych nemusela několikrát denně zapínat PC.

Yveta

Zdravím všechny přeju dobrý večer.Grene moc gratuluji i Lumajzovi jste borci.Kdyžtak čtu tak vidím že asi každy ma problem s vahou a kdo ne tak zavidím.Ja po měsíci 1kg na horu ale cítím se stale nafoukla nevím jestli je to k tomu až skončím s chx chci zkusit meridii ale nemam s tim taky žadne zkušenosti no uvidíme.Všem kdo to mate blízko do Kar Varu určitě to musí byt fajn sraz jen běžte pokecat pak nam napíšete zažitky.Friduš kolik už dní napiš at tě mužem pochvalit si moc statečna vydržatˇ si šikovna cérka jak sa praví u nas na valachách.Ja už taky snížila davku beru jan jeden pul rano a pul večer,ale včera jsem zapiměla a když jsem přijela z nákupu tak se mi chtělo kouřit až bych brečela to se mi fakt stalo poprvé asi to nebudu mit tak lehke vysadit chx.Jo ale vydržele jsem nacpala jsem do sebe tu modrou bobuli a bylo fajn .Všem držím palce a co Dana zvladla tu poradnu?Napiš papa

irena

Milé No- One k velikému ,krásnému a zaslouženému výročí všechno ,všechno nejlepší. Táhni to tak nadále dál my všichni potáhneme s radostí a čistým dechem za tebou.

No-One

Jejej, to mám radost... děkuji za přání... stále vpřed, ni kroku vzad!

Marja

Zdravím všechny nekuřáky. Kdo si mě pamatuje, tak se připomínám. Po delší době jsem tady nahlédla a budu si muset někdy pročíst hodně stránek nazpět. Zahlédla jsem Friduču, tak jdeš znova do odvýkání. Vydrž.Moje zkušenost je, že začátek je lehký, ale pak je to trochu horší. Chce to trochu změnit životní styl a s tím ještě stále bojuji. Nejhorší to je, když není co dělat, tak to láká si zapálit. O kilech ani nemluvím.

irena

Pro Yvet ,já jsem si taky myslela že by mi už mohla půlka stačit ,ale radši jsem se rychle vrátila k celé ,protože chutě byly strašné a dopadlo to jak to dopadlo. Z váhou mám taky problémy ,podařilo se mi z 10 shodit 3, ale teď jsem je zase nabrala. Asi vyzkouším tu dietu ,co tu píšete, ono se jaro kvapem blíží a co si počnu bez velké zimní bundy ,která všechno zakryje. Posílám blahopření Lumajzovi, Jany,Standovi i Daně držím pěsti do začátku . Ještě trochu bokem, nemůže někdo něco udělat s tím počasím.....aspoň trochu sluníčka...

Friduča

DObré ránko, Irčo - je tam hnusně .. máš pravdu ... člověk vůbec nemá chuť vylejzat z baráku ... my to včera s kamarádkou vyřešily a vzaly obchody utokem ... :) Nefoukalo tam ... :) Ale jestli jim to vyjde - tak v nedělu má bejt 12 stupňů a sluníčko ... Takže jestli to klapne, tak vyrážím na Matějskou ... :) Už se těším na sluníčko i když zase v pondělí má bejt hned hnusně ... Chjo .. musíme ještě vydržet ...Jany - držím paleček, drobná selhání se omlouvají ... je to boj .. a né procházka růžovým sadem ... já pokud se najím ,tak s tím také nemám problém ... ale běda pokud ne ... tak mi je zle,ale příšerně ... Dadet držím,ale někdy je to fakt HUSTÝÝÝ !!!! :) Radu jak se drží Standa ??? Yvet já mám dnes 7 den uplně bez a pokud si mohu dovolit započíta i dva dny, kdy jsem si zapálila jednu ( to bych mohla ne ???? co ??? ), tak potom 9 dní ... :) Zobu od začátku půl ráno a půl večer a myslím, že mi to stačí ... Když jsem přestávala poprvé držela jsem se striktně instrukcí a bylo mi zle ... od žaludku... byla jsem šíleně protivná a nervozní ... nemohla jsem spát... až jsem začala zobat po půlce a naprosto mi to vyhovuje... Je tedy pravda, že jsem hubená, takže možná proto mi to stačí ..nevím ... Pro mě je nejhorší večer ... během dne si v práci fakt ani nevzpomenu .. nenapadne mě vůbec, že bych si mohla dát cígo .. už ani na obědě nebojuju .. tak nějak vím, že to tam nepatří.. ale když někde jsme ... Jejda !!!! No tak to je fakt šílený .. jsou to šílený návaly chuti... vím, že pokud si zapálím, že mi to nebude chutnat.. ale tomu návalu prostě nelze zabránit ... Jo,jo Dana se vůbec neozvala a čtvrtek je dávno fuč !!! Daníííííí, kdepak jsi ??? Neříkej, že jsi tam nešla !!!!!! Dej nám vědět ....Marjo, jsem moc ráda, že jsi se ozvala a ještě víc mě těší, že stále nekouříš !!! Tedy chápu to dobře, že nekouříš ? Já vím, že bez CHMP, ale to je fuk .. .bojuješ stejně jako my všichni ostatní !!! A je to fakt tvrdej boj, takže se drž ...Jo, já vím, že nejhorší to je když člověk nic nedělá .. A nejlepší je se zabavit .. už to mám vyzkoušené ... takže čtu .. četla jsem vždy a tak teď trochu víc ... :) Zabořím se do knížky, odstřihnu od okolí a reality a uteču do jiného světa, kde mi nikdo nesmrdí a já nikomu nesmrdím ... A co to vůbec je ??? :) :) :) Držím nám palce všem !!!!!!!!!!

Zájemce o odvykání

Petře je to velmí zajimavý postup, napíš mi jak to zvládnout podle tvých zkušenosti - JAK PŘESTAT KOUŘIT ZA 21DNÍ , díky za další informace

Petr
1x

Jak jsem již jednou uvedl, otevřte si tento odkaz a postupujte podle návodu. http://www. dwich.cz/c s/obsah/jak-prestat-kourit-beh em-21-dni/ Dnes je to 10 den bez jediné cigarety.Mohu ještě poradit jednu pomůcku, mam vytvořený graf na každý den na dobu 21 dní.Každý den si odškrkavám 24 hodin a následně každý celý den.Stačí si napsat na papír např. Konec kouření dne 10.3.2009 v 22.hod. a napsat si těch 21 dní. Např: 1,2,3,4,5 atd. a potom si to zašktavát a stále vidíte jenom těch pár zbyvajících dnu, které přece již vydržíte. Těch dnů je jenom 21 a když máte zatrhuté dny, které jste nekouřili, tak si vždy řekněte tolik dní mám za sebou a už mi zbýva jenom těch pár zbyvajících dní abych docílil celkem 21 dní. Vždy si řekněte, přece to těch 21 dní vydržím a hlavně si to značte na tom grafu - hodně to pomáha protože vidíte kolik jste již vydrželi dnů bez cigaret. Udělál jsem základní věc: nikomu jsem neřekl že přestávám kouřit, s nikým jsem se nevsázel a nikomu jsem netvrdil že už nebudu kouřit. Ja jsem chtěl přestat sám od sebe a né proto abych někomu něco dokázal. Další rada: stále si říkam, že pokud těch 21 dní nevydržím, tak potom nemám silnou vůli. Mám své cíle a těch docílím pokud si dokážu, že pokud si za něčím stojím a je to v mých silách, tak to vydržím a splním.

Petr

Pro všechny zájemce, kteří chtějí přestat kouřit Zkopírujte si tuto stránku a začněte podle návodu ht tp://www.dwich.cz/cs/obsah/j ak-prestat-kourit-behem-21-dni / Pokud by to nešlo otevřít, tak mi napište, pošlu to uložené v souboru e-mailem Přestat kouřit jde, ale musíte chtít vy sami !!! Přestal jsem kouřit dne: 3.3.2009 a to v 18.hod. Dnes je 13.3.2009……………nekouřím 10.den 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10… ..…………………. 21.den Úspora? Krabička cigaret 60,-Kč x 10 = 600,-Kč Představte si kdyby Vám tyto peníze někdo chtěl dát – vzali byste si je ??? Ten někdo jste vy sami – tak si ty peníze vezměte a nevyhazujte je !!! Pokud je nechcete, tak mi je pošlete………… Přejí krásný den - bez jediné cigarety Petr

Petr

Tohle je stáhnutý příspěvek, ale velmi užitečný. Poslední cigareta Dobrý den. Tento příběh asi není zrovna inspirativní při odvykání, ale třeba odradí \"odnaučené\" kuřáky znovu si zapálit. Přestala jsem kouřit ve svých 21 letech metodou DOST! Snižování dávek nepomáhalo. Celých 14 let jsem s úsměvem odmítala nabízené cigarety, až jsem se jednou nechala vyhecovat a dala si \"půlčíka\", protože jsem si myslela, že mi již nemůže ublížit. Opak byl pravdou. První den to byl \"půlčík\", druhý den už celá cigareta a třetí den jsem si koupila celou krabičku. Musím přiznat, že jsem do toho spadla znovu tak rychle, jako kdyby žádných 14 čistých let vůbec nebylo. Dnes již zase 3 roky kouřím, jsem na sebe děsně naštvaná, ale nějak mi už nejde přestat, ačkoliv bych s tím hrozně ráda praštila. Téměř při každé zapálené cigaretě si říkám, že jsem zase o krok blíž k rakovině, na kterou zemřel díky kouření můj tatínek. A tak přátelé! Mějte rozum a pokud s tím jednou praštíte, tak už s tím nikdy znovu nelaškujte!!! Frajeřina se fakt nevyplácí! Přeju všem, kteří ten hnus chtějí zašlapat do země (tím pádem i sobě), pevné nervy, sílu vůle a VYDRŽAŤ!!!!!

Jany

Holky díky za podporu, bojovat budu a vyděržaj pianěr, Friduča večer mám stejný problém, naštěstí mě napadlo vytáhnout krabici s látkama tak teď šiju. Držte se papapa

Mudr Terezka

Jsem doktorka,kouřila jsem 20 až 30 na popud svého bratra jsem přestala kouřit a to tak že mne svou manželku a tchyni pozval na antinikotinovou počitačovou metodu odvykaní kouření. Po absolvovaní této terapie nikdo z nás nekouří.Doporučují , nekouříme.

Mudr Terezka

Jsem doktorka přesto , doporučují alternatívni lečbu, všimněte si co je chronické , to znamená nevylečitelné, jsem přesvědčená že vždycky je možnost.,Školní medicina říka že v podstatě co je chronické je nevylečitelné,a podle toho se i chova. Dá se říct že jenom udržuje nemoc aby se nezhoršila, a tlumi příznaky ale neřeší příčiny, to znamená že je třeba si dKávat veliký pozor na některé kolegy,doktory aby nedělali víc škody jak užitku. Terezka. P.S. Klíčové slova antinikotinová terapie, bicom,antinik,korenístop, nekurte,protinikotiniváterapi e.

Radka

....proč mám dojem,že je tu někdo kdo by tu neměl být a nebo co má v úmyslu...??

No-One

..mám ten samý dojem, rozhodně pravopis a sloh neodpovídá vysoké škole... 1.stupeň ZŠ?

irena

No, Terezka asi skončila v seriálu, tak přišla kalit vody k nám

Petr

Zdravím všechny, po přečtení minulého příspěvku jsem si udělál vlastní úsudek. Jenen známy na to byl a jak se vrátil, tak nekouřil týden a byl spokojeny. Neměl žádné abstinenční příznaky a byl v pohodě. Po 3 týdnech jsem ho najednou viděl kouřít a ptám se ho: jak to že zase kouříš? odpověděl mi že to už nevydržel a zapalil si. Od té doby kouří dodnes. Když jel na tu terapii, tak tam přibrál kámoše a šli na to oba dva. Dneska kouří stále oba dva. Nikoho od toho neodrazují, někomu to může pomoci. Ten kdo přestáva, tak přestané i sám pokud má silnou vůli. Pokud nemá a projde tou terapii, tak stejně začné znova kouřit. Můj úsudek je takový, mám známe co jim to nepomohlo, ale neznám nikoho osobně komu by to pomohlo, proto tomu moc nevěřím. Ale nikoho od toho neodrazují. Já jsem to zatím vydržel bez cigarety ke dnešnímu dni celkem 12 dní a vím že to vydržím, protože jsem si dal předsevzetí a za tím si stojím. Nepotřebují žádnou terapii, pokud si někdo řekne že to bez terapie nezvládne, tak tak potom to nezvládné ani s tou terapii.

Petr

Ahoj lidi. Přestal jsem hulit po třetím přášku. Když beru champix, tak nemám žádné abstinenční příznaky. Jinak dvakrát jsem zvracel, nevolnost od žalůdku. Chtěl bych se zeptat! Tady totiž všichni píšou, jak přestali kouřit (ale jsou "nadopovaní" champixem). Nikdo tu nenapsal, jak se cítil po vysazení champixu. :-( Ještě bych se chtěl zeptat....Mě stačí na den 1mg a beru 2mg. Můžu brát 1mg/den? Neovlivní to léčbu? Dík!

No-One

Zdar Petře, gratuluji k 12 dnům nekouření....já jsem 2 mg brala 14 dní a pak jsem to stáhla na 0,5 mg 2 x denně, po cca 2 měsících jsem to opět stáhla na 0,5mg 1 x denně. Od třetího měsíce jsem brala 0,5mg ob den asi 14 dní a pak jsem vysadila, nyní jsem již 14 dní "čistá".. a je to v pohodě, nic jsem nepoznala. Když jsem se pokusila snížit předčasně tak to bylo hodně znát, dostavily se pocity velké chuti na cigaretu, takže klidně dávku sniž a uvidíš, vždycky to můžeš zase zvednout. To je dobré, že jsi přestal kouřit po třetím prášku, to mě se tak nedařilo, já přestala až po 10 dnech. Hodně štěstí..

Petr

Napadá mě otázka: pokud je to tak učiné, tak proč to naše zdravotnictví neděla běžně jako rehabilitaci? Nejsou náhodou náklady na lečbu na rakovinu daleko dražší? Tato terapie trvá pouze několik minut, kde je zájemce napojený na počítač. Pokud by to bylo tak jednoduché a účinné, tak proč jsou další odvykací kůry, které trvají delší dobu a jsou náročnější finančně i časově?

Petr

Zdravím, rád bych odpověděl ale nemám s tím zkušenosti. Já jsem se nikdy nezajímal o Champixu a přestal jsem kouřít bez jakychkoliv náhražek. Přestal jsem kouřít podle tohoto návodu z internetu:http://www.d wich.cz/ cs/obsah/jak-prestat-kourit-be hem-21-dni/

No-One

Ahoj, předpokládám, že sis nevšiml, ale tato diskuze je právě o zanechání kouření za pomoci Champixu... (jak je uvedeno v záhlaví) a mimochodem, není to náhražka. Na tebou propagované stránky jsem se dívala a budiž, jestli ti pomohli, je ti to přáno, jinak mě to moc neohromilo... to co tam radí jsem si říkala asi 20 let a bylo mi to houby platný.. možná to funguje na méně závislé kuřáky.

No-One

Ahoj, tak jak je? Už je to lepší? Mám pro tebe dobrou zprávu, po čtyřech měsících jsem včera měla takový blbý den ( i jsem si poplakala) a ani jednou na mě napřišla myšlenka na cigaretu.. a že na tu cigaretu nemám pomyšlení ani když mi je tak ouvej mě vlastně rozveselilo, to je paráda, ne? Jinak mám vyzkoušeno, že čím víc toho uvařím, tím méně jím, neb jako každá kuchařinka, když se nadýchám těch vůní už pak nemám chuť na jídlo..Do lednice se už nic nevejde a již mám v hlavě candáta s nádivkou, klokaní karbanátky a velikonoční hlavičku!!! Jinak s těmi podivnými propagátory se tady najednou roztrnul pytel..

irena

Možná jsem tu poslední poznámku trochu přehnala, omlouvám se ,ale když mi ona Terezka tak nahrála. A Petr taky nahrává ,Já tvrdím , že bez terapie bych nekouření nezvládla ( a tvrdí to i většina lidiček tady na diskusi ) a s terapií už nekouřím včera 70 dní. Něco na tom champixu bude....

No-One

Huráááá, 70 dní, to je ale krásné výročí, klepu ti rukou a plácám tě po zádech!! Tak teď finišuješ na 100 a pak už se nemáš čeho bát!! a jak chmp bereš? stále plnou dávku?

No-One

ojoj, asi jsem to napsala nesrozumitelně, 70-ku má irena... :o) té patří obě gratulace

Yveta

Ahoj holky zdravím vas po víkendovém odpočinku ale nam to zase uběhlo ,no jo utíka nam celý ten naš život.Některým těm příspěvkum nerozumím to se jim to machruje někdo má fakt hrozně pevnou vuli a to určitě stačí.Ja ji nikdy neměla a tak dík za to že chx existuje.Díky němu už 35dní nekouřím a jsem štastna.Gratuluji One k 70dnum tak to je krasa jak se cítíš?Taky jse mela hodně smutnych dnu ale na cígo jsem neměla chut od začatku jsem si asi namluvila že mě ta cigareta ve stresu stejně nepomuže a tak mi to zatím funguje.Irčo vubec si to nepřehnala souhlasím s tebou my tady vedeme boj s chx.Ja na žadnou terapii nechodím mame to daleko do města a taky při praci by to nešlo napište někdo jak to probíha (jinak vlastně vy všichni jste moje terapie) rada čtu vaše rady mějte se hezky a pište pádím do prace papa

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce