Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Yveta

Ahoj hezky večer všem taky je mě líto,že je nas tu malo.Kdeže všichni jste Lusi ta se mnou začínala vypila zaječici a vzala do zaječích.Už nam to jaro klepe na dveře,ale Friduš neboj ja si myslím že by nam to cigarko chybělo ke kávě i ted nebo kavu nepiješ?Já teda jo tak jak před tím a zatím dobré.Jsi stejně dobrá že jsi do toho šla podruhé klobouk dolů a jak ty to zvládáš?Já ti moc fandím taky někdy přemýšlím co když zklamu,jestli to znovu dokážu?Zatím je to všechno fajn zobu chx půl ráno a půl večer správně bych ještě měla celý ráno a celý večer,ale bylo mi z toho zle a tak mi to stačí co ty jak to baštíš?Já být na místě tvé kolegyně tak to nezvladnu je to opravdu na vůli ale já ji nikdy neměla takže dík champixu.Taky se bojím vysazování to pak bude taky o vůli tak snad mě ten chx něco dal.A co ti ostatní kde jste?Nebo se vám zhroutil celý svět bez cíga přijdte se s nami podělit o vaše pocity a taky rozdát rady těm druhým a taky nám přeju hezký zbytek večera papa

Friduča

Hurááááá, nejsem tu sama, tak to je bomba ... Někdo tady psal, že je neště nějakej chat jinde... Ale nevím kdo to byl... Tak pokud je tam živěji a nás nováčky přiberete, já bych ráda ... :) Yvet, ty už jsi četla s jedním zavřeným okem, viď :) :) Vždyť to píšu v minulém vzkazu :) Beru půl ráno a půl večer a tentokrát od začátku a žádné startovací balení ... Loni, když jsem brala, tak mi bylo taky zle ... Musela jsem se fakt fest najíst, ale opravdu hodně .. jinak mi bylo blbě ... Půlka v pohodě ... Myslela jsem, že mě tentokrát vzteklost a mrzutost mine, ale bohužel .. mám trochu výkyvy nálad a jsem protivná i sama sobě .. přitom fyzické příznaky nepociťuju a že bych měla nějaké depky, to snad ani taky ne ... Nebo to prostě zaháním rychle, že to ani neregistruju, já ani nějak nevím ...No moje kolegyně to nedá ... Přála bych jí to, ale nevím ... Ani ti nevím proč volí žvejky - náhražky, když ví o tomhle ... Musím se jí zítra zeptat ... No,ale ona mi to nějak logicky vysvětlí jak jí znám ...:) Tak já jdu pomaloučku do hajan a zdravím i ty co jen čtou a nevím proč nepíšou ... ANO FRIDU TY TU JSOU TAKY... Viď já si to myslela ...ANO, ALE TREBA SE BOJI NECO NAPSAT...To je má samomluva, kdyby to někdo nepoznal ... DOBROU NOC :)Ted nevím to byla FRIDA, nebo Friduča ? Už mi hrabe :)

Pepino

Zdravim vsechny bojovniky, zobal jsem zobal a furt hulil,rikam si takze 2000kc prohulim a jeste budu davat 2000kc za CH?? Tak to ne!!!!! Necekal jsem az mi to prestane chutnat. Dnes jsem 3 den bez a vubec nesmrdim :=)))) A to travim kazdy den cca 10 hod za volantem kamionu a nevim co s rukama. Takze vsem stastny boj.

Jitdka

ahojky, zobkám 6 den. očekávala jsem, že mi cígo přestane chutnat - zatím ne a z toho dne D mám hrůzu jak ten první překonám. nejdůležitější je určitě ten první den D. když jsem vydržela v nemocnici nekouřit 4 dny a v pohodě, a ženské chodily kouřit, tak to taky musím vydržet. Ze začátku mi bylo zle, pravda je to zatím ta malá bílá tabletka, ale musím se hodně napít. Někdy mám pocit jakoby mžitky před očima a taková malátnost. ale možná ten můj mozek prostě vychytává ty negativní věci, co jsou psané na letáčku. vždycky když beru nějaké prášky, tak ten můj mozek má pocit, že se mi točí hlava, když je to tam napsané. Taky tu dycky nakouknu, jestli přibyl nějaký příspěvek. já zatím nemůžu ještě nikoho podporovat a pomáhat, jenom fandit a obdivovat ty, kteří to dokázali. chodím ještě na diskuzi dáma.cz - Jak přestat definitivně kouřit, je tam těch diskuzí víc, ale tuhle jsem si vybrala, taky tam někdy není ani příspěvek. ale jsou tam cholky které nekouří s pomocí champixu 20 i víc měsíců, ty byly první, které mne nastartovaly a povzbuzovaly a poradily mi to plicní oddělení. takže držím palečky dále všem a sobě taky.

Irena

Zdravím s 81 nekouřícími dny za sebou a s jedním hříchem,který jsem zařadila do svých snů a odmítám se k němu hlásit.Tak trochu s finančních důvodů jsem přestala brát ch.Vybrala jsem 4 +1startovací, začala jsem 8,12.2008 a den D nepřišel a cíga mi chutnala do posledka,musela jsem se jo' zapřít,pomohla mi mimojiné vnučka(nekouření-dárek k jejím narozeninÁM) Přestala jsem 5,ledna protože mi došly cigarety a nové jsem si nekoupilaZe začátku jsem jenom seděla v křesle a čekala až se něco stane (asi měsíc)postupem času jsem začala vykonávat jednoduché úkony, bylo to pro mě hrozně těžké protože veškerou činost jsem měla spojenou s cigaretou.Proto jsem taky tolik přibrala /10kg). Teď už mám dokonce 3 kg dole a chutě na cígo mám stejné jeko když jsem brala ch.Říkala jsem to i v poradně a ve zprávě mám napsáno.....Bojí se jara ,jak se bude kochat bez cigarety........ Teď je mi jasné že musím vydržet ale někdy mám krušné chvilky ,uvidíme co si to se mnou udělá.Já osobně bych už kouřit nikdy v životě nechtěla.Tak zatím ahojka a moc zdravím všechny spolubojovníky.Mimojiné myslím si když jsem to vydržela já( i 40denně 30 let) tak to zvládne každý

Friduča

Dobré ránko, Pepino - jsi pašák ... v autě je to těžký ... nejsem profesionální řidič, ale ten pocit třeba v koloně ... kafíčko, okénko dolu a cígo ... Jo to znám a to jsou ty momenty, kdy mám nutkání ... Všimli jste si, že největší nutkání je - když nic neděláme ? Když si večer sedneš doma... když sedíš v hospodě ... JEdiný kdy si ani nevzpomenu je všední den - když jsem v práci ... I když,až bude léto .. nevím :( Za to víkendy.. o těch bojuju ... Jitu každý to má jinak - já ze své zkušenosti vím, že když jsem dala den D bylo to lepší .. není vyhráno,ale ten skok z té jedné, kterou jsem si nedokázala odpustit na žádnou ten jse mdlouho nemohla překonat ... přitom jakmile jsem si tu jednu zapálila, tak bych si nafackovala .. taková škoda ... no,ale musela jse msi to probojovat .. TAkže to taky zvládneš ...Na ty negativní věci nesmíš myslet ! Alespoň se o to pokus... Já vím, že to není snadné, ale vždy je nějaké řešení a nějaká cesta i když se situace zdá hodně zlá, ba někdy i bez východiska, vždy je řešení ...Odkudpak jsi Jíťo ?Já taky mám takové chmury... Bolí mě prso, už nějakou dobu a to víš co člověka napadá.. dneska jsem byla u doktora a za 14 dní jdu na další vyšetření a uvidím... Ale nesmím a ani nechci tomu podléhat .. prostě počkám a uvidím, jak to dopadne a pak to budu řešit ... Nemusí to taky totiž vůbec nic být... a já si myslím, že ani nebude - veřím tomu ... :) A před zobnutím CHMP doporučuji se pořádně najíst...Mě bylo taky zle jak psovi... :( A další stará věc - nečíst příbalové letáky resp.vedlejší účinky - vždycky je budeš mít ... tak to prostě funguje .... :)

No-One

teda Ireno, ty uháníš.. moc gratuluji a jsem zvědavá až zlomíš ty tři měsíce, jestli zaznamenáš tak jako já návrat do reality bez chuti na cigaretu.Tehdy jsem se konečně začala cítit normálně a bez stresu, že mi něco pořád chybí či že jsem na něco zapoměla. Je to úleva neskutečná.... Jarem se určitě kochej a neboj se ho, alespoň se můžeš zhluboka nadechnout všech jeho vůní bez zakuckání. Jak píšeš, že jsi seděla v křesle a čekala až se něco stane.. to je dobrý, já také měla cigaretu jako stálý atribut a proto jsem se ze začátku nedovedla z ničeho těšit, ale je to pryč a nyní si jen musím uměle dělat pauzy při práci, abych se neschvátila. Dřív bylo cígo teď dám třeba kafe nebo čaj, anebo si vezmu žvýkačku. Doufám, že už ten můj mozek nebude blbnout a nutkání nechá u ledu. Stejně je to paradox, já jako dítě jsem byla nekuřák a na stará kolena budu exkuřák.. nejlepší léta jsem produktivně prokouřila :o) Ahoj

Mafos

Milá Mono, ano jsem to já a dělá mně problém se znova hlásit. Už nekouřím 21 dní, tentokrát bez jakých koliv berliček /myslím Champix a pod./ Mám sice ještě 9 pilulek z minula, ale to je málo a nechce se mi investovat další peníze. Ono mně z důchodu moc nezbývá. Zatím to jde. Jsem rád, že jsi to vydržela a přeji Ti hodně zdraví, které jsi nekouřením podpořila.

Mona

Mafosi,zdravím tě moc a moc. Možná tě potěší,když ti napíšu,žes mi opravdu hodně usnadnil ten nekuřácký start. Tenkrát jsi mně pěkně vynadal,že to pořád prodlužuju,když kouřím jednu cigaretu za den. Tak jsem se naštvala a řekla dost.Moc jsem se vždycky na tvoje psaní těšila a moc se nasmála. Přála bych ti,aby se ti to taky podařilo,protože je to bomba nekouřit a nesmrdět a hlavně neotročit.Mě tahle diskuze moc pomohla,tak jestli ti to taky pomáhá,tak se občas ukaž. No a za ušetřené peníze bys mohl třeba s námi z druhého nekuřáckého fora na sraz do Varů. Třeba by tě to trochu nakoplo. Měj se a bojuj. Mona

Marja

Fridučo, to víš, že tě čteme. Vypadá to, že tentokrát to zvládneš. Já diskuze občas čtu, ale tady už moc nepíši, je to tady spíše o Champ. Já to zvládla bez ničeho, jen podle knihy, blíží se 7měsíc, ale nejsem spokojená. Ze začátku to šlo úplně bez problému, pak to bylo chvilkami horší a já sáhla po nikotinových žvýkačkách a žvýkám dodnes a dost. Takže nikotin mám pořád, ani nevím, jestli se mohu počítat mezi nekuřáky. Nevím, co s tím. Ty a ostatní, vydržte.

Friduča

Ahojky Marjo, to jsem moc ráda, že nekouříš ... Je jedno díky čemu přece ... Hlavně, že nekouříš !!! 7 měsíc je přece naprosto úžasná věc !!! Holka zlatá pamatuju si jak jsi byla skeptická a dala jsi to, to je prostě nádhera !!! Jsem moc ráda - opravdu ! A co se týká nicotinu, tak naprosto jasně ti můžu říct, že nejsi kuřák !!! Už jen to slovo - žvejkačku přece nekouříš !!! Nicméně šetříš plíce a myslím, že nicotinová žvejkačka není moc škodlivá .. ale to ti poví nějakej doktor - to je jen můj názor ... Já taky žvejkám, ale normální žvejkačky .. ono to pomáhá místo toho cíga ... Něco mám v puse a není to škodlivé... Takže žvejky chápu .. Třeba by ti to šlo i s normálníma žvejkama ...Yvet já byla sklerotická od malička a myslím, že na to CHMP nemá vliv :) A stále jsem ještě to nepřešlo a myslím, že už bude jen hůř... :) Kde to jsem ? Jak se jmenuju ? A kdo jste Vy ??? :) :) :) Zatím ....

Yveta

Ahoj moc moc vas všechny zdravím jsem rada že tu bylo zase tolik lidiček.Někdy mam pocit že dostávám abstak na tuto diskuzi vždy se těším až počtu něco nového,otevřu stránky a tam nic.Když je tady hodně psaní moc mě to potěší.Friduš ja už asi fakt spala nebo mě taky někdy připadá že mam sklerozu.Už to tady (více zpátky) někdo psal že po chx se hodně zapomíná.Taky gratulace Ireně to už je super a ještě zobeš chx?Jíto neboj ten den D zvládneš taky jsem si říkala že ten bude nejtěžší ale on byl takový moc zvláštní takové ty druhé dny se taky dostaví ale všechno jde.Jsme přece silné osobnosti,už jsme něco vydržely.Pepino ty jsi taky dobrý a za tím volantem to nemáš taky moc lehký tak bojuj chlapi jsou silnější prý tak se to říká jestli je to fakt to uvidíme.A jejda musím jít zobnout bobuli uplně jsem dnes zapoměla tak se mějte hezky a všem nam držím palečky pa

Jitka

no já jsem teď zatím doma na nemocenské, a když si dám ráno tabletku, hodně to zapiji tak do oběda je mi celkem fajn - ještě furt teda kouřím, ale třeba dnes mi v poledne začalo být tak špatně, že jsem si musela lehnout, ale neusnula jsem, bylo mi zle, až jsem si říkala, to je z těch cíg - a už si nedám. no jo, jenomže jak mi bylo líp, tak jsem si ji zase zapálila. ale dnes jsem hodně makala - šila jsem baťůžek pro fretku pro kamarádku, pekla jsem roládu pro syna a pak korpusy na dort pro manžela - on chce pořád 3 patrový dort, tak ho teda mít bude, ale jak to dám dohromady to netuším, pak jsem dělala marcipán a nějaké krémy, a taky do toho prala. takže jsem ten čas nějak zaplnila a nevykouřila jsem tolik jako dycky. takže si holt budu muset najít nějakou práci, kterou bych ten čas vyplnila - a že se doma dycky něco najde :)) - např. za chvíli žehlení toho prádla :))

Yveta

Ahoj Jitko mě taky byvalo hodně zle ještě to chvilku vydrž a pak zkus půl rano půl večer.Ja to taky tak beru neměla jsem startovací balení zrovna mě dal dr to plné on totiž o tom nic nevěděl,ale to je jedno i tak to zabralo.Pak tu někdo psal ,že bere jednu za den kolem oběda ,to jsem taky zkoušela ale bylo mi z té celé zle tak to půlím a stačí to.Ty jsi tada velký kutílek vlastně velká cukrařka tak jen peč.Něčím se bavit musíš já taky pořád něco kutím a už mě to ani nepříde.Chx a nekouření probírám se segrou a s mamkou ty taky nekouří s chx.Segra už 5a púl měsíce,už ani nebere chx takže chodím na rady k ní.Tvrdí že je to fajn a už si na cígo ani nevzpomene a byla taky silná kuřačka i mamka.Jo taky přestal i její manžel ten s tím bojuje hůř už má 3měsíce nekouření,ale nemůže se nějak rozloučit s chx stale zobe.Takže my jsme ted rodina nekuřáků.No vlastně my se snažíme a naše dospívající ratolesti se ženou do propasti jak jim to jen vysvětlit aby nebyli tak hloupí jak my.No jo na to asi každý musí přít sam tak jak my ale dost pozdě a taky nevíme co nás čeká škoda těch prokouřených let a peněz no a co to naše dýchání a zdraví.Jejda já zas moc kecám tak už radši končím tak se Jitko drž a všichni taky pa

Papina

Zdravím všechny nekuřáky a nekuřačky,a smekám předevšemi co přestali.Nejdřív jsem jen o CHampixu slyšela a nevěřila,potom mi kamoš udělal přednášku,jak už dva roky nekouří a s CH to zvládl perfektně.On závislák-kouřil 40-60 denně,to snad není možný.Pak jsem si přečetla tyto stránky a rozhodla se okamžitě.Během dvou dnů jsem CH měla doma a začala zobat.Dnes beru 9.den,kouřím pořád,ale chutná mi to divně.Je mi pěkně blbě od žaludku a pocit jak kdybych měla sebou seknout,ale zkouším to překonat a čekám,kdy už přijde den D a budu svobodná.

Pavča

Ahojky všem......po delší době jsem se vrátila na místo činu....začínala jsem někde na 141 stránce....fňukala,že budu jediná na koho Ch nezabere,a hle ,brzy to bude 1 celý dlouhý ROK co nekouřím.....jsem si vědoma,že už nikdy nesmím tu bílou"kamarádku"ani vzít do ruky, natož ji zapálit,ale jsem svobodná a šťastná,že se mi to povedlo.Každým měsícem je to lepší a už si skoro vůbec nevzpomenu .Rozhodně se nijak netrápím a nemám nutkání si zapálit... Jak jste na tom moje spolubojovnice Xandro a Lubico????Za pár dnů budeme mít výročí,tak to oslavíme!!!!!!!!

No-One

Ahoj Pavčo, moc gratuluji k parádnímu výročí!!!!! Musí to být opravdu bezvadný pocit, mít za sebou už rok a na cigáro ani nepomyslet. Píšeš, že už žádné nutkání nemáš a to je pro nás dobrá informace.. Díky, že sem vy zasloužilí exkuřáci občas napíšete, nováčky to podrží.

Renda

Ahoj lidičky,tak po 38letech kouření 20-30cigaret denně po asi 10 marných pokusech, pomocí těhotenství a kojení(to jsem to vydržela 15 měsíců) žvýkaček,pastilek,magnetismu, akupunktury,čarodějek, elektronické cigarety,chci fakt přestat kouřit.Moje uzené plíce špatně zvládají kopec k baráku. Tak jsem se svěřila svojí pani doktorce a ta mi před 14 dny dala Champikx, ale den D ještě nenastal už sice nehulim jako trafika, ale.. a to je u mě kámen úrazu nemám pevnou vůli. Cigarety jsem sice přestala kupovat, ale v práci neodolám, když mi někdo dá.Doma když už to nezvládám tak oberu syna, oplácím mu když on tajně ukuřoval odemě. Do poradny mě objednaly až na 15.4.a do té doby bych chtěla mít za sebou den D. Tak všem začínajícím přeju to co sobě. Velice brzo den D a hodně pevné vůle

No-One

Ahoj Jitko, Papino a Rendo, že vám to ale hezky vyšlo takhle končit pospolu, můžete se navzájem podržet.. děvčata to dáte, jen tu poslední si musíte utrhnout od pusy a další si už nevzít.. Já to vyřešila tak, že když mi dopoledne došly cigára (10 den braní Chmp), tak jsem si řekla, že si pro další krabku nepůjdu, že to prostě prubnu, jestli to půjde no a šlo to. Příští týden to bude 5 měsíců a to jsem si říkala (asi jako každý tady), že jsem tak závislá, že to nedokážu (25 let ke konci už 30 cig denně). Nejdůležitější je chtít a s Chmp se vám to povede.. tak držím palce a dejte vědět jak na tom jste

Greena

Ahoj ahoj NOVÁČCI, držím vám holky palce, vzhůru do boje s bílou tyčinkovitou potvorou. ..... Táhnu teď sedmý nekuřácký měsíc ( CHx jsem zobala ve snižující se dávce přes 4 měsíce). Když Champixu trochu pomůžete, můžu vás ubezpečit, že to určitě zvládnete. Každý si našel vlastní cestu...někdy systémem pokus-omyl, ale nakonec to většinou klapne......... Já jsem zvolila akčnější přístup, nedokuřovala jsem poslední krabičku, ale zvolila jsem si den D a posledni cigaretu PC... a tu nedokouřenou krabičku jsem obřadně pohřbila do popelnice P :-)))) .... Tak ať se vydáte tou vlastní originální cestou do Nekuřákova !!!!..... NO-ONE předem blahopřeji k 5 měsícům, určitě se už těšíš na půlrok!?!?!?....... PAVČO, tobě taky velká gratulace, vždyť ty definitivně opustíš kategorii " kuřačka" a staneš se se statistickou nekuřačkou !!!! No to by chtělo nějakou zásadnější a hlavně sebeoslavnou rekapitulaci :-D !!! Tak si tu roční oslavu hezky užij!!!

Maimay

Ahoj všichni.Čtu vás každý den akorát nepíšu.A jsem moc ráda že nejste jako já a každý den tu aspon nějaký to psaníčko najdu.Pořád se držím a nekouřím.Je mi strašně fajn a zatím na smradlavky vubec nemyslím.Uvidíme jak to bude až přestanu zobat Ch.Jinak nováčkum držím moc palce.Ale radím na den D nečekejte.Taky bych čekala asi dodnes.Jak vám radí holky stanovte si ho a zkuste vydržet.Třeba i víckrát a ono se nakonec povede.A když vydržíte první :)) tak ty další dny už jsou čím dál lehčí.Pa pa a hodně sil.Všem odnaučeným kuřákům gratuluji a děkuji za jejich příspěvky.Moc to pomáhá do dalších dní.Všem sluníčkový dny a vonavej vzdoušek.

irena

Tato diskuze není o ničem, ale o tom jak přestáváme kouřit s champixem.Z každého příspěvku si můžeme vzít něco ,co nám v tom boji pomůže.Zdravím holky začátečnice,já musela být v den D bez cigaret a už se blížila návštěva poradny tak mi nic jiného nezbylo/ já nevím jak je to možné,že jsem se tehdy poslechla), ale trvalo mi to měsíc.Teď nekouřím asi 85 dní a diskuze má na tom horentní zásluhu.Blahopřeji Pavle ( je to ta hvězda co nakazila celou rodinu?)opravdu by mohly zkušení nekuřáci napsat stručné rekapitulace ať se máme o co zachytávat.(No-One mi nechává pachové značky),zdravím Greenu,už tu dlouho nebyla a taky mi moc pomohla. Tak se nvšichni držte a čtěte diskuzi

MIŠELA

Ahoj lidičky,koukám,že už tady máte docela dost zkušeností se CHampixem.Já jsem byla dneska na klinice pro odvykání a jsem objednaná na příští středu a už mě sestra řekla,že budu určitě brát tenhle prášek,tak jsem sem jukla jakou kdo má zkušenost.Kouřím tak 20 až 25 cig.deně a už jsem zkoušela přestat i s náplastěma a nic,prostě ta moje vůle je na bodu nula,pak jsem se ale dověděla o tomhle léku a že snim mají 80%úspěšnost,tak jsem si řekla,že to zkusim,kouřit chci přestat,ale vždycky vydržim tak dva dni a pak v tom jedu znova,kdyby to člověk věděl a nebyl blbej vůbec by nezačal kouřit.Ale tady čtu,že s tim máte takovou zkušenost,že kouříte i přitom prášku a najednou přestanete,to je až neuvěřitelný,že to tak funguje,to prostě přestanete mít najednou chut,nebo je po tom prášku tak blbě,nebo jak to funguje že tak najednou přestanete???Děkuji za rady a odpovědi,doufám,že se taky přidám k těm co to s tim CHampixem tak zvládli

MIŠELA

Tak to jsem ještě já,chci se zeptat zda se tu najde někdo kdo začíná s CHampixem jako já(budu ho mít od středy 8.4)a kdo by si chtěl se mnou o tom psát a debatovat jak to u nás bude probíhat,tak pisněte ráda s někym o tom budu klábosit ono to taky dost pomůže,když člověk s tou bílou potvorou nebude bojovat sám,tak zatim ahojky

ZBYNĚK

Čau Mišel,já začínám od zítřka,tak doufám že to zvládnu.Rád se podělím o první pocity.Mám z toho strach jestli to zvládnu,tak zatím

Friduča

Pěkný večer všem, strašně Vám všem fandím !! Sama o sobě opět začínám pochybovat ... Leze to na mě ... Není to chuť, ale spíš takové to nutkání ... vynervuju se ... někde sedíme .. všichni hulí a já ne ... Nikdo se nesnaží a hlavně nejmíň můj manžel ... Tak strašně to chci vydržet, ale s ním po boku je to tak těžký !!!! CHjooooo.. No uvidím jestli to vydržím ... Snad jo ... Mám teď nějaký divný dny .... Nu jdu si dát sprchu a zalezu,ať neprudím celej svět .... Pa

Jitka

ahojky, tak já zklamala, no - chtěla jsem přestat včera - 10 den, ale jaksi měli jsme oslavu, a ono tonějak nešlo. tak jsem si to v duchu posunula. ráno mi zatím bývá furt zle a malátně, ještě že jsem doma, jinak nevím. ale je fakt že dřív jsem vykouřila krabičku a půl a teď už mi to míň chutná, jde spíš o zlozvyk že nevím co s rukama. všem spolubojovníkům novým držím pěsti, snad to tu spolu zvládneme a vzájemně se podpoříme.

irena

Friduč,já mám ten samej pocit.Když se rozčílím tak začnu až slintat,doslova, jakou mám chuť na cigaretu.A mám dojem, že ti moji dva chlapi dělají všecko pro to,aby mě vytočili.A já taky tak strašně chci vydržet(stejně se divím, že ještě držím-ale to jenom díky vám) A ještě k tomu to jaro, kochat se bez ciga to je úplná hrůza. Tak, a teď mám dojem ,že mě vymažou protože už zacházím někam jinam než k nekouření. Takže protože mám podporu champixu a diskuze tak pořád držím a budu držet a jesli to nevydržím zase sem přilezu a s vaší pomocí se budu snažit dál.

Yveta

Ahoj holky všechny vas zdravím a cítím s váma.Z vašich příspěvků jde na mě hrůza ja to zatím nějak nepocítila.A doma to nemam o nic lehčí manžel si vykuřuje do krbovek, půlka z toho se stejně rozplýva po celém domě takže to cítím furt.No ale nějak mě to nepřide už to budou 2měsíce.Díky za to že mam tak velkou podporu v práci holky jsou moc fajn a fandí mě i s nima chodím kouřit ven no ja ne ale jdu s nima pokecat.Tak uvidíme co bude dal.Taky moc zdravím novačky držím palce začátky jsou těžké ale to ve všem vše zvládnete opravdu je chx super to mužu fakt říct nikdy bych to nedokázala a na mě už jsem teda dost daleko to se musím pochlubit a jsem fakt štastná.Friduš,Ireno zažente chmury sluníčko se klube ven a směje se na vás.5ekněte si ,že kdyby jste kouřily taky by přišly smutné dny,depky,zlosti a to cígo by uklidnilo jen na chviličku no je to tak tak se všichni držte a pište ahoj

irena

Krásně ti to utíká Yvet, ty holky které mají doma kuřáky si fakt zaslouží medaile,já bych to pokušení asi těžko zvládala.I když si vlastně uvědomuju,že nějvětší chuť mám když jsem sama,když byli u nás kamoši ,tak jsem jim milostivě dovolila kouřit, seděla jsem s nima v kuchyni a vůbec mi to nevadilo.(Asi jsem byla v pohodě) .A ještě pro Mišel ,mě po prašku nebylo vyloženě blbě jenom jaksi divně,a cigareta mi celkem chutnala ale nemohla jsem se jí nějak nabažit já jsem ze začátku kouřila víc než před ch. snad abych o něco nepřišla. Ale po měsíci jsem si uvědomila o co mi vlastně jde,a v hlavě už byly receptory nacpaný a čekaly až konečně zaberu.To poznáš,pozná to i Jitka,mimochodem to není zklamání,jenom to nevyšlo dnes vyjde to zítra nebo za týden,tak se všichni držte já se budu taky.

Petr Kupša

Ahoj, po několika neúspěšných vlastních pokusech, nikotinových náhražek, šamanů a co já nevím ještě, si jdu dneska pro ten zázrak do lékárny. Chci přestat, protože jsem v jádru sportovec a kondičně už v krajském fotbalovém přeboru těžko stíhám, navíc bych chtěl výrazně přibrat, trápí mě podváha. Tohle jsou moje dva hlavní hnací motory. Jedna věc mě zajímá, kolik kilo jste přibrali a po jaké době je možné zíkat příbytek na váze?Děkuji a držte mi palce:-)

MIŠEL

Ahoj Zdeenku,taky mám strach,že to nedokážu,když je člověk kuřák tak ta cigareta je pro něj jako pauza a taky mám obavu co budu dělat v těch chvílích až si nebudu moct zapálit,co s rukama atd.,ale chci taky vydržet,ty začínáš brát cham. dřív tak mi pisni jak to na tebe působí,jestli sis ještě zapálil nebo ne,já je dostanu příští středu,tak jsem na sebe moc zvědavá,tak zatim ahoj všem bojovníkům

Friduča

Dneska je tak nádherný den !!! Ale ty moje chmury mě nijak zvlášť nepřešli ... :( No musím říct, že mě to nedělá prblém celej pracovní den.. ale přesně, jak si někam sednu .. dám kávu .. vínko ... doma nekouříme... to jsem zatrhla a manžel chodí na chodbu... ale stejně se mi tam furt povalujou jeho cigerety ... nemusím asi ani říkat, že mě snad tisíckrát napadlo si dát .. zatím se držím .. ale fakt nevím ... je to opravdu těžký .. manžel je hodnej .. chválí mě .. ale sám si to cigáro od tý huby neurve ... víte kolikrát za den mu řeknu - kam jdeš ( pochopitelně jde na chodbu na cígo :) ) a on kouká jak pětileté dítě a odpoví : co ? Jdu si dát cígo ... a já na to - byl jsi před chvilkou, to se nemůžeš aspoň snažit to omezit ? Bojuj s tím trochu ... :) No povím Vám, že pár cigeret mu ušetřím .. ale je to boj .. a hlavně můj... a nemusím nic povídat o tom jak mi smrdí ... :( V hospodě mi to nevadí .. tam to jaksi patří a fakt mě to neobtěžuje ... ale jakmile jsme doma a je načichlej ... chjooo.. já fakt nevím jak se s tím srovnám ... možná vytáhnu nejtěžší kalibr a to - plánované těhotenství :) :) :) Už mi hrabe .. jdu se kochat sluníčkem .. je tam dneska tááák nádherně !!!! Tak se držte lidičky a ať to zvládáte trochu líp, než já .. musím se nějak srovnat ... takhle to dál nejde ... :(

Jitka

tak tohle mne taky štve, můj taky kouří a dost, má dost nervní zaměstnání, ale taky ho budu muset vyhnat aspoň na ten balkon. aby mně tu doma nesmrděl. :))

Eliška D

Ahojky ,zdatní a určitě úspěšní odvykači.Jenom ve stručnosti...před rokem v polovině března jsem začala užívat champík ,a naplánovala jsem si první den bez smradlavky na 1.dubna ,na apríla.Kouřila jsem 30 let ,takže žádný kuřácký puboš ,ale tvrdý závislák. Taky jsem měla obavy ,že to nedokážu ,protože jsem přestávala do té doby snad 100krát.Ale ono se to PODAŘILO A JÁ NEKOUŘÍM UŽ ROK. Tedy zítra bude . A co říci ? Kdo chcete ,ale opravdu CHCETE, běžte do toho, ale srovnejte si to v hlavě ,protože musíte chtít ,ne to jenom zkusit ,to se vám nepodaří ,musíte se na to cigáro pořádně naštvat . Taky jsem měla chvilky ,kdy jsem myslela ,že to vzdám ,kroutilo mě za cigaretou ,vyjídala jsem lednici ,následně přibírala na váze ,ale všechno se zklidnilo ,nějaké kilo mě zůstalo ,ale to je moje dan´za nekouření.Už jsem se s tím srovnala.A že jsem to vydržela a nekouřím , děkuji tady všem na diskuzi.Pozdravuji Pavču a Xandru ,které jsou mě v patách a ještě Apolenku, Lubicu ,Nováčka ,Robina a další.A především držím palce Vám všem ,kteří se o to pokoušíte .Vydržte ,stojí to za to.A velice se skláním před Fridučou ,protože tolik vůle co má ona, se jenom tak nevidí.Drž se holka ,všichni se držte.

Xandra

♥G R A T U L A C E ♥ Všechno nejlepší Elinko. Je to užasný jak ten rok utekl a staly se z nás macatější nekuřačky. Já mám rok 6.4. Málem bych to přehlídla.Ještě že jsi stále na růžovce. Zdravím celou partu, však se poznají . Chtělo by to oslavu a mochito co myslíte ? Všem nováčkům vzkazuji : Jde to . My jsme toho důkazem. Pavčo kdepak jsi ? Bude pařba bez cigaretek .Že by v kavárně ? Ta je asi zarostlá trním a Robin bůh ví kde . Ach jo, staré dobré časy. Páááááááááá Xandra

zbyněk

ahoj mišel,tak můj první den bez cíga je zatím super,nutkání mám ale nějak se mi s tím daří bojovat. Nejhorší jsou kluci v práci,pořád mě lákají,ale statečně odolávám.Vážně se neboj,jen nevím co s rukama.A musím říct,že jsem byl ráno podrážděný,je to hrozný zlozvyk.Budu ti držet palečky,ale určitě to zvládneš

Renda

Ahoj lidičky tak už dvanáct dní zobu ch. a z třiceti cigaret denně jsem ďnes na 4 a bez problému.Nikomu jsem nevykládala, že přestávám kouřit a dnes si toho všimla jedna holka v práci, tak jsem se jen usmála a raději odešla, vím jak to dopadlo při mých minulých pokusech tak dlouho mě lákaly až jsem podlehla a začala znova. Jo a za těch dvanáct dní mám tři kyla nahoře.

Yveta

Zdravím všechny i ty hodně staré je to fajn ,že se tady vracíte i po roku sdělit nam vaše krasné výročí moc gratuluju.Pro Petra myslim si že ti opravdu brání cigareta v tom aby jsi přibral,zaleží na tom kolik taky sníš?Můj švagr velký jedlík,silný kuřak a hubenour.Přestal kouřit taky s chx a hezky přibírá za tři měsíce asi 8kg a je spokojený.Jitko a co ty už maš den D ?Všichni se držte mate možna výhodu vtom že začínáte ted na jaře venku to líp utíka a da se pořad něco kutit ,zajít si na procházku a nebo ujet někam na kole ahoj

Petr Kupša

Ahoj Yveto, díky za podporu. Jím strašně nepravidelně, třeba jen jedno teplé jídlo denně, snídaně prakticky neexistuje:-( Za den mě potká tolik stresových situací ať už v práci nebo v soukromí:-) Chci to změnit. Ráno ještě 2 marlborka media, pak honem voňavka, abych neobtěžoval kolegy a teď v 9:40 další chuť na marlborko. 1.4.09 Mám 72 kg zhruba na 188cm výšky. To není apríl, jsem fakt takhle hubenej:-) Je mi 26 let, dneska mě čeká první tableta. Budu vám tady podávat průběžné info o léčbě. Je fajn, že jsem tohle našel a rozhodl se změnit a uspořádat si život, aby to mělo hlavu a patu. Jo a jedna otázka. V zaměstnání mám docela dost stresových situací, komunikuji s lidmi, říká se, že po požítí chx je docela velká nevolnost od žaludku, nemůže to výrazně ovlivnit pracovní výkon? Ale když čtu ty příspěvky, tak snad to bude dobré a vím co můžu očekávat, ale jako chlap potřebuju bejt pořád ujišťovanej a chválenej, že něco dělám dobře:-))) Jo a jinak hezký, konečně jarní, den všem. PK

No-One

Zdar Petře, u každého je to s tou nevolností jinak, mě třeba po Chmp bylo dobře, takže to musíš zkusit a uvidíš. Já ho brala vždycky až po jídle a hodně zapít. Měla jsem po něm naopak dobrou náladu a dobře se mi usínalo. Jen ty sny byly robusní. Nech se překvapit :o)). Jinak já se musím naopak držet abych nepřibírala... Všechno mi nyní strašně chutná a ze začátku jsem cigaretu po jídle musela kompenzovat alespoň bonbónkem.. Přeji hodně štěstí v nekouření a moc tě chválím, že do toho jdeš :o))))) Jsi strašně šikovný!!! Jen tak někdo na tebe nemá!!! Pěkný den

Mona

Eliško,moc ti gratuluji k tvému výročí,vím o čem píšeš,já měla 1 rok 2.2.2009. Je to úžasný,co jsme dokázali. Tvoje pocity jsou stejné jako moje. Taky jsem kouřila téměř 30 let a taky mi nějaké to kilo zústalo. Ale hlavní je,že nekouříme a já věřím,že už to tak zústane.

MIŠEL

Ahoj Zbynku,tak už se na to docela těšim,když vidim,že hned první den odoláváš,držim ti moc,moc palce.Taky to chci hned první den zkusit nekouřit a nečekat až jak říkají přijde tenhle první den D.A s tim,že tě lákaj kluci no to mě taky budou lákat v práci,ale doufam,že to dokážem a pak si neodpustíme aspon nějakou tu rejpavou větičku do nich až z nás budou ty nekuřáci,vid.Tak se drž a natři to tej bílej potvoře

Papina

Ahoj,gratulace všem co mají kratší,či delší výročí nekouření.Dnes beru 14.den a z 30cigár jsem se dostala na dnešních 5cigaret.Myslím,že během dvou dnů to mám za sebou.Trvá mi asi delší dobu než ostatním,ale mám to ztížený tím,že pracuju v restauraci.Už mi není ani blbě,koupila jsem si čaj na uklidnění žaludku.Všem začátečníkům vřele doporučuji.Držím palečky a co by nekuřačka se zase ozvu.

Renda

Tak dnes jsem zase na 4 potvorách,ale tu pslední jsem vyhodila ani ne v půlce. champ.hodně zapíjím vodou nebo čajem ,ale opravdu hodně,tak mi není blbě. Jsem zvědavá na zítřek snad jich bude ještě míň.

Yveta

Ahoj taky všem gratuluji je nas tu čím dal víc a to je fajn.Kdyby tak přestaly kouřit všichni tak by náš stát teprve pocítil nekuřáckou krizi,už jen proto jak to pořad zdražují.Ale jsme jim tam těch korunek nasypaly,až se po druhé narodím "nekouřím".Papino si taky moc dobra vůbec nevadí,že ti to trvá dýl každý jsme jiný,věřím,že o víkendu nekouříš budu ti držet palce.Ahoj Petře to si fakt hubenej ,ale uvidíš ,že budeš mít hlad a chutě mě připadá,že to samé jídlo co vařím ma uplně jinou chut je chutnější prý se nam obnovují chutove bunky které nám dusil nikotin.No já nevím jen jsem o tom četla.Než spolkneš tabletu tak hodně posnídej a pak moc zapít aspon ja to tak dělala,ale malo jsem jedla ty si to můžeš dovolit horší je to s náma.Bylo mi trochu zle,ale vždycky jse věděla že to za chvíli přejde a není to nic hrozného.Si mladý a dokážeš to levou zadní a za pár měsíců se budeš jen smát .Všem co jsou na začátku moc fandím taky Rendě a Mišel a Zbynkovi jo a zase pište papa

Sabna

Ahoj, nekouřím jeden celý den a Champix užívám den desátý. Po jeho užití ráno i večer mi neskutečně zle, jako právě teď. Zvedá se mi žaludek, nemůžu ani mluvit, abych se nepozvracela...je to strašný a od té doby, co jsem zvýšila dávku se to ještě zhoršolo. Poraďte mi někdo-zmizí tahle šílená nevolnost??? Děkuju

Jitka

tak to ti gratuluju super. já den D ještě nemám - ale kouřila jsem 30 denně, champix zobu dnes 13 den, a včera poprvé se mi podařilo to stáhnout na pět. asi nejdůležitější pro mne je a nejhorší - vydržet dopoledne, pak už mi to nepřijde. S těma tabletama - mne taky bylo strašně zle, teď jsem nezaměstnaqná, takže prostě ráno si zobnu, hodně zapiju a pak jsi jdu lehnout. Ale asi poslední dva dny už je to lepší, ráno se najím, tak za půl hodiny si dám tabletu a zapiju a špatně mi nebylo. Večer mi kupodivu špatně není, to jdu spát, ale zase nemůžu dlouho usnout. Dnes jsem byla se synem u paní doktorky na rovnátka, tak jsme si popovídaly. a já jí řekla o těch práškách, že se snažím skončit s kouřením. a ona mi povídala, že byla taky silná kuřačka - no tak jako já, a jednou na dovolené se naštvala a řekla si konec - a už 20 let nekouří. To mne taky povzbudilo. Pro mne už je vůbec úspěch, že jsem nevykouřila tu celou krabičku. No bude mi to trvat asi dýl - no a taky mne kontroluje ten nejmladší synek. tak doufám, že tohle vše a vy tady mi pomůžete.

Greena

SABNO, zkus si CHx půlit a brát více malých dávek denně - třeba 1/2 ráno - 1/2 v poledne - 1/2 večer. Vždy po jídle !!!! nikdy nalačno!!!! A hodně pít!!!!

Sabina

Děkuju za radu....a nebude to ztácet na účinnosti když si ty dvě tablety rozdělím na 4 půlky a budu si je dávkovat postupně...přece jenom, když se mi pak kolem poledne udělá z tablety jakš takš dobře, tak na cigaretu nemám vůbec chuť... Jinak dnes je to můj druhý den, co nekouřím. Venku je nádherně a celý život jsem byla zvyklá jít s mamčou nebo kamarádkama na kafíčko na zahrádku, tam si udělat pohodičku u cigárka. Pořád mám pocit, že už nikdy žádná takoá pohodička nebide :-(

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce