Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Friduča

Ahojky, já s výše uvedenýma metodama, kterých je tu tolik také nesouhlasím.. tedy - ne že bych nesouhlasila, ale nikdo v mém okolí na ně bohužel nezabral... ale pokud by to někomu pomohlo, proč ne ... Myslím, že lidi ,kteří kouří uvítají jakýkoliv prostředek, který jim pomůže přestat ... A pokud jste četli diskuzi od začátku ,tak jste si jistě všimli, že se to tu párkrát potrhalo a to jen protože někdo začal rýpat - popř. řekl jiný názor a začalo se to tu dohadovat, až většinu lidí přestalo bavit sem chodit... Myslím, že není potřeba být nepříjemný nebo tak něco .. pokud sem zabloudí lidi co zkoušeli něco jiného .. proč by nám nemohli říct svůj názor ? Chodí sem kuřáci, kteří se rozhodují, lidi, kteří jsou na začátku boje a lidičky, který už jsou za vodou .. a o tom to je ... Ano všichni máme CHMP,ale proč by jsme nemohli prodebatit jiný způsob ? Na mě kromě CHMP nezabralo nic ... náplasti, žvejkačky, napichování ... je toho spousta ... A jsem za CHMP ráda ... :) Jen mi přijde zybtečný se dohadovat,ať s imaginární doktorkou, či kýmkoliv jiným... Buďme rádi, že se nám daří vbojovata a nenechme se rozhodit nikým a ani ničím ... :) :) Jinak tedy já mám dnes 10 den uplně bez ), chuť mám stále, ale dá se to vydržet ...v práci vůbec .. to mě ani neťukne, ale večer doma, nebo teď o víkendu ... :( Jsem sice hubená, ale musím říct, že co jsem stláskala o víkendu, tak to dlouho ne ... :) Přečetla jsem tři knížky, vygruntovala celej barák a vyžehlila hromady prádla... manžel na mě koukal a nestačil se divit :) :) Jela jsem jak fretka, jen abych se zabavila ...Už bych chtěla být ve stavu, kdy prostě není chuť.. kdy Vám to ani nepřijde na mysl... ale občas se sama sebe ptám - jestli do tohoto bodu někdy dojdu ??? Loni jsem nekouřila 5 měsíců a ta chuť byla furt ... ona to asi není ani tak chuť jako nutkání ... zapálit si ... tak jak dlouho to bude trvat ? Někdo tady píše, že už po 14 dnech pohoda.. jenže já prostě nevím jak se toho zvyku zbavit .. ne chuti na cigeretu, ale toho nutkání ... asi začnu žmoulat párátka, nebo já nevím ... :) Má někdo radu ?

No-One

Ahoj Fridučo, rozhodně souhlasím, jsem pro diskuzi!!! Jinak k tvému dotazu, po 14 dnech jsem v pohodě nebyla, to štěstí jsem neměla. Po prvním měsíci, který byl nejtěžší, jsem začala zapomínat nutkání se objevilo třeba jen 1 x za den ale drželo mě třeba hodinu.. po druhém měsíci to bylo jen párkrát v týdnu, ale měla jsem asi 3 x pořádnou depres s hroznou chutí, to trvalo celý den. Po třetím měsíci všechno skončilo, už mám za sebou 4 měsíc a zatím nic, ani nutkání ani depky. Jinak si úvahy, že bych to třeba jen zkusila absolutně nepřipouštím, zakázala jsem si na to myslet a občas si zopakuji důvody proč jsem přestala. Už se mi o kouření ani nezdá. A víš na co jsem nesmírně hrdá, jsem jediná z mé rodiny kdo přestal kouřit, nikdo jiný to nedokázal a pro mne je nekouření něco naprosto nového, co jsem si nedokázala představit . Navíc sestra je klasický kuřák, ani se mě na to neptá a je jí nepříjemné když o tom mluvím a já jen doufám, že si dá časem také říci..Tak uvidíme. Přeji pěkný den a držím palce.

Friduča

Víš já si to nepamatuju přesně, ale toho nutkání jsem se nezbavila ani po 5 měsících ... :( Bohužel ! Teď s tím bojuju a chci bojovat a taky jsem i zatím na těch mejch 10 dní hrdá .. Ale furt si říkám, přece nebudu bojovat po zbytek svého života .. i když každý odborník říká, že je to jak u alkoholu .. prostě nejsem nekuřák,ale do konce života už budu nekouřící kuřák, který na to nesmí ani pomyslet, jinak ta dřímající bomba bouchne...Nu já mám okolo sebe 99% kuřáku.. většina mi tedy fandí - to musím říct i když jeden kamarád, který kouří,ale chtěl by přestat ( nicméně mu to nejde a jen o tom mluví ) do mě dost rejpe .. až mi dost často leze na nervy .. já vím, že dokud nepřetáhnu svejch 5 měsíců, tak jim pusu nezavřu, neb už to tady bylo a nedokázala jsem to ... ale n druhou stranu každý den co nekouřím je přece dobrý .. někde jsem četla, že den pro kuřáka bez je jako pro nekuřáka den v Tatrách na čerstvém vzduchu ... :) Je pravda, že neznám jediného kuřáka, který by si alespoň nepřál nekouřit ... Četla jsem slogan, který to vystihuje přesně : "Lidé kouří nikoli proto, že chtějí kouřit, ale protože nemohou přestat."A to je naprostá pravda a já kouřit NECHCI !!!! Takže,ať nám všichni negativisti škubnou nohou - my se nedáme !

No-One

Já se obávám, že to občasné nutkání ve velice slabé formě nám asi zůstane, ale nemělo by to být nic nezvladatelného (alespoň co jsem slyšela) jen taková myšlenka.. neboj, určitě nebudeš bojovat po zbytek života, se mnou to mlátilo tři měsíce a můj muž (kouřil déle než já a nebral chmp) měl za měsíc pokoj, dej tomu čas, každému to trvá jinak dlouho. Vydrž ten rok a uvidíš :o)) Jsi už ostřílený harcovník tak víš na co si máš dát bacha a o to ti to půjde lépe. papa

Míra

No tak si myslim,že ty bys to zvládla i bez champixu,to co říkáš,to je o silný vůli a jestli jsi se takhle musela držet s champixem,tak to ani zkoušet nebudu a počkám,až vymyslí něco,co opravdu zabere,protože já vůli nemam,to mam ověřený.

No-One

Míro bez Chmp bych to nezvládla, to mám také vyzkoušené a mnohokrát. Především se musí člověk odhodlat a chtít s tím doopravdy skončit, kvůli sobě, pak si jít koupit Chmp.. až ti cigára přestanou chutnat tak je zahodit a už si nezapálit.. já raději na nic nečekala, s největší pravděpodobností bych se nedočkala...

Eva.

Díky této terapii nekouřím 6 roku,Známy nekouři takto asi rok,kouřil 40.

Lilith

Zdravím všechny. Dnes jsem začala užívat Champix, je mi trochu divně, jsem moc nervozní a hrozně jím :D doufám že se ta nevolnost postupem stratí. Držím všem palce at to zvládnou a já taky. ( kouřila jsem 10-20 denně)

markulka

Ahoj, ráda bych Vás všechny podpořila ve Vašem úsilí. Kouřila jsem, pokud jsem večer nikam nešla krabičku denně po dobu 18ti let. Jsem slaboch a po tom, co jsem viděla kolegu, který během dopoledne vyžvejkal všechny žvejkačky proti kouření co si nakoupil a odpoledne si zapálil, hledala jsem něco jiného. Na internetu jsem našla článek ve zdravotnických novinách o chystaném prodeji jakéhosi léku, ještě neměl ani název. Tak jsem si to pohlídala a hned jak se začal prodávat, jsem do toho šla. Byla jsem v šoku, šlo to hladce. Taky mě bylo ze začátku těžko, u těch modrých pilulí. Říkala jsem si, že asi schválně, aby nám to přišlo hnusné. Když jsem si zapálila, cítila jsem pachuť. Nakonec jsem si dobrovolně posunula to datum, které si máme označit jako konec kouření, dopředu. Pak si už jen vzpomínám, že jsem poslední balení nedobrala, protože jsem po cigaretě ani nevzdechla a akorát mě otravovalo myslet na to, že si mám vzít prášek. Od té doby nekouřím a nemyslím na to.Už ani nevnímám, že jsem někdy kouřila. Teď to budou dva roky. Překvapivě jsem ani neztloustla. Je mi akorát divné, že v televizi dávají reklamy na žvejkačky a náplasti a ne na Champix, proč nevisí plakáty v čekárnách? Myslím, že lidi vůbec nevědí, že to můžou dát tak snadno. Přeji Všem úspěch!!!!!

lex

Reklamu v TV i jinde lze dělat jen na volně prodejné léky, nikoli vázané na předpis. Léky na hubnutí taky nemají v TV žádnou reklamu.

Petr

Víte z čeho je mi ještě zlé? Viděl jsem video co to udělá z kuřáka. JE TO HNUS, ALE PO ZHLÉDNUTÍ VÁS PŘEJDE ÚPLNĚ CHUŤ NA CIGARETU - DOPORUČUJÍ TO VIDĚT. http://www .metacafe.co m/watch/1052512/every_cigarett e_is_doing_you_damage/

Yveta

Ahoj všem dnes toho tu mame hodně dík všem kteří radí je to moc fajn.Dík Markulce za povídání ja mam stejné pocity taky říkám že je škoda ,že o tomto léku ví malo lidi.Bez něj bych to nedokázala.Friduš taky mě stale něco chybí chut na cigaretu nemam ale chybí mi to odměnovaní za praci nevím čím to nahradit.U mě to bylo trochu naopak 1měsíc fakt pohodka ted tahnu 2měsíc a přichazí to nutkaní jak píšeš,ale dá se to ustat.Segra už 5měsícu a říkala že jí to vubec nepřijde že nekouří už po tom vubec nepídí ale taky to bylo těžké.Musíme tím projít všichni a tvrdě bojovat kdo nikdy nekouřil to nechápe taky měl rozum že s tím smradem nikdy nezačal.Lilith vydrž začatky jsou těžké ale stoji to za to.Tak jak píše Friduš když vydržíme budeme nekouřící kuřáci a ma pravdu.Už opravdu nechci začít snad mě nic nezlomí nikdo nemame vyhrané moc fandím Markulce šla do toho skoro poslepu nikde nic žadna diskuze žadné rady a zvladla to jsi fakt BORKA.Tak hezký den všem bez cíga papa dnes na nas vykukuje sluníčko tak bude veselej pa

irena

No-One s Friduš píšete o nutkání. Já taky pořád čekám na to až přestane a nevím jak se mám sama zapojit aby přestalo.Primář v poradně by mi řekl ať užívám nějaký nikotýnový přípravek, ale to už jsme tu probírali,já se k tomu stavěla tak ,že je to krok zpět ,ale teď už začínám pochybovat.Jestli ten primář nemá náhodou pravdu.?Další pravda je nutkání až do smrti.....Někdo tady napsal "nechci a nebudu kouřit,snad až jako stará babička" a já si tenkrát říkala,to snad ne, když nekouřit tak nekouřit,a teď už si to neříkám.Před rokem tu byl nějaký Karel který to vzdal s tím, že je sám a s cigaretou přišel o veškerou radost ze života a o svoji jedinou kamarádku....taky jsem to zprvu nechápala ,to jsem byla ještě v té velké euforii z nekouření. musím přiznat ,že slogan kouřím proto, že nemůžu přestat sedl přesně na mě,protože já měla z kouření hlavně zdravotní problémy.a za cigaretu jsem se schovávala. ALE objevil se ch. a ten mi pomohl v době ,kdy jsem kouřila i 40 denně a brečela ,že už umřu. 80 % zdr. problémů se vyřešilo , nějaké přibyly , ubyly finanční problémy, cítím se čistá a voňavá i když zatím tlustá,to se bude řešit posléze.A mám nutkání.

Milan
1x

Dobrý den, taky bych rád napsal svou zkušenost. Champix beru už měsíc a půl, přesně podle návodu, a .... učinkuje to. Není to sice občas lehké, ale zdá se mi, že je to lepší a lepší. Snažím se teď vykompenzovat těch 10 prokouřených let... takže hodně zeleniny, zeleného čaje, kysaného zelí. A v kanceláři neustále "zobu" slunečnicová semínka. Dost to pomáhá. Dnes si jdu pro další balení. Paní lékárnice mi CHAMPIX prodává bez předpisu, nevím jak to dělá. A protože je sama silná kuřačka, je vždycky velice zvědavá, jak mi to jde. Tak se na ní dnes docela těším. M.

Vašek

Ahoj všem příští měsíc to bude rok co nekouřím.Pomohl CH a stoprocentně.Nejhorší jsou první tři měsíce potom už je to jen lepší.Kouřil jsem 50,60 denně.

Maimay

Holky neblbněte.Pryč s těma chmurama.Nemám moc času později se rozepíšu ALE musím reagovat.nEKOUŘENÍM NEZTRATÍME RADOST ZE ŽIVOTA.jE TO JENOM PŘECHODNÝ STAV.Už jsem to tu kdesi psala,není to moje zkušenost ale zkušennost bývalých kuřáků(aspon 2 roky)Všechna radost se nám zase vrátí.Zase se budete umět pochválit za práci.Musíte to jenom vydržet.To je ten poslední příznak závislosti a i nejdéle se s ním musí bojovat.BUDE ZAS DOBRE I BEZ CIGARA.Ale bude to trvat trochu dýl.Zahodte depky a vydržte.

Ivana

Ahoj, maimay má pravdu, tyhle deprese, že nic už nebude fajn způsobuje taky nedostatek nikotinu, je to normální stav při odvykání. Takže po pár měsících to zmizí. Já po chx nekouřim skoro 5 měsíců a jsem v pohodě (dříve jsem pálila hned po probuzení a končila opět v pižamu než sem šla spát). Mám pocit, že naopak jsem vyrovnanější, prostě nikam nespěchám, jsem v klidu. Můžu víc sportovat, protože u toho nemusim kouřit. Fakt věřte zkušenosti, ono se to všechno srovná a bude líp!

Martina

Všechny zdravím a po 20ti měsíční abstinenci musím potvrdit, že deprese, nechuť snad do všeho, neradost ze života a všechny ostatní abstinenční příznaky se vytratily úplně asi po roce, do té doby se občas objevily, ale čím dál méně a daly se bez problémů zahnat. Jako kuřák jsem nevyřešila nic bez cigára a taky jsem si myslela, že když přestanu tak už nic nebude ono, ale opak je pravdou, vůbec nemám strach z nemocí jako dřív a fakt se cítím svobodná, radost prožívám stejně jako dřív a nejvíce ze všeho mě deptaly nekuřácké prostory a teď je vyhledávám. Ničeho se nebojte, přijde to samo a budete hrozně šťastný jako já i po tak dlouhé době. Taky je bezva, že se s partou z diskuze už potřetí sejdeme, tak se k nám připojte, jsme docela bezva parta a je fakt ,že když se poznáte osobně je to ještě lepší. Všem držím palce a vydržte.

irena

Podporu potřebujeme aspoň podle mě , ve všech fázích odvykání.Nejenom úplní nováčci .Takže Martino,Yveto,Ivano,No-One, Maimay,Friduš,Radko a další díky a podporujte dál.Já se budu taky snažit-Lilith drž se,to špatně zajíš jídlem a zapiješ vodou.Hlavně začít nekouřit a váhou se můžeš zabývat potom.Kam se stratila Lucy?Když jsem já začínala byla tu Sobolka,taky by se mohla ozvat.A Martina by mohla na setkání napsat zápiis ze schůze a seznámit nás s tím nejdůležitějším( KV jsou moc daleko)

Friduča

Dobré ránko, tak včera na oběde jsem zahlásila větu : Víte co jsem se dnes dočetla, že kuřáks cigeretou přichází o veškerou radost ze života... Tak se všichni řechtali, vysvětlila jsem jim,ale že je to stav dočasný a posléze odezní ... Pochopitelně za chvilku už si ze mě stříleli.. no je vidět.. ty fakt už nemáš žádnou radost ze života... No musím říct, že jsme se opravdu hodně nasmáli... Víte já nevím.. já jsem ráda, že nekouřím... mám dneska 12 den ( stále tam počítám i ty dva po jedné cigeretě :) :) ) a 24 dní s CHMP... V podstatě opravdu nemám problém .. ve všední den vůbec žádný... jednoduše jsem si odvykla a prostě a jednoduše vím, že nekouřím .. ale večer, když přijdu domů.. a manžel jde na chodbu na cígo, nebo prostě jen tak sedíme .. tak mám nutkání ... neřekla bych, že chu|ť opravdu jen to nutkání .. kouř už mi docela statečně smrdí.. .takže cigereta mi nevoní... doma, když pak manžel jde do bytu musím větrat, protože mi vadí to co tam s ním vleze .. za chvilku budu asi fakt otravná ... :) ale je fakt, že třeba když sedíme v hospodě a bumbáme, tak mi ty cigára nevaděj .. je to tam nějak pomívhané :) ne a asi to cítím jinak, protože v tom sedím a pak to přestanu vnímat ... ale doma.. ja kto zavane.. tak mi to pááááchne ... takže v hospodě se musím držet - hlavně při té skleničce .. tam to prostě patří... ale jde to .. Míro : Každé odvykání je o vůli a rozhodnutí.. ať jsou to drogy, cigerety, nebo alkohol... Nic nejde samo ... a pokud nechceš přestat, tak nepřestaneš i kdyby jsi brala 10 CHMP denně... Mě CHMP hodně pomohl.. pokoušela jsemse přestat několikrát a opravdu jsem chtěla ! Nebylo to o tom, že bych nechtěla, ale nedokázala jsem to ( asi známe všichni ), pak jsem si koupila CHMP a najednou po pár dnech mi ta cigereta přestala chutnat .. ještě několik dní jsem si jí zkoušela zapálit, ale po jednom, dvou práskách jí típla - jenže nedokázala si jí nezapálit ... A pak jse msi řekla prdím na to nechutná mi to, tak to nebudu ani zkoušet .. a šlo to .. jediné co mi zůstalo je prostě nutkání - to mám a bojuju s ním,ale klasickou CHUŤ na cigeretu prostě nemám... ta po CHMP mizí ... a to je podle mě 90% uspěchu a strašně velkej rozdíl proti tomu, když bojuješ pouze vůlí...A musím říct, že i kdyby se mi to nepovedlo a jen jsem zase nějakou dobu nekouřila, tak jsem za to ráda .. každý den bez cigerety je dle mě dobrý a koousek toho zdraví nám ušetří .. prostě je to den bez smradu a otročení ... Nechci tě lámat k CHM - první krok je si urovnat zda to chceš.. pak můžeš přemýšlet o tom jak ... Pokud budeš čekat,až přijdou na něco po čem to bude jako mávnutí kouzelným proutkem,asi budeš kouřit navždy .. Lilith - já měla stejné potíže, je důležité opravdu, ale opravdu hodně se najíst než to polkneš.. pak to je v pořádku ( tedy alespoň u mě to fungovalo ) - zkus a uvidíš ...A loni když jsem začínala, tak jsem byla fakt na pěst .. nevrlá, vzteklá .. nebylo to se mnou snadný .. teď tedy beru po půlce ( a učinkuje to ) není mi zle a ani nejsem nervozní .. jsem možná lehce utlumená, ale fakt jen lehce... ale nervozitu necítím ...Pro Markulku jen veliká gratulace - já se tak těším a doufám, že se dočkám toho slastného pocitu, že se mi bude zdát, že jsem nikdy nekouřila... :)Ňuf ...IRČO-já tedy nevím co to máš za pana doktora,ale nepouštěj se rozhodně do žádnejch nikotýnovejch náhražek !!! Zvládla jsi to bez nich, tak přece teď se k nim nebudeš uchylovat ... tělo, už jsi jakž takž vyčistila od nikotýnu a budeš ho tam jinou formou cpát znovu ???? Nedělej to ! Nutkání musíme překonat, ale rozhodně né s náhražkama obsahujícíma nikotýn ! Já byla ze CHMP nadšená právě protože neobsahuje nikotýn a to je naprostěj průlom !!!! Nedělej to .. dloubej se párátkem v puse, žvejkej žvejky bez cukru... cucej bonbony bez cukru ... ale rozhodně žádné náhražky .. ty máš už jen nutkání .. nechybí ti nikotýn jako takový... tak neblázni ... a fakt nevím co ti to ten člověk radí.. asi u nej někdo lobuje od nicorrete, lékaři mají pěkné provize od výrobců.. nedělej si iluze... :( to mě fakt rozhodilo... nedělej to a vydrž !!!!

Pepino

Ahoj vsichni bojovnici!!! Kourim 15 let asi krabku denne,zkousel jsem naplasti,ale nejdele jsem vydrzel 14 dni nekourit. Ted zkousim CH,je to 3 den,co jsem ho zacal brat,kourim dal ale jen tak 10 cigaret. Poradi mi nekdo??? Jak to funguje? Mam kourit dal a brat CH a ono mi to prestane chutnat nebo jak? Beru to teprve 3 dny a porad mam chute tak si zapalim a zatim mi to chutna. Poradte nekdo kdo uz mate zacatek za sebou. Diky moc!!!

Radka

Fridu, ještě že jsem na mateřský!!Neminula si se povoláním.....mohla by si být spisovatelka. Jinak gratuluji k 12!!!

Friduča

Ahojky Pepino, pokud se vrátíš o pár stránek zpět a začteš se .. tak se dozvíš spoustu užitečných rad ... Ale pokud se ti nechce, tak já to měla tak, že jsem začala zobat ( v návodu doporučují dát si den D - tedy den kdy už si nezapálíš cca 14den - aspoň myslím ). Zobej kuř a samo to přijde - taková zvláštní pachuť v puse ... nemusí to být tak, že by jsi tu cigeretu nezvládl vykouřit, to asi zvládneš, ale nebude mít chuť jako dřív... to je impuls k tomu si dát den D a vydržet si nezapálit... Já jsem tedy postupně snižovala, takže jsem se postupně z nějakejch cca 20-40 cigeret dostala na dvě... další věcí, která mi pomohla bylo posouvání první cigerety - měla jsem to přesně jak píše Ivana, ještě se zalepenýma očima káva a cígo a večer už v noční košilce a ještě cígo u pusy ... :).Takže jsem první šoupla, až ke kávě do práce... následně první po obědě... a pak první doma odpol po práci... až se stala zároveň první a poslední a tu jsem nemohla odbourat... Prostě jsem si jí musela dát ... :) Ale nakonec se to podařilo a pak už to jde ... Jak píšu již po několikáté - je těžké rozeznat chuť od nutkání si zapálit ... Ale myslím, že většina z nás pak má spíše to nutkání ... Já tedy ano - s tím ještě zápasím a zatím ( musím zaťukat ) se mi to daří...Takže ti držím palečky a piš jak bojuješ... :) RADU - děkuji za gratukaci, ale ještě nemám vyhráno... :) víš jak to se mnou je ... ale jsem ráda za tu 12 :) nebolí mě krk ani průdušky ... :) je to fajn ... :) No já píšu básničky,ale posílám je jen svým blízkým přátelům... Myslela jsem, že bych třeba začala s nějakou povídkou ... :) Ale když já tak ráda čtu a mám doma tolik, tolik knížek ... nezbejvá my čas ... :) Ale třeba se do toho jednou pustím kdo ví ... :) Třeba,až budu na mateřský já mamino .. :)

radek

Čau Pepino,já to měl uplně jiný,než jak to popisuje Friduča.Svůj den D jsem si zvolil asi tak 12tý den po zobání CHx a věř,že mě cíga do posledního dne chutnaly a zvládl jsem vytahat svoji oblíbenou dvacku.Následující den jsem vstával do práce s obavami,ale i s předsevzetím,že to zkusím vydržet.CHx mě podržel a za pár dní mě už potáhne na devátý měsíc.Tak si to přeber jak je ti libo,hlavně jdi do toho a ve svůj den D to všem natři (jako já).Zdravím

Bohdan

Ahoj,moc by me zajimalo,kolik z Vas,co jste zde davali prispevky pred tema dvema roky stale nekouri. Dekuji a zatim ahoj.

Martina

Bohdane, je pravda, že to bude 2 roky co tato diskuze vznikla, můj první příspěvek je sice na straně č.1, ale je z 3.srpna, takže je to 20měsíců co nekouřím a myslí, že je nás z té doby hodně, ale někteří už se s nekouřením tak sžili, že se ani neozvou a to je taky dobrý, je nás několik co se scházíme, ale více lidí je z diskuse " odvykanikoureni.cz ", určitě tyto i druhé stránky všem hodně pomohly a ti co z nějakého důvodu selhali, tak se o to pokoušejí znovu, pokud z diskuze nezmizí, tak jim ostatní zase znova pomáhají a hecují je a to je bezva. Zdravím všechny.

Mona

Také se hlásím,nekouřím více než rok a na této diskuzi jsem prakticky odchovaná v nekuřáka. Kdybych to umlěla,napsala bych o tom všem román. Kolik už tu bylo různých osudů,vítězství a zklamání. A jak psala Martina,z té druhé diskuze se i scházíme,ted to bude tuším potřetí.

Lída

Tak i já se hlásím, jako Martina. Začínala jsem na druhé straně této diskuze a to už jsem pojídala champix a hledala nějaké vědomosti o něm, potom jsem narazila na počátek této diskuze a zůstala jsem ji věrná dodnes. Nepíšu často ale sem tam se ozvu, hlavně když někoho zajímá jestli jsme ještě pořád nekuřáci. Tak já hlásím,že stále nekouřím a co je na tom nejlepší - ani mě to neláká a to jsem byla také taková kuřačka ,že jsem vstávala i lehala s cigaretkou. Euforie opadla ale stále jsem na sebe pyšná že se to povedlo. Zdravím Vás všechny a nebojte se pokud opravdu chcete přestat kouřit , tak champix je to pravé, nebyt jeho tak tady dnes nepíšu.

Mafioso

Je mi 70 let a celý živoz jsem kouřil. Kouřit jsem přestal ze zdravotních důvodů. Velmi se mi ulevilo nekouřením a tak jsem v hospodě sem tam vyžebral cigaretu. To byla chyba. Postupně jsem začal opět kouřit a rovněž můj zdravotní stav se začal očividně zhoršovat. Přestal jsem na začátku roku 2008 a vydržel cca 5 měsíců. Tak dlouho jsem kouřil, až jsem skončil v nemocnici a následně v léčebně. Opět nekouřím už 15 dní. Champix neberu a trápím se velmi.Doufám, že po zkušenostech z nemoci už nezačnu. Rada pro ostatní. Nezkoušejte, zda vám to chutná a pokud cítíte, že v hospodě neodoláte, taktam nelezte.

Mona

Prosím,jsi Máfos,který na toto diskuzní forum chodil tuším předloni? Jestli ano,moc tě zdravím,to tys byl ten který mi vynadal,že se sebetýrám,protože kouřím jednu denně,když jedu z práce. Jestli jsi to ty,tak ti moc fandím a věř,ž to jde!!!!!!!!!!!

Mona

Máfosi,ozvi se jestli jsi to ty,co myslím,tentokrát ti pomůžu já.

Danka

Tak jsem začala zobat Champix.Dnes už mám za sebou 6tý den a hulím dál jako tovární komín.Trošičku začínám propadat panice,že zrovna mě ani prášky nepomůžou.Je sice pravda,že hned po první tabletce začaly cigára nějak divně nepopsatelně chutnat,ale stále né tak hrozně,abych po další nesáhla.Už 3 dny přemýšlím který den si určit jako den ,,D",ale nějak se nemůžu rozhodnout a tak čekám co se mnou provede zvýšení dávky 7mý den ze 0,5mg na 1mg.Čtu vaše příspěvky a hledám mezi nimi radu a tak doufám,že jí najdu.

Petr

Danko napsal jsem ti tady nějaké odkazy, já jsem přestal kouřít jinou metodou ale nekouřím už 19dní a kouříl jsem přes 20 let krabičku denně. Přestal jsem podle tohoto návodu: ht tp://www.dwich.cz/cs/obsah/j ak-prestat-kourit-behem-21-dni / Přestat kouřit jde, ale musíte chtít vy sami !!! Mohu ti doporučit odvykání pomocí přístroje BICOM, není to tak finančně náročné a je to celkem učinné. Dle příspěvku to je ověřená metoda odvykání pomoci přístroje BICOM ht tp://www.antinikotin.cz/info rmace.html Video – jak na nás působí nikotin http://www .ordinace.cz /video-prehravac/28/?quality=2 Podívejte se na tohle video a přejde Vás chuť na cigaretu http://www. metacafe.c om/watch/1052512/every_cigaret te_is_doing_you_damage/

Maimay

Ahojky tak mám za sebou první měsíc.Cítím se uplně parádně.Jsem na sebe stále moc pyšná.Po prohulenejch 23 letech je měsíc fakt síla.A nechci říkat že už nikdy, ale moc ráda bych takhle pokračovala dál.Protože NESMRDIM, v kasičce mi to roste a změnou životního stylu stále hubnu a v zrcadle se začínám líbit SAMA SOBE.Zajímavá změna když nás mladší ročníky považujou za staroušky.Všem nám moc držím palce at pokračujeme ve vonavým životě dál. A pro Danku.Hul klidně dál a pročítej příspěvky.Más ještě času dost.Pa pa a konečně už ty sluníčkový dny.

Karel

15 let - 40 cigaret denne. nyni beru 20 dni champix a je to super. oproti starsim pokusum prestat jsem jeste nepocitil ony opravdu AKUTNI stavy...

Irena

Velikánské blahopřání posílám Maimay i Karlovi. Maimay si zaslouží blahopřání aspoň dvě ,že se tak krásně drží a hubne.Danko a ostatní klidně kuřte dál ,pokud berete ch. tak už si toho moc neužijete,opravdu přijde den kdy to přestane natolik chutnat ,že s tím seknete.I když u mě to chutnat bylo takový divný ,chutnalo mi to do posledka ale už to nějak nešlo. Jak už bylo řečeno pročítejte diskuzi určitě nějaká rada sedne i vám.

Friduča

Dobré ránko, tak já dnes mám 17den a CHMP beru 28 dní.. Tak zatím dobrý :) :) Danko, jakou cestu zvolíš je jen tvá věc, ale CHMP není zázračný - trochu tvé vůle tam být taky musí... S CHMP je to pouze daleko,daleko snažší ... TAkže klidně kuř a až se ti bude chtít, tak si dáš den D a buď to dáš a nebe ne ... Pak budeš bojovat dál ... Ano pokud máš čas sedni a čti diskuzi.. myslím, že odpověď tam jistě najdeš ... :) Tak se zatím držte !!!! Venku je hnusně, ale já už jsem duchem na dovče .. .Sice jsme se stále nerozhodli kam, ale už se vidím v teple u moře ... :) :) Léto je sice daleko,ale zase se je na co těšit ... :) :)

Danka

Milá Fridučo,mám opravdu velkou touhu přestat,a snad se najde i ta vůle,ale nevybrala jsem si asi nejlepší dobu.Manžel přišel o práci a zatím další nemůže sehnat.A můj zaměstnavatel schválil zatím prac.dobu na 60% a práci budu mít tak maximálně do konce roku.Víš to se pak hroutí celej svět a tak po tý krabičce prostě sáhnu.Je to pro mě opravdu těžký.

Yveta

ahoj Danko tak to meš opravdu těžké ,ale možna je to ta zkouška trpělivosti.Musíš si říct že ta cigareta tě stejně neuklidní a je tomu tak ja si to taky vždy říkala ted sednu ke křížovce a je to to samé.Taky jsem měla spoustu problému (a ještě mam)a vždycky jsem kouřila jednu za druhou a nebylo to nic platné a ted to jde.Nezoufej uvidíš že to dokažeš a možna ještě lip jak za klidné situace.Všechno dobře dopadne uvidíš prace se taky najde.Je to hrůza s prací take nam moc ubyvá patky jsme doma a co bude dal nikdo neví.A proto jsem taky rada že nekouřím aspon něco ušetřím .Držím ti moc palce a pořad piš jsme tady s tebou a ty s nama.PA

Jitka

ahojky, já si taky vlastně nevybrala dobrou dobu, já jsem o práci přišla a obě moje děti také, a nemůžeme sehnat nic. takže všechno leží na manželovi. a snad právě proto - ty ušetřené penízky něco do rozpočtu přinesou, aspoň budu mít na nějaké splátky. to musí být pro mne ta motivace, aby se mi nezhroutil svět.

Jitka

ahojky všem, tak já si dnes zobla třetí den. O tom že musím přestat jsem se rozhodla už dávno, ale ta silná vůle jaksi chyběla, tak jsem se dočetla o champixu i obrátila se na svého lékaře, kde jsem se se zlou potázala - prý kdo chce - ten přestane. ale u mne to chtění jen nestačí, potřebuju pomoc. tak jsem se dostavila na plicní oddělení do nemocnice, vylíčila jsem svůj problém a dostala startovací balení. tak mi držte pěstičky. jsem kuřačkou 20 let a nyní jsem vykouřila klidně krabičku za den.

Friduča

Vítám tě Jíťo, prosím tě - co to je za doktora - utíkej k jinýmu !!! A tím nemyslím kvůli kouření... já měla taky takovýho podobnýho pana doktora - přesluhoval už pěknou řádku let.. dřív bejval ve vojenský ( odtud ho vyrazili ) a jeho chování tomu odpovídalo... cokoliv mi bylo, tak jsem na to neměla nárok - vzhledem ke svému věku ... on si nechal operovat kyčle jen pod lokálním umrtvením, tak co my by jsme chtěli a tak podobně ... Takže jsem na konec lékařku změnila, protože chodit žebrat o cokoliv mi začalo vadit .. cejtila jsem se jak školačka, která udělala něco šatnýho ... Takže zobej startovací balení a bojuj a piš !!!!! :) Držím palečky ...

Jitka

tak tomu by to i odpovídalo, býval to vojenský lékař, vážně přemýšlím, že od něj odejdu. když mám chřipku, léčím se sama, nejdu k nemu, protože má řeči o kuřácích. ztratila jsem v něj důvěru. Takový lékař mi nemůže vůbec podat pomocnou ruku.

RK

Ahoj lidi.Tak nevim.Beru CH sesty den a zatim hulim.Nekdo tady psal,ze si sebe nedokazal predstavit jako nekuraka a ze diky CH prestal.Mam to podobne.Drzte palce...

Yveta

ahoj neboj to je ještě málo 6dní aspon si to myslím.Jakouřila 10dní pak cíga došly a už to šlo.Taky jsem psala že ten chx překouřím ale nešlo to bylo mi zle jen ještě kuř dokud to jde a pak s tím sekneš uvidíš.Nedokazala jsem si představit že zrovna já to dokážu,až mě to uplně překvapilo když mam den blbec tak si říkám že mě to až nasralo,že mě to přinutilo nekouřit.Ale to jen tak jsem moc štastná cítím se fajn.Tak zobej a piš držím palce ahoj

Yveta

Ahoj všechny ydravím hlavně nováčky všem držím palečky moc vam to přeju je to boj ale krásný pocit štěstí.Opravdu to stojí za to všechny rady jsou tu nad zlato ale musíme taky chtít a jen my samy víme jak se cítíme.Někdy si říkam"vždyt to je tak jednoduche "a z toho mam depku, že se neda pomalu ani rozdýchat:Všechno to jde ještě když tak někdo pochvalí to teda povzbudí.Jitko vydrž a na p doktorku kašli je vidět že ma ten doktorat jen kvuli prachum a není tady pro vas a ani tomu nechce porozumět je to smutné ale vždy na to dopletíme my obyčejní lidi.Jsou i takovy kteří se z toho vysmívají.Tak bojuj at jí to natřeš.Všichni se držme taky nemam vyhrano ale na mě už je to hezky dlouho 6týdnu to je super mějte se hezky pa

Kuřák ?

Kouřil jsem 60 cigaret, po dobu více jak 30 let, přestal jsem s pomoci, nebo´t sám jsem to nedokázal.Nebudu psát jak, jelikož jsem na stránkach Champixu,aby mne někdo nenařkl, s propagace.I kyž nekouřím víc jak rok, cítím se být stále kuřákem, dalo by se říct že kuřáci jsou moje krevní skupina. S velikým zájmem, čtu všechny příspěvky, které se týkají kouření. V poslední době probíhá velmi zajímavá diskuse na stránkach ,Archiv diskuse cigareta, doporučují,začít Ládikem,17.3.2009 ale hlavně, Pavel asi 19 nebo20.3.2009, a několik následujících . .Rád bych tam také viděl příspěvek, a reference o léku Champix. Možná byste je mohli pozvat na své stránky.

čtenářka

Promiň o jakém pozvání je řeč? Stránky jsou veřejné,tak jaképak pozvánky.:-) Petr sem napsal své příspěvky a to tak,že několikrát. Gratuluji mu a všem ostatním také! Přeji hezký den všem odvykačům.

No-One

ahoj jitko, Danko, Fridučo, Yveto, Ireno i vy všichni ostatní. Kkoukám, že to tu trochu vymrzlo ač to již venku pučí jarem :o)) jak se Vám vede a jak válčíte sami se sebou? já finišuji ke konci pátého měsíce, běží se mi již i bez Chmp lehce a je mi fajn, na cigarety chuť nemám, ale stále mi kouř - když ke mě zavane - voní. Tak dejte o sobě také vědět, co je u vás za pokrok a jak se vám daří.. hezký den Vám všem

Friduča

Ahojky všem... jo, jo koukáš dobře ... já sem jukám každý den, ale když nikdo nic, tak já taky ne :) :) Mám dneska 19d den BEZ ! A je to zatím dobrý ... chutě se v nájezdech objevují,ale dá se to zvládnout ... tedy zatím :) občas ( jako dnes ) si řeknu proč ... :) znáte to .. kolegyně včera večer psala sms - prášky nepotřebuju ( jednou přestala a žvýkala nicorete ), takže dnes dokouřím poslední tři co mám v krabce a pak se k tobě přidávám !!! Já na to výborný !!! Ráno přišla - celej den žvejká a do oběda vydržela ... na obědě od kamaráda - dáme jedno ke kávě ... ??? Já vydržela - ona dala dvě ... :) A říká mi buď tolerantní tobě to taky nějkaou dobu trvalo... já na to,ale já měla prášky, který v nějakém bodě začínají působit a pak ta vůle ... tobě nic působit nezačne.. u tebe je to jen ta vůle ... takže si to takhle můžeš říkat do konce života a nepřestaneš ... Celé odpoledne kňourá, že by si dala cígo ( nemáme tu ani jedno, takže nemůže )... Můj odhad je - zítra už bude kouřit ... :) :) Nesmí se na to furt myslet .. pokud na to myslím, taky bych si dala ... dokonce jsem zjistila, že půlené prášky asi opravdu nezabírají, protože takové to, když si zapálíš a cígo má tu pachuť ( což si pamatuju z loňska ), tak to necítím ... klíďo bych jí dala celou a bez problému ... no, ale já nechci .. takže jsem došla k názoru, že tentokrát to asi opravdu táhnu i já tou vůli .. nevím neznám názor odborníka - zda půl ráno a půl večer stačí - nebo ne ... já to tentokrát tak beru od začátku a jde to .. neumím posoudit zda je to v tento moment pouze placebo, nebo to má účinek .. ale někde jsem četla, že je potřeba brát opravdu celé prášky - že obsahují určitý počet látech, které v našich receptorech působí právě to, že nám ta cigereta nechutná .. nu, ať tak či tak mám 19tý den a jse mráda ! Jestli je to větší mírou má vůle - jsem ráda.. protože CHMP jednou budu muset vysadit a pak je to rozhodující ... Tak uvidíme ... Za chvilku je tu léto !!! To bude lákadlo káva venku na sluníčku .. .cigereta ... loni jsem začínala cca ve stejnou dobu a v létě to zabalila .. nevydržela... slaboch - podlehla ... No prostě začalo hulit znovu ... Tak snad to letos vyjde !!!!! \Držím Vám palečky a co ostatní zobači ?????? Haloooooo- je tu vůůůůbec někdo ?????? :)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce