Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
No-One

Ahoj Petře, já jsem vynechala asi na měsíc společenské akce (abych se vyhnula pokušení)kouřila jsem 25 let, ke konci i přes 30 kousků denně, pořídila jsem si stepper (na zahnání chutí na jídlo, chutě na cigáro a proti špekům) a nakoupila jsem sušené švestky (zácpa), žvýkačky a mrkev (nekalorická šidítka). Ušetřené peníze jsem investovala do Chmp a poté do odměn pro sebe za to, že jsem byla tak šikovná a vydržela jsem. Asi to nejdůležitější ale bylo, že jsem tuto diskuzi přečetla od začátku a pak jsem se zde pravidelně hlásila a nechala se chválit i konejšit když mi bylo ouveja tím jsem na to nebyla sama... Přeji ti a i všem ostatním hodně štěstí a suchou stezku v nekouření :o)

Petr Kupša

Ahoj No-one, ty mi snad čteš myšlenky, já taky právě teď pročítám celou diskuzi od konce do začátku:-). Já bych se rád vyvaroval společenských událostí, s tím problém nemám, přeci jen bych jednu rád navštívil, která určitě slouží dobré věci, asi 10. stránek dozadu, jsem se dočetl, že se i vy někteří scházíte a říkáte si své zážitky, nevíš náhodou, jako častá diskutérka, nebo i vy ostatní, kde a kdy se scházíte, event. kdy je nejbližší termín? Moc rád bych se jí zúčastnil, pokud by byla reálná dostupem. Díky. P.S. Zatím jsem asi 7,5 hodiny bez cíga:-)))), chuť určitě nemám, spíše to nutkání, ale dá se to. Kdyby to bylo takhle pořád, jsem přesvědčený vnitřně, že to zvládnu, před dvěma hodinama jsem se rozhodnul že definitivně, tak prostě i jako chlap chci obstát. Dneska si udělám první čárku nad postelí, tak jako na vojně a budu klidně počítat. ahoj

No-One

:o)) Jsi fakt dobrý a jsi hlavně rozhodnutý a tak to dokážeš, uvidíš. Na tom to právě stojí, člověk opravdu musí chtít a musí to chtít sám, bez donucování a já si to vždy opakovala, když na mne přišla slabá chvilka -důvod proč jsem chtěla přestat a že když bych začla, tak bych stejně zase chtěla skončit. Stříhej si metr, za rok budeš statisticky vyléčený kuřák :o)) K té sešlosti bývalých kuřáků vím jen to, že pár lidí odsaď dochází ještě na jinou diskuzi na odvykani-kouřeni a měli mám pocit schůzku teď o Velikonocích.. to ale nevím jistě. Zdař

zbyněk

ahoj Mišel tak to je suuper zpráva,že už jsi bez bílé potvory,jen tak dál ať s ní zatočíme.konečně budeme nezávislí.....

Petr Kupša

Ahoj, tak jsem 15.den na chx a třetí den nekouřím vůbec. Začal jsem užívat druhé balení. Řeknu vám, že se to dá zvládat, ale to co se děje uvnitř mého těla, to dokáže pochopit jen ten, co si tímhle prošel:-) Stojí mě to spoustu psychického přemáhání, cítím mravenčení po těle, těžknou mi nohy, skoro je vůbec necítím, jsem enormně unavenej, kolikrát si říkám, jestli tohle mám zapotřebí, ale pak si vzpomenu, že kdybych si zapálil, tak bych si určitě nepomohl, navíc jsem se dostal do fáze, že mi cigaretový kouř začíná strašně vadit a normálně začínám těma lidma pohrdávat, to je zajímavá proměna, ale pak třeba přijde několikrát denně moment, kdy mám lehké nutkání si jí dát, byť vím, že mi to nechutná a možná bych se i pozvracel, jsou to zajímavý stavy. Jenže já s sebou nosím takový papírek, kde jsem si napsal, všechny negativa co mě čekají, kdybych si zapálil znovu, tak to čtu v kritické chvílí a odolávám. Jsem člověk, kterej si v životě věří, tak musím zvládnout i tohle, byť jsem to předtím nedokázal sám. V práci mají ze mě někteří kolegové srandu, ale nemyslí to zle, spíš mě tím hecují a mě už to vůbec nevadí:-) Hezký den PK

Miška

Zdravím všechny,champix beru už tři měsíce a z toho dva měsíce nekouřím,cejtím se dobře jen na to,že se každý den budím ve tři ráno a mám tak za noc 10 snů,ale jinak to jde.Držím všem palečky.

Leny

Zdraví vás bývalá kuřačka, teď už rok a pět měsíců bez cigaret, a to vše díky champixu a této úžasné diskuzi. Nebýt těhle dvou věcí, asi bych dodnes hulila jak komín. Mám s odvykáním své zkušenosti, několikrát jsem zkoušela žvýkačky, ale bohužel, vždycky jsem žvýkala a žvýkala a pak jsem pomalu zase přešla na cigára. Až s champixem se mi to povedlo, doufám, že už napořád. Když si dnes čtu vaše příspěvky, vždycky si vzpomenu na své začátku, jak mi bylo hrozně, jak jsem měla pocit, že všechno krásné v mém životě skončilo a že už mě nic hezkého nečeká.......znáte to? To byl ale velký omyl. Zbavila jsem se mé dlouholeté přítelkyně, která se ovšem jako přítelkyně jenom tvářila. Ubírala mi spoustu času, peněz, kyslíku, svobody a přidala několik vrásek. Dnes už euforie z toho, že nekouřím pominula, ani si moc na cigaretu nevzpomenu, dokonce i mejdany zvládám v klidu. Občas si ale přečtu tuhle diskuzi, je dobré si připomenout, jaké to bylo na začátku, znovu už bych to zažít nechtěla. Proto vám všem držím moc a moc palce, věřte, že všechno špatné, co cítíte na začátku, brzo pomine a už bude jenom líp. A pokud jste se ještě nerozhoupali, tak neváhejte a skočte do toho.

Taky jedna taková

Přeji všem pěkné sobotní ráno, jako většina také najednou počítám dny na odebrané pilulky Champixu - dostávám se do krizové fáze doporučeného zanechání kouření - je to dnes 8. den. Tak jsem to pochopitelně ráno zkusila - už dva dny to přestává být to potěšení, ale dvacetiletý zvyk je silnější - i když jsem nikdy nebyla silný kuřák - moje průměrná dávka bylo tak 5 denně, ale za to pořád bez dne výjimky. Tak právě bojuju sama se sebou. Bohužel můj návyk je hodně spojen se zvládáním stresu - žiju již poměrně dost let v dost problematické manželské krizi a únik s cigaretou na balkon řešil situace, kdy by jinak asi došlo ke konfliktu. Budu si muset vymyslet něco náhradního, na což jsem teda ještě ale nepřišla. Třeba tady někoho něco napadne.

Yveta

Ahoj všichni moc vas zdravím hlavně ty nováčky .Všem moc držím palce aříkám vydržte .Já už 70dnů bez cíga a fakt je to paráda.Neříkám ,že si nevzpomenu,ale taky si vzpomenu jak se mi špatně dychalo a jak jsem smrděla.Taky mam spoustu času a jsem hodně klidná nikam honem nespěcham,chx ještě beru půlku denně taky někdy zapomenu ale chci ho využívat až dokonce.Tak se všichni držte a pište protože tato diskuze je druhý lek který zabíra hezký den pa

2481977

tak jsem nevěřila že se mi podaří přestat kouřit,sice až 17 den ale podařilo.Něvěřila jsem tomu,ale přišlo to samo bez jakéhokoliv omezování.Kouřila jsem pořád normálně 25 denně a pravidelně jsem brala Champix.Přišlo to samo.Uvidím ještě jak dlouho to vydržím!!!!!!!!!!!!!!!

coudy

Ahojky,zdravim vsechny nekuraky:o).dneska mam 20.dni bez cigara,tak z toho mam obrovskou radost.Sice obcas jsou docela neprijemne krize,ale da se to zvladnout.Co me prekvapuje uplne nejvic je,ze ma vule vetsinou po tydnu nekoureni skoncila,ale ted bych rek ze je to naopak.CHAMPIX je proste bomba.lidicky drzte se at nas ta bila potvora uz nikdy nedostane.

Petr Kupša

Ahoj, ja jsem 19.den na chx a 6. den nekouřím taky vůbec, mám uplně stejný pocity, moje vůle není oslabena, ba naopak, pociťuji lehké nutkání pouze, abstinenční příznaky nejsou, těším se z každého dalšího dne. Akorát jsem asi poznal, co to je mít migrénu a zažívací ústrojí trpí jako čert:-) Byl jsem i ve společnosti a dalo se to zvládnout, akorát bych pomalu chtěl začít přibírat na váze, no tak snad se dočkám časem. PK

Taky jedna taková

Tak je tobez cigára jen od sobotního rána (v pondělí večer je teda na hodnocení brzo), ale je to tedy, musím říct, rozdíl. Jak kdyby člověk najednou vnímal i trochu jinak okolní svět a vevnitř se to začalo čistit. No nedá se zatím moc jásat, ale snad to půjde.

Zdenek R

jake mate rady pri nevolnosti dnes jsem dostal champix tak jsem trochu nervozni jak nato budu reagovat.

m

proč tak stručně?

Dadeta

Ahoj Zdenku. Aby ti nebylo zle zkus se najíst, než vezmeš CHx a kdyby to ještě nepomohlo, tak ho přepi nealkem, vodou, čajem nebo minerálkou. Já měla dost problém. Ale přežila jsem to a dnes mám 127 dní bez cigaret. Přečti si články tak měsíc zpět a nejlépe několik dalších. Najdeš tam radu na vše. Všichní kdo přestávají, držím vám palečky. Budete úžasní, voňaví. Všichni to zvládnete, jen si věřte. Páček Dadeta

Nekuřák

Jmenují se Jan Cidrych a přestal jsem sám bez nějakých berliček a léku. Podle mého názoru jste nuly, protože nejste schopni si říct, nekouřím a toto dodržet.Podporujete farmaceutický průmysl a doktory, a ti jak je známo mají dost peněz.Já jsem soukromý podnikatel, klidně se můžete podívat na mé stránky, reprezentují český stát, a Liberec, a český kříštáll. Taky jsem sponzoroval mistrovství v lyžování. Stačí jenom chtít. Nebudte NULY.

Will

Prosim te z ktereho ustavu jsi utekl? Nebo ti narostlo neco maleho a takhle si snazis zvysit sebevedomi? Uz podle toho co jsi napsal je videt, ze to mas v hlave tak nejak jinak srovnane. Bohuzel pro me jsi chudak ty jak dusevni tak fyzicky.

Radka

už rok díky cham.nekouřím,takže většinou už moc nepíšu,ale na toto musím reagovat.Cydrychu......nejsi normální a měl by si se léčit!!!!!!!NECHÁPU......je ště,že nikoho takovýho neznám.

Taky jedna taková

Berte to tak, že onen příspěvek zas vyburcoval pár "absolventů", aby se ozvali a tím jen potvrdili, že to jde a že champix pomáhá. (Mimochodem - už 9. den bez a jde to...jsou to občas jen takové drobné záchvěvy myšlenky v situacích, kdy byl člověk zvyklý si jít prostě zapálit, ale když si to představím, tak mně to už snad nedělá dobře jen v té představě.)

No-One

Ahoj, tady opravdu trochu odumřelo.. asi že už je venku tak pěkně. Gratuluji k devíti dnům, jsi pašák!!! Já měla v tu dobu docela velké záchvěvy-stále jsem na stole hledala cigarety a plácala se po kapsách a jak mi šla pusa šejdrem, na druhou stranu ta obrovská euforie z toho že nekouřím, to bylo něco.. tak ta už ze mě po půl roce vyprchala :o) Coudy, ty jsi taky pašák, 27 dní už je pěkná porce, za chvilku slavíš měsíc!. Co Petr Kupša, jak se držíš, dnes máš 13-tý den, ne? Tak hodně štěstí!! Haloooo, Ireno, jak to jde??? Jak zvládáš jaro?

Petr Kupša

Ahoj No-One, je to, tak dnes půl měsíc, 14. den bez ciga a pořád to jde, občas mám krize, ale po těle mi je lépe, chodím i do společnosti nadále, to jsem nezměnil, ale upravil jsem jídelníček, jím 3x teplý jídlo denně, mám furt hlad víš:-) ale fakt ve společnosti nekouřím, sám jsem z toho překvapený, zajímavý je, že na to myslím skoro pořád, buď že mám nutkání, nebo myslim na to, že nemůžu uvěřit tomu, že nekouřím, a lidi mi klidně kouřej pod nos, já se tomu směju, já chci bejt lepší než oni, občas vyndám z peněženky papírek a přečtu si všechna pro a proti. Včera jsem měl ale štěstí, byl jsem na zahrádce v centru Prahy, dal si tři plzničky, ale během druhého a třetího piva, jsem dostal strašnou chuť na cígo, jediný štěstí bylo, že jsem si vybral kamaráda nekuřáka, jinak bych musel odejít, abych si nezapálil. Takže takhle bojuju já:-) Jo a dvakrát se mi stalo, že jsem champix vynechal, prostě jsem na něj zapomněl, dobře je to proto, že jsem necítil potřebu kouřit a brát lék, špatně je to proto, že se trošku bojím, aby mi to neovlivnilo léčbu. Za cca 3 týdny mi skončí druhé balení, tak přemejšlím, jestli mám jít do třetího, ale asi si ho půjdu předepsat, člověk nikdy neví, říkaj že se to má brát 3 měsíce, tak si to rád půjdu předepsat, stejně jsem už ty peníze ušetřil pomalu, tak co:-) Měj se hezky a hezký den všem. PK P.S. Jediný co se mi zatím nedaří, je přibírat, jestli jsem přibral 1 kg, tak je to moc, to se ráno vzbudím, dojdu na záchod a je to zase dole:-) Ale musím na sobě pracovat dál, nemůžu mít všechno hned:-)

No-One

Ahoj Petře, já na to taky pořád myslela, stejně jako ty.. teď už jen když jsem tady na diskuzi nebo když jsem ve stresu.. zato jsem se hezky zaoblila a z toho moc radost nemám a klidně bych s tebou měnila :o). No hlavně, že nekouříme. Já jedla Chmp tři měsíce, jen jsem si po 3 týdnech nekouření snížila dávku na polovinu 1/2 ráno a 1/2 večer a po 5 týdnech 1/2 ráno. Stačilo mi to a pak ke konci jsem brala ob den 1/2 asi týden a tak jsem nic nepoznala.. To první snižování se mi povedlo až napodruhé, poprvé to nešlo (asi po 14 dnech nekouření), objevily se abst.příznaky, tak jsem to zkusila opět po týdnu a už to bylo dobré. Tak zlom vaz a ať ti to utíká.

Taky jedna taková

Tož pašák nevím:-), ale je fakt, že z toho mám sama radost. Jsem asi trochu dobrodruh, protože druhé balení, tj. 15 den jsem prostě začala brát po půlkách - právě na základě té zkušenosti, že jsou to jen lehké záchvěvy...zatím to jde, dnů bez cigára je už i s dneškem 11...říkám si, že je to fakt asi rozdíl kouřit sice v podstatě dvacet let denně 5-8 cigaret nebo celou krabku. Já prostě kouřila sice málo, ale za to vytrvale, třeba i se zánětem průdušek. Ale možná na ty moje dávky ten vareclinin stačí v menším dávkování. No snad jsem to nepřehnala a nezakřiknu to, že...navíc musím říct, že představa smradlavýho popelníku mne dost odpuzuje. Jídlo chutná jinak. Fakt za těch pár dní, jak kdyby se smysly probouzely zas k životu. Je to jako když si nasadím brejle (nevidím dobře do dálky) a najednou jsou zřetelný detaily. Tož se všichni mějte a držte se.

čtenář

Dobrý den všem,ten kdo s tímto pánem měl jakékoliv neshody tak ho dozajista pozná :-)) Nekuřák: Jste bohužel NULY...27.4.2009 01:10:04....takže tohle rozhodně není pravý JC,ale zase jen provokatér. Takže vážený(vážená) nerozleptávejte zbytečně tuto diskuzi,která je pěkně rozjetá a velmi užitečná pro všechny odvykající !!! Mějte hezký den.

Mafos

Milá Mono, tak už je to 55 dní, co nekouřím. Už je to lepší. Na cigaretu nemyslím asi 15 hodin denně, ale asi 2 hod.Ne, to přeháním. Už se to opravdu dá vydržet. Štve mě, že jsem nevydržel loni. Už jsem mohl oslavovat 1 rok nekuřáctví jako ty. Nejhorší je moment, kdy si unavený sednu na zahradě na studnu, abych si odpočinul. Zde mně ta cigareta strašně chybí. Divím se, že každý tloustne. Já hubnu. Z 92 kg jsem na 72 kg. Možná vzbudím mírnou závist, ale nikomu nedokážu poradit proč. Čtením příspěvků se docela bavím. Vše mám za sebou s champixem. Já měl jeden velký problém. Měl jsem hrozné sny. Většinou o tom, ze jsem měl na stavbě smrtelný úraz a neměl v pořádku školení BOZ a podobně. Vždy jsem se probudil a trvalo mně dost dlouho, než jsem si uvědomil, že je to jen sen. Usnul jsem a bylo to nanovo. Tak jsem CH. přestal brát a to byl asi můj konec. Přeji Ti, abys neustále krásně voněla a abys už nikdy nezačala kouřit. Mafos.

Mafos

Milá Mono, tak už je to 55 dní, co nekouřím. Už je to lepší. Na cigaretu nemyslím asi 15 hodin denně, ale asi 2 hod.Ne, to přeháním. Už se to opravdu dá vydržet. Štve mě, že jsem nevydržel loni. Už jsem mohl oslavovat 1 rok nekuřáctví jako ty. Nejhorší je moment, kdy si unavený sednu na zahradě na studnu, abych si odpočinul. Zde mně ta cigareta strašně chybí. Divím se, že každý tloustne. Já hubnu. Z 92 kg jsem na 72 kg. Možná vzbudím mírnou závist, ale nikomu nedokážu poradit proč. Čtením příspěvků se docela bavím. Vše mám za sebou s champixem. Já měl jeden velký problém. Měl jsem hrozné sny. Většinou o tom, ze jsem měl na stavbě smrtelný úraz a neměl v pořádku školení BOZ a podobně. Vždy jsem se probudil a trvalo mně dost dlouho, než jsem si uvědomil, že je to jen sen. Usnul jsem a bylo to nanovo. Tak jsem CH. přestal brát a to byl asi můj konec. Přeji Ti, abys neustále krásně voněla a abys už nikdy nezačala kouřit. Mafos.

irena

tři týdny se u nás kopalo a stavělo a měla jsem odpojený počítač.Dnes jsem se konečně dostala na diskusi a vidím plno nováčků a moji mílí spolubojovníci z "dávných časů",všichni jsou tady a nekouří.Já už 115 dní. Musím popřát všem jubilantum Yvetě ,Pavče,Dadetě, samozřejmě No-One,Coudymu- když jsem měla 20dní žila jsem v tak veliké euforii z nekouření, ta se teď už vytratila - Petru Kupšovi i když ty mě mírně štveš jak někdo může chtít ztloustnout- Radce,Friduči-neboj se bude líp máš hodného manžela ten za tebou stojí i když ti kazí to nekouření,snad se v tomto polepší -taky jednu takovou,Máfose - pomalu závidím Moně tak krásné přání -a všechny ostatní kteří začínali se mnou. Ctěla bych k užívání léku říct jedno ,já přestala kouřit asi po měsíci užívání a to ještě s velkým sebezapřením. Po prvním měsíci nekouření jsem brala polviční dávku a druhý měsíc nekouření jsem začala švindlovat ,brala ho sem tam a úplně přestala Teď už stoprocentně vím že to bylo brzy protože absťáky byly a parádní ,přesně to co píše No-One.Primář v poradně mi doporučil nikotýnové pastilky s tím ,že čistý nikotýn není návykový, nebudu se tak trápit a nebudu mít ani takovou chuť k jídlu. Já to zavrhla a uděla jsem asi chybu teď už mám o 12 kg víc nepomohl ani nový orbit rek. Teď to mám tak ,že občas mám na cígo hroznou chuŤ , ale beru to ,že si zapálit už prostě nemůžu,tak si nacpu něco do pusy a s prominutím žeru.Jinak-No-One už tak 50 na 50 se dokážu kochat z jara i bez cigarety , občas si už i dovolím požít alkohol a odmítám se hádat s manželem abych se pak nemusela zklidňovat bez cigarety. Občas si myslím ,že už to bez ciga dlouho nevydržím,občas jsem pyšná jak jsem dobrá ale v každám případě se-NO One - škrábu v tvých stopách dál.Tak se statečně škrábejte se mnou.

Petr Kupsa

Ahoj Ireno, no na vysku 187 cm mi prijde momentalnich 73 kg porad malo. Budu spokojenej tak s 80 kg, ale ono to pujde casem, ne ze ne:-) Musime si hlavne verit a nejdulezitejsi je prece, ze nekourime. Hezky den. PK

irena

MaiMay na tebe jsem málem zapoměla,jseš dobrá (60) ale ty kila ti závidím a s těma kuřákama máš úplnou pravdu.Tak se borci držme---

Meky

Všechny vas zdravim.Uš dlouho jsem se tady neozval,to vite začlo byt krasně a najednou hodně práce a pořád v práci. Takže co napsat v ponděli 27.4. jsem měl tři měsíce bez toho smradu,citim se strašně dobře.Ch uš neberu 14 dni a i předtim to bylo takove jen tak někdy jo někdy ne.Chutě nemam vubec a stale mě to smrdi,což je dobre.Ch mi zustalo ještě asi na 14 dni,takže si ho dobře schovám kdyby přišla nějaká kryze. Jinak všem starym znamym přeji pevnou víru a všem novým vlastně to same.Konečně budu mit léto bez smradu ,huráááááá.

irena

Tak zítra to bude po 37 letech první voňavý huban pod rozkvetlou třešní

Mona

Gratuluju 100x k tomu,že se ti to daří odolávat kouření. Ted to dokážeš,uvidíš a za rok si povíme .To hubnutí ti ovšem moc závidím. Na to mám slabou vůli já.Shodím kilo a další týden 2 naberu.A ještě k tomu Champixu,já po něm měla taky děsný sny,ale někdy i dobrý,dokonce i pár erotických. To byla docela sranda.Máfosi,zkus se podívat ina tu druhou diskuzi-odvykání kouření. Tam se chystá ten sraz v Karlových Varech,třeba by ti to bodlo jet taky,jsou to samí fajn lidi.Měj se,užívej a na cigára nemysli.Hodně štěstí a zase napiš.Mona

Taky jedna taková

Přeji hezkou neděli všem. Řekla bych, že to jde skoro samo, ale je pravda, že zatím nebyla žádná zatěžkávací zkouška v podobě setkání s kamarádkama třeba v kavárně nebo tak něco. V práci máme zákaz, chodila jsem ven, tak prostě nechodím, kolem mne v podstatě samí nekuřáci. Doma jsem chodila na balkon, ještě tajne, aby syn neviděl, tak nechodím...ale ta kavárna, to bude asi jiný...zatím nemám v dohledu nic podobného, tak čím možná později, tím líp. Mějte se hezky.

Petr

Tak jsem pokořil 3 měsíce a pomalu se blíží 100 dní bez,1-2 prášky za týden,už jen když si je vzpomenu vzít,žádný absťáky

Mona

Irčo,ted jsem si přečetla celý tvůj příspěvek,držím ti moc palce a myslím,že to bylo moc těžké přestat pro všechny,ale já si řekla,že to tak bude a basta.Časem všechno přejde,i na smrt se dá zapomenout. Moje maminka 77 let kouří stále ale já nnemám srdce jí v tom věku buzerovat.

Martin

Dobrý den, jsem 3 dny bez cigaret a nic moc. Když si čtu vaše příspěvky, tak si moc nadějí nedávám protože a to je problém asi nás všech, mě to hrozně ale opravdu hrozně chutnalo. Nemám ani tak chuť na cigaretu, ale mám narušený můj denní režim. Po jaké době jste na cigaretu (dění kolem cigarety) přestali myslet?

Taky jedna taková

No, ono to asi nemizí nikdy úplně, ale ustupuje to...já to řešila tak, že když mne to napadlo, tak jsem si honem vymyslela, co udělám jiného a řekla si, jak jsem teda ten čas hezky využila. A teď to bylo v sobotu 14 dní a už mně spíš připadá podivný, jak ty lidi někde postávají a kouří...ale kdo ví, jak jsem psala, zatím jsem nebyla nikde v kavárně či hospodě, tak nemám asi moc co mluvit.

Pav-lik

Brý den bojovníci proti kouři, Možná si mě někteří ještě pamatuji, chodil jsem sem v loni v červenci a srpnu, kdy jsem začínal s odvykaním kouření. a jak jsem dopadl?? dobře. a ted jak se mi přihodilo, Kouřil jsem tak asi 4O let, měl jsem a pořad mám zdr,pronlémy, no neumíral jsem, ale jsem se rozhodl že po několikanasobném zkoušení nekouřit to zkusim s Champixem a protikuřackou poradnou.Vůbec jsem nebyl přesvědčen že to dokážu, říkal jsem -jestli to dokáží všichni lide na světě já to určitě nezvládnu, ale šel jsem do toho. Nakoupil jsem Ch.(nic jineho, podpůrneho co se ještě nabizí) kouřil dál a polykal CH: do vykouření všech krabiček cigaret co jsem doma ještě měl, bylo jich na 14 dnů. Típnul poslední cigaretu, a rano už nezapalil, taky nebylo co-)))) Chut byla obrovská, ale jsem odolaval a odolal první den(zázrak!) pak dalši a další dny bez cigaret, byl jsem na sebe pyšný a nikdy bych tomu nevěřil, ale jooo , kouřil jsem dál, ale jen ve snu-))) a to jsem si v tom snu ještě vynadal že sem slaboch. Ty sny pomalu ustupovaly, už jsem v nich nekouřil a zas třeba se v nich miloval, příjemnějši sen, že? a tak šel čas, najednou jsem zjistil že už ani po ránu ani po dobrem jidle-pití si nevzpomenu na cigaretu, To bylo asi tak po 4 měsících, cigaretový kouř mi však pořád nevadí, řekl bych že mi je lhostejný. a to si občas zajdu na pivko, chodím k sousedovi na kavíčko kde oba kouři a pod, prostě se nevyhybám kuřakáckemu prostředí, tak a je to už 10 měsícu, nekouřim a taky už nikdy kouřit nechci, Ještě maličkost, ty penize co bych prokouřil si ukládam a mám už něco přes 12000, třeba bude na dovču. Tak znova pišu: JDE TO!!! přeju vám všem hodně síly do odvykaní a vydržte, určitě se to vyplatí? Držím vám všem pěsti!

Dadeta

Ahojda lidičky v pondělí to bude 6 měsíců co jsem sekla s cígama a nekouřím. CHx jsem brala jen 2 měsíce a to jen půl dávky, bylo mi po něm blbě. Kouřila jsem 20 cigaret 35 let. Za ušetřené peníze jsem si dopřála akupunkturu na zlepšení zdraví a teď ještě mi zaplatí poplatky v lázních. Je to úleva nežít od cigarety k cigaretě. Nevstávat s myšlenkou, jdu si zapálit a ještě cígo a jdu spát. Na chaloupce to byl rituál, káva, panák, cígo a kochání se přírodou. Teď bez cíga mi to ještě všechno voní. Stojí to za to. Všem Vám držím palečky!!!!!!!!!. Zvládněte nejhorší zavyslost. Páček

Mona

gratuluji,je to super

Pavča

Pav-líku,blahopřeju a pamatuji si na tvé začátky....Mám podobné zkušenosti jako ty , taky se nevyhýbám kuřákům a jde to.Kouřila jsem 25 let 20 cigaret denně,při zdraví i nemoci...fuj!!! V neděli to bude 13 měsíců co nekouřím a je to super,svoboda,pohoda.....Všem vám přeju, ať to taky dokážete,fakt to stojí za to.Taky jsem prožívala období "co z toho života mám,už ani nekouřím...." teď jsem ráda,že jsem to zvládla a jsem na sebe pyšná...

čtenář

Dadeto nešiď,kouřit jsi přestala 15,12,2008 ,tak to bude teprve 5 měsíců, ale stejně jsi bomba ,že jsi to doklázala.BLAHOPŘEJEME !!!!!!!!

Dadeta

Nešidím, jen dlbě počítám. Mě to příjde stejně už věčnost, že nekouřím. A jelikož odjíždím do lázní, tak jsem už myšlenkama jinde. Omlouvám se jestli jsem někoho pobouřila. Je to paráda nekouřit. A děkuji všem, kdo mě v těch strašnej začátcích podrželi a dali motivaci.Mějte se jedu se kurýrovat. Páček všem voňavým!!!!!!!!!!!

No-One

Ahoj Dadeto, moc gratuluji a je fuk jestli je to 5 či 6 měsíců..nebudeme bazírovat na maličkostech, které jsou v tomto případě opravdu nepodstatné. Je to paráda a vím jak ti je, já budu 6-měsíčnice 13.5.!!! Juj, teď myslím na kouření už jenom když mi dojde, že vlastně nekouřím. Jinak sis už určitě také zvykla a ani ti to nepřijde. Blahopřeji i Janině, Petrovi a samozřejmě i Ireně, která mě statečně pronásleduje. Irčo, po půl roce je to naprosto v cajku, zaplaťpánbůh. Zlatý chmp, třikrát sláva.. Včera jsem byla na plicním na rentgenu po 25 letech a pličky mám O.K.. Tak vydržte, buďte silní a mějte se co nejlépe.

Irena

Dadeto blahopřeji k výročí ,je to paráda jak to utíká,je vidět,že máš v hlavě vše srovnáno.Ty jsi neměla takové ty pocity žes o něco přišla?Takové ty podivné pocity smutku. Zajímalo by mě jak na tom po této stránce jsou nebo byli staří nekuřáci (proberte to na srazu a dejte vědět ) Škoda ,že jsou KV tak daleko,jela bych taky, tak aspoń všechny zdravím

Vasana

Je to rok, co jsem s tim seknul a můžu říct, že je to nejlepší věc co jsem v životě udělal. Kouřil jsem od 14 let , 30-40 cigaret každý den, 26 roků bez přestávky. Nevěřil jsem, že někdy přestanu, a přestal. Dva měsíce jsem bral Champix a vyšlo to. Stavy jsem měl při abstinenci děsný, od deprese, apatie k euforii a zpět, několikrát za den. Nemluvě o záchvatech vzteku a zlosti. Raději jsem přestal pít kafe a pivo, protože bez cíga to byla nuda. Začal jsem běhat , abych to ze sebe vyhnal, až jsem se dusil na černých hlenech, které ze mě lezly. V noci se mě zdály sny(a ještě zdají), jak si kupuji cíga a slastně kouřím a pak jsem se probouzel naštvanej, že jsem to nevydržel.Ale vydržel. A tedˇ po roce, Lidi, to je paráda, všechno voní a chutná báječně a i ten nervák ve mně se nějak uklidnil.Tak vidíte, když to vydržel takový závislák jako já, potom Vy musíte úplně v pohodě. Držte se, jsem s Vámi.

Dadeta

Irčo, dík za blahopřání. Ale, jak mě upozornil čtenář mám jen 5 měsíců. Nevadí je to stejně paráda. A smutno mi po cigaretě není. Jen teď na jaře na chaloupce mi chyběla ta pohoda, kniha, káva cugáro. Jde to i bez toho smradlocha. Všechno mi voní. Cítím. Jedu si napravit zdraví a až se vrátím z lázní budete už úplná a největší paráda. Páček

janina

Zdravím všechny odvykače, dlouho jsem nic nenapsala, neb mi ochořelo prvně tělo a pak i počítač. 15.12.2008 jsem přestala hulit já, dadeta byla dřívější myslím. Chystala jsem se oslavit 100 dnů nekouření, ale místo oslav mi praskl jakýsi žaludeční vřed a to jsem ani netušila, že mám žaludek natož vřed. Takže chuť na cígo mívám furt, zváště toto první nekuřácké jaro, ale už se mi aspoň nezdají sny že si pokuřuju. A když mi lékař řekl, že nesmím kouřit, bylo mi veselo. Ireno taky byl po letech nepáchnoucí huban májový!! Držím všem pěsti, vydržme!!

janina

Zdravím všechny odvykače, dlouho jsem nic nenapsala, neb mi ochořelo prvně tělo a pak i počítač. 15.12.2008 jsem přestala hulit já, dadeta byla dřívější myslím. Chystala jsem se oslavit 100 dnů nekouření, ale místo oslav mi praskl jakýsi žaludeční vřed a to jsem ani netušila, že mám žaludek natož vřed. Takže chuť na cígo mívám furt, zváště toto první nekuřácké jaro, ale už se mi aspoň nezdají sny že si pokuřuju. A když mi lékař řekl, že nesmím kouřit, bylo mi veselo. Ireno taky byl po letech nepáchnoucí huban májový!! Držím všem pěsti, vydržme!!

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce