Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
ema

Len skúšam, či aj toto zotrú, ak áno, naše príspevky nie sú závadné, ale ...

Greena

,,

Greena

..

Greena

..

Greena

..

Xandra

po delší době jsem chtěla nakouknout na své oblíbené forum, které mi pomohlo jak 1/2 champixu a koukám jako blázen co se děje ??

pro všechny

......

Yveta

Napište na jake stranky jdete rada bych s vama zustala mame hodně společneho rada čtu vaše příspěvky co je to tady za blbost asi jim vadí ,že čím dal vic lidí přestava kouřit a už tolik nesypou penízky do drahých cigaret trhněte si nohou když jste takový pitomci,že rušíte tuto diskuzi

Jitka

tak koukám všechno vymazáno, i můj příspevěk a to fakt nechápu proč, nic hanlivého, jen lítost, že je tu vše promazáno. kde najdu podporu?

No-One

tady nás nechtějí

..

..

ema

Príspevok bol moderovaný.

Jitka

přijďte když nás tu nechtějí

IFKA

Stačí se zaregistrovat, najít diskuzi" Zkušenosti s lékem CHAMPIX - jak přestat kouřit."a můžete dosytosti diskutovat. Nikdo vás nevyžene, servr je super. Ahojky-IF

COUDY

Aojky,tak stale tady radi kazysvet?Ja mam dva mesice bez ciga.Byl jsem na diskuzi odvykani,ale neni tam nikdo znamy :o(,tak doufam,ze se to tady srovna.Mejte se hezky a snad tady dostanou lidicky rozum.A vsem krasny vonavy cerven :o)

Irena

Ahoj Coudy,kecáš,já tě znám ,ale taky si tam připadnu trochu opuštěná.To neva tak se seznámíme

mnfnvc

ahoj

a

ahoj,zkuste psát

a

ahoj,zkuste psát

a

ahoj,zkuste psát

a

ahoj,zkuste psát

a

ahoj,zkuste psát

a

ahoj,zkuste psát

a

ahoj,zkuste psát

No-One

Zmar, tak mnoho potřesení rukou k 2.měsícům nekouření!!! a jak se cítíš? Je to stále lepší, že? Ireno, co ty? co to jaro? Já s ním měla taky celkem problém, asi si člověk musí prožít všechny roční období bez cigára aby mu konečně přestalo scházet... Jinak je paráda, že nekouřím - když vidím kolem sebe známe jak stále hledají cigarety a musí si prostě dát... pohodička..

coudy

Ahojky,moc dekuji.Ja byl na odvykanikoureni.Doufam,ze se to tady da dohromady.No-One asi te zklamu,ale pocity zatim stejny.Kazdopadne bojovat rozhodne neprestanu a vydrzim dokud se to proste nezlepsi :o). Doufam,ze se Vsichni drzite?Jinak zitra mam 70.dni.Tak zatim ahoj

Vanavan

zdravím,tak 5-tý den nekouřím,užívám Zyban,je to lepší než bez něj ale nálada pod psa,nic mě netěší,svět šedý,jakoby bez naděje.......stav nic moc,chci ale vydržet.

coudy

Ahojky,kam pak jste se zatoulaly?Ze bych si psal sam se sebou :o) ?Vanavan zdravim.Tim zacatkem,ktery neni vubec prijemnny jsme musely projit vsichni.Uzivej si tu euforii a hlavne vydrz.Chod na diskuse tam najdes obrovskou podporu lidicek se stejnymi pocity.Ja nekourim uz dva a pul mesice a kdyz si me prectes od zacatku,tak zjistis,ze ani me pocity nejsou nic moc,ale jedno vim jiste!KOURIT uz nechci!Tak ahojky a piste

Jenny

zdravím vás všechny,mám takovou zkušenost,že jsem nemohla dýchat a už vůbec ne pomalu mluvit,tak jsem šla za doktorkou a ta mi doporučila CHAMPIX.Již po 5 dni jsem nekouřila a doporučila to i kamarádce,ale ouha...byla jsem stále podrážděná,v noci jsem měla děsivé sny,ráno jsem zaspávala do práce,pak jsem jela jako šílenec v obci 120km po ránu,v práci jsem dřevařka se na mě sesypalo dříví,byla jsem vyčerpaná a nakonec mě ten slavný lék dohnal až k SEBEVRAŽDĚ. Nikdo si neumí představit,jak mě to složilo.Neměla jsem zájem o nic,ani o děti-mám 15 a 6 let. Měla jsem myšlenku jen vzít auto a zabit se.Nakonec jsem se zhroutila a ocitla se v léčebně v Černovicích,kde jsem potkala svého kamaráda,který se snažil taky přestat kouřit,takže jsme na to dva. Kamarád kouří a já ne,zatím!!! Hodně štěstí s CHAMPIXEM !!!

Willi

Jena: jsi typicky priklad toho proc je tento lek na predpis. Divim se, ze ti ho lekar predepsal i kdyz je dnes mozne vsechno. Pokud jsi sama na sobe pocitovala spatne priznaky proc jsi ho neprestala brat? Tvuj prispevek je cely nejaky divny. Co by jsi doporucila za alternativu? Abych pravdu rekl moc ti neverim.

Jenny

ahojky nevím,co mám doporučit za alternativu,snad jen kdo to nezkusil,tak newí. Champix je náwykowý,a hnal mě prostě tak že jsem se složila ,na netu dcera našla sebevraždy,infarkty myokardu pocity úzkosti,plačtiwost atd. A to wšechno jsem měla i já,manžel mi dokonce champix dowezl i do léčebny,lékařka mi radila ho wysadit,měla jsem wýpadky paměti, ale wšechno se sprawilo. Nechci to nikomu wywracet,aby to bral nebo nebral.Já jen poukazuji na to,jak jsem po champixu dopadla já.A jak jsem psala na konci předešlého dopisu,tak nekouřím.Takže wšechno zlé je k něčemu dobré. SNAD!!! Jenny

Lena

Jenny, jakou máš diagnózu - ty asi bereš antipsychotika, že ??!! To se nemá s Champixem kombinovat.

Jenny

Ne,neberu žádná antipsychotika,jen jsem chtěla poukázat na to,co to se mnou udělalo CH.

Lena

Jenny, tipla bych si, že se léčíš (nebo jsi se léčila) s nějakým psychiatrickým onemocněním a bereš ( nebo jsi brala) nějaká psychofarmaka. Je divné, že tě poslali rovnou do PL Černovice. Je lákavé všechno svést na Champix, ale příčina bude asi někde jinde. Champix NENÍ návykový, ale anxiolytika a některá antidepresiva ano. Jenny, s jakou diagnózou se léčíš?

Jenny

neberu nic a ani se neléčím a jsem úplně w poho asi to bylo jen delirium.A jak jsem se ocitla w PL?? Jednoduše-chtěla jsem spáchat sebewraždu manžel wolal doktorce a ta to zorganizowala,neměla jsem jiný řešení,mluwil se mnou prý i psychiatr,ale už si to moc newybawuju,napsala jsem dopis na rozloučenou to si taky nepamatuju,tak je to snad jen náhoda nebo jsem fakt debil?? Kdybych byla debil,tak jsem zawřená w PL a nejsem doma a nepeču dorty a nic by mě přece nebawilo??Nikdy jsem se neléčila s antidepresiwama. Mám hodnýho manžela,děti sou super,tak že já bych jen tak pro nic za nic neskončila w léčebně?? Kouřila jsem 18 let-15-30 cigaret denně,tak si myslím,že to musí mít nějaký následek---D E L I R I U M !!!

Jenny

neberu nic a ani se neléčím a jsem úplně w poho asi to bylo jen delirium.A jak jsem se ocitla w PL?? Jednoduše-chtěla jsem spáchat sebewraždu manžel wolal doktorce a ta to zorganizowala,neměla jsem jiný řešení,mluwil se mnou prý i psychiatr,ale už si to moc newybawuju,napsala jsem dopis na rozloučenou to si taky nepamatuju,tak je to snad jen náhoda nebo jsem fakt debil?? Kdybych byla debil,tak jsem zawřená w PL a nejsem doma a nepeču dorty a nic by mě přece nebawilo??Nikdy jsem se neléčila s antidepresiwama. Mám hodnýho manžela,děti sou super,tak že já bych jen tak pro nic za nic neskončila w léčebně?? Kouřila jsem 18 let-15-30 cigaret denně,tak si myslím,že to musí mít nějaký následek---D E L I R I U M !!!

Jana

Milá Jenny,jak tady čtu tvůj příspěvek, tak si čím-dál tím myslím, že buďto nejsi v pořádku ty a nebo já..:-)na jednu stranu píšeš -"zhroutila a ocitla se v léčebně v Černovicích,kde jsem potkala svého kamaráda" a na stranu druhou píšeš-"Kdybych byla debil,tak jsem zawřená w PL a nejsem doma a nepeču dorty a nic by mě přece nebawilo?? " Pravda se zřejmně ukrývá někde uprostřed..:-) Osobně jsem Champix užívala vloni a to po dobu 5měsíců bez jakéhokoliv vysazení a žádná podobné pocity jsem nezažívala a ani nejsem závislá. To je má zkušenost s Champix, takže se přikláním k názoru Leny. Přeji prima den bez cigaret všem.

No-One

Milá Jenny, přikláním se k ostatním, že tvůj příspěvek je poněkud prapodivný... ať už se jedná o tvůj sloh, používání W místo v (to dělají dnešní náctiletí a ne lidé po třicítce), ale proč nám to vůbec píšeš?

janina

kráčím jako Irena ve tvých stopách a právě jsem oslavila díky champ půlroční výročí!!

coudy

Ahojky vsem.Mooooc blahopreji k vyroci.A jak se citis?Ustoupila chut a takove to nutkani?Jinak ja mam zitra 80.dni.Uz se priblizuji 3.mesicum a prvni stovce.O tom se mi v breznu ani nesnilo :o)).

No-One

no to je paráda!!! moc vám oběma gratuluji!!! ale že je ten kopec vysoký, co?? Mám pro vás jeden poznatek (pachovou značku), každý měsíc, zhruba 5 dní jsem hrozně nervozní, neklidná, plačtivá (brečím i u reklamy na psí žrádlo a není to premenstruační syndrom, leda pomenstruační) a v tu dobu mám děsný chutě na cigáro... chjoo a ten našeptávač... dej si jedno!!... asi se to bude týkat neklidné hormonální hladiny (což ti Coudy nehrozí a já ti to tak závidím!). A to jsem minulý týden oslavila 7 měsíců! Jinak si takřka nevzpomenu, ale tohle je trochu očistec a velký boj, doufám, že to někdy skončí protože já se nevzdávám, to radši chcípnu :o)). Takže vyhlídky pro tebe Coudy jsou dobré, po těch třech měsících se to láme a už je fakt dobře. Janino, ty s tímhle problém nemáš? já nevím, kolik ti je (mě 41) možná to má souvislost s věkem, nebo s tím, že já vždy kouřila o stopéro když jsem byla nervní. Jinak vám všem tady držím pěsti, ať se vám daří!

coudy

Ahojky,moc dekuju No-one.Opravdu me todle moc povzbuzuje a dodava silu :o))).Jinak si zaslouzis velky obdiv,za 7.mesicu.To je proste uzasny a stejne tak velky podekovani za podanou ruku,kterou nas(novacky) tady vedes a pomahas nam.Takze DEKUJEM :o).PETR KUPSA uz se dlouho neozval a spousty dalsich.Kdepak jste?

Jitka

Tak to čtu a všichni co tu chodíte - celkem Jenny chápu, já mám taky po champixu divné pocity, nemůžu spát, a proto jsem ho brát přestala, pravda, od té doby se stydím jít k doktorce. Ale právě proto se chodí na kontroly a tam by měl lékař upravit dávkování. Ono když se na mne něco hroutí, tak taky jednám někdy zkratkovitě - to že jsem jela autem a představovala si - kdybych neuhla - tak narazím do stromu, to jsem zažila už taky, ale to je dávno. a nikdy jsem nebrala antidepresiva. Teď se mi to taky všechno složilo jako domeček z karet - děti dvě dospělé - bez práce, já taky bez práce, za chvíli mi končí podpora a vůbec nemám představu kde vezmu na splátky. když jsem byla asi před 10 lety bez práce, tak mne manžel poslal na měsíc - k rodičům - domů. Teď mi to taky řekl, protože jsem říkala, že už to asi nezvládnu, řekl - jeď domů. ale já už nemám kam. Tam kde jsem vyrůstala mi nic pane neříká. Takže já Jenny celkem chápu, ale ona má dortíky, takže tam se může vyřádit, když jí to jde a je šikovná a jestli pod tímto nickem vystupuje na jistém serveru, tak asi její výrobky znám. Já si taky radši našla koníčka, protože jinak bych se zbláznila - sedět doma a čumět do zdi nebo na televizi. Jenomže - sice neblázním, ale pořád kouřím. a navíc přibírám, protože nemám pohyb. Ono už můj obvodní lékař poznal, že když si přečtu kontraindikace u léku - tak zásadně mám ty příznaky, které tam bývají napsané. Nezlobte se, že jsem se tu tak rozepsala, ale já jenom - neodsuzujte Jenny, že to tu takhle napsala.

Marek

Ahoj,ješte mi není 18 ale mám velký zájem přestat kouřit. Kouřím asi 5 let tak 8-15 denně.Slyšel sem ze champix opravdu pomahá těm co nemají vůli jako já.Skoušel jsem spoustu prípravku od žvíkaček az po náplasti pořad je to jen nikotin.Na pár dnů přestanu ale v patek kouřím znovu. Nevíte prosím někdo jak bych se dostal k tomu to zázracnemu přípravku aniž bych musel navštívit lékaře který by mi to asi stejně nepredepsal protože mi není tech...18. Děkuji za odpověď

lena

Marku, Champix může být předepsán lékařem, i když ti není 18. Otázka je, jestli bys to s pomocí lékaře nemohl zkusit jinak, přece jen ještě nekouříš dlouho a tak moc. Zkus se podívat na www.od vykanikoureni. cz - jsou tam adresy a kontakty na centra pro odvykání kouření, tam ti pomůžou.

hanule

Ahoj,pročítám si tady vaše příspěvky a chci vám všem poděkovat.Díky champixu již nekouřím asi 5 0dní.První dny jsem také nemohla spávat aleto s e časem upravilo.Druhé balení champixu užívám jen 1x denně a stačí.

Maimay

Ahoj zdravím všechny nováčky i pokročilé odvykače.Dlouho jsem se nehlásila.Panovaly zde podivné zmatky.Myslela jsem,že už tuhle naší diskuzi nekdo odstřelil.Proto mám strašnou radost že vidím známá jména(No-One,Coudy atd)Takže všichni ještě jednou AHOJ a hlásím 120 dní bez smradu.Shrnutí- na cígo mám chut pořád ale dá se to dobře zvládat.Champix už neberu měsíc měsíc a pul.Zhubla jsem 6kg.Miluju sport který jsem obdivovala maximálně v televizi. Změnila jsem naprosto svuj životní styl a LÍBÍ SE MI BÝT NEKUŘAK.Jenom pořád trošku nesnáším kuřáky,protože jim stále závidím to jejich flákání a klábosení.Jo a mimochodem už mužu i konečně pít kafe.Což jsem si první 3 měsíce netroufla.Takže pro všechny.Držte se jde to a život bez smrtáka je fakt až na drobný mráčky LEPŠÍ a vonavější.A pro Jitku-zkus začít cvičit.Klidně doma u telky.Budeš mít hned větší chut do života.Nikdy není tak dobře aby nemohlo být líp.Pa a hodně štěstí

Maimay

Málem jsem se zapoměla ozvat na tvoje chutě.Musím říct že je mám taky.Asi tak 3-5 dní v měsíci.A je to přesně v období kdy mám chutě i na čokoládu.Takže to asi bude opravdu souviset s našima hormonama.Je mi 39.Tak se začínám smiřovat s tím že (snad) ještě 10 let budu odolávat pár dní v měsíci nejen čokoládě ale i cigáru.Myslím,že tohle malý potrápení se dá zvládnout a je 10000lepší nehulit.

janina

jojo, chutě mám taky, ale dá se zvládnout. Bohužel nabrané bůčky nejdou dolů, jsem postarší a líná:-)) Je fajn, že tahle diskuze zase funguje, je to velký pomocník. Všem držím palce v boji s nikotinem

Petr Kupša

Ahoj, delší dobu jsem se neozval, poněvadž jsem myslel, že tato diskuse byla zrušena. Rád bych se s vámi podělil o pár zkušeností a možná i dal pár rad pro nově začínající. Možná jsem jeden z mála co se vám tady k tomu přizná, ale já jsem se stal opět recidivistou, a 6. června si dal cigaretu a do dnešní doby asi 40 kusů, což není moc, ale pořád to vyjde tak na 2 denně. Jenže vám musím taky říci, proč tomu tak bylo. Champix jsem začal užívat 3. dubna, 14. dubna jsem přestal uplně kouřit, vše mi šlo, jak po másle, říkal jsem si,jak je champix skvělá věc(on skutečně je), fyzický příznaky mi zmizely uplně, cítil jsem k cigaretám odpor, sportoval jsem, na fotbale se mi dařilo, chtěl jsem přibrat, motivaci jsem měl obrovskou. Zhruba do půlky května jsem chx bral pravidelně, smál jsem se lidem co kouří, plíce se mi pročistili, cejtil jsem, jak se mi lépe dýchá, akorát jsem byl pořád takovej prázdnej a bez života, to jediný mě trápilo, když nepočítám přírustek na váze,(viz mé příspěvky na jaře) což bylo vedlejší. Jenže zhruba tak někdy 15. května, jsem chx začal vynechávat, ani ne úmyslně, prostě jsem si nevzpomněl ani, že bych ho měl užívat, neboť jsem necítil potřebu kouřit, fakt jsem na ty cigára nemysleĺ. Vzal jsem si ho jen tehdy, když jsem pocítil slabé nutkání, tzn. třeba jednou denně, nebo obden. Navíc jsem si řekl, že do dalšího balení už nepůjdu, když potřebu kouřit nemám a taky jsem chtěl blbec ušetřit. Jenže osudového 6. června jsem měl nějaký splín a zapálil si, a od toho datum do dnes cca 40 cigaret. Chci to řešit dál, champix za to nemůže, je to jen moje blbost, že jsem nedodržel dávkování, jinak si myslím, že bych za chvíli oslavil 90 dní bez cigaret. Proto jestli můžu doporučit všem začínajícím tzn. i opět sobě:-).-( dodržujte dávky, chápu, že to neni nejlevnější, já taky takhle přemejšlel, přitom jsem prohulil už desítky tisíc, hlavně nemyslete si, že když vám hned zmizí fyzický příznaky, že jste z toho venku. Skutečně dodržujte dávkování, já dříve nebyl kdovíjaký silný kuřák, ale alespoň se z toho teď dokážu poučit(doufám:-), nikomu nic nevyčítám, našel jsem chybu u sebe a to je důležitý myslím. Champix je skvělá věc, určitě pomůže hodně lidem a doufám, že i na podruhý mě:-)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce