Narůstá počet dětí, které trpí vadou řeči. Následkem může být nepřijetí a odklad docházky. Podle odborníků je potřeba vady řeči podchytit včas, a nezbytné je i zapojení rodičů.
Jeden konkrétní dotaz mám. Když jste si brali navečer neurol nebo něco na uklidnění, mohli jste si vzít ještě prášek na spaní? Já jen, abych se ráno vůbec probudila. I když to jsem si říkala taky, když mi doktorka předepsala silnější lék na spaní zolpin a pak jsem po něm celou noc neusnula. Tak jsem se zase vrátila ke stilnoxu. Brali jste ho někdo? Jak na vás účinkoval? Mně dá maximálně tři hodiny. Teď to dělám tak, že si jdu kolem půl jedenácté lehnout, zkouším, jestli se to povede, odpočívám, běhám na záchod. Kolem půlnoci se zvednu, jdu na počítač nebo žehlit a ve dvě si vezmu prášek. Když jsem si ho vzala dřív, byla jsem ve dvě ráno vzhůru a čekala, až se rozední. Já mám taky dost stresující práci - jsem novinářka v deníku, ale pořád mě to baví i když je to frmol od nevidim do nevidím. Přepracování je podle mne to hlavní, co mě do toho stavu dostalo - všechno stíhat, každému vyhovět, ráno do školky, v poledne pro dceru, s klukem probrat školu, uklidit alespoň trochu. Zjistila jsem, že nemám žádné koníčky. Večer jsem si sedla před televizi a bylo mi jedno co dávají. Teď se bojím o muže, protože je to také trochu workoholik, ráno vyrazí do práce v sedm se vrací, pak pomůže s dětmi a zase si sedá k počítači. Když už jsem byla v současném stavu a probudila se ve dvě v noci a on byl u počítače, dostala jsem tak panický strach, aby se mu nepřihodilo to, co mě, že jsem byla úplně hotová. Trochu to pochopil, teď je ale navíc ještě většina práce na něm. Jsem moc ráda, že jsem tuhle diskuzi našla, žes ji Moone založil. Je to od vás povzbuzující, navíc člověk může srovnávat, že to, co se dělo s ním, se děje i u jiných. Řekla bych, že zatím nejrychleji dopadla Levanka. Je to tak? Moc jí to přeju.
Přidat nový komentář