Ahoj, odepsala jsem, ale najednou mi to z obrazovky zmizelo, tak snad se to někde neobjeví později. Xanax beru tu nejmenší 0,25 mg dávku a raději už nečekám na nějakou stanovenou dobu, ale hned když cítím, že by mi to mohlo přerůst přes hlavu. I když dneska jsem si říkala: Vydrž aspoň do desíti. Nejhůř je mi po ránu, což nechápu, protože by měl být člověk odpočinutý, v noci se přece není z čeho stresovat. Ráno se ale celá třesu a je mi hrozně, někdy trvá i hodiny, než se rozjedu. Naopak navečer a večer funguju líp, i když běžná pohoda to taky není. Xanax mi pomáhá i se spaním, na rozdíl od minulého týdne už spím minimálně pět či šest hodin, přestože se během té doby tak třikrát probudím, pomalu se mi vrací i chuť k jídlu, dokonce jsem po téměř dvou měsících vypila i kafe. Dřív jsem na něj vůbec neměla chuť. Čokoládu ale nemusím pořád, i když jsem jí předtím byla schopná sníst na jeden zátah. Přes den se snažím alespoň chvíli odpočívat, ale moc mi to nejde. Raději jsem v pohybu, protože když si lehnu, je mi hůř. Bohužel jsem prošvihla jeden měsíc, takže jsem padla hlouběji, než jsem možná musela. Objednala jsem se totiž k psychiatričce po internetu, ale když jsem přišla do ordinace, zjistila jsem, že má dovolenou. Nepodívala jsem se, jak dlouho a objednala se znovu. Naštěstí jsem si telefonem ověřila, že dovolená trvá a objednala se potřetí. Ještě předtím se mi podařilo sehnat na doktorku mail, napsala jsem jí, co se děje, v jakém jsem stavu a ona mi urgentně odepsala, že se domluvíme, ať jí zavolám. Ještě předtím jsem se stihla objednat počtvrté. Vždyckyi dorazila smska, že vše proběhlo ok. Když jsem jí ale v pondělí zavolala, řekla, že ten den nemůže, ať přijdu v pátek. No a v pátek neordinovala. Volala jsem jí, psala sms a ani se neozvala. Byla jsem z toho úplně hotová. Kamarádka mi pomohla rychle sehnat náhradní doktorku, která tu první znala, a bohužel se jí to prý stává častěji. To nechápu. Já si ji přitom vybrala proto, že se na úzkostné stavy a deprese specializuje a to, co jsem od ní četla na internetu, mi přišlo srozumitelné a profesionální. Ale řešit teď co by, kdyby je zbytečné. Určitě to nepřišlo naráz, jen jsem dřív ty signály nezaregistrovala. Večer jsem si dala skleničku vína nebo panáka na uklidnění, byla nervóznější na děti, protože mě rozčilovaly hlouposti, čučela na televizi, abych vypnula. No a pak to ve mně prasklo.... Nejdřív jsem myslela, že se mi ucpaly cévy, nemohla se nadechnout a skončila v nemocnici. Tam vyloučili všechny interní potíže, řekli, že to může být od krční páteře, ale neurolog nic mimořádného nezjistil. Nakonec jsem skončila na čtrnáct dní na rehabilitaci, než jsem začala tušit, že ten problém bude i jinde. Tak jsem si vybavila, že Alda také několikrát skončil na pohotovosti... Teď jsem v napětí, protože furt čekám, kdy ta mrcha znovu zaútočí. Když se vám to stalo, byli jste na to připraveni? Dokázali jste to pak líp zvládnout? Nebo se pak naopak bojíte, až se zase změní nálada? Já se v tom zatím plácám, raději dopředu nikomu nic neslibuju a neplánuju. Mejte se. Marcela
Přidat nový komentář