Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Citalec a Neurol-zkušenosti s užíváním

Již potřetí se léčím z depresí. Poprvé to bylo před pěti lety. Potom byl čtyři roky klid. Bohužel se situace tentokrát opakovala znova již po roce. Pokaždé (a vypadá to, že i tentokrát) pomůže léčka Citalecem v kombinaci s Neurolem. Neurol postupně není potřeba a Citalec jsme brával vždy přibližně asi 5 měsíců. Tentokrát to vypadá, že u Citalecu zůstanu déle, aby se nemoc nevrátila. Chtěl bys se podělit o zkušenosti s léčbou i problémy samostnými. Mějte se a kdo má chuť tak napiště. Díky.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
R

Ahoj! Teď je to desátý týden, co užívám Citalec. Poslední tři týdny jsem se cítil dobře. Je fakt, že kromě léků mi pomáhala ještě jedna změna v životě. Seznámil jsem se totiž přes internet s jednou slečnou. Nejdřív jsme si psali pak i volali. Hodně mi to pomáhalo. Sám nedokážu říct, co na mě mělo větší vliv - jestli ty léky nebo ona. Asi obojí. Bylo to vážně super, že ta deprese odezněla. Jenže podlední dva dny se mi vrací. Od včerejška se cítím mizerně. Asi vím i proč. Poslední víkend jsem za tou slečnou jel. Bylo to moc přijemné a milé setkání. Když jsem se vrátil, tak jsem o tom přemýšlel. Přesto, že to bylo moc příjemné setkání, mám v sobě i nějaké pochyby o budoucosti toho vztahu. Jen mě zaskočilo, že mě to tak rozhodilo, že se ta deprese vrací. Dneska jsem zase unavený, ve stresu, sevřený. Taky je vidět, že ty léky nejsou všechno. I přesto, že je užívám, tak se mi deprese vrací. Já teď jen doufám, že je to dočasné. Ty tři týdny totiž byla obrovská úleva.

Maruška

Ahoj! Dýl jsi nepsal, myslela jsem si, že je Ti dobře. Mrzí mě, že už né! Taky si myslím, že deprese ovlivňuje více věcí než jen léky. Mě je posledních pár dní lépe, víc jsme si povídali s manželem a taky svítí sluníčko. Ale trápí mě taky jedna věc. Od té doby co mě psychiatrička navýšila citalon z 20mg na 30mg potřebuju mnohem víc spát. V noci spím 8 až 9 hodin a odpoledn(když pustím dětem pohádku) spím 2 hodiny jak zabitá. Od května se budu vracet do práce, budu vstávat brzy ráno a o odpoledním spaní se mě může jen snít.. Tak nevím jestli to zvládnu. Když si teď nelehnu odpoledne mám pocit, že přestávám myslet a fungovat. A když někdy pomyslím, že by se mohla deprese vrátit, jak píšeš,tak mě z toho není vůbec dobře... Tak se držme! Přeju Ti aby se to s tou slečnou ještě vyřešilo a pochyby i deprese zmizeli! M.

R

Ahoj Maruško! Díky za podporu. Mně bylo skutečně už dobře. Já měl takovou radost. To byla taková úleva. Já prostě najednou fungoval normálně. Poslední dva dny se deprese ale vrátila. Je to pro mě šok. Přitom tu slečnu jsem zase tak moc neřešil. Přesto mi je zase hůř. Cítím se sevřený, jako bych měl zúžené vědomí. Každému je ale špatně asi jinak. Ty moje nervy si prostě dělají, co chtějí a já je nějak nedokážu ovlivnit. Já užívám 8 týdnů dávku 20 mg a první dva týdny jen 10 mg. Spím naštěstí normálně. Dnes jsem ale vůbec nemohl vstát. Ještě, že nevadí, když přijdu pozdě do práce. Sluníčko na mě bohužel vůbec nepůsobí. Jestli potřebuješ tak hodně spát, tak tak spi. Chápu ale tvojí obavu s tím návratem do práce. Prober to s doktorkou. AD užíváš už 5 týdnů, to už ti asi účinkují. Navíc se cítíš lépe. Maruško, drž se. Ještě jendou díky za podporu. Ať je ti jen lépe.

Jirka

Nebojte se antidepresiv i když každému musí sednout něco jiného, brante se neurolu a rivotrilu, mám sám s nima zkušenost. zdraví Jirka

R

Ahoj! Ve čtvrtek a pátek jsem se po třech týdnech, kdy mi bylo dobře, cítil zase mizeně. V sobotu mě od rána bolela hlava, ale když to přešlo, tak to bylo dobré. Včera, v neděli, to bylo zase horší. Odpoledne jsem byl unavený, rychleji mi tlouklo srdce a do hrudi a do rukou mi vystřelovalo takové pálení nebo mrazení. Přesně tohle jsem měl, když jsem začal AD užívat. Dneska, v pondělí, jsem zase unavený a srdce mi tluče zase rychleji. Pěkně mě to štve, protože mi vážně už bylo dobře. Asi ty AD přestávají fungovat :-(. Napadlo mě, že by to taky mohlo souviset s počasím. V podstatě se mi stav zhoršil, když se tu drasticky oteplilo. Tak nevím, jestli na tu změnu nereaguji takovým způsobem. Nebo je to tím, že podvědomě v sobě řeším tu slečnu, se kterou jsem se setkal. Vědomě ji moc neřeším. Zítra jdu k doktorce. Všechno s ní proberu. To jsem zvědavý, co mi řekne.

Maruška

Ahoj R! Taky, mě to překvapuje, že se Ti deprese zase vrací. Nevím, čím by to mohlo být, napadá mě jen jestli Ti doktorka nezvedne dávku, ale nevím.. Já jsem byla o víkendu u rodičů, sama bez manžela a dětí. Dosyta jsem se vyspala, chodila jsem na procházky a četla si z bible. Odpočala jsem si krásně, ale zjistila jsem, že neumím být moc sama. Tak nějak se na mě valily věci, které jsem měla v podvědomí zasunuté. Nebylo to moc příjemné. Na jedné procházce u řeky, která hodně hučela se mě udělalo špatně. Měla jsem zase pocit, že nemůžu dýchat, zeslábly mi nohy a tlouklo mě srdce. Musela jsem od toho hluku pryč a pak už jsem to rozdýchala. Tento stav jsem měla taky na začátku léčby a teď už přes dva týdny ne. Tak je možná normální, že se něco z deprese ještě občas vrátí, než budeme vyléčený. Držím palce ať Ti je dobře a napiš jak jsi dopadl u paní doktorky! M.

R

Ahoj Maruško! Díky, že jsi mi napsala. To, co popisuješ je ta panická ataka? Myslím, jak se ti udělalo špatně u té vody. Jak píšeš o té samotě, tak moje deprese je samotou přímo způsobená. Já mám v sobě nějak nastaveno, že život bez partnerky nestojí za nic. A to mi dělá ty problémy. Já bych si moc přál, aby mi to, že jsem bez partnerky, nevadilo. Jak to ale udělat, nevím. Navíc teď už s tou slečnou vlastně nějaký vztah mám. Ona je ale z daleka, takže si akorát hodně telefenonujeme. Je to úžasně milé. Mám v sobě ale i zmatek, protože nevím, jakou ten vztah má budoucnost. A asi z toho zmatku se mi vrátila ta deprese. Ale to jsou jen mé dohady. Možná tam hraje roli i ta prudká změna počasí. A nebo mi přestávají fungovat ty AD... Držím ti palce, ať je ti dobře.

Maruška
1x

Myslím, že to byla panická ataka, nevím proč se zase objevila, asi tím strachem z velkého hluku..Dříve jsem jí měla mezi více lidmi, na cvičení, v kostele, v obchodě... Jak píšeš o té samotě, tak to mám asi stejné. Taky si nedovedu představit být sama, ale zase bych to ráda uměla být víc samostatná. Myslím si, že je nějak dobré umět být sám. Že pak, i ve vztahu, jsou ty lidi svobodnější, i když spolu. Ale jak na to taky nevím. Třeba nám to někdo tady v diskuzi poradí... Zítra Ti budu držet palce!

R

Ahoj Maruško! Tak jsem byl dnes u doktorky. Všechno jsem jí pověděl. Prý mám teď ty úzkosti, protože uvnitř řeším tu slečnu. I když, jak už jsem psal, sám se to snažím neřešit. Ale je pravda, že něco uvnitř to vyvolává různé otázky - jak se to bude vyvíjet dál, jestli je to to, co hledám, co mám teď dělat, jak se mám zachovat. A tyhle všechny myšlenky vyvolávají tu úzkost. Léky mi nijak nezměnila. Na ty mé myšlenky a následné stavy žádné léky nejsou. S tím mi antidepresiva nepomůžou. Prostě můj problém je silnější než antidepresiva. Prý potřebuji psychoterapii, aby pro mě ten partnerský vztah přestal být tak důležitý. Dala mi kontakt na psycholožku. Snad mi to pomůže. Já si taky vážně moc přeju, aby mi to, že jsem sám bez partnerky, nevadilo, aby mi to nevyvolávalo deprese a úzkosti. Snad se mi podaří se z toho dostat. Maruško, děkuju ti za podporu a přeji ti, ať je ti jen lépe.

Maruška

Ahoj R! To je dobře, že půjdeš na psychoterapii. Třeta ty úzkosti z toho, že nemáš partnerku, můžou souviset s něčím co jsi prožil v dětství. Myslím, že s paní psycholožkou určitě příjdete na to v čem to vězí... Budu Ti držet palce! Já se mám docela dobře, začínám víc pracovat a připravuju se na návrat do práce. Ale když se stane něco nečekaného ještě mě to rozhodí. Zrovna dnes ráno jsem byla na ortopedii s prostředním synem, máme to k doktorovi 10 km. Doktor tam nebyl, odvolali ho k operaci. Dělá tam moje známa a nedala mě to vědět, řekla mě to až tam. Hned beru osobně, že to snad udělala schválně a nechala nás tam zbytečně přijed. Docela mě to zkazilo náladu.. Opatruj se! M.

Zuzka

Ahoj,chtěla jsem vás všechny jen pozdravit,je mi teď celkem fajn,jsme čerstvě přestěhovaní,byla jsem i na pracovním pohovoru,neurol se mě týká tak maximálně jednou do týdne,takže pohodička.Přeju to i vám ostatním.Ahoj

R;

Ahoj Maruško! Díky za podporu. Pomáháš mi, máš pro mě pochopení. Snad mi ta psycholožka pomůže nějak přetrhat tu vazbu mezi tím, že jsem bez partnerky a tou depresí a úzkostí. Spousta lidí přece nemají partnera a žádné deprese nebo úzkosti nemají... Z té nevydařené návštěvy u doktora si nic nedělej. To se prostě stává. To je život. Budeš citlivá bytost a ty prostě všechno moc prožívají. Teď, když čteš moje řádky tak už jsi nejspíš zase v pohodě. Mně ta úzkost docela kolísá. V tomhle okamžiku to ještě jde. Na velikonoce jsem se domluvil s tou slečnou, že za ní zase pojedu. Tak to snad bude zase příjemný víkend. Po víkendu se ozvu, jak na tom jsem. Ty si užívej sluníčka a ať je ti jen dobře. Držím palce.

Ina

Zdravím Vás všechny. Píšu až teď, protože jsem měla chřipku a týden mi nebylo dobře. V práci jsem si vzala náhradní volno a dovolenou - marodit se teď nevyplácí. S citalecem se opravdu cítím lí, nejsem tolik unavená a beru ho necelý měsíc. Všem Vám přeji pohodové velikonoční svátky, sluníčko a veselou koledu. Ina

Maruška

Ahoj R! ´Taky Ti děkuju za podporu a pochopení! Hodně jsi se mě pomohl na začátku problémů. Měl jsi pravdu, když jsem četla tvé řádky bylo mě už zase dobře. To je velká naděje, že bude zase dobře, I Tobě a všem tady! Přeju Ti krásný velikonoční víkend u té slečny! M.

Maruška

Všem vám přeji krásné velikonoční svátky plné slunce a naděje! Zuzko, jsem ráda, že už nemusíš brát tolik neurolu! Přeju Ti ať jsi v novém bytě šťastná! Ino, díky za velikonoční přání a přeju stále hodně energie! M.

Icik

Ahojte, všichni už to tu napsali přede mnou, není třeba se opakovat. Tak jen přeji všem krásné svátky a těším se po Velikonocích, až napíšete, jak jste se měli. Pa Icik

Jana

Icik, moc te prosim. V diskusi o spoustu stranek zpet (asi pred rokem) jsi psala o nejakem relaxacnim dychani, ktere Ti pomaha situaci zvladnout. Mohla bys mi prosim na [email protected] napsat jak ses to/kde naucila?? Dekuji Ti moc J

RENATA

AHOJÍK "eRko", ...tak si tady po dlouhé době pročítám zase příspěvky...a vidím, že někteří jsou na tom líp někteří zase hůř...ale to je asi normální v začátku užívání AD...s tím rychlým oteeplením mi taky není zrovna nějak fajn, řekla bych, že je mi hůř a asi budu potřebovat navýšit dávku...ale počkám až co řekne můj psy...tak jak čtu ve Tvém životě je nová slečna...to je fajn jestli se s ní cítíš hezky...jen si to užívej a dál bojuj s depkou...věř tomu, že bude líp, protože ono bude jen to chce se nevzdávat...přeju všem hezké velikonoční svátky....pááá Renata

RENATA

...přeju Vám krásné prožití svátků velikonoc...

Maruška
1x

Ahoj R! Tak jaké jsi prožil velikonoce u slečny? Já jsem se měla dobře, jen ta příprava (úklid, jídlo..) mě dala trochu zabrat. Zase mě bolela hlava, ale naštěstí né dlouho. Dnes jsem byla na kontrole u psychiatričky. Léky mám zatím stejné, Citalon 30mg. Na kontrolu jdu za měsíc, kdyby mě bylo dobře bez výkyvu, tak mě sníží dávku zpátky na 20mg. Přeji Ti dobré dny! M.

R

Ahoj Maruško! Ahoj Renato! Moc vám děkuju za vaši podporu. Velikonoce u slečny byly milé a přijemné. Úplně dobře mi ale nebylo. Úžasné je, že ona ví o mých problémech a přesto mě přijímá i s nimi. Co se týká budoucnosti toho vztahu, tak je to složité. Přesto, že je mi s ní dobře, tak to asi není úplně to, co bych chtěl. Jinak pořád se necítím vůbec dobře. Ta deprese se prostě vrátila. A to užívám AD... Jsem unavený, má úzkostné stavy, rychlejší tep. Prostě spíš tak přežívám. Taky jsem zjistil, že mám zvýšenou teplotu. Je fakt, že jsem si teplotu neměřil od té doby, co užívám Citalec. Je možné, že mi tu teplotu zvyšuje on. Příští úterý jsem objednaný k psycholožce. Snad mi to nějak pomůže. Držte se a ať je vám jen lépe.

R

Ahoj Renato! Ještě jsem chtěl říct, že je mi líto, jestli je ti poslední dny hůř. Možná to vážně může být tím, že po zimě přišlo hned léto. Ty na tyhle změny reaguješ dost citlivě. Doufám, že když čteš tyhle řádky, tak už je ti lépe. Držím palce, aby ti dobře bylo.

R

Ahoj Maruško! Ještě jsem chtěl říct, že jsem rád, že jsi velikonoce zvládla dobře a že i jinak se máš dobře. Jsem rád, že ti AD pomohla. Ani si nestěžuješ na nějaké vedlejší účinky. To je taky dobře. Hlava občas bolí kde koho, z toho si nic nedělej. I když nepříjemné to je. Vím, o čem mluvím. Mě totiž hlava bolí dost často. Měj se hezky.

RENATA

AHOJÍK "eRko", ...chlape jedne to Ti nemusí být líto, že mi není zrovna hej, aj můj psychiatr mě na to upozorňoval...prostě jsou dny kdy je Ti líp a kdy zase hůř. Když to porovnám od toho prosince tak je mi celkově výrazně líp zvládám normálně domácí povinnosti, holt mám výkyvy nálady a myslím, že je to spojený nejen s počasím, ale i s osobním životem...starosti a tak podobně...takže organismus se brání...a i zdraví lidičkové mají jarní únavu tak co to potom má dělat s náma...ale nevzdám to...vím, že bude dobře a myslím si že během toho prvního půl roku je tohle všechno normální...že to bude kolísat a že budou výkyvy. Jůůůůa já jsem ráda, že Ti to tak dobře klapetkuje s novou slečnou a že Tě bere takovýho jaký seš...prostě že má pro Tebe pochopení tak bojuj dál chlape a věř tomu, že fakt bude líp...dyť podívej tady na diskuzi kolik se jich tady uzdravilo...měj se fááájn Renata

R

Ahoj Renato! Díky za podporu. Ty máš úžasnou víru. Pořád říkáš, že víš, že bude líp. A máš pravdu. Ono líp bude. Jsi veliká bojovnice. Držím palce, aby jsi starosti překonala a bylo ti zase líp. Se mnou je to složitý. Já má depresi přímo závislou na partnerském vztahu. Něco ve mě si asi myslí takouvou blbost, že už mi nidky nebude dobře, že už nikdy nebudu mít hezký vztah. Přitom vím, že je to nesmysl. S novou slečnou je to fajn, ale nevím, jakou to má perpektivu. Navíc je daleko. Potřebuju přetrhat tu nesmyslnou vazbu mezi tím, že když nemám vztah, tak to vyvolává depresi. Bylo úžasné, jak se mi v březnu udělalo líp. Já už si připadal zase skoro normální. A pak se všechno vrátilo. Už zase mám problém ráno vstát. Ty mě ale inspiruješ! Bude líp. Dostali se z toho ostatní, dostanu se z toho taky. Držím palce, ať je ti dobře.

Maruška

Ahoj R! Jsem taky ráda, že jsi se měl se slečnou o velikonocích dobře. Jen mě trochu mrzí, že píšeš, že ten vztah nějak není úplně ono.. Uvidíš, třeba ještě bude! S tou vzdáleností by se to asi pak dalo vyřešit, třeba si najít bydlení někde uprostřed... A ty deprese jsou potvůrky, ale taky věřím jako Renata, že se uzdravíš! Mě je dobře, jen mám strach jak zvládnu nástup do práce, už za dva týdny! Tak se všichni držme! M.

R

Ahoj Maruško! Tobě je už docela dobře, tak návrat do práce určitě zvládneš. Uvidíš. A co se mě týče, vážně nevím, proč se mi přitížilo. Poslední dva týdny mám dost takové úzkostné stavy, mám stále zvýšený tep, jsem i hodně unavený. Možná se mi přitížilo, protože nevím, jestli mám pokračovat v tom vztahu s tou slečnou. Vážně nevím. Dnes mi bylo trochu líp než včera. Teď večer mi je docela dobře. Večer je to vždycky lepší. Přes den to bývá horší. Držím palce, až je ti pořád dobře. A děkuju za podporu.

RENATA

AHOJÍK "eRko", ...no jistě, že bude líp...mě ADéčka zase znovu postavily na nohy a pomalu začínám mít energii. Prostě řeším život ze dne na den a nic neplánuju so budoucna to mě jen stresuje. Beru to 4 měsíce a něco a to je podle mě furt krátká doba se uvidí až tak po půl roce tak chlape nikam nespěchej...připrav se na to, že to kolísá.... ...a teď k tomu jestli pokračovat ve vztahu nebo ne. Chlape musíš vědět co Ti říká srdce...podle mě tím se řiď! Miluješ ji??? Pokračuj v tom směle dál...ona Tě jen podpoří. Ale jestli je dotyčná jen nějaká náhražka a nebo jen nějaké ujištění, že seš schopen dalšího vztahu...tak to podle mě rychle utni...bude Tě to jen vyčerpávat a to v téhle chvíli není pro Tebe vůbec dobré. ...jen můj názor...tak to prostě cítím, ale všechno stejně záleží jen na Tobě. Měj se zatím fajn a drž sa chlape...nevzdávaj to...dojdeš taky do cíle jako spousta jiných tady co psali na diskuzi. JASAN!!! Čáááu Renata.

R

Ahoj Renato! S tou slečnou to bylo tak. Seznámili jsme se přes internet. Ona žije hodně daleko. Vlastně si chtěla jen psát. Mě bylo blbě, sotva jsem přežíval, tak jsem si řekl, že si s ní začnu psát, že aspoň přijdu na jiné myšlenky. Takhle jsme si psali celý únor. Jak jsme si psali, tak jsme se poznávali a začal se mezi námi tvořit nějaký vztah. Oba jsme se cítili osamělí, tak nám to hodně dávalo. Pak jsme si začali volat přes internet. Překvapilo mě, jak si úplně přirozeně povídáme. Mně se začalo dělat lépe. Myslel jsem, že mi konečně účinkují ty AD. Takhle to bylo asi tři týdny. Se slečnou jsem se domluvil, že za ní na víkend pojedu. To bylo konce března. Setkání to bylo moc milé a příjemné. Ostatně my se už dva měsíce znali, jen jsme se ještě neviděli. I když to byl moc milý víkend, vrátil jsem se s pochybami, jestli je to to, co hledám. Nějak jsem to v sobě začal řešit. No a za dva dny přišlo léto. Mně najednou začalo být hůř a trvá to do dnes. Asi jsem prostě zareagoval na to že to není ono. Nic méně jsem za slečnou jel i na velikonoce. Už předtím a i tam jsme se o tom bavili. Takže ona všechny poje pocity a pochyby zná. Zatím to bereme tak, že nám ten vztah něco dává. Jsme k sobě hodně otevření a upřímní. Sám nevím, jestli to skončit nebo to nechat žít. Už se známe skoro tři měsíce. Rozhodně chci být co nejvíc upřímný, nic nenalhávat sobě ani jí. Ještě k mé depresi. Ta má deprese má příčinu jen v tom, že něco ve mě nevěří, že budu mít šťastný a spokojený vztah. I když já si to nemyslím. Mně připadá, že se mi možná udělalo lépe, protože jsem si s tou slečnou začal telefonovat a ten vztah na dálku se tak zintenzivnil. Myslel jsem, že mi účinkují ty AD. Asi větší vliv než AD měla ta slečna. Jenže pak se mi potíže vrátily. Poslední tři týdny jsem zase unavený, mám problém ráno vstát, často cítím úzkost, mám i zrychlený tep. A to užívám AD. Fakt mě až fascinuje, jak se mi večer vždycky udělá lépe. To přesně ukazuje, že to je nějaká nerovnováha v mozku. Tak by na to ty AD zabírat měly. Ale asi na mě moc nepůsobí. Doktorka nechce měnit ani dávku ani léky. Říká, že na ty moje stavy léky nejsou, že potřebuji psychoterapii. Já závidím vám všem, kterým AD pomohla… Ono se to určitě zlepší. Nakonec se mi bude zase dobře. Snad se mi podaří změnit nějaké nastavení v sobě, tak abych byl spokojený, i když jsem sám. Renato, moc ti děkuji za podporu. Měj se co nejlíp!

Ivča

Ahojky, četla jsem tyto stránky a chtěla jsem se s vámi podělit o mé pocity a poprosit o radu co se týká tabletek zn. Citalec..Jmenuji se Ivana a je mi 47let a už čtvrtým rokem chodím k psychiatrovi ( před čtyřmi roky na jaře mi umřel tatínek a tím vznikli mé problémy( úzkost, strach, slabost, panika…) dostala jsem od paní doktorky tabletky zn. Asentra, ty mi trošku pomohli nic méně váha šla na horu a tím vznikli i mé další problémy a to ze zády. Paní doktorka mi je vysadila a dostala jsem místo toho tabletky Neurol a Citalopran. Neurol beru neustále nic méně Citalopran mi paní doktorka vysadila jelikož , na mé psychické stavy to nepomohlo a opět jsem měla hrozné problémy co se týká mé váhy. Tak že jsme stále na neurolu. Jak jsem přibrala na váze tak problémy ze zády zůstali, a mé pocity co se týče psychického stavu se teď dostavují začátkem jara a odeznívají konec léta, bylo to tak každým rokem, až tento rok je to opravdu neúnosné( panika, strach, mam strach jet autobusem, jít do metra, strach o sebe, úzkost, slabost, klepu se, hlavu mam jak když tam mam kilo kamení. Došla jsem si na veškerá vyšetření co se týká, neurologie,interního vyšetření,magnetická rezonance páteře, krevní vyšetření, gynekologie, jelikož tyto stavy co prožívám se mohou dostavit i při přechodu, nic méně, vše, až z té gynekologické stránky, kdy teď půjdu na operaci, je vše v pořádku. Nejdřív jsem si tedy myslela opravdu, že je to spojené s tím přechodem, mam už na to věk, bohužel, když se zeptám své gynekoložky tak mi to ani nevyvrátí ani nepotvrdí. Paní Psycholožka mi doporučila teď brát k Neurolu i ten Citalec, bojím se toho, jestli mi to pomůže, jestli opět nenaberu za půl roku 15 kilo jako s Asentrou a Citalopranem? Moc vás prosím o radu. Předem děkuji moc.

Icik

Ahoj Ivčo, neboj se antidepresiv. Jak je začneš brát, nesmíš se večer přežírat a myslím, že váha se ti nehne. To co píšeš, to znám, pomohlo mi rozebírání mých stavů s psycholožkou a AD. A taky čas. Neboj se o sebe, bojuj, je to tvrdé, ale všem nám někdo občas odejde na věčnost, s tím se musíme smířit. Měj se a zase sem písni. Icik

KATKA
1x

PROSIM NAPISMI MAM STRACH PRAVE STE VAHY BERU SEROXAT [email protected]

Icik

Jani, to je dlouhé popsat, raději si kup knihu od Praška - Jak se zbavit napětí, stresu a úzkostí. Vyplatí se investovat do tohoto čtení. Nebo si jen zadej do vyhledavače na netu relax. dýchání, určitě se ti toho vyloupne dost. Ahoj, Icik

Jana

Moc diky Icik. Neco si sezenu. Hodne zdravi a stesti vsem

Jana

Moc diky Icik. Neco si sezenu. Hodne zdravi a stesti vsem

Levanka

Ahoj všichni, držím vám palce, vězte, že bude líp a na nějakou depresi si ani nevzpomenete, jako třeba já (ťuk tuk), ze staré party už sem nepíšeme, což znamená, že jsme se uzdravili a už máme jiné starosti. Já jsem v tom byla pár měsíců po uši, půl rok to nebylo ono, celý rok jsem pak byla relativně ok, ale nejistá až teď je to snad dobrý, ale sklony k dep mám stejně, to vím a musím se hlídat, když je sebemenší náznak tak prevence - zvýšit citalec z 10 na 20, víc sportu, odpočnout, přepnout. Tak se držte.

Ina
1x

Ahoj všichni skvělí neznámí. Už od velikonoc jsem nepsala, ale čtu si vaše příspěvky pravidelně a jste opravdu kamarádi. Citalec 10 beru od 14.3.2009, šest týdnů jsem se nepoznávala - plná energie, žádná únava... Poslední dny jsem zase unavená. Nevím možná to je mojí alergii, všechno teď kvete, bydlím u lesa, všude je pyl...A nebo je to z rehabilitací, co mám teď předepsaný na to operovaný rameno .Už v úterý si budu musel dojít k obvodní paní doktorce pro další balení a 16.5. jedu do Prahy k tomu ortopedovi, který mi Citalec předepsal. Všem vám přeji pěkné prožití prvních květnových dnů.Ina

Romana

ahoj,tak se k Vám přidává další bloudící duše:(.Je Mi 24 let a mam krásnou zdravou holčičku,s přítelem vycházíme naprosto skvěle,tímpádem bych měla být happy...a přece,moje problémy začaly už po porodu.To mi každý říkal,takové stavy jsou po porodu normální,všechno se dá dokupy...dalo..léto i zimu,Vánoce,to všechno jsem přežila docela v poho.Ale od letošního března je to bída,začlo to bloklou krční pateří od toho závratěmi,nasledovaly rehabky a pak jsem se zase začla nepoznávat,nejdříve hrozné úzkosti,pořád z něčeho strach,že se třeba malé něco stane apod,.pocity na omdlení jakmile jsem jen vešla do obchodu myslela jsem,žeto je můj konec,dále nechuť cokoliv dělat,pořád jen brečím a přitom nemám duvod prostě děs.Tak jsem se vypravila ku svému obvodákovi,ten mi dal napsat jakýsi psychotest a výsledek?Středně těžká ažtěžká deprese a úzkost+panická porucha takže mi předepsala Citalec 1Omg 1x ráno a pak Neurol dle potřeby a 25.května jsem objednaná k psychiatrovi,dost se té návštěvy bojím,nevím co mě tam čeká...dneska jsem brala osmou tabletku Citalecu,a rána a dopoledne v podstatě přežívám,celá se třesu a jsem strašně nervozní,odpoledne a k večeru už se to lepší...já vím,že musím vydržet ale zvlášť s mojí povahou(jsem hrozná citlivka)to jde těžko,zvlášt když vím,že místo abych se radovala ze života a z mojí krásné holčičky jen se budím každé ráno s obavou jak mi zase bude...:-(přeju všem ať ty naše depky jsou už konečně pryč!!!!

Jana

Ahoj lidicky lecim se se na psychyatrii uz dva roky a uz jsem to nemohla vydrzet a pani doktorka mne poslal k psychologovi tak jsme vlastne zjistili ze dva roj´ky uz se lecim zbytecne ze to mam vsechno v sobe tak vsem doporucuji rict sve psychyatricce aby vas poslala i k psychologovi treba vam to pomuze....Jinak ted beru citalon a jeste nejaky novy prasek Tiapridal-tak jsem se chtela zeptat jestli stim nemate nekdo zkusenosti??diky za odpoved hlavne to nezvladejte a neberte neurol je to nejvetsi svinstvo...zkuste to nahradut necim jinym...

Icik

Ahoj Ino, ochladilo se a sem tam zaprší, snad tvá alergie bude už lepší. AD ti dobře zabírají, budeš jedna z mála, co tak rychle reagují. Měj se dobře ! Romano, trošku si tady počti a uvidíš, že za pár týdnů taky uvidíš zlepšeníčko. Psychouše se neboj, připrav si otázky, klidně si i napiš, na co se budeš chtít ptát a co ti není jasné. Budete probírat, co tvůj stav zapříčinilo a jak z toho ven. Motivaci máš - partnera a malou, tobě to půjde samo, jen začít. Mějte se lidičky a písněte, co a jak u vás. My malujeme byt, děláme nějaké opravy na baráku ( tedy firma maká, já uděluju příkazy a manžel platí) a stejně si čas najdu kouknout sem a nahodit pár řádek. Icik

Maruška

Ahoj všem! V pondělí jsem nastoupila do práce. Už mám tedy první týden zasebou! Měla jsem z toho strach, jak to zvládnu, ale je to dobrý! Dobře mě dělá pocit, že jsem potřebná a ohodnocení od ostatních. Citalon beru dál (už 2měsíce a týden). Iciku, obdivuji Tě, že tak dlouho píšeš a pomáháš ostatním, i když Ti je už dobře. Díky za všechna povzbuzení! Co se týče psychiatričky mám také velice dobré zkušenosti, není se čeho bát, Romano, spíš naopak! Zdravím taky eRko a Zuzku Jak se máte? Co nového? Ať je vám všem dobře! M.

RENATA

....seš dobrááááá Maruško držím pěstičky jen tak dál...

RENATA

AHOJÍK "eRko"... ...tak jak se daří chlape??? Se mnou je to jednou nahoře jednou dole...pořád bojuju...byla jsem na kontrole u cvokaře...je s mým stavem docela spokojený ani mi nezvýšil dávku AD...prej to chce ještě čas...za dva měsíce jdu na kontrolu tak se uvidí...prej až pak se budeme bavit o nějakém nastoupení do práce a o snižování dávky ADéček...tak se opatruj a zase písni jak na tom seš...páááá Renata

pavel

AHOJ LIDI SEM NAZAČATKU,DEPRESE MAM ASI OD ČERVENCE LONSKYHO ROKU KDY SEM OMDLEL S PŘEPRACOVANOSTI ,NO A ODTY DOBY TRPYM DEPKAMA MAM OSEBE STRACH .U LEKAŘE SEM EŠTĚ NEBYL ,ZNAMA MI DALA NEURON 0,25 TAK NEVYM JESTLY HO MAM BRAT ,PORADTĚ MY DIKY ZA KAŽDOU RADU.......

Icik

Pavle, raději se objednej k doktorovi. Tam si pořádně popovídáte a uvidíš, co ti on předepíše a poradí. Sem tam zobnout Neurol ti nijak nepomůže, na tohle nespoléhej. Icik

RENATA

PAVLE....určitě co nejdřív zajdi k lékaři i k obvodnímu...Neurol Tě nevyléčí potřebuješ antidepresiva...fakt...už to neodkládej a val!!!

PAVEL

AHOJ RENATO DIK ZA DOPIS ,ZROVNA DNESKA JSEM V PRACI MLUVYL S KOLEGINI A TAKY MI ŘIKALA ŽE NEUROL NENI NA DEPRESE ALE NA SPANI A ŽEJE NAVYKOVEJ TAK ŽE HO VYNECHAM A ZAJDU K DOKTORCE .JINAK POZDRAVUJU VŠECHNY CO MAJ DEPKY NEVYM SME NĚAKY SLABY A NEBO UŠ VYČERPANY,ALE BUDEM BOJOVAT COVI NATO LIDI? AHOJ VŠEM.........

Ina

Ahoj lidičky, koukám co nás přibývá, je skvělé jak si dovedete pomáhat a podporovat se. Maruško, moc Ti přeji spokojenost v práci. Co vlastně děláš - obor? eRkovi přeji pohodový vztah s jeho slečnou a všem ostatním, pokroky v léčbě. Minulou středu jsem si došla k obvoďačce pro recept na citalec, čekala jsem výslech a ono nic, jen ano napíšu. V sobotu jedu po 2 měsících k ortopedovi do Prahy - ten co mi předepsal citalec. Alergie naštěstí ustoupila, konečně minulý týden několikrát sprchlo. Na rehabilitaci ještě chodím. Pá všem Ina

R
1x

Maruško, super, že jsi zvládla nástup do práce. To jehorší máš za sebou. Držím palce, aby ti bylo už jen dobře. A jsem rád, že ti Citalec pomohl. Renato, nic si nedelej z toho, že tvůj stav kolísá. Mně kolísá taky. Bojuj dál. Buď ráda, za všechny chvíle, kdy ti je dobře. My to zvládneme a zese bude úplně dobře. Ino, jsem rád, že ti Citalec taky pomohl. Z toho, jak píšeš, je cítit, že ti je vcelku dobře. Holky, bojujte, ať je vám dobře. A nic si nedělejte z výkyvů. Všechno se přece mění, jednou jsi dole, jednou nahoře. Já Citalec užívám 15 týdnů. Bohužel nemám moc pocit, že by mi pomáhal. Asi mám depresi, na kterou neúčinkuje. Za 14 dní jdu k doktorce. Asi mi ale neřekne nic nového. Začal jsem chodit k psycholožce. Je vážně dobrá. Snad mi to pomůže. Já jsem vděčný za každou chvíli, kdy je mi líp. Hrozně zajímavé je, že mi přes den bývá mizerně, ale večer se to většinou zlepší a je mi docela dobře. Máte to taky někdo tak? To by ukazovalo na depresi, na kterou by antidepresiva zabrat měla. Snažím se si nějak pomoci sám. Můj dálkový vztah se slečnou trvá. Hodně mě ale omezují ty moje stavy. Nemám sílu ho teď řešit. Ten vztah mi ale hodně pomáhá. Snažím se taky často chodit běhat. To mi dělá moc dobře. V dubnu jsem byl 12x. V květnu zatím 5x. Držte se všichni a ať je vám jen lépe a lépe.

Maruška

Ahoj! Ino, jsem kuchařka. Vařím na základní škole. Dnes jsem pekla kuřata, děti byly spolkojené..:-) V sobotu Ti budu držet palce ať u ortopeda dobře dopadneš a rameno máš co nejdříve zdravé! eRko, mrzí mě, že Ti AD pořádně nezabírají. Ale jsem ráda, že chodíš k psycholožce, s ní určitě uděláš hodně práce na sobě. Líbí se mi, že se snažíš užít si každé dobré chvíle. Na to se také chci zaměřít. I všední věci prožít jako hezké chvíle. Všem přeji jen samé hezké dny! Maruška.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce