Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Asentra 50

Máte, prosím někdo zkušenosti s AD Asentra? Dostala jsem je od lékaře na svoje úzkostlivé depresivní období asi před přechodem. Nikdy jsem žádné prášky nebrala, snažila jsem se vše zvládnout sama ale už to nešlo, hodně mě to komplikovalo život.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
František

Zdravím všechny debatníky.Chtěl bych se s Vámi podělit o pár poznatků ze dnů minulých.Předem musím říci,že se nyní cítím docela dobře,ačkoli mám občas mírně pochybné myšlenky ve smyslu,zda zvládnu příchozivší situace.Ale dokážun se s tím vyrovnávat a v podstatě vše zvládám bez obtíží.Mám za sebou první týden dovolené,měl jsem zde dceru s přítelem a protože se nám nechtělo jen sedět doma,byli jsme na několika akcích,ze kterých bych se v minulosti dozajista klepal a byly by pro mne velikým vypětím.Byli jsme u otce na chalupě,kde se našlo dost různé práce,od štípání dřeva po drobné úpravy elektriky,anebo sečení trávy.Dcera měla jeden den závody (jezdí parkur)tak jsme strávili den na koních.V pátek jsme s přáteli podnikli výlet do malebné Telče,navštívili jsme zámek atd.Těch akcí bylo víc,nebudu Vás tím unavovat.Píšu to hlavně proto,aby Ti,kteří s léčením začínají a jsou stále na pochybách a stále čekají na ten den D,kdy už jim konečně bude dobře,viděli,že po určitém čase,který je velmi individuální,po velké dávce trpělivosti a sebezapření,opravdu přijde doba,kdy si budou moci užívat život,téměř jako dřív.Neříkám,že mám vyhráno,to ještě zdaleka ne,ale posunul jsem se v léčení někam ke snesitelné části,tam,kde je panika sice ve střehu,ale dá se zvládat pomocí sebejistoty.Každý z nás se musí ve svém léčení naučit se svými potížemi pracovat a měl by si najít cestu k tomu,jak se jim dokázat vzepřít a odhánět je od sebe.Je to ale velmi dlouhý proces a ačkoli já tady nyní píši veskrze pozitivně,neznamená to,že mne nemůže potkat nějaká krize,která se mne zase bude snažit srazit na kolena.Pokora vůči našim potížím je taky důležitou složkou léčení,člověk si musí stále uvědomovat,že nemoc je ještě tady a že se jen tak nevzdá,nebo - li - že je mi jeden den dobře,ještě neznamená,že druhý nemůže být mizerně.To platí po celou dobu léčení a mnohdy i po vysazení léků.Za sebe musím říct,že mám nyní po více než dvou letech zase pocit,že si dokážu něco užít a těšit se na to.Prošel jsem v životě mnohými peripetiemi a když se to všechno sečetlo a snoubilo s mojí povahou,vyvinul se z toho startovací proces mých potíží.Každý člověk prochází v životě různými stresy,někdo si je ale nepřipouští.Bohužel my ano a proto si musíme projít touto bitvou,která nás tak omezuje a ždímá z nás poslední zbytky sil.Nesmíme ale ztrácet víru ve zlepšení,i když se třeba necítíme dobře,příkladem budiž Kačka a Jitka.Vše zlé je pro něco dobré,díky tomu,co nyní prožíváme se vyvíjí naše duše,formuje se naše myšlení,dokážeme o životě víc přemýšlet a vážit si nejen života samotného,ale každé sebemenší hezké chvíle,kterou nás osud obdaří.Žijeme z přítomnosti a dokážeme se radovat i z maličkostí,což mnoho zdravých lidí nedokáže.A to je na naší nemoci pozitivní,z toho můžeme čerpat síly do budoucna.Z Jižních Čech pozdravuje František.

megi

ahoj františku to je nahoda mi sme byli v Telči zrovna dneska prohlitka zamku a jezdili sme na lotce byla to parada ale nějak od včerejška je to takovy nic moc nevim čim to je dělali sme na zahradě a ja to asi přehnala nebo byto mohlo byt tím že v sobotu asi odpoledne sem vubec nevěděla jestli sem si vzala prašky asi ve 4 hod odpoledne sem si je teda vzala a do tet nevim jestli sem si ty davky vzala 2krat jestli mi rozumíš tak nevím jinak v telči to městečko je moc pěkne a ten šašek u zamku byl taky supr tak paaa a pište

kačka

milý františku, připadá mi, že je nějaké dobré období,či co, protože i já jsem takřka úplně v pohodě, sice trochu tam něco je, ale třes nyní nemám a připadám si jako nejšťastnější člověj na světě :o)..a to jen proto, že je mi prostě fajn..my byli na víkend v Krkonoších s manželem, včera jsme dali 15 km chůze po Kozích hřbetech ...máme to rádi a jednou v létě vypadneme do Špindlu a celou sobotu chodíme, zastavíme v boudách na kafíčku, jídle atak........moc na vaá všechny myslím a přeji vám, aby jste byly co nejdříve lepší a lepší !!!! Františku, jsem fakt ráda, že je mi , skoro, jako kdysi..ale asi nebudu vejskat, protože to může zase přijít...mějte se co možná nejlépe!!! pište!!! papa

Monča

Ahoj všichni, jsem moc ráda, že je vám líp! Mě je pořád hrozně. Ad už jím přesně 27 dní a je to na houby. Předevčírem mi bylo fajn, to byl snad jediný den, dokonce jsem se těšila. Byla jsem tak ráda, že ad začínají zabírat, ale druhý den mě to srazilo pořádně na kolena. Od rána mi bylo zle od nervů, motala se mi hlava, klepaly ruce, byla jsem úplně mimo, opět derealizační pocity, hrůza děs. Dnes je to to samé, dokonce mám ještě ke všemu knedlík v krku. Už mám strach, že mi ad nikdy nezaberou :-(. Megi a co ty, už je to lepší? Mějte se všichni moc krásně a ať je jen a jen líp!!!!

kačka

Moni!!!! Vydž!! měla jsem to také..ještě to nebude ono..a vidíš, že jeden den byl dobrý, tak organismus zná i to dobré, takže je otázka času, kdy těch dobrých dnů bude víc a víc!! Opravdu, věř mi. Procházela jsem si tím samým.Byla jsem ráda, jak AD zabrala a hup, druhý den nanovo a ještě horší. 27 dní není tolik.. Počkej a pokud do týdne nepocítíš úlevu, zkus poprosit o jiná AD. Jejich nástup vůbec nebude stejný, jako u Asentry, neboj se toho kdyžtak!!! Papa

megi
1x

ahoj moni u me jakštak ale zrovna včera a dnes to není ono pracovala sem hodně na zahradě seklismejí byla hodně zarostla a ja hrabala travu asi 5 hodin a pak sem si možna rano zapoměla vzit cipralex a tak odpoledne sem si radši vzala takže nevim jestli sem si dala davky 2 nebo 1 ze spožděním jestli mi rozumíš moni 27dní je malo víš psichiatr mi řikal že se to hodnotí až po 3 měsících ale jestli ti bylo dobře tak je to dobre znamení víš muže ti byt 1den dobře a pak 3 dny šup na hovínko to je normalní přeju ti at vydržíš paaa a piš

megi

ahoj moni u me jakštak ale zrovna včera a dnes to není ono pracovala sem hodně na zahradě seklismejí byla hodně zarostla a ja hrabala travu asi 5 hodin a pak sem si možna rano zapoměla vzit cipralex a tak odpoledne sem si radši vzala takže nevim jestli sem si dala davky 2 nebo 1 ze spožděním jestli mi rozumíš moni 27dní je malo víš psichiatr mi řikal že se to hodnotí až po 3 měsících ale jestli ti bylo dobře tak je to dobre znamení víš muže ti byt 1den dobře a pak 3 dny šup na hovínko to je normalní přeju ti at vydržíš paaa a piš

megi

moni víš ja beru cipralex 15mg a taky mam vykyvi beru jej skoro 4 měsice ja to mam na depresi a uskost víš asi před tydnem sem si řekla že AD určitě zabrala začla sem se dívat zradosti naTV hodně sem papala smala se bylomi fajn ale v sobotu asi ve 4 odpoledne sem uplně zapoměla jestli sem si rano v 6 vzala prašky tak sem je dosebe hodila až ve 4 tak nevim jestli sem si vzala 2 davky nebo 1 davku z octupem 10 hodin tak sem takova rozhozena nervozní a unavena víííš tak se mějte paa

Monča

Ahoj holky moje! Moc děkuju za podporu! Já už jsem kolikrát zoufalá. Vždycky, když je mi líp, tak si myslím, že ad už zabraly, ale z toho je mi pak zase třeba 3 dny hrozně. Jeden den jsem se už i těšila, ale byla to chvilinka. Pak mě to zase srazí na kolena. Přesně jak píšete. Kačko a ty znáš i ty derealizační pocit? Tohle mě zabíjí nejvíc!!! Megi radši si ty prášky hlídej a nezapomínej, a´t si to ještě nějak nerozhodíš! Holky a taky býváte takové zmatené? Já se třeba soustředím na jednu věc a na druhou už mi to nejde. Dřív jsem mohla mslet a řešit deset věcí najednou a teď vůbec. Je to normální? Mějte se krásně!

František

Ahoj Mončo,neskládej zbraně,je to přesně tak,jak Ti to napsala Kačka.Ještě nějakou dobu Tě to bude srážet na kolena.Pocity derealizace a nesoustředěnost jsou normální průvodní jevy na počátku léčení.Pramení to z toho,jak se cítíš a jak stále čekáš na nějaký pokrok.Je to naprosto normální,prošli jsme tím všichni a podobně jako Ty jsme z toho byli vykolejení.Teď je moc důležité,abys byla silná a vydržela tyhle nepříjemnosti,které Tě tolik omezují.Já vím,že je to hrozně těžké,ale nezbývá Ti nic jiného,než se do toho pořádně zakousnout,zatnout zuby a bojovat.Ono to zlepšení je velice pomalé,postupuje to malými mravenčími krůčky.Proto je třeba být trpělivý a vydržet.Uvidíš,že se Ti to vrátí v podobě úlevy.Zdraví František.

megi

ahojmoni jo jo přesně jak piše františek není co dodat dívej na mě mam skoro 4 měsice užívaní a taky mě to sraží stoho si nic nedělej mam jednu tetu ktera mi říkala že to vyditelně zabralo až byla nadopovana tak za 4 měsice je to fakt běžne piš a popisuj a pak pospatku uvidíš jak se to lepší ale tak pomalu že to ani nebudeš registrovat vím jak je to těške ještě k tomu když maš doma prcka ale ono bude dobře uvidíšdrž se a hodně sil a františku byl si v telči na lotkach ja jo bylo to moc fajn jinak hodně sil a krasnych dní ktere purčitě přídou moní!!!!!!papa a pište jo a moni jak spinkaš v pohodě???

Jitka

Krásný večer všem! Milý Františku,četla jsem si samozřejmě článek Tvůj i ostatních.Jsem moc ráda,že jsi prožil tak krásný týden s dcerkou.Je to opravdu cítit v každé Tvé větě jak moc jsi byl spokojen a k jakým pozitivním závěrům jsi došel a to je moc dobře.Zasloužíš si to po těch letech léčby a je moc dobře,že víš,stav se může kdykoli změnit,ale Ty jsi na to připraven a dokážeš se s tím vypořádat,jistě někdy hůř a někdy,věřím,že častěji lépe!!!Přesně jsi napsal,že všechno zlé je k něčemu dobré a i já moc dobře vím,že je to tak a taky se tím řdím!!!Nejsme tady přece proto aby jsme stále trpěli,ale je potřeba si plně uvědomit,že chmury k životu patří a když se nám podaří v boji vyhrát radost je v tom případě daleko větší a hezčí.No prostě chvíli jsme nahoře potm dole,ale zase příjde okažik,kdy jsme nahoře a je nám fajn.Utrapy a starosti jsou každodenním společníkem všeh lidí a záleží,jak se stím samotný jedinec popere a já věřím,že my všichni tady,kteří se léčime s tím dokážeme pracovat a bojovat z odhodláním,tak silným,že ta spokojenost a klid prostě musí přijít a opět život bude pro nás všechny tady,krásný,štastný a budeme žít po těch nesnesitelných dnech vlastně týdnech s chutí,ale také s moudrosti sobě vlastní a v neposlední řadě s pokorou a bez nenávisti a hněvu k sobě,ale také k ostatním.Tohle nás přece naše nemoc naučila a stále učí!!! Lidičky vydržte ty strašné stavy,které popisujete a prožíváte,nepočítejte dny,stejně si tím nepomůžete,ta léčba je opravdu na měsíce,tak nezoufejte,když se Vám přitíží,protože to bude ještě mockrát!!!Ale opravdu budte štastné za každý okamžik a bude jich stále víc a víc!!!Nebojte všechny to přežijete.Všechny stavy,které tady každá osůbka popisuje je uplně normální i když si říkáte,že léčba nezabírá,je to jen ujištování,ale chápu to protože to opravdu pomáhá i přesto,že ten samotný boj je jen a jen na Vás samotných a proto Vám všem přeji hodně Síly a Odvahy do dalších dnů. Kačenko a za Tebe jsem uplně moc ráda,protože píšeš,že si na tom moc fajn,až se toho pomalu bojíš-tak si moc užívej!!!

kačka

ahojky Jíťo, jsi zlatíčko moje..ani nevíš, jak jsem teď pár dní šťastná :o)..nejuchám úplně, protože vím, kam zase mohu zahučet, ale užívám si to..jsem jako zářící sluníčko, ostatním se to líbí a tím mě to ještě posiluje více..beru stále svoji dávku Ad a nemíním se toho prozatím vzdát..jak jsem tady několikrát psala, dokud mi nebude minimálně rok úplnš fajn, tak nevysadím!! ale to je ještě daleko!!!.......radím tady vám děvčata, berte to , jak máte, klidně použijte Neurol a vydržte!!! stojí to za to!!! i František to ví a zná a ten je daleko daleko zkušenější, než já!!! tak zase napište, papa

megi

ahoj holky ten muj stav tak kolísa nahoru dolu už je to 4 měsice tyden sem v pohodě a pak to zaseklesne dr mi napsala stabylizator nalady lamictal mam trochu obavi co to uděla ale skusim to tak paa

Monča

Ahoj megi! To je mi líto, že ti to tak kolísá. Asi to bude opravdu boj dlouhý. já jím ad měsíc a nic. To to je ten lamictal? Ten ti jako udrží náladu? To je taky ad?

megi

ahoj moni no víš je to epileptikum užíva se to v praxi na epilepsijí ale v psichyatrji se tento lek dava i na biopolarní poruchu nebo i proti uskosti a na vykyvi stavu aby nalada nekolísala nahoru dolu ja sem třeba tyden jak štak a pak zničeho nic sem malo mluvna a smutna víš předtim sem nic takoveho neměla tak se toho bojim prej hodně lidem pomaha udržet si naladu tak uvidíme moni měsic a pul je ještě malo a co stav je stejny nebo vykyvi nebo horš??jak to zvladašnapiš paaa megi

Monča

Megi no musím říct, že takové ty šílené myšlenky, jestli mám malého dost ráda a strach s ním být sama doma, že mi přeskočí a něco mu udělám, tak to už nemám, díky bohu!!! Ale jinak se nic nezměnilo, pořád jsem smuná, nemůžu se radovat, pořád jsem zmatená, odcizená, jako opilá, jako na jiným světě. Taky se mi motá hlava. Jsem kolikrát úplně mmo. Tak to všechno mi zůstalo. Nejvíc mě mrzí, že se nemůžu radovat z prcka, mám v sobě pořád prázdnotu. Snad mi ad ještě zaberou. Beu 10 mg, myslíš, že bych neměla mít větší dávku? Snad ti ten lék zabere, moc ti to přeju!!! I všem ostatním! A ty už máš " jen" výkyvy? Moc na tebe myslím, drž se!

megi

ahoj moni no víš myslim si že 10 mg je malo ty to maš na deprese?? obvikla davka je 50mg možna bys měla říct DR at ti to zvíší moc dobře znam tu prazdnotu taky sem nevěděla že tosemnou takhle dopadne myslela sem si že mi daji cipralex a že za 3 měsice budu fit ale ono to tak není víš nejvic mě sraží ty vykyvi par dni se to zda na dobre cestě a pak zase ty divne pocity prazdna jo vykyvy jinak neplaču každych 20 min to přešlo nejradši bych se taky vyplakala ale jako by to nešlo viš nemužu se nějak soustředit nejradši sedim u počitače a čtu problemi jinych lidí nas nervaku ale to není vubec dobre moje doktorka mi nadala prej usim chodit ven na prochasky na plavaní atd ale ono je to těžky když s toho nic moc nejde ale je pravda že venku se ti vyplavuji endorfiny hormon pohody než byt zavřena doma to se zase vyplavuji stresory no uvidime jak to pujde dal asi před pul rokem sem si říkala že bych chtěla mimčo a podivej jak se to zvrtla byla sem tak v pohodě vyrovnana kdybych věděla že to takhle dopadne tak bych předtim citalec nepřestala brat no jo dalši skušenost moni vydrř a chot z malim ven a nerej pej se v tom že si prazdna to přejde neboj myslim na tebe holka drž se paaa a napiš megi

megi

moni a bereš ještě k tomu neurol nebo něco podobnyho??? paaa

megi

moni a jak to maš se sexem asi se ti nechce co ale moc to pomaha ze sve skušenosti je to afrodiziakum na edndorfiny skus pomuže a jak dloho to bude co AD bereš?? ja tet jedu na chalupu trochu se odreagovat je mi tam dobře čerství vzduch šum řeky a ptačci neda se to srovnat stim brněnskym hnusem tak paa a napiš megi

Monča

Ahoj Megi! Máš pravdu, asi toho beru málo. Mám ad na deprese po porodu. Beru je měsíc a den. Dnes mi bylo trochu líp, dokonce jsem uklidila a poslouchala rádio. Ale takový den jsem už měla a potom zase hodně dní peklo. Tu prázdnotu mám pořád, i tu nesoustředěnost. Nemůžu se dívat ani na televizi, nevnímám to, nejde to. A ty bereš kolik mg? Ten sex mi nevadí, v téhle stránce mě to nijak nepostihlo. Tobě sex vadí? Slyšela jsem, že hodně lidí co berou ad s tím mají problém. Neurol mi doktorka napsala, ale vzala jsem si ho jen jednou 0,25mg. Ale ani to se mnou nehlo. Tak až bude zase hůř, vezmu si dva najednou. ty máš neurol? Jak jsi se měla na chatě? Drž se a hlavně a´t je líp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Všechny zdravím!

všem

Dobrý den, mám dotaz,beru ad cca rok,nepil jsem celý rok a v pá byla oslava..dal jsem si asi čtxři frtáčky a dvě piva a ještě dnes je mi zle a zdá se mi,jako bych byl opět v depresi.znáte to někdo,je to možné?

všem

Dobrý den, mám dotaz,beru ad cca rok,nepil jsem celý rok a v pá byla oslava..dal jsem si asi čtxři frtáčky a dvě piva a ještě dnes je mi zle a zdá se mi,jako bych byl opět v depresi.znáte to někdo,je to možné?

všem

megi

ahoj moni jo jo stou televizí to moc dobře znam a trva to do tet jen v menší míře víš ja sem asentru nikdy nebrala ja brala citalopram a tet cipralex 15 mg a líta mi to taky už nevim co si o tom mam myslet ale ty to bereš opravdu kratce vydrž jde to strašně pomalu ale zase když sem v praci tak to jde horší je to pak doma nevim čim to je taky se měj a piš paa megi no stim sexem to u mě nebude AD ale stale slabou psichikou neurol beru jen někdy pulku paaa

kačka

petře, na tvůj dotaz-je to možné, že se cítíš tak hrozně po alkoholu..já sama jsem to měla také, navíc si myslím, žes toho opravdu vypil dost..ale neboj..srovná se to...a to ses už cítil úplně dobře? po tom roce? ať se srovnáš co nejdříve!! klidně sem piš, aspoń si navzájem poradíme!! papa

František

Ahoj Petře,alkohol a AD se obecně nemají rádi.Jednak se díky tomu snižuje účinnost léčení (viz Tvůj stav druhý den) a jednak je nebezpečí,že Ti stoupne tlak na nežádoucí úroveň.To ale záleží na AD,jaká užíváš.Z mé zkušennosti mohu říct,že mi nevadí třeba dvě sklenky vína za večer,anebo třeba pivko po obědě.Řešení je i např.ve vinném střiku.Ale je třeba znát rozumnou míru.Já piju pomalu a později si radši dávám nealko nápoje.Vím,že mi sklenička navíc nestojí za potíže,které by mi způsobila.Jinak obecně by Ti každý doktor řekl,že alkohol v jakékoli míře a AD je nepřípustné.František.

Martin

Kdysi jsem sem dával taky nějaký příspěvek,když jsem začal s Asentrou .. nemám vyloženě psychycké problémy jako vy,ale mám problém s měchýřem který je ovládán mozkem a snažím se ho s lékaři dostat do normálu pomocí AD což se zatím vůbec nedaří. Po Asentře kterou jsem špatně snášel jsem přešel na Cipralex.Je to bezproblémový lék,až na ty živý sny.Po usnutí je to jako bych žil další život,po noci nejsem vůbec odpočatej a na moje problémy lék vůbec nezabíral.Pouze mi zlepšoval náladu,protože jsem už rok na neschopence ikdyž daleko účinnější ve zlepšování nálady je sluníčko. Dozvěděl jsem se,že na moje specifické problémy by mol pomoci PROTHIADEN.Moje psychiatrička mě od léku zrazovala,že jde o lék z 50tých let,a že má mnoho vedlejších účinků. Trval jsem na svém a lék si nechal předepsat.Včera večer jsem si vzal první pilulku.Je mi jasné že vedleší příznaky se projeví nejdříve za týden,ale co jsem pozoroval už první noc je slastný spánek beze snů.ráno jsem se probudil svěží odpočatý ... musím se přiznat že jsem i zaspal,normálně se probouzím v šest a dnes až v deset.Jinak bych se rád zeptal zda má někdo zkušenost s tímhle lékem? jinak ještě bych rád napsal že jsem zezačátku kombinoval AD třeba s Lexaurinem a dnes jsem přišel na to že nejlepší kombinace je AD + MP3 a KOLO.Opravdu se mi to osvědčilo vlítnout na polní cesty příjemná hudba a je to lepší než pořád zaměstnávat mozek tím co bude a nebude. Všem přeji brzké uzdravení a příjemný den.

Jitka

Všechny Vás moc zdravím a věřím,že je každému lépe a lépe.Stále si pročítám příspěvky a vidím,že na sobě každý pracuje,jak jen to jde a to je moc dobře!!! Martine Tvé příspěvky znám četla jsem Tvé problémy s močením,pak jsi dlouho nepsal,tak jsem usoudila,že si na dobré cestě k uzdravení a ono nic.To mě moc mrzí,že je to ve Tvém případě tak zdlouhavé a komplikované,ale naděje umírá poslední a já věřím,že se s toho dostaneš a bude Ti dobře! Větu kterou jsi napsal o kole a hudbě...to je moc super příklad a zároven přístup pro ostatní,já sama to využívám co to jde a je mi na kole moc krásně!!! Lék Prothiaden je sice starý,ale od známých vím,že je v léčení uspěšný,já sama s tímto lékem zkušenosti nemám,ale řekni sám? Co v dnešní době nemá vedlejší učinky a pokud to sám chápeš a víš co Tě čeká,vydržíš to,třeba je to opravdu lék,který upraví Tvůj stav a bude Ti dobře.Držím Ti moc palečky,at je Ti lépe a napiš,jak lék po čase zabral a jak se cítíš! Františku a Kačko- co Vy? Jak jde život a léčba?Troufám si napsat,že jste jistě v pořádku a to je moc dobře! Četla jsem tady o alkoholu+AD:/((nemožné...Ta odvaha vůbec se napít,ale je to samozřejmě každého věc,já bych to nedokázala a ani nechci,ale musí to být další den mazec,když se to přepískne-nic ve zlém!!! Já zase piju hodně kávu a kouřím,prostě každý máme něco,ale at tak či tak,jistě se stav Petra upraví a je jen na něm samotném,zda bude dále pokoušet osud. Megi,Mončo a co Vy,jak bojujete?Je Vám lépe?Držte se Děvčata a uspěch příjde.

František

Všechny zdravím.Dnes jsem byl po čtrnáctidenní dovolené poprvé v práci.Proběhlo to vcelku v klidu.Jinak musím říct,že po dovolené jsem odpočatý,hodně jsem relaxoval a nebránil se spánku i přes den.Užil jsem si slastné dva týdny bez pracovního stresu.Cítím se docela dobře,jasně,že mám před sebou ještě dlouhou cestu,ale to,co mohu žít dnes,jsem si ještě před pár měsíci ani neuměl představit.Martine,taky si pamatuji na Tvoje příspěvky,ale bohužel ani já nemám s lékem,který momentálně užíváš žádnou zkušennost.Mnohdy se stane,že když člověk změní léky,tak ho to nakopne k nové víře v uzdravení a psychika se tím pádem zlepší už po požití jednoho léku.Na někoho to zase působí opačně.Je to prostě individuální věc,každý reaguje jinak.Přeji Ti,aby Ti nové léky pomohly a mohl jsi si zase užít života jako v minulosti.Ještě bych chtěl všem,kteří mají co do činění s povodněmi vyjádřit svůj hluboký obdiv a popřát vytrvalost a sílu.Zdravím také Jitku a Kačku,myslím na Vás mé dámy a věřím,že je Vám líp a líp.Pozdrav i pro Monču a Megi,děvčata držte se,věřte,že léky Vám pomohou a bude zase líp.František.

Petr

Díky za reakce,jsem blbec a teprve dnes je mi již jakž takž..musel jsem vzít lexaurin a myslím,že už jsem z pití tolika alkoholu vyléčený..a to jsem rok neměl téměř nic,ale jak je člověku lépe,´tak trochu otrne.

František

Petře,já Ti rozumím.Chápu,že když je člověku dobře,víc si dovolí,je víc uvolněný.No,máš alespoň zkušennost,nyní už víš,co se může v kombinaci AD a alkoholu stát a z toho vycházej pro příště.Přeji Ti úspěšnou léčbu.František.

FeliciaHENSLEY24

I guess that to receive the loan from creditors you ought to present a firm motivation. Nevertheless, one time I've received a short term loan, because I wanted to buy a building.

megi

ahojky moc vas zdravím no umě je to blby dnes jenom plaču a plaču ani nevim proč no vlastně vím protože se neraduju beru cipralex 15mg a už važně nevím jak dal moje doktorka je na dovolene a ja už nemužu neříkam byli dny kdy mi bylo dobře ale pořad se to houpe a ja už nemužu nevim jestli si mam přidat těch 5mg nebo co mam dělat když se vyplaču je to lepší ale jen na chvíli nechci do sebe hazet xanax ale asi budu muset je to 4 měsice a od normalu to ma ještě daleko nevim asi nějaky relaps bojim se aby to ještě někdy bylo tak jak dříf vy se držte paa

megi

kačko ja fakt nevím jito co o semnou je už ani nevim jestli mi ty stavi nedělají AD nebo je to ta sasr.... deprese někdy to vypada že ušsnad a nakonec zase plaču už fakt nevím zlepšilo se to tak o 30 40 procent což je blby

kačka

Megi!!! Chápu Tě, že se cítíš špatně a když nevidíš žádné výsledky, tak je to ještě horší..prosím Tě, určitě si vezmi ten Xanax!! Nedělej hrdinku a ber to!! Uvidíš, jak se Ti uleví. Nepřemýšlej nad tím, jak se cítíš, já vím, že to vlastně nejde, ale zkus se nějak zabavit..asi jsi dost sama, co? to je potom na pytel, je potřeba s někým být, zkusit se odreagovat a tím někým to neprobírat!! já ten cipralex brala také a myslím, že 30, už si to nepamatuji přesně, ale máš asi fakt nízkou dávku!!! Nepřemýšlej nad tím, že doktor je na dovolené, že ho nemáš po ruce, to je pak zase horší!! Hele, teď ber Xanax, můžeš až 3 denně a klidně je ber, pomůže Ti to!!! Jo? Klidně piš!!! držím palce!!!!

František

Ahoj Megi,Kačka napsala vše,co bych napsal i já.Jen dodám,že bys měla až se doktorka vrátí z dovolené za ní zajít a zkusit se s ní domluvit,zda by nebylo na místě změnit AD.Jinak Tvé stavy jsou naprosto normální,člověk se prostě cítí jednou nahoře a podruhé dole.Z druhé strany,jestli je Ti až o 40% líp než na začátku,tak to je docela pokrok.Nechci Tě děsit,ale já beru AD od poslední recidivy už dva roky,několikero jsem jich vyzkoušel a až ty,co mi naordinoval doktor před třemi měsíci (ARKETIS 0,20mg - 1x denně) mi opravdu začaly zabírat.Takže buď trpělivá,vím,že se mi to píše,když to neprožívám,ale věř,že toho mám už za sebou mnoho a proto dokážu odhadnout,jak mizerně se asi cítíš.Držím Ti palce.František.

Monča

Ahoj Megi! To je mi líto, že je ti tak zle! Nemůže to být jen nějaký výkyv? Papkáš ten xanax? Určitě si ho vem, pomůž ti. Byla bys sama proti sobě, kdyby jsi ho nejedla. František s Kačkou ti radí dobře, mají hodně zkušeností. Určitě ti zase bude líp, možná to jen dýl potrvá, ale bude, neboj!!! Mě je taky pořád nanic, jednou je to lepší, jednou horší. Tak uvidím. Drž se a piš! Všechny ostatní moc zdravím a doufám, že je vám lépe!

kačka

Moni a Františku..možná jsem to zakřikla, ale dnes nic moc..ale není to zase tak strašný..dost mi dnes bušilo srdce a tak nějak jsem byla nervní a chvěla se..jak to tak pozoruji, je to čím dál lepší -ta ,,bolest,, :o)..když čtu vaše příspěvky, tak se posunu dál a říkám si, že musím vydržet, zatnout zuby a čas vše vyléčí!!! Všichni se držte a pište!! papa

megi

ahoj mojí drazí radci kačko ja beru cipralex15 max je 20 ty si brala cital a tam sou davky větší takže skusím jit na max 20 jo vzala sem si pulku xanaxu a bylolíp ja si myslim že po 4 měsicích bych už neměla byt tak bezradna ale budu bojovat tak uvidi jak to pujde ja sem nabyla dojmu jak mi nezabere cipralex tak sem bezradna mam moc strach střídat AD předtim mi pomohl citalec ale tet to je nějaky divny no uvidíme díky a pište paaaa megi xanax asi vemu než se dr vratí ale strašně se bojim te zavislosti to bych nerada no snad nee budu opatrna paa

megi

františku víš no ono se to řekne pokrok 40 prosent ale na mě ta deprese přišla tak rychle během 14 dnu hned sem valila k psichyatryčce a začli mi nežadoucí učinky až po 6 tydnech přestali takže vlastně nevim o kolik sem na tom líp dííííky paaa megi

kačka

na závislost se vys.....! Jo? nebudeš závislá, nebereš to leta a ve velkem množství!! papa

Monča

Megi přesně jak píše Kačka, závislá nebudeš! To bys musela jíst mooc dlouho! mě psych.říkala, že závislost může být až po letech užívání. Kačko já taky když zakřiknu, že je mi fajn, tak se mi to druhý den vrátí i s úroky. Doufám, že to takhle nebude pořád! Drže se všichni, myslím na vás!!!!

megi

ahoj holky moje dnes je to ok dokonce sem se z holkama v praci smala včera sem slupla pulku 0,5mg xanaxu večer mirtazapin 15mg a rano v šest 20 cipralexu a dnes to jde ja už stoho scvoknu sakra proč uš se to tak nedrží bože už je to 4 měsíce moni je to zabíračka jak svina co malinkej jak si na tom jo líta to musím věřit ale nevim když si dam jeden den xanax tak druhy nen se v pohode no stou zavislostí ja vím ale ale!! no musim to vydržet než se mi vratí DR z dovolene tak pište paa megi

Monča

Megi tak to je super, že ti dnes bylo líp! To mám radost!!!! Určitě už bude častěji líp a líp! Mě bylo dnes fak nějak stejně, nic moc. Nejvíc mě děsí ty pocity odcizení, hledím do zrcadla a připadám si cizí. Hledím na prcka a připadá mi daleko, je to šílený a trhá mi to nervy. Kdybych tohle neměla, byla bych už úplně v pohodě, tohle je jediný co mě stresuje. Megí drž se a piš! Myslím na tebe a na všechny ostatní!!!!!!!!!!!

František

Ahoj dámy.Megi,vidíš,je to tak,jak jsem Ti napsal.Zase se to zlepšilo a to Tě nyní povzbuzuje do budoucna.Takové dny teď budou přibývat.Počítej ale i s těmi méně úspěšnými.Nesmíš se nějakým horším dnem nechat srazit k zemi.Je topravdu normální,snaž se tím neznepokojovat.Já vím,že je to těžké,když se člověku přitíží,hned vidí všechno černě,ale ono je to o tom,naučit se tím nezabývat,umět to od sebe odehnat.Je to složitý proces,ale každý jednou dojde k poznání,jak na to.Nemohu Ti v tomhle poradit víc,protože to je individuální záležitost.Tak Ti držím palce,aby Ti bylo pořád jen líp.Mončo,pocit odcizení je taky celkem běžný,já chápu,že máš pocit,že to již trvá dlouho,ale věř,že se to zlepší,tohle chce opravdu čas.To zlepšování je pomaloučké,nesmíš každý den čekat na moment,kdy pocítíš úlevu,přichází to nepozorovaně a teprve ve stadiu,kdy se tělo totálně srovná se změnami,kterými nyní prochází,začneš pociťovat opravdovou úlevu.Nesmíš si nic vyčítat,není to Tvoje chyba,je to prostě nemoc a ta si s námi dělá co chce.I Tobě držím palce,ať je jen a jen líp.Kačko,byl to jen výkyv,prostě jeden nepovedený den.Víš,že se to stává,honem na něj zapomeň a já věřím,že dnes je Ti už zase dobře.Já mám takovéhle dny taky,snažím se na ně co nejdříve zapomenout,protože čím víc myslím na to,že mi nebylo nejlíp,tím víc se bojím,že se to začne vracet ve větší míře.Prostě moje rada zní:odehnat a jede se dál.Jen ty nejklidnější dny přeje všem František.

megi

ahoj mojí zlatí dneska je to taky v pohodě jen na tu vnitřní nejistotu a pocit podražděnosti víš franto kdyby se ta deprese nějak tahla ale na mě to skočilo během 14 dnu a ja sem stoho byla vyvalena dříve to byla PP předtim sem neměla deprese ale tat to byla deprese s uskostí a mužu vam řict že PP je tak trochu prochaska nežli opravdova deprese PP mužeš ovladnout nadech videch nebo rychle něco dělat a ona za par minut odejde ale deprese se vas drží jako kliště každou vteřinu ale vím že se zlepšuju když si spomenu na ten horor před 4 měsici tak se mi děla špatně viš franto mě jenom štve že ty víkyvi sou často asi sem na tom huř než někteří kteří říkají za 4 tydny sem byl v pohodě tak to tem lidem zavidím jinak se držte moničko znam ten pocit všechno přejde směj se tomu i když je to těške vydž holka dívej na mě 4 měsice a pořad to nejsem ja ale vira ma mě uzdraví myslim na tebe a držím palečky paaa megi

megi

prosim vas měliste to take ze začatku ja totiš se bojim abych neměla nějakou hypomaniji ktera se mi vrací do deprese vite františku co ty na to nebo kačko prostě pardní to vidim jako realně vše jak štak a pak třeba plaču nebo tak něco to mam brat jako ty vykyvi a co nemělo by to byt už v pohodě?? díky megi počkat ještě něco ja vim že už v tom mam mitskušenosti ale ty vykyvi mě stresuji abych neměla nějakou biopolarní poruchu nebo tak něco víte díky paaa megi

František

Megi,o tomhle se musíš poradit s lékařkou.Podle toho,co píšeš by se mohlo jednat o maniodepresivní poruchu,ale já nejsem odborník,to Ti musí vysvětlit lékařka.František.

Monča

Megi a jakou ti stanovila diagnózu psychiatrička? Říkala jsi ji o tvých stavech? Ona by to určitě poznala. Kdyby jsi měla bipolární poruchu, to bys měla někdy extrémě dobrou náladu a potom zase extrémě špatnou. Ale to ty přece nemáš. Nebo jsi teď poslední dobou byla extrémě šťastná? Píšu jen co si pamatuju ze školy, kdysy jsme se o tom učili na výšce, ale tenkrát jsem tomu nějak moc nevěnovala pozornost. Myslela jsem si, že deprese se mě netýkají a týkat nebudou, a ejhle.....

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 166 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Otužování zlepší dětem imunitu

Že jsou vaše děti zase nemocné? Předejděte dalším nemocem dobrou prevencí, kterou je otužování.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce