Zdraví Vás Jihočeský kraj.Kačko,někdy se stává,že právě v době,kdy se člověku relativně daří a nic se mu neděje,se jeho stav znenadání zhorší.U mne se to projevuje také.Myslím si,že to je normální,že prostě najednou přijde uvolnění,právě proto,že je nám docela dobře. Mozek se tomu vzpírá,protože je za celou tu dobu,kdy potížemi trpíme navyklý na určité napětí a najednou mu to chybí a vynucuje si touto formou naši pozornost.Takže nemyslím,že bys měla mít obavy z rapidního zhoršování Tvé léčby,někdy to takhle prostě funguje - bohužel.Je to známka toho,že je ještě příliž brzo na myšlenky o úplném vyléčení.Doporučil bych Ti užívat Neurol.Neber to tak,že by to byl krok zpátky,Ty se teď tou nejschůdnější formou potřebuješ z tohoto srabu dostat a Neurol je pomůcka,která Ti dodá více klidu a sebedůvěry.Nebraň se mu,dobře víš,že bez něj to bude určitě minimálně stejné.Vezmeš - li ho,alespoň se uklidníš a nějakou dobu si odpočineš.Nejhorší na těchto stavech je to strašné vyčerpání,alespoň u mne.Cítím se vždycky úplně vyždímaný a nejsem schopen vůbec ničeho.Nezabývej se tím,že je na Tobě znát,že nejsi v pořádku,Tvoje sestra Tě dokonale zná,ale cizí lidé na Tobě nic pozorovat nebudou,protože je ani nenapadne,čím procházíš.Já vím,že je těžké se při těchto potížích nepozorovat,ani ty myšlenky nejdou nijak regulovat,prostě si mozek dělá co chce,vládne nad naší myslí a my se mu poddáváme.Jenže to je přesně to,co ta naše mozková zákoutí potřebují,co vyhledávájí,aby mohly škodit.Nezbývá,než hledat způsob,jak se tomu postavit,jak mu dát najevo,že se jen tak nevzdáme.Těžko se to realizuje,zvláště,když se člověk cítí mizerně.Z druhé strany je ještě jedno,možná trochu drastičtější řešení.Prostě se tomu poddat,říci si tak a teď si se mnou dělej co chceš.Je to velice náročné,ale mám zkušennost,že když tohle podstoupím,sice je fakt,že třeba dva dny trpím jako pes,ale pak pomaloučku přichází úleva,jako by se to všechno v mé hlavě vyřádilo a ztratilo to na čas sílu v tom dál pokračovat.A samozřejmě u toho nesmí chybět berlička v podobě jedné tabletky Neurolu denně.Kačko,já vím,že se z toho zase brzo dostaneš,máš už s léčením dost zkušenností a víš že se to zase obrátí k lepšímu.Ber to tak,že tahle nenadálá zhoršení,jsou součástí léčby.To,že jsi rozhozená,že se třeseš,nemáš náladu atd. je logické vyústění toho,že se necítíš dobře.Tvůj stav se najednou začal zhoršovat a psychika reaguje tak,že ten podvědomý strach z toho,že se všechno bude zase odvíjet od začátku se dere na povrch.Dobře víš,že se tomu lze vzepřít.Chce to sílu,odvahu a trpělivost.Nic z toho Ti nechybí,navíc jsi mimořádně inteligentní žena,takže vše hraje pro Tebe a pro brzké zlepšení Tvého stavu.Moc Ti držím palce a myslím na Tebe.Mončo - i u Tebe se sebepozorování snoubí s tím,jak se momentálně cítíš.Věz,že je to při našich potížích zcela přirozené.Člověk neustále čeká nějaké zlepšení a to nepřichází a proto je tady ta sebenenávist,která je zničující.Myslím si,že Tvůj problém spočívá v osamělosti.Potřebuješ větší podporu od rodiny.Nezlob se a neber moje řádky jako kritiku,ale mistrovství ČR je sice hezká věc,ale pro mne osobně,by bylo zdraví mojí ženy přednější.Už proto,že vzájemná podpora a pomoc je v každém vztahu tou nosnou součástí.A myslím,že čekat na to,až bude mít někdo čas,aby byl se mnou doma při zahájení léčby,není to nejlepší řešení.Chápu Tě,rozumím Tvým obavám,vím,že to vůbec není lehká situace,ale znovu podotýkám,že je třeba s tím co nejdřív začít něco dělat.Vím,že mít těžce nemocného člena rodiny,je vysilující,já sám to žiju už sedm let a právě proto,je ta podpora u nejbližších nesmírně důležitá.Já jsem celou tu dobu,ať už se to týká léčení,nebo nemoci mého otce na všechno praktikcky sám a tudíž vím,jak ohromě těžké to je,jak složitě se člověk vyrovnává sám se sebou,s každým klopýtnutím.Malé potíže už ani neřeší,protože je přebijí ty vážné.Je to strašně vyčerpávající a Ty máš navíc malé děcko,o které se musíš postarat a o to je to složitější.Neber prosím mé řádky ve zlém,chci Ti jen pomoci a poradit jak dál.Zkrátka,musíš i za cenu nepříjemností víc zapojit svou rodinu,vyžadovat od nich pomoc,abys nebyla na vše tak sama.Píšeš,že mezi kamarádkami Ti je relativně dobře,tak si zkus udělat víc času sama na sebe.Mám obavy,že doma by ses trápila a léčba by byla o to komplikovanější.František.
Přidat nový komentář