Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Asentra 50

Máte, prosím někdo zkušenosti s AD Asentra? Dostala jsem je od lékaře na svoje úzkostlivé depresivní období asi před přechodem. Nikdy jsem žádné prášky nebrala, snažila jsem se vše zvládnout sama ale už to nešlo, hodně mě to komplikovalo život.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Monča

Ahoj Megi, tak jak ti je? Mě už bylo celkem líp, ale včera večer totální propad, bylo mi zle od nrvů, klepala jsem se, měla jsem pocity odcizení, no hrůza. drželo mě to ještě i ráno. Taky jsem byla totálně zmatená. Já už fakt nevím, už jím ad skoro 3 měsíce. Doufám, že aspoň tobě je líp!!! A co vy všichni ostatní, jak vám je??? Držte se, moc vás zdravím!!!

František

Mončo,neskládej zbraně,tohle je při léčení zcela běžné.Už jsem tady toho o tom napsal tolik,že bych se jen opakoval.Prostě ta nemoc je zákeřná právě těmi výkyvy.I tři měsíce léčení mohou být málo na výraznější zlepšení.Vydrž. Dědku,To,co jsi tady napsal,je primitivismus,který nemá obdoby.Chceš - li mermomocí někoho urážet,najdi si laskavě jiné fórum.Tady pro takovéhle projevy není prostor.Všechny zdraví František.

Monča

Františku moc ti děkuju za uklidnění. Víš, já jsem ze všeho vyplašená, mám tuhle šílenou nemoc poprvé a nemám vůbec žádné zkušenosti. Vždycky, když je mi pár dní lépe, tak si myslím, že už je to fajn, že už jsem udělala pokrok a už bude jen líp, ale z toho mě to zase srazí zpátky na dno, protože z ničeho nic se mi zase udělá tak zle, že bych se nejraději neviděla. A zase přestávám věřit v lepší zítřky. A takhle je to jako na houpačce. Děkuju vám všem zkušeným za rady a uklidnění. To je vždycky takový kopanec dopředu, hodně mi to pomáhá. Doufám, že budu moct jednou i já pomáhat ostatním. Drže se a hlavně, ať je vám všem jen a jen lépe!!!!!!!! Moc vás zdravím! Megi a co ty?

Kája

Mončo, co to tady zase čtu?! Říkala jsem ti, že 3 měsíce jsou málo a že nemáš ty týdny počítat? Tyhle klepavky, šílenej třes, jsem měla půl roku a pocity odcizení skoro rok, tak nešíl, snaž se uklidnit a bojuj, přesně jak píše František, neskládej zbraně a jdi proti tomu, bude zase dobře, musíš věřít a neexistuje, že už nemůžeš, jasný?! Jaká dávka těch tvejch ad je nejvyšší? Možná by tě mohla doktorka přidat, myslim, že to měla udělat už dávno. Napiš mi na emil, když ti bude zle, pa pa

Nika

ahoj,tak ja tedy musim rict,ze beru asentru 2x denne 50mg,beru ji 2 mesice a skoro se to bojim rict,ale je mi dobre.Nemam vubec zadne priznaky,snad jen to,ze se mi nekdy chce pres den straslive spat.Jinak vse OK.A zacatek byl tak pekelnej,ze jsem si myslela,ze se to nikdy nemuze zlepsit.Ale opak byl pravdou a kazdy den mi bylo lip a lip.Pak se mi to jednou vratilo,ale ustala jsem to a rano bylo zas vse v pohode.Trosku se toho bojim,kazdy den si rikam,jak je to skvely,ze se to takhle v dobre obratilo,ale ten strach,ze by to mohlo byt zase spatny,ten mam porad.Je ale lepsi na to vubec nemyslet a rikat si,ze je to dobry.Chodim do prace a snazim se uzivat kazdy den.Kdybych na to totiz myslela,na ty stavy,ktery jsem mela,tak jsem schopna si to i navodit,najednou by se mi chtelo omdlit atd atd,vzdyt to znate.Takze hlavu vzhuru a verte,bude lip.Zdravim...

Nika

ahoj,jak ti je,je to lepsi?Ozvi se...

megi

holka vim jak se citíš ja to beru 5 a pul měsice a stale to neníono chce to čas věř bude zase dobže jen ten serotonin se musi ustalit čekej tak 6 až 9 měsicu vydrž jasny ja se taky snažím paaa megi kdybys potřebovala napiš mi [email protected] jasny klidně napiš mužem si popovídat a ničeho se nelekejještě se budeš houpat paaa megi

Monča

Megi děkuju za mejlíka, uložila jsem si ho a určitě písnu. Megi to ti říkala psych.o těch 6 až 9 měsících? Někde jsem to totiž taky už slyšela, že se ta hladina musí ustálit. No a já myslela jak nebudu za tři týdny v poho. Je to tři měsíce a pořád jsem jako na houpačce. Pár dní dobrých a pak zase peklo. Zatím mám víc těch špatných dní. A jak je tobě?

megi

ahoj moni jo řikala m to psichiatrička že to prostě není chřipka že to trva dlouho ja tet jedu na 7 měsíc bože to to letíííí jo sem ok ale ne stopro v praci sme měli hroznej konflikt myslela sem že dam vypověd hadala sem se s koleginí otřesnym spusobem řvali sme na sebe atd holka hadku sem ustala ale pak sem se třepala v šatně jako ratlík a tak moc sem plakala jindy by mě to nerozplakalo takže je to signal že to není nic moc ještě a hodně se přejídam sladkym to taky není dobře je to tak na 70 procent ale davam tomu ještě čas věř mi je to těške ale vydrž vím že je to horší jak byt fizicky poraněna a taky to díl trva a najake si davce napiš paaa magda (megi)

Monča

Megi to mě mrzí, že jsi měla v práci takový konflikt! Jakobys toho neměla málo, viď? S tím sladkým to máme podobné, já teď taky dost ujíždím na sladkém. Vždycky si říkám, že si obalím nervy :-). Jinak je mi pořád stejně, pár dní dobrý a z toho zase pár dní hrůza děs jsem pořád tak nějak na houpačce. Z toho do mě vjede úzkost a strach a z toho zase radost. Taky jsi měla takové výkyvy?? Beru Eliceu 10mg. Myslíš, že je to málo? Asi bych potřebovala zvýšit dávku. Tak se drž a ať je ti už jen líp!!! Všechny moc zdravím, dlouho jste tu nebyli, doufám, že je vám jen dobře!!!!!!!

megi

jo ta houpačka je běžna věř mi měla sem to taky vlastně ještě mam no 10 je malo lepší je to urichlit ja brala 10 pak 15 a tet 20 je to max davka tak paa

niky

Ahoj Niky, dlouho jsem tady nebyla, také to nechci zakřiknout, ale je to dobré, už i dobře spím, zůstala jsem na 1\2 asentry a doktorka říkala, že není třeba zvyšovat dávku a já to také tak cítím, jsem ráda, ži si mi dodala odvahu a já šla do práce, protože i když ten první týden byl děsný potom to bylo už jen lepší a lepší, doma by to bylo mnohem horší, takže zatím se cítím dobře, ale jek říká František, může se to obrátit, přeji všem, aby to bylo už jen lepší, Ivana.

Nika

ahoj všichni,taky se strašně přejídám sladkým.myslela jsem si,že se mi prostě jen změnily chutě a ono jak vidím to tak asi nebude když o tom píšete taky.Jo a taky mě strašně bolí hlava,už několikátý den,je to k nevydržení.Jinak je mi dobře,chodím do práce a to pomáhá.Držte se,všechny zdravím.

Kája

Myslim, že chutě na sladký jsou normálním stavem nezávislým na depresi, já ujíždím na sladkým celej život a nemyslim, že jsem měla celej život depresi :-) Třeba u mě před menstruací se objevuje šílená žravost všeho sladkýho :-) pa pa, jdu si dát čokoládičku :-)

Lenka

Ahoj Káji, Františku, Mončo a Kačko, všcchny Vás moc zdravím a doufám, že se máte lépe a lépe...ja už jsem měla pocit, že jsem skoro uplne oki, ale včera se mi objevila šílená úzkost a ani nvím z čeho, trošku mě to zase rozhazelo, doufala jsem, ze uz jsem uplne oki a ze mozna zacnu snizovat prasky...stalo se Vam to taky, proste jen tak uzkost, ze jste si museli vzit neurol nebo rivotril? to mi asi dr. nebude chtit prasky snizit, co? myslite, ze to muze znamenat, ze prasky uplne 100% nezabiraji? Kači, ty myslim beres to same co ja Argofan 150mg, brala jsi i vyssi davku a pak si to snizila nebo jsi porad na tehle a objevila se ti nekdy jen tak z niceho nic uzkost? Diky moc, asi se stim clovek musi smirit, ze nekdy nase nemoc zase trosku vystrci ruzky

František

Ahoj Lenko.Někdy se stává,že se člověku přechodně přitíží.Je to známka toho,že léčba ještě není u konce.Není to nic,co by Tě mělo srazit k zemi,je to vlastně normální.Taky záleží na tom,co člověk prožívá,stačí třeba nepatrná nepříjemnost v práci a už je možnost,že se stav trochu zhorší.Člověk si někdy ani neuvědomuje,že je něčím zatěžován,i to je startovací bod pro menší recidivu.Ještě vydrž s dávkou,kterou bereš,nemá smysl nic uspěchat,je lepší se léčit o půl roku déle,než skončit předčasně.Pak jsou ty recidivy mnohem horší a člověk se vlastně vrací zpět na začátek cesty.Všechny zdraví František.

Monča

Ahoj Leni! To mě mrzí, že se ti přitížilo. Jak dlouho ad užíváš?? Určitě to bylo jen přechodné, neboj. Raději ještě nevysazuj jak píše František, lépe brát ad déle a být v pohodě, než předčasně vysadit. Já beru tři a půl měsíce a jsem pořád jako na houpačce.

kačka

Milá Lenčo, ano já beru pořád 150 mg Argofanu..prakticky od léta jsem dobrá..to, co popisuješ se mi ale stává také, takže buď v klidu!!! Já byla kdysi také vystrašená a říkala si, proč z ničeho nic?! Dne sjiž nebádám a neřešík, v klidu si spolknu Neurol a je mi fajn. Hele a nemáš to někdy před , nebo po menstruaci? Já totiž ano, hormony jsou rozhozené a jsem k tomu více náchylná. V listopadu jdu na další kontrolu auvidíme, zda mi sníží léky na půlku, zatím to nebudu půlit , ani nechci. A hlavně, tvoje tělo, mozek znají i to dobré a krásné, tak že umí být organismus i v pohodě..sem tam Tě potrápí to staré hnusné já, ale neboj!!! Zaženeš ho a ono se to objebí zase za dýl a za dýl , až třeba nikdy :))).........Mončo, Františku a ostatní!!! Moc vás zdravím od Prahy. Cítím se dobře, občas malý červíček zahlodá, ale já se z něj neklátím..Moje holčička udělala úplně v pohodě maturitu, 2233, chodí na jazykovku do Prahy a možná nastoupí na mezinárodní konzervatoř, dělala teď přijímačky...prostě jsem teď šťastná a v pohodě!!! Snad nepřijde nějaká ťafka..papa

Ola

Ahoj, čtu poctivě a pravidelně vaše řádky a opravdu mi pomáhají..Brala jsem cca 10měsíců Argofan 75mg,ale objevovaly se úzkosti a dr.říkala,že nemá cenu jet na tak malé dávce,pokud to úplně nezabírá...před 14 ti dny nasadila Argofan 150mg,jako Kači a Lenka,myslím..Zdálo se mi,že nežádoucí účinky ani nemám,ale od včera je mi divně,jsem taková vykleplá,nesoustředěná..bojím,bojím.Je pravda,Kačko,že mám také po a vždycky je to horší v tomto období.Je možný si vzít Lexaurin?Už jsem ho dost dlouho nepotřebovala..díky všem.

Lenka

Moooc všem děkuji za Vasi podporu, jsem rada, ze mam moznost si o tom s nekym napsat...pro jistotu jsem volala dr. tak kdyz mi moc leky na uklidneni nezabiraji, tak si to mam zvysit ten argofan na 225mg...no, nevim jak to udelat... Kacenko a to obdobi, kdy si musis vzit sem tam neurol trva i vice dni? ja se tak citim uz 3 den, zase jako vzdy je to horsi rano...zkusim to vydrzet...Kacenko ja mam pocit, ze si jednu dobu psala, ze si brala 225mg argofanu - muzu se zeptat jak dlouho? Je mi to lito, protoze jsem touzila po dalsim miminku... Moni, vidis, ze opravdu je to jako na houpacce, ja si myslim, ze je to asi mozna horsi, protoze 18.10 to bude 1,5 roku co umrela maminka a asi to porad nejak nemuzu stravit... Frantisku...moc Ti dekuji za podporu, mnoha lidem pomahas a drzis je nad vodou :-)

kačka

Oli, já si ten neurol beru opravdu tak jeden do měsíce. Vždy je to v tom ,,našem,,období..před věršinou. Mně doktor navýšil dávku také na 150. také jsem neměla nežádoucí účinky, ale zabrala to dávka myslím po měsíci, takže se nekácej ,jo? :)..Lexaurin si určitě vezmi, budeš mít klid a nebudeš myslet na kraviny kolem toho všeho....:o)........Leni!! Určitě máš v sobě ještě čerstvé vzpomínky na smrt milované maminky a to je i další důvod zhoršování stavů. Já nikdy nebrala 225, ale vím, že když tak lékař usoudí, tato dávka se doporučuje. Nevěš hlavu, klidně ber podpůrné prášky a ono se to určitě srovná!!!! Papa a držím palce!!!

František

Všechny zdravím.Kačko,to je moc prima,že jsi v pohodě.Moc Ti to přeju a ať je Ti stále dobře.Olo - Lexaurin si klidně vzít můžeš,určitě Ti pomůže.Je to taková pomocná berlička,která pomůže uklidnit.Můžeš vzít klidně i dva denně.Lenko,ono to léčení trvá opravdu strašně dlouho.Smrt maminky jistojistě zasáhla do Tvého života,je těžké se s tím smířit i po jednom a půl roce.Moje maminka zemřela před dvaadvaceti lety a stále mi moc chybí.Bohužel,život je takový a my se s ním musíme porvat i když nám momentálně moc nepřeje.Z Neurolu neměj strach,je to o tom samém,jako jsem psal Ole.Vůbec se nerozpakuj ho vzít,i třeba více dnů po sobě.Neber to jako krok zpátky,ber to tak,že se Ti uleví,že Ti pomůže.A neboj se (a to platí pro všechny),že na něm budeš závislá.Neurol,nebo Lexaurin v dávkách,které bereme návykový není.Všem přeji,dny plné pohody a klidu.František.

Lenka

Moooc všem děkuji, jste strasne moc hodni...asi to opravdu souvisi s maminkou, protoze se citim strasne zranitelna a mozna proto se zase ukazaly ty uzkosti. Frantisku moc pekne tady pises, asi opravdu zkusim ted pravidelne brat ten rivotril a uvidim, ale kdyz si dam pulku, tak moc necitim efekt...asi to chce brat nejakou dobu... Monci..napadlo me, kdyz jsi taky na materske, jestli si nechces psat...pokud ano, napis mi svuj email a ja ti moc rada napisu...az nam bude dobre, tak si budeme psat nase zazitky s ratolestmi :-)

Olo

Ono je pro mě hrozně těžké,když nastane takový výkyv..jsem jak zblblá a myslela jsem,že po navýšení už bude jenom lépe a lépe.Plno hezkých dnů a najednou mě zase nic nebaví a člověk aby se nutil..No nic,dám si ten Lexoš:-(Kačko,myslíš,že 150mg je už vysoká dávka??Františku,jak je tobě..???

kačka
1x

Oli, nemyslím si, že je 150 vysoká dávka!!! pokud se cítíme lépe, tak je to nakonec jedno...Lékař nejlépe ví, co nám dává a já mu stopro důvěřuji, kdyby mi dal 225, tak je beru, jenom, aby mi bylo dobře. Tak hlavu vzhůru a moc se v sobě nešťourejte!! Akorát to přitěžuje!! Fakt, já si to prožila a trpěla, jako pes. Fuj...

František

Dnes podruhé všechny zdravím.Já se momentálně cítím dobře,užívám si vše jak nejlépe umím.Nechci to samozřejmě zakřiknout,ale zatím je vše jak má být.Stále ale nejsem přesvědčený o tom,že mám vyhráno a ještě zdaleka neuvažuji o tom,že bych začal vysazovat AD.Všem Vám přeji,aby jste se dostali co nejdříve tam,kde jsem nyní já.Držím všem palce v tomto nelehkém a mnohdy zákeřném boji.František.

Monča

Všechny vás moc zdravím! Leni ty tvoje úzkosti stoprocentně souvisí s úmrtím maminky, je to strašně kraťoučká doba na to, abys byla v pohodě. Navíc se to stalo kráce po tvém porodu a to jsi byla ještě zranitelnější. Máš to určitě jen z toho. Neboj, zase bude líp!!! Mojí mamce umřel tatínek (můj děda) před x lety, bylo to v září a ona do teď každé září probrečí a má úzkosi. Budu si s tebou strašně moc ráda psát, můj email je [email protected], budu se těšit, až napíšeš :-)! Kačko chci strašně moc pogratulovat tvé dcerce, že takhle skvěle zvládla maturitu a pokračuje dál! je to šikulka šikovná! Moc ti tyhle radosti přeju!!! Františku je úžasné, že se cítíš dobře! Zasloužíš si to, všechny nás tu držíš nad vodou! Megi a jak je tobě??? Já jsem pořád jako na houpačce, chvíli je mi fajn, samozřejmě né stoprocentně, ale prostě celkem fajn, no a z toho zase deprese jako blázen. Mějte se všichni krásně a hlavně se držte!

OLA

Díky moc za podporu,Kači,máš pravdu,že se člověk nemá sledovat,ale sama víš,že když není o.k.,tak si všímáš každého rychlejšího úderu srdíčka..a že jich je:-(Nevím,jestli je to po navýšení Argofanu,co myslíš?Františku,tobě děkuji a jak tady čtu,jsi pořádná berlička!!Přeju i Lence a Monče,ať je co nejdříve lépe,vím,ajk je to na mateřské někdy ubíjející a stereotypní,i když se člověk snaží.

Lenka

Oli, mas pravdu, jak cloveku neni dobre, tak o to vice se sleduje...kdyz mi je dobre, tak me ani nenapadne se sledovat nebo to jednoduse hodim za hlavu a je to, ale jak mile je psychika nejaka rozkolisana, tak to proste nejde...Ty pocity nervozity muzou byt urcite z toho navyseni Argofanu, telo si zase zvyka na vyssi davku a trosku se proti tomu bouri, ale do mesice by melo byt vse oki, jestli ses citila dobre na te 75mg, tak mi ver, ze na te 150mg to bude jeste lepsi, jen to chce cas...Vidis, me chce dr. zvysit davku na 225mg - mam pocit, ze tuhle davku uz snad ani nikdo nebere, ze je to hrozne moc, ale kdyby mi mela pomoct, tak je mi to jedno...a as musi clovek pocitat s tim, ze te uzkosti muzou prepadnout jen tak jako me... Frantisku...mas pravdu v tom, ze se clovek nesmi z toho hned hroutit, coz u me tak bylo, myslela jsem si, ze uz je vsechno napsrosto oki, ze uz jsem zdrava, o to vice me to ted srazilo na zem a asi se o to dyl budu zase hrabat nahoru... Moni..jsem rada, moc rada si bud psat... Mejte si vsichni pekne a drzte se...

kačka

Monco!!! Moc děkuji za krásná slova na adresu mojí holky. Po tom všem, co jsme s ní od května prožívali si to všichni a hlavně ona zasloužíme. Že to má za sebou, že vůbec není hloupá, že je vše zase jak má být!! Děkuji a moc Ti přeji, abys byla v pohodě a byla lepší a lepší!!!!! Nekdy ti napíšu na email, když jsi ho zverejnila :o)))..co ty na to? Papa

Monča

Kačko určitě napiš, budu moc ráda! Ještě mám v živé paměti jaká byla maturita dřina a hlavně nervy, dcerka si zaslouží velikou pochvalu!

megi

ahoj moni jo umě to celkem jde ale až na to že sem měla ze svou sestrou strašny konflikt vlastně to trva už rok myslim si že to cele mě dostalo do těhle depresí viš narazila si kluka no kluka je to neuvěřitelny hajzl sestra je rozvedena a ja toho kluka znam bože on je dementní ma papíry na hlavu bere duchod ma nějake poškození mosku neumi se chovat jeden čas byl na kluky krsde atd naše rodina se stoho zhroutila a mamka říkala že toho hajzla nechce u me sewstry vubec vydět a ja sem ho tam potkala no a znaš to strašně sem křičela že ona ma na normalního kluka že ona to nevidí no asi hodinu sme se moc hadali a tet v tom zas litam ja snad nebudu mit klid ani se nedivim že tak kolisam když to je pořad dokola ach jo vim že je dospěla ale ja vim moc dobře co je to zač a chci ji přesvědčit at ho necha asi zbitečně a ja se takhle dodělavam když snim začala tak asi 4 měsice na to se mi rozjeli deprese a uskost protože sme se pořad hadali no jo co nadělame život je takovi jaky si ho udelame a ja prostě nesnesu aby moje sestra a neteř žila s takovim ani nevim jak to nazvat no snad se naučim to hazet za hlavu a ty ještě kolísaš?? jo ještě budeš holka ale spravi se to žadny streeees ok paaa megi

Monča

Megi to mě mrzí, že máš se sestrou takové trápení! Máš sestru určitě moc ráda. Ono je t těžký vymlouvat jí kluka, když je zamilovaná, ale neboj, pokud to nepochopí od tebe a tvé rodiny, tak časem na to určitě přijde sama a dá vám za pravdu, uvidíš. Já kolísám jako blázen, už to zase bylo lepší, až jsem se sama chálila, že se celkem držím a myslela si, že horší už to nebude, ale včera zase hrůůůůza děs. Celý den jsem měla takové divné pocity, že neexistuju a divné myšlenky a celý den jsem byla úzkostná a uzavřená do sebe. Ještě dnes jsem dost zmatená, než mi něco docvakne, tak to teda trvá. Je tohle normální???? Včera jsem chtěla fakt umřít. Každá další ataka mě vystraší víc a víc, protože si vždycky bláhově myslím, že už nepřijde :-(. Držte se všichni!

nelly

Beru Asetru 26 dní,nežádoucí účinky mě přešly do 10 dnů,beru 50 ráno.Ale vadí mi,že nemůžu spát.Občas si vezmu na noc Atarax,ale už nespím i s ním.Tak nevím,jestli mě to časem přejde....Ale zase nechci brát něco návykovýho na spaní.

nika
1x

ahoj Nelly,nespavost k tomu patri,pak to prejde zase na hroznou spavost,oni se ty stavy tak nejak stridaji,ale prejde to.ver mi.

megi

moni nelekej se pořad j je to normalní věř mi seš na 10 skusila bych 15 neboooj holka přejde to

kačka

Mončo!!! Kolikrát já tehdy chtěla umřít, ale to byla jen myšlenka, nechtěla jsem to vlastně, jen jsem chtěla být zase zdravá, chrěla jsem to být zase já!!! Snad jsem se konečně dočkala, ale byla k tomu dlouhá cesta!!! Takže se neboj a vydrž to. Nezapomeň na Neurol, nebo Lexaurin.... pomohou Ti toto zvládnout lépe!!! Jak dluho bereš AD? Omlouvám se , že se ptám, ale jak je nás tady docela hodně, tak v tom mám trochu hokej..ty máš malé dítě, co? Máš doma oporu třeba v manželovi? Papa a drž se!!!

Ahoj všem

Dobré ráno, jak tady čtu, nejblíže mám ke Kačce a Lence, co se prášků týká.Lékařka mi navýšila Argofan 75mg na 150mg..14 dní se nic nedělo,žádné vedlejší účinky,ale teď..jako bych se vracela zpátky,motá se mi hlavy, jsem nervozní,taková mimo..ach joo!!Holky,Františku, co to může být??

František

Milé dámy,zdravím Vás.Nelly,nespavost je v počátcích léčení úplně normální.Zároveň je to velmi individuální věc,někdo je naopak tak utlumený,že by spal pořád.Uvidíš,že se to časem srovná.Olo,to navýšení dávky se projevuje až za několik dní a to,co prožíváš je jeho přechodným důsledkem.Organismus se musí vyrovnávat s něčím novým a jeho reakce jsou sebeobranou.Věř,že se to srovná,chce to opravdu mnoho trpělivosti.Všem ostatním,kteří tady píšou,že si po několika dnech úlevy představují,že už půjdou jejich stavy jen k lepšímu,bych chtěl znovu napsat,že ani po dlouhých měsících léčení není ještě zdaleka vyhráno a mnohdy se stavy úzkostí atp. vracejí.Buďte trpěliví,naučte se pokoře vůči nemoci,jež nás sužuje,hledejte podporu u svých blízkých,snažte se zaměstnat svou mysl něčím,co odvede Vaši pozornost od nemoci.Nepropadejte euforii z toho,že je Vám pár dní dobře,protože pak Vás každý sebemenší náznak ataky srazí hluboko k zemi.Je to běh na dlouhou trať a vyžaduje si spoustu odříkání a sebezapření.Mějte na mysli,že Vás kdykoli může ataka napadnout,ať už v menší,či větší míře.Přeji všem klid a víru v leší zítřky.František.

Monča

Ahoj Kačko,ad beru tři a půl měsíce, Elicea 10mg. A řeknu ti, že už jsem myslela, že je to lepší, ale teď mám zase třetí den depresi jako blázen, sotva se probudím, tak se sleduju a mám strach co zase bude, je to opravdu hnus. Víš, já jsem neustále ve stresu, umírá mi babička, je po mrtvičce, taťka má rakovinu v pokročilém stádiu. Mám ročního chlapečka, ale to je ďáblík, neustále zlobí a vzteká se. Manžel je do večera v práci a o mé depresi se nebavíme. Takže jsem tak nějak se vším sama.

Dědek

Vaše nemoc je chlamydie pneumoniae! Proto vám nic nepomáhá.

Lenka

Zdravím všechny, je mi líto, že je nás zase spousta co se necitime dobre, asi opravdu podzim dela svou praci, zkracuje se den... Františku napsal jsi to presne, musime se naucit pokore, ja uz si myslela, ze mam vyhrano a ovej nemam, po dlouhe dobe prisly zase uzkosti a me to sebralo... Olo...to opravdu muze byt po tom zvyseni, me to taly tak delalo..14 dni ok a pak najednou nervozita jak blazen, byla jsem z toho silene zmatena, urcite si uzivej leky na uklidneni, rekla bych, ze telo si zvyka na vyssi davku, z toho se ti muze tocit ta hlava a jak dlouho jsi uzivala tu 75mg?? a nestacilo to??? co uzivas na zklidneni?? Moni...drz se, ja si taky myslim, ze bys po 3,5mesicich mohla navysit na 15mg, samozrejme po domluve s lekarem... me zatim porad taky neni ok, rano jsem silene nervozni, ani nevim zceho, vecer se pak uz citim lepe, ale to tak vetsinou chodi...drzte se vsichni a preji moooc sil...papa

kačka

Chlamydií zřejmě trpíš ty, co? Chudáku!!!!!

Lence

Leni, díky za odpověď..Snad se tělo opravdu brání vyšší dávce,než si to sedne:-)Je to nepříjemný,obzvlášť,když těch lepších dnú už bylo dost...75mg jsem brala skoro rok,ale měla jsem dost často napětí a lékařka říkala,že nemá cenu brát tak malou dávku,když úplně nazabírá..tak jsme to zkusily navýšit a teď tohle:-(Mám doma Lexaurin 1,5mg,,tak si tëď půlku beru,ale mě to dá hroznýho přemlouvání,bojím se toho je brát..Ty už jsi zkusila navýšit?Jak je tobě?

Lenka

Oli, jeste zkousim zustat na tech 150mg a beru si rivotril na zklidneni, ja mela taky panicky strach z leku, ale neboj se a ten lexaurin si chvilinku ber, at se ty nervy moc nerozjedou o to dele se pak budou davat do kupy..taky mam u tech leku pocit, ze jsem slaboch a nezvladnu to silou vule, ale ted uz na to kaslu, hlavne at mi je dobre, rikam si i kdyby to znamenalo to zvysit na tech 225mg...drz se a lexaurin si opravdu vem...poznas, ze ho nepotrebujes az na nej bude zapominat a pak jednoduse ho prestanes brat uplne...ten argofan opravdu uzasne zklidnuje, ale vis, ze to zase ten efekt muze najizdet mesic, me rikalal dr. ze muzu zkusit navysit, ale at pocitam zase s tim mesicem nez zaucinkuje ta davka...drz se...

Dědek

CPN napadá hlavně mozek.

Michal

Tak dneska jsem byl poprvé u psychiatra, přežil jsem to ;) Chci se zeptat, jestli jste někdo z vás užívali nebo užíváte Seroxat, který mi psych. předepsal a jaké s ním máte případně zkušenosti. S Asentrou, kterou mi předepsala neuroložka, jsem totiž nepochodil, žádné pozitivní účinky jsem nezaznamenal. Mějte se (čím dál líp :)

Michal
1x

Ohledně Tvého příspěvku proti Dědkovi - myslím, že ses ohradila neuváženě... Chlamýdií je totiž víc typů a myslím, že třeba v mém případě by to mohla být třeba i příčina mojí nadměrné únavy, protože podle vyšetření jí mám v krvi trochu víc než je norma...

nika

ahoj Michale,co máš za trable,že jsi taky skončil u doktora?Já beru tedy asentru a ta mi pomohla hoooodne.Ale je fakt,že zabrala až po měsíci....

Michal

Ahoj, no můj hlavní problém je únava a jakýsi druh nejistoty, myslím tím fyzické nejistoty (aspoň tak to cítím, jako bych byl mírně opitý), ale protože různá vyšetření nic fyz. nenašla, po několikaměsíčním váhání jsem se obrátil na psych. protože mi ho doporučila neuroložka. A musím říct, že kvůli tady tomu už mám asi i psych. problémy, takže nic jiného mi ani nezbylo... Psych. mě ujišťovala, že ta hranice, kdy jde o fyz. nebo psych. problém je někdy špatně rozeznatelná, takže v mém případě může jít vlastně o psych. problém (i když si myslím, že min. spouštěcím prvkem nic psych. nebylo, ale doktoři by tomu měli rozumět víc než já, takže uvidíme). Jinak Asentra mně nepomohla (Asentra 50, 1 tbl. denně po dobu asi 5 měsíců) a teď zkouším ten Seroxat, který by měl být teda na úzkostné nebo spíš stresové stavy, které se u mě objevily. Takže uvidím.., a na jaké problémy bereš tu asentru, že ti tak pomohla, jestli se můžu zeptat?

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 166 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Otužování zlepší dětem imunitu

Že jsou vaše děti zase nemocné? Předejděte dalším nemocem dobrou prevencí, kterou je otužování.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce