Zdravím chlapi, jen ve stručnosti: Mám 26, od puberty cvičím, sportuji, příznaky jsem pociťoval už snad od 20 (vesměs hlavně střídavá bolest varlat), ale to bylo vyloženě sem tam, stačil vzít ibalgin a čau, navíc jsem ani neměl ponětí o nějaké prostatitidě. Měl jsem za to, že se mi ozývá operovaná varikokéla. Nicméně před rokem a půl se příznaky opět objebily a už nezmizely, bolest varlat, při sezení, stání, všemožný druh bolesti, pálivá, řezavá, sem tam den úlevy, ale jinak žádná sláva. U urologa klasický scénář, vyzkoušeny asi 3 antibiotika, ze začátku u těch prvních (ofloxin) chvilková úleva, u těch dalších už v podstatě bez výsledku. Čípky indometacin taky nic moc. Začal jsem se jako většina tady sebevzdělávat a došel jsem až k projektům jako Headache in the Pelvis, stažené svaly kolem pánevního dna a zkrátka se na různých fórech začal seznamovat s tímto vším, co vám v běžné ordinaci spíše neřeknou. Momentálně se chystám omezit lepek a celkově sladké nezdravé věci, jelikož jsem se dočelt na několika fórech, že vyloženě lepek podporuje tvrobu zánětů a že jeho úplné vysazení způsobilo až 90% úlevu. Osobně jsem dříve několik let konzumoval energy drinky dost pravidelně a celkově k tomu jak jsem se snažil zdravě hýbat, jsem to zbytečně přeháněl se sladkým. Má někdo zkušenosti s tímto typem diety, popř. jinou úpravou stravy? Jinak co pomáhá i mě, je samozřejmě pohyb, protahovací cviky, nekouřit, nepít..Z doplňků jsem bral jenom quercetin, mám pocit, že ten jakž takž zabírá, ale je v těchto podmínkách je těžké přijít na to, zda se nejedná o placebo. To samé jsem pociťoval nějakou dobu u wobenzymu. To že se jedná o psychosomatický problém, zřejmě bude pravda, největší bolesti mívám právě v době stresu, což je momentálně a poslední rok velmi často, ukončení studia, nejistá pracovní budoucnost, ne moc štěstí se ženami, zbytečné stresování se u plno věcí, až se to na tělu nějak muselo projevit. Třeba se někdo v mém příběhu shlídne, nejedná se pouze o problém čtyřicátníků. Budu rád, když se kdokoliv ozve, kor v mém věku. Je velmi stresující si tohle všechno nechávat pro sebe, já osobně o tom nedokážu mluvit, možná je to chyba, ale momentálně na to mé ego nemá. Ví o tom pouze rodina. Tak někdo, kdo je na tom podobně, nechť se klidně ozve sem, nebo na [email protected]
Přidat nový komentář