Stranka ma stale limituje poctom slo, skusim to teda rozdelit.
Str. 1 Boze, nie dalsi pacient, az sa mi z toho tisnu slzy do oci. U mna sa toho za posledne obdobie udialo tolko, ze ani neviem, cim zacat. Mam sa relativne dobre a nijake vazne zhorsovanie mojho stavu sa zatial nekona. Psychicky som na tom ovela lepsie. Jedna pacientka mi poradila navstivit Centrum ligy proti rakovine, vraj stretnutie s inymi pacientmi mi pomoze. Sice som sa tam s nijakym pacientom nestretol, no zamestnanci mi velmi pomohli. Nie su to iba lekari a zdravotnici, ale aj obycajni ludia, ktori vedia pomoct moralne a aj v inych oblastiach spojenych s touto chorobou. Doporucili mi zucastnit sa tyzdenneho relaxacneho pobytu v kupeloch hradeneho z vytazku Dna narcisov. Najprv som sa bal ist a mal som obavy uz aj z toho, ze budem s niekym na izbe. Napokon som sa rozhodol, ze sa prekonam a veril som, ze tam stretnem ineheho pacienta s rovnakymi problemami. Rozhodlo aj to, ze aj ked som po operacii zlomeniny krcka stehennej kosti a v nohe mam 12 srobov, do kupelov ma nepustia, vraj srdce by taku zataz nemuselo vydrzat. Tento pobyt ma naozaj prebral spat k zivotu. Na izbe som byval so 40-rocnym byvalym pracovnikom ozbrojenych sil, tiez s neoperovatelnym nadorom mozgu. On mal sice iba jeden, ale vsetky problemy, ako mam aj ja. On mal prvy nador na oblicke, tu mu vyoperovali, potom na stavci, ten mu tiez vybrali a teraz uz to ma v hlave. Zucastnil sa aj nejakej klinickej studie, no podla jeho slov iba zo seba urobil pokusneho kralika, a ziadne vysledky to neprinieslo. Tiez mal ist do Protonoveho centra na ozarovanie, uz mal vybavene aj ubytovanie, no na poslednu chvilu to zrusili a to bola pre neho posledna rana. Od toho momentu uplne rezignoval a uz nic neriesi. Sice vie, co ho caka, no berie to tak, ako to je. Aj mne hovoril, neries, nechaj to na lekarov, oni vedia, co robia. Co sa tyka mna... Mam spoluziacku z VS, ktorej manzel je byvaly lekar RZP v Martine, takze ma znamosti medzi lekarmi v tejto oblasti. Rozposielal moje sninky, kde sa dalo, no nakoniec mi napisala, ze nevie, ako mi to jemnejsie napisat, no povedal, ze je mu luto, ale je to zle, takze nic nevymysleli. Teraz sa vratim k tej Prahe, tato vec stale trva. Ako som pisal, profesor si pytal posledne snimky. Tie som mu teda poslal a on mi napisal, ze vidi tri nadory, ktore by vedel vybrat, aj ked nie naraz. Vraj dva vpredu by nebol problem, ale narocnejsi by bol nejaky vzadu. Chcel, aby som mu poslal vsetky CD so snimkami za celu dlzku ochorenia, vratane sprav, co kedy a akou davkou bolo oziaene. Vraj to nastuduju, bude zasadat konzilium a potom sa ozvu. Ked sa konecne ozvali, tak mi napisali, ze vsetky spravy vratane poslednej MRI su uz takmer rok stare, preto si mam dat urobit novu rezonanciu a tiez nove neurologicke vysetrenie a vysledky im poslat. Po takomto nekonecnom natahovani som bol rozhodnuty, ze sa na to uz vykaslem, ved som od toho vlastne ani nic necakal. No velmi ma prekvapil moj onkolog. On povedal, ze by bola skoda, teraz sa na to vykaslat. Hned volal primarovi do BA, oboznamil ho so situaciou a dali mi termin rezonancie na 19. tento mesiac, hoci som mal termin az 23. 10. Ja som taky pesimista, alebo skor realista, ze aj tak neverim, ze z toho nieco bude. Myslim si, ze na novych snimkoch bude take zhorsenie, ze aj v PA nakoniec povedia, ze uz sa s tym nic neda urobit. To len moji lekari to beru ako hotovu vec. Ked mi onkolog pisal vymenny listok na neurologiu, tak tam napisal, ze prosi o vysetrenie pred planovanym neurochirurgickym zakrokom, tam mi zasa povedali, ze sa mam po operacii prist ukazat.
Přidat nový komentář