Biba,...my máme to samé. Používáme ty nejsilnější plínky od Teny, ale stejně ráno je vždy mokrý až na zádech. Dávám pod něj na noc dvě podložky(60x90) vedle sebe. Tak,alespon ušetřím každodenní převlékání prostěradla. Jinak k nám dříve jezdil HomeCare .. pouze když bylo potřeba odebrat krev. Ted již dva týdny k nám jezdí domácí Hospic z Čerčan. Mají 24hodinovou službu. Což je velká úleva, kdyby se něco dělo a člověk si nevěděl rady. Dovezli mi i injekce s morfinem a jiné na uklidnění, na dýchání. Díky nim jsem slušně vybavená na pomoc manželovi od bolestí a jiných komplikací. Tahle hospicová služba není hrazená pojišťovnou...stojí 200Kč na den, ale půjčí vám zdarma postel, vozík, kyslík a další. Je to úleva, že mám kam zavolat a, že mi má kdo pomoc a já se nemusím nikde nikoho doprošovat, a že přijedou kdykokoliv. S hygienou si poradím sama. Jsou u nás organizace, kteří pomohou, ale všechno se platí a nám na to prostě už nestačí. Ale dá se to zvládnout. Pokud manžel ještě trochu chodil, tak jsem ho dovezla do sprcháče. Od té doby co leží, tak ho omývám jednou celého denně na lůžku. Tělo pouze vlhkou žínkou. Intimní partie a znečištěné např. močí, stolicí,na to používám pěnu ve spray. K té se nepoužívá voda. Jen nastříkáte, necháte chvilenku působit a setřete vhlčeným ubrouskem( pro miminka) tTa pěna čistí, eliminuje pachy a zvláčnuje pokožku.Pěnu kupuji Menalind nebo Dentimed v lékárně, nebo na internetu. Kupte si taky krém Menalind professional. Je výborný na zadeček..na všechny opruzeniny, ale i ochrana před různým otlačením. I jako prevence. Tyto pomůcky vám stačí na celou hygienu těla. Ještě jsem měla štětičky na vyčištění zubů, když už jsme nezvládly čistit kartáčkem. Ale ty nevím, jak se jmenovaly...v lékárně vám určitě poradí. My už nezvládáme ani to.Snad jsem vám trochu pomohla. Já ráno svléknu plenku, vytáhnu pročůrané podložky, sundám počůrané tričko..opláchnu tělo žínkou, nastříkám pěnu, setřu, přebalím, vyčistím zoubky, obléknu a je hotovo. Zabere to cca 10minut. Můj manžel měl 120kg a190cm a ted má asi tak 105 .... ta manipulace je těžší, ale dá se to. Hlavně si zařidte pečovatelský příspěvek. Podívejte se na body, které musíte splnovat při které výši.Já tuhle informaci neměla a tak jsem pravdivě odpovídal, když u nás byla soc.pracovnice a místo 13500,- nám dali jen 8800,-.Stačí, že řeknete, že maminka sama sní rohlík a už nemáte nárok na ten nejvyšší příspěvek. Potíž je v tom, že při této diagnoze za týden ho sama už opravdu nesní. Na schválení příspěvku jsem čekala 4 měsíce, když jsem se dozvěděla, že nám neuznali 4 stupeň, tak jsem se odvolala a ted už čekám opět 4 měsíc. Bibo,..hodně sil...myslím na vás i na vaši maminku.
Přidat nový komentář