Gratulace veliká!! Já dneska slavím 14 dní, chichi. To jen tak na úvod. Fridu, souhlasím s Tebou, taky jsem ještě nestihla prokouřit 25 let a doufám, že už to ani nestihnu. Úmyslně jsem tu nikdy nenapsala , kolik mi je , protože se sama za sebe stydím, když vím , že tu jsou starší a mělo by jim to jít hůře, jak by každý předpokládal. Ale už vím, že závislost, se nepěstuje podle let, ale podle toho , jaké k tomu máme předpoklady. Aby jste mě správně pochopili, uvedu příklad: moje maminka má šedesát a kouří taky tak minimálně dvacet za den, není nervózní ,když je v nekuřáckém prostředí, kouří si v klidu, pohodě a má to asi jako obřad . Nekašle a nemá vůbec žádné problémy spojené s kouřením a má tolik elánu, až jí všichni závidíme . Jenom je teda za ty léta zcvrklá a vysušená :-)) Otec kouří taky asi těch 40 let, vykouří 40-60, nebo více...)já jsem to totiž nikdy nesledovala, kolik se u nás prohulilo, protože všude se povalovaly krabičky a kouřili jsme všichni. Dokázal být velice nepříjemný, když věděl, že si někde nebude moct zapálit . S takovým člověkem je to upřímně otrava, protože na něho mluvíte a on vás nevnímá , nemůže totiž myslet na nic jiného, než na cigarety. Neužije si nic pořádně, tam kde nemůže kouřit. Brzy jsem se utvrdila v tom, že jsem po něm. Dokud asi nezačnete, tak nezjistíte, jak jste na tom se závislostí. A nemusí to být jen kouření. Já na to přišla docela brzo, naštěstí. Měla jsem problém s alkoholem, vzniklo to nevinně, každý den si dáváte a za tři měsíce zjistíte , že je něco v nepořádku. Pokud si to samozřejmě člověk uvědomí. Tatík chlastá celý život a nikdy mu to nepřišlo divné. Teď už je těžce nemocný a je rád , že pije urologický čaj……………………Je mi dvacet sedm, poslední rok mně znepříjemňovala život ostrá bolest pod lopatkami, bodání na hrudi při každém potáhnutí a vykašlávala jsem takové škaredé cosi. Asi jediný pádný důvod , abych přestala. Dostala jsem prostě strach a pořád mi ho nešlo překonat, teď se to daří 14 dní a Champix beru sedm týdnů. Věřím , Mydlypupku, že si to neměl lehké, o to větší Ti skládám obdiv!!!
Přidat nový komentář