Nejdříve zdravím všechny vespolek... Mám jenom jeden důležitý vzkaz pro Marju! Marjo, nezkoušej tu jednu cigaretu,neustojíš to, já jsem také selhala. Je to zrádná droga, kterou jsem sice na 3 měsíce pokořila, ale dostala mě...Bohužel jenom tím jedním šlukem...:-( Přestala jsem kouřit 10.2.2008, tři měsíce jsem vydržela, pak jsem se dostala do velkého stresu .....Také mě poslední dny pořád provázelo pokušení, že to zkusím, jaký to bude, že to stejně ani neucejtím, že nejsem žádná břídilka, že jeden šluk mi nemůže uškodit, natož zlomit opět ke kouření. Spoustu lidí to tu vyzkoušelo, a pak pokračovali dál ve svém nekuřáctví! Já NE, já jsem do toho zase spadla!!!!! Je mi z toho zle, nenávidím se, mám z toho i depku, ale všechno způsobil jen a jen ten pouhý jeden šluk :-) Marjo, já původně vůbec nechtěla psát, styděla jsem se za to, že jsem nevydržela, že mě to svinstvo zase převálcovalo. Nechtěla jsem Vám tady kazit radost a euforii, ale myslím, že jako varování je to nutné... Každý den sem chodím vás číst, ikdyž už zas kouřím, ale Tvoje pokušení mě přinutilo napsat tohle varování. Marjo, nezkoušej to, a vydrž! Pokud jsi pevně rozhodnutá, pokračuj dál ! Já to zkusila a jedu v tom zas! A bohužel jsem zjistila, že to není ani tak o champixu, ale o tom rozhodnutí a přesvědčení, že kouřit nebudu! Já měla stres a pořád mě popouzely myšlenky ve smyslu - tolika věcím musím čelit, bojovat, přibrala jsem 10 kilo, v rodině rakovina, nový nádor, v práci velký průšvih, tak jsem si řekla, že to zkusím... šíleně mě to uklidnilo i ten šluk - nejdříve se mi zvednul žaludek , ale po druhém už mi to chutnalo. Snažila jsem se, několik dnů, že si dám jenom večer jednu, jenomže...... když jednu, pak jsem si povolila ráno.... jednu... a už v tom zas jedu.
Zvažovala jsem, zda mám znovu nasadit Champix..., ale vím sama moc dobře, že nejsem vnitřně a skálopevně přesvědčená, že nebudu kouřit! Proto to neudělám!!! Až sama sebe přesvědčím, že chci přestat, tak do toho půjdu znova. Ale v tuhle chvíli mě ta hnusná závislost přemohla a nemám šanci :-( Nejhorší je to, že když jsem si sama pro sebe sepsala klady a mínusy, tak jsem takový zbabělec a barbar, že v tuhle chvíli je pro mě důležitější být klidnou, vyrovnanou kuřačkou, než rozklepanou, nervozní, vystresovanou nekuřačkou! Zní to děsně, ale posledních 14 dní mého nekouření to tak bylo, předtím to bylo celkem v euforii a v pohodě. Uvědomuju si to, ale je to tak! Tohle mám teď v hlavě, a nikdo mi nepomůže! Co kouřím, jsem zhubla 5 kilo a paradoxně mi to hubnutí dodává další elán do kouření... Je to hnus! Říkám si, aspoň něco!
Takže Marjo a všichni ostatní, nezkoušejte si ochutnat, jaký to je si znovu potáhnout, mohlo by se Vám to vymstít, jako mně!
A ještě něco Marjo - já jsem jedna z těch, co si nechali krabičku při ruce, 3 měsíce jsem nosila v kabelce dokonce 2 krabičky, myslela jsem, že tak je to správně, že to vědomí, že si vlastně klidně můžu zakouřit, ale že já sama nechci, že to mi pomůže překonat tu touhu po cigaretě! Vydrželo mi to 3 měsíce. Možná...... , kdybych je při ruce neměla, že bych si toho šluka nedala, protože dojít si celou krabičku koupit, nebo se někde ztrapnit, když jsem všude vyhlásila, že nekouřím, a žebrat o cigáro a šluka, to bych neudělala! Takže radím, vyhoď ji a zkus to bez ní !
Berte mě jako špatnej příklad a varování ! Doufám, že Vám to některým pomůže , i těm budoucím, co se budou třeba pokoušet si vyzkoušet jen tak jednou potáhnout!
Držím Vám všem palce, myslím na Vás a závidím Vám! Ale upřímně Vám to přeji! Jste velcí hrdinové, že jste to dokázali !
Přidat nový komentář