Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Míla

Ahoj bojovníci, ržíte se báječně a patří vám za to pochvala. Nic vám ani nechci, jen abyste věděli, že vás sleduju. Tak ať bojujete hodiny, dny a nebo měsíce, držte se a nedejte se, je to pořád lepší, zatím pa pa a ozvu se ve středu, to budeme mít s Andreou narozky ( nekouřící)

Jana

Ahojda všem tady :-) Zdravím Vás a oznamuji, že mám za sebou zdárně týden nekouření a že to není tak hrozný, jak jsem si představovala! Vy jste byli můj "hnací motor", já dokázala "skočit" a teď už to dotáhnu do konce :-) Moc si vážím toho, že zasloužilé mazačky nekuřačky Sigrid, Míla a Jiřinka nás chodí kontrolovat a dodávat odvahy. Díky, díky, díky --- potřebujeme to jako prasátko drbání :-) Všechno, co tu je řečeno, napsáno a přečteno, nám každému z nás něco přinese, každý si vybere to svoje, co na něj platí a troufám si tvrdit, že je to stoprocentní jistota, že za vzájemné podpory nás všech to musí dokázat každý. Např. Lenička !!!!!Ještě předevčírem váhala, nervovala se a dneska už je v pohodě, pomáhá těm druhým, co váhají a trápí se . Lenka kočila...., a zjistila, že to předtím bylo daleko horší a je plná euforie a vítězství! Gratulujuuuu Leni!!!!!!!! Teď už to bude jenom brnkačka!!! :-) Proto TAMARO, PAVLÍNKO neváhejte a běžte do toho!!!!! Určitě to dokážete!!!! A máte ideální příležitost pokořit to svinstvo, které Vás ovládá v partě ...to funguje!... Naše partička byla pětičlenná a všichni jsme to dokázali, sice každý jiný den- Dulinka první, pak Danuška,pak já a Dan, a ještě se k nám přidala Yva... a dokázala to taky! Drželi jsme při sobě a hlídali se navzájem!!!! Já když tady pak četla, že třeba Danuška už nekouří, tak jsem sice z toho byla na nervy, ale tak nějak nenásilně podvědomě mě to popohnalo :-) Ještě zdravím samozřejmě všechny ostatní, Móňu, Ifku, Simiiiii, Mafose, Standu, Ewuuu, ta mi holka taky hodně pomohla, ale určitě jsem na někoho zapomněla, tak se omlouvám... Zdravím všechny a držím palce nováčkům!!!!!!!!!!!

Jana

Mnooo, a zrovna třeba MÍŠU jsem vynechala!!!!!! A taková to je bojovnice!!!!

Jana

taky zdravím a doufám, že je v pohodě!!!!!!!

Simi

Všechny moooc zdravim,uz se mi to dvakrat podarilo smazat....Koukam,ze kazdy den sem k nam pribude nekdo novy...-)-)-)Pavlinko,ty jsi udelala super rozhodnuti s bezvadne motivujicim datumem na den D.Mas to vychytany a to je hodne důlezity.Tamaro ty nevahej a prijd mezi nas,at se můzes pridat nejen k Pavlince ,ale snad jeste i k Irence,ktera mozna zacne uz ve stredu 20.2. bez cigaret,hm??? Stando Tobe gratuluji k mesici nekoureni a jak jsem si cetla o Tvych zvlastnich pocitech po poziti Chmp,tak o tom to prave JE,jak si ze mne dela Dan tak trosku sprtouchlata,ze ho nabadam k nizsi davce,ba primo nutim k poruseni davkovani doporucene kapacitami farmakologie..-)-)-).Tedy abych vysvetlila...Ja mela pri davce 1mg + 1mg zase pocit jako bych byla po vypiti minimalne litru vina a to jsem vydrzela brat prvni tyden nekoureni a pak jsem tedy snizila z faktickych duvodu na 1mg denne,ale i pri teto davce mam pocit prinejmensim zvlastni,takze zas po nekolika dnech jsem snizila na 0,5mg za den,coz je momentalne uz 7 den a je mi naprosto skvele.Chut na koureni sem tam,ale bez vetsich potizi a jsem defakto v normalu,coz se rict o mych predchozich,docela hezkych stavech,nedalo rict,a taky to bylo pro bezny pracovni den malinko nehrane....A protoze Dan bere taky jen 1mg a citi se skvele a zda se,ze to ma v hlave dobre srovnany,nebojim se,ze by to nezvladl!!-)-)-)S tim pulenim to mam porad taky tak.Jeden dil vetsi,druhy mensi.Tak to beru nastridacku -)-)-) Jo a o tom sladidle se dohodneme az pozdeji...zatim radeji vyckej,az to vyzkousim,dam Ti vedet..-)-)-) jestli JO nebo NE. Ovsem Dane,nerada bych,aby se Ti to vymstilo treba za 3 nebo 4 mesice jak psala Sigrid...Kazdej se umi rozhodnout sam za sebe,vid?Takze nenechej se ovlivnit mim diletantskym prikladem v nedodrzovani navodu! No Danusko,ja ten CHMP chci brat taky dyl,ale v mensich davkach.Jednak mi to lip sedi, a taky nechci investovat vic nez musim.S tim co mam,vyjdu na 2,5 mesice.To uz je vcelku dost,abych to pak vysadila uplne.Nejdulezitejsi urcite bude,aby bral kazdy bud podle navodu a nebo si davku snizoval jak mu to samotnemu vyhovuje..je to skvelej prasek pro start a co nejmensi abstinencni priznaky a ostatni je jen na nas samotnych a taky na nas tady,co se umime podrzet a dodat si navzajem hodne povzbuzeni,sil ci vymenit nazory a zkusennosti.Jooo a ja dneska 18 dni bez a 25 dni s CHMP.Stale mam nadmiru radostny pocity..-)-)-)Janii jak se dari???Nejsi ospala???

Marie

dobr den ještě to tu funguje?

Leňa

Tak denně koukám na nový příspěvky a říkám si,jak to těm "mladým" krásně jde,jak se stmelili,vzájemně se podporujou a nás už vlastně ani moc nepotřebujou.Ono vlastně už skoro všechno bylo napsáno a jen se to opakuje.Už vůbes nestíhám sledovat ty nový jména a sotva stíhám číst.Mám pocit,že jsi na tom podobně!?Gratuluju Ifce,Standovi,Sysi (určitě jsem na někoho zapomněla) k překročení měsíční abstinence.Všem úspěšným " mlaďochúm" velká gratulace k tomu nejdůležitějšímu "skoku",jak sami říkáte a další gratulace ke krásně se zvyšujícím čísilkům BEZ!!!A "nakukovatelům" přeju,ať dlouho neotálejí a přidají se,protože bude-li nás víc,nebudeme se vlka bát nic!!!Ahoooooooooooooooooj

sigrid

je to přesně, jak píšeš. Jde jim to náramně dobře, mám z nich krásný pocit, ale myslím si, že co se dalo novýho sdělit už jsem tady řekla a nějak už ani sama za sebe nemám moc potřebu sem zasahovat. Taky se objevují nové obzory i nové starosti. Ale mám radost, že ses ozvala, protože s Tebou se cítím svázaná :-). Kdybychom se v té záplavě nových jmen nemohly najít tak mail je: [email protected]. Ale pst, nikomu ani muk, aby si nemysleli, že je chceme opustit :-D. Hezkou dobrou noc s.

Mona

všem. Trochu koukám jako blázen na vaše vysazování Champixu. Já bych si to vůbec nedovolila,protože na zázraky nevěřím. Když kouříš X let tak za 14 dní to není možné se zbavit závislosti. Já za sebe ho budu brát určitě ještě něsíc,to mám doma a asi si ještě objednám,protože si vůbec nevěřím. A to je mi fakt vždycky po tom strašně zle. Prosím Sigrid a Jiřinko,Leňo,napište jestli a kolik berete vy mazačky.Pa a dobrou noc

sigrid

beru pořád 2 x 1mg. Nemám problém s tím, že to budu brát půl roku a pak vysazovat postupně. Příliš se bojím toho, že podlehnout je tak snadné. Spousta lidí už tu psala o chutích a touhách po čtyřech i šesti měsících. A když jsem mohla nacpat tolik peněz do cigaret, tak už mě champix nezruinuje. Neberu to jako výdaj, ale jako investici do spokojené budoucnosti.

Míša

už jsem vše dočetla a je bezva,že zase mohu zdravit.Tamaro,moc Ti gratuluju už k tomuto kroku!Je moc bezva,že si tu.Pak už je to jen o tom SKOKU a pak už pluješ s náma.Já měla SKOK nedávno a musim říct,že mi to pěkně letí.:-)Tak Ti a samozřejmě i všem ostaním,držim pěsti a hlavě ničeho se neboj.Rady už si dostala a jestli máš ještě něco nejasného,tak to sem hrň a i své myšlenky,co třeba nejsou úplně fajn.Je nás tu na to víc.Leni,doufám že je Ti fajn a brzo se nám ozveš,jak je.Irenko,jen klídek,čekáme a těšíme se až ten SKOK dáš a držím Ti pěsti.Pavlínko a Tobě velikánskou poklonu,takhle hodit do placu datum a rozhodnutí(je to super datum),bude se dobře pamatovat.:-))Tak se drž a už se těš.Janí,ty bojovnice,si moc dobrá.To tak letí.Přeju Ti krásné další voňavé týdny a hlavně máš můj obdiv s těma všema jménama.:-))))Jo a Sigrid já mám na lyžování nejraději ty hospůdky a kavárničky a dobroty,to je sportík.:-)))Dnes sem si nějak více všímala chudáků kuřáků venku v té zimě a docela mi jich bylo i líto,kdyby tak..... .Nejraději bych je sem přitáhla na kukačku.Třeba se taky jednou rozhoupají.Nevím,jestli už nepůjdu spát,Champix mě utlumuje,ale to kino... .Někdy ty sny vážně nechápu a pak se probudím a vůbec nevim,co je reál.Naposledy mi vypadl zub,zůstala sem ve výtahu a zapoměla někde našeho psíka.No,hrůza.Musim si tam už dnes hodit jiný večerník.:-))))Všem vám přeji krásný večer a nervíky v klidu. Mějte krásné sny Jiřinko,Dane,Danuško,Simi,Yv či,Ewči,Luboši,Mílo,... a prostě všichni a omluva těm,koho jsem nenapsala.Velká omluva a držim pěsti na to štěstí.:-))))))))))))

evva

Ahoj a dobré ranko všem :)Leňo VŠECHNO NEJ NEJ NEJLEPŠÍ!!Hodně štěstíčka,zdravíčka a pevnou vůli....Jinak,abych se vyjádřila k taky k délce užívání Chmx....Já nekouřím 5týden,předtím jsem zobala 6týdnů a ještě mám zásobičku na 4 týdny,asi těch posledních 14 dní se pokusím snižovat.Když mi to nepujde,vrátí se nějaké mooooc velké nutkání,jsem ochotná ještě pokračovat.Vím,že MUSÍM taky sama chtít,nejde být na Cham věčně,ale nechám vše OPĚT na svém pocitu.Mám dojem,že vysazování je taky hodně individuální. Každý si musí ,stejně jako na začátku,vypozorovat,kdy ví,že je na to připravenej.VY co se chystáte do toho jít...jděte!A pište sem,pište sem svoje smutky i radosti,jak vám je a TAK.VĚŘTE,ŽE TO POMŮŽE!!!!!Nebudete si v začátcích připadat tak sami,zjistíte,že to co vás trápí,trápí i jiný lidičky a můžete si o tom pokecat,probrat to,uleví se vám.Zatím ahojky a hezký den

irena

Dobré ráno všem. Simi, Simi, tak Tys mi asi hodně pomohla tím 20.2. hmmm zítra je 20.2. a den D to nebude. Už jsem se s klidným svědomím rozhodla, že bude jindy.

irena

mezi hmmm a Zítra patří tečka

Danuse

Preju vsem nadherne vonave rano.Vitam Tamaru a preji hodne pevne vule.Sigrid souhlasim s tebou.taky se bojim ,ze by mohli prijit po par mesicich vetsi krize.Ale kazdy to ma asi jinak.mozna je to i tim,ze mi po nem neni tak spatne jak pise treba Sigi.Stejne je to parada,sampiku jsem dlouho neverila,ale 10 den nekourim a je mi skvele.Tak na tom neco bude.Irenko je to jen na tobe!!! Myslim ze jsi udelala dobre.ten den prijde sam a nemusis se nervovat.DULI co je s tebou???JANI mas ze sebe taky takovou radost jako ja vid?je to super.

Jana

Danuškoooo, to víš, že mám radost jako Ty, a možná ještě většíííííííí!!!!!!!! :-) jupíííí

Danuse

prepsala jsem se :jak pise treba SIMI ne Sigi

Dulina

Zdravím všechny lidičky, vítám nováčky a gratuluji k jejich skvělému rozhodnutí. Zdravím spolubojovníky a také všechny "mazáky". Dnes je to 12.den, co nekouřím. Hrozně to utíká. čekala jsem, jak budu přežívat bez cigaret hodinu od hodiny a trpět......nic z toho se nekoná. Je mi skvěle, mám spoustu energie a tak celkově se mám zase mnohem víc ráda.Také mám sny, že kouřím.Každou noc je to stejné...típám cígo a v tom si uvědomim, co jsem to provedla, jak jsem si mohla zapálit a zklamat sama sebe.....no příšerný výčitky!....a pak to krásný ráno, když se z tý hrůzy vzbudím..........:))))Champix mi nevyvolává ani nevolnost, ani únavu(je fakt, že na lačno ho neberu), ale na snižování dávek ještě nemám odvahu.Jenom ta váha....ta se zatím nechce hnout a já bych potřebovala trochu přibrat:(........Přeji všem hezký den...i když u nás to nevypadá, je příšerná mlha a počasí akorát na spaní....ale vy buďte plní dobré nálady!!!!!

Dulina

všechno nej nej nej, hoooodně zdravíčka a štěstíčka a čistej voňavej vzdoušek, hezky si to oslav!!!!!!

Danuse

Tak se Leno pripojuji ke gratulantum.Vse nejlepsi,hodne vonanych dnu,malo nervu,hodne zdravi a stesti.

sigrid

všechno nej. Hlavně asi hodně zdraví, spokojenost a životní optimismus (ne, že by Ti chyběl :-). Pa s. A Vám všem ostatním krásný (skoro)nekuřácký den beze strachů a chutí.

Leňa

fakt ste moc milí.....Kouknite na diskuzáka.Připravila sem tam pro Vás malý pohoštění :DDDDD

Mona

Le´ně. Opravdu velká. Hodně ZDRAVÍ a všeho co si přeješ.Dulině teda závidím,že potřebuje přibrat. Já bych ti mohla pár kil poslat,kdybys chtěla. Minulý týden se mi zdálo,že jsem trošičku zhubla,ale když jsem přijela z tono Brna,zjistila jsem,že mám 2 kg nahoře. Dnes tedy začínám s krutou dietou,uvařila jsem si tukožroutskou polívku a ted tady popíjím nějaký čaj Hanasaki myslím,že se jmenuje. Nevím,co je horší,jestli nežrat,nebo nekouřit. Momentálně mi jde líp to nekouření.

Leňa

je i pro mě mnohem snažší.Každej den si říkám,že už nebudu tolik papat,ale nevydržím ani jeden den.Jen se bojím,abych nepřibrala jako prvně,když jsem přestala kouřit-16kg!!!!!!!!!!!!!!!! To bylo šílený a 2 roky sem měla co dělat,abych se s tím poprala.Doufám,že to nikoho neodradí v přestávání s kouřením.Určitě to stálo za to.Všechno sem pak shodila a nějakej čas byla normální -normální váha,normální nekuřák a chvilku i normální člověk(pozn.12 let v PL,tak nevím)

Lída

Zdravím všechny nadšence na této diskuzi, tak se opět po delší době hlásím, že to bude zítra 7 měsíců co nekouřim. Jen pár informací pro vás, champox jsem brala - startovací balení podle návodů, potom jsem si koupila ještě 2 pokračovací balení , jedno jsem vybrala celé a u toho druhého jsem snižovala dávku jen na jedu tabletu denně a i tak jsem zapoměla 2 dny vzít prášek tak jsem si nakonec řekla,že to vyzkouším a champix jsem vysadila . Dnes mám v krabičce ještě 5 tabel, nechám si na památku. Ráda si tady pročítám vaše příběhy a hlavně se mi vždy vrací ten blažený pocit kdy jsem přestala kouřit. Ti co nekouří den, dva ,tři ví o čem píšu to je opravdu něco neskutečného a může to posoudit jedině kuřák. Také jsem si 30 let nedovedla představit,že někdy nebudu kouřit a už mám za sebou větší půl roku. Čím je ta doba delší tam méně nebo vlastně vůbec si na cigaretu nevzpomenu a to jsem prosím chodila kouřit i v noci. Také se musím pochlubit, přesvědčila jsem svou radostí, že nekouřim další 2 děvčata a také už přestaly, moc mi děkuji, že jsem jim tak dobře poradila. Je to hlavně o tom, že spousta lidí ani neví jak vlastně ten champix učinkuje a ono je to vlastně tak snadné. Opravdu na tom je nejtěžší ten SKOK ! Pak už je to jenom samá radost. Proto vás tady všechny zdravím, držím palce a užvejte si té velé radosti když se to povede. Lída

Danuse

Teda Lido moc a moc gratuluju.to je paradni uspech.clovek aspon vidi,ze to jde VYDRZET

Mona

Lído moc ti gratuluji,to je fakt pohádka tohle číst.Nám začátečníkům to přidává sílu,když zjistíme,že je někdo po dlouhé době abstinování v pohodě. Já nekouřím dnes 18.den. Až budu mít tolik co ty,taky sem napíšu

Petr

Moc Ti Lído blahopřeju. Mně chybí do 7 měsíců ještě 10 dní. Na památku mi zbylo 8 tabletek a 2 cigarety, které jsem " při nejlepší vůli " nestihl vykouřit. Je to fakt super :)))

belvel

si šikulka- VYDRŽ- já sem kouřila od 15- do 25 a ted je mi 36 a od 25- což je 16 let NEKOUŘÍM- ten pocit je naprosto úžasnej- jako když šebrle vyhrál tenkrát zlatou na olimpiádě- ti , co přestali,-JSOU VÝTĚZOVÉÉÉÉ!!!! GRATULUJI P.S když mě nepochválí okolí, tak se alespon pochválím sama......

Patrik

Ahoj Belvel, gratulu ti k tvému VÝTĚZSTVÍ... Samozřejmě závidím a chválím, abys na to nebyla tak sam. Jenom mi kromě pravopisu nesednou ani moc počty:-)

simi

Leno,gartulaci k dnešním narozeninkam mas od mne na DISKUZAKU,kde nas hostis..-)-)-),Vsecicko jsem si hezky procetla a hnedka je mi lip u srdicka,tolik lidicek,ktery se naznaji a tolik pochopeni jeden pro druheho.Je to az k nevire,kdyz si uvedomime,ze od tech,ktere mame nejbliz,se nam casto nedostava to, co plnyma hrstma muzeme nacerpat zde..Je to pro mne skutecna RADOST...a dekuji vsem,za kazdy radek...Mony,ja na zazraky obcas verim...a jasne,ze Ti davam za pravdu,ze za 14 dni se clovek zavislosti nezbavi,ale mozna sis nevsimla...ja prasky nevysazuji.Budu je brat minimalne 2 az 3 mesice,ale v nizsich davkach.Jsme na tom s dobou brani na stejno,tak verim,ze to taky spolu dotahneme do zdarneho konce,coz pro mne bude znamenat absolutni osvobozeni a nezavislot na cigaretach.Jeste velky kus cesty pred nami vsemi...Píses,ze Ti je po chmp strasne zle,tak nevim jestli by jsi nemela zvazit davkovani...Z toho nejhorsiho Ti pomohl,tak proc takhle trpet????Jde to zvladnout treb i na 0,5 mg rano a 0,5mg vecer,ale je samozrejmne jen na Tobe,kolik sneses a vydrzis...Danus,me nebylo vubec spatne i pri tech vyssich davkach,naopak..-)-)-)spis sem se citila jako sjeta...a to asi taky neni idealni...a proto volim cestu nejmensiho odporu (mensi davky) a treba ty 3 mesice.Defakto mi nejde ani o tu investici jako takovou,jasne,ze se nam to 100x vrati.....Miso,hrnu sem svoje nejen myslenky,ale i pocity...-)-)-),hm?Dnes uz mas tyden,vid?Evvo,to vysazovani ci snizovani je opravdu hodne individualni,jak jsi napsala....Irenko,den D zitra nebo pozdeji..nejdulezitejsi je,ze mas svou vuli a chces prestat s kourenim...Champix Ti to jen bajecne usnadni,jako nam vsem a my te v tom nenechame,neboj...Lido i ja chodila v noci kourit,hruuuuza, a ted ta blazenost,o ktere pises,se ve me rozleva od rana do noci a opravdu si uzivam tu velkou RADOST.Tobe gartuluji a zase nas prijd povzbudit..-)-)-) Zrovna tak me tesi povzbuzeni od Mily,Jirinky,Martiny ci Andrejky,a i ted se radujte z toho,co jste doposud dokazaly a jak jste to zvladly.Sigrid,ikdyz bylo hodne receno a jsi podstatne dal,nez soucasna vetsina z nas,tak ver,ze Tvoje slova povzbuzeni maji hodne velkou energii a umi hodne podrzet a patricne postrcit!Diky.Janiii,Ifffko,Le no,Evvo, Danee,Stando,dobrym lekem na vse,vcetne zavisloti je urcite humor,ten vam nechybi..-)-)-)-)Vsichni co jste tu,mate muj obdiv a verte,ze delame pro sebe to nejmensi co muzeme."Prestavame si vedome nicit zdravi" Simon

Jana

Hezké odpoledne všem skvělým lidičkám v naší "Růžovce" :-) Poslušně hlásím, že jsem opět "vydržela", že nekouřím, že mi je celkem fajn, beru taky už jednu tabletku ráno, ikdyž ta "mlsná" na to žváro mě honí pořád! -:) Řekla bych, že jsem přesvědčená, že už kouřit nikdy nebudu.... zírám sama nad sebou, jak jsem to takhle "lehce" mohla dokázat! Opravdu jsem si nevěřila, asi jako Vy všichni, ale to se tu pořád opakuje dokolečka, prostě CHAMPIX je skvělej, stoprocentní a v kombinaci s touhle diskuzí zdolá všechny i ty nejzarytější kuřáky!!! Nikdo nemá šanci! :-) Jinak se přiznám, že dnes jsem hledala na netu, nějaký kurs hubnutí, páč teda je to síla, ale já mám 5 kilo nahoře!!! Ale určitě to není ze zpomalení metabolismu, ale z toho, že se vyloženě přežírám a "ukájím" chuť na cigaretu různými pamlsky a sladkým :-) Už včera jsem si koupila rajčata, listový salát, brokolici, prostě všechno zdravé , ale to mi nejede.... to mě neuspokojí...takže tohle je teď můj větší boj, než nekouřit! Od zítřka držím ještě dietu, příští týden začínám chodit dvakrát týdně na cvičení Pilates, tak uvidíme... už dneska jsem si řekla, že do práce jedu na kole, nebo pěšky, ale ráno jsem si našla tisíc výmluv a stejně zas jela tím autem , chjoooo :-) Dokonce jsem si našla na netu takovej korespondenční kurs na hubnutí - ale to je taková ptákovina s odpuštěním, posílají mi každý den majlem rady, který já všechny teoreticky tak perfektně ovládám :-)))))) mnooo nic... jsem se rozepsala... Každopádně je to tak úžasný, skvělý a nádherný nekouřit!!!!!! Euforie mě ještě vůbec nepřešla, mnooo uvidíme! Dnes nebudu nikoho jmenovat, páč bych určitě na někoho zapomněla, ale samozřejmě přeji VŠEM co se rozhodují, tápají, váhají ať už rychle SKOČÍ a mají to za sebou!!!!! Netroufla bych si jim lhát, fakt nám všem věřte, pak už bude jenom a jenom LÍP !!!!!! Nesmím zapomenout na všechny JUBILANTY, až už to jsou dny, měsíce, nebo dokonce půlroky i více.....chjooooo teeeeeeda se klaním zhluboka!!!!!! a veliká gratulace ode mě!!! Pak naší pětku zdravím převelice, jsme hvězdy, vo tom žádnááááááá :-)))) A už končím, páč mi dole někdo zvoní,.... mějte se kráááásně !!!!!!!!!!

Jana

... jsem se tak rozvášnila v tom předchozím příspěvku.... jasně, že cigareta a kouření NEMÁ ŠANCI!!!!!!! - já tam napsala, že NIKDO nemá šanci....ale bylo to myšleno, že každý to dokáže...a každý má šanci!!!.....ufff, tak teď jsem to asi "vylepšila", ale já myslím, že mi rozumíte...!!! díky

evva

:)))))))))))))) Jestli bude někdy nějaký sraz,tak se budeme muset sejít.Já už to tady taky někde psala,že problémy s váhou nejsou mojí parketou.A teď jsem se dočetla,že u tebe je nějaké to kilčo taky vítáno :)))))) No to by jsme možná měli začít přemýšlet o nějaké příbuzenské niti,co?

Dan

Ahoj lidičky, dnes jsem teda nezvládl být první, dokonce ani desátý a doufám, že nebudu ani poslední, kdo sem dnes napíše... Včera jsem teda vzal půlku šampíku ráno, dneska ten menší zbytek a nějak to se mnou nic nedělá. Teda dělá - nekouřím. Já jsem asi fakt psychicky narušenej, moje receptory jsou všechny vyhubený a přestal bych i po živočišným uhlí, kdyby nebylo tak černý a tak velký. V žádným případě to nezlehčuju a prosím nováčky, odhodlávající se ke skoku, aby si ze mě nebrali (spíš nebraly) příklad. Stejně budu zobat dál, vím, že může být hůř... Ale na druhou stranu - spousta lidí přestala i bez šampíku... Papa a hodně čistého vzduchu do zdevastovaných plic, ať si trochu dáchnou :-)))

mate

Sigrid díky, byla jsem sice celou dobu jen skrytým čtenařem - už dva měsíce čtu každý večer co je tu nového, nevím zda tvůj popis všech zaludnosti co mě čekají až se rozhodnu a nebo šumavská soudržnost prostě jsem do toho šla. Výsledkem je, že už jasám nad víc jak měsicem nekouření, ale jak už jsi psala i ty, pořad mě to voní. Moje uznání patří vám všem a zas někdy

Jana

Mate, zdravím a gratuluji!!!!! Jinak jsem musela zareagovat, protože Sigrid tu byla a je i pro mě osobně asi tím nejúčinnějším příkladem. Její story jsem si četla pořád dokola a pořád jsem si říkala, když ona to dokázala, tak já musím přece také....a co je hlavní, zcela nenásilně a nenápadně mě hezky vyprovokovala k tomu skočit.... a to bylo to nejdůležitější! Mockrát díky Sigi! A ještě jednu věc jsem zjistila, že to vědomí, že jsem dokázala přestat kouřit mi teď tak nějak pomohlo i v tom dalším....asi to beru tak nějak né lehčeji, ale přijímám to všechno jak to je.. nelámu nic přes koleno. Prostě jsem jakoby nad věcí, když jsem zmákla to hulení, tak mě už jen tak něco nepoloží! - tak asi to teď vnímám! Věřím tomu, že i Vás všechny ostatní to hodně posílilo ....

sigrid

gratulkuju k měsíci a kusu nekouření a jsem ráda, že na to v tomhle koutě světa nejsem sama. Z kterého konce Šumavy jsi?

mate

Teď bych měla říct z té hezčí, ale lhala bych ona je krásná celá, jen my tady v to našem kousku mame víc trpaslíků. Takže zdravím z pod Černé věže - Brány Šumavy a města karafiátů. Je, už aby bylo teploučko a my vzali kola a jeli se k vám - do toho vašeho dílku kochtat (potřebuju to jak koza drbání mam skoro 5 kg navíc a mrchy drží se). Jaké to je po 2 měsicích provoněné domácnosti jsou ještě chutě? Mě přijde, že absťák na mě skáče teď po měsíci víc než na začátku

sigrid

Teda o těch trpaslících dost pochybuju - my máme zas víc permoníků (a s hroudou zlata, heč) :-DDD, ale stopro máte víc mumií. Na kole už by se u nás dalo, ale bahna je hodně. Až pojedeš sem k nám dej vědět. A o těch kilech ani nemluv, myslím že je to větší problém než nekouření. To víš, chutě občas jsou a hlavně chodí v naprosto nečekaných okamžicích. Teď v neděli po výletě jsme zašli do Hartmanic na jídlo a než nám přinesli polívku málem jsem mužskýmu sežvejkala doutníky :-(. Ale dá se to vydržet. Teď jsou to takové nepříjemné reminiscence na okamžiky spokojenosti ve dvou (tedy já a cigareta).

mate

Ty permoníci k vám patří tak jako k nám mumie, ja myslela ty postávající u silnice, což moc přírodně nevypadá a stále jich je tu dost. V Hartmanicích máte mooooc dobrou hospůdku, děsně dobře tam vaří - vidiš - už zas mám jen to jídlo (sice mě doma mužský přesvědčuje, že to patří k našemu věku, ale co tě budu povídat, když tě začnou být jen tepláky je to na pováženou). A co ty nejezdíš občas do našich končin?

simi

Mate je dobré,že ses ozvala,protože možná je víc takových jako Ty.Jen skrytě čtou a přitom se odhodlaji k tomu,že to zkusí taky přstat kouřit a výsledek jsi nám ted sdelila.Jde to i takhle.Skvely.No,koukala jsem,kdo to tam s námi na DISKUZAKU vzdycky JE...-)-)-).Dane..vcera umelý sladidlo..dnes cerný uhlí...,ale jo,vim jak to myslis...je to tak..-)-)-)

Simi

Jooo ,ANO,me to tedy dost hodne posílilo,to jsi vystihla.A taky jsem v sobe ted nasla mnohem vic klidu a pohody.Nebo treba i to,jak pise,byt jakoby nad veci...velkej souhlas....

Jana

Siminkoooo, Ty seš tady???? :-) Já tam na Tebe číhala na Diskuzáku a nic, jsme se tam míjely, ale neva, není všem dnům konec....teď už jdu chrupkat, páč zítra mám služební cestu a vstávám v půl páté ráno....Tak dobrooooou a klidný sníky :-)

Jana

Siminkoooo, Ty seš tady???? :-) Já tam na Tebe číhala na Diskuzáku a nic, jsme se tam míjely, ale neva, není všem dnům konec....teď už jdu chrupkat, páč zítra mám služební cestu a vstávám v půl páté ráno....Tak dobrooooou a klidný sníky :-)

Dulina

Ahoj moje skoro dvojče :)))))), přeji Ti hodně štěstíčka, zdravíčka, spokojenosti....zkrátka všechno nej nej.......pěkně to oslav!!!! Odkud jsi, já z Jizerek?

evva

Děkujííííí,já -Mělník

Mona

jak jedna rodina. Za chvíli se budeme znát úplně se vším všudy. Já sevám taky k něčemu přiznám. Včera jsem si vytiskla pár prvních stránek a študovala jsem to v posteli. Mě se to líp čte,protože jsem zvyklá číst prakticky pořád knížky. Taky jsem chtěla,abych se v tom trochu zorientovala. A dnes jsem zjistila,že některá jména tady vidím opravdu po dlouhé době,což je pro mě opravdu hodně důležité,že to fakt funguje. V noci se mi zdálo,že jsem na mejdanu a kouřila jsem tam takovou tu dlouhou hubenou cigaretu,což jsem nikdy nekouřila. Ani v tom snu mi to moc nechutnalo.A když se tak koukám,tak je tu fakt zúčastněná celá republika. Já bydlím asi 15 km jižně od Kladna a Ewi za Mělníkem nám u Kokořína chalupu.Asi fakt budeme muset na podzim vyrazit společně na houby do nějakého neutrálního pásma-ale asi nejlepší by fakt byla ta Šumava,vid Sigi.....

Simi

Evičko k dnesnim narozeninam Ti preji hodne moc lasky,zdarvicka,stesti a pevne vule ci vydrz v nekoureni!!Hezky to oslav -))-)-).Jinak zdravim i ostatni a udelejte si hezky den.Ja dnes 20 dni bez... a 27 s CHMP.Je mi skvele a fakt si to uzivam,myslím vnitrni pocit radosti..-)-)zatim papapa

Friduča

Na žádost uživatele byl tento diskusní příspěvek smazán

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce