Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď
Samozřejmě hacker - vloudil se překlep.
Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?
Už sem se jim dovolal, tak je to "jen" ten globální útok na nějaké stránky, a protože na stejném serveru jedou i fifinky, tak prostě nejedou :-D Ale prý za dvě nebo tří hodiny to zprovozní. A prý to nejede od rána, od kolem čtyř hodin.
Ještě před chvilkou mi Fifinky nešly, tak napíši tady a pak se podívám. KOzmix, jo ten první den byl nejhorší.Roky jsem odkládala ten první den. Končo, díky za radu,ale já už další šampík nechci, bolí mě z něho neustále hlava. Ale když bych viděla problémy,až ho budu brát obden, jasně tak ještě jedno balení pak vydržím.Začínám si hodně věřit, to ještě nedávno nebylo.Sedím s kuříáky a nic mi to nedělá.Jen ty tělesné abs´táky ještě jsou, sice po odkyselování je to hodně, hodně lepší,ale ještě jsou.Irenko, užívám Alkalu N. Te´d jsem byla u Maxe, objednají mi ji, jinak si ji objednávám na internetové lékárně. Dělá mi moc dobře, už ji používám hodně dlouho.
Ano, už mi jdou. Tak jste mě s tím šampíkem zvyklali, ž se rozhodnu,až se vrátím z první dovolené.Půl roku budu mít až v září, to je ještě dost.Ale určitě bych vzala jen to startovací balení.
Ahoj, od zítra začínám s Chamipx a doufám, že se toho hnusného zlozvyku zbavím natrvalo. Mám jen takový dotaz. Kdy se berou tabletky? Po jídle či před jídlem? Mám docela hodně citlivý žaludek (to je jeden z mnoha důvodů, proč přestat kouřit) a bojím se, že mi bude bývat špatně. Myslím si, že asi určitě bude, ale dá se alespoň trošku eliminovat toto riziko???Díky za každou odpověď, jinak obdiv těm, kteří jste to dokázali.
Ahoj, Champix je třeba zapít velkou sklenicí nealka jinak ti bude špatně. Dá se brát i s jídlem. Obecně se má ještě pár dnů kouřit a většině lidí to přestane chutnat. Ode dne D už ani jedno. Není to ze začátku snadné ale s Champixem je největší šance. Hezký den všem nekuřákům :-)
Ahoj Lucy, pokud máš startovací balení, tak to obsahuje bílé a modré tabletky. Ty bílé mají poloviční sílu těch modrých. Bílé tabletky se snášejí výborně, ale ty modré (silné) dělají neplechu a bývá při nich šoufl i když je sníš po jídle a zapiješ kýblem vody. Takže pokud se to stane i tobě, tak nezoufej a místo 2x denně po jendé modré, tabletky rozpul a zobej 4x nebo i 3x denně půlku. A je po problému. Přeji úspěch s nelehkém boji, ale champixem to zvládli i ti nejtěžší závisláci. Takže vzhůru do boje a ničeho se neboj. Megane, tak já to AHA prošvihla. Prosím oskenuj a pošli mi do mailu jó? Lesi pochlub se za kolik to máš? Tipuji půl roku?
Ahoj, nechlubím se , spíše se stydím za ty prokouřené roky. Těch neúspěšných pokusů bylo více, proto vím že ještě není vyhráno. Ale cítím se už normálně, asi jako každý, jednou nahoře, jednou dole. A můžu potvrdit že je to o hlavě. Od začátku mám jasno a nepřipouštím si myšlenky na to svinstvo. A docela se bavím ve společnosti kuřáků jak neustále kontrolují jestli mají v dosahu dostatečné množství drogy :-). Už prostě NECHCI.
Ahojda, Luci vítej a blahopřeju k nejlepšímu rozhodnutí. Ber champix hlavně po jídle, nejlépe po svačině a po večeři, ale ne moc dlouho večer. Nejlépe max. do 18. hod, jinak budeš blbě spát. A hlavně hooodně zapít a pokud ti to bude dělat zle, tak jak píše Konča, tak to můžeš půlit. Trošku budu odporovat Lesovi, nemusíš dodržet den D. Nemá cenu tlačit na pilu. Ten den přijde úplně sám a jednoho dne zjistíš, že to cigáro už nepotřebuješ a nechceš. U někoho je to po týdnu, u někoho déle. Já to zjistila až 16 den, že se dá bez toho pitomýho cigára žít. Tak moc držím palce.
Ahojky, vítám Lucy - výborné rozhodnutí a souhlasím s holkama... Najíst se, zobnout a hodně zapít.. já půlila.. bylo mi hodně zle... a hodně, hodně zapít vodou ( né bublinky ). Poslední půlku sem brala v 17h - jinak problémy se spaním... Doporučený den D je 14 den, ale tohle je opravdu individuální... někdo s tím sekne první den zobání, jiný doporučený den a jiný za dva měsíce... Když to nejde, tak to nemůžeš lámat... Musíš sama poznat jak se cítíš a jak to zvládáš... Mě se na začátku hodně osvědčilo - snižovat pomalu počet cigeret za den a náseledně oddalovat tu první ráno na co nejpozději... Až mi zůstala ta první a poslední večer :)))) Někomu to vyhovuje, jinému ne... Každý sme jiný... Někdo s tím sekne ze dne na den... Já Megana koupila - nevím jestli to manža nevyhodil... A Megouši - ty syklisto...tys přibral ??? Jinak já táhnu 9 měsíc... :)))) V minulosti mé kritické období se blíží - dovolená, tak držte palec :)))) všem gratuluju a držte se !!!
Vítám Luci a držím palce ať jsou problémy s šampíkem , co nejmenší. Já si taky neurčila den D , přišlo to po 5 týdnech náhodou a to jsem si už myslela že to nedokážu . A povedlo se. Megane dnes999 připravuješ na zítra velkolepou oslavu?
Megane dnes poslední trojciferné číslo. Od zítřka už bude čtyřciferné:-) Toto letí, toto letí.... já ty noviny prošvihla, můžeš naskenovat a poslat??? Prosíííím!!! Na srazu se ne a ne domluvit, tak ať tě alespoň vidím v novinách:-)
Ahoj všem, právě poslouchám na Radiožirnálu rozhovor s Dr. Králikovou a jsem fakt ráda , že už nekouřím. Dnes cca 6 a půl měsíce . Slavím a užívám si den boje proti tabáku. Ale chuť občas mám , ne že ne. Hlavně nepodlehnout v nějaké slabé chvilce. Všem moc držím palce a ..........JSME DOBŘÍ !!!!!!!!!
...... a vítám Luci, ničeho se neboj, půjde to samo, jen mušíš vážně chtít. Já si dala den den na státní svátek 17.11., také proto , že jsem ten den vypadla ze všedního stereotypu a jela na výlet. Po CH mě vůbec nic nebylo, tak se toho dopředu neboj, ale fakt je , že tím , že budeš půlit , nic nezkazíš. Tak to doporučují i v poradně. Držím palce.
Miš, gratuluju k 6 a půl měsícům. Super. Taky jsem šťastná, že se mě to povedlo. Hlavně si hlídat, jak píšeš, ty slabý chvilky. Riziko, že si zase zapálíme bude stále. Teď už je to jen na nás. Ale my se nedáme!!! Já už to měla 20.5. 2 a půl roku, ale znám lidi, že si zapálili i po 7 letech a opět se rozkouřili. Receptory číhaj na každý selhání. Takže se opatrujte a oslavte ten dnešní den. Já koupila šáňo, ale nesehnala jsem jahody. Před tím byly jahody, zas nebylo šáňo...
Končo posílám odkaz na reportáž http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/73645/den-na-bicyklu-s-trebicskymi-mestskymi-policisty-jak-jsme-na-kole-honili-psa.html
Nazdar lidi! Tak se sem po nejakem case zase mrknu a co nevidim!? Odkaz na clanek s medialni hvezdou na tema, jak mistnim mestakum zkrouhli vydaje na benzin! :- )). Kazdopadne az bude nejaky pivo, nezapomente na me! Vidim tu tak nejak stale obsazeni, to me tesi! Ctyrcifernakum gratuluju a drzim palce dalsim (ja pristi nedeli 1700)
Megánku díky moc. Už jsem to skoukla a nachechtala jsem se, jak vás zavolali k těm lásky se oddávající bezďákům :-DDDD Zdravím na dálku Mildu a k přibližující se 1700 blahopřeji. Já mám zítra jenom 700 :-) ale i za ty jsem nesmírně šťastná.
Všem gratuluji ke krásným číslům. Lucy, pro mě bylo nejhorší rozhodnout se pro první den.Ten strach, co bude, až nebudu kouřit.A už je to 80 dní nekouření.Není to úplně lehké,ale s tím šampíkem to není zase až tak hrozné.Dá se to zvládnout.Ale šampík budu brát ještě dlouho.Dej nám vědět, jak ti to jde.
Jo, ještě pro zajímavost. Vrátila jsem se z Londýna a kámoška si tam byla nucena koupit cigarety. Stály necelých 8liber, tak si to znásobte cca 30x. Fakt jsem byla ráda , že nemusím........tady jsou cigára prý hrozně levné. Tak se držme, stojí to za to, abysme za tu drogu nemuseli platit ty neskutečné peníze.....mimo jiné...
Miš, 8 liber??? To je síla. K dnešním 202 dnům ti Miš posílám blahopřání. Další blahopřání ke 303 dnům posílám Sylvě. Opravdu moc pěkná čísla. Jen tak dál :-)
Zdravím všechny nekuřáky :-) Tak dnes jsem si určila den D a zatím žiju. Uvidíme, jak to půjde dál. Snad to zvládnu. Jinak jak dlouho jste Champix brali???? Zatím mi z toho špatně není, ale uvidíme, co bude dělat větší dávka :-)
Lucy moc držím pěsti ať to dáš hned napoprvé. Můj syn měl pouze jedno velké balení. Já, jelikož jsem skoro 37 let kouřila, jsem champix dokázala překouřit. Po 5,5 měsících přišel stres a já začala znovu kouřit. Poté jsem raději champix užívala něco víc jak půl roku, abych znovu neselhala. Ale neděs se později si upravíš denní dávkování podle sebe. Za tu dobu jsem snědla necelá tři velká balení champixu. První den a první měsíc je úplně nejhorší. Přeji kopec pevné vůle, ty to dáš. :-)
Taky držím palce :-). Jestli ho budeš dobře snášet tak nejlépe aspoň 3 měsíce. Lék je drahý takže si ho hodně lidí půlí a třeba po měsíci už snižuje dávku. Fyzický absťák je nejhorší ze začátku a k tomu je Champix určený. Psychicky je to horší, bez silné vůle to prostě nejde.
a ještě přidávám pro nováčky oblíbené čtení :-) :http://www.dwich.cz/cs/obsah/jak-prestat-kourit-behem-21-dni/
Lucy, záleží taky na tom, jak silná kuřačka jseš a jak dlouho jsi kouřila. Já po 33 letech kouření 1,5 krabky denně jsem brala champix 5 měsíců, z toho posledních čtrnáct dní obden. Vysazení pak bylo úplně v pohodě. Ani jsem nepostřehla, že už nezobu. Držím palce.
Ahojky všem, Lucy neboj se vlka nic.. Jak válčíš ? Podařilo se ??? POdávej hlášení... Vřele doporučuju doktorku Králíkovou a její knihu Jak přestat kouřit... Bez ní bych to asi nedala.. hodně mi pomohla si to urovnat v hlavě... není drahá a stojí za přečtení.. klidně i opakované.. :) Jedu devátej měsíc a v neděli směr Egypt, tak že to bude velké lákadlo :))) Tam hulí snad všichni a všude :))) Ale těším se jak nebudu překouřená a nebudu zahazovat každou druhou cigeretu s tím, že mi to vlastně nechutná - což sem na dovče vždy dělala... Nejvíc totiž člověku při odvykačce chybí cígo právě, když nic nedělá.. Proto je dobré být neustále něčím zabaven... držím palce, všechny zdravím a nekuřte !! je to úžasný .)))
Testuji přihlášení... Novinka, která mi utekla... Ale určitě šikovné... nemuset pokaždý vypisovat rovnici... .)
Někde se stala chybka a ukazuje se jméno a přijmení.. Nemělo by se náhodou ukazovat přihlašovací jméno ( tedy nick - přezdívka ? ). To mi přijde logické...
Ahojky, já brala CH půl roku, z toho 3 měsíce 1,5 tablety a Další 3 měsíce jen 1 tabletu ráno . To si upravíš podle sebe, ale pozor, neysazuj moc brzy. Držím palce, zvládneš to. Já tedy teď docela bojuji s občasnou myšlenkou, která se vkrádá s hezkým počasím nějak podezřele často, že bych se na to vykašlala a zase si hezky kouřila. Musím si vždy připomenout důvody, proč jsem chtěla přestat. Snad nebudu mít tak blbý nápad a nehodím to vše za hlavu, ach jo. Nechci už kouřit, ale pořád mi to chybí. Myslíte , že to někdy přestane, za pár dní to mám už 7 měsíců.??? Není to absták, spíš takový stesk po té chvilce já a cigareta, vždyť vy víte.......
Ahoj, jsou to jen představy. Nechutnalo by ti to, navíc s tím nehořlavým papírem to už je fakt hnus. Plánuje se další zdražování a je to jen dobře.
No Míšo, ať tě to ani nenapadne !!! Osobně za tebou zajedu a dostaneš na holou !!! Tyhle stesky budou ještě trvat... Musíš si to vysvětlovat, jak píšeš.. připomínat si proč nehulíš a co ti to dává...Tyhle pokoutný červíky vykopej hned v zárodku... čím častěji na to budeš myslet, tím snadněji podlehneš...Jsi šikulka a dáš to !! takovej kus cesty máš za sebou !! Nebuď hloupá jako já.. kolik já už mohla mít.. Možná sem mohla bejt největší stařešina z lidu co sem ještě chodí :))) A místot toho ? osm měsíců.. ale i ty sou fajn... Takže žádný takový ! hlavu nahoru a žádný chmury a stesky... Na zahrádce si můžeš dát pivko, vínko.. co hrdlo ráčí a bude to stejně fajn, jako když si u toho dřív kouřila... Přece nestojí krásný a příjemný pocity člověka na jedný jedovatý tyčce.. Nebo si necháš takhle diktovat ? Bejt zase závislá a myslet si, že to je lepší, než nekouřit ? Za pár měsíců bejt zase na začátku a litovat, že sis znovu zapálila.. To přece nechceš... Jo,jo absťáky, nebo ty červíci budou ještě dlouho.. moje máma je občas měla 3 roky... Dneska už si nevzpomene... Každý to má jinak... Takže se drž a všechyn tyhle myšlenky vykopat ! Pozitivně !! Jsi hvězda tu drogu si porazila a to zdaleka kaýdý nedokáže !!! Voníš, nesmrdí ti dech, když na někoho mluvíš, šetříš si zdravíčko, šetříš korunky, neotročíš tomu hnusu.. nikdy to ve skutečnosti nebyla lahoda... ale uspokojení, které plyne z toho, že máme absťák.. to nás nutí si dát další cígo...Jsi svobodná a můžeš jít kam chceš.. nemusíš hledat kuřácká místa... nemusíš nidke potupně stát za rohem... prostě je to to nejlepší cos mohla udělat, tak se toho drž !!! A co manžel ?? Kouří, nebo to znovu zahodil ??
Fridu a všem, díky za podporu. Pomáhá to. Je fakt , že člověk si musí stále říkat dokola všechny tyhle důvody, proč přestal a proč nekouřit.... Jo a manžel nekouří, zvládá to úplně v pohodě, je na tom se závislostí prostě jinak než já. Teda aspoň doufám, že nekouří, nechci hledat a zjištovat. A co Lucy, jak bojuješ?
Les - no pozor si dát můžu, ale myslím, že by mě rychle vrátili jako Holubovou ( pokud ste neviděli líbáš jako ďábel, pak vřele doproučuju )... :) Milovaná Holubka, milované MAroko a kopa srandy... Díky :) Miško, sama to víš a furt si to opakuj.. jakmile to na tebe začne lézt, hned si v duchu vyklepej z rukávu tyhle věty.. .Pomáhá to.. A ještě jedna rada - usmívej se u toho na celej svět... V duchu si to zvesela řekni a na všechny so usmívej.. i na ty smraďochy, kteří se tváří, že kouřit chtějí a přitom jen nedokázali ( zatím ) přestat... :)))) Ty to léto přečkáš... Věřím ti ! Léto je vždy horší... Vím o čem mluvím.. mé selhání bylo vždy v létě... :))) Letos, ale ne !!! :)))) letos se nedám, nechci a nebudu :))))) No, nepátrej... pokud ti to tvrdí věř mu... kdybys to z něj cítila a kecal, pak bych to řešila... to by se mi nelíbilo... ale jinak ho pozdravuj a pochval taky až do nebe :))) Jo,jo Lucy měla den D a neozvala se jak ho zvládla... ????
Největší trest je pasivní kouření. Včera jsme byli na jedné oslavě kde kouřilo 50% lidí. A to se nejde nikam schovat, vždycky se našel nějaký smraďoch který si zapálil hned vedle... Klidně bych to na veřejných místech zakázal. Krásný den všem :-)
Ahojky, díky moc za podporu. Tak zatím nekouřím a taky mi to ani nijak nevadí...vzpomenu si, že bych si dala cigárko, ale na druhou stranu cítím, že nějak nepotřebuju. Je to docela zajímavé a hlavně mě překvapilo ráno, že nemám vůbec chuť a ani potřebu. Tak uvidíme. A zatím mi není ani nijak špatně, jen trošku těsně po požití tabletky, ale za chvíli to vždy zmizí. Léto bude pro mě velká zkouška, ale snad to zvládnu a užiji si ho i bez toho smradlavého hnusu. Jen mám popravdě trošku strach, že přiberu....ale na druhou stranu docela sportuju, tak snad se to nějak vykompenzuje. Ještě jednou díky a držte se. Budu informovat :-)
Přidat nový komentář