Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
zdenka
1x

AHOJ všem, právě jsem dostala od Lesyho ten cham. tak začínám. Věřím že to zvládnu, moc to chci ale i potřebuji, čtu nyní tyto stránky často, je to velká pomoc, ale vím že si já musím pomoci hlavně sama a to vůlí, Mariko, neboj se toho, tvá lékařka ti napíše recept, cena jednoho balení je kolem 1000 kč, na 14 dní, věř že to bys i třeba prokouřila, ale tento lék doporučují i v centru odvykání, už to mají vyzkoušené, tak ti fandím, jdi do toho, čím dřív tím líp, snad to nyní zvládnu i já,Lesy máš ode mne mail a velký dík. hezký nekuřácký den všem. z.

irena
2x

Mariko , Zdenka ti už napsala , champix je na recept.Vedlejší účinky si přečteš na letáku. Většinou bývá u užívání trochu špatně od žaludku ( to jde napravit že se napřed najíš a hodně zapíjíš) a poruchy spaní s divokými sny .( to jde vydržet a ty sny můžou být i vítané zpestření) Každý to má jinak , mě ani špatně nebylo spíš asi půl hodinu po prášku nějak divně , ale přejde to. V každám případě champix stojí za to , ,já byla dlouholetý silný závislák a nekouřím už přes 3 roky. Dej se do toho stojí to za to.

zuzana fej

Ahojte. Rada by som sa pridala do klubu fajčiarov. Som druhy deň na champixe. Len ako som sa tu už dočítala,urobila som chybu ked som si to dala na lacno. Je mi hrozné zle od žalúdka aj tak celkovo ;asi sa mi zvysil tlak a trasu sa mi ruky. Aké sú vaše skúsenosti? Potrebuje telo čas aby si zvyklo na liek? Alebo ho má problém znášať? Zajtra si dám tabletku určite až po raňajkách. Držte mi palce a ďakujem za vaše skúsenosti.

zuzana fej

Ahojte. Rada by som sa pridala do klubu fajčiarov. Som druhy deň na champixe. Len ako som sa tu už dočítala,urobila som chybu ked som si to dala na lacno. Je mi hrozné zle od žalúdka aj tak celkovo ;asi sa mi zvysil tlak a trasu sa mi ruky. Aké sú vaše skúsenosti? Potrebuje telo čas aby si zvyklo na liek? Alebo ho má problém znášať? Zajtra si dám tabletku určite až po raňajkách. Držte mi palce a ďakujem za vaše skúsenosti.

Marika
1x

Irena, Zdenka som fakt rada, že ste zareagovali a odpovedali na moje otázky. Tak, ja to skúsim, poradím sa s lekárom, peniaze za liek neľutujem. Ako to budem zvládať, neviem, no určite napíšem. Pekný deň vám želá Marika.

Šárka
1x

Ahoj Mariko, pojď do toho. Jsem tu sama nováček ale ti mazáci mě neuvěřitelně podporují. Vlastně i Zdenka je nováček, tak je nás víc. Já jsem dnes 12 tý den bez ciga a je to stále lepší. Pěkný nekuřácký víkend přeji všem!!!

Marika

Šárka, idem do toho a vďaka všetkým dievčatám, ktoré ma podporujú.

Šárka

Mariko, jak jsi na tom???

Marika

Šárka, keby ma "nevytáčali" komentáte Libereckého guru", tak v pohode! No, nedokážem stráviť keci nejakého: JÁ, JÁ, JÁ jenom já!!! Ďakujem za pozornosť, veľmi si to vážim. Marika. P.S. Dnes som nefajčila viac ako 4 cigy. - Viem, že je to "hrozný hriech", no... stalo sa. Zajtra idem k lekárovi, dám si urobiť základné vyšetrenia a poradím sa s ním, ako ďaľej. On je veľmi fajn, roky sa poznáme, vždy mi dobre poradil - v podstate ani nebolo k čomu, lebo, ako som spomenula, nemám žiadne fyzické problémy - no, viem, že mám vyšší choesterol aj tlak (ale ku kolapsu nedôjde, nie je prečo), čo je spôsobené tým, že ma niekto blbý neskutočne naštve. Možno by som nemala byť taká impulzívna, ale... aká som, taká som. Pekný deň, večer, ráno, leto... atď. Marika. VŠETKÝM !

Šárka

Mariko, vůbec si nevyčítej, když si zapálíš. Ono ti to přestane chutnat tak po týdnu. A už vůbec se nenechej vytočit tady tím individuem. Piš si s námi ostatními a jeho nečti. Vůbec jsem nepochopila, co tady chce. Asi nemá do čeho píchnout...

Marika

Šárka, blbosť tiektorých ľudí ma dokáže rozosmiať, ale to, čo píše tento český Chuck Norris je prosto veľa aj na môj vkus. No, budem sa snažiť, polepším sa.

zdenka

Šárko ,ještě bereš champ. ?

Šárka

Zdeni, beru jen 1/2 ráno a stačí mi to, dnes už 14 den. Je neskutečné,kolik toho teď stíhám. Drž se!!!

Greta
12x

Cyrdo tato diskuze není pro tebe . Je to pro ty co mají zkušenosti z lékem CHAMPIX a to ty nemáš , tak se sem nepleť

poděkování
5x

admin. tady by to chtělo již, ale Borise. Jak Eliáš vyšlapoval.

Konča

Zdeni, pokud máš dnes svátek, tak Ti přeji kopec pevné vůle, aby jsi ty cigarety jednou pro vždy porazila a navrch hodně zdravíčka :-)

Megan

Tak vidím, že se nám vrátil:-) Já se už téměř připravuji na dovču. Letos bude asi zase Egypt (popáté). Jinak stále nekouřím a skoro všechny moc zdravím. Tak co srazík. Na podzim?

Konča

Ahoj Megane, dovču si užijte, Malty už máš jistě až nad hlavu - Egypt je tisíckrát lepší. Na fifinky se naštěstí nedostane a tady už je mi to šumafuk.

Marja
2x

Ach, jo.Nekouřím, nemá cenu tady zatím více psát. Ignorujte jej.

Šárka
1x

Marjo, piš a ignoruj. Přece nedovlíš debilovi, aby kazil tuto diskuzi.

Konča

Lubane k dnešní 1000 voňavých dnů ti moc gratulujííííííííí :-)

zdenka

Ahoj , byla jsem mimo domov, a věřte že jsem se těšila až opět si tady budu pročítat, beru již 3 den champ. a zatím bez problému, je to začátek, když se to povede tak během týdne s tím zkusím seknout, ale říkám si, že pokud nyní se to nepovede tak už mě asi nepomůže nic, ale já mám dost důvodů s tím seknout, a vím že jsem byla dost nezodpovědná, málo platné, bez champ. to nepůjde, tak uvidíme, např. 1 ledna jsem byla jistá , zvládnu to, ale mě přepadávala taková lítost, že jsem sedla do auta a pro ty cíga jsem si prostě dojela, a další pokusy byly, marné, snad není v 59 letech pozdě, bydlím na kopci u lesa, je tady moc hezky, ale asi bych to nemusela časem i vyjít, tak nyní mám velkou motivaci ,tak snad to vyjde. Idíky vám všem, díky vaší otevřenosti. z.

zdenka

P.S. Moc děkuji za blahopřání.

Marika
4x

Zdenka, v slovenskom kalendári má dnes meniny Ján...takže, ja nemám komu na tomto portáli blahoželať. ALE TEBE želám všetko dobré, silu a slnko v duši. Motiváciu k stopnutiu fajčenia máš, nevadí že prišli recidívy - tie predpokladajú (u všetkých závislostiach) psychiatri i psychológovia. Nie je to hanba. Ver si a nikým a ničím sa nedaj odradiť. Pozdravujem všetky dievčatá a odkazujem im, že nik - ani 30 rokov abstinujúci nefajčiar - nemá právo moralizovať, osočovať, kázať nám a (svojim spôsobom) DEGRADOVAŤ!!!

zdenka

Ahoj Mariko, já měla svátek včera. Odkud jsi ? Muj muž byl ze Staré Lubovni. Stále tam ráda s dětmi se vracím. z.

Marika
5x

Zdenulka, bývam na stredom Slovensku, v krásnom historickom, baníckom meste Kremnica. Verím, že sa na Slovensko - do rodiska svojho muža rada vraciaš. Ja s rodinou chodím do Čiech a máme ich "prechodené" - mestá, hory... takmer kompletne. NÁDHERNÁ KRAJINA!!! Príjemní ľudia, pekne udržiavaná architektúra! Len pre informáciu - neber to ako samochválu - vyštudovala som dejiny umenia, architektúru, umeleckú fotografiu... a potom - psychológiu, sociológiu a žurnalistiku. Takže, ak si niekto myslí, že mám v hlave červíky a myslím len na "hulení", je na veľkom omyle. Nechcela som o tom písať, no ak by sa chcel niekto do mňa "navážať", NEMÁ ŠANCU!!! To však neplatí pre teba a dievčatá, ktoré sem píšu. Čauko.

zdenka
7x

Mariko, vůbec nereaguj, to prostě chce pouze ignorovat, měj se hezky. z

Šárka
2x

J.C. asi neměl o víkendu co na práci. Seděl u PC a psal a psal a psal. Chudák jeho stará a nemocná matka, kterou měl o víkendu v péči. Asi si ho moc neužila, je hladová, dehydratovaná a zanedbaná. To je případ pro sociálku, nejen pro psychiatra. To je smutné, místo aby se staral o mámu, tak ji dá do ústavu. Zajímavé je, že časově ani finančně na tom špatně nebude, když má tolik času na psaní. No nic, jeho problém, ale jeho mámy je mi líto. Nenechte se ostatní odradit. Nečtěte jeho příspěvky, nereagujte, ono ho to časem snad přejde. Možná až si uvědomí, že by se měl starat o mámu. Přeji všem krásný nekuřácký den!

irena

holky jste dobrý, po všech stránkách. Musím se smát , připadám si jako doma. Dcera je Marika , ségra Zdenka a bydlím na Šárce. Zdravím Megana , pořádně si odpočinte a Lubanovi veliké gratulace k 1000.

zdenka

Ahoj , ted jsem se vrátila ze zahrady, skamarádila jsem se se sekačkou. Byla to fuška, je to velká zahrada. A hned si vás tady čtu.šÁRKO JSI DOBRÁ ŽE BEREŠ TAK NÍZKÉ DÁVKY A USTOJÍŠ TO, dnes už si vezmu 2x 1/2, uvidím, v pátek budu v práci celý den, tak možná už začnu, protože tam kouřit se nedá, tak to třeba vyjde. Celý hezký den. z.

Šárka

Zdeni, já jsem to snížila na 2x1/2 až jsem byla úplně bez cigaret, protože jsem v noci nespala. Říkala jsem si, že tu další půlku si můžu vzít, kdyby bylo nejhůř, no a nebylo. Pak jsem vysadila i tu večerní a není problém. Taky se divím, že to zvládám, ale ono je to individuální, to si musí každý vychytat sám. Každopádně se drž!!!

Marja

Ahojte.nebaví mě tady psát, když jsou tady příspěvky, které mě nebaví.Jsou několik let stejné, nikdy se nedovím nic nového nebo zajímavého.Ten člověk píše pořád to stejné, fakt mě to nebaví. Zdenko, já si myslím, že jsi snížila hodně rychle. Já nekouřím 3,5 měsíce a pořád beru šampík, půlku.A zítra si jdu pro další recept. neměla by jsi to uspěchat, přijde to dráž,ale bude to jistější.

zdenka

Marjo já nic nesnižuji, beru champix teprve od pátku, já to rozjíždím. Dnes už si vezmu 2x 1/2.

Marja

Aha, tak to je fajň.Já se smířila s tím, že to bude velká investice,ale už je to zpátky.Na penězích je nekouření strašně poznat.Dnes jsem nevzala šampík zatím vůbec, chtěla bych zkusit brát tu půlku obden.Uvidím, jak to půjde.Držím ti palce.

Tomáš Hajdin, Ordinace.cz
14x

Dobrý den, pane Cydrichu, rozhovor na téma Vaší účasti v diskusním fóru jsme spolu vedli před několika měsíci, vidím že to nikam nevedlo, ale nehodlám ji vést znovu. Je mi líto, ale nedáváte mi jinou možnost. Dočasný zákaz diskutování na Ordinace.cz Vám jako ponaučení nestačilo, takže jsem neměl jinou možnost, než blokaci prodloužit. Na dobu neurčitou.

Marika

Pán Hajdin, Vaše rozhodnutie bolo správne a prospešné. Srdečná vďaka!

Konča

Děkujeme pane Hajdine.

Friduča

Zdravím Vás, sem moc ráda, že se admin konečně ukázal a také díky... Mariko, to že sis zapálila znamená, že budeš zase hulit a hodila si flintu do žita, nebo bojuješ dál ? Jak nám to tu zaplevelil, tak sem přeskakovala příspěvky a sem tak trochu dezorientovaná :))) Marjo, abys to neuspěchala.. řekla bych, že na to ještě není čas... Ale ty to cítíš sama lépe.. Tak ti budu držet palečky !!! Protože tentokrát je to definitivní, já ti věřím !!! Á pan Megouš se nám ozval... Megane, zavolej.. pokud nemáš Egypt koupenej nedoporučuju..ač sama stálice, letos to bylo obrovské zklamání.. Asi si od nich dám na nějakou dobu pokoj... Jinak já mám zítra 9 měsíců bez.. kolik bych mohla mít - nebýt mé hlouposti ani nebudu psát... :( Jinak sem letos dovču ustála ve zdraví :)))) Ta je pro mě vždy velice zlomová... Držte se a nekuřte !!! Stojí to za to !

Marika

Ahoj Fri, s tým mojim fajčením je to asi tak, že 1 krabička cigariet mi vydrží 4 dni. Teda, nie som silný fajčiar. No, moja chyba je v tom, že sa dokážem neskutočne naštvať, keď na mňa niekto bezdôvodne útočí. Už nebudem menovať, nechcem si kaziť deň. Nie, nehádžem flintu do žita, liek som od lekára dostala. Ráno som si dala jednu cigu, ale cítim sa dosť blbo. Bolí ma hlava a je mi na zvracanie. Lekár ma na to upozornil s tým, že ak liek nebudem znášať, resp. budem mať problém, musím ho vysadiť. Tak, uvidíme. Pekne vás všetkých pozdravujem.

zdenka

Hezký večer! Mám radost a to 2x : )))), dnes jsem měla cíga 3 a to ráno u kávy, a to teda zírám, beru champ. 4 den, že by ??? Jen abych si nezačala zoufat : do náruče prázdno mě vklouzlo, jo, jsi muj zvyk ? A ta druhá radost ta je asi všech, ale JC je zablokován. Už bylo na čase.Pane Hajdin děkujeme. a vám všem přeji NEKUŘÁCKOU POHODU !!!!!!!! Z.

Šárka

Zdeni, zjistila jsem, že absence nikotinu není až tak velký problém, jako ty rituály, které kouření doprovází. Mám po ruce mentolové bombony bez cukru a zabírají dobře. A nezoufej, zažila jsem něco podobného jako ty. Určitě by se jim líbilo jak jsme holky šikovný, nekouříme, nesmrdíme... DRŽ SE!!!

Stenlák

Ahoj Zdenko pokračuj a to s radostí . Držím ti palec .

irena

Konečně je diskuze naše, hurá ,pojdte všichni nekouřit!

Šárka

To je krása bez těch blbostí... Já jedu 3tí týden. Včera jsem protáhla kostru s trek. holemi a šlo se mi nádherně. Vůbec jsem neměla potřebu zastavit a doplnit kyslík. Je mi i celkově lépe a radostněji. Teď si říkám, že jsem mohla přestat dřív, ale když ono mě to tak chutnalo a bavilo. Na druhou stranu, lepší pozdě, nežli později. Jak jste na tom??? Pěkný den.

irena

Mariko ,zkus se nasnídat a hodně zapít vodou. To mi pomohlo , bylo mi asi hodinu "divně". Zdeni ani na to nemysli a když bude smutno piš, on už se tady někdo najde kdo ti pomůže.Šárko , ty jsi bomba jde ti to samo.

Šárka

Mariko, další možnost je vzít si 1/2 tbl., pokud ti nebude stačit, vzít druhou 1/2 později. Hlavně NEPŘESTÁVEJ!!!

Marja

Mariko, rozhodně to nevzdávej.Vydrž. Hodně pít, eventuálně půlit tabletky.

Marika

Dievčatá, poslúchnem vás, tabletky budem deliť, pred užitím sa najem a budem piť veľa vody. Teraz to už nenapravím - po celej rannej dávke, ale isto mi bude lepšie ako teraz, keď mám v žalúdku "časovanú bombu". Musím však chodiť viac von, lebo mimo domu nikdy nikde nefajčím. Takže, vďaka všetkým vám za obrovskú podporu a záujem.

Ivča

Zdravím všechny. Koukám, že už je tady klídek, tak to je fajn. Máme nováčka Mariku, to je taky fajn. Mariko držím palce. Netlač na pilu, přijde ten den D sám. Zdeni, tobě radím to samé. už snižuješ a to je dobrý znamení. Šárko, taky chodím ráda s holema do lesa. A je super, že vyběhnu kopec ani se nezadýchám. Fakt krásný pocit. Já mám dovču, hlídala jsem vnoučka, je nemocný a mladí stále někde jezdí kvůli tomu osvojení, tak jsem hlídala. Už odjeli, tak jsme dali s manžou venku kafe. On s nezbytným cigárem. To už asi jiný nebude. Jinak je tady zima jak na podzim. Už se těším na ty tropy co slibují. Všem krásný den a nováčkům hodně silné vůle, ikdyž s champixem to jde téměř samo:-)

Marja

Jsem zpátky z plícní ambulance -to jest protikuřácká poradna.Při prvním vyšetření jsem měla ChOPN jedničku, spirometrie se mi špatně udychávala. Dnes ChOPN nula.Dýchala jsem krásně. Ale poslechově prý na průduškách je pořád ještě poznat, že jsem byla kuřák..To se prý ještě zlepší i tepny, ty já mám špatné.Ptala jsem se na ty tělesné absťáky, že pořád ještě jsou, to prý fakt trvá tak půl roku, než přejdou úplně.Napsaný recept na další Champix, nemám nic uspěchat, když tak si přijít pro další.Také jsem řekla, že jsem ze začátku říkala, že trochu lituji, že jsem nešla do elektronické cigarety. Ale už nelituji. Nechtěla jsem do kouření už dávat ani korunu. Doktor mi řekl, že pacienti u nich na oddělení mají povoleno kouřit ty elektronické.Asi zvolili to menší zlo, než aby jim chodili kouřit někam tajně. Takže nováčci, stojí to za to, vidíte, že během tří měsíců mám plíce úplně zlepšené.A další klady nekouření jsou jasně také. Zdeni, pro mě byl nejhorší první den, to rozhodnutí.K tomu jsem se musela dost donutit.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

82%
18%
Zatím hlasovalo 98 lidí

Mohlo by vás zajímat

Slaný roztok do konvičky

Dobrý den, jaký slaný roztok se prosím používá do konvičky na výplach nosu? Kupuje se nebo ho můžu vytvořit doma? Děkuji za odpověď

Ustupující dásně: Co je způsobuje a jak jim předcházet?

Zdravé dásně mají většinou růžovou barvu a těsně přiléhají k zubům. Dáseň pokrývá zuby od čelistní kosti až po viditelnou korunku zubu a tvoří ochrannou bariéru, která zabraňuje pronikání zánětlivých bakterií ke kořenům zubů a do čelisti. Zároveň zajišťuje pevné ukotvení zubů. Pokud se však začnou v ústech hromadit bakterie, může to vést k onemocnění dásní a jejich ustupování.

Chronický stres aneb různé lidi stresují různé věci

Dneska snad už nikoho nepřekvapí souvislost mezi stavem psychiky a tělesna, neboli psychosomatika. I proto Světová federace pro duševní zdraví iniciovala v roce 1992 oslavu duševního zdraví, která připadla na 10. října. Cílem bylo a je poukázat na duševní poruchy, které mají negativní vliv na kvalitu života stále větší části populace. Jednou z prokazatelných příčin těchto nemocí je chronický stres. Tedy ten, který probíhá dlouhodobě.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce