Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
sigrid

teda asi Tě zklamu, ale ten pohyb moc nepomáhá. Já byla o vánocích v Rakousích, denně jsem lyžovala tak asi osm hodina a .....přibrala jsem. Tady, když jsem zdravá, tak denně chodím s psama tak asi osm kiláčků, lyžuju a dvakrát tejdně jezdím do bazénu, no a jedinej efekt je v tom, že se na mně to sádlo neklepe. Asi fakt musíme počkat až se tělo vyčistí a metabolismus začne zrychlovat i bez nikotinu. Ten flám jsi tedy přestála obdivuhodně dobře. A banální virosy se neboj, když jsme dokázaly přestat kouřit, přežijeme už všechno! Zatím pu a :-)).

Leňa

Tak to máš náskok.já su zatím ve stádiu odhodlávání se k pohybu.Su totiž nesportovec(pravda,není mi to ke cti) a veškerý poskakování a chození od ničeho k ničemu,se mně zdá bezúčelný.Pomaloučku ale tento hloupej názor přehodnocuju a zjišťuju,že bez ohledu na objem,má kondička něco dosebe-hlavně,když pociťuju,že každej rychlejší pohyb mě stojí spoustu námahy.Tak drž palce mýmu odhodlání-AŤ UŽ ŠTÍHLÁ NEBO NE,KONDIČKA MĚ NEMINE

Mona

dnes jsem si naordinovala Aquaaerobic. Taky se nerada moc namáhám a mám to dokonce od doktorky zakázaný s přepínat,ale tohle není tak hrozný a řekla jsem si,že něco musím dělat. V práci sedím více než 8 hod na zadku a všude autem. Tak musím něco zařadit. A pro Sigrid-něco o té nemoci. Je fakt,že celou tu dobu co jsem kouřila všichni ostatní nekuřáci vždycky chcípali s nějakou nemocí a já jsem jim vždycky říkala,že když člověk není hezky vyuděný,tak všechno chytne.Doufám,že jsem neměla pravdu.

Leňa

Nevím,jak Ty,ale já sem už kašlala jako tuberačka a stačilo chytit malej průvánek a málem sem si vykašlala plíce.Už mě zabíraly jenom silný antibootika,hned ze všeho byl zánět průdušek.A když sem nešla k doktorce hned,už nepomohly ani ty ATB a já se prokašlala až do jara.Navíc mně už moje doktorka nadávala a ATB nechtěla předepisovat.Ty poslední,co sem brala,sem si sehnala bez ní-prostě mně už bylo trapně.No a na plicním mě zjistily periférní obstrukci,tak jen doufám,že až půjdu za1/2 roku na kontrolu,nebude z toho CHOPN.Myslím,že většina kuřáků ví,o čem mluvím.....

Máfos

Oznamuji všem, že jsem dosáhl 20. den bez jediného potáhnutí z cigarety. Leňo, Je ti krásných 43 let. Teda z mého pohledu už v květnu sedmdesátníka. Měla jsi opravdu nejvzšší čas přestat. Já začal chodit na plicní asi v 55 letech a k CHOPN jsem se úspěšně propracoval. Ale těch 20 dní je opravdu cítit. Nezadýchám se když jdu do schodů a plkud bude takové teplo jako dnes tak začnu likvidovat resty z loňska a doryji zahrádku. Mám jeden velký problém. Najednou nemůžu usnot, mám děsné sny. Už 3. den jsem si musel vzít asi v 1/2 druhé v noci vžít prášek na spaní. A to není nejhorší. Stále mně je zle od žaludku. Pokud máte ještě někdo podobné problémy, tak se uzvěte. Všem odolávajícím přeji VYDRŽET.

Jana

Přeji krásný podvečer všem na tomto foru ?-) Jen hlásím, že depka (první) snad nějak přešla, hlavně díky Vám...čtu a čtu pořád dokola...ale pořád si nevěřím. Už jsem na to přišla, ono to asi taky trošku chce se šampíkem spolupracovat a néééé čekat, jak zabere... já měla ty tendence pořád jakoby nad ním vítězit a chodila jsem (dalo by se říct schválně) hulit..... a to je špatně! Už to vím... ode dneška jsem zkusila, si říct: ještě nejdu, až za chvíli, a ono to jde... mám 9 cigaret od rána, z toho asi 5 půlek, protože mi to vůbec nejelo a s odporem jsem to típla... Podotýkám, že jsem hulila 25 let asi 20 denně, někdy i víc. Tak uvidíme, chci to dokázat, nechci být srab , mám jasno..... jen asi to chce trpělivost a né to hned vzdávat a podceňovat se. Sysi, díky za milá písmenka , Dano, jsem ráda, že v tom nejedu sama, válčíš zhruba stejně jako já....ale dokážeme to. Ďulino, jsi frajerka, a všechny co už tady hlásí, že tolik a tolik dnů nekouří a jak se cítí dobře....zdravím a skládám velkou poklonu. Kéž bych už mohla mohla být také na tom "druhém břehu".... Sigrid, přeji brzké uzdravení... Tak všechny Vás zdravím, jste moc fajn a držte se a nevzdávejte to! A ještě co se týče těch vedlejších účinků, tak špatně mi teda vůbec není, každý ráno do sebe naláduju dvě Aktivie s vlákninou, pak prášek a pak pullitr vody :-) Jediné co mě trápí, je ,že špatně usínám. Včera jsem se převalovala asi 3 hodiny, než jsem zabrala a už jsem byla zoufalá, že si snad půjdu čoudnout, abych usnula... ale nešla jsem! Pak do rána živý sny, všechno jsem viděla ráno v barvách a reálně a pamatovala si celý sen do detailu (malovala jsem, a všechny místnosti jsem viděla barevně nově i s novým nábytkem :-) jsem celou noc makala a stěhovala nábytek jako šroub :-)))) Tak nic, už jsem se vykecala, zdravím , končím a přeji další úspěchy všem!!!!

Jana

Danéééé?????? Kdepak jsi a jak na tom jsi, ozvi se nám, prosím :-)

Jana

Evvi, Tvůj příspěvek jsem si vytiskla a mám ho pořád u sebe :-) Díky moc za něj.....dodává mi energii a sílu... dík

evva

Ahoj,to mi příště nedělej :).Normálně mi hrkly slzy do očí,fakt.Díky a taky díky Dulině za její slova.Ani nevíte jak moc mě to těší,že můžu někomu aspon takhle pomoc.Ale holky a klucíí,ještě nemáme vyhráno.Je to běh na dlouhou trať,ale nebojte,to zvládnem.Zatím AHOJKY a hezký večer :))) P.S.:A krásné a bláznivé sny:)

Jana

Ewiiiii :-) Ty mi teda přeješ věci, už se vidím, co budu dneska zase celou noc vyvádět, ráno pak nevím, kde to jsem :-)))) A co se týče toho ostatního : nelžu, mám papírek pořád při sobě (sice si připadám jak magor, už ho umím nazpamět, ale funguje to... na net se přes den nedostanu, až večer, tak to jistím :-)

evva

...ahoj,tak já se hlásím k tobě.Než jsem začala brát chmx,problém se spaním?Ani jsem nevěděla co to je.Sice tady pořád píšu jaká je to teď pohodička,ale problémky tu jsou.Nic méně...je to pořád lepší než kouření a- budu se opakovat-STEJNĚ MI TO STOJÍ ZA TO!!!!Teda musim ti říct-klobouk dolu,v 70 přestat kouřit,to je teda věc.Kolik let jsi kouřil?Můj táta se k CHOPN propracoval,takže kouřit musel přestat,šlo mu o hodně a vím jak moc s tím po 30letech kouření bojoval.Skončil s kyslíkem na noc,jelikož má k tomu ještě(nevím jak se to přesně říká)jakous apnoi(plicní apnoe?),bylo to s ním jeden čas na levačku,ale teď se to o chlup zlepšilo.No nechtěla bych dopadnout jako on.No a s tou nevolností,beru chmx cca 10týden a je mi ráno a večer pořád stejně blbě.Jediný co opravdu pomáhá-najíst se, než si spolknete pilulku.A sny?To je náhodou sranda,to jsou vždycky takový koniny:) Jo a ani jsem se tu moc nepředstavila-takže :34let,bohužel cca 20let jsem kouřila( z toho intenzivně tak 17),tak 30 za den jsem dala.Jak jsem psala -Champix cca 10týden,BBEEZZ cigarety-3týden a přes všechny obtíže je mi fain a jsem moc ráda, že jsem do toho šla.A taky že jsem přišla i sem :)))

Jiřina

Dnes slavím šest měsíců nekouření, tak mně to nedá, abych se nepochlubila, nikdo jiný než vy mě nepochválí, všichni už mě berou jako nekuřáka. A chtěla bych všem nováčkům vzkázat, že to fak jde. Někdy trochu klopýtavě, občas se člověk polituje nebo si při krizích říká proč se vlastně tak týrá, ale krůček za krůčkem to jde a stojí to za to. Věřte mi, kouřila jsem 35 let tak dvacku, někdy víc. Je to asi nejtěžší věc, kterou jsem v životě dokázala. Všem vám držím palce, dokážete to!

Jana

Jiřko, zasloužíš opravdu velikou pochvalu...jsi vítěz!!! Chválím... chválím...velká gratulace!!!! (...... a co si budeme povídat "závidím! :-)

Jana

Jiřko, zasloužíš opravdu velikou pochvalu...jsi vítěz!!! Chválím... chválím...velká gratulace!!!! (...... a co si budeme povídat "závidím! :-)

Jana

Prosím, mám ještě dotázek: v kolik večer si berete ten druhý prášek?

Máfos

Alespoň někdo má problémy. Ewo, nemáš stále chuť na kyselé? Chutná mně acidofilní mléko nebo kefír, neodolám, abych se nenapil láku od okurek. Je to jako bych měl immrvere stálou kocovinu. A ty sny. Ráno se probouzím úplně vyřízený, udřený. Celou noc dřu a přes den sbírám síly na další noc. Jinak informace pro všechny. čtrnáctidenní balení CHAMPIXU není na rhu do konce února. Mají jen to velké na cca 50 dní. Tak se urychleně zásobujte. Informaci mám od syna. Je Dr farmacie a lék mi shání.

Standa

jen doplním 56 x 1mg = 28 dní

Dulina

Díky za info, právě jsem se na to chtěla zeptat. Musím trochu povymyslet, jak to udělat s korunkama, když je jen to větší balení. Stando, nevíš přibližně kolik stojí???

Standa

záleží na lékárně, mě 2003 Kč

Dan

tady jsem. Nějak se po víkendu nemám čím chlubit :-( Radši jsem to přestal počítat, ale dneska to zase kleslo na těch asi 10. Zítra začínám brát modrý, je fakt že kouřím ze setrvačnosti, protože ta chuť už není co bývala, takže doufám, že se na to brzo vykašlu úplně. Chce to prostě najít si jinou zábavu... Mějte se a držte se :-))

Jana

Dane, tak to je přesný - to kouření ze setrvačnosti....hlavně, že jsi se ozval a že stále bojuješ s námi :-) Určitě zvítězíme! :-) Pak dej vědět, jaká byla změna po přechodu na modrý tabletky, mě to čeká pozítří :-) Měj se krásně a vydrž!!!!!

Dan

Zrovna jsem ji polknul... :-o a nic... Jani, nemusíš se toho bát, jako té první ;-) Já vím, jak jsi to myslela, ale nečekám, že dneska přestanu... i když, nikdy neříkej nikdy, že?

dašenka

56 tablet stojí 1906

sigrid

DULINO - 56 tbl. cca 2000,- Kč. Teda je to dost, ale já prokouřila víc. JANA - druhý prášek beru dost brzo odpoledne, ne kvůli nespavosti (já spím po šampíku jako po prášku na spaní - furt), spíš kvůli tomu, že mám pocit, že pak večer nemám chutě (ty mě nejvíc trápí, když dělám v noci, což je bohužel můj zlozvyk). A nezoufej, myslím, žes to pochopila. Když budeš s šampíkem spolupracovat, do čtrnácti dnů je z Tebe nekuřák. Co se toho spaní dotejče, možná bych pro začátek zkusila tak půl hodiny před tím, než jdu do postele půlku (ale opravdu jen půlku) prášku na spaní, jen pár dnů než se zase obnoví spánkový režim. Celkm ochotně napíše každý obvoďák, když je to výjimečně. EWO, tys tady snad jediná, kdo šampíku odolávala dýl než já - no a nakonec jsme to dokázaly obě. Ale, že je to pohoda, viď?! LÉŇO, proč myslíš, že mám ty psy? Protože právě samoúčelné poskakování taky není nic pro mě. Tedy ráda lyžuju a plavu, ale do tělocvičny se nedokopu ani za nic, za to když seberu psy a jdeme courat po Šumavě, ani nemám pocit, že bych tejrala tělo. Prostě jdu někudy, kde je krásně a kde můžu fotit a teprve doma zjistím kolikrát zjistím, kolik jsme toho ušli. Spíš mám pocit, že je to zdravé pro ty psy. To je fakt to nejlepší zvíře pro ty, co se neradi hejbou. A nejlíp hodně velký a náročný na pohyb. Tys toho teda nastonala dost, ani se nedivím, žes chtěla nechat kouření. Já kromě pár operací byla furt zdravá. Antibiotika jsem měla v životě 2x, jednou na spálu, když mi bylo pět a podruhý před dvěma lety, ale to bylo na žaludeční vředy. Na jaře mě sice dostihla nějaká nepříjemnost, ale věřím, že to bude dobrý. Problém je jen v tom, že polykám kortikoidy a to hubnutí zrovna nepřeje. Proto mě ta angína fakt zaskočila, já snad ani nevěděla, co to je. No hlavně, že už je líp. Zrovna je tu tak krásně, že bych hned šla ven. Ale ještě si musím chvíli počkat. Petře, gratuluju a už se těším, až budu tam, co Ty. Zatím, mějte se všichni :-D

sigrid

a ještě jednu velkou gratulaci, speciálně Tobě. Půl roku, to je krásný, fakt! To už se za chvíli staneš z nekuřáka-kojence, nekuřákem-batoletem :-). Jsi fakt dobrá.

Dulina

Díky, tak to není tak hrozný, na to mám!!!!! Já se bála, že budu muset koupit balení tak za pět a půl.Takhle si na další zase ušetřim.Jani, ten druhý prášek beru kolem 17.hodiny. To co tu s Danem popisujete, jakobych to byla já!!!!!!! Naprosto stejný pocity a vy to umíte nádherně podat.Takže ať ta SETRVAČNOST dlouho nesetrvá!!!! Dobrou noc všem skvělým lidem tady z této diskuse!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jana

Dulliiiii,píšeš, že máš stejné pocity jako my s Danem...... tak jen budeme doufat, že až se nám to "zlomí" .... tak všem třem najednou k lepšímu :-))))))) když to jde tak ztuha prozatím....už se těším.....dobrou noc a díky všem za všechno... však Vy víte ....:-)

Leňa

Jiřinko,Peťo,MartinoHIP HIP HURÁ!!!Na tento den se taky moc těším....A že to uteče,ani nebudu vědět jak,je mi jasný.Doufám,že jste to aspoň trošku oslavili :DDDSigi, s tím stonáním to nebylo zas tak horký.Jen jsem děsně kašlala, ale normálně chodila do práce.Možná proto byla doktorka tak nepříjemná.S těma kortikoidama-no nevím,ale hubnutí s nima asi fakt moc nejde dohromady.Spíš si myslím,že se Ti zadržuje voda a jak je přestaneš brát,budeš jak proutek :DDD Mafosi,máš pravdu,že su relativně mladá,abych ještě mohla ledasjakým komplikacím zabránit.Ale vzhledem k tomu,že můj otec zemřel na rakovinu plic,tak mě, stejně jako Tebe mrzí,že sem nepřestala mnohem dřív.Ještě k tomu spaní:spím blbě,ale nevím,jestli je to práškama nebo mým předčasným přechodem,sny mám barvitý a různorodý a je mně blbě už skoro dva měsíce-od prvního prášku,ale už sem se s tím naučila žít :DDD Mono,Jano,Ewi,Sysi,Stando...a všichni!Sleduju Vás a fandím Vám! :DDD

Jiřina

Děkuju všem za gratulace. Za chvilku budete mít půl roku za sebou taky, hrozně to letí. Chuť na cigaretu už ani nemám, spíš takový trvalý pocit, že mi cosi schází, ale to snad taky zmizí. Všem vám moc fandím, ještě si moc dobře pamatuju jak jsou ty začátky hrozně těžký. Tak buďte stateční a vydržte.

Mona

Mafosi a ostatní co máte problém se spaním tak si myslím,že jsme na tom asi skoro všichni podobně. Já nemívala sny vůbec,teď mám tak pět za noc. Většinou to nejsou úolně extra horory,ale zase moc příjemný nejsou a někdy se už opravdu chci vzbudit. Zase mám jednu pozitivní zkšenost,že se mi ráno celkem dobře vstává,jako bych už nemohla dospat.Jinak hlásím,že jsem před chvílí přišla ze cvičení ¨byla jsem na Aqaaerobiku a rozhodla se že musím začít bojovat s metabolismem dřív,než začnu přibývat. O vánocích jsem přibrala asi dvě kila a o dovolené taky. Ve středu jdu na Aerobik a v pátek do sauny.Končím třetí den bez cigarety,moc fandím nám začátečníkům a moc gratulji pokročilým. Pa

dana

Ahojky vsem.velke gratulace Jirinko,Peto,Ewo,Mafosi,Stando jste opravdu perfektni.Dnes rano jsem si pripadala jako blazen.Na cigaretu jsem chut nemela,ale neco mne rikalo abych si sla zakourit.presne Jani jak jsi psala SETRVACNOST a ZVYK.Ale doufam,ze budeme stejne sikovni jako ostatni tady co uz prestali kourit.Ta podpora tady je naprosto uzasna a hlavne ze se clovek muze trosku vykecat.vsem moc velke diky.Zdravim spolubojovniky co na tom jsou stejne jako ja Dana,Janu,Duli

dana

Asi jste na tom byli stejne jako ja.Tesim se na ten den kdy prestanu kourit,ale zaroven se bojim,ze uz nikdy kourit nebudu.co jste delali ten prvni den?toho se bojim nejvic,ze nebudu vedet co s rukama.nejradsi bych tu jen sedela a cetla si kdo ma jaky zkusenosti,tahle diskuze je opravdu super,ale musim jit uz konecne neco delat.diky moc za vse

evva

Dano,to je hrozná představa,co?Taky se mi to honilo a honí hlavou.Já už nebudu kouřit?A co z toho života vlastně budu mít?Já nechala kouření a při tom mi to mooooc chutnalo,zdravotní problémy (zatím)žádné,jen jsem tak nějak tušila,že bych to asi měla zkusit,když je tady ta šance.Já a cigareta-patřily jsme k sobě,byla to první a to poslední co jsem ve dne potřebovala,holka do nepohody,pomáhala mi,když jsem si potřebovala něco promyslet,pomáhala mi když jsem potřebovala relaxovat,pomáhala mi,když jsem se potřebovala uklidnit...a vlastně pořát byla se mnou.Jenže TO VŠECHNO UŽ BYLO!!!!!Rozhodla ,spíš zkusila jsem,toho nechat a ONO TO VYŠLO a jsem za to moc ráda.Neříkám,že třeba jednou,někdy, neklopýtnu.ALE!v současné době nekouřím.Je fain a bezva zjistit,že můžu v pohodě fungovat bez NÍ.Je to super,říkat si několikrát za den - todle jsem dělala s cigárem a teď už NEMUSÍM,u tohodle jsem si říkala:musim si zapálit,jinak to nezvládnu a zjistit,že N E M U S Í M.Chvilku je cukání,ale jde o to zkusit si nezapálit si.Jakmile zjistíte,že TO jde,jste v jakési euforii a (snad to nevyzní moc hloupě) jste na sebe,jen tak,sami na sebe,pyšní.Já si říkám vždycky ráno:tak dneska je to 22 den co bych měla nekouřit,JOOOOO to je super.Večer zase:joooo je to v pohodě,zvládla jsem si celej den nezapálita tak pořád dokola.Asi nejdůležitější je se nestresovat a taky si aspoň malinko fandit.Zkoušet to den po dni a moc se nestresovat.

dana

Ewi moc dekuji.napsala jsi to uplne presne.gratuluju ti a moc ti fandim.

sigrid

Vím moc dobře, jak se cítíte, já se s tou poslední nemohla rozloučit asi deset dní. Byla bych to vydržela, ale bála jsem se toho, moc. Přesně jako Ewa - já a cigareta jsme byly silný team, se mnou kouřil i ten, kdo se jí jinak ani nedotkl a chutnala každá z těch padesáti jako mana nebeská. Chutnaly mi i při chmpx-u, i když jsem věděla, že už bych se bez nich obešla a vlastně mi doteďka voní. Takže jednou jí típnout a říct si: "už nikdy víc", byla pro mne děsivá představa. Nakonec mi pomohly dvě věci. Předně jsem si říkala: "Vydržím to jeden den, dva dny a když to nepůjde, tak si zase zapálím." No, nezapálila, protože, jak to jednou člověk ten jeden den vydrží, už mu přijde líto se o to vítězství připravit. A pak, slíbila jsem dceři, když v září odjížděla, že až se vrátí na vánoce, budu nekuřák. Moc jí na tom záleželo. Představa, že se vrátí a já budu vesele báňat, byť i jenom dvě tři denně, byla tristní. Přestala jsem dva dny před jejím příletem...:-)

Mona

Napsaly jste to fakt úplně přesně. Asi mají stejné pocity všichni zavilí kuřáci. Fakt je,že nekouřím teprve č.den,ale bylo by mi to taky líto to jakoby přerušit kvůli jednomu cigáru,který by mě asi ani nota bene nechutnalo. Začněte všichni a nebojte se poslední. Zase přijde něco prvního..

Mona

Chtěla jsem napsat 4.DEN.

7.den

Tak dnes válčím sedmý den, vezmu to stručně.... vůbec mi to nechutná, vyplňuju ty moje rituály, snažím se moc, ale deset jich dneska bylo... nevím, nevím, jestli u mě nějaký ten den, kdy dostanu odvahu s tím seknout nadobro nastane.... ALE nevzdávám to... asi potřebuju delší čas...uvidíme... V noci opět rušno, barvito, něco jsem pořád organizovala, probouzela se asi tak třikrát za noc a nemohla zabrat... Sigrid - jsem moc ráda, že už je Ti líp a že píšeš taková povzbudivá písmenka.... díky za radu ohledně braní prášku, dneska jsem si ho už šoupla, tak uvidíme, jestli budu spát klidněji :-) Moni - jsi fakt dobrá, Tebe sleduju...jsi o krok vpřed, ale mooooc dobrá :-) Drž se! Dane, Dulííí, Dano.... písněte, jak to zvládáte..... a jak se držíte... Ewiii, zas jsem si početla....je to výstižné, přesné a ze života :-)))) dík Jiinak samozřejmě zdravím všechny na tomto foru a znovu gratuluji vítězům a fandím všem co bojují!!!! Mějte krásný večer!

Máfos

Začínám brát už 2. den po jednom prášku. Stále mně bylo šoufl a tak zkouším, jestli se to zlepší. Je zajímavé, že si sice na cigaretu občas vzpomenu, ale též rychle zapomenu. Dobře ten Champix zabírá. Včera jsem se vyspal docela dobře, až na to, že jsem jako stavbyvedoucí měl hromadný úraz s následkem smrti a já neměl v pořádku BOZ. Docela jsem byl rád, že jsem se probudil a že jsem už důchodce.Další horor už nebyl. Zdravím, hlavně ty, kteří již odložili berličku a nekouří.

Leňa

Vy kdo sem chodíte delší dobu,možná si vzpomenete-začátkem roku jsem psala,že můj muž kouří,vždycky kouřil a i když byl na morfinu kvuli zádům,nechal se vyvézt na vozíčku ven,aby si mohl zapálit.A tento člověk prohlásil,že když přestane kouřit moje kolegyně Zuzanka,přestane i on.Už,už to vypadalo,že by to snad šlokouřila tak4-5/den.Jenže onemocněla a já v ní nebyla v kontaktuDnes jsem se dověděla,přestala brát Šampík-prý že jí je po něm zle a kouří snad víc,než před tím.Ach jo,ani nevíte jak moc mě to mrzí.Ja to cítím skoro jakoby to byla moje osobní prohra...nevím,nevím,jak teď budu přesvědčovat ctěného chotě....su smutná,je mně do pláče....Ještě něco pro ty,kteří ještě kouří s Champixem a tento příspěvek jim neudělal dobře.Mám pocit,že Zuzanka vlastně ani nechtěla přestat kouřit a nesplnilo se její očekávání-že na cigarety prostě zapomene.A když se tak nestalo a ke všmu jí Šampík kazil chuť těch cigaret,jednoduše ho přestala brát.Z toho plyne ponauční,že CHmpx je sice modrý zlato,ale jen pro ty,kteří opravdu chtějí.....a to je asi tak všechno.Hned se mně trošku ulevilo...díky Vám :DDD

Standa

Leňo, komu není rady, tomu není pomoci. A to je tak se vším, nejen s cigaretama. Jen bych dodal, že přestávám kouřit hlavně kvůli sobě, protože já to tak chci a ne někdo druhý. Když to chtěl někdo druhý, tak sem o to nikdy moc nestál a hledal výmluvy proč NEpřestat. Dost často se zapomíná, že je řeč o drogách a v tom případě jakákoliv, i blbá výmluva, je vhodná výmluva. Takoví jsou prostě kuřáci. Teď už je moc nechápu, jsem pomalu na druhé straně divoké řeky. Nedovedou si představit, že by měli přestat. Vlastně už ani nevím proč sem kouřil :-) Už vím, proč nekouřím. A třeba je to všechno jinak :-) ale tvůj pocit zklamání docela dobře chápu. Je to takový nasralizmus a kterým se nedá hnout :-)

Leňa

Díky za milý slova.Já vím,že kdokoliv a jakkoliv nutí kuřákovi nekouření,může ho jedině-mírně řečeno-naštvat.Nebyla sem jiná a říkáš,doufám,že už su taky na druhým břehu...Mě spíš mrzí,že Zuzanka byla pro mýho muže jakousi berličkou a ta se "zlomila",tak nevím,jestli se ještě nechá přesvědčit.Samozřejmě,že ho nenutím,jen mu občas vykládám o Vás a vašich úžasných příbězích a ještě úžasnějších výsledcích.Nakonec bych si mohla říct,že je to jeho volba..ovšem kdyby mu nebylo 47,neměl vysokej cholesterol,vysokej tlak a bavíc odmítal jakýkoliv prášky.No nic,budu muset pokračovat v započaté diplomatické misi.....a všem gratulace k dalšímu dni bez.....cítíte jak voníte?

sysi

Všechny pěkně zdravím a hlásím, že je to dnes 13 dní bez cigarety !! Cítím se dobře a mám radost, je to fajn pocit !! :-) V práci mě sledují už 4 kolegyně a vyčkávají, nevěří ..... prý jestli to dám, tak jdou do toho taky :-)) Zítra jim nesu na jejich přání příbalový letáček ať si holky počtou, nikoho nenutím, ale je vidět, že začínají uvažovat o nekouření, tak uvidíme :-) Držím palečky všem, nekuřte a mějte se voňavě !! Stojí to za to !! :-) papa

Míla

Jsem dnesa nějaká mrzutá a tak ani nevím, proč a co chci psát, asi jsem si tu chtěla spravit náladu, ale nějak to dneska nefunguje. Jak to píšu, jsem naměkko, už mi to dochází, hormony se hlásí. Tak promiňte. Stando, já už taky nechápu, jak jsem mohla tolik kouřit a musím se moc hlídat, abych kuřáky nepeskovala, připadají mi jako blázni - s tou cigaretou :-)))) Včichi co se pokoušíte, co už bojujete a co už jen zlehka proplouváte - jste bojovníci, tak zatněte zuby a nedejte se, stojí to za to. No vidíte to, a je mi líp, protože mi zase došlo, že jsme překonali sami sebe, to je fakt super, že jo Sigrid? Zdravím tě moc moc moc

Martina

Ahoj Mílo, nebuď smutná, ono zase bude líp, to víš hormony jsou mrchy, ale když jsme zdolaly cigára tak zvládneme i tohle, když už jsme se k tomuhle tématu dostali, tak se ptám jestli máš zkušenosti s nějakým přípravkem, kterej ty hormony dostane pod kontrolu, docela bych něco spolehlivýho vyzkoušela. Jinak moc zdravím a brzy bude jaro a tak přijde i lepší nálada. Já už se z nekouření taky tak moc neraduju, už mi to připadá docela normál, jenom když přijdu mezi kuřáky tak je mi jich líto, že oni musejí hulit a mě už to ani nepřijde a nechybí mi vůbec ani ten pohyb rukou, ktereho jsem se nemohla zbavit hodně dlouho. Takže všichni odvykači těšte se, protože když jsem nad tím vyhrála já, dokážete to taky. Držím všem palce Martina

dašenka

Právě jsem udělala hloupost,zapálila jsem si jen tak co to semnou udělá.Chutnala potvora už by mě dostala ale já se nedám.Zkusit jsem to musela pořád jsem na to myslela jaká bude.Nikomu to nedoporučuju ,chned bych vtom lítala znova.

sigrid

tak to je prů.er. Hele a ona ta Tvoje kolegyně kouřila víc než Ty nebo proč se v ní Tvůj muž nekuřácky vzhlídnul? Co kdyby ses ho pokusila přitáhnout k tomuhle chatu? Asi by tady našel víc motivace. Jsme tu pestrá sbírká různých ptáků. Když by se měl bránit, tak ho třeba popros, ať Ti přečte, co je nového, protože Ty nemůžeš - musíš míchat jíšku nebo navlékat mýdlové bubliny nebo nějakou podobnou pitomost při níž se nedá koukat na monitor. Tohle forum má navíc tu výhodu proti živému člověku, že je tu pořád. Pokaždé, když má člověk krizi, může zajít sem a najde ohlas a pomocnou ruku. Zkus ho sem zatáhnout. A co se týče cholesterolu, prášků a podobně - promiň za ta drsný slova, ale je pitomej a sám proti sobě. Možná by mu pomohla taková malá exkurse na LDN-ku nebo na neurologii - podívat se na lidi po CMP. Řekni mu, že na kriplkáře ho tlačit nebudeš, že si bude muset platit tlačiče z invalidního důchodu. Moooooooc Ti držím palce. Motivovat druhého je vždycky horší než motivovat sebe.

Leňa

k té kolegyni-no,jak bych to řekla,ona má ve zvyku uvažovat nahlas(jinak si to neumím vysvětlit)Ani už nevím,kolikrát řekla,že přestane kouřit,nejčastěji v době,kdy hrozí zdražení cigaret.Vždycky to bylo tak přesvědčivý,že nikdo o tom nemohl pochybovat,ale nikdy to ani nezkusila.Jednou se dokonce nachala i se svým manželem nějak zmagnetizovat nebo co(nějak přes ten počítač)Domů šli s tím,že sice kouřit fakt nepotřebujou,ale museli zkusit,co s něma cigareta udělá.....:-))No a protože ji můj choť zná,řekl,že když ona,tak on taky....Za ty nelichotivý výrazy na konto mýho chlapa se vůbec neomlouvej.Já jsem zdravotní sestra a tak si odemě toho už hodně vyslechl a všechno bylo marný.Je to hroznej pacient po všech stranách.I na zubařským křesle řekne tak to už stačí a jde domů :DDD prostě s ním nic nehne....no teda!?Já su děsná!Vypadá to jakobych nedělala nic jinýho,než pomlouvala...já jen chtěla vysvětlit,jak se věci mají....a Mílo!Dneska je fakt nějakej divnej den,taky mě každou chvilku něco popuzuje......a nebude to jen Zuzanka...že by malá krize?

sigrid

Klidně buď mrzutá, tady se to smí. A hormony, to je svinstvo, snad větší než cigarety. Chvilku mi o tom vyprávěj. A kuřáky nepeskuj. My jsme sice jedničky, ale dost dlouho jsme byli jako oni :-)). Jsem ráda, žes o sobě dala vědět. Zdravím Tě taky a zas brzy na slyšenou.

sigrid

kolik takových blbostí už jsme všichni v životě udělali? Teď to víš a bude se Ti líp odolávat. Možná lepší než kdybys žila pořád s představou jaké by to asi bylo.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Otužování zlepší dětem imunitu

Že jsou vaše děti zase nemocné? Předejděte dalším nemocem dobrou prevencí, kterou je otužování.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce