Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Dulina

Ahoj Martino, to jsi krásně napsala, moc děkujem za vaši podporu.

Jana

Zdravím Martinu, díky moc, tahle písmenka jsem si četla asi pětkrát po sobě....velký dík....a ehm "závidím" Ti :-)))))

Jana

Hezké odpoledne všem :-) Hlásím, že jsem si dneska vzala druhou tabletku...doteď jsem vykouřila 8 cigaret... necítím nějakou změnu..řekla bych jak tu někdo psal.... jsem jakoby překouřená a Daneeeeeeeeeee, představ si, že mě ta žáha pálí taky, a to mě nikdy nepálila...!!!!! :-)))) Teď mi právě cigára došly a já jsem na chvilku zauvažovala, že bych si už žádný nekoupila, ale nedá se to....letím do krámu, pak se tu ještě stavím, chjooo :-( Tak zatím všem držím palečky, mým třem spolubojovníkům hodně odvahy, síly a odhodlání....a držte se!!!!!!

Dan

Jani, kromě toho, že mě pálí žáha jsem od rána dal jenom 8 cigaret a co je nejhorší, tak mám takovej divnej štiplavej pocit na jazyku. Já jdu na ten balkon vyloženě s odporem. Ale pořád se mi nechce věřit tomu, že by to byl šampík, kdo za to může. Vždyť mám teprve třetí bílou tabletku...

Jana

Dane, přesně ... taky mám ten pocit na jazyku, mám taky teprve 8 kousků... teď zrovna se přemlouvám, že tam mám to kafe, a že bych si mohla jít na balkon čoudnout...ale nějak se mi nechce, jsem taková jako malátná, unavená a nafouklááááá ...a ta žááááha, to je děs ...:-) Uvidíme, musíme vydržet!! Držím pěsti!

Yva

Zdravím,tak já včera na Champixu 6.den vykouřila místo 30 cig.,18 ks a toje úspěch a bez nějakých absťáků.Kouřím cca 30 let poslední dobou 30 denně.Nikdy jsem nezkoušela přestat i během těhotenství jsem kouřila ty 3 ks cigarety denně.Jano,pro cigarety si dojdi,myslím si,že proto bereme CHmp,aby pro nás bylo to odvykání,co nejmíň stresující,neměli z toho trauma na několik let/znám několik odnaučených kuřáků/ a nezaháněli to přejídáním.Napsala mi známá psychiatrička"S lékem mám vynikající zkušenosti u drtivé většiny pacientů,tak moc doufám, že k nim budete patřit i Vy. Cigareta přestává chutnat za léčby, největší problém je psychická závislost - pijte hodně neslazených tekutin a mějte něco do ruky místo cigarety, třeba si hrajte s tužkou,hýbejte se . Držím palce." Já už dala za ty roky, tolik peněz do cigaret,že přemýšlím o e-cigaretě,náplně bez nikotinu,abych odbourala tu psychickou závislost.To už by se mělo zvládnout snad navždy. Dane a Jano,také mě včera pálila žáha a vůbec na to netrpím.Přeji hezký večer.

Máfos

Milá Jano, není to tak dlouho, kdy jsem nadával na EU, že nás kuřáky terorizuje a že každý má právo kouřit. Dále jsem nadával, že alkoholiky léčí, loni ještě zadarmo a dokonce takové, kteří o to vůbec nestojí.Že léčí feťáky a dokonce hráče automatů. Jen na nás kuřáky (bývalé) vymysleli takovou ubohost, že nám píšou blbosti na krabičky. Dnes po 16 dnech absolutního nekouření nemůžu se připojit k PETICI. I kuřáci mají přece právo na život. A nepodepsal bych petici ani za 5 let nekouření. Jsem proti jakékoliv diskriminaci. Něco jiného je politovat je. A vidím, že stále platí „Poturčenec horší Turka „ Promiň Jano . Musel jsem vyslovit svůj názor.

Jana

Mafosi, pod Tvůj názor se i já podepisuji! Souhlasím, že každý má mít svou volbu..... (Aby to nevyznělo divně, jsem také Jana....ale ne autorka příspěvku :-)

Dulina

I já se připojuji. Všem kuřákům champix doporučím a ráda poradím, ale určitě se ze mě nestane fanatickej odpůrce, pro kterého je kuřák póvl.

Dulina

Tak dnes těch cigaret bylo 13, s tím, že asi ještě 2 budou. Z toho jsem měla opravdu chuť tak na 3. Nechutnaly mi, připadalo mě, že jsem vyměnila značku, pálilo nebo škrábalo v krku, jsem spokojená. Dane, je fajn, že ti to taky tak pěkně zabírá.Dano, máme hodně společnej příběh. Jani, taky se ti pěkně plněj receptory vareniklinem. Jen tak dál!!!!!

Jana

Ahoj Dulíííí :-) Tak já jich dneska mám 9 ( kouřila jsem asi 25 denně 25let) , možná taky ještě nějakou dám.... ale jak jsem psala, a jak i Ty píšeš, mám v "hubě jak v polepšovně", připadá mi že kouřím seno, a opravdu přísahám vůbec mi to nechutná :-) Ale chodím spíš ze zvyku, nebo spíš v těch mých rituálech... Dulííí, už aby jsme se mohly pochlubit, že první den bez toho hřebíčku jsme vydržely, je to zvláštní, ale zároveň cítím v sobě takouvou jakoby euforii .... nedá se to popsat... ale nějak tomu začínám věřit.... a hlavně díky Vám všem. Nikdo s okolí se mě ani neptá, jestli už nekouřím, o práškách jsem je informovala, že začnu brát, ale nevěří mi... a jen se usmívají.... a to mi dodává mimo Vás ovšem také hodně energie. Přesvědčím je, přesvědčíme sami sebe, že nejsme takové slabošsky, co říkáš Duliii? :-) no....asi už mi hrabe,,... raději končím... hezký večer a klidnou noc přeju :-)

Jana

Sakra.... Dully omluv chybky, prosím, ani jsem si to po sobě nepřečetla a odeslala...

Dulina

Jani, já jsem taky celý den při dobré náladě. Jsi kabrňák, fakt super. Tak se dobře vyspi a zítra papa

Máfos

Myslím 15.den bez cigarety. Docela mě mrzí, že jsem se připravil o dva dny, kdy jsem vykouřil po 1/2 cigarety. To je oznámení všem. Taky mě trochu podpořte. Ono to dělá člověku dobře. Tak teď mě napadlo. Je mezi Vámi nějaký zoufalec z Pardubic? To bychom se mohli sejít.

Jana

Máfosi, klaním se a gratulujuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!! Kéž bych už i já mohla hrdě něco podobného na tyhle stránky oznámit.... ale to je ještě v nedohlednu... Jinak já jsem z HK.... ale ještě nejsem nekuřačka :-)))))))

Dulina

Páni, 15 dnů bez cíga...to až já budu psát!! Jsi dobrej, vydrž, vzpoměň si jaký to bylo, když jsi bral druhou tabletku......tak jsem na tom teď já. Tak si vždycky ve slabé chvilce na mě vzpomeň, jak moc ráda bych už byla na tvém místě. Drž se!!!!

Jiřina

Mafosi, jsi úžasný! Vem si jak dlouho a kolik jsi kouřil a teď už patnáct dní ni! Uměl sis to tak před rokem představit? Já sama u sebe ne, kouřila jsem tak dlouho, že cigareta ke mně neodmyslitelně patřila. A 4. února to bude už šest měsíců. Zpočátku se to trochu vleče, počítáš dny a týdny, ale v podstatě toho půl roku uteklo dost rychle. A za chvíli už začneš pociťovat pozitiva na svém zdravotním stavu a to je pak další motivace. Držím ti palce a vím, že to dokážeš! Ještě bych chtěla povzbudit všechny nováčky, nebojte se toho dne, kdy s tím definitivně seknete a cigára zahodíte. Není to vůbec tak hrozné, jak si třeba představujete, a já jsem byla fakt pořádnej závislák.

Leňa

......kde jste se ztratili?No jo,já vím,je tady tolik nováčků,žese v tom člověk nemůže zorientovat,že?Ale stejně!Co taťka a mamka?Jak Vám to jde?A co Sigrid,jeTi už líp?Ovíkendu se má ochlazovat,tak ať seš zdravá a můžeš na lyže!Já mám zítra "padesátku bez(nehody:))",tak Ty taky tak nějak....

Leňa

Sigi,ta váha se mně bohužel nezastavila,ale stále stoupá,mám dokonce pocit,že nabírá na rychlosti :(( Příští týden mám jet do Velkého Mederu se koupat,ale představa,že mám své faldíkové tělo prezentovat na veřejnosti,mě děsí...Pomoooc!Čím víc upadám do depresí,tím víc papám (teda spíš žeru) No nic,zítra má v nějakým denníku vyjít CD s cvikama na hubnutí,tak si ho koupím.....Tak to je u (o)mě asi tak všechno.Všem novým,co začínají brát" modrý zlato",přeju ať vydrží,těm co už počítají dny bez cigára,ať moc netrpí a všem dohromady fandím a přeju všechno dobrý :))PS:ach jo,zase ta noční....snad toho do rána moc nesním....

Jiřina

Já jsem momentálně ze své váhy dost zoufalá, přibrala jsem za 6 měsíců 7 kilo a vůbec nemám co na sebe. A to se snažím moc nejíst, ale občas mě to popadne a prostě nevydržím. Zatím se mně nechce měnit celý šatník, protože doufám, že nebudu natrvalo vypadat jak hroch. Ach jo. A to chodím plavat a dost intenzivně cvičím. Když jsem přestávala kouřit, možnost tloustnutí jsem vůbec neřešila, byla jsem rozhodnutá být raději oplácaná nekuřačka než štíhlá kuřačka. Teď, když se vidím v plavkách, tak bych fakt brečela.

Leňa

To mě těší,že v tom nejsu sama-ostatně tady jsme všichni na stejný lodi,že?Já se ještě pořát ujišťuju,že snadnější je zhubnout,než přestat kouřit a když už sem dokázala přestat hulit,tak hubnutí bude brnkačka!!! (prosím,nerozmlouvejte mi to!!)Jedinej,kdo si v těch kilech navíc libuje,je můj manžel(aspoň že tak) Já se už snad stydím i potmě :((

Jiřina

Leňo, manžel je taky spokojený, ztloustla jsem celá, takže jsou mi malé i všechny podprsenky. Já si taky myslím, že to nějak dokážeme shodit. Když jsme dokázali přestat kouřit, tak úž dokážeme všechno!

Leňa

..tos mě teda uklidnila....hned si du dát tatranku...:))

Máfos

Musím Vám oznámit důležitou zprávu. Teď jsem přišel z hospody z oslavy narozenin. Vydržel jsem to. Sice samochvála smrdí , ale jsem velmi spokopjený.

IFKA

Velmi spokojený Mafosi,jsi kabrňák !! Velká gratulace!! ifka

Standa

Ahoj Leňo i další nově příchozí. Mám 22. den malé modré viagry a mamka asi o dva dny méně. A 11. dnů nekouřím a mamka asi o dva dny méně. Dnes jdeme k s kolegy z práce zapít tu padesátku, tak sem zvědav jak mi to půjde, to nekouření, pivo mi jde dobře. A jinak sem abstinent. Mamka to buď přede mnou dobře tají ale vypadá, že nemá žádné choutky na čiko. Se mnou je to horší. Ani změna jiného balení mi nepomohla :-) Ale zatím to zvládám. Byly sme v lékárně pro náhradní díly do mamčiného porouchaného kopýtka, tak sem ze z dlouhé chvíle zeptal na paipo. Si asi mysleli, že si dělám srandu - co to je? Těžko sem vysvětloval, když sem to ani já nikdy neviděl :-) Už sem to dopracoval tak daleko, že jenom pomyšlení na hašlerky mi zvedá žaludek. Nejspíš sem se jich přejedl ale hlavně úplně pokazil žaludek. Tak se zatím přejídám ledovýma bompari. V obchodě mi mamka chtěla koupit k narozeninám bonboniéru, prý ať si vyberu sám. Málem sem se po..lil :-)) Ale dvě malé čokoládky stejně musela koupit :-) A teď s hrůzou očekávám víkend, to zas bude nuda a ruce hlava nebudou mít co dělat, jen myslet jak si dát práska :-)

evva

Ahoj,tyčinku paipo hledej spíš v obchodech se zdravou výživou a tak.Já se po ní v několika ptala a vždycky mi řekli,že ji už dlouho neměli.Ale Míla by ti řekla asi víc.

Dan

všechny a hlavně všechny spolubojovnice - nováčky. Hlásím, že včera jsem to z původní vykouřené dvacítky stáhnul na polovinu a jak už jsem psal, objevilo se pálení žáhy a pálení v hubě při kouření. Jdu si dát čtvrtou bílou a dnes poprvé budu zobat i večer. To jsem zvědav, jestli se to nějak projeví, protože večer mám vždycky největší chuť ... (na cigaretu ;-) Držte se

dana

Vcera jsem se sem nedostala a zasnu co je tu noveho.Zdravim Mafose a moc mu blahopreju.Jani, Dane,Duli jak jste na tom?mam v puse taky jak v polepsovne a to mam teprve druhy prasicek,je to takovy zvlastni pocit.Stando jedenacty den to je uspech jako hrom,jste oba moc dobry.jak se tady pise o tech kilech,taky z toho mam strach ale asi je pro mne prednejsi nekourit a kila budu resit postupne,jestli jich nebude moc mrsek.vsichni se drzte

Leňa

....Jinak se to říct nedá!Jak to tady čtu,tak to vypadá,že ta "modrá" má nadpřirozený vlastnosti a ty Vaše stížnosti -to je jen tak,aby řeč nestála.Né,samozřejmě si dělám srandu :))Ze všech nejvíc musím pochválit Mafose(ale i všechny Vás ostatní,kteří už nekouříte) -jak jsem pochopila, má z nás"odkouříno"nejvíc.Mafosi BRAVOOOO,jen tak dál!Stando,jestli ono nakonec nedojde na to vyměňování krabiček po internetu!?Sakra přece musí být nějaký balení,který Ti sedne?!Teda Sysi,se Ti divím,že taťku necháš tak trápit a nenabídneš mu svoje :DDD!?!?Tak teď vážně:při čtení všech Vašich otázek,strachů a zážitků,vzpomínám (jé,já už můžu vzpomínat!),že jsem měla úplně stejný nápady a prožitky jak Vy.Dneska nevěřícně kroutím hlavou,že to šlo tak relativně lehce.Tak Vy co se teprve chystáte "zobat" nebo jste už pokročili,nebojte se,jdite do toho,ono se to poddá!PS:Sigrid,uzdrav se nám,je tady bez Tebe smutno!Chybí mi(nám) Tvoje bravurní povzbuzující příspěvky!

Dan

Tak jsem zrovna dokouřil svoji dnešní první a pálí mě po ní jazyk i v krku - asi se na to brzo vy..... Co ostatní spolubojovnice? Jani, Danuš, Duli, jak jste na tom? ;-))

Jana

Zdravím všechny hrdiny :-) Dane, chjoooo, tak já už jsem dneska měla 5 cigár... a chutná mi to víc jak včera.... ....., tak nevím, uvidíme co bude dnes dál...žáha mě už nepálí, spala jsem jako miminko, akorát jsem malinko nadmutá :) Zatím papa....drž se!

Dulina

Jani, mě to taky dneska chutná víc :(((( Ráno jsem měla hektický, trochu stresík, tak jsem byla na balkóně víckrát, než včera touhle dobou.Dane, mám z tebe radost, jsem zvědavá, co s tebou udělá ta dvojnásobná dávka a pak i ty modrý.....třeba ti bude stačit si jenom líznout:))))Každopádně ti to moc přeju!!!!Právě dnes ráno jsem zjistila, že jdu často kouřit (ačkoliv nemám ani chuť), abych si srovnala myšlenky v hlavě.Ráno jeli moje dvě starší děti pryč, každej jinam, ale ve stejnou dobu......jak to nejlíp udělat, který dítě odvést dřív, atd....tak to jsem dokázala vymyslet až na balkoně s cigárkem. Tak to bude určitě můj větší problém.

Dulina

Omlouvám se za hrubky.Fuj!!!....jeli děti.........oprava:jely děti.

sigrid

ale je to fakt, že to nekuřácké stonání je opravdu síla. V životě jsem měla dvakrát antibiotika a teď potřetí. Ale pozitivní zkušenost s českým zdravotnictvím. Když sousedka viděla, ajk mi je, zavolala pana doktora a ten opravdu a skutečně za mnou přišel domů. To mi vypadly oči poprvé, podruhé když chtěl jenom třicet korun, s tím, že je to návštěva a ne pohotovost. Potřetí když nepsal recept, ale léky vytáhl z tašky, takže jsem nikam nemusela, poté, když se na mě dvakrát denně chodila podívat jeho sestřička, jestli žiju a něco nepotřebuju. No, má to horské stonání něco do sebe. Ale zase je fakt, že jsem dva dny vůbec nemohla vstát z postele a čaj jsem s bídou polykala po lžičkách. Dnes se tu motám po kuchyni asi půl hodiny a mám toho plné zuby, že bych něco jedla, tak to ani náhodou. Dokud jsem kouřila, tak jsem všechno přechodila. Že by kouření posilovalo imunitu???

sigrid

Ta váha to je děsný. Čtyři dny jsem už nepolkla jídlo a čaj piju neslazený, dnes jsem vlezla na váhu a je tam o kilo víc než minule. Kolik jich už je od té doby, co nekouřím, se mi nechce počítat. Vždycky jsem myslela, že je lepší být tlustý nekuřák, ale teď už si nejsem tak jistá :-).

sigrid

Moc a moc Vám držím palce. A opravdu se nebojte, champix Vás přes to nejhorší přenese. Nesnažte se to uspěchat. On ten den přijde sám, fakt. A čím víc stresu před tím, tím hroznější by Vám to připadalo. MAFOSI, jsi dobrej!!! Fakt. A samochvála v tomto případě nesmrdí :-). A teď jdu zase spát. Mějte se všichni a držte se.

Mafos

Stando, jestli jdeš oslavovat do hospody, tak tě lituji předem. Včera jsem tam seděl , vypil 3 piva a bojoval s chutí. Když jsem kouřil, tak jsem nepozoroval kuřáky. Jak labužnicky nejprve pomačkají cigaretu, aby dobře táhla, pak vezmou zapalovač, přivřou oči a v konečné fázi si dají dlouhého šluka. To jsem slintal. Hlavně jsem to vydržel a taky se nezapoměl pochválit. Mám jednu výhodu. Dost často mně je špatně. Bohužel na mě ty bobule takto působí a nevím proč mně najednou chutná kyselé a to dost kyselé. To se mi hned uleví. Dokonce jsem si koupil květák, uvařil a naložil do octa. Lák :vegeta, sůl, pepř a saturajka. Je tobré a hlavně se po tom netloustne. Otylky, nechci Vám kazit náladu, ale já zhubl 1,5 kg. Jím maximálně 2 ks střední brambory, omezuji maso, knedlíky jím max. 2 ks.Snídám půl chleba nebo 1 rohlík. Nejžravější jsem večer. To se musím krotit. Takže chcete zhubnout? nežrat,nežrat nežrat.....................a nežrat.

Standa

Ahoj Mafosi. Myslím že se trápit moc nebudu, pohledem určitě ne. Mimochodem od rána mám náladu si zapálit. Nikam se mi moc nechce. V poslední době žiju jenom na cukru co je v bonbonech. A na pivo chutě nemám. Jdeme do nekuřácké hospody a všech jedenáct je nás nekuřáků. Se už za ně taky počítám :-) Jeden jediný kuřák dnes nemá čas, tak nejde. A tomu jedinému sem předával příbalový leták od champixu, ať to taky zkusí. No ještě nevím jak to na něj působilo. SIGRID to s těma nemocema u odvyklých kuřáků sem taky někde slyšel, prý mají velkou náchylnost kde co chytnout. Dokonce mi říkal známý, že jeho kolega to snad i nepřežil, ale prý pro to, že přestal kouřit den ze dne. Asi bafal hodně. Jinak díky zničenému žaludku z bonbonů už ani nevečeřím, jenom pomeranč nebo kyšku s jednou houskou. Mě už ani jíst nechutná, ani pivo nechutná. Asi sem nějaký vadný či nemocný :-))

sigrid

promiň, ale kdybych toho s prominutím "sežrala" tolik, co Ty, tak mě vozí na vozejku. Takže Tvojí dietu nebrat. A taky nesouhlas s tím Tvým "nežrat, n.......atd.", přijde mi to stejně nesmyslné, jako říkat kuřákovi "nekouřit, nekouřit, nekouřit".

Leňa

Chudinko malá,to Tě teda mooooc lituju.To musela bát nějaká hnusná chřipajzna.Zdá se mně docela logický,že ten průběh nemocí je horší u odnaučenejch kuřáků-působení těch jedů,co tabákovej kouř obsahuje,může přežít asi jen člověk.Chudinky malinkatý bakterie a viry to asi zabílí ve velkým.Na druhou stranu kouř zabíjí i buňky imunitního systému,takže na kuřáka kde-co vleze,ale asi s mírněším průběhem....To jen taková úvaha..Sigrid,hlavně že už jsi z nejhoršího venku!Klidně bych Tě taky chodila kontrolovat,ale je to kVám od nás trošku z ruky(cca300km)A s těma kilama?Líp sem na tom byla se strategií,že si těch kil nebudu všímat a ony se urazí a sami odejdou.Teď mám akorát depky a váha se mě směje do kzichtu(ale já vím,jak to je váha a špeky jsou proti mně spolčený!)Ježiš Mariá,za9 dnů udělám ve Velkým Méderu mezinárodní ostudu!!!ach,ich...

Leňa

Tak za 2 dodiny si na mě vzpomeň.Jdu se sestrama,dcerou a švagrovou do začuzené hospody.Zrovna mám dnes 50 dní bez cigára.Ironie je,že je to zároveň 50 dní,co jsem naposledy byla v kuřácké hospodě(to byl poslední den co jsem kouřila)...Věřím si,vím že si nezapálím,ale jsem zvědavá,jak se budu cítit(teda mimo toho,že budu smrdět,jak popelník)Zítra Vám dám vědět,jaký to bylo.

sigrid

mám několik maďarských kolegyň a všechny jsou příjemně zaoblené. Teda, já bych tu váhu tak neprožívala, ale hladovět čtyři dny hladovět, potit se v horečkách a ani deko dole, ba právě naopak, to mi přijde jako spiknutí a velká nespravedlnost, kruci :-). Nic, budem doufat, že se urazí a odejdou až se metabolismus vzpamatuje. A Ty se neděs, projdi krámy (třeba ty netový, přijde mi, že mají větší výběr) a vyber nějaké super šmrncovní plavky, však si nějaký dárek za nekouření zasloužíš. ˇŠkoda, žes tak daleko, mohly bychom dát kávičku, poklábosit a hned by šlo sebevědomí nahoru, viď! No nic, dnes se mi vodlevilo a mám pocit, že jsem to hned s tím rejděním přehnala, jdu zas na chvíli uhnít pod duchnu a Ty se měj hezky.

sigrid

Protože jsi dobrá a nekouříš. Nezapálíš, uvidíš.

Máfos

No Sigrid buď jsem tě nějak vytočil, ale že bych se nějak přežíral? V každém případě se omlouvám. Přeji ti brzské uzdravenía děkuji za pochvalu. Leňo, věřím, že vydržíš.Myslím, že po 50 dnech už také nebudu slintat a přemýšlet, že si řeknu o cigaretu.Stando, nestraš nás že bychom mohli dostat exitus ze snahy nekouřit. Ty z toho děláš horor. Co to je tyčinka pajpo? K čemu to slouží? Mám mezery ve vzdělání.

sigrid

Ale ne, mě tak snadno nevytočíš. Jenom to, co uvádíš, že jíš, prostě nepokládám za dietu. Já musím jíst mnohem míň.

Jiřina

Sigrid, já jsem zjistila, že přibírám, ať jím nebo nejím. Nějak u mě neplatí zákon zachování hmoty. První měsíc jsem hrozně "prasila", snědla jsem za den mimo běžného jídla třeba čtyři čokoládové tyčinky a vypila tři litry džusu, prostě ty absťáky jsem zažírala. A váha byla pořád stejná. Druhý a třetí měsíc jsem s jídlem přibrzdila a váha začala plíživě stoupat. Po čtyřech měsících jsem už měla skoro pět kilo navíc. Začala jsem jíst velice úsporně a přibrala jsem dvě kila. A to chodím minimálně třikrát denně se psem, jednou týdně plavu kilometr v bazénu, jednou týdně chodím na power-jógu. A už toho mám dost, nejsem založením asketa, přestala jsem kouřit a nechci se ještě mučit hladem. Asi změním šatník a bude to. Brzy se uzdrav.

šárka

Ahojky,všechny moc zdravím. Ach jo ,já furt bojuji s jedním-možná i půlkou-cigára ráno. Jinak jsem přes den v pohodě-celkem. Mám furt takovou myšlenku,že by bylo dobrý zůstat na tom jednom cígu.No já vím to je blbost. Holky toho tloustnutí se taky bojím.Zatím každý říká,že to je jen dobře, když přiberu,ale to mě neznaj,když začnu papat. Stando z bombonů už mám odřené patro a hašlerky taky nemůžu vidět. Tak papa a držte se

Jiřina

Šárko, to jedno cigáro je fakt blbost, sama víš, že by jedno nezůstalo. Zkus do toho šlápnout a zítra ráno si nezapal, uvidíš, že to vydržíš. Já jsem taky přestala v sobotu, a taky jsem se bála. Budu ti držet palce, zkus to zítra!

Soňa

Ahojky,zdravím všechny na fóru!Jsem 11.den na šampíku a nekouřím 25 hodin!To jsem nezvládla ani po operaci,kdy jsem se svými spolupacientkami nechala na vozíčku dovést k balkónovým dveřím a omotaná hadicemi močového katetru a drenáží vychutnávala cigárko,oblbnutá odeznívající anestéztézií a analgetiky v infůzích,mi bylo zcela jedno,jestli se tam objeví sestra nebo třeba sám ředitel špitálu.Teď nade mnou bdí šampíček a já - a jde to.Úžasné.Mám u sebe ještě 2 cigaretky,měla jsem mlsnou hubu večer a táhla jsem manžela do hospody,že si je tam na rozlučku vykouřím.Byli jsme v té hospůdce,ale nezapálila jsem si.Jsem na sebe hrdá a fandím všem,kteří se rozhodli,že s cigárkama seknou.Tak ať vydržíme!A budeme svobodní!No,tak to mám dneska,ale boj ještě neskončil.znám se.Pa.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Otužování zlepší dětem imunitu

Že jsou vaše děti zase nemocné? Předejděte dalším nemocem dobrou prevencí, kterou je otužování.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce