Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
helca

Od Nového roku jsem zahodila poslední cigára, dosud se držím a pomohl mi inhalátor s jednou náplní . Už ten hnus cigaretový nechci ani vidět ani mě to neláká .Kdo chce přestat kouřit ať s tím praskne hned je to lepší.Kouříla jsem do 20cigaret, teď už mi to vůbec nechybí. pa pa a nekuřte . Helča

Dulina

Ahoj lidičky, všechny vás moc zdravím. Před chvílí jsem přiklusala z lékárny a první tabletku mám v sobě. Neustále pročítám vaše příspěvky....to je balzám.

dana

tak si jdu pro champix¨,objednali mi ho v lekarne.zitra se k vam pridam a moc se tesim,ale zaroven mam velky strach.jsem rada ze nas tu je tolik a ta podpora opravdu stoji za to.zatim to nikomu nerikam, protoze by mi nikdo neveril.tak uvidime.snad budu mit stejnou podporu jako Petr.vsichni se drzte

Mona

Mě to ráno taky nedá a musím si čoudnout a taky mi to moc nejede,ale prostě musím.Celý den pak taky vůbec nekouřím,ale večer když přijdu z práce,tak si 2-3 dám. Dnes zobu 10.den.A cigaretový kouř mi nesmrdí.Ach jo.

Dulina

Jé, až na tom budu aspoň tak jako dnes ty....Jsi dobrá! A nezoufej, cigaretový kouř mě voněl vždycky, už jako ditěti. Ale taková zahulená putika, kde byla mlha přede mnou, mlha za mnou...tak to mě vadí i jako kuřačce.

Mona

Dulino.schválně mi napiš 10 den,kolik vykouříš pro srovnání. Já asi tak 5. Předtím 20.Pa

Dulina

Napíšu. Taky dám 20 určitě.

dašenka

Tak se holky držte ono to půjde.Já jsem tomu taky moc nevěřila ale ono to funguje.Přestala jsem kořit po 13 tabletce.Nekořím 7 dní a zvládám to dobře.Kouřila jsem tak 30 .Tak držím palečky všem pa.pa.pa

sysi

Tak v první řadě musím pozdravit všechny nové bojovníky a držím palce a věřte - půjde to !! :-) Za druhé pěkně zdravím Dášenku - jo jo holka už nekouříme sedm dní a je to super že jo ? :-) A samozřejmě pěkně zdravím všechny nekuřáky, kteří už jsou za vodou - frajeři !! :-))) Ale nebojte se mazáci, my Vás doženeme !! :-))) Jinak sedmý den bez cíga a zvládám to dobře, v práci ráno normálka kafe s holkama, některé si zapálí a se mnou to ani nehne, akorát si otevřu okno ať jde ten "smrádek" ven :-) Jo, někdy se v práci srazím s blbcem a to je pak vidina na zlomek vteřiny, že bych si práskla:-) Ale nic takového, prostě mám kouření zamítnuto a tím to hasne:-) Nic jsem neměnila v každodenních rituálech, jen jsem vynechala cigarety :-) Tak držím nám všem palečky, děcka držte, zobejte a hlavně klídek !! :-) Taťka Standa taky všechny pěkně pozdravuje !!! :-)

Mafos

Milá Mono. Promiň mi to oslovení, ale nechci napsat třeba slabošská Mono. Ty si myslíš, že tě přejde chuť na cigaretu postupně? Možná ano, ale chce do toho prásknout. Neboj, tu chuť budeš mít i když přestaneš úplně. Bude však čím dál menší. Ty jsi podobná mně. Nikdy mě nenapadlo prostě zahodit cigarety třeba odpoledne. Vždy ,když jsem se odhodlal nekouřit jsem si řekl od zítřka. Pak jsem to chvíli vydržel a začal znovu. Cigarety jsem též omezoval a dostal jsem se na 10 za den. Pak v hospodě jich bylo opět 20. Bolela mě hlava a začal zase omezovat. To není k ničemu. Jsi masochista. Ty se týráš. To je zlý stav. Představ si je 15 hod.Máš chuť na cigaretu a nemůžeš si zapálit protože by s nedodržela limit 3 cigaret večer. Začínáš se trápit a třeba nevydržíš. Přijdou výčitky svědomí a pocit viny a to se stále opakuje. Pokud budeš číst tuto zprávu dříve než splníš limit tak udělej následující věci. Prohledej celý byt, kabelky, kapsy zde někde nemáš cigarety.Pokud nějaké najdeš, tak je znič a to důkladně, abys ty zbytky nemohla ze zoufalství přebírat. Vysyp popelníky. I tam se najde ještě použitelný vajgl. Až to vše uděláš tak tě čeká nejhorší úkol. Znič své cigarety (to strašně bolí) a to opět důkladně. Pak můžeš mít pouze chuť, ale nebude co kouřit a to je ten začátek. Když to vydržíš 1. den, uvidíš jaká hrdost tě naplní a uvědomíš si, že to nebylo tak strašné. Přeji ti hodně síly a ohromné odhodlání.

evva

Ahoj,hezký večer.Tak, aby jste věděli, mám před sebou dalšího závisláka,kterýho musím zbavit určité závislosti.A mám pocit ,že to bude o mnoho horší než moje a vaše odnaučování.Jde o závislost na DUDLÍK a vůbec se mi do toho nechce :))).Jsem zvědavá jak to budu/budeme snášet.Stejně,už díky rodičům(ne u každýho)se stáváme hned po narození na něčem závislí a pak se to už jen veze.Zbavila jsem se sice cigár,ale kafe?Kafe nedám NIKDY,pro co bych už pak žila:))))A taky -kdo by mi pomáhal ráno?Jedný závislosti se zbavíte a stejně jich máte několik okolo.No nic,jdeme to zkoušet.Bojim se vzít dudlik a jít ho vyhodit,máte někdo zkušenosti s touto závislostí?.))Je to sice moje nejmladší ze tří dětí,ale nejstarší to odnaučila babička.Prstřední v roce začal odmítat dudlík sám a já teď vlastně nemám žádnou metodu jak na to,aby to nebylo pro všechny okolo tak moc stresující.Díky a zatím...

Dulina

To je těžký. Aspoň ti řeknu své zkušenosti. Synovi jsem vzala dudlík na 8 měsících, kdy se s ním málem udusil...brrr, přišla jsem do ložnice, že slyším takový divný zvuky a on měl celou tu kytičku zaseklou za dásněma. Asi 2 dny po tom byl plačtivější, ale pak už dobrý. S dcerou to bylo horší, měla ho do 2,5 let. Párkrát jsem jí ho chtěla sebrat, ale vždycky jsem to vzdala. Až pak, kdy už začala trochu chápat jsme ho dali Mikulášovi. Ale to byly scény...určitě týden řvala. A tak sama nevím, jak to budu dělat u toho nejmladšího mrňouse(tomu je zatím 1/2 roku). To jsem ti moc neporadila, viď? My řešíme závislost na počítačových hrách, synátor je blázen. Má povoleno 3x týdně na hoďku, a mezitím trpí silnými abstinenčními příznaky.:)

evva

Díky :)

dana

Tak mam sampik doma a zacinam rano.bojim se abych to neoddalovala,abych ho rano opravdu spolkla.taky jste vahali nebo si ho vzali hned?hrozne vas obdivuju.myslite ze je opravdu sance 40% jak to pisou?

Dulina

Tak to já právě vůbec neváhala.Musela jsem čekat na zásilku, takže jsem byla celý dopoledne nervozní, že do té lékárny nemůžu jít hned.Myslela jsem, že si budu muset vzít první tabletku taky až zítra, ale nakonec jsem si ji vzala v těch 13 hodin.Tak to snad nevadí, pak ty dvě budu brát ráno a večer, jak tam píšou.Neboj se, samozřejmě kouřit chodim na balkon pořád, ale je to takový zvláštní, já to nechci ještě psát, asi si něco namlouvám, vždyť je ještě brzy na to,aby mi to přestávalo chutnat, no ale.....Určitě zítra začni!!! papa

evva

já ho měla doma cca týden,než jsem se odhodlala :)a zatím nevím o nikom,kdo by ho bral a nepřestal

Míla

Ahoj, je vás tu moc a je tu spoustu dotazů, tak se pokusím krátce napsat, jak to bylo u mě. Přestala jsem 9. den užívání chmx, 2 dny jsem jen seděla, koukala do země a s tupým výrazem ve tváři cosi automaticky uvařila ( byl víkend) nemohla jsem vůbec nic dělat, jen jsem tiše trpěla . 3. den se to zlomilo a začala jsem něco dělat- to byl svátek 28.9. Od začátku jsem neměla chutě, říkala jsem tomu touhy po pocitu z nikotinu, ty vydržely 1 měsíc, ale sláby a pak postupně odcházely z mého života samy. Ostatní rituály jsem zachovala, nechtěl se mi měnit můj život, protože mě bavil tak jak běžel, jen to dělám bez cigaret. Ranní kávu jen piju u PC a čtu si vás atd. Po vysazení chmx. ( předčasně asi po 2 měsících, teď nevím přesně) se vůbec nic nezměnilo, moje touhy mě téměř opustily, fakt je to pohoda. Tak se nebojte, bojujte a trochu té pevné vůle přidejte, bez toho to nepůjde a že to není a nějakou chvilku nebude sranda - všiměte si, to tady nikdo nelibuje. Je to boj, ale stojí za to ! Radujte se, hecujte se, chvalte se za každou hodinu a odměňujte se !! Já vás hlídám..............

Jana

Zdravím Vás všechny...koukám, co tu je nových spolubojovnic.....Dane, poslušně hlásím, že jsem si dneska poprvé zobla a jsem na sebe pyšná, že jsem se k tomu konečně odhodlala ( ehm od pátku, kdy jsem si donesla šampík domů) :-) Nevnímám žádnou změnu, v ničem...ale je to první den, takže.... nedělám závěry... Co se týče počtu, tak před mým odhodláním nekouřit, zhruba 20denně, dneska jsem jich vysmahla 11, a to ještě asi nějaká padne...no uvidíme, zatím jsem skeptik, ale nevzdám to, zas si přečtu od začátku celou Vaši diskuzi, pokochám se Vašimi úspěchy a vezmu si z Vás všech příklad a ono to půůůůůůůjde, nééé že neeee!!! :-) Tak co Dane, kolik jich bylo dneska a jak jsi na tom??? Jinak děkuji všem za všechno. Jste moc fajn.... a hoooolky , co začínáte dejte vědět sííííím, jak to zvládáte... díky moc a hezký večer nekuřácký všem!

Dulina

Ahoj Jani, tak to máme označený stejný číslo v kalendáři, tak to jsem moc ráda. Tfuj tfuj tfuj....a nezapomeň zítra zase tabletku :)

Jana

Dulíííí :-))) Tak dobrá, bude nás víc ....nebudeme se bát vlka nic :-) Jasně, zítra druhou...a dáme si vědět..ju? :-)

Dan

Ahoj holky, to jsem rád, že jsme "v tom" tři skoro stejně. Jenom hlásím, že dneska zatím padlo 14 a určitě si ještě nějakou dám. Z té dvacítky denně to zatím není nijak významný pokles, ale na rozjezd to není špatný. Asi zatím působí spíše psyché než chemie. Ahoj a Jani, gratuluju k prvnímu kroku a jsem rád, že jsi nezklamala... :-))

Jana

Dane ahoj :-) Mnooo celou noc jsem si domlouvala, že ráno musím ... Jinak ten počet tedy není nic moc, já jsem na tom taky tak...ale přemýšlela jsem teď chvíli v klidu...a nevím, jestli si to jenom namlouvám, ale já jako kdybych to chtěla "překouřit".... a zkoušet, kdy mi to nebude chutnat... a to je špatný.... zítra to zkusím i s trochou vůli, až budu mít nutkání, tak si řeknu, beru prášky nemusím jít...nebo ne hned až za hoďku....no uvidím, zatím se v tom pěkně plácám..ale je to první den...co bych chtěla víc...už aby bylo tak za tři týdny a já tu mohla radostně ohlásit, že první den nekouřím......ach jooooo :-) Držím palečky!

Dulina

Ahoj Dane a Jani, tak to je fakt super, že jsme tři. Já se teda dneska ještě vůbec nesnažila omezovat, a tak jsem zvědavá na další dny. Dali jsme si s manželem vínko a já za tu dobu, co tady ucucávám z tý skleničky ještě nebyla na balkoně...teď mě to došlo, že asi teda půjdu.Jindy jdu 2x-3x při té jedné sklence.....jestli já nechytla tu závislost na PC od syna :)) Tak vám držím pěsti a myslím na vás!!!

Dan

Ahoj Jani, Duli a Dano, tak už v tom budem 4 v rozmezí 2 dní, což je super. Jani, zatím ten počet neřeším a předpokládám, že to přijde samo. Uvidíme, řekl slepý... Dano, zítra začni a určitě nás brzo doženeš. Čauky, holky spolubojovnice

Yva

Zdravím začínající, beru Champix dnes 6.den,včera jsem vykouřila svůj standart asi 30 cig.,dnes po ránu jsem vykouřila po snídani o jednu méně,cigareta měla divnou chuť,pak jsem vydržela asi 4 hod. nekouřit a to i při práci na počítači,kdy jinak kouřím a ani jsem neměla z toho nervy.Nyní jsem na 11,ještě nějajá bude,chodím pozdě spát,ale u mne je to zázrak.Možná,že ta chemie opravdu začíná fungovat.Chci to nechat na tý chemii,nechci se stresovat. Ahoj

dana

ahojky Dane a Jani.zitra zacinam s vami,tak jsem rada ze na tom budeme skoro stejne.mam take strach ze bych to mohla prekourit,ale jak jsem cetla tak to snad nejde.Jani taky se bojim a premyslim jak to oddalit,ale kdyz nezacnu zitra a budu to oddalovat tak nezacnu asi nikdy.vsem drzim moc palce

Dulina

Dano ahoj, nezlob se já se tady ještě nevyznám, tak jsme čtyřka...želvy Ninja...no tak takovýhle blbosti mě napadaj už teď po první tabletce :))) Tak se budem vzájemě podporovat a utěšovat. Dobrou!

sigrid

a držte se! Já jdu zas umřít :-(

Jana

Sigrid, drž se....bude líp !!!! Jeden velký boj jsi vyhrála...tu angínu zmákneš levou zadní :-)

sysi

pěkně zdravíme Sigrid a brzy se nám uzdrav !!! :-) Standa vzkazuje, že to druhé balení bylo lepší :-))) Jenom čekám, kdy začne zobat do mého, jestli náhodou nemám ještě lepší :-))

Jana

Ahoj nekuřáci, mám na vás prosbu. V dnešních dnech se v parlamentu schvaluje zákon o zřízování nekuřáckých restaurací. Vím, že do nedávna jste byli na druhém břehu, ale možná i pro vás teď bude důležité, že se můžete se svou rodinou najíst v prostředí, kde se budete dobře cítit a po odchodu nebude vaše oblečení páchnout. Máte-li chuť tento zákon podpořit, na www.sto pkoureni.cz můžete připojit svůj podpis k petici, která bude poslána do parlamentu. K dnešnímu dni to udělalo již 87 053 lidí. Třeba zrovna tohle je ta možnost něco zlepšit. Pro sebe i ostatní. Díky za podporu. Fandím vašemu odhodlání.

adm

Smysl tohoto chatu je jiný a píší sem jen lidé, kteří zrovna překonávají svou závislost a řeší své problémy. Nedělejte zde prosím reklamu svým aktivitám.

evva

Dobré ranko,je to fain pročítat si to tu.Je zajímaví,že ačkoliv jsme tu každý úplně jinej,máme podobný prožitky.Ktyž jsem začínala zobat,byla jsem trochu zklamaná,že to nejde tak rychle jak jsem si představovala.Jednou nahoře,jednou dole.Jeden čas mi připadalo,že má obrácený účinnek a já mám snad větší chuť na cigáro než před tím.Jeden čas,to už jsem kouřila fakt málo,jsem měla pocit,že bych potřebovala brát champix třikrát denně.Okolo poledního jsem měla pár dní vždycky velký chutě si jít zapálit.Ale nakonec se to zvládlo a přede mnou je dneska 17 den úplně bez cigarety.Takže -držím nám všem palečky.A přeju Dulině,Janě ,Daně ,Danovi ....ať jste v pohodě a neboj te se,ono to přijde:)

Mona

díky za tvá slova. Víš z těch co už mají něco za sebou-tedy myslím nějaký den,týden nebo měsíc bez kouření radí každý něco jiného. Četla jsem tu různé názory,lidé vyhodili cigarety,nebo si je nechali schválně,někdo přestal hned 8.den,někdo 15,a někdo až 30. Každý to má asi trochu jinak. Včera jsem třeba přijela domů a úplně jsem zapomněla,že si mám tu cigaretu dát. Vzpomněla jsem si až večer,asi za 2 hodiny po příjezdu. Dnes ráno jsem šla na cigáro,ale musela jsem ho zahodit,fakt to nešlo.Myslím,že můj čas pomalu přichází a vím,že to nebude úplně bezbolestné. Tak mi drž palce já je budu držet taky všem. Mějte se všichni a pište.

šárka

Máš pravdu,na každého to působí trochu jinak.A každý to stejně udělá,tak jak mu bude nejlíp OMEZOVAT-NEKOUŘIT to dilema řeší každý. Já to nechala být a cíga pomalu ubývali a jsem na jednom ráno a už také chutná míň.Jinak přes den jsem v pohodě a prášek beru jen ráno. Tak papa

dana

Ahoj Dane,Jani,Duli tak mam v sobe prvni tabletku a podvedomne cekam co to se mnou udela.samozrejme nic a hulim jedna radost.ja vim je brzo na nejake zavery.jak to snasite vy?hlavne nevim co to se mnou udela v restauraci,az budu pit alkohol.vsem nam drzim moc palecky at to zvladneme.A Mone fandim at uz ma den D za sebou.Duli zelvy ninja jako nase ctyrka to neni spatny,taky budeme bojovat

Dulina

Ahoj Dano, tak to je dobře, že už taky baštíš a nenecháš nás v tom. Já dnes vzala druhou a i když vím, že je brzy, tak nemůžu říct, že nepozoruju vůbec nic. Mám takovej pocit jako bych byla překouřená. A to rozhodně nejsem. Na to, že jsem od 5 vzhůru, tak mám v sobě 6 cigaret, což je u mě teda mnohem míň, než obvykle. Ale přitom se neomezuju, jenom mi to míň chutná a dřív jsem mohla kouřit 2 po sobě, ale teď teda ani náhodou. Je to zvláštní, vůbec jsem to nečekala, tak jsem docela nadšená a mám z toho i menší strach. Taky je možný, že tenhle pocit překouření vůbec nesouvisí se šampíkem a já si tu dělám plané naděje.

Mona

Tak si jenom představte kolik lidí o tomhle foru neví a musí bojovat úplně sami. Je mi jich líto. My se můžem alespon navzájem podpořit.To je fain.

Dulina

To teda jo, Mono, taky je lituju. Jsem hrozně ráda, že jsem vás našla. A držím ti pěsti moc moc moc!!!

dana

prosimte Duli kolik jsi kourila a jak dlouho?Kdyz ctu kolik lidi to dokazali,tak my prece musime taky.vubec kdyz se budeme vzajemne podporovat.dekuji za tyto stranky,Kdyz jsem prestavala minuly rok tak jsem na to byla sama a s touhle podporou mi to prijde daleko lehci,ale zatim jsem na zhacatku!!!

Dulina

Kouřím 17 let v průměru 20 denně. V těhotenství jsem to dokázala bohužel jenom omezit na 2-3 denně a strašně si to vyčítala, jenže to prostě nešlo nekouřit vůbec. Naštěstí mám děti zdravý. Samozřejmě jsem zkoušela několikrát přestat, ale vydržela jsem maximálně pár hodin.Ani manžela, který přestal před 2 roky jsem nepodpořila déle, než 1 den. Pouze jednou jedinkrát se mi podařilo nekouřit 3 měsíce a jak už jsem tu psala, měla jsem za tu dobu 15 kg navíc. Bylo to hrozný! Prostě jsem vyměnila závislost na cigeretách za zavislost na jídle.Tenkrát jsem prohlásila, že už nikdy v životě nubudu přestávat kouřit. Champix je moje poslední naděje. Jsem připravená, že budu muset zapojit poslední zbytky vůle, ale očekávám mírnější abstinenční příznaky. A tahle diskuse je opravdu velké plus.

Dan

všechny budoucí i současné (jak jim závidím) nekuřáky a hlásím - 3. den šampíku, od rána 4 cigarety a docela mě pálí žáha, což asi nemá souvislost, protože se mi to občas stávalo i dřív. Zvlášť zdravím Danu, Duli a Janu

hahaha

Doktor mluvil o látce v léku, kamaradi o konkrétním léku. Máš to takové "jedno v jenom". Je to na odvykani kouření pro silné kuřáky, platíš měsíčně dva tisíc. Některý pojišťovny jsou ochotný k tomu něco připlatit.

Palko

jak moc silný musim být kuřak abych dostal recept na champix?

Petr

Je úplně jedno jak silný kuřák jsi. Pokud nemáš nějaký zdravotní problém, srdce atd. tak ti to doktor napíše. Stejně si to celé musíš zaplatit tj. cca 1000 Kč na dva týdny.

Mona

Všechny vás zdravím a loučím se s vámi na 3 dny. V pondělí se vám ozvu třeba s nějakou novou dobrou zprávou. Držím palce.

stefan

Mé zkušenosti s champixem jsou vynikající. Kdo si stěžuje na nevolnost, měl by lék brát po jídle a hodně zapít. Chuť na cigaretu přejde, ale zůstává zrádný "situační absťák". Situace, v nichž je člověk zvyklý kouřit a chce si dát cigaretu aniž by měl chuť. Ale zvládnout se to dá. Nekouřím 3 měsíce a udělal jsem jich 40 denně. Ale stále jsem ještě na champixu.

dana

taky kourim uz 17let kolem 20denne.kdyz jsem prestala minuly rok tak jsem pribrala 18kilo a dava se to hrozne spatne dolu.co jsem cetla tady tak zatim pribrali kolem 2-3kg.clovek s tim trochu pocitat musi.Peto mas dva dny naskok taky ti drzim moc palce

dana

teda klobouk dolu Stefane.to jsi dobry.3 mesice to je parada.ja nekourila 4 mesice a zase do toho spadla,proto chci byt na sampiku co nejdele.drzim ti palce at to zvladnes.

Martina

Ahoj všichni, moc vám fandím a vím, že to dokážete, máte stejné pocity jako my ostatní když jsme začínali, všechno co prožíváte je normální, to že první den po užití champixu se vám zdá, že se něco děje tak to opravdu může být, ale taky se může stát, že po týdnu nebo 10dnech se vám bude zdát, že jste chmx překouřily a budete z toho ve stresu, ale ono to pak udeří najednou a při troše vůle se to zlomí, já teda o pevné vůli moc nemluvím, protože jsem přesvědčená, že žádnou nemám a že mě zachránil champix. Ve středu to bude půl roku a už mám pocit, že to zvládnu, asi po prvním měsíci se může dostavit malá krizička, ale když se užívá stále chmx tak se to zvládne, po vysazení jsem nepociťovala vůbec nic, prostě vše chno v poho. Moc vám držím palce je fajn, že jste docela velká parta tak se držte, my "mazáci" na vás občas dohlídnem a podpoříme. Ahoj Martina

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Otužování zlepší dětem imunitu

Že jsou vaše děti zase nemocné? Předejděte dalším nemocem dobrou prevencí, kterou je otužování.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce