Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Míla

Zdeni, Stando, vše nejlepší k narozeninám a hlavně další roky bez cigaret! Hezky si ten dnešní den užijte a dopřejte si nějakou dobrůtku. JANO, jako bys psala o mě z loňského září.To jsem takhle fňukala kámošce, brečela, že mi bude určitě zle, že to stejně nezvládnu, hulila jednu od druhé, ale ráno sezobla první prášek, no a už 4 měsíce nekouřím. Nemysli na to, polkni první a on se ten vlak sám rozjede. A aby se nezastavil, od toho máš tady nás, pomůžeme ti ho postrkovat. No tak, polknout tabletku zase není taková odvaha, takže jdi do toho s Danem :-)) Ch-mane, to jsou mrchy, ty receptory v našem mozku, že jo? Někde prý nějaká paní doktorka psala, že jsou jako Šípková Růženka, že jen čekají na první pusu a rozjedou to ve velkým. Takže, když mě to přepadne, řeknu jím - koukejte spát, žádná pusa nebude:-) Tak bojovníci, držte se a kdo přes den můžete, tak pište, budu se na vás večer těšit, hezký den

Dulina

Moc vás všechny zdravím a děkuji za tuhle diskusi. Je mi 33 let a hulim od 16. Manžel přestal před 2 roky, mezi známými jsem skoro jediná a dost se za to stydím. Dnes si jdu pro recept na champix. Jak mi to ten doktor vlastně předepíše? Doufám, že to jde rozepsat po jednotlivých baleních a ne najednou na ty 3 měsíce, nemám tolik peněz a ráda bych už co nejdřív začala. Manžel o tom neví, chtěla bych ho překvapit.

Standa

Jasně že to jde po baleních - na 14 dnu - cena kolem 1000.

Dulina

Tak to je dobře, děkuji. Už se těšim.

Petr

Taky jsem si myslel, že ženu překvapím, že nekouřím, ale nakonec jsem řekl všem o svém rozhodnutí přestat. Moc mi pomohlo, že všichni vědí že přestávám kouřit. Někteří tomu nevěřili-těm jsem musel dokázat že to jde ale doma jsem měl obrovskou podporu (pro mne to bylo jako další tabletka champixu denně). Kdybych to tajil, nevím jestli bych vůbec přestal. Přeji ti mnoho úspěchů a držím palce

Dulina

Děkuju, Petře. No, já to zatím řekla jen kamarádkám. Vzhledem k tomu, že manžel přestal kouřit jen tak bez léků, tak ještě počkám, než mu to oznámím. Nechci od něj poslouchat něco v tom smyslu, takovejch peněz, já přestal jen tak bla bla bla...Vím jistojistě, že bude rád a že mě podpoří, ale přeci jenom......

Mona

Ahoj všichni. To je teda síla. Jeden den a tolik povídání Tak jsem vzala včera večer první celou tabletku a dneska ráno zase. Chvíli jsem se sice v práci kroutila,ale zase je fakt,že to trvalo asi 20 minut. Jsem na sebe strašně naštvaná,že jsem v tom prosinci tu lečbu přerušila. Mohla jsem mít za sebou už dva měsíce.Jano, nic neodkládej a jdi do toho po hlavě. Stejně asi budeš první týden kouřit. To asi každý. Já měla dneska jedno cigáro,když jsem jela do práce a ted si ho taky vyčítám. Nevím,jestli mám skončit naráz,nebo ještě počkat, jestli mi to ten prášek neulehčí sám. Jo a dneska jsem měla v noci taky zvláštní sny, ale spíš než brutální lehce erotické. No prostě s Champixem je sranda. Všem držím palce.

sigrid

Ještě před týdnem jsi naříkala mnohem hůř. A nic si nevyčítej, klidně si zapal, ono to přijde. Hlavně, co nejmíň stresu. Já se teď vyhrabala z kanafasu s angínou jak stehno nahoře. A je Vám to zvláštní - poprvé v životě se mi dělá zle i při pomyšlení, že bych měla kouřit. Tedy, to je pocit, že to stojí i za tu anginu. JANO, začni baštit, nic neodkládej. Začít polykat tabletky, stejně budeš ještě kouřit. A hlavně pamatuj, že bát se dopředu vedlejších příznaků, znamená přivolávat si je. Psychika je sviňa zákeřná :-). Vy ostatní buďte tak stateční a báječní jako doposud, držím moc zpocené palce. A já odcházím umřít do houští. Zatím pa.

Mona

Holky moje zlatý,hned je mi líp. Sigrid přeju ti aby ses brzy uzdravila. A nevylézej z postele dřív než musíš,prý se to vrací,když to nevyležíš. A mě můžeš věřit,já jsem děsnej teoretik.Od jedné návštěvy do druhé k mojí obvodačce uplynulo tolik let,že mi mezitím umřela. Pa

Jana

Díky moc za podporu...o té psychice moc dobře vím, už se mi to kolikrát "vymstilo" i v jiných oblastech :-) Moje sugesce je někdy fakt schopná všeho :-) Jinak přeju ať se brzo vykurýruješ a jsi fit !!! :-) Jo....a jsi mým velkým vzorem :-)

Jana

:-) to předtím patřilo Sigrid...nějak se tu ještě špatně orientuju ...

Leňa

Chudinko malá,jo Šumava je drsnej kraj...Tak se vylež a žádný chcípání!My Tě tady všichni moooooooooooooooooc potřebujem.Čajíček,Paralen ,priznic na krk ....třeba to nebude angína...?!

Martina,

Ahoj všichni nováčci, kteří jste se k nám přidali, moc vás zdravím a přeju všem úspěšné pokusy v odvykání. Mám na této diskusi spolubojovnici Jiřinku, se kterou oslavíme třetího a čtvrtého února půl roku našeho snažení a i když to byl těžký půlrok hrozně rychle utekl a jsem ráda, že tu dobu mám za sebou. Rozhodně vás nechci strašit, že máte před sebou nějakou hrůzu, to vůbec ne, naopak první měsíc nekouření jsem zažívala nádherné pocity z toho, že jsem to dokázala, te'd už to beru jako samozřejmost a prostě život jde dál, a proto se vůbec ničeho nebojte a jděte do toho přímo střemhlav, Jano rychle začni polikat champix ať ti běží čas, já jsem si pak ještě vykuřovala 17dní a musím říct, že mi to chutnalo a pak ze dne na den konec, a ta euforie která pak nastala je úžasná, Dane, ty to určitě zvládneš dobře, jakmile jsi přinesl champix tak jsi se do něj pustil a to je dobře, pokud se Jana k tobě přidá budete dva bojovníci jako my s Jiřinou a to je vždycky dobrý. Našim manželatům přeju hodně spokojených a nekuřáckých let, je fajn jak se snaží, Champixmanne začni s hubnutím co nejdříve jak to necháš utéct je zle, mám obrovskou zkušenost, kdy jsem musela zhubnout 28kg po dítěti a čím jsem to nechala déle tím to bylo horší, mám děti čtyři takže zkušenost je, teď jsem taky začala chodit do kurzu na hubnutí a po třech týdnech mám 3,5kg dole, ještě potřebuju čtyři a jsem na svém a pak to musím udržet, ale to docela zvládám, takže až něco zhubneš napiš, budeme se navzájem hlídat.Sigrid, tuhle diskusi kočíruješ krásně, my se ti budeme snažit občas pomoci, ale je pravda, že myšlenky na nekouření už teď nejsou tak silné a směřují i jinam, myslím, že Míla už o tom taky psala. Tak se všichni držte, a pište, to pomáhá nejvíc. Martina

Dulina

Děkuji za krásné přivítání. Tak champix budu mít až zítra:((( Obešla jsem 4 lékárny a všude jen na objednání, no ale do zítřka, tak to není tak hrozný. Asi 14 dní hltám tuto diskusi a musím konstatovat, že jste perfektní, hrozně moc vám všem gratuluji a děkuji, že takhle pomáháte nám ostatním. Už se těším až se tady za čas i ze mě - bažanta stane mazák.

Mona

Je to jako balzám číst jak někdo nekouří půl roku. Já snad už taky věřím,že to nějak zvládnu. Za chvíli jdu domů z práce,naposled jsem kouřila v půl 8 ráno,to už je skoro 8 hodin.Stále přemýšlím,jestli si mám v autě zapálit až pojedu domů.To je fakt hrozný,takový blbý úvahy. Jestli to čte nějakej nekuřák,kterej nikdy nekouřil,tak to v životě nepochopí. Ale nekuřáci mají třeba jiné zlozvyky ne? Pište všichni,jak to zvládáte. Pa

Lenka K.

Teda tady člověk na chvilku vynechá a pak má čtení na hoďku nejmíň. Tak nejdřív všem pozdrav, pak informace, že 15 tý den bez cigarety. A teď pro Monu : Fakt jsem měsíc kouřila a brala champix, ale ze svých 20 ti kousků denně jsem se dostala na 2 až 3 cigaretky asi po dvou, maximalně třech týden zobání. Žádný den D jsem si nestanovila, já jsem totiž ten typ, kterému se nesmí nic zakazovat, přikazovat a brát ( proto mám dosud cigarety v kabelce ), protože pak udělá přesný opak. Chuť na cigaretu mne nepřešla, ale když jsem si zapálila, tak po dvou - třech šlukách mi vysloveně nechutnala a típla jsem ji. No a tak když přišla chuť, tak jsem sama sobě řekla: To víš, že si půjdeš zapálit, ale až za chvilku, ještě musíš dočíst tohle, uklidit tohle a tak.." Prostě jsem ten okamžik, kdy si udělám hezky oddalovala, až na něj vůbec nedošlo a já měla radost. Já jsem asi měla výhodu, že mi nebylo a není po chmpxu špatně, ale na druhou stranu je to nevýhoda, protože se bez problémů najím ( stejně jako dříve ) a strašně tloustnu. To bude darda, až na jaře odložím slupky v podobě širokého kabátu a budu muset ven bez ochranného obalu. No ale k tomu, abych do sebe hodila panáka oleje, byť olivového, to ještě není. To ještě chvilku počkám a pak teprve budu zkoušet klystýr a výplach žaludku v jednom. Tak se mějte všichni fajn, zkusím se ozvat co nejdřív, abych pak nedoháněla čtení po škole.

Dulina

v odvykání kouření skončil po 3 měsících s 15 kg!!!! navrch. Natejkala jsem a kynula doslova druhým před očima. Tenkrát jsem nic nebrala. Byla to muka, a já to nakonec ve finále vzdala. Říkala jsem si, že budu raději kuřák, než tlusťoška. Dneska to vidím jinak a snad si na to dám větší pozor. Jsem teď hubená až moc, tak za ňáký to kilko navíc budu ráda. Jinak o sobě musím ještě říct, že ohledně kouření jsem PRASE. Zapálím si ráno i po pořádným nočním flámu, ani chřipky, bronchitidy mě v tom nezabránily. Před třemi dny jsem nebyla líná večer se obléknout a přestože venku byla slota největší, déšť a vichr....mazala jsem pro cigára a to už se mi chtělo brečet, jakej jsem zoufalec závislej.

lucalanda

ahoj ...před 14dny jsem byla stejné "prase" :o)

lucalanda

Ahoj....takjá nekouřím už 14 dní a champix beru 22 dní.je to fajn ...po cigaretě netoužím a stačí mi 1/2 ráno a 1/2 večer na mých 60kg ....což má výhodu-léčím se za polovinu ...prokouřila jsem 3000měsíčně a léčím se za 800. Co mě hodně trápí je hooodně veliké (nafouklé) břicho ...i když nějím nic ,co by to mělo způsobit.o zácpě ani nemluvím ..snad mě to do měsíce přejde.Jo a tu půlku beru,protože mi po celé tbl bylo hodně š¨patně.a taky mám 2 kg nahoře.můžete mi někdo napsal na mail web toho centra ,kdy hubnete ...děkuju [email protected] .všem držím pěsti ..hlavně těm,co dobírají champix a začínají nekouřit bez léků ..

Jana

Tak ahoj všichni :-) Moc a moc Vám všem děkuji za povzbuzení a energii... už jsem Vám hned ráno psala dlouhý vzkázek, ale nějak mi to neodešlo...asi jsem právě našla jinčí závislost :-))) V práci nemám přístup k netu, takže sotva jsem teď dorazila, už mám nutkání být tu s Vámi a obdivovat, zírat nevěřícně, jak jste to mohli dokázat!!!! Fakt jste borci a borkyně :-) Já jsem velkej slaboch, ani dneska jsem si ho ještě nevzala...dokonce jsem si ho už vyndala z toho obalu a spadl mi na zem....ale dala zpátky, že až zítra...jednoduše se asi bojím, že přijdu o to cigáro u huby....přitom jsem tak přesvědčená, že nechci kouřit!!!! Stando, nedivím se Ti, že tomu nerozumíš, že jsi to měl opačně.... já sama sobě také ne. Honila jsem obvoďáka známého, ať mi to napíše, chudák ani nevěděl co to je, tak jsem mu to nadiktovala, protože lékarnice mi to už předtím objednala podle počítače..s tím, že si pro ně přijdu s receptem...všechno muselo být hned teď a fofrem....a pak takhle otálím a oddaluju to....jsem asi magor. Dane...fakt chceš být můj spolubojovník? Tak dobře, beru Tě za slovo a slibuju, že zítra si loupnu první tabletku, hned ráno ..... Lidičky moji, tohle je tak fajn, že se tady můžu vykecat, protože já jsem tak nějak zůstala sama v prázdným bytě, moji nebližší příbuzní včetně syna se mi smějí a jenom uculují, že tomu stejně nevěří, že přestanu, že bla...bla, to už tady přece bylo několikrát.... Taky se našli v práci tací, že tolik peněz to stálo, že jsem naivní, že to je jenom placebo, ale když "na to mám"...... (s jízlivým úsměvem). .. A já si tuhle počítala, že denně jedny Petry to je 57,-Kč, že bych mohla každý týden za to koupit něco na sebe... :-) Sigrid, Tvůj příběh mě docela uhranul....zírala jsem a nevěřila, měla jsem i strach, že to nepůjde, a viděla jsem sama sebe...jak mám taky tu depku, ale Ty jsi to dokázala, jsi velká frajerka.. ale všichni jste skvělí...o tom žádná :-) Mnooo, tak si jdu jednu zapálit, a pak ještě možná něco písnu :-) Zatím se mějte suprově.....jste moc fajn!

Dan

To víš že chci. Myslím, že jeden den mýho náskoku nic neznamená a určitě bude příjemnější se s někým, kdo je na tom přibližně stejně, hecovat a povzbuzovat. Ten Tvůj strach z první tabletky je mimo mísu - já jsem vůbec neřešil, kdy začnu a kdy bych si měl dát opravdu poslední cígo. Prostě jsem to v pátek objednal a byl docela naštvanej, že šampík bude až v pondělí. A dneska po první tabletce jsem v klidu vykouřil zhruba 12 hřebíčků. A určitě ještě nějaký padnou, ale až to přijde, tak to bude a pak si prostě nezapálím. Takže doufám že nezklameš a zítra si zobneš tu první ;-))

Jana

Zdravím Dane, díky za písmenka....JASNĚ!!!! Jdu do toho, zítra ráno bude první, už jsem si připravila krabičku do tašky do práce, abych na to nezapomněla :-))))) Dane, a kolik že jsi kouřil....fakt jsi neměl tolik chuť? A co nějaký ty problémky, nic nebylo??? Sakra, zvědavá baba, co? O) Néééé, jsem ráda, že budeš můj spolubojovník hlídat, já potřebuju prostě "bič nad sebou" :-) A zas nechci být taková kecka, a když něco slíbím, tak to musím splnit ! Takže z í t r a j d u n a TO!!!!!!! Jo, a držím Ti taky palečky'!!!!

Dan

No já nevím, možná si to jenom namlouvám, ale denně jsem dal krabičku a dnes zatím asi 12. Po té první tabletce se mi zdálo, že mám nějakou divnou chuť v puse, ale jinak nic. Je fakt, že já ráno začínám až okolo 8. - 9. h.a víc toho vykouřím odpoledne. Dneska jsem byl na nějaké schůzi a tam to nešlo, ale v autě jsem pak kouřil a teď večer zase běhám na balkon. Neřeš to, na té oslavě v sobotu budeš ještě báňat jak tovární komín, ale proč si ty poslední chvilky neužít? Já věřím, že to pak přijde samo. Ještě taková drobnost - já jsem kdysi před 2 roky byl na terapii přes nějakej počítač a hned po tom jsem přestal a po půl roce jsem si z blbosti na horách zapálil a bylo to zpátky. Pak jsem na to byl podruhé a zapálil jsem si hned ten den večer. Takže tohle je můj další pokus a doufám že poslední. Jani, zítra ráno přeju dobrou chuť, ať ten jednodenní skluz nenaroste...

Jana

Dane, díky za přání dobré chuti , už se těším :-)( Díky za podrobné info, jak probíhal Tvůj první den s šampíkem.... já začínám hned po probuzení, a řekla bych, že dopoledne a ráno mi to nejvíce chutná..přes den nemůžu kouřit, protože mám nekuřácké pracoviště , takže jsem ráda, že občas vyběhnu a potáhnu, v poledne si dám dvě a pak když přijdu z práce..teď jsem se snažila přestat kouřit doma v bytě, vyperu záclony, navoním si to tu a přikážu si chodit na balkon do mezipatra....ale!!!! ach jo, zas fňukám vydrží mi to pár dnů...a když pak hulím doma večer, tak to teda jedu...a ten den tak nějak doženu....takže jsem na dvaceti... Na tu oslavu nejdu, protože dneska se mi ohlásil syn a přijedou k mamče vegetit na víkend, takže práci mít budu, a hlavně nebudu mít čas přemýšlet a zkoumat, jestli mám nebo nemám nějaké nežádoucí účinky a pozorovat se :-) a možná se jim i pochlubím, že už málo kouřím, jéééé tolik bych si to přála ... Ta terapie jak píšeš, o tom jsem slyšela, ale já si myslím, že to je hodně spojené s psychikou a podvědomím....no nevím...ale je to škoda, že jsi to po půl roce takhle porušil.. já jsem přesvědčená, že když jednou přestanu, že by mě to už nemělo dál svádět, že ten pocit si budu chtít uchovat a co víc, asi to bude znít naivně..ale myslela jsem si bláhově, že taková jedna cigaretka po půl roce nekouření už s člověkem nemůže "zahýbat".... ale všude píšou že ano, nakonec i Ty jsi toho příkladem...je to škoda, to zamrzí viď? Tak jo, tak prozatím končím.... drž se..zítra bude jenom 5 hřebíčků .... třeba :-) Už se těším na to moje ranní pošušňáníčko :-) Hezký večer !

evva

Ahoj Jano,jsi to samé co já :o),já je taky měla asi týden doma,myslela jsem si,že o něco asi přijdu,že to přece nejde přestat kouřit,že to nezvládnu,že mi bude blbě,že...,že...No a taky jsem se moooc bála těch nevolností.Nakonec jsem je začala polikat a polikala a polikala a pořád jsem kouřila a kouřila.....Nějaký pevný datum?...To jsem předem zavrhla,jelikož nemám ráda ultimáta...Prostě jsem jen zobala a tady četla ,říkali tu ,že to prostě přijde a tak jsem čekala.A opravdu :)přišlo to,sice až za 6 týdnů,ale to je takovej pocit(teda aspoň já to tak cítila)že najednou prostě nemusíš.Nevím jak bych to popsala,ale prostě zjistíš postupně,že nejít si zapálit,je pořád lehčí a lehčí....Pak ještě odbourat zlozvky spojené s kouřením a je to:))))))))ZVLÁDNEŠ TO,jestliže jsem do zvládla JÁ a ONI,tak nevím, proč by to mělo minout TEBE.Jen papej a uvidíš sama.Držím palečky

Jana

Ewiiiiii, tohle se krásně četlo'!!!! Jsem ráda, že ještě někdo.... takhle váhal, než do toho šel, už jsem si myslela, že mi asi hrabe :-))))) Obdivuju Tě a myslím, že si taky nebudu dávat žádný datum.... v tom jsme také stejné, nesnáším ultimáta, nátlak a termíny :-))) Taky držím palečky! a dííííík :-)

evva

Ahoj spolubojovníci,dneska jsem zvládla 15den bez cigár.Dokonce jsem si ráno pohrávala s myšlenkou nevzít si pravidelnou dávku,nakonec jsem si ji vzala,ale říkám si,jestli bych nemohla začít snižovat.Na to, jakej jsem byla hrůznej závislák,si teď připadám celkem jistá tím,že už nikdy více.Já vlastně nikdy nezkoušela přestat,jelikož vím o sobě to, co vím a nechtěla jsem sama sebe zklamat.Takovej příklad mé závislosti: Byla jsem v nemocnici,na infekčním(takže žádný vycházky),no a tam jsem si řekla,že by to jako byla mooooc veliká příležitost nechat toho.No a tak jsem s velikým odhodláním vyhodila sirky,ale cigára jsem si samo nechala,byla by přece veliká škoda:) je vyhodit:))))).No a večer to začalo,podotýkám,že to bylo v lednu...chuť na cigáro jak blázen a cigára ve stolku....já si zkoušela odpálit od žárovky.......dokonce i o topení,jelikož mi připadalo mooooc horký...No komedie sama...Teď jsem 15dní bez a cítím se v pohodě.Je fain,že už ze sebe necítím cigára.Já se vlastně za to celkem i styděla.Když jsem šla po ulici s dětma a fakt už jsem si musela zapálit,byla jsem červená snad až na pr...,ale prostě jsem si musela dát aspoň 2-3prásky,jinak jsem měla dojem ,že umřu.A ty pohledy?...Připadalo mi,že se na mě všichni dívají,jako na nějakou ...že si říkají(a asi i říkali)ženská s dětmi?a kouří?to je nějaká špína nebo co.brrrrr Tak naštěstí todle už mám za sebou.A je fain,že si v tom i věřím.Tak se opatrujte.Jo a nemáte taky nějakou kuriozitku o zapalování cigaret?.... :)

Jana

Ewiiiii, to co jsi psala, tak to živě znám :-))))) Ale měla bych i kuriozitku... několikrát se mi stalo, že jsem opravdu neměla doma čím škrtnout ..... tak jsem rozpálila na elektrickém sporáku plotýnku do červena, a i s cigárem v puse jsem se k plotýnce nahnula a připalovala, šlo to ztuha, jak jsem byla nedočkavá, a bylo to pořád málo rozpálené, tak cigareta na okraji zatuhla a zčernala a nešlo to vůbec .... Přitom jsem si stihla pěkně do ruda osmahnout i obličej...rychle přelítnout kuchyní ven přes chodbu dolu do patra na balkon, a tam jsem zjistila, že mi nehoří... :-((((( Tak opět ta samá procedůůůůra....a pro jistotu, jsem měla připravenou další a hned odpálila pro případ, že tahle zhasne....uf...jsem šílenej závislák... To jak tu někdo psal, že lítá v noci pro cigára do večerek, nebo i do hospody přes půl města potmě...to znám taky velice důvěrně.... a je mi dokonce putna, že se bojím, vůbec to nevnímám... žene mě ta touha za těma cigárama...ach jo... to je tak neuvěřitelný, když to takhle píšu....pryč s tím, zítra ráno zahajuji BOJ....stydím se za sebe...

evva

Jo a taky je moooc špatný ,když máte blbě seřízenej zapalovač...škrtnete a najednou plamen jako kr.. :o))))

evva

Teda-měli jste/jsme :o)))

Míla

Sigi, pořádně to vylež, nic nepodceňuj, první nemoci bez cigaret bývají zákeřné, tak ať si nevykoleduješ nějaký zápal plic. Spi, spi, spi a až budeš bez teplot a schopná, napiš nám, budeme se těšit, pa pa

Yva

Ahoj všichni zde, sleduji váš sesver asi měsíc,co jsem se dozvěděla o Champixu a hltám,že až se jednoho dne možná rozhodnu přestat kouřit,že existuje"takový zázrak".Kouřím 30 let,poslední dobou až 40 denně a moc mi to chutná,i když ráno už to cítím,ale ta 1.cigareta mne vždy postaví na nohy.Ve čtvrtek minulý týden mi manžel Champix koupil,nechal si ho napsat na sebe/podotýkám,že pracuji ve zdravotnictví a není problém,aby mi ho někdo napsal/,manžel nikdy nekouřil a 25 let mi mé kouření toleruje,nevyčítá i mi pro cigára jezdí do trafiky.A tak jsem si v pátek vzala 1. 1/2.,bylo mi to před manželem už trapný,když jel k vůli mne k doktorovi a rozhodl to vlastně za mne.Tak od pátku beru,kouřím a chutná mi to.Budu vás informovat. Co mám akorát strach,co procházím životem, např. v pracovním kolektivu na školeních,jsou kuřáci uzavřená komunita kteří jsou k sobě otevřenější,přátelštější,je s nimi větší legrace.Před rokem přestala kouřit moje největší kamarádla od dětství a mám pocit,že jsem přišla o část kamarádky.Jezdíme spolu na dovolenou a v listopadu už byla se mnou jako nekuřák,nebyly žádné noční dýchánky na terase za šumnění moře,zalezla do postele a spala.Na druhou stranu jsem už tak odporná,že mi vůbec nevadilo,že spí, já měla tu největší kamarádku ze všech,tu cigaretu,jak alkoholik svojí flašku. Zdravím

Leňa
1x

Vítám další spolubojovníky.A velká gratulace k rozhodnutí jít do toho s naší velkou rodinou!To váhání je možná taky důležitá součást startu.Člověk si aspoň uvědomí co vlastně chce a co ne,co mu na cigaretách vadí,co na nich zbožňuje a čeho by se rád zbavil,co by nerad ztratil a když se to všechno sečte,odečte,vynásobí,vydělí a výsledek projde vizuální kontrolou....no upřímně,vyšlo někomu něco jinýho,než že jediný možný správný rozhodnutí je prostě NEKOUŘIT?

Champixman

Ahoj, ahoj, ahoj, sakra nestiham vas citat. :-( Takze preskakujem a vobec nie som v obraze. STANDA, ZDENKA aj ja sa pripajam ku gratulaciam. Vsetko dobre, a je fajn ze ste tu s nami, prajem hodne zdaru a vela síl pri odvykacke. MILA uz je trochu lepsie, receptory sa upokojili a spia teraz - ja im dám šipkovu Ruženku. hehe Sigi, tak to mi je luto ta angina, lež a lieč sa. Stalo sa aj Vam ze Champix v kazdej lekarni stojí viac? Kamaratovi sa stalo ze dvojbalenie bolo skoro o 300 korun drahsie ako v inej lekarni. Ja som myslel ze to je ako s cigaretami, ze vsade stoja rovnako (dobre prirovnanie-hihihi) i ale asi som sa mylil. Zdravim Dana a Janku, hodne novych zaujimavych zazitkov so Champovim vynalezem. :-) Pekny vecer.

Leňa

Champixmane,doufám,že tu dnešní stovku řádně slavíš!?Viděla dych to tak na obloženej zeleninovej talíř a možná nějakou tu skleničku bílýho vína.:DDD,to měl být vtip,ta tvoje váha vzhledem k výšce určitě snese i víc kalorickou oslavu....Každopádně stovka je skvělý číslo(já se Sigrid budeme mít tento týden padesátku-už?To to letí....)

Leňa

"mamce","taťkovi",mamce a taťkovi,no a Jiřině :G R A T U L U J Ů Ů Ů Ů Ů Ů

Champixman

Čau Leňča! Jo, jo, slavim,,,, Acch, radeji ani nenapisem co vsetko som dnes zjedol lebo by sa to sem ani nezmestilo. Uff a este popil..... :-( Ale hlavna vec ze nekourim a to je super a ostatne ma nezaujima. Juhuuuu. Takze oslava je podarena.... :-))) Standa a spol urcite uz davno oslavuju, tak nazdravičko ! Pripijam na Vas :-)))

dana

ahoj.psala jsem prispevek a neslo mi to .mate stim nekdo take zkusenost?Zajimalo by mne jestli se charmix vsude objednava nebo jestli ho maji nekde rovnou na sklade?diky

Yva

Ifko,Jano,jdeme do toho,začínáme společně,Ty Jano už si ten modrý prášek vem- Mne ještě drží,co jsem se zde dočetla na serveru e-cigareta.Nevím od koho to bylo,ale jaké máte zkušenosti?Myslím e-cigaretu bez nikotinu.Já myslím,že bez nikotinu vydržím,ale bez toho rituálu????Přeji vám všem hezké ráno bez cigarety,já si určitě ještě zapálím a je mi trapně,že nepatřím ještě do vašeho kolektivu.Čau

dana

Uz tyden vas ctu a vsechny moc obdivuji.jen na zaklade vasich zkusenosti si jdu zitra pro champix.Ale mam strach ze to nezvladnu,kourim 15 let 20 denne.dvakrat jsem prestala a zacala vzdy znovu,tak doufam ze to bude naposled,protoze si sama sobe smrdim a nechci byt na necem tak hrozne zavisla.moc dekuji vsem za tyto clanky a opravdu vam fandim

Mafos

Milí spolubojovníci, jak to sleduji, tak nás přibývá. To je začátečníků no hrůza. Vlastně proč hrůza. Chvála Bohu. Já začínám mít zlomyslnou radost z toho, že nebudu podporovat stát v našem vydírání. Nevěřím, že nemocí ubude, když lidé přestanou kouřit. Kdyby se to stalo, tak se přijde na to, že jsou lidé tlustí a zdraží jídlo, aby ten deficit nedostatku kuřáků nějak nahradili. Všem co se snaží nekouřit držím své ruce a klepu se hrůzou, že bych to nevydržel. Je výborné, že si můžeme takto dopisovat. Denně to čtu a raduji se z každého úspěchu Vás bojovníků. Nekouřím už 13 dní, takže jsem na tom jako Ewa, která je o den lepší. Přestal jsem ihned po třetí tabletě a šlo to. Nejhorší jsou zaběhané stereotypy. Např. Když jsem se díval na televizi a začala reklama, tak jsem si šel zakouřit. Jako čuně jsem kouřil po půlkách z nedostatku času. Bohužel mi přestávky o reklamách dodnes dělají velké problémy. Nikdy se dosud nestalo, abych si nevzpomněl. Jano, Dane, Yvo, Dulino nečekejte na zázrak. Prostě přestaňte kouřit. Každý den pro Vás bude vítězný. Hlavně nezkoušejte třeba za 5 dní vyzkoušet svůj odpor k cigaretám. Mně přijela návštěva z Moravy a tak jsem to v hospodě vyzkoušel . Cigareta mně chutnala stejně dobře a možná i ještě více. Tak žádné pokusy. Vše, i těm, kteří to mají téměř za sebou přeji hodně síly a přehršel zdraví.

IFKA

Yvo, Dulino, Dane, Dani, Jani....vítám vás všechny mezi námi. Jsem ráda že se přidáte k nám. Jsme už teda pěkně velká "rodina". Doufám že to stát pozná na daních z cigaret ! Přeji hodně úspěchů a pište !! Brou noc-ifka

Mona

9.den braní,včera 5 cigaret. Připadá mi to málo z těch 20ti,ale na druhou stranu lepší by byla nula. Ty pocity všech kuřáků dobře znám,já bych byla schopná křesat třeba křemenem,jenom aby mi to chytlo. A ty půlky cigaret to znám taky jako Mafos. Je to hnus. Dne zkusím vykouřit jen 4. I když jsem si před půlhodinou vzala prášek a ted nemám na kouření ani pomyšlení jak mi je. Vydržet

Lenka K.

Teda to je senzace, kolik přibývá lidiček odhodlaných s tím skoncovat. Já dneska 17tý den (včera jsem to o den blbě spočítala ), takže jsem na to asi stejně jako Ewa. Tak se jí chci zeptat, jestli jí také pronásledují chutě na cigárko a musí to ustát silou vůle, nebo jestli prostě chuť nemá. Pak jsem se chtěla zeptat těch, co už přestali brát champix, jak to vypadá po vysazení, jestli prostě není chuť na cigaretu nebo jestli je to boj. Jo a nějak se už přestávám orientovat, takže mu chybí krysák zvadlý a informace o něm a jeho IQ. Já ho fakt ještě nenašla, a to po mně chce zaměstnavatel duševní tvůrčí činnost! Tak zatím a držte se!!!

Péťa

Ahoooj, no je to paráda, já to tu čtu denně,a nestačím se divit jak to tu houstne :)..tak a teď k tvému dotazu...Já už champix neberu přes měsíc, brala jsem ho dva týdny...a stále nekouřím, možná jsme měla léčbu dotáhnout do konce,ale nějak nebylo potřeba! Chuť na cígo? Lhala bych, kdybych napsala,že vůbec. To si piš že je, že si na něj i několikrát denně vzpomenu,ale nedám si ho a to je nejdůležitější! Dá se to přežít, neboj :)

evva

Ahoj spolubojovnice :),tady je odpověď na tvou otázku-občas HROZNÁ.Teda jde to ustát,několikrát denně mám chuť si jít prásknout.Ale jde to ,vezmu si něco jinýho.Musím něco pořád zobat.Takovou spoustu ovoce jsem nejedla ani když jsem byla těhotná:)Pořád mám něco nakrájenýho u sebe a uzobávám.Ale je to v pohodě,když si vzpomenu na dobu nedávno minulou,co jsem dělala když jsem měla chuť na cigáro,jakou jsem měla touhu jít si prásknout....je to teď brnkačka.Dokonce můžu pít i kafe,což jsem dřív,asi jako většina,měla spojené výhradně s cigaretou.Já mám tři děti a dokonce ,když na ně přijde to jejich pošťuchování,zlobení ,hádání a já nevim co ještě,jsem schopná to taky řešit bez toho, abych si pak na uklidněnou musela jít zapálit.A ani bych neřekla ,že jsem nervozní(teda to je můj názor,děti by to možná mohl začít vyvracet :))))) ).Takže, držme se tak i nadále

šárka

Ahojky,teda to je nových lidiček.A to jsem nečetla 1 den. Sigrid přeji brzké uzdravení,Stando, jaká byla oslava?a co tvé stavy?Jinak jste s mamkou samá legrace-fakt dobrý. Tak co Jano vzala jsi už tabletu,vůbec se toho neboj,ty cigarety se budou snižovat a ty nebudeš trpět. Dulino,Dane,Yvo držím moc palečky. Já taky bojuji dnes beru 20 prášek.Kouřím půlku ráno a pak nic. přes den mi to nic moc nedělá,ale to ráno-a přitom to nechutná. P.S.Vydržela jsem i tu noční bez. držím všem palečky.

Dulina

Ahoj, taky mám tři děti a nevim, nevim, jak to budu zvládat bez cíga.....vytáčej mě denodenně :))).

Petra

Slyšela jsem o léku vareniclin - to je něco jiného než -Champix? Dík za vysvětlení.

Pan Tau

Vareniclin je část champixu. jJestli ti to doporučil doktor, jdi po tom. Spoustě lidí to pomohlo. Jenom doufám, že si stát poradí bez daně z cigaret. Prej se ročně pokouší odnaučit 40% kuřáků - a to už je docela hodně lidí, ne?

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Otužování zlepší dětem imunitu

Že jsou vaše děti zase nemocné? Předejděte dalším nemocem dobrou prevencí, kterou je otužování.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce