Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Máfos

Milá Věrko, měl jsem též operaci páteře v Hradci Králové. Pokud chceš poradit tak začni ihned. Ono v lázních není zrovna nejlepší přestávat. Pokud budeš mít nějaký den bez cigarety, tak tě budou brát jako nekuřačku a budeš mít pokoj. Hlavně se kuřákům nesvěřuj, že jsi přestala kouřit. Ti jsou schopni ti je alespoň týden kupovat aby tě dostali na zcestí. Jsou to mrchy. Soňo,prosím tě okamžitě zahoď ty poslední 2 cigarety. 1.den je nejhorší a ten máš za sebou. Jsi dobrá ,jsi vítěz. Já jsem cigarety spláchl do záchoda,bylo mně smutno, ale když mě popadne neodolatelná chuť, tak si ji musím nechat zajít, protože žádné cigarety nemám. Šárko, s tou jednou cigaretou to snad nemyslíš vážně. To je jako nekouřit ale není to na oslavu. A zůstat při jednom cigárku....cha cha cha.

IFKA

Moji milí spolubojovníci,tak jsem se dočkala a dnes mám 4 měsíce bez cigaret. Jsem šťastná jak blecha a taky pyšná na manžela který má 8.2. 3 měsíce bez. Je to super pocit vědět že mě se to už netýká když kolegyně jdou v práci na cigárko ven na mráz. BRR. UŽ NIKDY. Přeji všem spolubojovníkům ať tu mrchu bílou smradlavou porazí !! Krásný voňavý víkend-ifka P.S. Sigrid brzy se uzdrav.

Mafos

Závist není dobrá vlastnost, ale prostě závidím. Jestlipak se toho dožiju, (když Standa varuje , že nám hruzí exitus), abych mohl podobnou hlášku vyslat do mailového eteru. Ifko blahopřeji.

Leňa

..to zrovna ne,ale hlásím,že jsem vítěz nad sebou samou a v hospodě jsem si to celkem libovala,dobře se bavila a depresi neměla....atd,atd...až na ten začátek-to sem měla pocit,že mě sestra se švagrovou sledujou a trošku sem byla nervózní,ale teď už su doma a jsem na sebe hrdá!!!Další krok k úplnýmu úspěchu se zdařil.A já provolávám 3x HURÁÁ!

IFKA

je dobře že závidíš, aspoň se mě budeš snažit dohnat a dokázat že jsi kabrňák a že se nenecháš porazit kdejakou ženslou. Děkuji za blahopřání-ifka

IFKA

oprava-ženskou

Leoš

42 roků cca 40 na den. Od září s Nocorette na 5-10 s tím, že spotřeba žvýkaček rostla. Dnes 17 den na Champixu, 3 den bez cigarety, žádné stresy, kyselé bombony.

IFKA

Tak to je opravdu stručné-skoro jako kdybys psal telegram. Jen tam chybí-stop. Rozepiš se trochu. Jinak ti blahopřeji k nekouření, jsi pašák. ifka

Dulina

Ahoj mazáci, i bažantíci, tak včera jsem psala, že mi snad zase víc chutná cígo (3.tabletka) a večer jsem to spočítala a k překvapení jsem jich měla zase o 3 míň, než předevčírem (takže 12). Dnes už budou tabletky 2, tak jsem zvědavá. Moc gratuluju všem nekuřákům a držím pěsti mým spolubojovníkům.Dano, Jani, Dane......myslím na vás, jak jste na tom???

sysi

po menší odmlce :-) Všechny pěkně zdravím a blahopřeji všem, kteří se drží a bojují !! :-) Dneska je to 20. den braní Champixu a 10. den bez jediné cigarety :-) Cítím se dobře a mám ze sebe radost, jak malá holka !! :-) Pevně věřím, že to tak už zůstane, pokud na mě nedolehne nějaký absťáček. Ale jsem rozhodnutá se držet zuby nehty a nepovolit. Když si vzpomenu, že před nedávnem jsem bafla těch 20-25 za den (u pivka někdy i více) a dneska nic, tak se mi to ani nechce věřit :-))) Tak se držte rošťáci a pěknou sobotu přeji :-) papa

dana

Zdravim vsechny spolubojovniky,zvlast Duli,Janu a Dana.dnes jsem si vzala treti tabletku.vcera jsme byli v hospode s kamaradkama a chutnalo mi to uplne hrozne.bojim se to i pocitat abych nahodou nekourila porad stejne.Leosi moc gratuluji,to je parada,drzim palce at vydrzis.Leno klobouk dolu,myslim ze jsi zvitezila sama nad sebou a to jje krasne vitezstvi .Jen tak dal.Doufam ze na tom budu jednou jako Ifka co nekouri treba 4 mesice a nechybi ji to.Ifko velke blahoprani,to je naprosto uzasne!!!Verko neodkladej to ,cim drive tim lepe.at se v laznich zbytecne nenervujes.Budu ti drzet palecky jako vsem tady.kolik kouris?

Jana

Jen hlásím, že to nějak "nedávám".... hulím stejně, ikdyž mi to nechutná...ozvu se, až budu mít lepší zprávy :-( Držím Vám palečky a gratuluji těm, co zvítězili..

sysi

Nezoufej Jani !! 4.den braní Champixu je ještě velmi krátká doba na velkou změnu !! Chce to trpělivost a hlavně nepropadat depresím :-) Půjde to i když třeba jen po malých krůčcích !! :-) Tak hlavu vzhůru holka a mysli na to, že v tom nelítáš sama !! :-)

Dan

Nic si z toho nedělej, já po té včerejší euforii mám dnes už 4 (včera za celej den 11), včerejší první dvojitá dávka nějakej větší efekt nepřinesla, ale je to teprve 5. den, tak nezoufám a věřím... Přeju hezký den a hodně sil do boje... :-))

Soňa

Zdravím všechny a přeji hezký den,ať už s cigaretkou,nebo bez.Mafosi,dala jsem na tvou radu a ty dvě cigára jsem zničila.Udělala jsem dobře,u ranní kávy bych asi neodolala.Tak snad opravdu začínám život bez cigaretky.Byla jsem se dnes podívat za svým čtyřměsíčním vnoučkem a konečně jsem mu při mazlení nesmrděla.Teď se vrhnu do úklidu,syn uvaří a žádné cigáro - to mě trochu děsí.Budu se muset začít těšit na obyčejné věci,vychutnávat si je.Zvykat si.Tak jdu na to.Vydržme!!!!

dašenka

Ahoj lidičky taky hlásím,že desátý den nekouřím a jsem v pohodě.Od včerejška púlím ,zatím dobrý .

Míla

nebojte, měla jsem trošku víc práce a taky nám nešel internet, ale já se dívám...........a vidím, že jsou tu stateční bojovníci a stará garda je drží....to je správně. Jen těm rošťákům, co si dají ráno jednu nebo půlku, těm bych asi trošku chtěla vynadat, ale budu se držet a řeknu jen - co je to za blbost? To vás nemůže ani bavit, vykašlete se na to. A baculky, nebojte, ono se to časem upraví, údajně mezi 6 - 12 měsíci abstinence tělo zase naběhne na normální režim, do té doby se mrcha brání a zkouší to, jestli by přeci jen ta cigaretka nebyla..............Takže vydržte - NEBYLA ! A Sigrid, ty si stoupni na váhu za týden, to teprve bude znát, že jsi byla marod. Nekouřím 4 měsíce a kousek a mám 3,5 kg navíc, tak jsem se rozhodla, že i kdyby to takhle zůstalo, budu spokojená, cigára mi škodily víc, nebo ne? Nepropadat depresím a těšit se na jaro :-)))))))))))) Hezký víkend všem bojovníkům, jo a taky velká pochvala :-)))))

Máfos

Udělalajsi mi radost, že posloucháš rady starých mazáků. Opravdu by si ty cigarety vykouřila. Jsi jednička s hvězdičkou, ať ostatní nerozhodní trpí dál.

Mafos

Horor, neodolal jsem a koupil vepřové koleno, které ne a ne změknout. Už to bude brzo. To bude dietka nejvíce se těším na to bílé klepající. Asi mně bude po obědě špatně, ale co se dá dělat. Ovar je ovar. Proč bych si neudělal radost, když jsem se mé největší vzdal. Přeji všem dobrou chuť, nebo spokojené zažívání.

Yva

Zdravím všechny, držím palce a hltám vaše zkušenosti.Dnes 9.den na Campixu,první dny jsem nic nepociťovala a kouřila stejně,poslední 3 dny jsem vykouřila půlku bez nějakých absťáků,já dávám na radu mazáků"že to přijde samo a nějak se nenervuju. Přes den to jde to udržím na uzdě,ale večer mi to stále chutná.Ale já jsem zatím i za to snížení spokojena.Dnes mám akorát obavy,jdu na 1.noční,co omezuju a jsem tam s kuřákem.Tak budu hlásit.Hezký večer bez cigaret,pro začínající se sníženým počtem cigaret.

Mona

Ahoj všichni. Hlásím s již v sobotu večer a napsala jsem,že se ozvu až v pondělí. Ale musím vám to všem říct hezky zatepla. Dnes jsem si nezapálila už ani jednu a zkusím už to tak nechat. Dne je to 12.den zobání. Ne,že bych neměla chuť,ale když si vzpomenu,jak mi to nechutnalo včera,tak jsem se rozhodla,že to zkusím. Možná i kvůli Máfosovi,který trochu prudil a nakonec ještě dneska prudil v poledne s kolenem. A co ty Dulino,jak jsi na tom. A Šárce se vůbec nedivim,taky bych si chtěla nechat alespoň jednu,ale to asi fakt nejde. Pa,držte mi palce,jdu si dát dvojku.

Jiřina

Mono, to už vydržíš, jednou ten den prostě přijde a ty máš dnes jedinečnpu příležitost. A nelitujte toho, že si už ani jednu nedáte, získáváte úžasnou svobodu! Držím vám palce!

Mona

Díky za podporu Jiřino,dvojka byla výborná a ani jsem se moc netrápila,že jsem u toho nekouřila.

Dulina

Skvělý Mono!!!!!!!! Jsi perfektní, máš za sebou další důležitej krok,...ten nejdůležitější!!!!! Moc ti držim pěsti!!!! A ty se drž!!!!!

dašenka

Mono,tak se drž,máš nejhorší za sebou a teđ už to pujde skoro samo.Držím palce a vydrž, stojí to zato.

Standa

Ahoj lidičkové. Včerejší pivo sem v pohodě vydržel. Ale do 4. piva to se mnou pořádně šilo. Pak už to bylo v pohodě a chuť na čiko přešla. Nakonec sem úplně přestal myslet na cigarety tak, že sem si i večer zapomněl vzít tabletku. Ale jedna věc ráno byla super, vůbec mě po 6-7 pivech nebolela hlava. Ani chuť na čiko nebyla když sem večer tabletku neměl. Asi přejdu na jiné fórum - "Odvykání alkoholu" :-)) Včera se vypilo 43 piv :-)))

Dulina

Všechny vás moc zdravím, dnes zatím 9ks. Já se nesnažím, to samo. Za to mě i těch 9 kousků chutná víc, než ten první den. Manželovi jsem to dneska řekla, ale jen proto, že se přece jenom jedná o víc korunek najednou........řekl, že kdykoliv budu pociťovat ňákou krizičku, mám hned říct a mluvit o tom. Takže i doma mám už podporu....a v případě, že syn bude okupovat počítač a já se nedostanu mezi vás, odnese to chudák manžel:))))))

IFKA

Duli tak to ti blahopřeji. Mít podporu v maželovi to je to nejlepší co si můžeš přát. Tady na netu ti jsme schopni poradit a podržet tě v krizi, ale co to je proti objetí manžela. Tak ti přeji snadné odvykání!! A všem ostatním samozřejmě taky. Hezký víkend-ifka

dana

Gratuluji Duli.ja to doma jeste nerekla,protoze by mi asi neverili,ani manzel ani syn.Kourim asi taky mene a zacinaji mne palit na jazyku.trochu mam pocit jako kdyz si spalim jazyk od jidla.urcila jsi si nejaky den D nebo tomu nechavas volny prubeh?Zdravim Janu a Dana

Dulina

Ahoj Danuš, díky, zatím jsem si konkrétní den neurčila. Asi by mě to stresovalo, ale počítám, že by to měl být určitě ten 8.-14. jak píšou v letáku.Ale jak mě už teď přestávaj ty cigára chutnat, tak opravdu věřím, že to půjde. Jinak už mám taky živý sny, zatím žádný horory, ale už hodně dlouho se mi nestalo, že bych ráno věděla, co se mi zdálo. Zdravím Janu a Dana!! Ifko, taky děkuji, hezky jsi to napsala.Sigrid, přeju ti co nejrychlejší uzdavení. Asi se člověk tím odvykáním vyčerpá nejen fyzicky, ale hlavně psychicky, což právě způsobí tu oslabenou imunitu. Tak buď co nejdřív fit!!!!!!!!!Stáňo, to je také krásná pozitivní zprávička....to se moc hezky čte, gratuluji a držím pěsti!!!!

sigrid

Dnes bylo zas nějak hůř tak jsem proležela celý den ale teď aspoň nakukuju. SONI MONO to už vydržíte bude Vám líto zase začít a to Vás podrží až přijdou chutě. Ksakru na týhle klábosnici nefungujou čárky tak to bude bez interpunkce. DANO DULINO nebojte ono to přijde. Až budete mít pocit že se ten den blíží prostě si kupte krabku a klidně ji dokuřte třeba během pěti dnů no a ldalší už si nekupujte. To mi poradila Míla a zabralo to v době kdy všechno ostatní selhávalo. MÍLO holka zlatá zdravím Tě. A Vás všechny ostatní taky. Dobrou noc.

Stáňa

Ahojky všem, díky Míle a Vašemu fóru jsme se s manželem rozhodli, že to také zkusíme. Já jsem kouřila cca 15 cigaret denně, manžel až 40 (asi tak 30 let). Zakoupili jsme Champix a od 1. ledna ho začali baštit. Na mě působil úžasně, nejen že mi přestalo během týdne chutnat kouření a od osmého dne jsem přestala kouřit, nějak jsem se ani nestačila všimnout, jak k tomu došlo, ale mě nechutnalo ani jídlo :o)). Takže jsem nekouřila a ještě hubla. Po 14 dnech jsem usoudila, že Champix už nepotřebuji a vysadila ho. Nekouřím, ale musím se krotit v jídle. Přibrala jsem dvě kilča, ale už se to zastavilo. Mám ze sebe velkou radost, ale ještě větší mám z manžela, protože sice ještě kouří, ale tak cca 7 cigaret denně a tak nějak ubírá a ubírá, tak doufám, že najednou zjistí, že je na nule. Všem Vám moc držím palečky, Mílu zdravím a mrzí mě, že nemám víc času, abych si s Vámi povídala a probírala vše kolem kouření a nekouření. Ale musím konstatovat: CHAMPIX funguje :o))

IFKA

Vítám vás mezi námi. Jsem ráda že jste rozšířili naši nekuřáckou rodinu o dva členy, navíc manžele. Moc nás tu není v páru. Stáni jsi dobrá že odoláváš i po tak brzkém vysazení champixu, a že tvůj muž ještě kouří z toho si nic nedělej-i na něho jednou dojde! Je pašák že to stáhl na sedm denně ze 40. Takže oběma gratuluji a pište jak pokračujete.Všem hezkou neděli-ifka

Míla

v našem klubu Stáňo, mám radost, že ses ozvala a tvému muži bych jen vzkázala : dobrý, šikovnej, ale už by ses mohl rozhodnout, co vlastně chceš, koupit poslední krabičku cigaret, hodně si jí šetřit a pak prostě přestat :-)))Nemám strach, on to taky zvládne. A Abyste i vy ostatní věděli, o co jde, tak já přesvědčila svého otce, který kouřil 50 let !!!!, bral chmx. a už ukrajuje z pátého týdne jako nekuřák no a manžel Stáni v něm má vzor. Takhle je to zamotaný a já v tom celém mám prsty. Hezký nekuřácký den plný sluníčka přeju všem ( 1x za dva měsíce se mi povede rým :-))), tak pa pa )

Soňa

Zdravím vás všechny.Nevěřila jsem,že to přijde,ale nekouřím třetí den.Včera jsem byla nějaká rozklepaná,tak jsme šli na procházku do přírody a potom na papáníčko a pivečko do hospody.Tam se hulilo,ale já neee!!!A já se BAVILA A BYLO MI DOBŘE BEZ ŽVÁRA.Lidičky,vy,kteří už kouříte maloučko a bojíte se s cigárem nadobro zkoncovat,jděte do toho.Ten pocit osvobození převáží všechny počáteční nepříjemné pocity.Dnes je mi mnohem líp než včera a každým dnem to bude lepší.Jsem spokojená.Dnes vymyju a uklidím popelníky.A šlus.Tak hlavy vzhůru,ten boj nejde prohrát,věřte tomu.

Mona

mi zněla do uší,když jsem si četla vaše slova chvály.Fakt moc díky a vzkazuju všem,co nezačali,ať tu zkusí. Dneska,když jsem jela do města nakoupit,tak jsem měla cuky si v autě zapálit,to byl můj nejhorší zvyk kouřila jsem VŽDYCKY,když jsem řídila. Ale za prvé jsem dnes neměla u sebe cigára,ale to by nebyl ten největší problém si je koupit,ale nejvíc mi pomohlo,že jsem si vzpomněla na ten zápach z pusy a z vlasů,tak mi to šlo líp odolat. Je to teprve druhý den,ale je mi fain. Všem opravdu držím palce. Koukám Soňa je o den lepší,to už bohužel nedoženu... Pa

Luboš 45let

Asi po deseti neůspěšných pokusech přestat kouřit jsem se dozvěděl o CHAMPIXU,je to zázrak .Kouřil jsem 40denně. Po zahájení léčení se kouření samo snižovalo a 7den jsem nekouřil. Dnes je to již dva měsíce a pořád beru champix, chci dodržet 12týdení dobu léčení a s cigaretama se rozloučit natrvalo. Je pravda, u pivka ta chuť na cigárko je ,ale dá se vydržet.Všem ,Vám co se snaží jako já ,držím palce. Zatím ahoj a držte se.

Soňa

ale pro všechny odhodlané a rozhodnuté - rozhodnout se a jít spát s vědomím,že na ráno nemáš ani jednu cigaretu,to byl pro mně ten začátek a zkouška - a fakt to s Šampíkem nebyl horor.Moni,listovala jsem nazpátek fórem ve snaze se o tobě dozvědět něco víc,než to,že chceš přestat kouřit,ale nic.Máš řidičák,na ten si netroufám,protože i na kole mám problém se orientovat v křižovatce.Ale možná je to zase jen jedna z věcí,které si namlouvám a nevěřím si.Taky toto fórum je vůbec první,co jsem poctila svým písemným projevem.Mono,drž se,já se budu taky snažit.Je dobré si připomenout,že v tom nejsme samy.Dobrou noc všem.

dana

Ahojky lidicky.tak jsem dnes vzala patou tabletku,vcera uz dve.je mi trochu zvlastne,ale spatne mi zatim neni.Cigarety mi porad chutnaji,tak doufam ze prestanou.Jak jste na tom Duli,Dane a Jani?jsem trodhu nervozni z toho,ze za par dnu nebudu kourit.Lubosi to je nadhera!!!chci se zeptat jestli ti to prestalo chutnat samo,nebo jsi se musel drzet?

Dulina

Ahoj Dano,Já dnes 6.den na chmpx a taky hulim, ale je fakt, že mi to tolik nechutná. Jenže já určitě ztroskotám na tý svý "pevný" vůli. Včera jsem se nechala příšerně vytočit a vykouřila zas o 3 cíga víc než předevčírem:(((( Při dobré náladě kladné účinky chmpx fakt pociťuji, ale co dělat, když člověku tak nějak není do smíchu, to nevim.

evva

já věřim tomu ,že NEZTROZKOTÁŠ.Nejspíš mi teď nevěříš,ale to je jedno.Já ti radím,moc se tím netrap,je to zbytečný,hlavně teď na začátku.URČITĚ TO ZVLÁDNEŠ!!!!!!!!!!Stejně jako to zvládli jiní.Já jsem sem ze začátku ani nechodila,byla jsen tichý čtenář,tolik jsem se bála ,že to nezvládnu.Psát tu den po dni,týden po týdnu jak mi to nejde.Brala jsem champix 6týdnů!! než jsem mohla s klidným svědomím dokouřit krabičku a být klidná i když jsem věděla,že další nemám.Prostě jsem si další nešla koupit a je s podivem,že jsem byla v tu chvíly upně klidná.A taky musím říct,že mi ty cigára chutnali potvory pořád.Proto buď klidná a jak jsem psala,neboj URČITĚ to zvládneš,zvládnete.Já mám dneska třetí týden bez kouře a je mi fain.Neříkám,že chuť by nebyla,ale prostě je nemám u sebe a tím to hasne.Pro jistotu jsem v obchodech,kam jsem si je chodila kupovat,nahlásila že jsem toho nechala.To aby mi bylo trapně,kdybych si to chtěla náhodou rozmyslet :)Ještě mám před sebou dlooouhou cestu,ale ten začátek...ten začátek je super.Tak se držte .JO A VÁM CO TU JEN ČTETE A POŘÁD SE ROZMÝŠLÍTE jestli má cenu do toho jít,utratit "hrozný" peníz za léky,radím:JDĚTE DO TOHO a napište sem.Pomůže to nejen vám....

Dulina

Ahoj Ewo, hrozně moc ti děkuju !!!!!!!!!!!!!! Moc jsi mě povzbudila a zvedla náladu. A GRATULUJI TI k nekouření. Ještě si tvůj příspěvek budu pár hodin číst :) Pa Dulina

evva

Vím,ach ty chyby,omlouvám se,blbec jsem to poslala,než jsem si to po sobě stihla přečíst.Ještě,že sem nechodí moje dcera :))

Leňa

Ahoj,po delším čase jsem zde.Čtu Vás každej den,ale nějak se to tady ze dne na den obměnilo a já nestíhám...ztrácím přehled kdo je kdo!?!?Každopádně všichni jste(-me) úžasná parta nadšenců a odhodlanců,kteří vědí,co chtějí.A pokud to před vstupem na tohle fórum někdo nevěděl,za pár dní až týdnú ho eufórie,která tady vládne,tak nakazí,že už nemá pochyb a ví,že přestat kouřit chce a určitě to dokáže!A to "množení nováčků",je jenom důkazem výše napsaného.Vy,kdo čtete tyto řádky a ještě váháte,přečtěte si celý tohle fórum.Na mě osobně působilo tak,že jsem po krátkým čase toužila být jeho součástí a dělit se s Váma o všechno,co odvykání přináší....a to je má odpověď na otázku:co s "nasrelizmem?"-Číst,svěřit se,vypsat se z toho.Fakt to funguje!(Leňa,43 let,29let kouření-20-40cigaret/den,10tý týden na Chmpxu,8.týden nekouřím)

Mona

Leˇˇno jsi kabrˇˇnák,doprčic,já neumim psát háčky. 8 týdnů,to bych se taky chtěla chlubit. Já začínám 3.den,ale zatím jsem fakt v pohodě a je pravda,že mi tohle forum moc pomáhá.Soˇˇno věř si. Když zvládneš kouření,tak řidičák levou zadní. A toto je také první forum,co na něj píšu. Jinak Mona 45 let,25 let kouření 20 denně,někdy i podstatně víc 14 dní CH a 3 den nekouření.

Leňa

Mono,taky sem všm "mazákům" ze začátku hrozně moc záviděla...neboj,hrozně rychle to utíká.A jak už tady psala-nevím,jestli Míla nebo Jiřina nebo kdo,přímo úměrně,jak ubívá euforie a přibývaji dny,týdny a měsíce bez kouře,tak zjišťuješ,že se Tvoje nekouření čím dál víc přibližuje normálnímu stavu a že vzniká víc a víc situací,který by sis jako kuřák bez cigarety nedokázala představit a najednou Tě ani nenapadne,že si něco odpíráš.Nebojte,milí odvykači,vydržte a na všechny se dostane :))

Petr

Když už jste u toho představování, tak se přidám: Petr, 40 let, 23 let kouření cca 20 cigaret denně, občas i více, teď něco přes 6 měsíců bez cigára (přesněji 189 dní tj. asi tak 3800 cigaret), na chmpxu jsem byl 11 týdnů. Myslím, že pomoc už nepotřebuju ale tady se mi líbí, jak noví nekuřáci přibývají. Všem přeji pevnou vůli.

Leňa

... podobná myšlenka,že Ewi!?

sigrid

to už je to fakt osmý týden? Ani se mi tomu nechce věřit. Ještě, že mám Tebe, abys mi připomínala, jak jsme dobré :-D (Bože, za celý život jsem se nenachválila tolik, co teď). Já ještě pořád bojuju s tou mizernou angínou. V krku už mě tolik nebolí (antibiotika zabraly), ale pořád mám teploty a jako "děsná" aktivita mi stačí cesta: postel - koupelna - laptop - a zase zpátky postel. Taky je to možná spavá nemoc :-), protože v pohodě vydržím spát dvacet hodin denně. Nepracuju, nečtu a nepíšu sem, takže to už je skoro na smrt, neb Vy jste moje nová závislost. Tak se na to raděj připravte, že to první stonání bez cigára je fakt síla. Jinak tu vidím spoustu nováčků, kteří se vehementně snaží. Nebojte, bude to dobrý. Vydržíte, přestanete a nakonec uvidíte, že to nebylo tak děsné. Ze zpětného pohledu byl asi nejhorší, že ten pocit, že Chmapix je poslední šance a že to nedokážu. Tak se držte a já držím palce (i ve spaní).

Leňa

Nazdárek Sigi!Tak se už pomaloučku vracíš mezi živý?Vůbec Ti tu Angínu nezávidím...už,už sem měla pocit,že na mě taky něco leze...bylo to po tom mejdanu.Řikala sem si,že sem lapla nějakýho bacita v hospodě ze špatně umytejch sklínek-v sobotu sem měla zimnici,třeštila mě hlava..no nic moc.Nakonec se ukázalo,že zimnice je z nevyspání a hlava je od krční páteře,jak furt vysedávám u komplu :DD.,ale už mně fakt v hlavě šrotovalo,jak je to s těma bacilama,jestli je vážně splodiny z cigaret nepomáhaly zabíjet a jestli teď náhodou neumřu na banální virózu,místo rakoviny plic (zemřel na ni můj otec v 57 letech..)Ale vidím,že ty jsi pro mě opravdovej průkopník v životě bez čuzení a že i ta angína se dá v pohodě přežít...ať Ti je čím dál líp!PS:budu si muset naordinovat míň návštěv tady na tom fóru-myslím,že ty kilíčka,který na mě tak neodbytně lezou,nejsou z nekouření,ale z nedostatku pohybu!Jak to jen vymzslet,být tady a zároveň cvičit!?!?....

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Otužování zlepší dětem imunitu

Že jsou vaše děti zase nemocné? Předejděte dalším nemocem dobrou prevencí, kterou je otužování.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce