Dobré ránko, tak nejřív pro Stenláka Turecko- Můžete si dát vše s výjimkou vepřového(muslimové mají zakázáno).Kuřecím, jehněčí, skopové,ryba. Jídlo je vyvážené, krom masa i hora rýže a zeleniny. Přílohou je také chléb - ekmek (pozor na výslovnost ebmek je líbat ). Turci jej často přikusují ke všemu možnému. Připomíná spíše naši veku než chleba. Nejčastějším pokrmem je kebab, kousky masa nabodané na jehle, Má mnoho podob kuřecí, jehněčí, kořeněné i méně kořeněné. Další pokrmem je kofte. Mleté maso ve formě kuliček či placiček. Může být třeba zapečené se sýrem, nebo v ekmeku.“ Kofte je obecně více kořeněné než kebab.Ryba ve vinných listech či tureckou pizzu. Ta není vůbec podobná pizze italské.S vajíčkem, sýrem či s čímkoliv na co je chuť. Nakrájená pochoutka zapečená s tím, co jste si napřáli. Gözleme ( AJ Palačinka)placička plněná masem, kozím sýrem, špenátem či bramborami. Nu a všudypřítomné dortíky - ty jsou ipravdu sladké, přelité jakousi sladkou vodou..Jinak jsi tedy šikulka, že jsi dal mou obsáhlou galrku - klobouk dolu :) Já zatím neplánuju...každý rok plánuju a pak skončíme úplně někde jinde :) Je to jen hrubý nákres :) Jinka výlety na mašině tiše závidím...To mi není dopřáno maximálně na babetě, pokud se potkáme na srzíku, ukážu ti video z mé první jízdy :) Papíry bohužel nemám, už jsem se k tomu nedokopala a mrzí mě to :(
Přidat nový komentář