Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Tomáš M.

Ten nepříjemnej pocit od žaludku časem odezní, já to mám cca už jen 15 min po modré. Asi to beru radši před jídlem. Rychleji to zabere. Ale každý si to musí sám vychytat. Sny taky pomalu odcestujou. A na noc si klidně dávku sundej na tu polovinu, nebo si ber celej ještě dřív.

Jiří

Neprijemny pocit to byl jednu asi prvni dva tydny( prirovnal bych to k snedeni cesneku), tento tyden (14 bez koure) uz je to ale jiny pocit, na tu hodinu mi je asi tak, jako bych cely den byl zavreny v kufru auta a potom vysel na svetlo.

Stenlák

Ahoj Jiří ten stav mám taky ale vždy až +/- 3 h po snězení ch . Tj bojuj a tu 1/2 na noc klidně vyzkoušej .

Petra

Tak nějaké info o mé osobě - jsem ze ZČ - Karlocarský kraj - okr. Sokolov - město Kraslice - obec Stříbrná :-). Poslední dny je tu prostě nádherně! Neměli jsme tu pořádné léto, tak nám to příroda teď nahrazuje.. Jaaaaj, kéž by bylo takhle ještě minimálně měsíc. Tankuji tu energii ze sluníčka po hoodně velkých dávkách! Chtěla bych všem tady poděkovat za podporu a sama gratuluji všem, co úspěšně bojují! Sraz by byl skvělý - parádní příležitost poznat osobně nové lidi a získat nové přátele. Navrhněte termín, zkusím se přizpůsobit (hodně toho procestuji, tak snad se trefíte do volna). A jinak už cca týden nepolykám (Champík, samozřejmě ;-D). Zobnu si pouze, když očekávám něco hodně stresujícího - a, světe div se, jsem v pohodě. Prostě si už zapálit nechci a basta :-). Zdravím všechny a voňavým zítřkům zdar ;-)

Petra

Záchvat smíchu :-DDDD Ten překlep "Karlocarský" je opravdu trefný :-DDD

Konča

Však už si tam načerno staví celá selá a dáči, možná ten kraj zanedlouho přejmenujou. Je jich tam jako psů. Jako za báťušky cara:-((((Mirko, ty počty se srovnají. Já jednou taky měla těžký matematický výpadek - jsem nechápala. Vítám Jiřího a blahopřeji ke 2 týdnům. Fridu, obě jsme lvice a představ si, že já jsem taky polívková a taky nesnáším kopr. Skopové sním, ale nic moc. To je ale náhodička:-) Všem bojovníkům přeji krásný a hlavně nekuýřácký den a bez absťáků.

Friduča

Dobré ránko, tak nejřív pro Stenláka Turecko- Můžete si dát vše s výjimkou vepřového(muslimové mají zakázáno).Kuřecím, jehněčí, skopové,ryba. Jídlo je vyvážené, krom masa i hora rýže a zeleniny. Přílohou je také chléb - ekmek (pozor na výslovnost ebmek je líbat ). Turci jej často přikusují ke všemu možnému. Připomíná spíše naši veku než chleba. Nejčastějším pokrmem je kebab, kousky masa nabodané na jehle, Má mnoho podob kuřecí, jehněčí, kořeněné i méně kořeněné. Další pokrmem je kofte. Mleté maso ve formě kuliček či placiček. Může být třeba zapečené se sýrem, nebo v ekmeku.“ Kofte je obecně více kořeněné než kebab.Ryba ve vinných listech či tureckou pizzu. Ta není vůbec podobná pizze italské.S vajíčkem, sýrem či s čímkoliv na co je chuť. Nakrájená pochoutka zapečená s tím, co jste si napřáli. Gözleme ( AJ Palačinka)placička plněná masem, kozím sýrem, špenátem či bramborami. Nu a všudypřítomné dortíky - ty jsou ipravdu sladké, přelité jakousi sladkou vodou..Jinak jsi tedy šikulka, že jsi dal mou obsáhlou galrku - klobouk dolu :) Já zatím neplánuju...každý rok plánuju a pak skončíme úplně někde jinde :) Je to jen hrubý nákres :) Jinka výlety na mašině tiše závidím...To mi není dopřáno maximálně na babetě, pokud se potkáme na srzíku, ukážu ti video z mé první jízdy :) Papíry bohužel nemám, už jsem se k tomu nedokopala a mrzí mě to :(

Friduča

Tak a pokračuji, nechtěla jsem, abych přesáhla povolené znaky - ačkoliv mě napadá, že by bylo dobré počítadlo, které by nás tedy dál nepustilo a člověk by nepsal zbytečně... Podívám se zdaj sou tu někde technické připomínky.. :) Tak já mám nepříjemný pocit zásadně, když zobnu na lačno... stačí něco málo do žaludku a je to v pohodě...Petro, všichni jsme tě pochopili :) My byli v KV naposledy a odjeli jsme poměrně znechucený a to z prostého důvodu, jak píše Konča.. Bohužel,až na pár vyjímek Rusáky nemusím a lezou mi na nervy a o to víc tihle nabobové v KV a v Hurgádě :) Děs ! čímž netvrdím, že nedýchá ,,normální,, Rus...Mám zákaznici a žije tu desítky let a je to příjemná dáma...Jinak to rozhodnutí, prostě si nechci zapálit a basta je to zlomové ! Jsi šikulka jen tak dál !! Končo, no to je náhodička, že by to na to mělo vliv :) ??? No možný je všechno... Tak já mažu na obídek, asi jeden z pár posledních venku na zahrádce... Pak už se bude muset vybírat z kuřácké a nekuřácké restaurace :) : ) Ty mi zase dají :))))

Stenlák

Frídučo tak to je přesně ono o čem píšu kebab na 100 možností hromady zeleniny saláty a pekárny v každé vesnici kde pan pekař peče do noci různé pečivo .. Trhy se zeleninou všude a do noci . Tu stravu u mě je třeba chápat že ráno vlezu na motorku lámu km a moc nejím jen kafe cigára :)) ehhh tfuj velebnosti . A tankování nádrží . Večer najít tržnici pekaře a stánek s rychlým občerstvením nebo lacinější restaurant kde se člověk může posadit v hadrách moto ( špinavých pekelně ) a večer na benzínovým vařiči kafíčko coca cola zelenina to pečivo - Prostě Turci sou ideální národ na takový poježdění na motorce :) . PS a lidi taky zlý nejsou kolikrát zastaví zvláště v horách a daleko od lidí nabízí pomoc ptají se pohoda .. Jo motorkářský časy .Minulost . Koupil jsem si novou motorku v 2006 a najel na ní k dnešnímu dni 700 km za poslední roky . Třeba se na to ještě dám . S

Stenlák

Fridu.. za to dlouhý Í si sypu popel na hlavu S.

Konča

Počítadlo už tam je. Onehdy se mi stalo, že mě to nepustilo dál. Ale když ta diskuse byla nová, tak počítadlo neměla. Díky za exkurz do turecké kuchyně. Dost dobrý, ještě že jsem už po obědě:-) Měla jsem z pomalého hrnce slepičí polévku a slípku na paprice.

Ivča

Ahoj všichni. Koukám, další nováček Jiří. Super jak nás přibývá. A to už jseš taky vlastně nekuřák. 14 dní bez nikotinu, to už je něco. Gratuluju. A gratuluju i všem ostatním k dalšímu dni bez cigára. Mám dojem, že tady není stále nikdo z okolí Krkonoš. Jak je to možný??? Že bych měla s někým stejnou cestu na sraz, to asi nehrozí. Koukám, že nikdo žádný návrhy nedává, asi nezájem. Já jsem navrhla Bílé Poličany, zas bych to měla "doma" a to by bylo fajn. Tak pište nápady. Megane, kdy bude kolaudace:-)))

Stenlák

Ahojky Ivčo jo Krkonoše počkej tam žije ten Krakonoš co má tu fajku který na jaře stačí ždibec tabáku nebo jak to bylo :)

Stenlák

Přeji dobré poledne . Dneska jsem byl plavat a masáž co jsem se vrátil domů se jen potím . Doufám že to značí něco dobrého a ne jako poslední čas . Všecko je to hrozně dlouhý . No nekouřím samozřejmě a jak jinak nicméně je to pořád bezmedný . Jak by řekl kamarád málo medu málo docela hnus to jíst . Tak se lidičky držte já se snad dám do kopy do večera přemýšlím že lupnu 1/2 CH pro jistotu . @Končo já měl dneska rajskou + hovězí polévku .

Konča

Ivčo, taky mám ten pocit, že jsi tu pořád sama. Ale třeba už nás potají nějaký tvůj krajan/ka čte:-) Stenláku masáž by na záda měla konečně zabrat.

Stenlák

Končo snad a kéž by jako nikdy jsem neměl problém se zády a žaludkem . O všem . Do doby než jsem přestal hulit . Doufám že to je dočasný stav :) Protože nerad bych aby se tady říkalo na vesnici no představ si přestal kouřit a trefil ho blesk pohřeb bude v neděli :)) ... Noo srandičky ale dneska to u mě takové je .

Friduča

Stenláku a odkud jsi ? Já chodím na masáž každých 14 dní..k fakt dobré masérce = zdravotnice a ví co dělá, né takový ty ryhclokvašky...A je to fakt znát...před létem jsem navíc přestala cvičit takže to je taky na prd... až s tím seknu začnu zase i cvičit, ale budu muset chodit ráno, což je pro mě jako sovu dost problém...No já nevíím - někdy během řijna,a´t je ještě trochu hezky ??? Pokud to na vás není moc na rychlo...Jéé, já měla taky dneska rajskou a hovězí vývar :) To jsou náhodičky...

Mirka

Ahoj všichni, pořád žiju - se divím. Fridučo včera jsem s dovolením ošmírovala pár tvých fotek (omlouvám se, ale přiznávám se) a moc pěkné!!! Já mám ráda sluníčko (zimu jen na horách se svařákem, ve městě nee), tak mě zvedli náladu. Děkujuu :-) Dnes je mi krapet lépe. Vzpoměla jsem si jak jsem ujela svých prvních 12 km sama v autě po BRNĚ (neuměla jsem se ještě pořádně rozjíždět, a jako naschvál jsem chytla na semaforech červenou vlnu a pořádně jsem nevěděla kde jsem) celá vystresovaná jsem říkala příteli, že už chci mít za sebou alespoň 1000 km a on se smál a říkal, že až je budu mít za sebou tak se budu taky smát a jen vzpomínat na krušné začátky. Tak se těším, až za sebou budu mít alespoň prosím, prosím 1000 hodin (cca 41 dnů) a budu vzpomínat na tyto chvíle. Mějte se fajn a hezký svátek zítra a těm co musí do práce ať to rychle uteče!

Konča

I já se Mirko kochám fotkama od Fridučky. Jsou krásně nafocený a ještě s parádníma popiskama:-) Začátky jsou krušné vždycky, ale ty nekuřácké jsou fakt šílené. Vždyť my tady všichni bojujeme s drogou, kterou jsme do sebe dobrovolně rvali několi desetiletí. Ch. je náš velký pomocník. A když vydržíš, tak i té 1000 se dočkáš. Každý si tím prošel. Kdyby šel vrátit ten den, kdy jsme si zapálili poprvé. V příštím životě já určitě kouřit nebudu!!!

Mirka

Končo dík za podporu, všem děkuji! Já taky v píštím životě kouřit nebudu a doufám, že už ani v tomto. Nekouřím teprve čtvrtý den a přišlo by mi to hrozně líto kdybych si zapálila, že jsem "trpěla" pro nic za nic. Zbylo mi 19 cigaret, to kdybych věděla tak už tu krabičku nekupuju :-) Dám ji bratrovi zároveň s příbalovým letákem od Champixu, pořád sní že přestane....A jestli budu mít někdy děti, tak jim to v pubertě všechno povykládám a budu je strašit :-) Mě nikdo nestrašil, jen ve škole jsme to tak zhruba shrnuli...cigarety, alkohol, drogy, AIDS. Omlouvám se, že sem furt píšu, ale pomáhá mi to. Čtu si celou diskuzi od začátku, jsem na straně 35, takže mám před sebou ještě 300 stran. Je to pro mě velmi motivující(jako ta diskuze, ne že mám před sebou 300 stran). Tak pa.

Konča

Mirko moje mamka byla velmi silná kuřačka a otec zapříháslý nekuřák. Oba dva mě strašili, že je to hnusný ZLOZVYK, kterého je zatěžko se vzdát. Ne že je to droga a ty jsi feťák. Mamča doma kouřila a mě ty její cigarety smrděly. V 15 letech jsem odešla na internát a za půl roku jsem měla cígo v hubě a už ho z té huby nevyndala dalších skoro 37 let. Za chvíli máš první týden, tak vydrž. Ty to taky zvládneš neboj. Koukám, že půjdu za chvíli domů. Takže přeji pěkný večer a zítřejší svátek.

Sylva

pořád jsem tady, čtu vás, pokud se bude připravovat sraz, tak jsem z Chomutova (když bude někdo poblíž) můžeme se domluvit na společné jízdě. Jinak do rána snad budu babička, tak se těším!! hezký svátek všem co nebudou pracovat, já budu slavit☺☺☺(nekuřácky jak jinak, ale o to víc bude alkoholu)

Megan

Ahojky všici. Vy jste se teda rozepsali. Nestačím ani číst. Tak co Sylvo, už jsi babička? Blahopřeji Jo Fridučo, na srazíkách bejvá bžunda. Ho'ďtě termín a já se přizpůsobím

Sylva

Je to Filípek, váží 3,120 kg a měří 49 cm. Je to pinďa, no jo rodiče jsou taky pinďové, ale hlavně, že je už mezi námi. tak papa nekuřácky (jdu si dát půlku CH)

Ivča

Tak babi Sylvo, velká gratulace k vnoučkovi, hlavně ať jste zdraví. Tomu mému byly už v září 4 roky. Strašně to utíká. Tak si to užívej a hlavně si z radosti nezapaluj!!! Dej si panáka nebo několik. Ale to určitě zapijete dostatečně. Mějte se všichni v dnešním volném slunečném dni krásně.

Konča

Jé, tak moc gratuluji a přeji pevné zdraví. To chce pořádně zapít babičko:-) Piňakoláda poteče proudem co? Až budeš mít fotky, tak se hlásím. Tady u nás bylo ráno po dešti, ale už taky svítí sluníčko.

Stenlák

Sylvo tak to je super . Vyroste neboj :) Ani se nenaděješ a už bude malej loudit sladkosti a budete vejletovat :) . Dolní Bečva slunečno pohoda . Tak si to lidičky užijte tj volno .

Mirka

Sylvo moc gratuluju k Filípkovi! :-) Mám malé info, třeba to někoho bude zajímat :-) Příští úterý dávají na Čt 2 český dokument - Ze závislosti do nezávislosti na téma Kouřová clona. Budu se určo dívat, mám s tím hodně společného :-) Tak papa jdu žehlit a uklízet, páč nekouřím tak ať se pořádně zabavím.

Sylva

Všem mooooc děkuju za gratulace. Bohužel jsem ho ještě neviděla, můj syn je ještě pořád pod parou (do telefonu mi omylem řekl "miláčku" ☺☺☺a to slíbil dát fotky na facebok), bydlí v jiném městě. No, snad se dočkám. Oslava taky bude asi až o víkend. Jinak samozřejmě nekouřím (jak jinak, že jo☺), ale jsem jako nafouklý balón, budu muset najet na dietu, už opravdu. Mějte se moc krásně, všici.

Vlasta

Ahoj všechny moc zdravim,také grutuluji k narození vnoučka.Končo prosím máš ještě ten champ?Těch 14 měla bych zájem,já ho budu muset zobat asi hodně dlouho.Teď nedávno cca 3 dny se mi stala katastrofa.Parta z práce na pivku a hodně jsme paňákovali a já no hrůza,ještě teď mám z toho depresi samozřejmě cígo v hubě :((Ale jen ten večer i když je pravda,že druhý den jsem chtěla hrozně kouřit,ale nekouřim.A to už mám za 2 dny 3 měsíce co nekouřim musím si dávat bacha na alkohol,zhřešila jsem mě je tak hrozně.Končí jestli ho máš a prodáš,tak mi písni cenu.Děkuji moooc.

Konča

Tohle Vlasti znám, to mě dostalo mockrát. Písni prosím mailovku a určo se domluvíme. Mirko tak mě by to též zajímalo, ale nevím zda tuto informaci udržím v hlavě celý týden, jestli můžu požádat, tak připomeň den předem.

LUBAN

Tak je to tady!!! Dnes na Václava 2 ROKY co nekouřím!!!Všechny Vás zde moc zdravím.Koukám,že je zde plno nováčků.Držím všem palce a jsem Vám příkladem že to jde!!!!Sylvě gratulace k vnoučkovi.Vnučka Karolínka byla dnes na návštěvě,a prý očekává bratříčka!! Paráda!!!!No a všichni ostatní co se známe,krásné dny a nehulte!!!!!!!!!! Čus

Ivča

Lubane, mooooc gratuluju a posílám hubana. Jsem ti v patách, snad vydržím. Dnes ráno jsem koukala do programu, ten pořad je v úterý strašně pozdě, to mě asi nehrozí. Většinou touto dobou už nevím o světě. Škoda, taky bych to ráda viděla. Vlasto bacha na to, abys nespadla spátky. Taky mám doma nějaký champix, ale myslím, že už bude prošlý. Co jsem přestala zobat po 5 měsících, tak už jsem ho od té doby naštěstí nepotřebovala. Všem krááásný den. Já už od půl 7 makám, v 7 už jsem byla na OSSZ a teď snídám, abych udržela kila:-)))

Konča

I já se přidávám s véééélkou gratulačkou a fanfárou ♫♫♫♫♪♪♫ Jsi boréééc. Už vidím tu oslavu u vás před domem v altánu:-) Já ti sice na paty nešlapu jako Ivča, ale taky se držím voňavě už 15 měsíců. Do práce se mi dnes ani trošku nechtělo a zítra to bude to samé:-(

Mirka

Končo, Ivčo na ten dokument se dá podívat na netu až ho odvysílají. Na stránkách Čt. Kdyžtak sem dám ve středu odkaz když budete chtít. Je to hrozně pozdě, taky bych nevydržela do 23 hod čekat. Moc gratuluju Lubane a ZÁVIDÍM! Tak pa.

Friduča

Ahojky, Miruš tak já jsem si dala 4.10. do poznámek a snad se na to podívám... Ráda bych... Vlasti, to já znám.. když jsem se rozkouřila, tak jsem pak normálně nehulila, ale pokaždé, když jsem sen apila... tak to začínalo..pak u obídka a pak furt... Takže opatrně.. Nesklouzni do toho..Nestojí to za to...Lubánku náš já ti taky moc, moc blahopřeju - jsi prostě frajer !! Jak já ti tiše závidím ty dva roky... Vesele jsem ti ( Vám ) mohla běžet po boku, některé i předběhnout.. Ale dky mé blbosti kulhám hodně pozadu..JInak se holky kochejte, jsem ráda, když se fotečky líbí.. .Teď jsem napsala nějakej článek do našeho internetového magazínu, dám Vám odkaz..Vyjde to 10.10....

Vlasta

No musím si dávat pozor,ale já stále beru champ já ho v té opilosti překouřila,protože teď už si zase na cígo nevzpomenu.Takže bojuju dále a holt už žádný alkohol.Končo [email protected]ím se mějte a držte se.

Konča

Vlasti, poslala jsem něco na zkoušku spojení:-)

irena

já vůbec nestíhám ,chodí tolik lidí a jsem tu sama. Konečně se mi podařilo dostat na Orbion , já ty fotky už jednou viděla a teď ne a ne vlízt dvnitř..Tak jsem z nich Friduč pěkně natěšená. No uvidíme jak se dovča vyvede. Mirko ty depky asi k tomu nekouření patří ,nikotín pomáhá vytvářet hormon štěstí a tak bude chvilku trvat než se to v té hlavě srovná Někdo to tak neprožívá ale já je taky měla.,někdy ještě mám. Lubane tobě posílám velikou gratulačku ,seš samozřejmě borec. A babičce Sylvě blahopřání k vnoučkovi. Jani ,pokračuj v nekouření dál , časem si zvykneš kochat se i bez cigára.Stenláku , ta seš teda zcestovaný, to jsi jezdil sám nebo s někým..Na posledním srazu se mluvilo o příštím někde kolem Pardubic ,kdo si na to vzpomíná ať připomene , mně se to nějak vykouřilo z hlavy.

Konča

Já si bohužel nevzpomínám:-( ale já seděla na opaným konci stolu než ty nebo v záchvatu smíchu jsem to přeslechla. Irčo a kdy máte odjezd?

Mirka

Šampik funguje !!! :-) Před chvilkou jsem se tak moc vztekla (ale pěkně vnitřně) a samozřejmě mě napadlo cigáro. Tak nějak divně. Jen mě to proběhlo hlavou a vůbec ne že bych chodila do kolečka a rozdýchávala to. Super! :-) A musím si postěžovat proč jsem se rozčílila. Čekám na balíček a vždy když mě mělo něco z pošty přijít, tak to přišlo odpoledne když jsem byla v práci. Tak jsem se rozhodla, že to udělám fikaně a objednám si balíček do práce. On přišel ráno v 8 když jsem byla ještě doma!!! Takže jsem si nepomohla a opět musím na poštu. Mám to já ale pech :-)

Konča

No to je ale bordel. Hlavně, že Mirko nekouříš:-)

Miš

Ahoj Odvykači, předem moc děkuji za jakoukoli diskuzi. Chci se do toho také pustit....a přiznám se, že mám strach. Kouřím téměř 30 let tak krabičku denně a fakt si život bez cigaret nedokáži představit. Obávám se,že bez léků bych to nezvládla, tak prosím o vaše komentáře. Slyšela jsem o vedlejších účincích Champixu- velké deprese, aj. , dále si neumím představit, že po léku skutečně nebudu mít chuť si zapálit a co sociální návyk- situace , ranní rituál, atd? Dík za reakci.

Mirka
1x

Ahoj Miš, moc ti gratuluju k rozhodnutí ! Určitě se toho neboj, já začínala brát Champix 15.9. a zítra ze mě bude sedmerák ( 7 dní bez cigarety) Při braní Champixu mít chuť na cigaretu budeš, ale každým dnem menší a menší. Já kouřilla cca 15 cigaret denně, pak pár dní 10cigaret a pak najednou z 10 jsem ze dne na den vykouřila jen 3 (dvě z toho jen ze zvyku) a další den jsem si nedala už vůbec. Vedlejší účinky můžeš mít, ale taky nemusíš. Já měla jen veselé sny a špatně mi nebylo vůbec. První tři dny nekouření jsem měla depku, ale vykecala jsem se tady z toho a usoudili jsme , že to je absťák. Jenže absťák u Champixu v žádném případě není tak velký, že bys tloukla hlavou o zeď, je to jen vzpomínka a takové blbé pocity, které trvají jen chvilku. Za sebe opravdu doporučuju! Běž do toho! :-) A choď sem na diskuzi, jsou tu úžasní lidi, kteří odvykají už delší dobu a dokáží ti poradit a podpořit! Držím palce! :-)

Konča
1x

Ahoj Miško, vítám tě mezi námi. Champix na každého funguje jinak. Někdo má depky malé, něko větší a někdo žádné. Cigáro ztratí svou chuť a bude se ti zdát, že kouříš nějaké hnusné seno či co. Ani já jsem si nedokázala představit život bez cíga. Dá se to zvládnout, ale člověk musí chtít. Takže skoč si pro recept k jakémukoli doktorovi a začni zobat. My ti tady budeme rádi nápomovni:-)

Miš

Děkuju moc, jdu do toho 3.11, kdy jsem objednána do centra proti odvykání... už se psychickypřipravuji nyní. Jsem moc ráda, že jsem našla tuto diskuzi(nemohla jsem nic najít) a myslím, že až "to" spustím, tak se pro mne stane náhradní "drogou"-znám se. Tak zatím dík a už se začínám i těšit.

Mirka

Miško a nechceš to zkusit dřív než v listopadu? Třeba už nebudeš kouřit a nebudeš muset docházet do centra. Klidně bud na diskuzi nonstop a piš co se ti honí hlavou, opravdu ti to pomůže. Lepší diskutovati nežli huliti :-)

Ivča

Noo primo, další dušička. Miš, to je nejlepší rozhodnutí!!! A dá se to z vládnout tady s těma lidičkama i bez centra. Ale to tě nechci ovlivňovat. Jenom, že jsi mohla skočit k obvoďákovi pro recept a začít hned. Hlavně si to nerozmysli. Pardubicko by vůbec nebylo špatný na srazí, to taky nemám daleko, ale taky nevím, že se tam někdo zmínil o tomto místě. Mirko, máš pravdu, můžu se podívat na netu, to mě nedošlo. Tak všem krásný zbytek dne. Máme asi léto místo července nebo co.

Konča

Mám dotaz. Cigarety opět zdražily???? Tolik nových dušiček za tak krátkou dobu tu snad ještě nebylo:-) Z čeho ten Kalous ušatý bude sestavovat rozpočet??? :-DDD když se na kouření všichni vykašlou. Jo a šíleně dlouho se nám neozval LÁDÍK. LÁDÍKU ČTEŠ SI???? JSI TADY???

Ládík

Konči, jasně, čtu , pořád.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

77%
23%
Zatím hlasovalo 168 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Otužování zlepší dětem imunitu

Že jsou vaše děti zase nemocné? Předejděte dalším nemocem dobrou prevencí, kterou je otužování.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce