Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Stenlák

Ahoj Mirko Super že už válčíš nevím jistě psala jsi kolik si kouřila za den a jak dlouho ? Ten champix ber klidně jen 3 tablety půlky a později 2 já to tak beru a není to nebezpečný zkusit tj. jako že když si nevezmeš jednu půlku tak začneš kouřit . Spíš když ubereš poznáš to že je člověk podrážděnější a chutě na cigaretu větší . stačí si vzít CH a přejde to . Hodně lidí to tady mixuje a mixovalo . Já ty sny nepříjemné měl taky ale už to přešlo skoro po měsíci byl více či méně klid . Tak se drž . Ty jsi měla sen že si nahá v autě . a já že jsem jel pracovně na měsíc vyměnit těsnění na vzduchotechnice vesmírné základny a protože jsem to neudělal dobře tak jsme se tam všichni udusily a kdybys věděla jak na mě ty lidi křičely že se kvůli mě udusí brrrr . Jen pro mou obranu dával jsem tam nekvalitní těsnění made in China . :o)

Konča

Ano vadilo mi to obojí. Neřeknu ti co víc, jestli přítomnost cigaret nebo to, že on si hulí a já ne. Při každém začátku to bylo šílené. Já mu záviděla, že kouří, i když jsem si to nepřipouštěla, bylo to v mém podvědomí. Pokud kouřil v bytě, tak jsem nevydržela ani jeden den bez cíga. Museli jsme udělat dohodu. Vymaloval se byt a kouřit chodil ven před barák bo nemáme balkon. Ovšem i tak byly momenty, kdy jsem mu záviděla a kolikrát i vyškemrala cígo. Cíga přede mnou musel schovávat. Ovšem v 3+1 těch skrýší moc není. To se opakovalo den co den. Večer než šel spát musel cíga schovat tak, abych je ráno nemohla najít. Nejhorší chutě jsem mívala hned po probuzení. Když jsem cígo nemohla najít, a slintala jsem, tak jsem ho šla vzbudit, že ho žádám o jednu kusovku. Kolikrát je tahal z pod polštáře - proto jsem je nemohla najít. Když se k odvykání přidá nemoc, stres a jakákoli nepohoda okamžitě jsou chutě několikahodinové. Vlastně jsou pouhé okamžiky kdy na cígo nemyslíš.

Konča

Ovšem čím déle jsi bez nikotinu, tím je lépe. Už to mohu říkat z vlastní zkušenosti. Fyzická závislost na cígu není tak hrozná jako ta psychická. Fyzická odezní brzo a ta psychická potřebuje čas - opravdu ten rok to chce. A zase, s každým měsícem se to lepší. Těm, kterým cígo začně smrdět jsou na tom asi lépe než lidi, kterým cígo pořád voní. Já patřím k těm prvním. Kuřáci i dým z cigaret mi neskutečně páchne.

Sylva

to je sranda tady s vámi, když čtu ty vaše sny☺☺☺a víte, že si uvědomuju, že jich mám poslední měsíc taky nějak moc, ale odpoledne už nevím o čem to bylo.Mirko, to co ti píše Stenlák, tak to je i u mě. Nemůžu už od začátku celé 2CH, půlím a beru pouze 3 půlky. Teď jsem vyzkoušela i jenom 2 půlky (den nekouření:45),je to jak kdy, když cítím hodně velkou chuť, další půlku přidám. Bude to u každého trochu jinak. Kouřila jsem 36 let krabičku denně. Musíš vyzkoušet, co vydržíš. Všechny pozdravuju, Stenláku, jsi fakt dobrej - držíš se! Přeji hodně pěkný víkend a odpočívejte. Jo, ještě Stenláku - buď hodný na tu vaší vedoucí pošty (vím co jejich práce obnáší), taky to nemají jednoduchý.

Konča

Sylvo blahopřeji k 45. Držíš se výborně:-)

Mirka

Děkuji všem za rady, jste hodní. Včera jsem si vyzkoušela plnou dávku a zjistila jsem, že to není nic pro mě tak to o tu půlku uberu. Je to sranda ty sny, čtu si diskuzi od listopadu 2007 a taky se nasměju co tam kdo popisuje :-) Mám ještě co číst do roku 2011...na víkend si sebou beru Dekameron, protože budeme v divočině tak ať to nějak bez špinky zvládnu a zabavím se. Držím vám všem pěsti!

Sylva

Ahojky Končo 'Ivano", díky za podporu. papa Mirko, užíj si to.

Megan

Končo, se srazíkem to není špatný nápad. Zkus něco vymyslet a písni. Rád bych zase všechny viděl:-) Fridučo, tak doufám, že to zase nazabalíš holka bláznivá:-) Posílám hubana:-) Mějte se všici krásně a nehulte PS, kde je Ládík a Luban?

Marcela

Ahojky.Zdravim vsechny ,,odvykace,,:-).chempix jsem si poridila asi pul roku dopredu,nez jsem si konecne byla schopna rict DOST.jsou to asi 3mesice,kdy jsem mela posledni cigarko.v navodu pisou plno rad,ale ja nebyla schopna uplne prestat dobrych mesic a pul.doktor mi predepsal 3baleni,ale ja si musela nechat napsat jeste jedno navic.ten mesic a pul jsem sice kourila asi tak 5-6,ale chut byla priserna.i ten cas,co jsem si vybrala nebyl nejlepsi.na psychiku narocny i s cigaretama:-).to posledni baleni jsem ale nedobrala.hodne me z toho bolel zaludek,doktor mi sice predepsal leky i na zaludek,ale moc nezabiraly.kamaradka mi poradila elektronickou cigaretu.tak jsem si jednu opatrila,ale jen cistou,bez nikotinu.jen pro ten pocit neco zmoulat v ruce.a docela to pomohlo,hlavne v aute.nekdo rika,ze jsou dobre,ale mne ta chut nijak zvlast dobra neprisla.tak jsem casem prestala i s ni.musim rict,ze chut na cigo mam obcas i ted.myslim tu fyzickou.kour mi nekdy smrdi,nekdy voni.a to jsem kourila ,,jen,,7let a zacla ja,blazen,az na stary kolena.ale rovnou s krabickou denne.tak snad to bude casem jen a jen lepsi.preju vsem moc a moc zdaru a zdravi.

Stenlák

Dobré ráno všem přeji . Ahojky Marcelo tak to je super že už 3 měsíce válčíš .

Petra

Ahoj a dobrý večer, poctivě hlásím 38 dní a manžel 35. Je to zajímavé - sama působím jako jakýsi "popud". Lidi kolem mě si začínají všímat, že již nekouřím a houfně navštěvují své lékaře (zatím 4 lidé, po dnešku další dva přibudou). Jediné, co mi mrzí je fakt, že se najdou lidé, kteří - jako kdyby záviděli - se snaží naše úsilí bojkotovat. Už mi lezou krkem otázky typu "A vázně si nedáš šluka?" mávajíce přitom cígem pod mým frňákem :-/.. Opravdu, tohle zamrzí :-/

Ivča

Dobré ranko. Petro gratulace tobě i manželovi, jste fakt dobrý a na ty pitomce, co ti mávaj cigárem před nosem se vykašli Jsou to slaboši, co na to, přestat, nemaj a jenom záviděj, žes to dokázala. Můžeš se jim jenom vysmát. Je zajmavý, že já jsem nikoho nezlákala, jenom jednu známou a ta ch nemohla kvůli žaludku brát, tak to hned vzdala. Když jsem nekouřila prní týden, tak řada známých chtěla vědět co to beru a že si hned zajdou k doktorovi pro recept, nešel nikdo z nich. Je to jejich věc, nikoho nepřesvědčuju. Zdravím všechny ostatní a přeju krásný nekuřácký týden.

Konča

Ahojík. Vítám Marcelu a posílám gratulaci ke 3 měsícům. Další gratulaci posílám Petře s manželem. Nekuřácká rodinka se nám pěkně rozrůstá a to je dobře. Fridu, tak jak? Ještě bafčíš? Stenláku už jsi zdráv? Včera jsem nestihla podat hlášení: manžel dnes 101 a já 451. KAKAMILO CO JE S TEBOU???? SPÁROŠ CHCE ZAČÍT A TY DĚLÁŠ MRTVÉHO BROUKA? SRPEN JE FUČ A ZÁŘÍ POMALU TAKY. PLESOVÁ SEZÓNA JEŠTĚ NENÍ, TAK KDE JE PROBLÉM????

Stenlák

Ahoj . Končo zdá se že jo . Zaspal jsem na Bazén což mě je líto . Nicméně mě nepustily ty záda tak že jsem nespal v noci moc a proto jsem zaspal klasika u lidí co nemají budík . Petro zajímavé já jsem kouřil skoro stále to značí pořád když jsem byl u někoho tak nebylo 5 minut abych nešel a kupodivu nikdo si nevšiml že nekouřím :) snad jedna paní co jsem se sní bavil že bych rád . Jsem naprosto přesvědčen že i kdyby všimly a přišla řeč na CH . v žádném případě nepoběží známí plnit ordinace lékařům :) asi žiji v jiném kraji a okruhu lidí v kterém se pohybuji není ten typ co se chytí za nos podívejte se :)) . Nicméně jinak u mě dobré musím něco sníst kvůli CH ještě jsem dneska neměl a upřímně nemohu se dočkat až to nebudu jíst !

Stenlák

Ještě doplním dneska 45 nevykouřených cigaret cca 1800 no a to je zajímavý protože těch 45 dnů mě nepřijde zvláštní je to nic . Ale 1800 cigaret heh. když si představím ten čas potřebný k vykouření tolika kusů . Pár dnů od té chřipky mám nepříjemný pocity krs dehet v těle . Neumím si lhát že po x letech mám plíce jako v pohodě :))) no a teď pořád mám blbý pocit jak ten dehet a jedy plavají ve mě brrrr opravdu nepříjemný . Přestala mě bolet levá ruka a kolem hrudního koše . Jídlo mě nechutná žádný je to horší nežli s cigaretkou . U mě to bude CHampixem myslím si to . Je skvělý bez něj ani ťuk ! v mém případě ale .. Každopádně mě dává co proto žaludek mám jak po občanských nepokojích -- proto ho už nechci moc brát ale samozřejmě budu musím . Kouřeníčko není v plánu

Mirka

Ahoj, všem moc gratuluju k nekouření a že se držíte! Jste největší šikulky!!! .-) Abstinuju už 62 hodin a jde to dobře. Jen jsem včera měle záchvat pláče (ale úplně hysterický - ještěže mě nikdo neviděl) a nespím...dnes cca 4 hodinky. Asi se zítra večer zfetuju 4 půlkou at se pořádně vyspím, když je ve středu svátek a nemusím ráno vstávat. Přeji klidný pracovní týden bez nervů, stresů a cigaret !

Konča

Mirko a Stenláku blahopřeji. Jste šikulíni. Taky bych okamžitě brala nechutenství k jídlu. Ovšem to u mne nehrozí:-( Žaludek se mi každé 2 až 3 hodiny ohlásí hlady sám:-( Zajímavé je, že jak se potvora ohlásí, tak se převážně na mžik ohlásí i mozek, že by si jako zapálil - tohle nechápu. Hlavně že nekouříme.

Sylva

Ahojky, držím se dobře, dneska 50.Nemám žádné problémy, možná jen tu "žravou", ale snažím se cvičit. Bohužel kila jsou jak nalepený. Beru pořád 2x půl CH. Jen se nějak bojím toho, kdy mám vysadit a co to se mnou udělá, kouřit už prostě nechci. Končo, jestli bude nějaký nekuřácký sraz - dej vědět, pokud to nebude hodně moc daleko, ráda bych se s vámi potkala. Mějte krásný den a že venku opravdu dnes krásně je.

Stenlák

Ahojky a GRATULACE a přeji ti že se držíš na pohodu . Máme krásný podzim . Opravdu luxusní počasí . Vidíš ty jsi s tím sekla 8.8 a já 13.8 takže o 5 dní někde jsem já asi počítal dříve špatně :) Každopádně přeji ti jen to nejlepší ! Stenli.

Stenlák

Ahojky mě se ta váha srovnává jenže mě nechutná . Raději bych kynul a měl alespoň něco co by mě udělalo radost . A jídlo potěšit umí když je dobrý . Prášky taky nemůžu chlastat mě nechutná . Tak opravdu nevím čím si začnu dělat radost .

Petra

Co takhle sexík? :-)

Ivča

Všechny moc chválím, Mirku, Stenláka, Sylvu no a Konču s manželem. Krásný kulatý čísla!!!(byly včera) Moc gratuluju. Končo, manžel taky tloustne nebo je i v tomhle za hvězdu a nepřibral? Já měla takovou radost, že mám 3 kg dole a už zase je kilčo zpět. Pomooooc!!! Tak jsem si teď na tu depresi z té mé figury koupila v cukrárně dortík ke kafi.

Konča

Sylvo tobě též posílám gratulačku. První padesátka je tu a jak rychle to uteklo že? Sraz se domlouvá tady na diskusi. Loňský i předloňský podzim byl ve viném sklípku ve Chvalovicích u Znojma - příjezd v sobotu odpoledne, odjezd v neděli po vystřízlivění. Cena pokud si dobře vzpomínám 500 Kč na osobu.. V ceně je exkurze do sklípku a ochutnávka, povídání o víně s panem majitelem, bohaté občerstvení od paní domácí, nocleh ve vlastním spacáku nad sklípkem a neomezená konzumace vína - převážně bílého, bohatá snídaně od paní domácí. Možnost nákupu vín z jejich vlastní produkce. Za slušný peníz hodně muziky:-) Ale můžeme se dohodnout na setkání úplně někde jinde. Vše záleží na zdejší domluvě:-)

Konča

Ivčo díky. Taky musel přibrat. Pupek mu stále roste, ale nevím kolik - to tají.

irena

zdarec ...všichni se snažíte úplně nádherně a krásně vám to utíká. Jen tak pěkně pokračujte. Já už nemám odvahu vás oslovovat jmenovitě ,abych na někoho nezapoměla. Friduč mail mi nepřišel , že prý máme v práci nějkou cenzuru na obsáhlé složky , když tak mi prosím tě napiš jak tě najdu v Orbionu, co si zadat_

Jana

Ahoj všichni, hlásím návrat z Kréty. Nádhera, uvažovala jsem, že tam zůstanu a budu sbírat klidně olivy:))) Ohledně cigaret - nevím jestli bohužel, ale přes den jsem na ně ani nepomyslela, i když přítel kouří, tak jsem chuť neměla, ale večer na terase u Mythosu jsem si jedno dávala....tak nevím, jestli jsem úplně v prdeli nebo je to ok a teď zas nebude ani jedna a jedeme dál. Nedávala jsem si ji proto, že bych měla absťák, ale prostě to moře, pivo, výhled z terasy. No tak snad nejsem ztracený případ. Jinak jím jeden CH denně a chuť už nemívám. Akorát v hospodě mě to napadne, asi je to prostě zvyk nebo rituál.

Ivča

Jano, hlavně že ses nerozhulila jako naše Fridu vždycky na dovolený. Koukám, že je jediný štěstí, že jsem nebyla za ty 2 roky nikde u moře. Možná bych dopadla stejně nebo spíš hůř. Jak bych si dala jednu, tak už jedu. Tak Irenko bacha na večery u moře na terase při zapadajícím slunci:-))

Jana

No mi to nezačalo chutnat nebo tak něco, ani chybět. Spíše mi to přišlo jako takový fajn rituálek večer. Dnes jsem byla na kontrole a hodnoty furt jako nekuřák, tak jsem ráda, ale dostala jsem přísný zákaz dávat si i to jedno:)

Konča

Jani i já tě vítám zpět ze země dávné Mínojské civilizace. Cígo zanechej v labyrintu zapomnění. Co aquapark? Samaria? A kde všude jste ještě byli?

Friduča

Ahojky, Končo zatím jo.. dyť zobu pátý den ? - ty mě nějak honíš :) Ale ne moc a nechutná mi to.. Už druhý den si říkám, že bych si nemusela zapálit... většinu cigeret típu po třech, čtyřech práscích... Tak jen se rozhoupat... Megouši, já doufám taky :) Irčo, tím to být nemůže, neb tam byl jen odkaz.. ten nic není velký :) Asi máte nějakou velkou ochranu proti spamu... Nicméně dáš zadej si tohle a mělo by ti to rovnou vyjet : http://cestovatele.orbion.cz/frida/ , tam už pak jsou záložky fotoalba a jen koukáš :) Končo pokud bude srazík zase na Moravě, tak já svou účast nemůžu 100 %potvrdit... Mám toho strašně moc a je to pro mě hodně daleko :(

Friduča

Irčo, tak tohle ti fungovat nebude..Jinak - dej www.orbion.cz a v uživatelích si najdi Frida - pak na to klikni a jsi tam :)

Jana

Byli jsme v Samarii i v aquaparku, obojí se mi líbilo hodně. Samaria je teda pěkný záhul, zvlášť v tom hicu, měla jsem už sem tam mžitky před očima, ale stálo to za to. Měli jsme na 4 dny motorku půjčenou, tak jsme projezdili celý západ, našli si i nějaké zátoky, takže i naháči proběhli:)))

Konča

18 kilometrů je záhul. Já Samarii dopředu vzdala a našli jsme si vedlejší kratší soutěsku Agia. Irinu - byla též pěkná, akorát kozy kri-kri se v ní nepásly. Ze soutěsky jsme tuším vylezli v Soudě. Jó Kréta, taky bych se tam nejraději odstěhovala. Fridu, tak to je super zpráva, že ti to nechutná. A srazík se teprve musí tady domluvit. Kdo, kde a kdy. Však víš, že je to nejmíň na měsíční domlouvání. Nováčci, co vy na to, to se týká i vás????

Jana

Já jsem pak pár dní nemohla sejít schody, jak mě bolely lýtka, tak jsem chodila jak důchodce podél zábradlí:-D Na sraz bych jela.

Friduča

přidávám se - mě se Kréta taky moc lbila apropo na Orbíku mám spoustu fotek :) :) Projeli jsme docela velkou část a dali jsme i Knossos ? Nevím jestli píšu dobře... Nejvíc se mi líbili asi ty horské vesničky - jsou tam stále ty staré babičky celé v černém a dědové chodí v mudurech jako za starých dob.. :) Je to docela bžunda, ale taky se tam dodnes při konfliktech střílí :) :) Po sobě tedy :) :)

Stenlák

Fridučo dneska jsem pokoukal všecky tvé fotky a paráda ! Předtím jsem koukl jen na poslední přidanou . PS a která kuchyně ti nejvíc vyhovuje ? Mě bere turecká ! Turecko mám velmi rád projel jsem ho křížem krážem od jezera Van až domů .

Konča

Paráda . Jani odkud jsi? Máme tady Třebíč, Most, Olomouc, Prahu...další zatím dělají mrtvé brouky.

Jana

Končo, jsem z Frýdku-Místku.

Mirka

Končo já bych jela, pokud ovšem nebudu hulit. Za pár hodin to budou už 3 dny co jsem si nezapálila a já z toho vůbec nemám radost :-( Na cigáro chuť nemám ani trochu... je mi to tak nějak všechno jedno. Depka nebo skrytej absťák??? Řekla jsem si, že když vydržím do pátku tak si koupím parfém ať voním a už se mi nechce. To nejsem já !!! :-( 8+6 = 12 super...dělám v obchodě a mám hmotku, búúúúúú

Stenlák

Ahoj Mirko hele poper se s tím . V jednom tady vládne shoda bude to lepší a lepší ! Vydržela jsi tři což je základ a když jsi dala tři dáš i šest ! pak devět . Ještě že nedělám v obchodě a ani s lidma .

Tomáš M.

Čaute všichni. Mirko to bude dobrý, s CH je jiné přestávat, není to jako bez pomoci kde tě polévají pocity hrůzy a následně štěstí v prvních dnech. S CH když přestáváš, jakoby mozek stále kouřil chápeš? Pořád fakticky kouříš jen ne nikotin a ostatní humus ale vareniklin tartar, který ti spouští stejné chem. reakce jako nikotin. Proto ani nemáš radost. Ta, ale příjde a docela brzy! Tak si to nepokaž.

Tomáš M.

ČAFTE: Tak dneska jeden z lepších a volnějších dnů kdy mám i chuť se s Vámi opět podělit o mé skutečnosti a zkušenosti. CH dlabu 24 dní. Prvních 7 jsem čudil a nekouřím tudíž 17. den. Začínám se pomalu aklimatizovat a těšit se na maličkosti a vytlačovat tak těšení se ve volných chvílích na cigaretu. Dle předpokladu lépe spím, jsem na tom stále lépe. Lépe psychycky, fyzicky, vzhledově a určitě i aromaticky :-))). Protože mě neznáte můžu asi říct i to, že se mi trochu zvedlo sebevědomý. Možná, že jsem na sebe i trochu pyšný :-) Budu se snažit, to Vám a hlavně sobě můžu slýbit. Vás přítel Tom

Tomáš M.

A co se týče srazu, tak nevím, ale popřemýšlím. Problém doma by nebyl, spíš pracovně se s tím nějak vypořádat.

Mirka

Kluci díky, ale já opravdu nemám na cigaretu chuť. Tim víc, když vím, že by mě stačilo jedno potáhnutí a liskla bych s sebou na zem jak by se mě zamotala hlava. Já zkoušela přestat kouřit v dubnu silou vůle a vydržela jsem asi 4 dny a to bylo peklo, pořád jsem myslela jen na cigáro a byla úplně hotová. S Champixem je to o moc, moc, moc jednodušší !!! Já jen, proč jsem úplně bez nálady? Myslela jsem si, že budu mít ze sebe radost a ono nic. Tome doufám, že radost brzy přijde protože si připadám úplně hrozná a nevděčná. Stenly buď rád, že nemusíš mluvit s lidma...člověk má co dělat aby byl příjemný a milý na lidi které miluje, a když přijde nějaký nervák ( co zrovna třeba odvyká :-) ) tak se musí hodně držet aby byl aspoň podobně milý.

Jana

Ahoj Mirko, já jsem byla v tom stavu jako ty asi 2 týdny a od té doby vůbec, vrátila jsem se ke své úžasné povaze:-D Takže se neboj, prostě to vydrž. Chudák moje okolí v té době, ale taky vydrželo. Podle mě to je absťák, který ale nepropuká naplno díky CH.

Tomáš M.

Tady máte něco na povzbuzení v nekouření: http://www.rozzlobenimuzi.com/?linkid=26142-plice_kuraka.htm

Jiří

14 den bez cigara, zacina mi to smrdet, více jím......... Mam DIVNÉ sny + nevolnost (pocit na zvraceni) trvajici asi hodinu po poziti - jen vecer, rano OK. Zadne jine vedlejsi ucinky jsem zatim nezaznamenal. Nevím, jeslti si vecerni davku tj. kolem 18:00 snizit na 0.5mg.

Jana

Ahoj Jirko, nevolno mi bývá max hodinu po snězení, ale to beru jako nutné zlo a nestresuju se tím. Jím CH jen jeden denně, většinou ráno, jelikož po tom druhém jsem neměla dobré sny a ještě k tomu jsem měla výkyvy nálad. Ten druhý sním odpoledne, pokud jdu večer na pivo, kde se hůře odolává.

Friduča

Jiří, ano klidně sniž... já taky zobu půlky, jinak je mi zle... A večer zobu max. do 18h - spát chodím po půlnoci, jinak se mi špatně spí... Mirko, to je bohužel jeden z klasických abstinenčních příznaků..Snaž se myslet pozitivně a na příjemné věci = normálně přehoď výhybku :) :) Neboj, přejde to a bude dobře.. Jsme prostě závisláci a odvykání není sranda... Já jsem toho konec konců příkladem... My jsme tady s tebou a držíme ti palec !!! Ten hnusnej jed neni přece tvá jediná radost v životě, ne ? Tak z vesela a s radostí, že se ti ho podařilo zahodit a těš se na srazík.. je to vždycky velká bžunda, viď Megane a spol. :) Stenláku, to není možný :) Kolik hodin jsi u toho byl :) .) ?? Tak upřímně nejvíc mi chutnají polévky a to kdekoli a kdykoli.. jsem prostě polívková :) :) Co nemusím je skopové, vyloženě nesnáším kopr :( a nemám ráda pálivá jídla... Jinak si nevybavuju co mají jaké typické je Turecké jídlo ? A to jsem tam byla 3x...A Turecko miluju.. kdysi jsme tam uvažvali o koupi apartmánu - bylo tam opravdu hodně levno, ale začínali se tam natahovat Rusáci :( Mám v plánu, až bude čas vzít si 3 týdny dovolené a jet tam znovu - autem a 3 dny zůstat v Bulharsku, neb tam jsem taky ještě nebyla... :) Máme tedy nějaké předběžné datum srazíku ? Hodíme zase nějaké tři termíny, ať můžeme začít ladit... ? Vždycky nám to trvá dlouho :)

Stenlák

Ahojky Fridučo . Nad fotkami jsem nějakou hodinku strávil jsem zvyklý :) . No hele teď jsi mě dostala :)) ale turecko jsem projel po své ose celé a vícekrát tranzit do Afriky . Nicméně jídlo všechno mě tam chutnalo :) Značí s pohledu cestovatele na motorce rychlé jídla u silnic kebab saláty jejich pečivo ! Přímo od pece na venkově na to nikdy nezapomenu slast ! Hele na to Bulharsko si nech minimálně 5 dní celý ten kraj od Burgasu dolů k Tureckým hranicím je super . Lidi na pohodu ceny prima . Já tam nasbíral nejhezčí mušle z mých cest a to jsem projel hódně moc světa . Ale to je jen rada . Já Bulharsko plánuji taky ještě asi po 5 tý . PS Skopový a podobný nejím .

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce