Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
irena

a jak jsem se dočetla tak veškerý živiny zachovány. A já trouba si před měsícem koupila hrnec rychlý. Asi jsem trochu retardovaná když jsem teprve u papiňáků. Jinak nováčci , jste dobří , držte se i když Vlastně už nováčci nejste, pěně vám těch voňavejch dnů přibývá. A já poslední dobou na cígo myslím velice často,nevím proč mi pořád leze do hlavy , i několikrát denně. A to nemám pomalu komu závidět v okolí nikdo nekouří . To je moje jediný štěstí.

Konča

Irenko 1000 pomalu na krku a denně?? dokonce několikrát??? No to je ale hrůůůůza. Chudino čím to může být???

Ivča

Irenko, mám to taky tak, ale u mě je to kouřícím kolegou doma. Stále nasávám a představuju si jaký by to bylo si dát práska. Ale u tebe se taky divím, když nikde nikdo nekouří. Hlavně nepodlehni. To už je lepší ten alkohol když tak spojit s jídlem a se sexem a se vším co se tady radí. Nedej se!!!!!!!!!!!!!!! Bude nás to pronásledovat stále. Je to humus. Všem krásné odpoledne, zdravím taky Pepu, hlavně že se všichni držíme. Fridu jak jseš na tom? Podej hlášení. Já jedu domů na panáka.

Friduča

Ahojkky všem, držte se - jste dobří !!! Ivčo, já jsem na tom bledě...proto se nehlásím, není se čím chlubit :( NAvíc práce jak na kostele a zase problémy s hafákem, tak ještě teď mažu na veterinu...:(

Megan

Končo, ty tady teda děláš chutě. Že se nestydíš. Vítám Pepu a jsem rád, že v Jogoslávii :-) nehulil. Mějte se všici krásně Fridu, ty s tím hafanem máš pořád nějaký starosti. Chudáčku náš:-) Má někdo zprávy o Moně? Mějte se krásně a nehulte

Ivča

Ahojda všichni. Fridu, je asi fakt hodně těžký začínat znova a znova. Po dovči jsi psala, že utíkáš pro šampik, asi jsi nedoběhla nebo co? Koukej se srovnat a zakousni se do toho. Ikdyž já bych to už po druhé určitě nedala. Ale ty jseš děvče nejšikovnější, určitě to zase dáš. Držím palce. A taky s pejskem ať všechno dobře dopadne. Jinak všechny zdravím, není moc času. Za chvíli běžím na jednání a odpoledne ještě určitě nakouknu. A nekouřím:-)))

Tomáš M.

Ahojte všem gratulka k nekouření. 1. Věc: Beru 2x modrou (v 8, a v 18:00). žaludek docela dobrý, ale ráno když dám modrou tak mám polozkouřenej stav asi tak 2 - 3 hodiny a je to docela nepříjemný. Až skoro mumlám když mluvím. Dost mi to vadí. 2. Věc: Champix zabírá a jelikož měním částečně svůj životní styl tak chuť na cigaretu nemám.

Tomáš M.

Mimochodem - 5. Den NEKOUŘENÍ !!! A čím dál tím méně myslím na cigaretu. Chuť na cigaretu přichází tak 3x za den na dobu max 10 - 20 vteřin při situaci, která byla vždy spjata s cigaretou. Děkuji Vám a Champixu :D

Friduča

Ahojky, to víš je to starej a nemocnej pes...Ale je to držák a furt je dobrej... Je to bojovník :) Včera jsme to konzultovali s dokotorem a ten také tvdil, že zatím o.k....I když je to těžké, tak bych ho nerada nechával trápit, v tom mám naprosto jasno...Ale zatím to jde... :) Ivčo, nedoběhla :) :) Ale neboj, absolutně nepochybuju o tom, že dop říštího srazíku ( doufám, že ho někdo nevymyslí na příští týden :) ) to dám...Chci to a jdu do toho...Jen se rozhoupat...

Tomáš M.

Pojď stojí to zato, to již určitě víš. A je to jednoduší než to vypadá.

pepa

Stenláku ?

Stenlák
1x

Dobré ráno všem přeji . Pepo Tak to je super že jsi nepodlehnul . U mě ta váha padá do normálu cca 3 kila dole . Ježe já byl dicky skřítek cca 62 kg -) . Končo . sítko jaké najdeš já tam dávám z hrnce na husu vejde se . Určitě napiš až zase něco uvaříš třeba dodáš inspiraci. Fridučo taky mám pejsky jeden odešel na jaře :( byl starý nemocný no a jednoho mám stále je mu 14 pryč hotová babička . A to lítání k veterináři je holt klasika :( . V zoo jsem byl a paráda . Sloni se mají ok .. http://imgbank.cz/images/fotka193.jpg

pepa

koupim domaci zn. domácí

pepa

oprava: koupím husu. zn. domácí

Konča

Ládíku omlouvám se ti, ale tohle NEČTI! Pepo, tak to musíš za námi na Moravu. Tady se dá sehnat. Ještě mám 1/2 husokachny v mrazáku. Ovšem nejlepší "chrumkavou husačinu" dělají ve Slovenském Grobě najdeš na www.slovenskygrob.sk byla jsem tam u Galika - nic moc, ovšem U GAŠTANA mohu doporučit. Zde se dostavila extáze pro chuťové buňky. Předkrm husí jatýrka + beraní rohy, okurky + chléb, hlavní chod chrumkavá husačina + lokše. Bohužel se tam musí objednávat buď mailem nebo telefonicky. Ovšem těch restaurací s chrumkavou husačinou je v Grobě asi 40:-) V Grobě si už na chrumkavé husačině pochutnávalo několik presidentů a potentátů. Kdo neobědval, tomu se omlouvám. Další sraz by mohl být v Grobě - lze tam i přespat - ale není to žádná láce:-(

Ivča

Že bychom se jeli ožraz až na Slovensko? Tam slibuju už hodně let, že dorazíme, ale nějak to stále nevychází. V Kolárově mám super kamarády. Tomáši, super, drž se takhle dál. Stenkláku mě váha tak dobře nejde dolů. Včera jsem vzala pejska a udělala tůru po lese, jenže jsem to zakončila u známých dvěma točenýma jedenáctkama a bylo to. Co jsem nechala v lese, to jsem hned nabrala. Ale pitnej režim se musí dodržovat.

Mirka

Ahoj všem, tak jsem 8 září psala, že za pár dní začnu s Champixem a ještě jsem nezačala :-( Tabletky mám v šuplíku a hned zítra je začnu brát. Určitě. Byli jsme totiž s přítelem na dovči a včera jsme se vrátili, chtěla jsem si to užít a nemyslet na to, že musím brát tabletky. Strašně se těším, nechci už kouřit. Zkouším přestat už rok, žvýkačky Nicorette, e-cigareta, a naposledy silou vůle. Vydržela jsem 4 dny, pak jsem to nevyržela a s brekem jsem si zapálila. Je to hrozný...Ale vy jste tady úžasní, moc podporujete a já Vám za to děkuju! Stránku si dávám do oblíbených jak doma tak v práci, ať vás mám pořád u sebe :-)

Tomáš M.

Pokud chceš přestat a budeš jíst šampaňské tak to příjde samo. Nevěřil jsem, vyzkoušel jsem, začal jsem nekouřit. :D

Konča

Výborně, tak tě vítám mezi námi:-) Nezapomeň se napřed dobře nasnídat a tabletku zapij hodně vodou. Nikdy je nezobej na lačno. Elekronický jsem měla dva druhy, ale oba stály za h..... A kdepak jste byli Mirko na dovolené?

Stenlák

Jsem rád že další je mezi námi . Jak píše Konča jíst + pít a mělo by to být ok . Tak Mirko hlavně žádný násilí na sobě nepáchej jez CH a uvidíš. Myslím že my tady dá mnoho lidí za pravdu že den D není třeba dramatizovat . Já si vzpomenu na sebe v pátek jsem si ho neuměl představit psal jsem tady + jsem měl řádný strach a v sobotu jsem si už nezapálil s tím že kdyby sem musel kouřit tak klidně budu :) CH fungoval velmi dobře . Tak držím palec .S

Mirka

Díky moc, já už to mám naplánované, že je budu jíst až v práci, protože mám pevnou pracovní dobu 9-18, takže vždy až budu v práci tak si dám druhou snídani a Champix. V práci to mám v pohodě, takže když mě bude po tom špatně, tak můžu kdykoliv odejít na wc. Byli jsme po Čr, vždy 1 - 2 dny v nějakém městě, např. Kroměříž, Rožnov pod Radhošťem v mé rodné vísce teď byly hody, tak jsme jeli ještě tam a tak. Dovolená po Česku, to letí :-) Neměla jsi problém sehnat Champix? Já totiž tu první várku dostala rovnou u doktorky za 800,- a náhodou jsem včera byla v lékarně a ptala jsem se za kolik ho mají. Tak mě říkali, že cca za 1300, ale je to objednání. Tak mám strach abych potom nelítala po celým Brně abych ho sehnala rovnou na místě a nemusela čekat.

Mirka

Já mám slíbený od přítele, že když přestanu hulit, tak dostanu k Vánocům nový zuby :-) Tak mám motivaci :-) A Stenláku a Končo, já vím, že jste to tady určitě už někde psali(ta diskuze je obrovská), ale kolik jste vykouřili za den cigaret a jak dlouho jste kouřili?

Stenlák

Ahoj Mirko . Kouřil jsem 20 let začal jsem kouřit krabičku denně žádný troškař , no ke konci posledních 10 let určitě 40 denně samozřejmě byly dny kdy 30 a někdy 50 . Dneska to můžu napsat měl jsem žluté prsty na nohách . Nekouřím velmi krátce dneska heh ani nevím Konča psala 9. to bylo 30+ 5 takže jen 35 dnů . Nevykouřil jsem za tu dobu něco kolem 1500 cigaret ( poslední dny je mě velmi dobře ) Ale budu zde psát dále děkuji všem co pro mě vlídné slovo našli . S

sylva

vítám tě Mirko mezi nás. Jsem na začátku 2měsíce, ale už to jde. Tady ta diskuze je strašně moc fajn. Já jsem kouřila 36 let a denně určitě krabičku. Byla jsem fakt už dost závislá, nikdy by mě nenapadlo, že to s těma práškama opravdu jde. Musí se ale fakt moc chtít. A ty máš parádní motivaci (zuby), něco podobného i mě nastartovalo (ale ne úplně nové). A hlavně si užívám to, že nesmrdím. Držte se všichni, nekouříme.

Stenlák

Ahojky Sylvo vždy mě potěší když napíšeš a je zřejmé že NEKOUŘÍME . Také tobě děkuji za všechno a to dáme :) nekouřit . Já to stále strašně chci je to můj sen nekouřit . S

Konča

Mirko, prosím tě, možná jsi byla v nějaký malý lékárně - tam se to objednává, ale větší lékárny to mají na skladě pořád. A je dobré si ty lékárny obvolat jakou mají cenu. Já např. v OL našla rozdíl 100 Kč na jednom velkém balení (56 tablet). Takže jsem platila 1830 Kč za velké pokračovací balení o 56 tabletkách. Jinak 36,5 roku den co den, pauza 10 dnů v porodnici. 40 denně při alku i více no hrůůůza - chodící kamna:-(

Konča

Tak já měla jenom žluté prsty na levé ruce. :-DDD

Mirka

Vy jste úžasní!!! Já tak dlouho nekouřím, 11 let a cca 10 cíg v normálním stavu a ve stresu nebo při víně tak zvládnu udělat krabičku za den. Jenže já kráva začala už ve 14 letech, s bráchou jsme si u rybníka koupili cigarety a už to jelo. Oba dva hulíme doteď. Ještěže tady ta diskuze je, přítel je totiž nekuřák a je to pro něj nepochopitelné, že to prostě nejde jen tak přestat kouřit. Tak se s ním o tom nejde moc bavit. My současní i bývalí kuřáci víme, že tak lehké to není.

Mirka

Mám ještě takový blbý dotaz, ale zajímalo by mě, když nekouříte třeba měsíc a víc, nevadí vám tady si číst o cigaretách? Nemáte chuť si zapálit? Nebo když vidíte někoho kuořit na ulici? Pomáhá vám v tom odolat Champix (že jako cigareta fůůůj) a nebo pevná vůle (že si řeknete, kurňa tak nekouřím měsíc tak si přece nepůjdu zapálit) Asi je to individuální, co? No každopádně to brzy zjistím na vlastní kůži :-)

Konča

Lehké to opravdu není, ale CH. pomáhá a pomůže i tobě. Paráda, že přítel nekouří bude ti oporou.

Konča

Psát o cígu mi nevadí. Ze začátku a vlastně dost dlouho mi vadilo se dívat na lidi co kouří a to i v televizi, tak jsem odvrátila zrak jinam. Několikrát jsem utekla z hospody neb alko a stres byl u mě spouštěč. Několikrát jsem kuřáckou hospodu úplně odmítla a nešla jsem tam. Ale čím déle nekouříš, tak je to lepší a lepší. Zítra to mám za 440 :-) A já mám pomaličku padla tak padááám domů:-)

sylva

Mirko, se mnou v bytě bydlí matka, která kouří (cca 6 cigaret denně). V tuhle dobu před rokem jsem se CH. začala, ale protože cigarety byly v dohledu, tak jsem prostě jednou zkusila jednoho práska a byla jsem v tom znovu. Letos (začala jsem 1.8.11) jsem to zkusila znovu (mamku jsem poslala k příbuzným, cigarety nebyly, popelník uklizený), prostě ten první měsíc byl blbej, ale teď si klidně začichám ten smrádek, ještě mi to nevadí a venku, když cítím kuřáky tak si zatáhnu do nosu (a dobrý), ale do pusy bych to už dát nechtěla (i když nikdy neříkej - NIKDY), nemám vůbec vyhráno. Stručně-mně CH.pomáhá a bez něj nemám absolutně žádnou vůli skončit. drž se.

Mirka

Seš dobrá Sylvo, fakt!!! Třeba přestane kouřit i tvoje maminka, když vidí že to jde. Moc děkuju všem za rady, zítra beru první ranní.

Mirka
1x

Končo moc ti gratuluju ke 440! Já už bych chtěla mít aspoň 50, ale to bude ještě dlouhá cesta :-)

Tomáš M.

Symptomy: Je 5. den odpoledne a nekouřím. Vzal jsem si před 10 minutami 2. modrou a vše ok, až na lehký pocit žaludku na vodě. Za chvilku bude večeře. KungPao od našich asijských kolegů. Přes den si na cigaretu ani nevzpomenu, až když přijdu domů trvá asi půl hodiny než se zžiju s tím, že piju kafe bez cigarety a tak si okamžitě hledám nějakou aktivitu (hry, křížovky, teď přibyla škola), u které zapomenu, že nekouřím. Je to čím dál snazší. Nevadí mi ani lidi co kouří, podvědomě se jim směju, bohužel ženě teď smrdí z pusy :D

Tomáš M.

Protože ji ale miluji, tak to vydržím :D

Tomáš M.

DOTAZ. A teď bych se chtěl ještě na něco zeptat zkušených. Stenlak, Sylva, Konča, Ivča, Jana, Megan atd... Mám lehkou motolici po snězení prášku, mám zkusit půlky ? Nedokážu to moc rozpoznat, ale nevím jestli mi je jakoby zle nebo jsem jakoby zkouřenej. Těžký to definovat. Doma mi to nevadí, ale v práci se necítím pak pár hodin moc dobře. Je to psychyckýho rázu. Takovej divnej pocit. Jakoby nechtít komunikovat a zhoršení nálady. Znáte to někdo ?

Stenlák

Ahoj Tome . Ty nepříjemné stránky CH přejdou po měsíci někomu dříve . Já teď stabilně beru 1/2-0-1/2 Chutím ani kuřákům bych se nesmál je to jako s tou paní co chodí s kosou :) Nikdy ale nikdy nevíš kdy tě navštíví a člověk by na ní měl být redy . Drž se předpokládám že to dáš !

Tomáš M.

Hurááááááá: Tak jsem ty nepříjemné prožitky dnes eliminoval tím, že jsem si vzal pouze půlku modré. Celá modrá je na mě ráno opravdu moc. Děkuji Vám za rady nad zlato !

Sylva

Tomáši M. mně bylo taky po celém prášku "šoufl" asi tak půl hoďky. Začala jsem si modrý prášky půlit a ráno (ale až po jídle) si dám půlku, pak v poledne půlku a někdy kolem 18h. další půlku (když jsem dala později, nemohla jsem spát, ale to tady píšou hodně- je to společný). Pokud ráno beru hodně pozdě (myslím tím tak v 10hodin, tak jsem párkrát měla už jenom půlku k večeru a taky to šlo (žádný absťák).Takže ten problém máš určitě z toho celého prášku, zkus napůlit a vysledovat, jak často ho musíš brát (když máš chuť na cigárko). Zvládneš to, určitě. držím pěsti. Co ty Stenláku?? moc tě zdravím - drž se, máme to skoro (bez 3 dnů) nastejno!!!!!!

Stenlák

Také zdravím držím se držím a hádám že vydržím kdyby né hnedle se tady prásknu . Přeji pěkný večer .

Ivča
1x

Dobré ráno. Vítám Mirku a gratuluju k nejlepšímu rozhodnutí jaké jsi mohla udělat. Já jsem hulila cca 32 let krabku až dvě denně. No a vidíš, pomocí Ch to budu mít v listopadu 2 roky. A to mám doma huliče. Včera jsem dokonce držela zapálené cigáro. Manža kouřil venku a potřeboval k něčemu obě ruce, tak jsem mu to cigáro podržela, protože popelnlíky venku nemáme, pouze sklenice s vodou. Na chvilku mě napadlo jaký by to bylo zase potáhnout, ale hned jsem to zamítla. Konči velkáááá gratulace k 440. Jsi borec, protože to máš 2. pokus a to já bych určitě nedala. (nebo 3. pokus?) Všem pěkný nekuřácký den plný sluníčka.

Mirka

Ivčo, ty se máš....už 2 roky. Fakt ti závidím, vlastně všem závidím co vydrželi. Dnes v 9 jsem si dala první tabletu a byla jsem si zapálit až teď. Cítím se dobře, ale vím že nevolnosti určitě za pár dní přijdou. Jinak cigáro mi chutnalo tak na 30%, ale myslím si, že to mám vsugerované že když beru Champix, tak by mi nemělo chutnat. Budu počítat cigára. Doma před CH jsem měla 2 a v práci po CH 1. Normálně vykouřím v práci cca 8, tak až budu v 18 hod končit dám vědět.

Konča

Ahojík přátelé nekuřáci. Podávám hlášení - manžel dnes 90 Dnů nekouří. Byla jsem u obvoďáka na přeočkování proti klíšťatům a nestačila jsem valit bulvy. Setřička co tam pracovala šla do důchodu a u doktora zastává funkci zdravotní setry "řádová sestra" v bílé uniformě - ke kterému řádu přísluší netuším neb se v tom vůbec nevyznám. Ivčo pokus je to 4 a to počítám jenom ty pokusy, které trvaly alespoň 1 měsíc:-)

Stenlák

Dobré ráno také přeji všem ( pro mě ráno ) :) Dneska jsem skoro nespal záda mě rafly a vůbec rohatej vystrkuje rohy . Já mu říkal smolík . Tak uvidíme . Tady u mě v údolí se zvedla mlha takže proto to ráno . Dneska musím dělat dříví na zimu snad bude mírnější než předchozí dvě . Takže lidé dobří přeji pevnou víru v nekouření .S

irena
1x

možná Stenláku ty záda rozhýbeš,a u nás začalo ráno taky až teď. Mirko držím palce, já kouřila 35 let , ke konci i dvě krabky, přestala jsem po 5 týdnech braní šampíku až když jsem to nekouření slíbila vnučce k narozkám . A to jsem ještě chodila do protikuřácké poradny Takže teď nemůžu začít i kdyby chutě byli bůhvíjaké. Ale vážně , protože vím že bych to podruhé už nedokázala,tak prostě nesmím až ten týden před smrtí .A aby se to neotočilo tak to nesmím udělat protože bych asi za týden umřela.Konči tobě a manžovi blahořeju.S tou jeptiškou je to dobré, u nás ještě nejsou. A ještě co se týče váhy..asi tak můžu držet dietu jak chci , když jdeme večer na pivo je to zbytečné , snad tedy až po sezoně. všechny zdravím držte se a nekuřte. Ještě , Stenláku škoda ,že na tý fotce nejste s malou taky.

Stenlák

Ahoj půjdu s těma zádama plavat , ještě mě drží zub jako by toho nebylo dosti :) Děkuji za text . Fotečku ještě jednu jsem nahrál dcera hodlala uplatit Číči lízátkem říkala čiči ná :) http://imgbank.cz/images/lvice.jpg Snad nikoho odkaz na fotku neurazí S .

Konča

Super fotky:-) Další by nebyly???? Ty jsi měl na sobě pruhovanou mikinu?

Vlasta

Všem moc gratuluji,já dnes 77 dní bez je to až neuvěřitelné už jsem několikrát myslela,že se na to vykašlu a zapálím si ( v krutých chvilkách),ale stále se držím už nechci hulit.Držte se,strašně ráda Vás čtu všichni jste suprový.

Konča

Krásné čísílko Vlasti. Jsi veliká šikulka. A proč si tady s námi taky nepíšeš? Držím palce - stovečka se blíží:-)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce