Dobré ránko, no já si myslím, že asi každý kuřák ( který má alespoň průměrnou inteligenci ) si musí uvědomovat, že kromě té chuti ( která je stejně jen přelud, neb je to sama závislost, která v nás vyvolává onen pocit slasti ze zapálené cigerety = tedy uspokojené receptory volající po nicotinu, takže v žádném případě dobrovolné pokuřování v naší režii ) nám kouření nic nedává... Vše ostatní jsou jen negativa - zdraví, smrad, pohrdání nekuřáky a v neposlední řadě peníze, kterých dneska není moc... Je běžné, že závislák omlouvá svou závislost = já přece kouřit chci, mě to chutná, když budu chtít kdykoliv s tím seknu..Bohužel vnitřně ví, že to nedokáže... Asi každý kuřák zná ty své vnitřní boje, kdy si sám pro sebe řekne, že si druhý den nezapálí, někdo třeba hodinu.. a nedokáže to... Pak je snažší si namlouvat ( možná také hodně okolí namlouvat ), že mě to přece chutná a nejsem žádný otrok, kdepak já přece dělám to co chci, mě nediktuje nikotin... Je to boj a u všech závislostí je první krok a tím je přiznat si, že jsem závislák. Bez toho s tím nejde bojovat.. Dnes je spousta kuřáků, kteří byli pod tíhou financí nuceni přejít na levnější značku, která jim nechutná..v mnoha případech dokonce nechutný, škrábající tabák a stejně kouří dál..požitek jako takový je nulový a je to pouhé uspokojení naší závislosti... Když to tak po sobě čtu jsem ráda, že zaščínám své čtvrté odvykání a čtvrtý den :) :) Já jsem ráda celou dobu, ale když si to tak vždy rozebírám uvědomuju si to víc a víc a mám velkou radost :) A mám radost i z vás ! Protože všichni ještě máme čas... Každý nemá to štěstí..Jsou lidé, kteří už nemají cesty zpět a sebereflexe přišla pozdě...Zažila jsem to svým strejdou a viděla jsem jak by dal všechno zlato světa, kdyby mohl vrátit čas a zahodit ty dvě krabky co každý den dělal ( dokonce se na cigerety budil ) - zemřel v padesáti letech na rakovinu...Mladej kluk... :( Takže vyhraje, kdo vezme rozum do hrsti a přizná si, že vyhrát nad tím jedem a hnusem, který nás otročí a diktuje nám co máme dělat, je jedno z největších a mnohdy nejtěžších vítězství ! Jinak tady u nás je sluníčko a teploučko ...Včera, když jsem jela do práce bylo 14st a dneska 19st. tak asi bude ještě větší teplo než včera.. Miru, děkuju ! Já zobu tři půlky a včera jsem měla jen jednu.. Asi to nelámej pokud jsi v klidu a když ucítíš, že je něco špatně tak zvýšit dávku...Jednáct let je slabá kuřačka :) Tyj si mě pobavila... se tu řechtám ... :) Já kouřím cca 15-16 let krabku min. za den a když jsme někde bumbali, tak několikanásobně víc... Tak jsem silná, nebo slabá :) ?? Budď ráda, že ti to takhle jde... Já si myslím, že průběh odvykání se úměrně rovná síle rozhodnutí, že prostě kouřit nechci..Pokud je člověk vnitřně rozhodnut a chce, odvyká se mu snadněji, než někomu, kdo při odvykání není na 100% rozhodnutý a má chutě, kouká na jiné jak kouří...prostě to má těžší....Jejda jsem se nějak rozepsala... Tak jen tak dál - hezky nám to jde :)
Přidat nový komentář