Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ivča
1x

Ahoooj všem. Předně vééélká gratulace Irence k včerejší TISÍCOVCE!!!! A hurá do další. Konču vítám v 16. měsíci, vidíš jak ti to šlape. Pak gratuluju Fridu k položení základního kammene nekouření. Jste všichni nejlepší. Vítám Petra, super rozhodnutí. A jak píše Konča, rozhodně to nepodceňuj a zobej poctivě aspoň ty 3 měsíce. Je větší jistota, že se k tomu nevrátíš. Sylva bude mít za chvíli 2 měsíce, je to radost to tady pročítat. Mějte se dnes všichni krásně. Chtělo by to dovču, ale nemůžu, tak to krásný počásko protrpím v práci.

Konča

Ivčo jsme na tom stejně. Též jsem ráno volala, že bych si vzala volno, ale nemám za sebe náhradu, takže musím trčet v práci. Už 4x jsem žádala, ale vždycky zbytečně:-(((( Já chci do důůůchodůůůů!!! Fridu, představ si, že jsem ti taky chtěla poslat smsku že ti držím palce a taky neposlala, aby sis nemyslela, že tě do nekouření tlačím:-)

Friduča

Taky bych si vzala volníčko, ale mám hodně práce... :( Zástup sice nepotřebuju, ale nikdo to za mě neudělá... No vidíš, to je souznění Končo :) :) Tak doufám, že vydržím :) Co ten srazík ??? Nějak se ná mto tu nehejbe...

Stenlák

Ahojky Nekourim , nepiju atd . Snazim se . Fridu - myslis si ze lidi fakt zajima zda kourime nebo ne ?. Kazdy nas ma na haku . Dokonce ani me nezajimalo ze manzelka pred deseti lety prestala nebo ze pan otec prestal po 40 letech mel sem je v pazi banal sem si svoje . To jen ze je zvlastni proc si my co se snazime nekourit myslime ze diky CH. Plnime ordinace a lidi nam zavidi kdyz je to proste nesmysl . Jinak gratuluji ! Preju at ti to tentokrat nejen jde ale hlavne at ti to vydrzi . - to preji vsem i sobe - Nevidel bych smysl projit tim vsim a zase zacit kourit . @ Sylvo hele drzim palec napis pak jak to probehlo snizeni na pulku za den moc me to zajima . S

irena

všechny zdravím , já zítra v poledne letím , tak teď letím domů abych se nachystala. Všichni se držte ,Ivčo díky za blahopřání ifce Konče taky , škoda, že nám to v sobotu nevyšlo byl to fantastický nápad. Dnes mi přišli všechny maily za poslední 2 měsíce i od Friduč , tak mám co číst a prohlížet. Ještě k tomu šampíku a alkoholu , to byl horor , neskutečné stavy a okna .Pa pa a nekuřte!!!!!

Fiduča

Stenláku, to není jen pocit, to je fakt... :) Píše o tom i doktorka Králíková ve své knize.. je to takový syndrom kuřáků, kteří s tím chtějí seknout a nedokáží to...A mám s tím opravdu za ty tři roky hodně zkušeností - cynických poznámek a bylo fuk zda jsem nekouřila den, či půl roku... Z kuřákovských úst se ozývali posměšné poznáky, nebo posměšný výraz... Asi nevím jak to přesně popsat... A já osobně, když někdo v mém okolí bojoval a já kouřila, tak jsem se k němu třeba snažila přidat ( ve dvou se to lépe táhne ) a nebo jsem mu minimálně fandila...Vždycky mě zajímal názor a pocity lidí, kteří s tím sekli ( moje mamina nekouří tuším, že 8 let ? už nevím ) a taky jsme si o tom dlouze a dlouze povídali ( a pochopitelně dodnes povídáme ) byť ona nemá moc porozumění pro CHMp, neb s tím sekla bez berliček - po prokouřeném životě :) Nicméně mi asi jediná fandí.. :) Jinak já v tom, že jsem třikrát začala taky smysl nevidím :) Ale v tom, že jsem se pokaždé odhodlala a začala bojovat znovu už ano :) :) Irčo, tedy tak to máš co dělat :) Chyba spojení... Tak hodně foť, ať se pak můžeme kochat !!! Já se moc těším... a závidím Vám :) Dneska mají na slevomatu akci - hotel luxusní Turecko 8 dní 7.800,- Kč hned bych jela ... Dneska na obědě jsem měla nutkání jako blázen - alkoholové večery a obědy jsou pro mě největší nástrahy...Ale vydržela jsem = vždycky si připomenu jak mi to vlastně celou tu dobu nechutná a jde to ustát... :) Byť jsem jediná bez :)

Stenlák

Ahoj . Jak píšeš , kteří s tím chtějí seknout a nedokáží to...A takových je v tvém okolí 1 z 20 příměrem . Jediný fakt je ten že normální člověk který kouří pije fetuje nás má jako nekuřáky naprosto v paži :) . A pokládám naše eufórie zavávidí nám za champix v krvi . Já jsem naprostý realista člověk . Nepochybně může v našem okolí být jedinec který ale bude to jen jedinec globalizovat to na masy je nesmysl . To by každá smažka alkoholik chtěl přestat ale není tomu tak nechtějí chce jen malé procento a mizivé toho dosáhne .

Friduča

Nemluvím zde o závislostech jako takových tzn. nehovořím o alkoholicích, či feťácích, neb ti mají odvykání diametrálně odlišné a pochopitelně těžší... Dle regulérních studií touží 70% kuřáků přestat kouřit... A co mohu soudit ze svého okolí - většina lidí by ráda přestala, jen mají pocit, že to nedají a tak to ani netestujou...A když se tak zamyslím, tak každý z kuřáků, kterého znám se min. jednou ( spíše víckrát ) snažil s tím seknout ( náplasti, žvýkačky, napichování uší, hypnoza, nebo taky nic apd. )...Takže osobně si myslím, že to masa je a nikoliv 1 z 10...

Stenlák

Ahojky omlouvám se za překlepy . Fridu pohoda já se zeptal zda si myslíš pokud ano je to v pořádku . Mám prostě jinou zkušenost proto jsem se optal . Mám kliku že nemám v okolí žádné škaredohlídy jsem tomu rád . Na druhou sranu se s tím nekouřením peru :) takže všude asi je něco :)) . S

Friduča

No dyť jo - pohoda... :) Myslím a kliku teda máš, neb to není nic příjemného -poňoukání apd..... Ono nejde o to, že by to ty lidi nepřáli..To asi jo, ale jak se jim samotným nedaří, tak jsou tak nějak naštvaní a závidí, že to někomu jde... Je to asi přirozená reakce, nevím... To máš jako, když člověk zjistí, že je mu drahá polovička nevěrná - zajímavé na tom je, že 90% lidí reaguje tak, že by šli zabít, zašlapat svého soka ( sokyni ) - mají pocit, že jim jejich partnera odvádí a krade.. Je to zvláštní reakce, neb kdyby ten partner nechtěl, tak se ho může snažit ukráct sebevíc a on se nedá, že ? A přes to tyhle pocity má většina lidí... Končo, kdepak ti je konec ? Dneska máš ais fofr co ??? Já to za chvilku zabalím, už mě bolí hlava z toho vedra večer mě ještě čeká focení těhotné kamarádky a musím něco vymyslet...

Konča

jj. fofry - uzávěrka na středu. A nakonec jsem z redakce dostala povolení si zítra vzít volno. Už mě to fakt nebaví škemrat a pomalu psát kolkovanou žádost. Když tady je tak blbá prac doba, že sem za mě nikdo nechce a navíc se vyházelo tolik lidí, že není kdo na zástup. Kdybych věděla co jiného, tak uteču okamžitě:-( Zítra budu na chatě chytat poslední letošní sluníčko. Tak se všichni držte a hlavně NEKUŘTE ani já nebudu:-)

friduča

Já jsem s ito myslela... Já taky uvažuju, že bych zítra pracovala z domova... Má být ještě hezky a zaplaťpánbu můžu pracovat kdekoliv :) Tak, že bych si sedla s PC na zahrádku... Tak uvidím :) Tak si hezky užívej chajdu :) Já pomalu končím svůj třetí den...Neuvěřitelné :)

Megan

Krásný a voňavý den přeju všem. Ireno, 1000 tak to je síla. Jsi dobrá.

Tomáš M.

Taky se přídávám a dávám 5 z 5 ***** !!!

Sylva

všechny zdravím, všem co se drží - blahopřeju a mám radost z toho, jak nám to pěkně jde. Nekouřím, jak jinak (to se mi to kecá, že jo?). Ale je pravda, že jsem u konce druhého měsíce a je to opravdu bez problémů. Od soboty, tj. 3den jsem měla jenom jednu půlku. Ani nevím jak to přišlo, ráno jsem si nechtěla vzít - pořád jsem to odkládala, pak jsem si dala až někdy kolem poledne, pak bylo spousta práce (syna se stěhoval) a večer jsem si už nechtěla brát. A další den jsem zase zkusila až ve 13 h. a pak už ne a dneska až ve 14 h. a pak zase už ne. Chutě nemám, myslím že se cítím i v pohodě. Tak jsem zodpověděla Stenláku tvojí otázku, je pravda, že pořád budu v zobání pokračovat. začala jsem nové balení, chci brát co nejdéle. A jak jste na tom ostatní začínající?? Petr, Mirka, Tomáš M. a Jana?? Určitě to zvládnete, mějte se krásně voňavě.

Tomáš M.

Nejprve zdravím staré přísedící a přístojící :D @Stenly a Fiduča a k tý vaší debatě. Já osobně mám zkušenost takovou, že je spousta lidí co prakticky ani nechce přestat a nikdy s kouřením veřejně přestat nechtěli. Faktem je také to, že osobně si můžou myslet úplně něco jiného jako například pravý opak. Je těžké do někoho vidět, to dá rozum do tý hrsti :-) @Sylva: Ahoj, je super, že jedeš druhý, nebo vlastně třetí měsíc! Držím pěsti!

Tomáš M.

Tak a teď i podělení se o mojí diagnózu začínajícího nekuřáka. Frčím bez "radioaktivního polonia-210" 21. den. Cejtím se docela v poho. Jak jsem již zmiňoval přes týden je to víceméně brnkačka, mám nabito a když ne, jsem rád, že jsem bez cigaret a bez depresí. Můj důvod přestat kouřit byl i čistě psychycký. Výčitky svědomí?... Pátky jsou ok, soboty do pohody většinu užívání si volna doma, nebo u přátel a neděle si musím něčím vyplnit. Jsem spíše pohybově pasivnější takže spíš nějakou hru na pc, návštěvu u rodiny apod. Nechce se mi poslední dobou co musím více přemýšlet moc hýbat :-) Jinak zvýšená chuť na jídlo a na sex. A celkově na ženský :-) Držte se a snažte se být pozitivně nalazení i přes negativní příčiny. Váš Tomáš M.

Jana

Ha, tak konečně někdo další s tou chutí na sex! :-D Už jsem zas v "normě", ale pomáhalo to hodně ze začátku.

Tomáš M.

A ještě se tedy představím, protože to tu bude asi na dlouho. Je mi 32 let, 177cm a kouřil jsem pravidelně asi od 15ti. Tak od 19. roku krabičku denně. Dokonce mě za to kdysi podmínečně vyloučili z internátu jako školáka. Za celou dobu jsem měl jen 3 přestávky. 1. 18 dní za pomocí kamaráda nekuřáka a alkoholu, 2. 2 měsíce za pomocí náplastí a alkoholu, toho alkoholu bylo moc, proto jsem radši začal opět kouřit, a 3. je nyní pouze a jen za pomoci Champixu. Alkohol jen max. 1 týdně v rozumné míře tak lehce nad špičku. No už jsem toho na sebe vykecal dost ne ? :D

Tomáš M.

Taky bych chtěl ještě zmínit, že si také myslím, že je nutné minimálně ty 3 měsíce CH brát. Než zmizí komplet abst. symptomy vysazení nikotinu, já osobně se už cítím líp, a i bych si to jako nováček troufnul, ale plánuju to možná brát až půl roku a jak tu holky psaly radu, tak také budu mít pár tablet vždy v zásobě minimálně rok pokud by byla někde krize. Ještě posledních pár slov. Pokud přestanete, tak pro ty co to neví a po 2 měsících si dají cigaretku a myslí si, že to zaženou champixem tak na to bacha. Zaženete, ale pokud ho nebudete mít, alespoň na pár dní svezete se do starých kolejích. Takže moje ideální rada a určitě i ostatních už nesmíte nikotín vdechnout po dobu co jste se rozhodli nekouřit. Záměrně jsem neřekl do smrti, protože to by byl cíl na moc dlouho, z toho jsem už vyrostl. Mějte se a zase se někdy ozvu.

Tomáš M.

Slovo filosofa: „Závislost nelze jen tak vyhodit oknem. Musíte ji laskavě svést ze schodů, doprovodit ji ke vchodu a vypoklonkovat ze dveří...“

Petr

Zdravím všechny a děkuji za rady. Stále nekouřím a pořád se to ve mě s tím Champixem pere. K nekouření vedou 2 cesty s CH a bez CH a u obou je zásadní mít to srovnané v hlavě. S CH je te mnohem a mnohem jednodušší, což právě vidím u mě jako problém - když je něco jednoduchý, tak si toho nevážím. A už vidím tu situaci někde na pivku, jak v pozdních hodinách dávám s někým cigáro, že není problém, že když se to zvrtne tak si koupím Ch a od pondělka zase nebudu. .Ale po tom drastičtějším přestání, bych si to sakra rozmyslel jestli mi to za to stojí. Vidím největší problém ten alkohol, ale ten jsem ted vyřadil, dokud nebudu s kouřením ok a pak uvidím - stejně už chodím minimálně protože když v pátek zapařim, tak mi je blbě ještě v neděli - už to není co to bývalo. Na druhou stranu když to tady čtu , tak to mám jednodušší že mi nikde nikdo nekouří pod nos, to by asi bylo složitější. Doma naštěstí nikdo nekouří. Ještě jsem si vzpomněl, že je i o tom kolektivu - před rokem jsem byl lyžovat v Itáli se se samýma nekuřákama a když jsem odjížděl , tak jsem kouřil 3 cigarety denně - poslouchat ty řeči at jim tam nesmrdim a pak když se všichni dobře bavily chodit sám jak zoufalec kouřit před hotel - za chvilku mě přešla chut - ale doma jsem to zase statečně dohnal na tu krabičku denně. Díky za radu s těmi bonbony bez cukru u nás v kramku už se divili co dělám s těma TicTac-ama jestli to kupuji pro všechny děti v ulici?

Ivča

Tomáši slovo filozofa je fakt asi hodně pravdivý. Mooc pěkný. K těm ostatním kuřákům - je pravda že jsou i tací, co je nikdy nenapadlo přestat kouřit, alespoň se tak tváří, ale je asi větší procento těch, co by strašně chtěli a nepřiznaj to. A pak jsme my, co strašně chcem, přiznáme to a přestaneme. Díky zázraku jménem champix. Můj syn přestal sám a o to je to větší borec. Je to asi 6 let, jsem jela do Chomutova na píchání elektiriky do uší, prý zázrak a všichni přestanou, prý dle slov pana "doktora". A moje kadeřinice z toho byla v šoku, ptala se " a proč chceš přestat kouřit, mě to strašně chutná, to je přece blbost přestávat" Tak jsem ji vysvětlila, že mě to taky strašně chutná, ale zároveň mě to strašně sere. Stejně nechápala. Tak takový lidi zas nechápu já, ale je jich stále dost. Jsem se nějak rozkecala. Mějte se všichni krásně, užívejte další den bez nikotinu, někteří užívaj dovču na sluníčku, to mě nehrozí. Jdu makat.

Konča

Jestli já nemám pech. Zataženo, slunko v pr....:-((((

Ivča

Konči, neboooj, tady taky bylo pod mrakem a už svítí. Dojde to určo i k vám. A už mám ferneta Z na stole. Až přijedu domů, tak hned ochutnáme. Ty si určitě dáš taky ferdu, když máš tu dovču. A můžeš hned, já až odpoledne. Tak si to pěkně užij a nekuř.

Mirka

Ahoj všichni...Fridučko moc ti gratuluju, seš dobrá! Ostatním gratuluju a držím pěsti taky. Nekouřím 11 den a od neděle (tj. 9 den) beru jen 0,5 mg denně. Cítím se stejně jako když jsem brala 3x0,5 mg denně. Včera jsem si vzpoměla na cigaretu jen ráno a pak večer když jsem jela z práce na kole domů a míjela jsem kouřícího pána. Je to hrozně divný, že ta chuť u mě tak vymizela. Champix budu brát i nadále to je jasné, ale nevím jestli si nemám ty dávky radši zvýšit i když se cítím 100% ok. Nemůže to být tím, že jsem slabší kuřák? ( Je mi 25 let, kouřím od 14 let což je 11 let v průměru 15 cigaret denně). Končo to je pech, ale to tak jak na potvoru bývá...třeba se ještě vyčasí, tady je krásně :-) Ale jsem v práci :-(

Jana

Ahoj všichni, jak se tu bavíte o těch kuřácích, tak já jich mám kolem sebe většinu a většina z nich přestat chce, ale neudělají ten krok, co my tady všichni. Ale jak mě teď vidí, tak je to viklá:)) Mamka přestala sama, tu obdivuju, taťka se chystá teď s CH a kamarád taky. Můj přítel kouří, což je pro mě trochu těžší, jelikož kdyby nekouřil, tak se mi nekouří úplně v pohodě. Ale i tak se to dá i u piva. Hodně mluvím, to mi pomáhá. Ale já už nemám na cígo chuť skoro vůbec, 3 x ťuk. Akorát na té dovči jsem kouřila to jedno večer, ale po návratu už zas nic, ani potřebu nemám. Jsem šťastná.

Jana

Jen můj poznatek ohledně dne D je, že to není nutné stanovit, je to zbytečný stres. Prostě to každému přijde samo i bez stanovení si myslím, ale třeba to máte jinak. CH budu ty 3 měsíce brát, jelikož věřím paní doktorce a hlavně proč to nedojíst. Jsem moc zvědavá, jak to bude potom, jestli se chutě vrátí.

Friduča

Dobré ránko, no já si myslím, že asi každý kuřák ( který má alespoň průměrnou inteligenci ) si musí uvědomovat, že kromě té chuti ( která je stejně jen přelud, neb je to sama závislost, která v nás vyvolává onen pocit slasti ze zapálené cigerety = tedy uspokojené receptory volající po nicotinu, takže v žádném případě dobrovolné pokuřování v naší režii ) nám kouření nic nedává... Vše ostatní jsou jen negativa - zdraví, smrad, pohrdání nekuřáky a v neposlední řadě peníze, kterých dneska není moc... Je běžné, že závislák omlouvá svou závislost = já přece kouřit chci, mě to chutná, když budu chtít kdykoliv s tím seknu..Bohužel vnitřně ví, že to nedokáže... Asi každý kuřák zná ty své vnitřní boje, kdy si sám pro sebe řekne, že si druhý den nezapálí, někdo třeba hodinu.. a nedokáže to... Pak je snažší si namlouvat ( možná také hodně okolí namlouvat ), že mě to přece chutná a nejsem žádný otrok, kdepak já přece dělám to co chci, mě nediktuje nikotin... Je to boj a u všech závislostí je první krok a tím je přiznat si, že jsem závislák. Bez toho s tím nejde bojovat.. Dnes je spousta kuřáků, kteří byli pod tíhou financí nuceni přejít na levnější značku, která jim nechutná..v mnoha případech dokonce nechutný, škrábající tabák a stejně kouří dál..požitek jako takový je nulový a je to pouhé uspokojení naší závislosti... Když to tak po sobě čtu jsem ráda, že zaščínám své čtvrté odvykání a čtvrtý den :) :) Já jsem ráda celou dobu, ale když si to tak vždy rozebírám uvědomuju si to víc a víc a mám velkou radost :) A mám radost i z vás ! Protože všichni ještě máme čas... Každý nemá to štěstí..Jsou lidé, kteří už nemají cesty zpět a sebereflexe přišla pozdě...Zažila jsem to svým strejdou a viděla jsem jak by dal všechno zlato světa, kdyby mohl vrátit čas a zahodit ty dvě krabky co každý den dělal ( dokonce se na cigerety budil ) - zemřel v padesáti letech na rakovinu...Mladej kluk... :( Takže vyhraje, kdo vezme rozum do hrsti a přizná si, že vyhrát nad tím jedem a hnusem, který nás otročí a diktuje nám co máme dělat, je jedno z největších a mnohdy nejtěžších vítězství ! Jinak tady u nás je sluníčko a teploučko ...Včera, když jsem jela do práce bylo 14st a dneska 19st. tak asi bude ještě větší teplo než včera.. Miru, děkuju ! Já zobu tři půlky a včera jsem měla jen jednu.. Asi to nelámej pokud jsi v klidu a když ucítíš, že je něco špatně tak zvýšit dávku...Jednáct let je slabá kuřačka :) Tyj si mě pobavila... se tu řechtám ... :) Já kouřím cca 15-16 let krabku min. za den a když jsme někde bumbali, tak několikanásobně víc... Tak jsem silná, nebo slabá :) ?? Budď ráda, že ti to takhle jde... Já si myslím, že průběh odvykání se úměrně rovná síle rozhodnutí, že prostě kouřit nechci..Pokud je člověk vnitřně rozhodnut a chce, odvyká se mu snadněji, než někomu, kdo při odvykání není na 100% rozhodnutý a má chutě, kouká na jiné jak kouří...prostě to má těžší....Jejda jsem se nějak rozepsala... Tak jen tak dál - hezky nám to jde :)

Stenlák

Ahoj lidičky . Koukám tady se to rozjelo . Končo už ti na chajdě svítí ? Doufám že ano .

Mirka

Smazal se mi příspěvek, mám obavy aby se to tady neobjevilo dvakrát - psala jsem, že dnes je ten dokument na Čt 2 kolem 23 hod. Ze závislosti do nezávislosti - Kouřová clona. Po odvysílání v TV je možné si ho pustit stránkách Čt. Tak pa a ať už je pátek. :-)

Stenlák

Ahojky Mirko . No doufám že to bude mít nějakou hodnotu ten dokument . Koukal jsem v archívu na pár dílu a je to ubohost sama . Herecké výkony hodné Čechů a informativní charakter nijaký .

Mirka

Ahoj Stenly, nestraš mě...já se na to celý týden těším :-(

Ivča

Fridu, napsala jsi to přesně. Je to o rozhodnutí a champix strašně moc pomůže to rozhodnutí realizovat. Já hulila 33 roků 1 - 2 krabky denně, žiju s kuřákem, někdy je to těžký, ale vím, že už prostě nechci a hotovo. Ta doba kdy jsem byla nešťastná z toho že hulím je za mnou a užívám si to. Nejkrásnější ja na tom ta svoboda. Někdo přestává kvůli dětem, někdo pro peníze, jiný zase kvůli zdraví. Já jsem chtěla jenom jedno, a to svobodu, aby mě ta droga už neovládala. A to se mě povedlo. A to moc přeju vám všem tady, co ještě bojujete. Ono to dopadne a bude vám taky tak krásně. Tak užívejte sluníčka a svobody!!! Jsem se taky nějak rozkecala, ale ono to bez toho někdy nejde.

Konča

Před desátou se vyčasilo a jelo se na chatu. Žádný fernet nepiji i když má dnes synátor 33 roků. Dáme jednu až přijde z práce:-) Dík za připomenutí televize. Jste všichni šikulíni. Fridu super. Nedej se!!!

Jana

Tak ten pořad byla nehorázná víte co...kočičina.

Konča

:-DDD tak tys mě hned po ránu rozesmála:-DDDDD já jsem chtěla napsat pí...ina- toto by mě nenapadlo:-DDD no děs běs. Jsem si připadala jak v manželské poradně před skoro 30 lety:-((((( Tehdy manžel děvkař, ale já byla ta špatná. Včera muž kuřák, ale žena byla ta špatná. Jsem asi nějaká vadná. Čekala jsem něco zcela jiného. Toto byla hrůůůůza a kočičina dohromady:-(

Mirka

To byla osvěta teda....takovou hrůzu jsem nečekala. Zajímalo by mě jestli si z toho pořadu někdy něco vezme. Proč to točili? Zbytečné.

Friduča

Dobré ránko, já tak dlouho čekala,až jsem usnula .) :) Ale juknu na to na netu... :) Dnska pátý den ( včera půlka CHMP po obídku ), chuť - nebo nutkání si dát mám malé, ale přece právě po obědě, kde jsem prakticky jediná nekouřící a všcihni vyhulujou jednu od druhé...kávička... Ale nic co by se nedalo vydržet... Dneska musím s hafákem vetíkovi, začal pajdat na jednu nožku, ale na povrchu nikde nic.. tak to bude mít asi naražený.. Furt něco...Dědek jeden...:)

Jana

Hlavně to bylo úplně mimo realitu, ne? Normální člověk nehulí jiným pod nos, když jim to vadí, proboha. A vůbec, ty jejich vztahy tam, ty dialogy!

Mirka

Fridučko drž se! To dáš! Ještě se dvakrát vyspíš a budeš mít týden za sebou. 168 hodin...představ si 4 hodiny v letadle do Egypta. Já vždy šílela ať už přistáváme a teď mě ty čtyři hodinky přijdou směšné. Z toho mám radost, protože jsem vždy chtěla na Tenerife a tam se letí 7 hodin, teď už bych klidně letěla. To je hrozný, když si kuřák musí vybírat dovolenou podle délky letu...alespoň já musela :-) Jani, mě v tom dokumentu nejvíc dostalo, jak se celá rodina sešla v té poradně.To bylo jak v telenovele. A kuřák jim zdrhl, co čekali? Popravdě kdybych byla chlap a měla takovou hysterku domu tak možná i chlastám.

Jana

Mi přišli celkově dysfunkční. Přeci se na všem domluvíme, ne?

Mirka

Oni se to snažili asi zahrát aby to vypadalo dramaticky. No bylo to poučné v tom, že už se nepodívám ani na jeden díl. Asi ví, proč to dávají tak pozdě. Zlatý Champix, ten s člověkem něco udělá narozdíl od takového dokumentu.

Stenlák

Ahojky . Dokument prostě jak jsem psal výše . Já koukal na díl o lékách závislost a to bylo tak demoralizující + o ničem . Slečna začal brát prášky + stala se na nich samozřejmě závislá nikdo ji nepomohl :) každý ji akorát seřval :)) a dokument končí tím jak pěkná mladá holka sedí na ulici a neví o sobě . To je tak zoufalý že to ani autoři nemůžou myslet vážně ! . // No co už . Já jsem včera vzal jen půlku CH a samozřejmě děly se věci . O půlnoci jsem lezl po stropě ráno jsem mazal sníst CH . Takže plním moji statistiku zadarmo a bez bolesti nebude nic . Hlavně jsem chytal včera nervy -- ale to jste už popsaly že když člověk sníží dávku je normální . Jinak se držím nekouřím nepiji nefetuji :) - To byl dotazník na vojně kouříte ? NE pijete ? NE nefetujete ? NE a tenkrát to byla pravda :) jediný co je pravda stále tak že nepiju alkohol . S

Friduča

Tak jsem na to koukla - provedení je hodně zoufalé, ale obsahově je všechno co řekli pravda... Mohli si s tím trochu pohrát... Mě neřekli nic nového, všechno už mám načtené z netu a od Králíkové = ta pro mě byla největším přínosem... Jinak si myslím, že hodně lidí je sobeckých a druhým podhuluju - to by jsme se možná divili... Ale jinak souhlasím - inteligentní lidé se domluví, byť je pravda, že když je kuřák zahnán do kouta, tak se občas nestačím divit co použije za argument ( zcestný ) inteligence, neinteligence.. :( Je to prostě droga, která nás naprosto ovládá, ať se nám to líbí, nebo ne... Miruš, já s tímhle nikdy neměla problém... V letadle, v kině.. pokud se někde nekouřilo ,tak chodit ven...Ale když se mohlo, tak jela jedna za druhou..:) Létání nemám ráda :( Beru ho jako nezbytnou nutnost k dostání do určitých lokalit..Ale když u ž v tom vzduchu jsem tak fotím a pozoruju :) :) Dneska je teda hnus.. léto v háji a zima na krku.. Brrrr... Jedna Ck prodává zájezdy s odletem v pátek o půlnoci - mají neprodaných 50 míst Egypt 4hv., all, 8dní - původní cena 19tis. nyní 8.500,- Kč...Manža nemůže, jinak bych se sebrala a hned letěla !!! JAk tu zimu přežijeme :) ?

Stenlák

Fridu pravdu řekly ale minuly se názvem Ze závislosti do nezávislosti - Kouřová clona . Nemám sebemenší ponětí jak bych v roli kuřáka se dle toho dokumentu měl stát nekuřákem :) :)) . jj moje paní by mě peskovala a já bych si nasypal popel na hlavu a nekouřil :)) ALE muhehehehehhe tak tomu říkám peklo v podání českého filmu . // Ale samozřejmě to je můj názor který je jen můj . Nicméně jak vidím ty cenovky zájezdů tak mám chutě zabalit kufr ! Někam do tepla a na dlouho .

Konča

Fridu zimu přežijeme bez cigár:-)

Friduča

Jo,jo já souhlasím bylo to otřesně udělané :) :) O tom se určitě nepřu, jen říkám, že to co tam tvrdili je pravda... Že by to někoho motivovalo, tak to určitě ne :) :) Máš pravdu :) :) Končo, já si v tomhle docela věřím... A troufám si věřit, že zimu bez cigár dám - o tobě není pochyb, ty jsi frajerka největší :) :) Ale jak jí přežijuuuu ??? Už dneska jsem byla nabalená a klepala se, trpím :( :( Stenláku, já taky..Tak neuděláme příští nekuřáckej srazík u moře :) To by byla frajeřina ! Manža mi furt říká, tak si někoho sežeň a jeď...:) Ale jediná parťačka mi otěhotněla,takže nic moc :( Apropo, kdo ví tak na rajčeti jsou fotečky - několik se jich vážně povedlo ! Sluší jí to matce...Kdybych měla ožnost nějakého atelierku, bylo by to ještě lepší.. tohle je focené a improvizováno u nás v ložnici...

Konča

Tak to já jdu na rajče kouknout. Sraz u moře bych brala okamžitě, ovšem já bych musela jet jako dítě zdarma a to nejsem :-(

Sylva

Taky se hlásím na sraz u moře (jako dětský doprovod ☺☺☺), no já taky nesnáším zimu, nejraději bych zalezla do nory a probudila se až na jaře. Bohužel - musíme to vydržet. Hlásím zítra 60 dní. Stejně to utíká jako blázen. Nemám problémy, zatím jsem od soboty na půlce denně. Co ty Stenláku? nějak to špatně snášíš, viď. Je to individuální, radši si dávej více půlek, lepší víc, než se vrátit k tomu smradu. Moje máma mi tady hulí u okna a začíná mi to smrdět (ale nechce se přidat), tak co se dá dělat. Stejně jsem většinu času v práci. Jinak vámi popisovaný včerejší večerní program jsem neviděla, neb jsem zalehla a tak mě to ani nemrzí, když píšete, že to byla kokotina. hezký dny, asi už bude "hnusně" vám všem nekouřícím.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 146 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce