Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Stenlák

Zdravím lidičky připadám si jako ten lemur co jsem ho vyfotil http://imgbank.cz/images/lemur10.jpg .

Friduča

Končo, já si taky nic o Pradubicích nepamatuju.. ale vypili jsme toho tolik, že se tomu ani nedivím :) Klidně to mohlo zapadnout... :) Miško - zvyku se budeš muset zbavit sama - to je věc, se kterou ti CHMP nepomůže.. NAjít si jinou aktivitu, zabavit se, když to nutkání přijde... Vysvětlovat si neustále dokolečka, že ty kouřit nechceš a nebudeš, že ti ten hnus vůbec nechybí...Mě už těch pár ciegret taky nechutná a furt si zapaluju ( né moc a típu ), tak snad už se rozhoupu..Těším se zase jako malej Jarda ::)

Stenlák

Ahojky Fridučo . Já jsem s Dolní Bečvy bohužel ta masáž nepomohla potil jsem se jako hodně ale pozitivní výsledek se nekonal v noci si asi teda nepoležím . Byl sem i na rentgenu vsecko ok pripadal jsem si jako simulant .

Konča

Stenláku to je fakt dost dobrý :-DDDD jak jsi to provedl. I já si tak kdysi připadala, ale už je to naštěstí ZA MNOUUUUU. Máš ty záda určitě zablokovaný. Zkus si najít někde poblíž fyzioterapeuta. V OL je Mudr. Ivan Krupa, ale musí se k němu objednávat telefonicky, aby vůbec byl v práci. Mě kdysi dávno nepřetržitě několik let bolelo v kříži, i na RTG jsem tehdy byla a ortoped nic nenašel. Pak jsem se dostala tady k tomuhle fyzioterapeutovi, ten mě záda opíchl a škubnul mi s páteří. Doporučil mi zajít do fitka za Romanem Vrábelem (bývalý mistr světa v kulturistice), aby mi naučil nějaké cviky na posílení zádových a břišních svalů. Pan Vrábel mi předvedl sestavu a počty jednotlivých cviků a já si předplatila měsíční cvičení u něj ve fitku. A problém se zády byl najednou vyřešený.

Mirka

Stenláku našla jsem na netu ohledně tvých zad. Může to být z nekouření.Opravdu ale nevím jak ti to se zádama pomůže. Asi bych šla k tomu fyzioterapeutovi jak píše Konča. - Chronická bolest zad může být spojena také s úzkostí nebo depresí. Bývá přitom těžké rozhodnout, zda bolest zad byla problémem prvotním a teprve následně došlo k rozvoji deprese nebo na­opak. V každém případě se ale tělesný problém a psychický stav navzájem ovlivňují a promítají do celkové kvality pacientova života. Bolest zad proto nikdy není jenom otázkou stavu páteře, nýbrž celého člověka.

Friduča

Stenláku fíha - to je 350km od nás.. to je pěkná štreka... Mě záda bolej už cca od 14 let, měla bych pochopitelně reahbilitovat, což prostě nedávám..Když jsem chodila pravidelně do fitka 3 - 4x týdně a kombinovala s pravidelnou masáží ( podotýkám, že je opravdu důležitý, aby masér měl adekvátní vzdělání a věděl co dělá ) jednou za 14 dní. Tak pak jsem o zádech opravdu nevěděla, kromě příjemné bolesti svalů po cvičení :) Takže se přidávám ke Konče, cvičení je potřeba a to v každém věku, protože pokud jsou svaly povadlé, pak páteř táhne celé tělo a klouby trpí...Čímž neříkám, že to je tvůj případ ! ROzhodně tě nechci na dálku léčit... Jen popisuju své zkušenosti, což mi připomíná, že se už taky musím dokopat a začít zase znovu a pravidelně... Já např.když ležím déle v pelechu ( několik hodin ), tak mě bolí záda jako blázen - bederka a kříž a někdy to jde i do lopatek a to jsem taky dříve neměla... A co se týká RTG - jedna doktorka na něm viděla výrůstky na bederních obratlech a druhý doktor se divil kde to jako vykouzlila, že tam naprosto nic není - a pak si vyber ... Tak co ten srazík ? tak co konec října ? Je to na vás moc brzo ? Končo a kde je to počítadlo znaků ? Já ho tady tedy nikde nemám :(

Stenlák

Ahoj .Díky za rady zkusím zajít ještě k doktorovi . Ale jak píšete je to jedno s jedním . Nemám teď pohodu zase se mě vrátil ten zlostný stav jako na začátku . Já nemám chuť na cigaretu sem naprosto v pohodě opravdu . Jak jsem psal já vůli mám velkou mám doma tabákových výrobku mnoho a nechává mě to klidným . Nemám ani problémy s rituálama a podobně .. U mě asi bude problém ten že jsem před půl rokem skoncoval s lékama Konča myslím četla --- no a to bylo moc moc zlé s nekouřením se to nedá absolutně srovnat tj jak to bylo zlý . Jenže to taky trvalo dva měsíce to nejhorší +/- a bylo už dobře . Teď nesu špatně Champix a psychika je u mě rozbouraná možná kvůli tomu ty záda . // tj. nestěžuji si naopak vysvětluji proč se s tím tak peru . Bude lépe poslední dny bylo docela dobře teprve dneska je zle ale je to daný tím že jsem se rozčílil hněvem spravedlivým a znáte to .. :) šup sním na lopatu a do pece ... Tak se držte ! PS Mirko drž se vkládám do tebe velikou naděj začátky jsou zlý připrav se na pár chvil kdy budeš potřebovat ustát situace ale opravdu čím dále to trvá tím je to lepší a lepší

Friduča

A jaké léky jsi bral ? Pokud jsi o tom tady psal, tak mi to nějak uteklo :( Tovíš, jak je člověk rozhozenej nějakou dobu to trvá, než se to srovná... Ale zase to bude fajn... Pro Megana - Hana je Kakamila a já jsem na FB svým reálným jménem :):) Já se z tebe picnu :):) Megouš pod příspěvky moje a Kakamily napíše : A my se známe ? :) :) Sdílej soutěž o vířivku, ať se o ní doví co nejvíc lidí :) Bude i soutěž o nejhezčí fotku :)

LUBAN

Děvčata děkuji za gratulace!! Vy to určitě dokážete.Končo,Ivčo určitě vydržíte.Irčo ty taky,né?Fridučo vidíš kde jsi už mohla být!!!!!!Snad už to dokážeš.Co ty Pardubice ?Moc o tom nevím,ale dobrá volba!!Je to na trati. Zatím.... a nehulte!!!!!!!!!!!!!!!!

Konča

Dobré ráno. Fridu to počítadlo není vidět. Dřív jsem píslala a když byl napsaný text moc dlouhý, tak příspěvek nešel odeslat a tak se musel kus textu vymazat. Naposledy jsem psala a psala a najednou koukám na monitor a to co jsem psala tam není. Slovo utnutné upřostřed. Tudíž jsem ukončila větu a odeslala a šlo to. Z toho jsem usoudila, že to počítadlo již někdo do programu nastavil.Zdravím do Roudnice. Moc jsi toho věru nenapsal:-( Jak se daří?

irena

včera večer jsem z domu napsala dlouhej příspěvek a on se mi hajzlík celej ztratil , Už jsem neměla sílu ho napsát znovu.Spala jsem po 6 měsících zase doma,je to hrozný ,jaký je v tom městě hluk,Nekuřáků nám pěkně přibývá. Miško jenom se pořádně rozhodni a začni,já taky chodila do poradny ,musela jsem mít nad sebou bič z několika stran. Bylo mi hanba jít na kontrolu za primářem s tím , že ještě kouřím,takže to byl další nekuřácký faktor,který mi pomohl. Dokonce mi tam nabídli hypnozu,ale to byla taková srandinka vůbec to na mě nezabralo.Zabral šampík takže nekouřím ,

Miš

Ahoj vespolek, děkuji všem za reakce. Od včerejška, kdy jsem se dostala do diskuze, nemyslím na nic jiného, než na to , jaké to bude, až přijde den D a musím říct, že z toho mám vítr, ale zároveň se těším. Ještě mi napadlo, co kdybych CH zkombinovala s elektronickou cigaretou(klidně bez nikotinu) a tím si ulehčila takový ten návyk, jít si dát cígo. Co vy na to? Blbost?

Stenlák
1x

Ahojky Miš Hele tu ecigaretu pusť z hlavy já myslel stejně tak jsem si ji koupil a ani 1x nepoužil pak jsem ještě měl pocit že by se to zkusit mělo když je nová :)) tak jsem ji fofrem expedoval do popelnice . Nepotřebuješ nic jiného než champix a trocha vůle + chtít . Strach ? no ten já sem měl taky a strašnej viz strana 322 myslím můj 1 příspěvek . 7 den na champixu jsem psal jak se bojím jak si to nedovedu představit já kterej si zapálil v první minutě po probuzení a to hned tři po sobě ! a víš ty co ten 7 den večer jsem si už nezapálil přišlo to a vidíš nekouřím 50 dní držím ti palec . S

Miš

Dík za radu a podporu. No čekají mě "hezké časy ".

irena

ještě....nevím kde jsem přišla na ty Pardubice, neprobírali jsme to s Lubanem a Leilou?.Já jsem tehdy pitný režim určitě neošidila.Ale je to divný , když z Pardubic nikdo není.....

Konča

Irenko, máš na mysli debatu v neděli dopoledne před odjezdem z Kateřiny? To se probíralo kudy pojedeme zpět na Moravu. Verandu máte už hotovou?

Ivča

Zdravím všechny nekuřáky začínající i pokročilé. Dnes mám nějaký fofr. Takže všem krásný letní víkend bez kouře (z ohýnku kouř povolen). Nováčci bojujte a držte se, ta svoboda za to stojí. A Pardubice by vůbec nebyly špatný. Už jsme s Lubanem 2 :-))

irena

mám na mysli debatu hluboko po půlnoci u vašich chatek. Veranda je hotová dnes Milouš dodělává nějaký šroubování. Doufám, že nespadne ze střechy měli by jsme po ptákách.Zdravím všechny děvčata i chlapce. Pěkně si nekuřte já budu mít v neděli 1000.Odlítáme až v úterý.

Friduča

Dobrí ránko, tak teď se mi kousnul net a všechno mi zmizeloooo - táák dlouhý to bylo :( Chjoooo...Máme to dneska krásný páteček což ? Slunko a pohodička :) Zůstaal jsem pracovat doma,ani do kanceláře se mi nechtělo...Ičo, mi máme u baráku 4 proudou silnici, tramvaje a já to nevnímám.. Nedávno udělali nové koleje a všcihni se bouřili, když tramvaj projížděla křižovatkou PRÝ to dělalo hroznej bordel... Nu a já nic neslyšela...Nějak to prostě nevnímám... Ale klid v přirodě mám ráda...TAké zdravím Ládíka - jak jsi na tom ? Stále si udržuješ své tři, nebo jsi se nám rozkouřil ? A co zdravíčko ? Lubane, já vím kde jsem mohla bejt.. vidím, vidím aj en čučím a čučím.. co mi taky jiného zbejvá ? Za blbost se platí :) JInak pro mě jsou PArdubice taky fajn...Včera jsem od ří od odpoledne,až dodnes neměla ani jednu cigeretu a ani jsem po ní nevzdechla... Dneska jeden kousek, tak už bych s tím mohla švihnout... :( Hernajs.

Stenlák

Ahojky lidičky tak co nekouření ? Nové tváře tady jsou ale spousta těch starších zmizela . V sobotu to bude 50 dní co nekouřím . Kdybych se s tím tak nepral tak snad budu mít radost . Nikdy by mě nenapadlo že budu v životě 50 dní bez cigarety . Tak přeji všem i těm co mají pocit že to nedají ať se jim povede nejen nekouřit ale i si to užívat . Já se k tomu že si to nekouření budu opravdu užívat musím dopracovat . Zatím si připadám jako ten Lemur Končo kterého jsem vyfotil v Ostravské zoo kvůli tomu kukuč :)) a malborka jsem tam pastnul . Tak doufejme že od lemura povýším v dohledné době někam dál . Já jsem to psal včera Nestýská se mě po cigaretách ani omylem . Nevadí mě doma přítomnost asi to bude tím že jsem se prokouřil do počtu cigaret kdy mě to kouření bolelo dásně bolavý cévy stažený byť sem nikdy nekašlal ani omylem ,bolelo mě všechno i dýchat . Proto nemám nějak strachy a ani se nebudu trápit pro cigaretu // já mám spíš období zmatku jak dál . Předtím byla nepohoda - šup tam s cigárkem byla depka šup léky a teď nemám nic ( což je hloupost ale ) hlava na to dojde že to jde i bez :) ..

irena
1x

to je ono Stenláku a Mišo , hroznej strach co bude bez ciga a hroznej pocit prázdnoty . Přišli jsme o kamošku která nás doprovázela všude.Bez ní nejde nic udělat začít aničumět do prázdna.Motáš se v tom a nevíš kudy kam. Já byla tenkrát na diskuzi pořát a volala o pomoc....pomohli mi...takže šampík a vydržetˇa psát a psát. Vždycky je tady někdo kdo odpoví a to moc pomůže.

Miš

teda, takhle jsem se dlouho nezasmála. - až mi tekly slzy. Pročítala jsem si diskuzi ze začátku září a to , jak Stenlák kouřil v letadle nebo sny (byť hrozné) Tomáše a ještě nekoho (o tchyni) mě fakt dostali... Diskuze je fakt výživná. Připadám si nepatřičně, že jsem ještě Hulič, ale myslím, že si počkám-srábek na toho 3.11. Lidi jsem ráda že jste. Fakt je teda ten, že už druhý den dost zanedbávám práci-jdu makat.Hezký víkend.

Konča

A to jsi Miš ještě nebyla na srazu. V Kateřině se od našeho stolu neustále ozývaly výbuchy smíchu. Kuřáci jsou družní a to nám zůstalo. Elektronickou nedoporučuji (měla jsem dvě), to si raději sežeň PAIPO (lékárny, zdravé výživy nebo e-shop). Irenko, tak hluboko po půlnoci jsem už ležela v posteli a poslouchala dunění techna:-) K nedělnímu super jubileu ti hvězdo posílám fanfáru ♫♫♫♫♪♪♫ a gratulaci. Jsi nejlepší!!!

Friduča

To jak chybí cígo v ruce je pravděpodobně největší problém.. Většina kuřáků má prostě veškeré prostoje a volný čas spojený s cígem... Ale ono to jde v celku dobře i bez něj...Možná je divný, že o tom píšu, byť stále kouřím, ale tak zase to znám z x odvykaček, ne ? A musím tedy říct, že každá byla jijná...Pamatuju si první odvykání, jak strašně bylo těch 5 ěsíců těžkých, jak jsem na to stále myslela, jak jsem druhým záviděla, že oni můžou a já ne... Loni to bylo diametrálně odlišné, šlo to tak nějak samo, už jsem nikomu nic nezáviděla, koukala jsem na kuřáka jako na člověka závislého, který neumím a nedokáže s tím hnusem přestat..Jak si ničí zdraví, jak otrácí spousty peněz, které lze tak krásně užít jinak, jak mi odpudivě smrdí - speciálně, když třeba dokouřili před barákem a pak dorazili k nám -to je takovej hnus, jak to cígo z člověka vyprchává... Jediný, kde mi to nevadilo byla hospoda, tam to nějak patří a tam se s tím počítá... Teď se těším, až budu mít další, první den za sebou, ale už to není taková ta euforie, asi je to tím, že vím co bube následovat, vím, že to prostě jde a hlavně vím, že TO DOKÁŽU ! Míšo, taky doporučuju tu náhražku s nikotinovejma kapslema - nevím jestli myslíme to samé Končo ? Je to dobrá věc pro lidi, kterým vyloženě chybí to cígo v ruce a v puse.. Je totaková špička, kterou si můžeš žužlat.. Mému manželovi stačila jedna kapsle na 14 dní, či jak dlouho :) :) Jo,jo srazík byl extra vydařenej, jak jsme si s Lubanem krásně zatančili a to jsme ani nepotřebovali hudbu, ale to taky nevím jestli už jsi nehajala za rytmu Hausu, či techna, nebo co to bylo za bordel :) :) Každopádně moc se mi to líbilo... a co ten konec řijna - reakce žádná ??? Tak už to nechám na vás...A co Pepa ??? Ten se tu taky dlouho neukázal....:(

Konča

Já se zase můžu potrhat smíchy, jak jsme se krásně shodli na Pardoubkách neb i já je mám na trase, a tudíž jsem taky za. Ale kdo nám to tam zařídí netuším:-DDD A další velikánskou gratulaci a fanfáru ♫♪♪♫♪♪♪ posílám borci Stenlákovi k zítřejší 50.

Konča

Fridu, tak zítra den D. Je prvního co? Ty to to dáš o tom já nepochybuji, akorát dovolenou u móře bys měla 1 rok vynechat:-) Není to ta samá špička. Paipo je taky špička, ale bez nikotinu. Ty máš na mysli Nikorette inhalátor do kterého se dávají kapsle s nikotinem. Tak taneček jsem neviděla:-( Jasně a co Pepa? Posledně, zatím co já hladila tygříky, mi ujel. Vůbec jsme spolu nepromluvili. To se musí napravit.

Mirka
1x

Taky Stenláku moc gratuluju k zítřejší 50 a Končo tobě k 450-460? Tak nějak mezi tím,ne? Já mám zatím jen jednomístné výročí, ale za tři dny už budu mít možná dvou (10 dní). Jinak na sraz by taky jela (pokud se můžu vetřít a nebudu kouřit) Místo je mi vcelku jedno jen to nesmí být v Bratislavě (byla jsem tam dvakrát a vždy bylo úmrtí v rodině, tak už tam nechci jezdit), ale spíš mi záleží na dni. Sobota je totiž úplně nejlepší, protože v pátek po práci bych to už v 10 večer zapíchla. Tak pa a hezký víkend. PS: Končo jaký tygříky jsi hladila?

Konča

No jasně Mirka má dnes za sebou první týden. Tož to posílám gratulačku. No vidíš, že se to dalo vydržet. Jsi vélká šikulka. V kempu ve Sv. Kateřině mají malou ZOO a klec se dvěma Usurijkama (měly 2 měsíce). Nejraději bych do té klece vlezla za nimi, ale alespoň jsem je mohla přes pletivo podrbat po zádech. Každopádně se bude domlouvat sobota na sraz a neděle zpět. Ale zatím jsme se domluvili na Pardubicích, ale tam nikdo z nás nebydlí:-DDDD Tak nevííím:-DDD Já navrhuji opět sklípek ve Chvalovicích. Ivča nóbl zámeček Poličany. Další návrhy zatím nepadly. Ještě jsem si vzpomněla, že Mona kdysi nabízela u nich ten tenis klub. Prostě někde, kde se dá dojet vlakem, autem, busem, kde je v blízkosti levné spaní a panák nebude stát majlant, vůbec nejlepší pokud si alko budeme moci vzít z domu jako do Kateřiny. Takže kdo má ještě nějaké návrhy pište. Ládíku a co ty? U vás to pořád nejde že?

Mirka
1x

Děkuji mockrát :-) Jééé, škoda, že jsem tam nebyla....já úplně zbožňuju kočky všeho druhu. Už od malička mě říkali kočičí mama. Pořád jsem nějakou tahala. Mám k nim nějak blízko, žádná se mě nebojí, teda z těch menších. Těch větších koček se bojím já, ale mláďátek ne. Vždy jsem záviděla modelkám, když se fotily s nějakýma mláďátkama šelem. To se jen tak někomu nepoštěstí si je pohladit. Končí a kolik teda máš dnů za sebou? Seš dobrá, musíme tě pochválit a mít pořádnou motivaci. Ted mě motivuje Stenlák se svou 50, ty seš pro mě se svým rokem a 100 k tomu hudba budoucnosti :-) Vím, kde je levné pití a ve velkém (víno), ale o levnm spaní nevím , takže nic :-)

Friduča

No Končo, to by mě ani nenapadlo, ale máš pravdu, že by se to dobře počítalo a i bych to mohla dát - dneska jsem na dvou a myslím, že víc už jich nebude, tak proč ne ? Asi budeme grilovat, tak si dám hned zatěžkávačku u vínka :) Asi jo - zítra večer, nejpozději v nedělu nahlásím zda jsem čistá, nebo jsem selhala, ale asi zítra den D :) :) Já myslím, že by jsme tam něco sehnali, i když tam nikdo nebydlí :) Když projedeme net, není asi problém...Tak zatím jsme já, Konča, Mirka, Megan a další ?

Konča

Fridu, takže skoč do toho, budu ti et palečky. Ještě Luban a Sylva a Ivča se hlásili,sem dnes přesně v půlce 455 dnů. Takže bych šla taky dělat modelku, když už jsem na fotce s tygříkem???.... leda tak do domova důchodců nebo eldéenku :-DD Ovšem na Megana nemám, ten se na Slovensku válel po tygřici. To jsem čuměla na fotky.

Tomáš M.

Ahojte všichni. Můžu Vám říct, že já moc dobré zprávy nemám. Chuť kouřit sice nemám, ale jakmile se napiji alkoholu tak jsem dva dny tak zničenej a psychycky rozhozenej až to není hezký. Zkrátka fakt divný pocit, jakoby vůbec nestíhám co se celý den děje. Dost mě to dnes vzalo... Ve úterý jsem s přátely popil, pár pivek a řekl jsem si, že když nekouřím tak nebude problém ve čtvrtek do práce. Trochu se pití přehnalo, ale žádnej extrém. A dnes jsem měl pocit, že mám náběh na paranoiu.

Tomáš M.

Tak a ještě ke stránce věci odvykání. Co se týče nekouření, je to brnkačka. Popravdě mi cigareta jako droga chybí méně a méně. Opravdu... I žena méně kouří a více semnou komunikuje, protože vidí, že jsem aktivnější (upovídanějšíj). Přibral jsem asi 4 - 5 Kg. Takže jsem trošku oteklej, ale zatím si s tím nelámu hlavu. V práci je mi lépe, nespěchám už domů což se líbí ostatním. Negativní stránka odvykání je, že se ty prášky asi nesnesou s chlastem, což není dobrý, protože si v pátek dám rád pivko a semat i prcka. Uvidíme co bude dál.

Tomáš M.

Ještě bych měl jednu poznámku. Protože jsem na tom teď psychycky fakt nic moc, tak bych zmínil asi toto. Pokud se mi podaří překonat to co dosavaď překonalo pouze zlomek lidských duší tak si fakt pogratuluju. Protože CH k tomu dává klíč. Držte se !

Jana

Ahoj Tome, já jím jen jeden CH denně, dopoledne a už se neopiju do takových stavů jako když jsem jedla i ten druhý večer, podle mě to mělo na ty opice vliv. Tak to zkus nějak nakombinovat.

Konča

Tome, blahopřeji ti. Jsi borec, když nekouříš a přitom máš vedle sebe kuřačku. Šampík + fernet byl u mne naprosto bez problémů. Ovšem některým jedincům kombinace šampíku s alkem nedělá dobře. Asi budeš jeden z nich. Naštěstí je to jenom dočasné, jak přestaneš s šampíkem, tak to asi bude zase OK. No já mám za chviličku konečně padla, tak jdu víkendovat. Krásný a hlavně nekuřácký víkend. Asi už letos poslední letní. Fridu jdi do toho!

Mirka

Tome taky blahopřeji moc a moc. Tome nevím kolik ti je , ale já čím jsem starší tak to mám s alkem horší. V sobotu se picnu a v pondělí si ještě nejsem jistá. Dřív jsem pila klidně v pá + so a nevěděla jsem co je to kocovina. A přišlo to naráz, pila jsem vodku, jégra a teď tvrdý vůbec Jen víno. a stejně jsem dva dny nepoužitelná. Tady je těžko říct, může to být i Champix. Uvidíš až skončíš s Champixem. Mě ještě pomáhají na všelijaké stavy vitamíny. Nikdy jsem nebyla zastánce chemických vitamínu,protože mi není jasné jak do jedné tablety můžou narvat 100% DDD všech minerálů. No ale pořídila jsem si vitamíny, vše v jednom a můžu říct, že až na 3 denní depku jsem v pohodě. Není a nebylo mi špatně, jsem to už zase já, jsem veselá, na wc taky normál. Ale je to člověk od člověka a někomu by to třeba vůbec nepomohlo. Já tady hážu ramena, jak je mi dobře a přitom beru CH 15 dní a zrovna zítra můžu mít stejné stavy jako vy a můžu jít i s vitamínama do ......jo Tome, navíc musím požívat alkohol každý den, protože dělám s vínem a ještě jsem si žádný návyk nevypěstovala abych mě nebylo špatně z chlastu. Tak se drž a až v budoucnu přestaneš jíst Champix tak dej prosím vědět jestli to mělo s těma stavama souvislost nebo už ti to zůstalo.

Mirka
1x

♪♪♪♪♪♪♪♫♫♫♪♪♪♪ - pro Konču!

Friduča

Já mám při CHMP taky ,, divné stavy,, a zvláštní opice... Ale kocovina probíhá klasicky = jeden se kurýruju a vše je o.k.. Piju taky jen červené víno s colou, tvrdej už vůbec, ale za to mám obvykle velkou výdrž - do rána, když je parťák :) Ale pokud se nepletu, taky jsem měla blbý opičky s CHMP... Jinak stavy úzkosti a deprese jsou součástí odvykání a jsou to abstinenční příznaky, které má každý v jiném měřítku a někteří vůbec... TAkže nezbývá, než vydržet a dát to !!! Miruš, nechceš do toho jít zítra se mnou, když už zobeš 15 dní ? Já zobu pokud se nepletu osmej den a zítra bych to ráda dala...

Mirka

Tak já se zkusím zítra smejknout, jestli budu mít taky jinou opičku. a dám v po vědět. Fridučko, moc ráda bych šla do toho s tebou, ale měla jsi mi říct před týdnem. Šla jsem do toho minulou sobotu a už 7 dní jsem neměla ani jednu. Pojď do toho, já oslavím (případné) 3 měsíce nekouření na Vánoce a ty na Silvestra! OK? :-)

Friduča

Jejda, tak to jsem se ukoukla a kdo tu psal, že do toho půjde, až za měsíc, nebo kdy a že píše jako kouřící ??? Už jsem z toho popletená :) Tak to kvůli mě dneska nekuř, to je jasný :) :)

Petr

Ahoj všichni.Tak jsem se taky pokusil pomocí Champixu skoncovat s tím hrozným zlozvykem a zatím se kupodivu držím. Po 6 dnech s CH jsem přestal a zatím nekouřím desátý den a musím říct že je to super. Lépe s dýchá , ráno už mě neškrábe v krku a dokonce chodím i běhat. Předevčírem jsem začal brát ráno a večer pouze půlky a přemýšlím jestli nezkusit po prvím balení ostrý režim bez CH, abych věděl zda to zvládnu. Vždycky když mám chut, tak jdu číst tuhle diskuzi a pomáhá mi to, tak jsem taky něco napsal, aby ostatní viděli že to s CH jde(zatím pouze 10 dní ) -pokud tedy člověk přesvědčí sám sebe že chce přestat - pořád jsem se bál jelikož jsem byl přesvědčený že přijdu o nějaké krásné chvilky s cigárkem?.

Konča

Vítám tě Petře mezi námi. A je dobře, že jsi přestal jenom číst:-) Samozřejmě i tobě posílám gratulačku dnes k 11 dnům. Raději pokračuj v braní ch. protože je velká pravděpodobnost, že si časem zapálíš. Nepíšeš, jak dlouho jsi kouřil, ale pokud hodně let, tak ty 3 měsíce dodrž. Nemusíš brát 2x jednu modrou tabletku denně, ale sniž si klidně dávkování když ti to nebude nic dělat na jednu půlku za den, aby udržovat hladinku ch. v mozku. Fridůůůů myslím na tebe a držím palce.

Friduča

Dobré ránko, taky doporučuii vydržet.. Doporučená doba je 3-6 měsíců minimální ! Nicméně nejdůležitější je hlava, proto to jde i bez CHMP... Takže je to individuální (já dobu nedodržela ani jednou, ale taky jsem začala znovu, otázka je zda bych nezačala i s CHP a věčně ho brát nejde )..Takže každý se musí rozhodnout sám, dle svých pocitů... Ale určitě je dobré mít CHMP po ruce, když se rozhodneš s ním seknout..Končo, děkuju, zatím jsem neměla ani jednu, tak uvidíme....:)

Petr

Díky za rady.A asi určutě na Vás dám, jelikož chutě se dnes nějak zvětšovaly. Nevím jestli to bylo tím víkendem, přeci jenom v práci si toho naložim tolik že si na cigáro ani nevzpomenu, ale spíš to asi bylo tou poloviční dávkou CH - celý den jsem jenom něco jedl, asi budu muset víc běhat, jinak to bude špatný a nevejdu se do žádného oblečení.Kouříl jsem 18let krabičku denně a zkoušel jsem přestat jednou a vydržel jsem 5 dní - pak jsem začal že jenom u kafe a pak jenom po obědě a u kafe a bylo to. S Champixem je to ale úplně jiný, fakt mi to hodně překvapilo..Už jednáct dnů -SUPER !!!

Friduča

Tak poslušně hlásím, že mám za sebou úspěšně první den BEZ, ale povím vám, že u toho grilování a povídání ( prostě nic nedělání ) skoro 8h to byla docela makačka...CHuť ani tak nemám, jako to nutkání... Ale pokaždý jsem si řekla, nedávej si, stejně ti to nechutná... Největší sranda byla, když mi bratr nabízel asi 5x cigeretu ( začal kouřit jinou značku a měl hroznou potřebu, abych jí ochutnala, že je stejně dobrá jako ta naše :) ) a já 5X řekla, že nechci, až jsem ho tedy musela upozornit, že ,, zase ,, nekouřím :) :) Pochopil a všichni jsme se nasmáli, moje mamina zahlásila, že si toho hned všimla...Nu manža za tu dobu vykouřil cca 6 cigeret, což není moc ( obvykle by už padla krabka ), tak uvidíme jak to půjde dál... Petrře já kouřila krabku minimálně, když se někde sedělo několikanásobně víc... Snažila jsem se s tím seknout snad tisíckrát ( prakticky od první cigerety jsem se toužila znovu stát nekuřačkou a nešlo to ), s CHMP bojuju, už 3 roky a z toho ( nedávno mi to tu někdo spočítal ) jsem zhruba dva roky nekouřila, byť né v kuse...Jinak doporučuju koupit bonbonky bez cukru ( prodávají v marketech u pokladny ) a žvýkačky.. dost to zabaví pusu... :) A netloustne se po tom ( alespoň né tolik jako po žraní :) :) ) .A pochopitelně blahopřeju k 11 dnům - bude jenom líp, jsi šikula !!!! MAžu do peří... dobrou noc, či dobré ráno :)

Sylva

56 den - pořád nekouřím. Dokonce jsem od včera zkusila jednou denně půlku CH. Myslím, že dobrý - pokud bude větší chuť, vrátím se zas ke dvěma půlkám. Nováčci, kteří začínáte - kouřila jsem 36 let, denně celou krabičku, při sedánku i více. Taky jsem měla pocit, že bez cigarety nemůžu žít - s CH. to prostě jde. Už jsem před rokem taky začínala, ale stačil jeden "prásk" (po měsíci) a byla jsem v tom znovu. Takže vím,že nesmím se té smradlavé tyčinky ani dotknout. Prostě to jde a nakonec zjistíš, že nechápeš proč jsi to vlastně kouřil. Ale jo chybí mi, to bych asi kecala, ta siesta při kouření - to vtáhnutí a vyfouknutí. Ale asi se musí vědět a být přesvědčený, že kouřit nechci, protože jinak to nemá cenu ani začínat. Takže nejdříve si to srovnat v hlavě a opravdu chtít. CH pomáhá, ale to už se tady psalo mockrát. Držím palce všem, kteří tady přibyli, ať to zvládají (první měsíc je asi nejkrutější).

Friduča

Ahojky, tak já hlásím uzavřený nekuřácký víkend a tedy dva dny bez :) Chuť cca 3x, když jsme při courání Prahou ( Vyšehrad ) sedli u Šemíka a manža si zapálil...Ale jinak to jde v celku dobře....Sylvo, gratuluju, to už je hezké číslo...Jsi šikulka...Já zobu tři půlky, někdy dvě - jak si vzpomenu... Byli jsme na Alois Nebel - je to trochu náročnější film ( kreslený ), je to koukatelné, ale moc lidí to asi nenadchne...Tak mažu do pelíšku a zítra zsa voňavá - mám radost. :)

Konča

Ahojík nekuřácíííí. Fridu jsi fakt dobrá. My byli na chatě, tudíž jsem nebyla na kompu, ale myslela na tebe moc. Dnes už v sobě nemáš žádný nikotin, tak kočko bojuj. Gratuluji Sylvě k dnešní 57 - páni, už budeš mít za sebou 2 měsíce. Petře, já bych doporučovala, nejméně ty 3 měsíce. Dříve určitě CH. nevysazuj. Irence ještě jednou gratuluji ke včerejší 1000. Ty si totiž x gratulací zasloužíš:-) No a já si vyšlápla do 16 měsíce bez cigár:-)

Friduča
1x

Dobré ránko, tak jsem dnes vstala pozitivně naladěna, dokonce jsem si vyšla po dlouhé době odhalena v šortkách :) Je krásné sluníčko aj á začínám svůj třetí den bez, bohužel jediný kdo z toho má radost jsem asi já sama :( Jinak jsem se žádných gratulací nedočkala.. spíše se naopak všichni ksichtí = většina kouří, tak nevím jestli je to fakt závist...ale asi to tak bude, bylo o tom napsáno tolik... Místo, aby člověku přáli, že dokáže bez toho jedu žít, tak mu závidí, že jim to nejde... Je to divný...Končo, děkuji chtěla jsem ti napsat sms, ale pak jsem si řekla, že to počká :) :) Jinak taky gratuluju, všem Konče, Irence pochopitelně taky, protože to už je číslo sakra významné :) :) A všem ostatním co bojují !!!!Šikulky..

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce