Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Mirka

Dobré ráno všem :-) Prosím, prosím o radu, v neděli začnu brát už 2 tablety 0,5 mg, nemusím si je brát poctivě po 12 hodinách, že? Ráno totiž beru v 9 a nechce se mi brát večer tak pozdě, klidně bych si ji vzala už v 18. Příští týden začnu brát už ty modré tablety a četla jsem tady, že je možné si je rozpůlit když nebudou dělat dobře. Na 4 půlky na den. Jaký by měl být asi časový odstup od těch půlek? Spočtla jsem si to aby mě vyšla poslední půlka na 18 hod a vychází mi to každé 3 hodiny půlku. Nepředávkuju se? :-( Nejlepší by bylo aby mě z toho nebylo moc blbě a já je mohla jíst normálně ráno a večer. To, ale nehrozí, že bych byla výjimka a snášela to bez nevolností.

Konča

Mirko nemusíš přesně po 12 hodinách. Klidně si jí dej v 18 hodin. S těma modrýma se nepředávkuješ. Denní dávka je 2 modré tablety, A to rozpůlením přece nepřekročíš. Možná budeš mít kliku a budou ti za den stačit pouze 3 půlky - a tudíž budeš šetřit a prášky ti vydrží delší dobu:-) Pěkně zobej a pokuřuj, za pár dnů ti to přestane chutnat:-)

Mirka

Končo děkuju za info. No jo...logika....na to já nikdy nebyla :-)

Míša

Hlásím 90 dnů :-) bez smradu. Poslední týden mám malinko kritický. Beru půl tabletky denně. Jinak už jsem byla bez něj docela dlouho. Zase ho vysadím, hned jak se budu cítit na pohodu, ale budu ho mít pořád při ruce. Mějte se hezky a nekuřáci držte se :-))

Konča

Posílám vám oboum gratulačku. Přesně jsi na to přišla. Když jsi v pohodičce, tak jsi bez tablet, ovšem jak v pohodě nejsi, začneš zobat, aby náhodou nezklouzla zpět. A tak to má být:-) I mě se to takhle vyplatilo.

Megan

Tomáši M. já jsem tabletky nepůlil. Taky mi bývalo trochu šoufl, ale brzy to přešlo. Lubane, nemáš teď nekdy 2 roky? Mějte se všici krásně a nehulte

Konča

Jsme se tu bavili o pomaláči a na předešlé stránce 331 je vlevo nahoře okamžitě reklama na koupi crock pot hrnce. Sákriš ti jsou ale rychlí. Člověk, aby se pomalu začal bát něco tady písnout bo je to tu samá reklama. Jinak posílám pozravy do Třebíčkova.

Stenlák

Dobré odpoledne přeji všem . Mirko drž se . Vlasti super ! a samozřejmě Míšo ! Je pěkné vidět že se držíte . No a u mě žádná sláva záda jsem na bazéně nerozhýbal tak snad se alespoň dneska vyspím . Jsem na tom relativně hůře o chlup jak poslední dny ale to ty záda myslím si . Dělám dříví na zimu . Pomalý hrnec je fajn :) zrovna večer ho použiju . Nemám přes den pomysl vařit . Tak ahojky a hlavně žádný cigarety . S

Konča

Ahoj Stenláku i já ráda slyším, že odoláváš té bílé mrše. Jsi ve druhém kole, tak se chlape drž. Co budeš vařit? Já dělala dušená telecí játra na cibulce na HI a jsou výborná.

Stenlák

Ahoj dneska pátek to tady zase do pondělí asi moc žít nebude . @Končo Guláš na 4 hoďky l . Lidi jako mnohé přede mnou zde v diskuzi mě dostala asi chřipka po necelých 40 dnech na CH . V krku mě pálí jako peklo . Doslova mám pocit jako bych dýchal páru tak 50C . bolí mě ale každičkej sval tak doufám že neskončím s horečkou na 5 dnů v pelechu nemůžu si to teď nějak dovolit :( . Přeji vám všecko nejlepší co se přát dá PS. Pište nečtěte jen . S

Konča

Ty máš tedy smůlu. Snad to chřipka nebude. Ovšem s takovou se na to dřevo na pár dnů vykašli. Jsem myslela, že bude dnes krásně ovšem tady u nás v noci pršelo, slunko nesvítí, je pod mrakem a 13 stupňů - no hnus. A jaké je počasí u vás ostatních? Praha, Kolín, Roudnice, Chomutov, Třebíč......ozvěte se.

Stenlák

Dobré ráno přeji všem . Tady na Valašku pod mrakem 13 C vyloženej hnus proti tomu co hlásily . No ta chřipka se obávám mě dostala dříví dělat nebudu jsem rád že sem rád . Doufám že mě brzy pustí . Tak se držte lidičky S.

Sylva

Stenláku, co jsi si to "přivodil"?Chřipka, to je hnus, bolí celý člověk. To ti nezávidím, to se pak nechce vůbec nic. Výhoda určitě je, že určitě nemáš chuť na cigárko. Jak se držíš s chutěma? a co vy ostatní? Já dobrý, pořád na CH. Končo a ostatní už "vyléčení", kdy jste asi tak odhadem přestali s braním CH? (to, že si nechám něco málo na strýčka příhodu, to už vím), ale myslím jako že jste přestali s pravidelným polikáním. Já mám dnes číslo 41. Jinak u nás (chomutovsko) nádherné počasí už od rána. Sluníčko krásně hřeje a pod okny mi vyhrávají "komedianti", máme pouť. Tak se všici držte, nekuřte, je to fajn. Mamča vedle mě si zapáli, nic to se mnou nedělá. Když jo, odcházím. Hezký víkend vám všem. Stenláku, brzy se uzdrav!!!!!

Vlasta

Ahojky v Mostě celý den nádherně svítí sluníčko,tak je prima den.

Megan

Končo, v Třebíčkově bylo taky krásně. Mějte se všici krásně a nehulte. Ty se Stenláku brzy uzdtrav

Míša

Ahojte, musím vám napsat co se mi zdálo. Sen to byl silene zivy. V noci jsem si zakourila. Moc jsem z toho cíga neměla, tak jsem si říkala, že to bude tím champíkem co jsem brala:-D Byla jsem rozhodnuta, ze je to jen jedna:-( Ale co mě trápilo nejvíce, že se přiznám tady mezi vámi..:-( Uffff naštěstí to byl jen sen :-DDDD Ještě jsem měla našeho psa ve trojtém provedení a po domě mi lítali skřítci. No takový pako sen už jsem neměla hodně dlouho:-DDD Bude to tím champíkem co teď pár dnů beru. :-DD

Tomáš M.

No když už tady zmiňuješ sen tak zmíním i to, že mám obden tak živé sny, že to snad ani není možný. A, že je to zádada, tak dneska se mi zdálo snů hned několik, a totální nechápando mám z toho, že jsem VE SNU vyprávěl někomu O MÉM SNU. No chápete to někdo ?

Tomáš M.

Ten mozek podlě me dostává pěknou sodu.

Jiri

Tez se mi dneska zdalo, ze se jsem si zapalil, ten pocit byl, jako ve skutecnosti. O vikendu jsem si pro zmenu kupoval nejaky parfem od Diora :D-, to slovo jsem predtim nikdy neslysel, dokonce jsem tu vuni citil.....psycho....

Míša

Stenláku ať si brzy fit:-) Sylvo já ho brala pravidelně zhruba 3 týdny, ale druhé balení jsem brala už jen půl tablety denně. Pak jsem ho delší dobu nebrala, ale teď mám týden, kdy zase zobu. Přijde mi to po 3 měsících zvláštní, ale nechci nic podcenit. Jinak děkuji všem za vaší podporu. Držte se!!

Tomáš M.

Jo určitě je lepší to brát klidně půl roku. Dobopuručuju. Když jsem onehdá přestával, vracel se absťák i po 50. dni. Takže osobně jsem si řekl, že minimálně 90 dnů budu champix brát. A pokud to bude nutný a chuť na cigaretu bude déle pojedu i půl roku. Těch peněz mi líto není. Nechci to už nikdy pokusit a odolávat nesnesitelné chuti na cígo. Ciao

Konča

Krásné ránko. Dnes tady svítí konečně od rána. Včera se to taky vyjasnilo, ale až před obědem. To už jsme se rozhodli na chatu neodjet. Odpoledne jsme oprášili s manžou inlajny a šli vybruslit nezdravý oběd (řízek a bramborový salát). Stenláku přeji brzké uzdravení. Sylvo, já brala přes půl roku-necelých 7 měsíců od skončení kouření. Přátelé bojujte, odolejte i dneska té bílé mrše a mějte krásnou voňavou slunečnou neděli:-)

Konča

Krásné ránko. Dnes tady svítí konečně od rána. Včera se to taky vyjasnilo, ale až před obědem. To už jsme se rozhodli na chatu neodjet. Odpoledne jsme oprášili s manžou inlajny a šli vybruslit nezdravý oběd (řízek a bramborový salát). Stenláku přeji brzké uzdravení. Sylvo, já brala přes půl roku-necelých 7 měsíců od skončení kouření. Přátelé bojujte, odolejte i dneska té bílé mrše a mějte krásnou voňavou slunečnou neděli:-)

Sylva

Ahojky, dnes je zase u nás hnusně, v noci pršelo a je zataženo. Teda Končo, smekám před tebou s těma "inlajnama". Taky bych to chtěla umět, nikdy jsem to nezkusila. Třeba na to někdy dojde. Děkuju vám za příspěvek ohledně délky zobání, hezký nekuřácký den všem. Stenláku - jak ti je??? nepíšeš, asi mizerně ☻☻☺

Tomáš M.

9. Den nekouření, jedu druhé balení, které mám na měsíc. 28*2 tablet. Pocit dobrý, chvilkama mám strašnou radost někdy trochu splín. Asi normální symptomy nekouření. Líbí se mi moje oči :D Jsou takový zdravý :D Prášky začínám poměrně dobře snášet. Lepší dýchání, sex, pohyb, mysl a duše. Časté živé sny i vícero za noc. Západní čechy hnusné počasí. Zobání bonbónu a různých pochutin. jídlo je mnohem chutnější teď. A Páteční pivko bez problémů.

Sylva

jsi dobrej Tomáši M. já mám taky lepší chutě u všeho co sním a hlavně kafe mi chutná nějak jinak. tak se drž.

Tomáš M.

Díky, nejsem sám, vy všichni jste super !

Ivča

Moc Vás všechny zdravím. Jste všichni šikulky, mooc chválím. Hlavně Konču za ty brusle. Já se tento víkend zmohla jenom na samé oslavy. Už nám to leze krkem. Snat to bvyly letos poslední. V pátek se všema dětma, nekuřáci byli v převaze, včera se sousedama, to zase byli kuřáci v převaze. Byla jsem jediná nekuřačka. Ale držím se a vůbec nic jim nezávidím. Spíš naopak. Všechny kuřáky lituju. Nevím proč mě to píše modře, nevidím téměř nic, tak to bude asi samý překlep. tomáši, Sylvo jste výborní, drže se tak dál. Bude čím dál líp. Mirko strašně to uteče a budeš mít taky rok a pak dva a budeš tady radit dalším nováčkům. Držím vám všem palce. Krásný zbytek víkendu. Tady je pod mrakem, ale teplo..

Mirka

Ahoj všichni :-) Dnes je pěkné spací počasí, pořád přemýšlím nad tím, jak jsem nechala v ložnici zatemněné žaluzie a jak to působilo útulně a lákavě. Kdybych nemusela do práce, tak jsem ještě teď pod peřinou. Jinak CH beru 5 den, pořád bílý tabletky a hulím furt stejně. Zítra si jdu pro pokračovací balení ať už ho mám do zásoby. Tam bývá kolik tablet? Mějte se moc hezky!

Konča

Ahojte nekuřáci. V prvé řadě blahopřeji Tomovi k první 10, jen tak dál, jde ti to výborně. Mirko, záleží jak velké pokračovací balení si koupíš. Mají na 14 dnů cca 1000 Kč nebo na 28 dnů cca 2000 Kč. Já brala vždy to větší, abych nelítala k doktorovi pro recept. Sylvo opkud jsi v mládí bruslila na ledě, tak na těch kolečkách je to až na brždění stejné. Já si inlajny pořídila v padesáti a ještě jsem sebou neflákla. Ivčo včera jsem tě potřebovala coby koštéra. Dodělávala jsem ořechovici a nikdo z přítomných nechtěl ochutnat. Snad jsem to odhadla dobře a bude chutnat. I mě to najednou píše světlemodře a taky na to ho...o vidím.

Ivča

Dobré ráno, jééé, to já bych koštovala. Včera jsme šli spát po dlouhé době střízliví. Byl to nezvyk:-))) V sobou se u nás taky objevila známá, co jsem ji kdysi poradila champix. Byla celá nadšená, přítel ji ho koupil na půl roku k vánocům a ona při prvním balení dostala strašný bolesti žaludku a skončila ve špitále se zánětem žaludku. Já tvrdím, že to byla náhoda, ikdyž ve špitále ji řekli, že by to mohlo mít souvislost. Champix prý prodala kolegovi a ten už zase začal hulit. A ona hulí stále vesele dál. Tvrdí, že ji to strašně štve, ale champix už nechce. Nikomu to nenutím, je to každého věc. Mirko, zobej a kuř, ono to přijde. 5 dnů je málo, já přestala 16. den zcela bez násilí. Uvidíš, jak budeš nadšená po prvním dnu nekouření. Pro mě to byl úžasný zážitek, něco nepředstavitelnýho den bez cigára. Všem nováčkům držím palce, my co tady děláme inventář už snad vydržíme když budem chtít. Musím si to občas připomínat, jak je skvělý, že nekouřím. Všem krásný, ikdyž ubrečený den.

Konča

Ivčo, ta chudera měla smůlu. Ale ty cigarety jí na žaludek rozhodně dobře nedělají. Osobně si myslím, že další nekuřácký pokus bych nezvládla. Je mi až zle, když si vzpomenu na své několikanásobné začátky a následné selhání. Nechci, aby se to znovu opakovalo. Pro mě je jenom jedna cesta - NEDAT SI ANI JEDNOHO ŠLUKA!!! My všichni jsme tady úžasní. Včera jsem si nemohla vzpomenout na slova písničky Když jsem já sloužil to první léto, vysloužil jsem si kuřátko za to.... vzpomněla jsem si pouze na 4 sloky z 10. Ten zbytek jsme našla na netu. ještě že ten internet máme:-)

irena

ahoj všichni, blíží se mi kulaté výročí a dnes v noci se mi zdálo ,že jsem si zapálila hned 2 naráz z jedné jsem potáhla a ¨zarazila se ...boha dyť já nekouřím.Nějakou dobu jsem váhala jestli se na to nevybodnu, ale pak jsem obě ciggarety rozcupovala zahrabala .Vím že ta chuť byla šampíková, nechutnalo mi to ..Toho pokušení se už asi nezbavím i když jsem hrozně pyšná , že se mi to povedlo. Tady bylo už pár lidí kteří šampík vyloženě odstonali , ale to je to malinké procento z velkáho počtu těch co jim opravdu pomohl a Z'AZRAČNĚ. ivčo dávej na sebe pozor ,nezapomeň ,že pitný režim se musí dodržovat.Nováčsi snažte se pěkně vám to utíká. Mirko vydrž , jsi na dobré cestě ono to příjde dřív nebo později (já až 5 týdnů a kromě těch snů držím)

Konča

Taky dobrej sen Irenko. Naštěstí jenom sen:-) Copak je se Stenlákem? Snad se nekurýruje cigárama? Tady na Hané je pěkně hnusně. Zima a poprchává:-(

pepa

Týdenní hlášení. Stále bez, až se divím. Zdraví Pepa

Ivča

Všechny zdravím, Irenko,jak jsi to ve snu pěkně zašlapala, tak to už zůstane a vypadá to, že to je trvalý stav to tvoje nekouření. Pepo, čemu se divíš, chceš přece nekouřit. Ještě zobeš champik? Pěkně všichni pokračujte v nekouření, je to radost. Tady taky prší. Od zítřka snad zas má být pěkně, tak uvidíme. Všem krásný den. P.S. Nevěděla jsem, kolik je 9+3. Už je to se mnou vážný.

Konča

Pepo nemáš náhodou konec 7 nekuřáckého měsíce?

pepa

neuvěřitelna Konča, zítra to bude opravdu 7 měsíců, dík za připomenutí

sylva

Zdravím, u nás dnes docela fajnový počasí /občas i zasvítí), jinak pořád nekouřím. Sneláku, kdepak se touláš? jak píše Konča - snad se kurýruješ bez cigárek☺

Konča

Co já Pepo, ale ty jsi neuvěřitelnej. Vždyť už budeš vlastní pílí v osmým měsíci:-D To je přece super. Jsi borec a já ti posílám velikou gratulačku.

Konča

Sylvo ty jsi samozřejmě též šikulka. A co mamča? Nechystá se držet s tebou basu?

Sylva

Končo, mamča se k ničemu nemá, snaží se přede mnou nekouřit, kouří jenom když jsem v práci a jednu pak večer. To víš, už má 76 let, tak nechce nic měnit. Já se držím, ale dnes zrovna (problémy v práci) bych si tak dala na uklidněnou, no jo - bohužel NEDÁM, ale i to je dobře. (asi by to byl stejně hnus).

Stenlák

Sylvo nedáš :) co bys z toho měla ? nic . No a to myslím je to podstatný . Kouření nám nedalo vůbec nic . U mě byla a je klika že nechutnalo . Takže tím odpovídám na otázku kurýruju se na antibiotikách nekouřím nepiju . A určitě to kouření není v plánu nejsem pan úžasňák co se kouření směje , chutě jsou a dlouhé na druhou stranu člověk už je takový co nemá tak mu schází . Tak lidé dobří děkuji že jste si na mě také vzpomněly zůstávám s vámi ale je třeba vypotit chřipku . PS 40 bez cca 1600 nevykouřených . S

Tomáš M.

Čau pane, člověče jsi dobrej Stenly, se ani nedivím, že marodíš, protože to co tvoje tělo teď vyplavuje musí zůstávat okolo odpadu když se vysprchuješ :D To muselo být hrozný qantum dehtu. Já jsem se takhle těžký závislosti zbavil před tím rokem a pak jsem již kouřil mnohem, ale mnohem méně. Pamatuji si, že jsem promarodil poměrně dost dní než se tělo zbavilo všeho toho nánosu bůh ví kde všude. Drže, knížku a klid a bude líp.

Konča

Stenláku blahopřeji ke včerejší 40 a přeji brzké uzdravení. Sylvo, moje mamka, ač si vykouřila rozedmu plic a ucpané žíly na nohou, tak stejně s cigaretama nesekla:-( A co Mirka? Už zobeš modré tabletky? Tomáši jak bojuješ?

Tomáš M.

Ahoj, díky za optání. Bojuji docela dobře, musím říct, že čím dál méně mám pocit chuti na cigaretu. Musím také, ale zdůraznit, že neděle byla poměrně kritická, ale přežil jsme ji. Mám teď docela nabitý každý týden takže přes týden jsem večer tak unavený (i bez kouření), že chodím v 9 - 10 spát. Jinak včera jsem si zapomněl v tom shonu vzít druhou ranní půlku a dnes jsem ji objevil v práci v šuplíku. Pravda je, že jsem na sobě poznal zvýšenou chuť na cigaretu bez té půlky a nevěděl jsem proč. Tím jsem na to dnes přišel ;-)

Tomáš M.
1x

Musím, však ještě konstatovat, že se stávám člověkem klidnějším. Především mám-li ve správnou dobu vzatý Champix. Pokud na něj zapomenu jako včera, jsem lehce podrážděný, ale dalo se to vydržet. Nic méně je to začátek a onehdy bylo to odvykání úplně o něčem jiném. To jsem se držel zuby nehty a nemohl se soustředit absolutně na nic. S CH normálně pracuji a soustředím se a pracuji lépe. Mozek má více kyslíku, jen jsem někdy trochu vyšinutý. Jakoby hy-per aktivní. Moc všechny pozdravuji, hlavně Konča, Ivča, Irena, Stenlák a všechny , na které jsem zapomněl. DRŽTE SE !!!

Mirka

Ahoj všem, modré tabletky mě čekají až zítra, ale už teď vím že si je budu půlit. Dnes je to týden co beru Champix a už na mě trošku účinkuje. Včera jsem si cca ve 20 hod nalila víno a hleděla na televizi, šla jsem spát ve 23 hod. Během těch tří hodin co jsem popíjela jsem si byla zapálit jen jednou. Vůbec jsem na cigáro nemyslela. A to jsem zvyklá, že než si vyčistím zuby tak si zapálím ještě poslední. Včera mě to vůbec nenapadlo. V neděli jsem si kupovala krabičku a dokouřila jsem ji až dnes. A dnes ráno se mě taky vůbec nechtělo kouřit, vždy jsem byla nervózní abych co nejrychleji obstarala kočku a já si mohla jít zapálit a dnes fakt nic. Ale kouřit jsem byla...zvyk :-) Nelámu to přes koleno, když mám chuť si zapálit tak jdu, ale kouřím míň. Uvidíme od zítřka, to už budu na modrých. Stenláku přeji Ti ať se brzo uzdravíš a děkuji všem za podporu a zájem!

Mirka

Jo a sny mám šílený, dnes jsem seděla za bílého dne nahá v autě na parkovišti. Stydím se ještě teď. Předevčírem zase zmizeli z Brna silnice a všude byly jen potůčky a lidé v nich plavali s nafukovacím kruhem kolem krku. PS: Omlouvám se za i/y, už si to nepamatuju....ta silnice bez silnice jako ???? :-)))

Tomáš M.

Tak to máš ještě dobrý ... Až si budeš tahat červy z předloktí, nebo ve snu budeš někomu vyprávět o snu tak si pak povíme jak jsi se vyspinkala :-D

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce