Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ládík

Ahojky. Jen jsem nahlédl a chtěl Vás pozdravit. Nejaktuálnějším bojovníkům Míše a Stenlákovi přeji, ne vlastně to přeji sobě, že si tu zítra přečtu, že jsou o jeden nekuřácký den zase bohatší. Zdravím i staré harcovníky (sorry myslím zkušené v boji s bílým svinstvem) - Konči, Irenku, Ivču,Megana.....a i ty tisíce a desetitisíce dalších. PS: Fridu se nějak moc nehlásí že?????

Sylva

Stenláku, přeci nás v tom nenecháš teď samotný - koukej se držet a všechny cigarety po domě někomu věnuj. Moc si přeju, aby jsi s námi pokračoval - vydrž, vydrž, dej si něco dobrého do bříška. ☺☺☺

Stenlák

Sylvo Ládíku děkuji vám . Já dneska mám strach málo protože včera to bylo zlé . Přemýšlím co se stalo protože já nemám slabou vůli . Řekl bych že se stalo následovné dal sem si žvejkačku 4mg nikotinu manželka mě koupila nějaký pomerančový hnus fuj :(( pak jsem si dal ještě jednu normální ( přitom normálně od začátku odvykání jsem měl jen 4 kusy ) + do toho jsem si vzal léky na bolest zad . Asi když se ty jedy promíchaly s Champixem mě to dostalo . Já myslel že včera pro mě přišla ta s kosou opravdu nepřeháním . Od včerejška nic a nikdy ani žvejkačka ani léky na bolest prostě jen CH . Omlouvám se za ten dlouhý text snažím se jen vysvětlit lépe co se to včera stalo . DĚKUJI vám lidi ♥♥♥

Míša

Stenláku je mi jasné jak to máš s tím hnusným smradem. Snad už doma nemáš žádné svinstvo a byla to poslední krabka co jsi našel. I když máš pravdu, že závislák udělá vše, aby dostal svou drogu. Zvládneš to chlape!! Nevzdávej se. Moc moc ti držím palce. Já už ten hnus do huby nedám. To je jasné. Sice jsou dny, kdy je mi zle, jsem pro své okolí nesnesitelná, ale nepoddám se. Uvnitř sebe cítím, že je ze mě nekuřák :-DDD a je mi fajn :-)

Konča

Krásné dobré ránko bojovníci. Stenláku, pokud člověk není v naprosté pohodičce, tak se ihned dostaví absťáky. Jsem to vypozorovala na sobě. Přijde stres nebo nemoc, bolest atd. a je to tady. Tebe zlobily záda a tak se dostavil absťák. Nápad vzbudit manžu a odevzdat drogu - to jsi frajer:-) Žvýka 4 mg si myslím je silná. Na to čerstvé zelí máš nějaký dobrý recept? Sylvo, Míšo, Jančo a Stenláku bojujte. Moc vám držím pěsti. Zdravím Ládíka a ostatní bandu. Já si jedu do vsi pro čertsvé rohlíky a bude "snídaně v trávě" - to je droga:-)

Stenlák

Také přeji pohodovou neděli . Končo nemyslím že to byl absťák já si myslím že jsem se prostě otrávil žvýkačka + léky na bolest + CH mě dostalo bylo to opravdu nevermore. Ale je to myslím pryč a já nekouřím paní moje se na mě nezlobí tak jedem dál . JJ na zelí mám recept . Dodám . PS . Ty žvejkačky už nevezmu nikdy . Ani léky na bolest zad .Děkuji S.

Konča

Na ten recept jsem celá natěšená:-) zelí mám moc ráda. Kvůli čerstvému zelí jsem si před 3 roky na W-struhadle uřízla bříško na palci, ale nezanevřela jsem na zelí:-) Dnes je to právě 1 rok co jsem se po cígu pozvracela. A asi přesně to jsem potřebovala neb od té doby jsem neměla ani jednoho práska a mozek si hned vybaví, jak mi bylo špatně. Jsem šťastná, že je to za mnou:-)

Stenlák

Ahojky :) Já to pořád říkám že pro nás by měly vyrobit nejaký speciální ciga po zapálení by se člověk nejen poblil :)) Jo srandičky tady je to zelí je obyčejné přitom luxusní - 1 hlávka zelí (bílé nebo červené), 100 g tuku (nejlépe sádla), 1 cibule, kmín, cukr, sůl, ocet, 1 syrová brambora - zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř měkkého zelí. Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme a na závěr přidáme ocet podle chuti. / Já dávám ještě Jablko nastrouhaný sladký .

Petra

Ahoj lidičky, hlásím 17 dní bez tykadla! Manžel se taky drží! Jen se chci zeptat - také máte (nebo jste měli) při užívání CH takovou ukecanou náladu? Já mám pokaždé tak 3 hoďky po užití takovou kecací, že i sama sebe šokuji počtem vyslovených slov za minutu :-p. Kolega v práci se mě zcela vážně zeptal, zda neberu nějaké drogy :-D! Prý mu připomínám týpka, co ujíždí na koksu :-D Tak tedy všem zdar a zase někdy PA

Jana

Ahoj a nemáš náhodou tu ukecanou z té euforky?:))

Sylva

další den jsem zvládla bez tykadla. Jak se držíš Stenláku??? už dobrý viď?? to jsou asi jenom takové zkoušky, jak obstojíme. Tvůj recept na zelí jsem si taky přečetla a určitě vyzkouším. Petro, já tedy žádnou "ukecanou" určitě nemám a ani jsem neměla, asi je to opravdu individuální. Já jsem spíše taková klidnější, s cigárama jsem byla dost nervózní a náladová. A taky jsem pořád někam spěchala a teď je to nějaký "jiný". Hlavně, že už jsme nějaký den zase zvládli, držte se všichni a mějte se voňavě. PS: krásný víkend, že jo? možná asi poslední, takhle teploučký.....

Stenlák

Přeji pěkný večer všem . @ Sylvo díky je to lepší . Celý ten čas je to pro mě boj lítej . No podstatný je že nekouříme ne ? Děkuji ti vážím si pomoci . @Končo. Do toho zelí doporučuji to Jablko nastrouhej ho na jemno a to udělá opravdu luxusní chuť , dávám ho společně s bramborem / někdy přidám do cibulky slaninu na kostičky ale jen u bílého . Lidi kéž bych věděl co mě čeká měsíc končí a stálo mě to mnoho síly . Každý jsem jiný . Nabral jsem 6 kg Držím všem palec ! to nekouření za to stojí o nic jsem nepřišel naopak získal a mnohé já to vím otázka kdy to pochopí i opožděný mozek . Jo spočítal jsem že jsem nevykouřil asi 1125 cigaret to mě zní zajímavěji než dny . S Děkuji vám.

Ivča

Zdravím vás přátelé po víkendu, koukám, že všichni nováčkci se statečně drží, jsem moc ráda. Stenlák chudák trošku víc trpí, ale chlape jseš hvězda, že stále odoláváš. Taky bych řekla, že kombinace léků, žvejky, ch. nebylo nejšťastnější řešení, ale hlavně, že je zase líp. Já měla zbylé 2 cigára v krabce hodně dlouho. Měla jsem dojem, že jsem klidnější, když mám cigáro kdykoliv k dispozici, Ale nebylo třeba, časem jsem je darovala. Stenláku, zelí dělám úplně stejně, jenom dávám anglickou nebo špek podle toho co mám. Do kysaného je to super a do čerstvýho taky. Sylvo, Míšo a další nováčci, držte se, máte dobře našlápnuto. Ládíku, dobře, že se ozveš, můžeš častěji. Konči, za kolik bylo malibu v akci? Já ho sehnala za 380,-. K tomu kubánský rum a džusy, ale jsou to asi dobře investovaný prachy:-)) Krásný den a celý týden všem.

Ivča

Ještě jsem chtěla pochválit Stenláka, jak si počítá nevykouřený kusy. Taky jsem to tak dělala a jednou za čas to byla tady na stránkách velká statistika. Nevykouřený kusy, ušetřený prachy, nekuřácký dny. to jsem tady s Ládíkem vedli véélkou statistiku. Dnes to mám zhruba 22 330 nevykouřených cigaret. Ale hodně zhruba. A cca 74 000 korunek za rok a téměř 10 měsíců. A takový počty taky hodně pomáhaj. Tak snad jsem vás trošku inspirovala.

Jana

Ahoj všem, mě by mohli nechat hrát ve filmu z prostředí psychiatrické léčebny:-D Ani hrát bych nemusela. V pátek jsem byla tak sebelítostivá a agresivní, že jsem sam nechápala, bylo mi ze mě na blití. Od té doby jsem zas v pohodě. Ani na cigára už tolik nemyslím, takže oukéj. V pátek letíme na Krétu a poprvé si nebudu kupovat kartón a víc cigaret.

Konča

Megánku k dnešnímu 2 letému výročí bez cigaret Ti posílám velikou gratulačku a fanfáru ♫♫♪♫♫♫♪ neb při Tvém stresovém povolání je to výkon hodný MISTRA!!!

pepa

Hlásím čisté konto, zítra jedu do Chorvatska, tak se ozvu zase za čas. Tak jsem si na začátku odvykání myslel, že v závislosti se mi nikdo nevyrovná. Ale Stenláku, jsi třída. Jednak v závislosti a jednak v nelítostném boji. Mám pro Tebe 2 zprávy: 1: nekouřím od 22 února 2: stojí to furt za ..... Ale přece jenom už se křeče po cigaretě hlásí jen párkrát za den, zpočátku to bylo párkrát do minuty, pokud jsem nespal. Si piš, že Tě budu sledovat. Jdu si raději za.......pít půlku champixu vodou. Zdraví Pepa

Konča

Ivčo, tak v akci je za 279 Kč a je to i za rum. No asi si tam pro to dojdu. Stenláku, dík za recept, dělám stějně akorát bez jablka - to musím zkusit. Ty už máš dneska měsíc za sebou? Jani kam na Krétu? My byli 2x na západním pobřeží kousíček od Chanie. Půjčili jsme si auto a jezdili: Elafonissi, místo Samarie jsme prošli vedlejší kratší soutěskou Agia Iriny, Préveli a pak výlety na Santorini a Knossos v Heraklionu. Nádhera. Tak vám přeji krásnou dovolenou. Sylvo kdy tobě končí měsíc?

Jana

Jé, asi tam jako vy, kousek od Chanie, Agia Marina mám dojem. Taky chceme procestovat ostrov, zajet i do aquaparku a na výlet do té soutěsky. Budem tam 14 dní, paráda. Děkuju za přání.

Konča

Hned vedle Agia Marina je Platanias, vlastně jsou ty dědiny spojené, tak my byli na konci v tom Platanias studia Panos (ulička vedle gymnázia) přímo na pláži. Aquapark Limnoupolis je fantastický - doporučuji. Jsem se tam před 10 lety parádně vyblbla, dokonce jsem si troufla 2x sjet skluzavku "kamikaze" :-) Hned bych se tam zase vrátila. Pak musíš podat zprávu jak se vám tam líbilo.

Konča

Hlášení: manžel dnes 80 dnů bez cigaret:-)

Megan

Ahojky všichni. Tak hlásím, že dnes mám dva roky bez toho smradu. Nevykouřeno min. 21 900 kusů cigaret, ušetřeno kolem 70 000 kč, přibráno 15 kg, základní smysly zlepšeny. Je to super pocit. Mějte se krásně a vydržte

Jana

Joo, na kamikaze jsem machrovala na Rhodosu, hledala jsem pak plavky u dna:-D

Ivča

Megánku mooooc gratuluju ke 2 letům, krása. Jsem ti v patách. A Konči manžel je fakt třída. Též mooooc gratuluju. A zdravím i Pepu, pěknou dovču a pěknou dovču i Janě. Místo kartonu se vejde do kufru lahvinka:-))) Závidím vám. Mě už čeká jenom práce až do vánoc. Pak snad nějaká dovča vyjde.

Konča

Vyřídím mu to Ivčo. Stejně je zvláštní, jak mu to bez náhražek lehce jde. Žádný výbuch hněvu, naprosto nic a nebo se umí tak dobře ovládat. Jani já se divím, že mě tam na tu skluzavku pustili, přece jenom už jsem měla přes čtyřicet. Já zas měla horní díl plavek pod krkem:-D

Jana
1x

No oni ti řekové mají tak nějak všechno v paži :-D. Manžel je borec, je to asi taková povaha, kolem mě taky všichni přestali bez pomoci, jen já jsem taková veka.

irena

no není nad to zachránit plavky aspoň pod krkem.Určitě to stálo za to. Děláte mi hrozný chutě s tou dovolenou,zmněnila jsem se i v tomto , dřív mi stačilo sedět a kouřit na chatě , teď bych na stará kolena ráda cestovala.Stenláku , já když tě čtu tak mi začínají ukapávat sliny a vracím se do těch hrozných časů na začátku nekouření. Ale piš dál, bojuj ,a věř že ty počáteční horory se budou zmenšovat,sice pomalinku , ale budou...

Jana

Irenko, ono cigárko večer na pláži se bude taky těžko odbourávat:)) No nic, o to vtší lahvinku si tam musím sebou přibalit-

Konča

Mám takový pocit, že i Řecko se přidalo k nekouření - kdoví, jestli nebude zákaz kromě hospod i na plážích. Irenko a což takhle zavítat s Mildou k nám na chatu? Není to sice daleké cestování, ale jídlo i pití můžu nachystat jako byste byli v Řecku co ty na to? :-)

Sylva
2x

Ve čtvrtek 8.9. začínám 2 měsíc - jupí. Ale určitě nemám pořád vyhráno, je mi to úplně jasný. Ale i tak, je to pro mě úžasný výsledek. Byla jsem fakt už dost závislá, každou volnou chvilku, každý okamžik, jako by mi to chtěl někdo vzít. A čím víc jsem kouřila, tak to s tou závislostí bylo horší a horší. Už jsem sama nenáviděla, takže ..... jsem ráda, že jsem se do toho dala a muuuuusím vydržet. Stenláku, Míšo,Petro, Jano - držte se. Ostatní - Končo a Ivčo posílám pozdrav z Chomutova.

Stenlák

Ahoj všichni přeji pohodový podvečer . Děkuji všem za reakce vážím si toho . @ Končo nemám ani měsíc cca v sobotu . Nicméně si připadám jako Faraónova mumie . Držím se vypadá to dobře . Už se ta mizérie nevrátila ještě že sem nehulil . @ Jani tu dovolenou ti přeji jak to čtu slyším moře pohoda . Já letos asi už nic nestihnu ale nevadí . Všichni se opatrujte od cigaret a zlého :) S .

Tomas M.

Ahoj.Kouřil jsem v týdnu poslední rok jen od 16hod a o víkendech již od rána celý den. Nyní mám dnes za sebou 3. bílou tabletu Champixu ze startovacího balení a teď jsem si zapálil 1. cigaretu a nic. Žádná úleva, žádná zkouřenost, prostě žádnej efekt to nemá, pouze psychycky mě to uspokojilo v tom, že Champix funguje. Zítra najíždím na 2 bílé tak uvidíme. Ozvu se.

Konča

Ahoj Tome, vítám tě mezi nás. Ty bílé tabletky jsou slaboučké. To si tělo pouze připravuješ na ty silné modré tabletky. Sám uvidíš a hlavně na sobě poznáš:-) Zatím si klidně pokuřuj, zanedlouho ti cíga přestanou chutnat a sám je zahodíš. Sylvo, ve středu semka písni na sebe mailovku:-) Stenláku držíš se skvěle, pokračuj. Měsíc se pomaličku blíží:-)

Tomáš M.

Díky za reakci. Tak to se mám asi na co těšit :-)

Tomáš M.

Jinak nějaké mojé úsudky a idei co mě napadli při přemýšlení o champixu. Už jsem párkrát přestával a přestal jsem vážně jen jednou na 2 měsíce za pomocí náplastí, když jsem po 14. dnech už opravdu nepoužil ani doutník nebo šňupák. To bylo maximum co jsem vydržel. Po 2. měsících jsem měl už zřídkakdy na cigaretu chuť. Náplasti jsem měl asi 3 týdny. Jenže přišla návštěva, kuřácká samozřejmě a bylo to dobrý než jsem si vyslechl, že je lepší kouřit než pít apod., a tak jsem si zapálil prostě. Snaha byla vniveč. Ještě podotknu, že mi v tu dobu připadalo strašně jednoduchý opět přestat kouřit.

Tomáš M.

Ovšem k tématu - Champix ve mě vzbuzuje naprostou geniální bombu a to v tomto smyslu. Vareniklin obsadí a vážně zablokuje fyzicky receptory na nikotin, proto teď kouřím 2. cigaretu a již se nedostavuje pocit slasti, možná malinko ano, ale už opravdu minimálně. Normálně bych padal bradou na klávesnici jak bych byl zkouřenej. Tím pádem logicky vareniklin nepustí nikotin do mého mozku a je pouze v oběhu v krvi, kde se po pár minutách vyplaví. Znamená to tedy, že již skutečně abstinuji i když kouřím a pokud budu kouřit dále, mozek (receptory) stejně nedostane svoji dávku kvůli blokaci vareniklinem a od nikotinu si odvyká. Podle mě je tohle na nobelovku, protože toto je absolutně to nej a to nejvíc co asi mohla naše společnost v této době vymyslet. Nic lepšího už nikdy podle mě nepříjde.

Stenlák

Ahoj Tomáši M . Tvé úvahy tady již někdo rozebral pokud budeš číst vlákno od začátku . Ale i příbalový leták CH Všechny nikotinové receptory se neobsadí . Champix není všemocný procentuálně vyléčených není moc 40 až 50% a to je stejně jen kontrolní součet 1 letých pacientů . Má dost vedlejších účinků takže Něco lepšího vždy přijít může :) To se spolehni že ano . Taky je potřeba rozlišit skutečné kuřáky a rekreační . Pokud nemusíš kouřit dopoledne jsi rekreant . Držím ti palce ať ti to klapne pokud jsi se rozhodl už nikdy nekouřit stane se . A pozor po druhé to už je horší jak ti jistě mnozí potvrdí . S

Tomas M.

Díky, mno byl jsem ještě nedávno třiceti cigaretový kuřák, ale kvůli práci jsem to omezil na odpoledne. Jenže poslední dobou jsem zjistil, že bude asi jednoduší nekouřit vůbec než málo. Čím dál častěji jsem v práci myslel na to si zakouřit, a ve čtvrtek nebo dokonce v pátek jsem se nemohl dočkat konce šichty jenom kvůli kouření. A to už mě nebavilo.

Ivča

Ahoj všichni a nováčku Tomáši. Máš úplnou pravdu že Ch je na nobelovku. Já byla hodně silnej a v případě, že jsem nemohla, tak hodně vsteklej kuřák a Ch mě zázračně pomohl bez větších problémů po 32 letech hulení. Čuměla jsem jak blázen, jak to šlo lehce. Jinak Sylvo v Chomutově jsem byla u toho "doktora" co píchal elektriku do ucha, prý až z Austrálie u něho byli a nikdo už nekouří.:-))). No já nekouřila týden. Ale i to byl u mě zázrak. Byli jsme tam tři a já jediná vydržela týden. Ti dva myslím, že do druhého dne. To víš až z Trutnova, to je pár km, tak jsme byli přesvědčený, že to zabere. A nejhorší bylo, že se před tím zákrokem nesmělo 24 hod. kouřit. To byl mazec. Nechápu,jak jsem to tenkrát dokázala.

Ivča

Takže pokračuju, abych se vešla. Tomáši moc držím palce, přijde to samo, netlač na pilu a klidně pokuřuj. Drže se všichni a všem krásný další nekuřácký den. Končo, to je litr za ty prachy? To by bylo teda fakt zadara. My jsme se zase včera podívali na dno brusince:-DDD

Tomáš M.

Díky Vám za podporu. Líbí se mi jak jste tu na sebe hodní. Já si svoje vytrpěl asi tenkrát když jsem ty 2 měsíce nekouřil, tak si myslím, že to už tak hrozný nikdy nebude. To byly příznaky jako bolesti zad, hlavy, nevolnost, nespavost, stres a nervozita, no hrůza. Trvalo to asi týden až 14 dní. Myslím, že tento pokus s Champixem bude již mnohem jednoduší bez nějakých větších příznaků potíží. Přeji všem to samé.

Jana

Ahoj Tome, máme tu všichni asi podobnou zkušenost, že přestaneš určitě, akorát pak člověk bojuje se zvykem, asi jako by bojoval s kterýmkoliv zvykem, který trval desetiletí. A psychika je trochu vyšinutá:))) Zas na druhou stranu je tam to uspokojení z toho, že to jde, takže se to lehce vyrovnává. Tak jsem zvědavá, jak Ti to půjde.

Konča

Dobré ránko nekuřácká bando:-) Tome my dokonce pořádáme také nekuřácké srazy. Naposledy byl fantastickej sraz ve Svaté Kateřině. Kdo se ho nemohl zúčastnit, tak o hodně přišel. Často na Sv. Kateřinu vzpomínám:-) Ivčo je to 0,7 litru. Nováčkům držím pěsti.

Stenlák

Dobré ráno i já přeji všem . @Tome to dáš pokud máš vůli nekouřit dopoledne tak todle pro tebe bude asi hračka . Já vůli neměl / Například mě chytily kouřit v letadle na WC heh to byly časy .. Je mě stydno ..

Konča

Stenláku, se ti nedivím, že sis zapálil. Já se do letadla pokaždé vybavila nejsilnější nikotinovou náplastí a nikotinovým inhalátorem. Ovšem i tak hoto nikotinu bylo na celou cestu málo - byla jsem nervní, vzteklá, nasr . .á a skoro vraždící. Ale posera - neodvážila jsem se jít si zapálit na WC. A když tě chytili, tak co bylo? Oni tam asi mají nějaké protipožární čidlo že?

Stenlák

Ahoj no letuška došla ať na ní dejchnu a vzala mě pas . Pak tam přišel kapitán letu a těžce mě sejmul že sem ohrozil 270 lidí a že mě předají na letišti polici tak jsem cca 4 hodiny přemítal jaký je to asi v Lochu .... No naštěstí byla jen ostuda po přistání mě nechaly posledního v letadle a daly mě pas uf uf . No věř že bych si už v letadle jako nezapálil to byla taková ostuda . S

irena

zdarec všichni a Tomáši,to abstinování mozku ze zaplněnejma receptorama není zase tak úplně ono.Tady jde spíš o plíce, srdce , krevní oběh, ledviny...a to už šampík nevychytá.I s těma receptorama to má každý jinak,třeba Ivče to šlo bez velkých problému ,já škrabala díry do zdi jak jsem trpěla , Pepa a Stenlák to asi taky neměli(nemají?)lehké. Ale fakt je že i když má spoustu vedlejších účinků(já pozorovala hlavně psychycké) je to bomba.Konči,(už ti nebudu psát ifko ,nováčci by tě neidentifikovali)domluvím se doma a dáme si vědět. Nepojede Megan na chalupu,že by se taky stavil a co sraz na vypuštěné přehradě?To by mohl přijet i pejsek s kočičkou.

Sylva

Vítám tady Tomáše. Stenláku, ty jsi ale třída, když si zapálíš v letadle na WC. To já bych nedokázala, i kdybych měla trpět sebe víc. Jsem hrozný posera. Zítra končím jeden měsíc ode dne D.(31 dní). Jo Končo, můj emal: [email protected] - těším se. Zvládám to dobře, až na tu žravou (to se ale pořád opakuju). Dneska v noci jsem ale nemohla spát a pořád jsem na to kouření musela myslet, je to prostě v hlavě. Už to není o těch rukách a vyplnění volného času, jak jsem si vždycky myslela-co budu dělat s rukama atak, ale fakt je to v té myšlence. Tomáši, ty to taky dokážeš a hlavně, mně pomáhá tato diskuze, protože to nemám komu říkat. hezký den všem nekouřícím.

Konča

Sylvo dík a právě jsem poslala zkušebního emila:-)

Konča

Irenko, tak to s Mildou domluv. Budu se těšit:-)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce