Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ivča

Tak za chvíli padla, mám toho dnes plný kecky. Teď jsem se vším praštila, chvilka pohody a hned jsem si vzpomněla, jaký to bylo dřív, když jsem si šla pěkně dát v klidu cigárko. Jo jo, někdy si tak zastesknu. Ale fuj. Držte se všichni, nekuřte, nováčci ať to maj bez problémů, žádný depky. Krásný zbytek dne.

Tomas M.

Čaute, díky za reakce. Ano, přesně jak píšete, není to ani tak o tom překonat samotný absťák, ale spíš setrvat a udělat si vždy radost něčím jiným než kouřením. Kvůli tomuto budu já osobně muset něco vymyslet, protože chuť kouřit přichází až doma. Je to tedy hlavně o psychice. Hezký zbytek dne, jedu domů si ještě zatím zakouřit. Zítra jedu 5. den 2x 0,5Mg bílou pilulku. Čusík

Tomas M.

Ahojte, no tak už mi to téměř nic nedělá. Zítra asi možná jednu a konečná.

Konča

Ahojík všem bojovníkům. Tome, tak to je skvělá zpráva. Asi budeš jeden z mála, kterému budou stačit pouze ty slabé pilulky po celou dobu odvykání. Tím pádem by bylo zbytečné užívat ty silnější. Pokud to tak bude, tak si ty modré tabletky rozpul a ušetříš:-)

Ivča

Všem krásný den. Tomáši super, s ch to jde dobře přestat. Hlavně to potom udržet, to bývá problém, tak držím palce i všem dalším nováčkům. Jak bojujete, Stenláku doufám už jseš na tom lépe. Včera večer jsem myla lednici, tudíž jsem musela vše vystěhovat, tudíž i všechny lahve s alkoholem, no tak jsem umíchala několikrát piňakoládu, před tím samotný malibu, no a ráno jsem málem neodjela do práce. Ale když už to bylo z té lednice vyndané, no tak by byla blbost si nedat:-))) Všem krásný den.

Konča

A já večer jela nakoupit ingredience na piňacoládu do globu, ale odolala jsem :-) asi si dám dneska. Nemáte doma někdo pomalý hrnec? Jsem to objevila a hodně se mi to zamlouvá. Prý to přišlo z USA, tak možná Stenlák? Představa, že tam mrsknu ráno veškeré suroviny, zapnu a až přijdu z práce je navařeno se mi ohromě líbíííí:-) a když si vpomenu na vepřovou pečeni dělanou ve staré remosce, tak ta se nedala srovnat s pečení z plynové trouby. Tak takhle nějak si představuji uvařené jídlo z pomalého hrnce. Navíc lze vařit zcela bez tuku - což mimo jiné souvisí s našimi nabranými kily.

Stenlák

Ahoj lidičky . U mě docela vpohodě . Docela protoře mě ukrutně bolej záda oni už bolejí tři týdny . Někdy jako dnes nelze spát . Takže sem unavenej bolavej a to není nic dobrého . Nevím co stím no :( . @Končo crock pot hrnec mám ale nejsem žádný znalec . Dělám v něm kuře na low 8 hodin . na Hi 4 hodinky . Takže nevím zda doporučit . Někdy v něm vařím přes noc :) třeba svíčkovou 8 hodinek na low pak je třeba ještě zahustit . Idealní na chalupu .

Konča

Ano to je ono Stenláku:-) No na můj srub bez pitné vody a bez elekřiny by to nešlo, ale já mám tak nemožnou pracovní dobu (8.30-17.00), že když večer dolezu z práce dom, tak bych si raději nalila piňacoládu než stála u sporáku. I když ... já stojím u sporáku klidně s piňacoládou v ruce:-) ovšem tento vynález se zdá být vynikající na veškerá dušená jídla. Pokud máš záda zablokovaná, tak s tím ti dokáže poradit každý fyzioterapeut. Škubne se zádama a ještě opíchne injekcema a je vyřešeno. Přeji ti, aby tě to brzo přešlo. A drž se, měsíc se blíží:-)

Ivča

Pomalý hrnec, to jsem nikdy neslyšela, zase mám mezery ve vzdělání. Já spíš preferuju všechno rychlý, i hrnce. Papiňák, to je můj největší pomocník.V tom vaším všechno a je to hned. A taky úspora energie. V pomalým hrnci si neumím přestavit, že bych nechala puštěný sporák celou noc. Stenláku, na záda tady máme výbornou masérku, ale měl bys to trochu z ruky. Držím palce, ať bolesti poleví.

Ivča

Už vím, ono to nestojí na sporáku,, ale strká se to do zásuvky. No ale koukala jsem na ty časy, to by nebylo nic pro mě. Já se většinou v sobotu v 10 rozhodnu, co budu vařit a ve 12 už chci mít uvařeno.

Konča

Na papiňák Ivčo taky nedám dopustit. Mě jde spíš o to, mít ve všední den navařeno. Ráno než půjdu do práce nacpu do hrnce veškeré suroviny a zapnu, a večer jak se vrátím z práce je uvařeno a ještě teplé můžu rovnou dávat na talíř. Dokonce už vidím ten čiroučký hovězí vývar z tohoto hrnce:-)

Stenlák

@Končo hele na to je ten hrnec dobrej ráno nandat večer jíst . Nevím jak to je se zdravotní stránkou zda je to dobré či ne . No ale kuřátko z toho hrnce je luxusní to v troubě nedám . stejně tak maso na svíci . A je to tady já mam hlad :)) PS ty záda no musím k doktorovi . Zajímavý je že mě nikdy nebolely až teď .

Konča

Stenláku díky za reference. Pokud tě záda ještě nebolely, tak bych řekla, že je máš zablokované. Masér nebo fyzioterapeut to opraví.

Ivča

Stenláku, Tomáš M se taky zmiňuje, že při minulém přestávání ho bolely záda. Jestli to nemá nějakou souvislost s tím,že nekouříš. Je to divný, ale Tomáš to taky píše. Mějte krásný den, jedu domů. Teda nejsem nějaká šetřivka, ale toho proudu, co ten hrnec sežere, to musí být mazec. 'Ale třeba ne, já nevím. Zdá se mě to divný, 8 hodin vařit v hrnci, ale asi jsem divná já. Zřejmě to je dobrá věc. Papá

Stenlák

Přeji pěkný večer všem, Ty záda jistě mají souvislost s nekouřením . Opravdu mě nikdy nebolely záda . Proto jsem s doktorem posečkal . Třeba se to napraví . Pohyb mám atd. . Nekouříme to jediný v tento čas je podstatné . Dneska malinko nepohody ale nic co by se nedalo zvládnout . Držte se ! S .

Stenlák

@Ivčo hrnec je ok spotřeba el . pohodová neveme víc než rychlovaření na plotně . Jediný co by mě samotného zajímalo jak je to se zdravím . Zda se zachová v tom hrncí víc nebo méně vitamínu atd . S.

Sylva

Ahoj všem, Stenláku mě taky začli bolet záda, už včera. Myslela jsem, že to mám od cvičení, tak nevím - možná to mám jako ty (s nekouřením) Dnes číslo 31. Jinak mamču už mám doma, snad to ustojím. /ale ještě si nezapálila, možná začne s odvykačkou jako já - ☺☺☺/

Stenlák

Dobrý večer ( Ráno ) @Sylvo Super že se držíš ! Já dneska byl ve městě a ti kuřáci jsou všude. Zapáchá mě to ale něco ve mě je . Držím ti palec aby to s Mámou bylo ok . Eventuálně aby jsi nepropadla kouři kvůli někomu . Je to všecko složité . Záda budou fakt souviset i s nekouřením je půlnoc strašně bych spal jenže bolí to tak že bych nespal .

ivuša

ahoj všichni co jste na CH,sice po něm nekouřím ale je mi pořád staršně smutno až beznadějně, nevylezjám s domova, nechci s nikým mluvit..... máte to někdo stejně?

Konča
1x

┼ včera jsem ve zprávách nevěřila. Taková hrůza a tak mladí kluci a vynikající hokejisti. Čest jejich památce ┼ Ta země byla, je a bude už navždy naše pohroma:(

Ivča

Ano, je to neštěstí. Já to slyšela už v 15 hod. včera v autě, když jsem jela z práce a měla jsem z toho husinu. Večer u zpráv jsem bulela. Jinak vítám Ivušu, nepíšeš jak dlouho nekouříš a po kolika letech přestáváš , ale ta reakce je asi normální. Máš dojem, že ti někdo něco vzal něco podstatnýho v tvým životě ale určitě se s tím časem srovnáš. Držím palce a zdravím všechny ostatní. Stenláku díky za info, já se o tom opravdu dozvěděla až tady od vás, že něco takovýho je. Ale kupovat to určitě nebudu. Už mám těch vymožeností doma tolik, že nevím, kam to dávat. Nedávno jsem kupovala elektrický zavařovací hrnec. Nikdy jsem moc nezavářela, ale letos jsem se nějak rozjela, Ještě jestli to bude někdo jíst. Mějte se pokud možno hezky v tom deštivém dni a nekuřte.

Stenlák

Dobré ráno všem . @Ivuš toto je jeden s běžných projevů CH . Doporučuji ti navštívit doktora co ti ho předepsal . Musíš sama vědět jak na tom jsi . Včera jsem sledoval nezávislou studii Champixu myslím Irsko -- a běžně tam lidi uvádějí zcela nečekané zkratkovité reakce . Já jsem problémy měl taky a mám velké dodneška nevím proč mě bylo doktorkou byť po telefonu doporučený užívat k CH žvejkačky a náplasti / tenkrát mě to divný nepřišlo ale dneska si ťukám na čelo - vyjma toho se paní doktorka divila že sem po CH agresivní doslova se divila -- Tak to je potom pěkná trubka a ne doktorka měla by dobrovolně vrátit doktorát . V tom dokumentu a nejen v něm je jasně uvedeno že to je běžná reakce na CH a je třeba tomu věnovat maximální pozornost . @Končo lidé umírají je to smutný . @Ivčo hrnec neřeš :) Já psal jen co vím - nicméně zavařeniny to bych si jako dal :)) . Lidičky všem držím palce dokonce i sobě nekouřit ! Je to pořád boj . S

Stenlák

Dokument je v AJ . Docela se mě líbilo vyjádření EU - Ano víme že champix vyvolává deprese , sebevražedné myšlenky , agresi ale je to účinný prostředek k odvykání kouření a v porovnání smrtí v důsledku CH a Kouření je CH v zemích EU vítán. Což je pravda buďme rádi že existuje a že ho máme já jsem rád za sebe ale strašně se těším až to nebudu jíst opravdu se nemůžu dočkat . Nevím zda to budu jíst tři měsíce nebo šest :( déle si to ani nechci představit opravdu mě neděla psychicky dobře . S

Konča

Sylvo jsi hvězda a já ti k 1 měsíci posílám velikou gratulaci a fanfáru ♪♫♫♪♪♫. Vítám Ivušu - už jsme tady tři Ivany :-) mě champix silná pilulka dělala akorát zle od žaludku a to jsem vyřešila půlením tablet, jinak jsem byla v klídku. Ivčo já ten el. zavař. hrnec okukuju od loňska. Jak si s ním spokojená?

Friduča

Ahojky všem, to co je popisováno se neustále opakuje od prvního okamžiku kdy CHMP přišel do ČR.Dokonce tehdy běžela negativní reklama na ČT2. Nikdo ! Nedokázal, že by výše uvedené příznaky měli přímou souvislost s CHMP - dokonce někteří lékaři tvrdí , že vypsané vedlejší účinky ( deprese apd.)jsou jednoduše abstinenční příznaky. Věřím, že pokud by bylo prokazatelné, že to je jak některé media a protiCHMPISTI tvrdí, je už lék dávno zakázan...Nikdo by si nedovolil jej vydávat a ještě na předpis... Dovolím si upozornit, že možná jako s jediným výrobkem, který ( funkčně ) bojuje proti kouření není nikde spojována společnost, která má zároveň co dělat s cigeretama..Jaký paradox je, že penízky z Nikoretek apd. jdou do kapes zase tabákovým společnostem...V tomto směru jsem velice skeptická a pevně věřím, že nikdo nemá ,,opravdový ,, zájem, aby kuřáků ubývalo..Jejich zájem je jen profitovat.. A pokud se na trhu objeví něco co opravdu funguje ( pochopitelně né 100% ), pak se to těmto lidem nelíbí..četla jsem zajímavou studii ( CHMP ještě neexitoval - alespoň na našem trhu ), kde tvrdili, že vše je placebo a pouze kšeft...Osobně CHMP věřím a mám testováno na sobě, že funguje a to jsem fakt velký skeptik k jakékoliv pomůcce...Apropo musím si pro něj skočit k doktorce...Držte se nekuřte !!! Tím sobě i okolí pomůžete nejvíc a můžete na sebe být právem hrdí - jste šikulky !

irena

každý lék vyvolává u některých jedinců vedlejší příznaky . Penicilin může taky spůsobit depky. Já sama jsem tyto pocity ztráty , smutna a beznaděje měla taky .Vím že když jsem to na srazu probírala s Leilou tak jsme se shodly ,že byla doba ,kdy jsme si myslely ,že nic nebude jako dřív.Urvali jsme si od huby největší kamarádku , která nás provázela životem v dobrém i zlém, když jsme se radovali, když jsme smutili, měly málo nebo moc práce a to všechno po X let.Nejvíc mi vadilo , že už se nemůžu kochat bez cíga ,nebylo to prostě ono bez toho kouře kolem. Ale protože jsem se rozhodla nekouřit , tak jsem tyto chvilky musela oželet. Chce to čas ,mně to trvalo hrozně dlouho , ale ono se to srovná.Teď už se kochám bez cigaret,ale radši si k tomu naleju dvojku vína.976.

Stenlák

@Fridučo pěkné fotky z dovči . Psala si že nám napíšeš že se snad něco zvrtlo ? No k Champixu . Jistě víš že tady od začátku diskuze strany 1 jsou 2 skupiny lidí . Jedni problémy mají druzí ne ve spojitosti s užíváním CH. Reakce je na problém Ivčy která má smutné období . Bylo by na místě kontaktovat doktora po vlastním uvážení . Nikdo tady nebrojí proti champixu ani nekomentuje fakta o jeho účinnosti . naopak :) Jen bych nebral nikdy na lehkou váhu možné symptomy ! Bylo by to nezodpovědné ! S

Konča

Ahój Fridu, to je dost, že ses taky holka ozvala. Tak už konečně pro ten šampík zajdi a znovu se k nám přidej:-) chybíš tu. A co je s Kakamilou a Marjou?

Mirka

Ahoj všichni, dnes jsem si koupila Champix a začnu ho od pondělí brát. Chtěla jsem se vás zeptat na ty vedlejší účinky...Mám z toho docela strach, hlavně z těch sebevražedných myšlenek. Mám se moc ráda (proto jsem si koupila Champix) :-) a děsím se toho aby mě nenapadlo skočit třeba z mostu. Máte s tím někdo zkušenost, že by vás při braní Champixu napadalo něco, co by nemělo? A s řízením auta to bylo taky v pohodě nebo jste měli třeba zpomalené reakce? Mockrát děkuji za odpovědi a názory a držím vám všem palce!!!

Ivča

Mirko, gratuluju k rozhodnutí!!! Jestli si jdeš pro Ch dnes, tak ho ber už ode dneška, proč to odkládat na pondělí? Neber ten leták tak vážně, nikdo tady zatím myšlenky na sebevraždu neměl. Já osobně měla jenom horší spánek a přiblblý sny. Prášek jsem brala po svačině kolem 9.hod. dopoledne a večer kolem 18. hod. po večeři. Když budeš najedená a hodně zapiješ, tak ti ani špatně nebude. Chviličku cca 2 minuty jsem vždy měla žaludek jak na vodě, ale je to chvilka. A do práce každý den jezdím autem a žádné problémy jsem nepozorovala. Takže s chutí do toho a moc držím palce. Kolik let kouříš?

Konča

Vítám tě Mirko a gratuluji k nejlepšímu tvému rozhodnutí. Já na sobě žádné sebevražedné sklony nezaznamenala. A přitom to možná mám napsané v anamnéze neb 4 členi famílie si vzali život. Champix na každého působí jinak a já měla to štěstí, že mi po něm nic nebylo - leda nevolno při užití silné tabletky. S řízením jsem neměla zkušenost neb do práce jezdím šalinou:-) A proč začneš až od pondělí??? Můžeš začít s užíváním ihned. Ono se totiž při užívání champixu kouří a teprve až ve druhém týdnu (až začneš užívat ty modré tabletky) se doporučuje s cigaretami seknout. :-)

Konča

Ivčo - jsme to napsaly skoro stejně :-DDDDDDDDD

Stenlák

Mirko . Super že jsi se do toho taky obula . Těch sebevražedných myšlenek bych se nebál ani málo. Je to nesmysl . Příbalový leták si přečti pozorně a v případě potíží bych kontaktoval doktora jak pohotově radí leták . Já jsem to psal již dříve a píše to i Frída hodně lidí přisuzuje abstinenční příznaky CH a to jsem skoro dělal i já než jsem pochopil fakt 80% jsou abstinenční příznaky a nebýt CH bylo by o mnoho hůř ! Takže s chutí do toho a dej nám vědět jak to jde a neboj se napsat . S

Stenlák

Dneska jsem se rozepsal :) Ale měl bych prosbu nikdo mě nenapsal jak dlouho si myslí že by náruživý kuřák jako já měl CH brát ? protože já ty problémy s ním nějaký mám tak bych rád přestal čím dříve samozřejmě nechci už nikdy kouřit ! A zajímají mě zkušenosti s vysazením pozvolna ? rychle ? jsou s tím problémy ? mít do zásoby pilule kdyby bylo zle ? Já teď beru 1/2 1/2 1/2 ty 2mg byly na mě moc . Opravdu prosím o poznatky s vysazením moc lidí to tady neprobíralo Stenli .

Konča

Vysazovat určitě postupně a každopádně si nechat několik tablet do zásoby. Když jsem já poprvé brala ch. tak v šestém týdnu jsem snížila na 1 tabletu denně, v sedmém týdnu na půl tablety za den a osmým týdnem už nebrala nic. Nic se se mnou nedělo. Vydržela jsem nekouřit 168 dnů (5,5 měsíce). Pak přišel stres, já neměla žádnou tabletku v záloze a v polední pauze jsem si šla do trafiky koupit krabku. Udělala jsem si v práci kafe a zapálila jsem si. Šíleně se mi motala hlava a moc mi to cígo nechutnalo, ale hned jak jsem tu provní dokouřila, tak jsem si zapálila druhou a ta už mi chutnala jako dřív. Než jsem šla z práce večer domů, tak jsem vyhulila 8-9 cigár a lítala jsem v tom znovu:-(

Konča

Po měsíci jsem si šla nechat znovu předepsat recept na ch. doktor mi řekl, že jsem to užívala moc krátce, že já jako silná a dloíuholetá závislačka bych ho měla užítat alespoň půl roku. Najela jsem znovu na užívání, ale šíleně jsem se trápila. Ch. jsem průběžně s pauzami užívala dalších 9 měsíců. Do toho Niquitin náplasti a Nicorette inhalátor a paipo. Vydržela jsem nekouřit od 1 týdne až po 2 měsíce a zase přišel stres, já mávla rukou a zapálila jsem si. Prostě se mi nedařilo a nedařilo. Prvotní euforie z nekouření nepřišla. Celé ty měsíce jsem si šíleně nadávala a hodně vzpomínala jak mi bylo dobře když jsem nekouřila. Časem se opět dostavil kuřácký kašel a znovu se zvýšil krevní tlak. Díky průběžnému užívání ch. a nikotinových náhražek jsem udržela denní dávku vykouřených cigár na 20-25 ks.

Stenlák

@Končo děkuji ti za hodnotný text . Určitě si teda zásobu nechám . Mám v plánu to udělat podobně - S tím že si teda doufám nezapálím . Ale to mohu doufat - realita se ukáže sama . V sobotu to bude měsíc co nekouřím . Čeká mě ještě něco horšího ? počítám že to bude +/- to samý jako 1 měsíc ale nečekám popravdě zbaběle že by mohlo být hůř jak to bylo u vás ? Hodně lidí psalo první 3 dni byly nejhorší atd . No u mě to tak nebylo první tři dni to bylo velmi OK proti následujícím . S

Konča

Pak se vyřešily pracovní problémy a já nastoupila na 14 denní dovolenou. Od prvního dne dovolené jsem nekouřila. První měsíc mi stačily 3 půlky ch. denně,žádné nikotinové náhražky tentokrát nebyly, další měsíc jsem byla na jedné nebo dvou půlkách denně. Přesně po 2 měsících jsem měla cigaretový úlet kdy jsem se z cigaret poblila. Ch. jsem užívala něco málo přes půl roku. Ovšem za tu dobu mi stačily necelá dvě velká balení. Je to až s podivem jak to najednou šlo s tak málo champixu denně. Když jsem očekávala nějaký stres, tak jsem si vzala o půlečku tabletky víc. Když jsem byla v pohodě, tak jsem šampík žádný neměla.

Ivča

Stenláku, já užívala poctivě 2 denně 4 měsíce, pátý měsíc jednu denně a chvíli ještě šestý měsíc jednu obden a vysazení proběhlo zcela bez problémů. Žádný stres, žádná křeč. Už jsem pak nikdy tabletu nemusela vzít. A to jsem hulila přes 30 let průměrně 30 denně a žiju s kuřákem. Takže radím raději déla, ale půl roku si myslím, že by mohlo stačit a vysazuj postupně. Neboj, to bude dobrý.

Ivča

Konči, je vidět, že jsme profláklý nekuřačky a vidíme to obě stejně. Kolik bylo včera piňakolád???

irena

chtěla jsem se taky připojit a ono se to zobrazilo jako regovat za Fridučou.Tak je to teda tam . Zatím pa mám dovču.

Konča

Po ukončení užívání champixu jsem v únoru chodila na oxygenoterapii 10x po 1 hodině dýchání kyslíku. To jsem si tehdy hodně pochvalovala, že jsem najednou přestala mít chutě na cigáro. Možná i to mělo na mě nějaký vliv - nevím. Určitě nejhorší je první měsíc. Tělo si musí zvyknout, že nemá přísun své drogy. Druhý měsíc je určitě lepší, ale pořád musíš mít na paměti, že nemáš nikdy vyhráno. Do statistiky se zařadíš teprve až po 1 roce nekouření. Ovšem ani tak to nemáš jisté, že opět neuklouzneš. Už napořád jsme abstinující kuřáci. Takže bojujme přátelé:-) Nikdy není pozdě začít odvykat.

Stenlák

Děkuji Děkuji dámy ! Važím si odpovědí převelice . Zařídím se tak snad taky k tomu 6 měsící dobruslím . Děkuji . S

Jana

Ahoj, myslíte, že je problém, když jím jen jeden denně? Mně ten večer nedělal dobře, měla jsem špatné sny plus k tomu nálady jak psychopat. Teď jím pár dní jen jeden ráno a je mi dobře. Ale nevím, jestli něco nezanedbávám tím. Co se týče těch depresí apod., tak si myslím, že bychom je měli i bez champixu, jsou to abstinenční příznaky a byly by možná ještě horší.

Stenlák

Podle mě určitě to nevadí . Dokonce si myslím že každý potřebuje jiné množství CH a je asi dobré experimentovat a najít si snesitelné množství . ( Ale to je opravdu jen moje domněnka byť logická a určená na základě čtení této nástěnky ) .

Konča

No 1 litr džusu padnul. Celkem 3x jsem naplnila šejkr - mě to včera jaksi chutnalo - pauza od piňacolády byla šíleně dlouhá.

Stenlák

Mám opravdu radost že jste mě napsali všichni právě ten měsíc mám v sobotu a trochu se bojím co bude dál a nějak jsem potřeboval slyšet to co mě píšete ! S tím počítám že jsme už holt jen Recidivisti a abstinenti . Mezi námi není na tom nic zlého , naopak jsme dobří . Zapálit si padnout na dno zase se odrazit to chce odvahu morál a vážím si toho . Já byl srab 20 let jsem se ani 1x nepokusil s tím seknout ano chtěl jsem snil jsem ale nezkusil .

Konča

No Irenko, ty budeš mít za chvíli 1000 :-) to je krása. A co s tím výletem k nám na chatu? Přijedete? Jani, pokud nemáš nějaké větší chutě a absťáky, tak si klidně užívej 1 tabletku za den. Receptory jsou zaplněné, takže jenom udržuješ hladinku:-) a o to tu přede jde:-)

Konča

Stenláku, nepochybuj o sobě, ty to taky dokážeš, vždyť konec prvního měsíce už máš na dohled:-)

Friduča

Končo, no ono zatím není proč psát :( Ale neboj se vlka nic :) :) Kaka a Marja jsou na tom stejně... Ale čtu vás poctivě každý den !!!!

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce