Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Konča

Sylvo, pokud jsi byla na 3 půlkách, tak každopádně musíš při takových stavech zvýšit na plné dávkování. Já někdy měla takové stavy, že bych potřebovala sežrat ne 2 tablety, ale jednou tolik, ale to jsem se bála, takže nastoupily nikotinové náplasti. Klika je, že doma nemáš vůbec nic a ani maminku, bo si myslím, že bys asi nevydržela. A na váhu kašli, ta se vyřeší posléze. Já taky 1 celou vykouřila než jsem šla na šalinu, která mě odvezla do porodnice a kdyby mi to nebylo blbý, jako že bylo s tím obrovkým břichem, tak bych si klidně dala ještě jednu před branami nemocnice. 24 den to se máš čím chlubit. Držím pěsti tobě i Stenlákovi:-)

Jana

Samozřejmě mám na puse 3 opary, to je klasika. Asi to bude ze stresu nebo je tělo "nasrané", co mu to předvádím za manýry:-D

Konča

Na opary mi výborně zabírá Vectavir mast. Tobě Jani taky držím pěsti. Vy to zvládnete. Nejste přeci žádná ořezávátka 257☺ Já mám za chvíli konečně PADLA:-)

Konča

to tam nepatří těch 257

Sylva

děkuji za vaše podpoření, Stenláku i Konči. Pomáhá to fakt. Stenláku, já bych řekla, že mám chuť. Vybavuju si i tu pachuť a ten smrad, ale stejně mám chuť. Takže budu už na celých 2 kusech, po půlkách, protože po celém prášku je mi dost mizerně. Jani, ty jsi mě rozesmála s těma oparama, jak to píšeš naštvaně, víš? Já to znám, mám je dost často, ale Vectarin mi většinou, když jsou už hezky "vypouklý" nepomáhá. Osvědčilo se mi (když jsem doma) na navlhčený opar prstem přitlačit rozemleté černé kafe - vysuší to (sice chodíš po bytě s černým flekem - nebo se třemi☺)ale do dvou dnů mám strup a ten pak zamaskuju makeupem. Držte se nekuřáci a "vyléčeným" veeeelký díky, že jste s námi.

Jana

Já do nich masíruju slivovici, to vysuší, ale snad nemají slivovici tak rádi jako já a nebudou rašit o to častěji! :-D

Konča

Ládíku, koukala jsem na Marečka a hledala v komparsu pantátu, ale nenašla:-(

Stenlák

Ahojky Lidé dobří dneska to byl očistec . Musel jsem si vzít žvejkačku . Alespoň jsem nehulil ale i tak . Holt chce to čas a vydržet . Tož se držte nekuřte to . Uvidíme za čas . S .

Konča

Stenláku jsi borec. Máš ode mne palec nahoru. Je potřeba vadržet!!!Mám mizerné připojení k internetu.

Konča

Ahojík. Tak jak naši nováčci? Doufám, že dnes je už lépe. Jste dobří bojovníci, proto to musíte dokázat. Já už opět sedím v té blbé práci, ale zítra se chystám na transfuzku, tak budu mít volnóóó.

Jana

Bré ránko, nový poznatek v mé misi je, že champix si už nikdy nevezmu před spaním. Pořád jsem se budila. Takže přecházím na cca 18:00. Jinak jsem v pohodě, akorát nachlazená a opary, nevadí, zítra bude grogová slivovicová párty v rámci uzdravení :-D

Ivča

Ahooj všichni dobří nekuřáci. Jani, já taky brala ch nejdýl v 18 hod., jinak to nešlo spát. My včera seděli do 21 hod na houpačce, pili brusinku (40%) a půllitrovka málem byla pryč. Nasávala jsem vůni cigár od kolegy a tak si říkám, dám si práska, ale hned jsem se z té auforie probudila. Moc vám všem nováčkům držím palce. Já jsem snad takový stavy jako vy neměla, až se tomu divím, jak to u mě šlo celkem hladce po tolika letech hulení. Určitě to nevzdávejte, znova se asi začíná daleko hůř. Uvidíte že bude líp a dva, tři měsíce a bud ještě líp. Pokud pomáhaj nikotinový náhražky, tak proč je nevyužít. S ch je to asi potom tutový. Mějte bylo šáňo a budeme pokračovat. Tak nevím, jak dnes dopadnu. Mějte se nekuřácky.

Jana

Já dneska nehulím 8. den, ale jeden prohřešek byl 6. den, dala jsem si cigáro, jelikož jsem měla děsnou depku, no a jsem za to ráda, nelituju, zjistila jsem, že to vůbec nepomáhá, je to absolutně zbytečné a krásně mě to povzbudilo. Navíc jsem zjistila, že většina lidí měla ten den taky podivné stavy, takže mě to uklidnilo ještě více, že to není absťákem. Včera jsem byla na dvou pivech, přítel kouřil, já ne a pohoda. Napadlo mě, že bych kouřila, ale neudělala jsem to, není přece důvod kouřit. Tak snad těch myšlenek bude čím dál méně.

Ivča

Minulý příspěvek vyšel nějaký pomatený. Psala jsem, že dnes slavíme s kolegyní 40 a že už ráno bylo šáňo a budeme pokračovat. Kus vypadl, asi abych se vešla do 1000.

Stenlák

Ahojky lidičky . Přeji dobré ráno i dobrou náladu .

irena

zdarec všichni ...napsala jsem všem dlouhej příspěvek a on mi zmizel. Asi to bylo tím , že jsem ho neodeslala. Takže krátce: Kamilo Marjo jak jste na tom? Co Mona je už v Thaisku? Co kamarádi od Kolína? Jani na opar mi zabere nejlíp náplast , je drahá ale stojí to za to , můžeš jíst , pít , jít na slunko .Ivčo pěkně si to dnes oslav a jak se dostaneš domů. Vzpomínáme jak u vás bylo krásně, tam se to chlastalo.Ifko a ty nezapomeŇ potom pořádně doplnit. Sylvě , Míše a manžovi, Janě i Stanlákovi blahopřeju , jste borci , držte se. Blíží se slunečný víkend , tak se budem kochat bez cíga!!!!

Ivča

Irenko souckou. Ráno mě přivezl Tomáš.

Ivča

Opravuji: sockou

Konča

Teda Ivčo, vidím, že šáňo teče proudem:-DDD hlavně že chutná:-D já musím abstinovat, ale jestli mě zítra vysajou, tak se s doplňovaním nebudu ulejvat:-DDD

milena

AHOJ,mám dneska 1 měsíc za sebou a navic měl 31 dní. Taky se mě zdá že je to horší jak ze začátku,jsem pořad naštvaná,a večer mě uplně buší srdce. mám vztek že nemužu ani usnout,všichi mě lezou na nervy,jsem hnusná,pokud se to neupravi tak snad budu muset hulit.chutě mám pořád a taky pořad na to myslim,no né uplně pořád.Je to opravdu velké,ale nechci kouřit.Manžel říkal že pokud bych mohla vraždit,bylo by spoustu práce pro pohřebáky,asi má pravdu.Všechny zdravím,mějte se pěkně a ja se zas ozvu.ahojky,mám 1 měsíc .

Stenlák

@Mileno super že se držíš ! rád slyším že nejsem jediný který si představuje jak škrtí nebohou oběť :)) Sranda musí v té bídě být - nebudu nikoho nabádat ale 1 náplast a bude ti sakra lépe eventuálně inhalátor žvejkačka - Radila mě to paní doktorka Králíková z centra že to pomůže a nemusím mít strachy z kontraproduktivity . Já dal 4 žvejkačky za týden a nemám pocit že budu žvejkat navěky :)) PS ale účinek byl okamžitý ! dopoledne sem chtěl uškrtit vedoucí zdejších potravin že mě ježibaba prodala shnilé ovoce fakt sem se vytočil do Běla ( chápu pro mnohé směšná představa kvůli ovoci ) ale dal sem žvejkačku a za 15 minut sem byl milý člověk co by kuřeti neublížil .

Stenlák

Ahojky všichni . Děkuji za podporu dni běží a je to houpačka . Doufám jen že se přehoupnu do dnů a týdnů kdy to bude více či méně o chvilkových chutích . Prozatím je to docela lítej boj v mém případě . Nj ale co čekat od člověka co se bojí zubaře jako čert kříže :-D Musíme vydržet dle mě je lepší si postěžovat než zazářit úžasné !! již týden nekouřím ! a jako těžká pohodička tak se tady držte :)) a pak báňat za bukem .

Jana

No jo, tak snad mám přes ten jeden prohřešek stále naději. A slavit by se měl každý den, týden, měsíc, v tom se asi tedy lišíme. A radovat se hodlám nadále, to je o přístupu;-) Hodně štěstí všem.

Stenlák

@Jani nic z toho co píšeš neřeš to co jsem psal neplatí pro tebe a samo naději má každý ! A radovat se je třeba . Já tady přeci taky nepíšu neuklouznu nezapálím - hloupost já nevím kdyby bylo v peklo zle asi si koupím nejakou dýmku pytlik filtrů plechovku jedu a sem tam si dám a dceři budu říkat že jsem vodník resektivě podvodník :)) A začnu odvykat znova . Naděje je nejlepší věc na světě ! S.

Konča

MILENO JSI HVĚZDA POSÍLÁM FANFÁRU ♫♪♪♫♫♪♫ A VELIKOU GRATULAČKU. Vraždící stavy taky znám, ale už je to naštěstí za mnou. Tobě to taky časem přejde. Pro ty co úspěšně dají 1 měsíc něco mám, ale to bys semka musela dát na sebe mailovku.

Sylva

Dnes 1 měsíc na šampixu a ode dne-D to mám dnes:25. Musím si to takhle počítat a chválit se a odměňovat. Zítra si koupím něco dobrého k pití /likér na piňa-coládu došel/. Jinak dnes už opravdu dobrý, oproti těm třem dnům od pondělka. Určitě to bylo tou dávkou, musím brát celou, nedá se nic dělat. Sice si pořád vzpomenu na cigárko, ale nemám absťák. Jak válčíte? Stenláku, Jani a Mileno - jsi dobrá. Držím pěstičky, všem....

Stenlák

Ahojky Sylvo super ze si nepodlehla spolubojovnice . Já dneska ok ale včera sem na tom byl bídně . Alkoholem se odměnit nemůžu tak vařím luxusní zelí a uzený . Tak hádám si dám večeři :) Ten měsíc bez cigára oslavíme nějak ozvi se :) . S

Megan

Zdravím všechny a hlavně začátečníky. Absťáky přejdou, chutě ubydou, smysly se zlepší. Je potřeba vydržet. Já mám v pondělí dva roky bez smradu a fakt to stojí za to. Fridu, ještě jsi mi neposlala odkaz na ty fotky. Mějte se všichni krásně a nekuřte

Ládík

Tak to Megan gratuluji. Ten čas nám letí, co ? Jen nedávno jsme našli tuto diskuzi a hele 2roky pryč. Mějte se hezky.

Konča

Megánku, gratulačku ti pošlu v pondělí, jsi BOREC! Já jsem zrovna přišla z padesátého odběru a mám volno. Večer musím doplnit tekutiny:-) Ládíku je to tak jak píšeš. I já jsem se k této diskusi připojila na přelomu září a října před 2 roky. Kur... ky to letí. Můj první příspěvek byl tehdy určen hlavně tobě neb se mi tvé příspěvky zdály dost zoufalé. Chtěla jsem tě povzbudit. Tehdy jsem už měsíc kouřila po pokažené 168 a šíleně mě to mrzelo. Vy jste mě přijali mezi sebe a od té doby mám spoustu bezva kamarádů. Dnes končím 14 měsíců:-)

irena

ty jo , 2 roky . tak tedy obrovské blahopřání pro borce z Třebíče!!!!!

Stenlák

Dobré skoro poledne :) Všem přeji .

Dan44

Zdravim beru cipralex cca rok jen čtvrtku prášku na panickou poruch a nemám žádné potíže.a chtěl jsem ze zeptat jestli má někdo zkušenost s užívánim steroidů při panické poruše

Ivča

Zdravím při pátku. I já se připojuju s gratulací Magenovi, kdybych do pondělí zapomnela. Takže si to Megánku užij, pěkně oslav a vzhůru do dalšího voňavého roku:-))) Jedu za chvíli domů, odpoledne jedeme gratulovat vnoučkovi, má 4 roky, zítra naložím mamku a jedu na chalupu síct, z toho nejsem vůbec nadšená, ale co se dá dělat. Nováčci, držte se, bojujte statečně, hlavně nevzdávat, vy ostatní nezapomínejte na pitný režim a všichni se radujte z krásnýho počasí. papá

Míša

Přeji všem hezký den...:-) Potřebuji radu:-) Mám za sebou 76. den a je mi divně:-O Druhý den mám stavy, jako bych teprve začínala. Žravá, tlaky v hlavě, chuť na cígo. Vím, že to zvládnu, ale měli jste to taky tak? Vzala jsem si půlana Champixu a zase bude dobře...ale ,myslela jsem si, že tyto hrůznosti mám za sebou :-O

irena

zdaréc na víkend

irena

Míšo , přišlo období několika měsíců , kdy to bylo horší a horší, jedna depka za druhou asi tak 3 až 6 měsíc ,přikládala jsem to vysazení šampíku. Prostě drž musíš vydržet chceš nekouřit tak si pomož jinak , kotel, vínko , teď tady frčí sex, dobrý jídlo....něčím si ten serotin nahradit.....a to mi ještě v tu dobu trnula celá pusa a tekly sliny...doslova se mi asi půl roku kroutila pusa po cigaretě.

Tomáš M.

Ahoj, to nechci ani slyšet, mám teď dva dny dost divný psychostavy. Jakési vyšinutí mysli, nebo co to je? Je to běs.

Míša

Irčo, určitě vydržím. Takový stav, že bych sáhla po cígu naštěstí nemám. Jen se snažím najet na odtučňovací program :-D, ale asi je to ještě brzy. Ty stavy se od té doby zhoršují. Dieta bude muset počkat. Stejně je to mazec jak dlouho ty stavy trvají:-( Ale díky vám aspoň víme, s čím a jak dlouho máme počítat.

Stenlák

Dobrý podvečer . Doufám že se všem vede v rámec možností ! Dneska tady mám pozvánku na sportovní utkání Stenlák vs p.Závislost zatím nerozhodně 0:0 Paní závislost nasadila boxerské rukavice a už slyším gong druhého kola . Je docela jasné že na kola mě mrcha nedostane ale je pekelně rychlá a má výdrž ! abych neinkasoval Knockout . Snad ten momentálně nerozhodný match otočím a paní závislost dostane pekelnou nakládačku za to utrpení :-D úplně ji vidím jak je samá modřina boule ve svém rohu heh. :)) PS Doufám že mě napíšete to co chci slyšet jak to té potvoře nandáváte zajímá mě všecko kolik boulí kolik modřin však víte . Přeji luxusní víkend ! S

Stenlák

Včera jsem zapomněl večer vzít CH . Ta noc byla prostě parádní taková bolest zad nespal jsem ani chvíli a pět minut jsem neležel stejně ráno koukám do plata a hle jeden navíc . Sice se vylučuje z těla po 30 hodinách ale jedno vím určitě celou noc jsem měl slabé vytrvalé abst.př. S champixem by byly taky ale šlo by spát . S

Sylva

dneska dobrý, držím se. Musela jsem si jít už konečně koupit něco většího na sebe (volnějšího) ach jo!!! S tou váhou to máme asi všichni. Ale nekouřím, přeji sluneční víkend.

Ivča

Krásný večer. Míšo, Stenláku, Sylvo, držte se, začátky jsou těžký, ale bech CH by bylo daleko hůř, nikdy bych to bez něj nedala. U mě to asi zas až tak hororově neprobíhalo, ale sranda to taky nebyla. Moooc držím palečky. Byli jsme gratulovat vnoučkovi ke 4 rokům, je to boreček, ikdyž autista, tak je skvělý. Večer jsem namíchala zde probíranou piňokoládu a fakt dobrý. Koupila jsem litrový Malibu a dlouho to asi nevydrží. Zítra ráno zase musím za volant, tak si to vynahradím zítra večer. Mějte všichni krásný víken plný sluníčka a nekuřáckých zážítků.

Konča

Dobré ránko všem bojovníkům. Míšo, tys skončila s ch. moc brzy a tvoje tělo se opět ozvalo. Jak jsi trošičku něčím rozhozená, tak to přijde. Chce to brát půlečku ch. dlouhodobě. Vyplatí se to! Mám to vyzkoušeno na sobě. Stenláku jdi do klínče a boxuj dál. Jsi v prvním kole, ve 12 -tém kole oslavíš vítězství. Klidně žvýkej, tento doping povolen. Zkus na spaní kousek nikotinové náplasti. Nějak mi uteklo, jak dlouho jsi kouřil.

Konča

Stenláku ty to zvládneš. Tvůj mozek si ještě nezvykl na fakt, že si už nikdy nezapálíš. Jakmile se ti to v hlavě urovná, tak ten boj bude snazší a snazší a začneš vyhrávat na body. Ale kdy se tvůj mozek s tímto srovná, to ti neumím říct. Borče vydrž. Vařil jsi luxusní zelí. Máš svoje domácí šlapané? Nebo máš svůj recept? Prosím písni. Sylvo to větší oblečení je daň za naši letitou závislost, ale i tu váhu nakonec udoláme. Jsi šikulka, že se držíš. Ivčo, včera jsem byla v globusu na nákupech a měli v akci malibu...., ale odolala jsem, nekoupila, zatím, akce je celý týden. Piňacoládu bych si taky zase dala:-) dej si za mě.

Stenlák

Ahoj Já se tak stydím prásknu na sebe všecko . Včera se mě něco opravdu zle pomotalo v makovici - poprvé sem měl potřebu jako fakt kouřit a věděl jsem že mě CH nezastaví a ani vůle našel jsem za tímto stolem krabičku Malborek jak jinak mám je asi všude už sem seděl na balkóně a škrtl sirkou . Nekouřil jsem :( namísto toho jsem šel vzbudit v 2 ráno manželku a všecko jí řek dal jsem jí ony cigarety . Já mám strach že to mám v hlavě pomotaný . A proto to nezvládám . Dokázal jsem přestat s lékama a v euforii začal s cigaretami měl jsem si dát čas ! No co nadělám teď už nekouřím 3 týdny a je mě hrozně . Zelí jsem vařil čerstvé :( Já jdu na chvíli do práce děkuji ti Končo za psaní . S PS omluvte gramatiku ja na to nevidím .

Sylva

Stenláku, vydrž to!!!! Já byla včera u kámošky a manžel taky hulí - jenom jsem si nadechovala a dobrý, ale vzala jsem před tím půlku Ch. Vypila jsem lahvinku vínka a vůbec nic mi nebylo. Kdybych u toho hulila, určitě mi bude hůř a ani bych tu láhev nevypila. Určitě máš teď jenom krizi, když jí ustojíš, zase to bude dobrý. Já jí vlastně měla taky po 3 týdnech-za tři dny jsem se z toho dostala. A jinak tě obdivuju, že máš doma cigarety, já je tu mít nemůžu .... to bych nezvládla. Až se vrátí máma, musí si je někam pořádně ukrýt, abych o nich nevěděla. Jani a Míšo, jak to vypadá u vás??? Končo a Ivčo, děkujeme za vaši podporu, hezký víkend všem, odpočívejte a nekuřte.

Stenlák

@Ahoj Sylvo moc opravdu moc ti děkuji za psaní . Já nevím co se to včera stalo ale to že sem nekouřil je prostě zázrak úplně mě ruplo v makovici nebo co :( A dneska mám docela strach . Nekouřil jsem snažím se držet ale kdo ví co se stane . Opravdu děkuji všem za podporu . Snad ten večer bude dobrej . ale už 3 dni vždycky večer se něco stane a je zle . Držte se všichni opravdu nestojí za to kouřit ! Člověk se akorát zničí . S

Míša

Zdravím všechny :-) Krize je dnes fuč:-) Je mi už o hodně lépe. Stenláku vydrž!!! Taky jsme si tím prošli. Já i manžel. Nechápu že máš doma cíga. Kdybych je měla já tak už dávno kouřím. Zbav se toho úplně. Absťáky budou menší a menší. Končo, Ivčo, Irenko, holky díky za podporu. Sylvo jsi šikula, drž se!!

Stenlák

@Ahoj Já to dneska nechci zakřiknout protože ještě není večer :( Míšo já sem se tak bál že mě dojdou cigarety že jsem syslil jako ten sysel a schovával jsem si krabičky po domě ale i v autě do motorky byl sem vynalézavý už jednou jsem všechno prošel co jsem nalezl věnoval jednomu tady .. Průser je že včera mě úplně všechno v hlavě zkratovalo a to nebyla otázka cigaret doma . Mohl jsem skočit do auta a mít ty cigarety hned . Doufám že to jsou tří týdenní záchvěvy kdy mozek pochopí že nebude :( Díky S.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce