Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Leňa

...a mě napadají samý "dobrý"věci:Zkuste si hypoteticky představit,že se píše rok 2009,toto fórum stále funguje a úspěchy jeho účastníků jsou při nejmenším tak dobrý,jako ty na začátku.A tahle veliká rodina se rozhodla,že se setká se svými guru tváří v tvář.....Tak co Vy na to?Docela si dokážu představit,jak my a naše rodiny obsadíme větší rekreační areál...Chachaaaa,úplně to vidím.....

sigrid

Myslíš jako na setkání několika milionů nekuřáků s panem Pfizerem? :-DDDD

Leňa

..no klidně bez něho,ale mohl by to sponzorovat,když už mu děláme zadarmo reklamu :DDDD

Leňa

tím GURU jsem myslela všechny "mazáky-tahouny"(Míla,Ty...)

sigrid

Měli bychom mu napsat. Něco jako: "Vážení zástupci firmy Pfizer, na stránkách Ordinace Vám už skoro tři čtvrtě roku děláme masivní a účinnou reklamu. Za to Vám účtujeme xxxx,- Kč. Ale protože na rozdíl od Vás jsme lidumilové a nechceme Vás oškubat, stačí nám, když nám místo milionových částek, poskytnete vychvalovaný medikament zdarma až do konce léčby, jakož i všem potenciálním a budoucím diskutérům tohoto fóra." To by určitě zabralo, nemyslíš :-)))

evva

Ahojky,tak jak je,tady dobře:)Jak to tady tak pročítám,řekla bych ,že tu snad neni nikdo ,komu neni po pilulce špatně.Já jsem na tom stejně.Když si jdu vzít prášek,manželovi říkám, že"si jdu udělat špatně":)zasmějeme se tomu.Ne, že by mi pak bylo míň šoufl,ale prostě to beru jako takovou daň za nekouření.Pořád je pro mě lepší,aby mi bylo 2xdenně špatně na 20minut,než abych se mučila s absťákem přez celý den.Jen jsem si ze začátku myslela,že to přejde.Už ani nevím kolik týdnů beru,asi 8?,ale pořád mi je špatně jak na začátku.Když se s tím člověk smíří,vezme to jako hotovou věc,počítá s tím,myslim že to jde zvládnout.A tak vám všem přeju ať je nevolnost co nejsnesitelnější a ať se NÁM daří pokračovat.Ahojky a hezký den

Mona

Díky za slova útěchy a podpory. I když to není zrovna dobré,že mám vyhlídky na půlroční nevolnosti. Ale je to fakt asi danˇ . Ten sraz jak psala Lena to by bylo dobrý. Jenom nevím,kde bychom s e sešli,protože jsme určitě každej z jinýho koutu republiky Musím končit jdu na sociálku na kontrolu. Mějte se.

Standa

Ahoj lidi, musím se pochlubit. Už mám konečně živé sny !!! Jen jsou pro silné povahy. Povím vám o čem byly a budete je mít v noci taky a budete se budit ze sna v půli noci celí zpocení. No horrory jak řemen. Ten slabší byl, jak mi vypadl zub a visel jen na nervu, vzal sem nůžky a ustřihnul sem ho- ten nerv. To jak sem si provrtal hlavu vrtačkou a co pak s tou hlavou ještě dál, to raději ani nebudu zveřejňovat :-)))))))))

Standa

P.S. a jsou opravdu barevné. Sem se přímo brodil krví a byla červená :-))))

Leňa

Stando,to je síla!I Ten nerv ustřiženej nůžkama....brrrrrrrrrrrrr.Taky sem měla divný sny,ale tak děsivý zase ne.Spíš divný...Ale kde se to včlověku bere,že?

Leňa

asi mě budete kamenovat,ale nejsu si jistá,jak by na českýho človíčka psychologicky působilo,kdyby byl lék zadarmo.Myslím,že by byl při nejmenším o polovinu účinnější,ne-li naprosto neúčinný placebo.Ale jinak to má pan Pfizer dobrý.Na reklamě ušetří miliardy-díky nám a na léku vydělá miliardy-pro změnu díky nám :DDD

Míla

Leňo, ani v pohádkách není nic zadarmo a tak buďme rádi, že jsme si ho mohli kouit, že ho vůbec chytré hlavy vymyslely. A máš pravdu, zadarmo by to každý druhý překouřil, my do toho šli, protože jsme fakt chtěli přestat a zvládáme to, protože jsme - šikovný :-)))))))))

Míla

Cválím vás všechny, pořád, proto sem chodím, moc mi záleží na tom, abyste vydrželi, protože když jsem vydržela já, vy musíte taky a já vám moc přeju, abyste se dočkali dne, kdy si na cigáro nevzpomenete. Mimochodem, dnes jsem byla na mamografu , dobře to dopadlo, ale vzpomněla jsem si na cígo hned, ale nebojte, hned to zase přešlo. JSTE DOBŘí !!! VŠICHNI !!! Stačí to takhle? Jen my víme, kolik sil jsme museli sebrat a držet se zuby nehty, nikdo jiný nás nepochopí a ani uznale nepochválí. K těm nevolnostem, bylo mi tak zle, že jsem plakala a svíjela se jak had bolelo mě celé břicho, nejen žaludek. Nechci nikoha nabádat k nějakým hloupostem, ale vždycky, jdyž už jsem to nemohla vydržet, snížila jsem dávku o O,5 mg na den a dost se mi pokaždé ulevilo. Jsem přesvědčená, že po 3 týdnech je to víc o vaší hlavě než o chmx, ale to musí každý odhadnout sám. Tak se opatrujte, jdu se potrápit na kolo a věčer se na vás juknu - váš guru (to setkání uskutečníme uprostřed repubiky)

Míla

fakt NECHCE !!!! No dobře, jdu, ale musím si moc domlouvat, to je děsný, jak jsem líná. Už mlčím a jdu........................... ...

sigrid

Já Tě chápu, moc Tě chápu. Co kdyby ses dnes vykašlala na kolo a šla se jen tak projít? Pa.

Leňa

Takovej dlouhej příspěvek a je fuč!Sakra.Mílo díky za chválu-Chvála-chvále :DD,příjemný "kolování" a určitě bych setkání na průsečíku našich bydlišť brala....

Věrka

Díky Vám všem se v co nejbližší dobš budu snad hlásiít jako začýtečník- a pŘESTAT KOUŘIT CHCI MOOOC. Prostě Vám všm děkuju, to, co jsem si tady vyčetla, přeci musí pomoct. ajsem te%d po těžké operaci páteře a zvažuji, zda ten můj nástup by nebyl nejlepsi až když odjedu do lázní. Do 14ti dnů mám nástup tak bych mohla začíts champixem, Může to se mnoou někdo probrat, jestli to neni zrovna špatné načasováná,,, Díky moc, Věrka

sigrid

je na Staroměstským náměstí, má tam i takovou tu bronzovou destičku, ale kde je střed republiky, to tedy nevím :-))). Že by někde u Jihlavy? Ale já zeměpis nikdy neuměla. STANDO, to je děs, běs, úděs. Je mi z těch Tvých snů šoufl ještě teď. Asi bys měl před spaním myslet na nějaký pozitivní věci, třeba na Sysi. No, já rozhodně nejsem příznivec bezplatného zdravotnictví a Champix zadarmo by určitě neúčinkoval tak, jako ten za dva tácy měsíčně. Na druhou stranu je poněkud zvláštní systém, kdy tento stát (nebo tedy jeho zdravotní pojišťovny) hradí veškerou péči vyplývající z nezdravého životního stylu - když si vykouříte rakovinu nebo chopn, tak, až na doplatky na léky, bude Vaše léčba uhrazena ze zdravotního pojištění. Když si vykouříte nebo se prožerete k infarktu, mrtvici a podobně, tak to bude to samé. Ovšem, když se rozhodnete přestat kouřit nebo budete chtít zhubnout, abyste výše zmíněným chorobám předešli, tak, až na nějaké, víceméně směšné příspěvky (které navíc zaplatíte svým časem a komplikujícími opatřeními) jednou ročně, celou terapii uhradíte z vlastní kapsy. Lze se na to dívat tak, že je to penalizace za ta léta, kdy jsme se chovali nezdravě. Ovšem ti, co v tom pokračují, penalizováni nejsou. Lze se na to dívat tak, že co člověk krvavě zaplatí, toho si pak víc váží. Ovšem žádné jiné skupiny k vážení si zdraví vychovávány nejsou. A tak - nechtě - docházím k tomu, že jsme krutě penalizování za to, že už nadále nebudeme sanovat státní rozpočet... Co mě k tomu vede? No, ona totiž léčba všech ostatních závislostí je zcela zdarma (no v komunitách symbolicky přispíváte, ovšem je to hrazeno ze sociálního příspěvku). A víte proč? Protože z jiných drog (až na alkohol), totiž stát nemá ani korunu. Pro mě třeba champix takovou finanční zátěž nepředstavuje, ale upřímně nechápu, proč na něj pojišťovna nemůže přispět třeba důchodcům nebo lidem, kteří jsou invalidizováni chorobou, jejíž léčba je na nekouření přímo závislá - tím myslím anginy pectoris a vůbec kardiovaskulární choroby, chopn a podobně. Možná si vzpomínáte, že sem jednou napsal zoufalý výkřik pán, který byl asi po pěti by-passech a pomoci mu mohla jen speciální operace, která se ale provádí jen u nekuřáků. Nebo třeba Mafos, důchodce, kterého už pomalu připravovali na kyslík. Tihle lidé fakt nemají na rozhazování, kouření pro ně zpravidla nepředstavuje takovou finanční zátěž, protože kvůli chorobě ho všemožně omezují, ale jejich jediná šance je přestat úplně. Zpravidla si kvůli důchodu (ať už starobnímu či invalidnímu) nemohou moc vyskakovat. A přitom na kouření jsou, i přes všechna omezení, závislí. Pro tyhle lidi je champix lékem, který rozhoduje nejenom o kvalitě jejich života, ale mnohdy i o prostém přežití. Nebylo by pak lepší jim tento lék dotovat, pokud prokáží, že s jeho pomocí skutečně nekouří, aby byla jistota, že ho budou brát po celou dobu nutnou k opravdu trvalému výsledku? Vždyť i z ekonomického hlediska by to bylo levnější než je pak pomocí drahých léků a přístrojů udržovat jen v nějakém živoření a navíc bez naděje, že by se kdy mohli vrátit k ekonomické aktivitě? Ufff, to jsem se zase rozpovídala. Já jsem prostě takový teoretik. Odpusťte.

Charlie

Ahoj lidičky! Včera večer jsem nemohl nevím proč otevřít tyto stránky, tak tady těch příspěvků požehnaně přibylo. Nechci dělat chytrého, ale když čtu o žaludečních potížích některých z Vás, tak mi to nedá. Když si přečtete příbalový leták, ale pozorně (asi stačí jen v jednom jazyce), kromě toho že chmpx má snad vedlější účinky všech léků co jsou na trhu, tak je tam řečeno, že je jej možno užívat s jídlem i bez jídla. Mě osobně toto problémy nedělalo, ale mojí ženě lékař přímo stanovil brát chmpx po jídle vzhledem k problémům, s kterými se žaludkem trpěla a stále trpí. Brala jej 6 měsíců, a kromě prvních dnů, kdy ji bylo šoufno, neměla problémy.... A opravdu, její žaludek jen tak něco nestráví. Z těch nežádoucích účinků se u ní nejvíc projevila únava, ale naopak zase nespavost, ale v noci. To však taky chmpx nemusel způsobovat. Já osobně dnes beru rovných 32 dní a v podstatě žádné zvláštní příznaky nepociťuji. První týden, ale to jsem tady již psal, mě chmpx značně nadýmal a pociťoval jsem pálení žáhy, což jsem dříve neznal. Ale jak by řekl klasik, nejsme všichni stejní, to by byla nuda. A když už píšu, taky se musím pochválit. Dnes je to 26 dní, co nekouřím. Takže, hlavu vzhůru a vydržať...... Před všemi co už zvládli smekám. Všem co zvládají gratuluji a držím palce. Tak zase někdy.

dašenka

Poslušně hlásím že nekouřím už 5 dní.Zvládám to zatím dobře. Zdraví všechny nováčky a držím jim palce aby to zvládly.

Leňa

Dašenko,další človíček,co mě dneska potěšil!Doufám,že chudinko,moc netrpíš.Jestli jo,věz,že v tom nejseš sama.Buď silná,jen tak dál!!!

Standa

Ohledně té ceny champixu. Ta cena je to jediné, co mě v poslední době přesvědčuje, že to není pouze placebo. Asi si organismus zvyknul a potřeboval by větší dávku. Něco sem četl o tom jak se testoval na lidech. Byly tam uváděny dávky až po 3mg na den. Možná že by se dalo vzít i více tabletek za den. Zvláště jak mi vůbec nic nedělají - vedlejší účinky. No až na ty sny, ale ty byly jen jednou, pak už sem lítal letadlem :-)) pořád lepší než si vykostit hlavu a pak se na ni dívat do odpadkového koše :-)) Abych se vrátil zpět, mě pomáhá toto: ráno si dám kafe, pak sním banán a po chvíli na to champix. Už sem zkoušel vyměnit sluníčkové tabletky za měsíčkové a pořád nic. Zdálo se mi, že po večerní tabletce mi to dýl vydrží. Ale ono nic. Teď uvažuju, že by to mohlo být jiným balením. Ty problémy co teď mám, že to nějak nezabírá, mám právě od toho počátku balení. Zítra zkusím jiné balení, mám ještě 56x1mg. No? a pak že to nemá vedlejší účinky!!! nemám náhodou už schízu?? :-))))

Leňa

Stando,asi máš..pokud čteš pířspěvky pozorně,ze začátku nikdo z nás nebyl normální(ostatně já nejsu dosud a ví Bůh,budu-li kdy...)mozek si dělá úplně co chce!A co paměť,dobrý?Určitě vyzkoušej jiný balení.Případně si je můžeme vyměňovat poštou jako známky.Třeba má každý balení v sobě jinou energii a ta jednomu sedne a druhýmu ne...Tak vidíš!Já to říkala.Nejsu normální.....:DDDDDDDDDDDD

Standa

Paměť sem měl vždycky výbornou, to může potvrdit i mamka. Všechno si pamatuju moc dobře. Ale jen prvních skoro 6 vteřin, pak už nic nevím. Ale to sem měl i před tabletkama. Ale tohle mám pro to že se vždycky dívám do budoucna a nikdy zpětně do historie. Proto sem stále mladý. Asi tak kolem dvaceti pěti :-))) Zítra mám padesát :-((((((

Standa

Začínal sem stejně jako Dášenka a dneska mám sedmý den. Že bych už neuměl počítat? Sem přestal v úterý minulý týden :-)

Standa

Tak ne. Sem to popletl :-(

sysi

Ahoj lidičky, taky hlásím, že pátý den nekouřím a jsem celkem v pohodě:-)

sysi

Takže to tady už vše taťka prásknul, zítra máme výročí svatby a ještě k tomu má taťka padesát :-) Všechno by bylo ok až na ty jeho divoké sny a poletování po bytě k lednici a k špajzu atd.:-)) i ty jeho úvahy o braní tabletek - záměna: ráno měsíčkové a večer sluníčkové :-)) Si myslím, že taťulka je trochu mimo, ale teď nevím jestli z prášků nebo z té blížící se padesátky :-)

Standa

To bude určitě tím, že sme si dnes po práci cestou domů pěšky nevyvětrali mozek :-)) Protože máš pochroumané kopýtko, tak sme museli busem :-))))

sysi

Tak Ty můj kluku, až se zítra ráno vzbudíš, budeš mít krásných padesát !! Přeji Ti vše nejlepší, hodně zdravíčka i štěstíčka a hodně lásky a vůbec vše, co si budeš sám přát !! chceš velkou pusu už teď nebo až zítra??? :-)))

Standa

Ještě si dělej z dědka prču veřejně :-O mám 25 !!!

Standa

A dost nebo si tu budou myslet že něco pijeme nebo hůř že sme se zhulili. Ale měly sme tu prásknout, že ty sedíš u svého pc v kuchyni a já u svého pc v ložnici :-)

sysi

Pít nepijeme, protože zítra vstáváme do práce :-) Nekouříme, protože jsme přestali :-) Ale někomu tady asi hrabe, ale já to nejsem :-D :-D :-D Tak a konec srandy :-)

Míla

u nás bylo hnusně, tak jsem na tom kole jela, na procházku to nebylo, vydržela jsem 1,5 hodiny a jsem celá spokojená. Tak hezkou dobrou noc bez nočních můr a zvesela do dalšího dne bez kouření ! P.S. mamko, taťko, vy si teda vystačíte :-))))) Jo a abych nezapomněla, jste všichni frajeři !!!

Champixman

Hello everybody! Len Vas pozdravim, a pochvalim ze ste sikulky ze nehulite a ze je tu vas novych dost. AKo sa mam ja? Ja ani nevim, 99 dni bez cíga, z toho cca 40 dni bez champixu! Sakra mne to stale chyba, neviem co je so mnou. Asi mam krizove obdobie, najradsej bych si dal celej balik do ust naraz a zapalil a uz by som bol v limbu. ahahahahaha ALe potom by som sa nevedel vyrovnat s tym ze som sklamal, a toto vsetko sa vo mne bije, je to hrozne. Mhmmmm. Bez tej cigarety som to není ja! Mam taky pocit. NO ale to su len pocity, takze ziadne hulenie sa nekona a ani nebude :-))) Tlsty jsem jak prase 91 kg. Ale doktorka mi doporucila navstevovat hubnuti v ramci centra. NO takze nebudem chodit iba do centra proti cigaram, ale aj proti tlstote. Krof krof. Líbá Vás vase nekuracké prasátko.

sigrid

jeden, když tu trpí by nevěřil, že nekouřit může bejt zas až taková sranda. Sem se tu chechtala nahlas. Takže k těm zítřejším výročím, všechno nej, nej, nej, ať se Vám daří, milujete se, nekouříte a neztrácite humor. Tedy nevím, jak s těmi roky, co si je Standa půlí, ale co se manželských výročí dotejče, můj muž je násobí dvěma, anžto a protože tvrdí, že "Kriegsjahre dopplegerechnet" (teda, že válečný roky se prej jako počítaj dvakrát), tak nevím :-)))

Standa

Sigrid děkujeme za přání. Zítra je toho víc. Brali sme se před třemi lety na moje narozeniny. Abych ne to výročí nikdy nezapoměl, když si nic nikdy nepamatuju :-))

sigrid

Tak to vy jste ještě úplný hrdličky - tři roky, to je skoro "novomanželství". Tak to už se ani nedivím, že jste jeden pro druhýho i ty cigára obětovali :-)

sigrid

to Ti to hezky přibejvá. Jak se cítíš? Moc a moc chvály a obdivu. A všem ostatním dobrou noc, nějak mám pocit, že snad budu chořet, tak odcházím do postele s termoskou horkýho čaje a detektivkou.

sigrid

to je v prčicích, taková deprese. To je určitě taky tím, že venku je hnusně a šedivo. Teda, s těma cigárama asi nic nenaděláš, leda by sis dal místo cigára špeka (ne, to byl jen blbej vtip. Ale prosím Tě, netvrď mi, že chlap je s jednadevadesáti kily prasátko. To není pravda, jenom je to pěkně udělanej mužskej, žádný tintítko. Ona to možná paní doktorka s péčí trochu přehání. Jak se jim jednou dostaneš do spárů, tak nepustí a nepustí. Máme Tě rádi a trpíme s Tebou. Fakt! Jdi si lehnout, třeba bude zítra líp.

Soňa

Zdravím vsechny a závidím ten humor,kerý z něktrých příspěvků srší.Mně do smíchu moc není.Beru šampík 7.den.Počet cigaret se snížil na polovinu,což je tak 8 až 10 cigár za den.Dnes jsem nekouřila v práci,nebyl to problém,ale už ve dvě odpoledne jsem se těšila,jak si doma zapálím a taky že jo.Jsem sama sebou zklamaná.Říkala jsem si,že když jsem to vydržela tolik hodin,že bych v tom mohla pokračovat,ale zvyk je opravdu železná košile.Taky mám problém se spaním,nemůžu zabrat,i když jsem utahaná.Cítím se pořád taková napružená.Jsem zvědavá,co se mnou udělá ta větší gramáž.Pocítili jste nějakou změnu,větší odhodlání?Zatím se všichni mějte a držte se.

Leňa

Soni neboj,to se poddá...já sem kouřila normálně,žádný násilí a udělalo to poloviční dávky(chuť byla poloviční a tak jen polovina vykouřených cigaret)Ještě 13.den braní Chmpxu jsem byla s kolegyněma na dámské jízdě a kouřila.Ráno jsem vstala a řekla si a dost!A bylo to...je jedno,jestli to bude zítra nebo pozítří,zatím se nestresuj.Nejde o to snížit na minimum a udržet to tak týdny,ale jde o to seknout s tím úplně!Mně by se teda nechtělo deprimovat tím,jestli jsem vykouřila 6 nebo 10 cigaret...hlavu vzhůru,dřív nebo později Champík zaútočí v celé své síle a přepere Tě a i Vás všechny ostatní,kteří se tomu tak usilovně bráníte :D Stando -všechno nej k nové koncovce :D a Vám oběma ať Vám to vydrží až na věky(láska,zdraví,nekouřen í....)

Leňa

A smozřejmě VIVAT i Jiřince! A vůbec! Psílám gratulaci všem,co mají co slavit!Dobrou noc

Champixman

Sigi, asi jsem to trochu prehnal. Ty kila se stratili na mne protoze merim 185 cm. Ale mne ty vsetky kila idu do brucha. Takze vypadam jak povouk a zadny kalhoty nedopnu. Tak jsem sel do mesta a koupil si 3 dziny o 4 cisla vic, takze mam i rezervu do buducna. Tak sa poriadne vypot v postely a hodne zdravia.

dašenka

Všem, moc díky za podporu hodně my to pomáhá.Problémy zatím žádný nemam někdy bych si dala práska ale vím že nesmím.Standovi přeji všechno nejlepší k narozeninám hlavně hodně zdraví do tý další padesátky.Tak zlom vas a přeji co nejmín nepřijemných pocitů při nekouření.

Jiřina

Stando, to je náhodička, já mám zítra taky narozeniny, ale je mně o tři víc. Mám dojem, že jsem tady psala, že mně bude 54, ale to jsem se sekla. Už to nepočítám a nekouření už taky moc ne, i když choutky sem tam mám. Tak si užijte narozky i výročí a můžete úplně všechno, jen to jedno ne. A všem chudáčkům nováčkům držím palce a soucítím s nimi, ještě si to moc dobře pamatuju. Bude líp!

Jana

Ach jooo:-( tak tu fňukám.... všechny Vás obdivuju, gratuluju a fandím.... Minulý pátek jsem si také pořídila Champix...mám ho v kuchyni na stole a pořád to oddaluju, jsem slaboch, bojím se těch nežádoucích účinků, přemlouvám se, že dneska ještě budu mít velký stres, že až od zítřka.....přitom jsem vnitřně rozhodnutá, že CHCI NEKOUŘIT!Dneska jsem se "ukecala", že od .1.2. začínám, abych to měla hezky datumově od prvního....jenomže už zas mám dilema, mám jít na oslavu....pořád si něco vymýšlím a oddaluju to...bude mi špatně, radši až od soboty...jsem příšerná a je mi z toho zle... Teď před spaním , jako každý večer jsem se zase začetla mezi Vašimi řádky, tolik odvahy, odhodlání , energie mi vždycky dodáte....ale....ráno skutek utek... Jsem děsná závislačka, hulím až 30 denně už asi 25 let... a nic neudýchám, neuzpívám, chraptím, cítím , že mi to kouření vadí.... No nic....tak jsem se vyventilovala....držte mi palce....až se odhodlám, tak se ozvu...a budu sem chodit si dodávat energii...závidím Vám všem...jak jste odvážní, a že jste to dokázali!!!!!! Jste fakt dobří!

Standa

Ahoj Jano, někdo tu popisoval stejný problém co řešíš teď ty. Rad bych ti pomohl ale moc tomu problému nerozumím. Když sem vyfasoval recept, tak sem se nemohl dočkat až ty prášky konečně budu moct polykat a zároveň kouřit a jenom čekat až to kouření přejde samo a bez BEZBOLESTNĚ. Tak se ničeho neboj, a klidně začni polykat hned. Ono to nejmíň týden trvá než se něco změní. V prvním týdnu sem byl na pivo skoro každý den. Takže se to s alkoholem ani cigaretama nepere. Ale na druhý den mi nebylo tak blbě jak bývávalo. Ničeho se neboj a jdi do toho !!

Dan

Včera jsem TO donesl z lékárny a právě jsem polknul první tabletku. Pojď do toho, začneme společně. Jinak - kouřím od 16(+-), teď je mi 39 a kouřím krabičku denně. Děkuju všem, za tuhle diskusi - moc mi pomohla při rozhodování.

Standa

Dášenko, Jiřinko i další, děkuji za přání. Jiřinko Tobě také přeji hodně zdraví k narozeninám. Nevím jestli sem to už sem psal. Mě taky bylo zle z prášků, než sem pochopil že to není z prášků ale z té plné sklenice vody, o které píší v návodu, že se má zapít tabletka. Navíc sem si vodu pěkně odpustil aby byla pořádně studená. Naposledy sem to tak dělal před mnoha lety, pít studenou vodu a nic mi nebylo. Teď už to nejde. Vyzkoušel jsem zapít normálně jedním lokem a vůbec mě nic nebolelo. Takže už mám klid. Jen hned po kafi to nesmím, to se nafouknu a tak tři hodiny poletuju kolem stropu.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

78%
22%
Zatím hlasovalo 165 lidí
reklama https://www.lekarna.cz/boiron-oscillococcinum-1-g-granule-30-davek/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=Boiron_oscillo

Mohlo by vás zajímat

Alergie na chlad

Alergie na chlad propuká hlavně na podzim a v zimě, kdy se vlivem chladného počasí zvyšuje počet těch, které trápí nepříjemné kožní projevy při pobytu v chladném či mrazivém vzduchu nebo po přechodu z tepla do zimy či naopak. Nejčastěji se jedná o zarudnutí pokožky, kopřivku s úporným svěděním, popraskání kůže nebo otoky těch míst těla, která nejsou dostatečně chráněná oblečením.

Strupy v nose

Dobrý den, jsem nachlazený a mám rýmu. Udělaly se mi strupy v nose, kterých se nemůžu zbavit. Je to bolestivé a nevím si s tím už rady. Co bych na to mohl použít, abych se toho zbavil?

Otužování zlepší dětem imunitu

Že jsou vaše děti zase nemocné? Předejděte dalším nemocem dobrou prevencí, kterou je otužování.

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce