Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ivča

každý den navečer zčerná obloha, trošku zafouká a nespadne ani kapka. Je strašný sucho. Vždycky lítám jak debil, uklízím kytky, čekáme liják a nic. Tak doufejme, že si to v sobotu ten déšť nevybere. Jinak též nehulím a pevně doufám,že už nikdy nebudu, ikdyž chuť by byla. Asi kdybych měla doma nekuřáka, tak by to bylo jiný. Ale aspoň jsem víc odolná. Stále ve střehu. Mějte krásný den. Tady to je samý mrak, slunce nikde.

Friduča

Ahojky, já myslím, že počásko bude v pohodě... :) Nebojte se ničeho.. navíc sezení je zastřešené, pokud se nepletu a tak i kdyby ne, tak nám to nevadí... Je pravda, že na horách byla smršť :) švára říkal, že bylo úplně bílo - kroupy :) Tam je vždycky chladněji, než tady u nás...Ale já myslím, že to bude fajn... :) A že nebude koupačka ? To nevadí :) :) Apropo - majitel kempu od nás prý kupoval dva karavany ( od šváry )... irčo s kloubem ti to na srazíku vysvětlím, ale není to žádná sláva a moc řešení taky není.. Bohužel je to blbé... :( Ale jsou věci, které při dodržování mohou změnit a zmírnit problémy... Což mi trošku dělá problém :) :) Končo, Končo - naprosto tě chápu.. vedle těch smraďochů to máme těžké.. Jsi dobrá, že jsi odolala a nutkání zahanla !!! Stojí to za to !!!!

Konča

jsem Megane dostala SMSku od nevěsty. Písemné testy zvádla na plný počet bodů. U ústních jí zastavili jak byla nadupaná vědomostma. Je to děvče šikovné. Když jsem viděla co se má našprtat, tak mi bylo nevolno.

Konča

všem na koho mám mailovku jsem poslala petici STOP KOUŘENÍ. Já už svůj hlas přidala. A co vy? PS. toto by mne ve snu nenapadlo, že něco takového podpořím:-)

Megan

Ahojky, tak se nám to kvapem blíží. Se těším jako prase. Mějte se a v sobotu čau

Ivča

zdravím z Krkonoš, obloha zatažená, nic moc. Snad se to do soboty vylepší. Má být sice chladněji, aspoň se tak brzo nezbouráme jako kdyby bylo vedro. Konči nezlob se na mě, ale já tu petici nepodepíšu. Vím, že je to svinstvo celý kouření, ale taky vím, jak by byli kuřáci nešťastný, kdyby se v hospodách nekouřilo. Léta jsem hulila a vím jsem hledala na oběd hospodu kde se hulí a kolegyně nekuřačka chodila se mnou a ani nenadávala. Chápu všechny kuřáky a dle mého soudu je to každého věc, jestli se rozhodl dál hulit a nebo se pokusí s tím skoncovat jako my tady. Proto ani doma nepřesvědčuju moji polovičku, protože vím, že to nemá cenu. Myslím si, že když se zakáže v hospodách kouření, tak tím kuřáků neubyde. Ale to je můj názor. Jsem hodně tolerantní ke všem kuřákům, protože jsem nezapomněla jaký to je a asi nikdy nezapomenu. Bohužel. Mějte krásný den a nekouříme!!!

Friduča

Dobré ránko, Končo já jsem tu petici podepsaal - dobrá myšlenka !!! Já když jsem kouřila jsem chodila ven, pokud se někde nekouřilo a neměla jsem s tím problém... Naprosro chápu myšlenku nekuřáckých restaurací.. lidi přestávají kouřit a lidi, kteří kouří začínají být pomalu a jistě odsouváni na okraj a já to vidím jako pozitivní... Dokud se koukalo na kouření jako na věc moderní a ,, běžnou ,, pak nikomu nepřišlo divné, že se např. kouří dětem pod nos - doma, v autě atd... Pokud chce někdo kouřit - ano, ale ať tím neomezuje nekuřáky.. Co neomezuje, ale především na veřejných místech jim ničí jejich zdraví ( prokázáné obrovské důsledky pasivního kouření snad nemusím vysvětlovat )...Argumenty jako - a co nekuřák, ať neobtěžuje mě.. co já bych se měl kvůli nekuřákovi přizpůsobovat považuji za hloupé a myslím, že inteligentní člověk jej nemůže používat... Jsem, ale pro, aby si každý provozovaltel sám rozhodl, zda chce, aby jeho podnik byl kuřácká, nebo nekuřácká restaurace...Je to jeho retaurace, bar, tak ať se rozhodně sám jak ho chce provozovat...A kuřák, či nekuřák si pak může vybrat kam jít... Nicméně opravdu je čas se dívat na kouření jako na drogovou a těžkou závislost, přinášející obrovské negativní důsledky na zdraví.. Že k ní bylo po dlouhá léta přistupováno ( chybně ) jako k věci běžné - respektive na začátku dokonce byla hlásána hesla jako zdravé, slušivé atd... Ženy kouřili své špičky a muži doutníky... a tak dále..Neznamená, že se tento pohled nemění.. mění... Dneska už víme jak je to škodlivé, na krabičkách máme varovné informace, osvěta je úplně jinde... A na kuřáky se začíná společnost jinak než před lety... A je to tak dobře... protože nic jiného, než většinová společnost tento fakt nemůže změnit... Cesta jeto ještě dlouhá, ale já jsem za... Peníze, které stojí stát péče o kuřáka ( ve finálním součtu ) jsou šílené ! Možná i tento fakt, až bude zakonponován ( tak jako v mnoha zahraničních zemích ) do zdravotního systému - tedy výše odvodů kuřáka do systému apd. zase trochu hodí pohled lidí jinam... Osobně jsem za, aby si kuřák kouřil, ale zásadně neomezoval prostor a zdraví nekuřákovi... A tento názor jsem měla i jako kuřačka... JInak já se na vás taky moc těším... Tady v PHA je krásně... Sprchlo, ale nyní krásné azuro a teploučko...Tak snad to dopadne... Já tomu věřím ! Stačí teplo... aby jsme nenastydli :):)

zdarec všichni

já petici taky nepodepsala,ať se rozhodnou restaurateři sami a ne ministři za ně. I já se těším jako to prase, teda jako Megan.Jenom , aby to špatně nedopadlo , když se tak těším.

Konča
1x

od rána vás stíhám akorát přečíst:-(

LUBAN

V Kolíně zataženo,stále prší.Na sraz pojedu z Kolína v 8:42 přes Chlumec n. Cidlinou,Nová Paka ...... V Chotěvicích budu v 11:26 .Pomalu 3hod. Strašná štreka!!!!!!! Konča psala,že od Pardubic tam bude asi taky tak.Nemám na nikoho telefon.Megane mohl bys pro nás přijet?Snad nebude velká zima.Tak bude grog,néééé.Tak se těším a nehulte!!!!

Míša

Tak zítra začínáme:-) Já i manžel. Snad to vyjde. Jak to tady čtu, tak mám strašně velkou motivaci a věřím si !! Držte palce.

Friduča

Lubane poslala jsem ti sms..ať máš kontakt :) Jinak se možná potkáte s Končou...Můžeme vás naložit oba...ona bude v půl jedenácté v Pace...Ty to tu čteš v rychlíku, viď :) :) Jinak by jsi věděl, že Konču nabíráme :) Míšo, velká gratulace.. napiš po kolika letech, kolik za den a kolikrát jste bojovali...Odkud jste ? Nechcete zahájit srazíkem ? To by vás možná nakoplo ještě víc.. :) :) Držím palec a vítám tě !!

LUBAN

děvče já ten telefon tady mám už ze srazu v Praze!!!!!!!!!!!!!! Tak čus

Ivča

asi po 3 týdnech. Tak hurá, bude čím zalívat. Všechny moc zdravím, vítám Míšu s manželem a přesně jak psala Fridu, napiš jaký jste velký závisláci. Moc držím palce. S champixem to jde docela dobře, je to obrovský pomocník. A vy na to budete dva, tak to půjde samo. Gratuluju k rozhodnutí!!! A ke srazu, kdybyste někdo potřeboval vyzvednout někde na vlakáči nebo u autobusu kolem Chotěvic, tak mě ještě sem písněte aspoň mail a domluvíme se. Jdu makat, mějte krásný den.

Konča

Opět jsem chytla rýmu a jsem nachcípaná jak sviňa. Kdyby byl sraz dnes, tak bych určitě nejela. A jestli pojedu v sobotu, to je zatím ve hvězdách. Lubane pokud pojedu, tak přes Starou Paku a ty píšeš Novou Paku???? Písnu ti maila. Samozřejmě i já vítám Míšu. Paráda, že do toho jdete dva. Poloviční úspěch zaručen.

Konča

tak jsem se koukla na ten tvůj spoj. Ty pojedeš přes obě Paky. Napřed přes Novou Paku a hned náleduje Stará Paka.

Friduča

Hezké dopoledne, teda Končo, to snad ne !!! Bereš něco na imunitu ? Já jí mám hodně oslabenou a chytnu každej prd...ale od té doby co beru hlívu ústřičnou ( tablety ) a ještě nějaké.. teď z hlavy nevím... Ale nedávno mi přitáhl manža nějaké kapičky na posílení imunity - bere se to 3x za den po dobu jednoho týdnu a ťukám, že to fakt pomáhá... Tak si koukej lehnout a nic nedělej ! Nadopuj se vitamínama a pij litry bylinkovejch čajů = opravdu pomáhá...:) :) Lubane já jsem si to myslela :) :) :) To bylo piveček :) :) V PHA se taky ochladilo, ale manža mě chlácholí, že zítra to bude lepší v a sobotu úplně super :) :) Jdu si dát něco k obídku, odpol trenink a za se práce... Tak žádný nemoce a takové nečekanosti... V sobotu v plné zbroji ! :)

Konča

Neberu. Doma mám od minule Vironal kapky, tak ty nyní beru. Minulý pátek si na transfuzce vzali půl litru krve a já měla vnoučka na hlídání a ten to na mne naprskal. Už v pondělí mne začal pobolívat nosohltan a v úterý se začala spouštět rýma. Mám ponaučení pro příště. Po odběru nedělat hlídací bábu. Manžel taky začal prskat, ale vyprskal se a je OK. Každopádně dám všem vědět jestli sedím ve vlaku.

Megan

Lubane, já přijedu až kolem druhé. Musíš se nějak spojit s Fridučou. Jinak kdo na mě nemá tel. tak 604 533 034.

Friduča

Megane, máme na sebe telefon... ty taky čteš polovinu věcí :) :) Končo, jakmile se objeví drobný náznak, že se na mě něco chystá skočit--okmažitě nasadím bylinkové čajíčky a cucavé dezinfekční bonbony z lekarny...orofar - nejučinnější..Občas, kdyř´ž cítím, že je to krk ještě stříkadlo...bioparox... Mám to fakt vymáknuté, neb se svou imunutou si nemůžu pískat... :) :) :) No tak doufám, že tě to nepoloží a nadopuješ se a dodáš tělu vitamínovou bombu :) A dorazíš...Každopádně dej vědět - my budeme na horách, takže pro tebe zajedeme - a Luban ? Taky bude chtít naložit ???? Halo, Lubane !! B půl jedenácté Stará Paka ? Je to tak ?

Friduča

Ještě mám dotaz na účastníky zájezdu - jak se poznáme ? Poznám Konču, Megana a Lubana a tím končím...

Konča

tak mne napadlo 5 zapálených cigár v hubě:-DDD jak ten vlk v JEN POČKEJ

Ema

To by som si nenechala ujsť. Výborné!!!

Konča

Je to tak. Vlak s Lubanem bude ve Staré Pace v 10.39 h. Můj vlak z Pardubic bude ve Staré Pace v 10.30 h.

LUBAN

tedˇto tady čtu.Já teda vylezu ve Starý Pace v 10.26 h. Tak čekejte. Čus

Konča

Zdravím všechny bojovníky. Jak se daří Martině a Petře? Nějak nepíšete, co se děje? Míšo s manželem, nyní užíváte poloviční dávkování, ovšem až začnete 2x 1 mg, tak většině lidí bývá šoufl od žaludku. Každopádně champix neužívat na lačko, ale až po jídle a hodně zapít vodou. Kdyby potom bylo nevolno, tak prášky rozpulte a užívejte 4x půl tablety denně a je po problému se žaludkem. A pište, jak se cítíte. Držím pěsti:-) Pepa už má plotek nejpíš hotov a lítá po doktorech. A dlouho nám nepísnul, jak bojuje?

Friduča

Ahojky, tak se nám to blíží... Jupí :) :) Nu, já budu v půl ve Staré Pace a naložím vás oba..JAk ti je Končo ? Dorazíš ? Kdyby ne, písni mi na mobil, ju ? Nevím jestli se ještě dostanu k netu...

pepa

Zdravím, přeju těm, kdo mohou, prima sraz v Chotěvicích. Plot je hotov, ale když jsem se někdy opřel o lopatu, byla chuť na cigárko neuvěřitelně silná. Ale ne tolik, abych se z toho to. Takže stále se držím. To jak někdo psal, že poznávací znamení na srazu by mohlo být 5 cigaret v hubě, bylo fakt dost dobré. Mějte se

Ivča

v rychlosti vás tady čtu. Já se budu snažit tam být v 11 hod ať vás můžu všecvhny očekávat s těma cigárama v hubě. Končo, výborný!!! Ještě abys taky dorazila. Znám vás většinou s fotek z minulých srazů, tak se snad zase nějak srazíme. Moc se na vás těším. Mám dovču a jdu zas makat.

Konča

To by se jeden co by nekuřák udřel. Jako kuřáci jsme měli rauch pauzy a teď najednou nic. Se maká do úmoru. Ale je fajn, žes odolal. Včera večer jsem měla teplotu. Uvidím, co bude dneska. Bágl asi sbalím, budíka nařídím, ale rozhodující bude zítřejší ráno. Kredit na mobil jsem dobila, čísla na všechny účastníky zájezdu mám, tak dám všem SMSkou zprávu.

Konča

poslala SMSku od moře. Všechny moc zdraví, čte náročnou knížku o detoxikaci, hlavně to nevzdává a na srazu si to máme užít.

Ivča

takový flám jsem už hooodně dlouho nezažila. Jste všichni super. Doufám, že všichni dorazíte v pořádku domů. Já byla už KO, jela jsem od dopoledne v kuse, ale nemělo to chybu. Tak se opatrujte , já si dnes užívám volna. Než jsem šla spát, tak jsem spolkla prášek na bolest hlavy, protože ta byla už hnusná a ráno mě bylo krásně.

Konča

v huličském doupěti:-DDD Technaři jeli nonstop. Zážitků mám kopec. Ještě v pátek jsem netušila, že budu na technopátry a že přes plot budu hladit dvě živá tříměsíční koťátka usurijského tygra. Hlasivky mi od dvoudeního řehotu skoro vypověděly službu. Tak takový sraz si dám líbít i příští rok. Ivčo díky. Doma na mě čekal řízek a brambody. Mějte se všichni krásně a NEHULTE neb naše nekuřácké srazy opravdu, ale opravdu stojí za to:-DDD

Konča

jsem měla od HanyR velmi pozdravovat všechny účastníky zájezdu, ale neměla jsem signál a ještě se mi vybil mobil, tak její SMSku jsem si přečetla až dnes doma.

Friduča

Ahojky pařmeni, byl to fak mazééééc... Luban i Meganovci jsou doma... Hlava mě nebolela...Tak asi dobré vínko :) ) No, jestli takhle budou vypadat všechny srazíky :) :) :) Povedlo se nám to povedlo :) :) Jdu ještě relaxovat a upravit fotečky.. trenink se odkládá na zítra..hezkou neděli :)

Friduča

Tak fotky už jsou na rajčeti jako vždy...pa,pa

leila

Fotky jsou moc pěkné.Kdo umí umí,kdo neumí čumí.Tak čumim.

Leila

a jsem ráda,že jsem Vás poznala;)

LUBAN

Krásný víkend.Paráda.V pohodě doma. Čus

LUBAN

napiš mi jest-li nemám v autě peněženku.

Leila

ale nenašla.Ale u benzínky jsi ji ještě měl-kupoval sis pivo.

irena

...byla to paráda opravdu jsme si pěkně zachlastali.A nejenom to plno krásných dojmů , nové tváře, správná zábava....díky , díky, díky................ Jediná chyba byla ty červené zablácené boty......

irena

,já to nemůžu najít

Ivča

už jsem psala Fridu, ať mě navede. Dřív, když jsem na srazy nejezdila, tak jsem vás v poho našla a teď nic. Jinak zdravím, jsme správná banda, klidně bych si to za týden zopákla. Od Silvestra jsem se tak nepobavila a možná ani na toto Silvestra to nebylo tak super. A už zase v práci a už zase pěkná otrava. Tak se mějte moooc hezky. Tady je krásně, šla bych domů.

Konča

i heslo si pamatuji, ale stejně mi to pod zámek nechce pustit. Asi budu mít problém s velkými a malými písmeny:-( Doufám, že Pepa dojel v pořádku domů. Je to od něj pěkné, že se s námi též srazil, i když jen na chviličku. Jak budeš Pepo ze servisu doma, tak nám dej zprávu jo? Dnes to mám za 346.

Friduča

Dobré ránko, opravdu se nám to hezky povedlo :) :) Končo napiš prosím ostatním kde najdou fotečky a i heslo ( všechna písmena jsou malá ! ) Nebudu to psát veřejně, neb pak by zámek neměl význam... :) :) Lubane pokud víš na které benzínce jste stavěli, pak si na nnetu najdi telefon a jestli tam byl někdo slušnej, pak ti tu peněženku vrátí.... U nás je taky krásně a i já jsem pro opáčko... :) :) Nejlepší to je, když je hezky... Má to všechno hned lepší atmošku :) :) Konči k 346 dnům gratuluju - mazéééc, za chvilku rok, jsi prostě úžasná !

Konča

I já už shlédla:-) moc pěkné. Ostatním to písnu.

Friduča

Konči fotky jsem ti uložila - 2x ti dojde odkaz, klikneš na to a uložíš si to k sobě do PC..Musela jsem na dvakrát neb je to velké...Je to snadné...

Konča

ale že já PC dement na to čuměla jak PUK. Uvidím, jestli to nezapomenu než přijde druhá část.

LUBAN

peněženka je na světě!!!!!! Já vůl ji nechal včera v garáži než jsem šel domů.Pak jsem to odpoledne zaspal a věděl jsem ho..no.Už žádnej alkohol!!!!!!!Ale byla to p...del co !!!!

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 144 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce