Dobré ránko,
Končo já jsem tu petici podepsaal - dobrá myšlenka !!! Já když jsem kouřila jsem chodila ven, pokud se někde nekouřilo a neměla jsem s tím problém... Naprosro chápu myšlenku nekuřáckých restaurací.. lidi přestávají kouřit a lidi, kteří kouří začínají být pomalu a jistě odsouváni na okraj a já to vidím jako pozitivní... Dokud se koukalo na kouření jako na věc moderní a ,, běžnou ,, pak nikomu nepřišlo divné, že se např. kouří dětem pod nos - doma, v autě atd... Pokud chce někdo kouřit - ano, ale ať tím neomezuje nekuřáky.. Co neomezuje, ale především na veřejných místech jim ničí jejich zdraví ( prokázáné obrovské důsledky pasivního kouření snad nemusím vysvětlovat )...Argumenty jako - a co nekuřák, ať neobtěžuje mě.. co já bych se měl kvůli nekuřákovi přizpůsobovat považuji za hloupé a myslím, že inteligentní člověk jej nemůže používat...
Jsem, ale pro, aby si každý provozovaltel sám rozhodl, zda chce, aby jeho podnik byl kuřácká, nebo nekuřácká restaurace...Je to jeho retaurace, bar, tak ať se rozhodně sám jak ho chce provozovat...A kuřák, či nekuřák si pak může vybrat kam jít...
Nicméně opravdu je čas se dívat na kouření jako na drogovou a těžkou závislost, přinášející obrovské negativní důsledky na zdraví.. Že k ní bylo po dlouhá léta přistupováno ( chybně ) jako k věci běžné - respektive na začátku dokonce byla hlásána hesla jako zdravé, slušivé atd... Ženy kouřili své špičky a muži doutníky... a tak dále..Neznamená, že se tento pohled nemění.. mění...
Dneska už víme jak je to škodlivé, na krabičkách máme varovné informace, osvěta je úplně jinde... A na kuřáky se začíná společnost jinak než před lety... A je to tak dobře... protože nic jiného, než většinová společnost tento fakt nemůže změnit... Cesta jeto ještě dlouhá, ale já jsem za...
Peníze, které stojí stát péče o kuřáka ( ve finálním součtu ) jsou šílené ! Možná i tento fakt, až bude zakonponován ( tak jako v mnoha zahraničních zemích ) do zdravotního systému - tedy výše odvodů kuřáka do systému apd. zase trochu hodí pohled lidí jinam...
Osobně jsem za, aby si kuřák kouřil, ale zásadně neomezoval prostor a zdraví nekuřákovi... A tento názor jsem měla i jako kuřačka...
JInak já se na vás taky moc těším... Tady v PHA je krásně... Sprchlo, ale nyní krásné azuro a teploučko...Tak snad to dopadne... Já tomu věřím ! Stačí teplo... aby jsme nenastydli :):)
Přidat nový komentář