Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
LUBAN
1x

s CHpx to zvládneš.Moc držím palce!!!!Mono,Feiduč máte plnou pravdu!!!!!!!!

Friduča

Tak jak nám bojuje poslední nováček ?? Jak se držíš Vlasto ? Lubane, dneska je hnusně ( tedy tady ) a tak to by Kateřina stála za prdlačku :) Ale jinak joooo...Fakt to bylo povedené... Práce od čtvrtka až do pozdních večerních hodin - dneska do čtyř... a tak na debatu a dění v naší zemi již nebudu reagovat, názory jsou jasné... Ale dokázala jsem se přemluvit a dala trenink...Váha,ale stojí holky... No tak mu dám ještě trochu času..Jdu odpadnout - zítra mám jediný volný den...Nekuřte !

Vlasta

Ahoj všichni děkuji Vám za Vaše reakce a za podporu jste skvělí.Já jsem na tom stále stejně ještě kouřím a nějak se začínám bát dne,kdy mi to přestane chutnat,ale rozhodla jsem se bojovat proti tomu smradu,tak musím vydržet.Ještě jsem stále pořád na začátku.Budu se ozývat,protože je to s Vámi mnohem lepší.Mějte se

Friduča

Mono, nezklamala jsi.. jen jsi přerušila své abstinující období...Jsi silná ženská a já opravdu věřím, že to dáš znovu ! A těším se na další srazík, kde doufám už budeš voňavá a veselá :) :)

Marja

Ahojte všichni.Jak píše Mona, také jste mi přirostli k srdci.A moc ráda tady vidím Monu.Moc nevím, co se ti stalo,že jsi znova začala kouřit,ale tvá pozitivní energie stále je cítit i z psaní, tak bude zase dobře, uvidíš. Končo, díky za emaily, jen nemám od Lubana odkaz na rajče, jestli máš, prosím, pošly. Teď jsem asi hodinu četla vaše příspěvky, konečně trochu času na počítač. Proč vždy po dovolené nevím, co dříve. Sraz se vám vydařil, jen tedy nevím, jestli bych s vámi vydržela ohledně toho pití.Já jsem slabý pijan. Co se mě týče, ještě kouřím, ale blíží se den D. Ta kniha, kterou jsem měla, není moc pro mě pomůcka, je to na principu, který všichni známe,ale pak je hlavně o tom, zbavit se rychle zbývajícího nikotinu v těle.A to je třítýdenní očistná kúra, skoro až postní.To vím, že bych nedala. nevadí.Píše tam také, že každá berlička při odvýkání je dobrá, každý poznatek a při nezdarech opakovaně zkoušet znova.Všechno je ale v hlavě, to už také všichni víme. Mono, zvládneme to. Jsou tady noví, držím palce a vytrvejte. Končo, ty nezmare, už to bude rok, neuvěřitelné,gratulace.

Ivča

včera jsem jela na chalupu síct, normální galeje, mám kilo dole, tak jsem si říkala, jestli mě před týdnem nebylo líp. Bylo to super. Vlasto, hlavní krok - rozhodnutí - máš za sebou a uvidíš, že s champikem to bude snadný. Nejdůležitější jse to mít srovnaný v hlavě. Já pevnou vůli nikdy neměla a taky jset to zvládla po 30 letech kouření. Tak hlavně piš. Užívejte neděli. Tady je 13 stupnů vichr, zima jak v Rusku.

Friduča

Ahojky všem, Marjo to jsi se vrátila do pěkného počáska, viď ? Ale snad už zítra bude lépe... máme na příští sobotu naplánovanou grilovačku, tak sand se počasí umoudří :) Já ho využila k úklidu, který nemám ráda a beru ho jako nutné zlo :( Takže Mona i Marja to zvládnou do dalšího srazíku ? To by šlo, co děvčata ? :) Marjo, co na to říct ? Prostě se na to vrhni a drž :) Co potřebuješ za impuls ? Peníze, které za to dáváš by jsi mohla tak krásně využít...A to zdraví... No šup, šup, ať už přeskočíš !!! Manža dneska dorazil z kanclu na obídek a ten smrad :( Kouří tam - je línej sjet 4 patra dolů ven...Smeděla celé koupelna kde to svléknul.. Fakt síla... Pochopitelně to šlo hned do pračky :(

Marja

Petro, já to dám,ale nespěchám. Ještě pociťuji trochu lítost, že skončím a to není dobré.Musím se těšit a to už nastává dost často.ještě pročítám, co se dá. Vy máte po srazu, já po dovolené a už bych také jela znova, tak jako vy na sraz. Přeji hezký nekuřácký večer.

Leila

že jsem přežila dvoudenní fesťák bez alkoholového vokna a samozřejmě bez cigár,což jsem si ještě před rokem vůbec nedokázala představit. Marjo tu lítost jsem cítila ještě pár dní po posledním cigáru,pak se to nějak mísilo s radostí až se to zlomilo. Vlasto držím pěsti,určitě to dáš!Strašně mi pomohla tato diskuse-přečetla jsem ji celou,překuřovala jsem šampík přez měsíc a pomohlo mi vědět, že to nemám vzdávat,že to takhle dlouho trvalo i jiným.A hlavně pomohla podpora ostatních.

irena

taky vítám Vlastu a držím palce , jen si kuř je to už naposledy tak si ty hnusný smrady ještě trochu užij. Ono to nekouření přijde s šampíkem samo,neboj ještě máš trochu čas. Taky jsem překuřovala přes měsíc a už jsem ani nedoufala že se mi to podaří a už nekouří 2 a půl roku. MUsím končit , ještě se ozvu

irena

přes víkend jsme taky vzpomínali na srazík. Bylo nějaké posezení a grilování tak jsme si vás všechny připoměli a muselo se vám určitě škytat. U nás bylo teplo ještě v neděli odpoledne. Až večer začalo tak foukat. Byli jsme se podívat v lese nešli několik krásných bedel a sameťáčků a já je zakázala sbírat, Ustála jsem to ale nevím co dál manža zuřil, nedá se přesvědčit. Marje a Moně držím palce aby opět mezi nás zapadly a příští sraz už byly s náma. Tak zatím ahojka , držte se a nekuřte

Konča

a proč zakázala sbírat? Po houbách se netloustne. My byli doma. Muž má angínu. Mandle oteklé tak, že nemůže polykat, mluvit a hlavně 2 dny NEKOUŘÍ:-) Dnes to mám za 353:-)

Marja

Irenko, také mě zajímá, proč nesbírat houby. Prohlédla jsem fotky i od Lubana, jste tam všichni moc pěkní,ale hodně vás nepoznávám.Jen Konču, Petru a Megana a Lubana.Ovšem proč řešíte váhu, vypadáte skvělé, není co řešit. Pořád čtu ještě tu novou knihu, jsou tam některé pro mě nové poznatky.

KAKAMILA

Zdravím vás tu všechny, jestli je Konča, Megan, Ládík, Mona, Friduč už o mě ví...:) Někdo si mě pamatuje z lonska, dala jsem to loni se Champ od února do června bez cíga Po dobrání a vysazení jsem do toho, sračka, opět spadla. Kouřím stále, pouze ve spánku ne, jsem chodící cigareta. Takže dnes začínám brát a od července jdu na skok bez cíga...Tak jsem tu opět a držim si palce. Ostatním fandím taky!!! Kakamila

Mona

Ahoj,tak jsem viděla fotečky-jsou super,ale zapomněli jste mi říct,že jste byli na srazu v ZOO. Jinak bych asi potřebovala nějaké vysvětlivky kdo je kdo,kromě těch,co znám. Kakamilo vítám tě a gratujuju k rozhodnutí já jsem zatím sračka!!!!

Ivča

chodil před časem varující mail. Ale ať se s tím každý popere jak myslí. Já manžu určitě nedonutím houby nesbírat. Je to maniak. Jinak zdravím všechny. Kakamilo je super, že do toho jdeš znova, držím palce. Taky jsme tě na srazu vzpomněli. Mono, určitě ten čas přijde a zase to dáš. Taky nováčci by se mohli zase ozvat. Petra, Martina, nevím jestli jsem zas nezblbla jména. Bylo by mě to podobný. Na naši kronikářku Konču nemám. Nekouřím, ikdyž bych si kolikrát fakt jednu dala. Těžkej život:-))) A mimochodem, dnes to mám 1 ROK A 7 MĚSÍCŮ. Tak se mějte všichni krásně a bojujte.

irena
1x

ale napřed blahopřání Ivče k 19 měsícům, a vítám ztracenou dceru KaKamilu a držím pěsti. Dnes jsem vyhledávala na netu radioaktivní houby a asi to bude planej poplach. A ještě si nějakou v lese najdu a nechám si ji projít dosimetrem a uvidíme .Ale většina servrů říká , že se sbírat můžou. Pro majru , já jsem fialová kostkovaná košile (večer černý tričko)a ten opálenej vedle mně je manža.

Konča
1x

k 19 měsícům. Ovšem velmi vítám zpět naši ztracenou ovečku Kaka. Pořád jsem čekala, kdy se s námi opět zapojíš do boje A UŽ JE TO TADY, UŽ JE TO TADY!!! Konečně. Marja s Monou by se k tobě měly taky přidat, abyste se mohly navzájem hecovat. A co Míša + manžel, Martina a Petra. Nováčci ozvěte se?

Marja

Bude nás více, to je dobře.Stejně to je zajímavé, kolik lidiček do toho znova spadne. Ale myslím, že málokdo se přizná,spíše zde přestanou psát. Irenko, hned se podívám znova na fotky. Holky, dáme to, dáme.

Ivča

Marjo, to je jasný, že to dáte!!! Hlavně už se rozhodni, teď můžeš začít s Kakamilou. Ve dvou se to lépe táhne:-)))

Kakamila

já to dám určitě, jsem přímo nažhavená, ale VYDRŽET TO, to bude boj...jak jsem psala Konče, tentokrát musím zobat déle, alespon 3/4 roku. Když můžu utratit ted za cíga 4800,00Kč /měsíčně (debil!!!!!!!!!!!!), tak ta tícka pak je zlatá! Jdu tedy do toho ZNOVU, lidi! Vy, co držíte, jste borci. Mono, musíš dozrát jako já, pokud ještě nechceš, nemá to cenu...Jen kuř...až budeš sama chtít...já se na sebe naštvala a zkusím to určitě! Kakáč

pepa

Tak jsem opravený, 14 dnů ještě nedivočit, než mi vytáhnou dreny a stehy. Obešlo se to bez cigár, ale když jsem se k mému překvapení dostal po operaci k primáři na kafe do jeho pracovny a on měl na stole Camel, měl jsem namále. Poprvé jsem ale zažil pozitiva z nekouření. Přece jen jako zasloužilý a disciplinovaný kuřák jsem dříve občas zakašlal. A kdyby mě po operaci chytil kašel, asi by mě dost bolelo a nebylo by to asi tak v poklidu. Mějte se a nekašlejte. Pepa

Konča

Koukám že jsme psali současně:-) Paráda žes odolal. A to si piš, že s každým zakašláním bys trpěl.

Konča

z vás holky šílenou radost. I já byla chodící cigareta a než jsem se nadála, tak končím rok bez toho svinstva. Druhé, třetí... našlápnutí do nekuřáckého maratonu je těžší než to první, ale holky už víte, co vás čeká, nejste ničím zaskočeny jako při prvním pokusu, už víte co je spouštěč před kterým se máte mít na pozoru atd... až najednou po roce zjistíte, že to nebylo tak těžké, jak to nazačátku vypadalo. Děvčata držím palce. A taky se dlouho neozval Pepa. Už jsi z nemocnice doma?

LUBAN

děvčata jdou do toho!!!!!! Ivčo gratulace,drž se!!Vlasto ty taky.Pepo opravený - výborný!!!! Kakamilo,Marjo,Mono jsem rád,že jste opět tady a věřím že to dáte!!!!Moc Vám budu držet pěsti.To bude na příštím srazu bab!!!!!!!Jinak počasí nic moc.

Jarda

Ahoj kuřáci.:-) Nerad píšu svoje příspěvky na různá fora, ale mám potřebu se s Vámi podělit o zkušenosti s lékem Champix. Před 5 týdny jsem ho začal užívat a 4 den jsem sám od sebe zahodil cigaretu, ikdyž mi bylo doporučeno ať to udělám až devátý.Prostě došla krabička a tak jsem skončil. Ovšem za dva dny jsem zjistil, že mám neskutečnou chuť na cigaretu, ale překonal jsem to a vydržel. Moje zkušenost je ta, že ikdyž berete plnou dávku Champixu tak to je především o hlavě, protože Champix Vám chuť nepotlačí. Potomto jsem najel na plnou dávku 2x deně 1mg a chuť přešla, ale zase se začalo objevovat pálení jazyka a dásní.Po konzultaci s lékařkou jsem přešel na 1x deně 1 mg, ale přiznávám, že chuť se objevuje i po 5 týdnech. Dneska nekouřím zmiňovaných 5 týdnů, ale není to 100% o Champixu, ikdyž Vám pomůže od abstinenčních příznaků. Na druhou stranu bez něj bych to nezvlád, to vím na 100%. Prostě můj poznatek je ten: Pokud to máte v hlavě srovnaný a pokud chcete opravdu přestat jděte do toho, pokud ne, ani nezačínejte, protože pokud si nejste jistí na 1000% že chcete přestat, tak to jsou jen vyhozený peníze za Champix. Všem odhodlaným přestat kouřit držím palce :-) Jarda

Konča
1x

Již NEkuřáci. Vítám tě mezi námi bojovníky. Posílám velikou gratulačku k 5 týdnům. Tvůj poznatek je naprosto správný. Je to v hlavě a šampík je velký pomocník. Ač nejsi dopisovatel, tak možná sem k nám zapadneš. Jsme tu bezva parta:-) Přeji pevnou vůli a málo absťáků:-)

Jarda

Díky, určitě zajdu, byl jsem zde mockrát, ale chtěl jsem se zjevit až budu mít jasno jak to stím kouřením mám. :-) Myslím, že už můžu i radit pokud někdo bude chtít.

Konča

Já myslím, žes udělal dobře a určo tvé rady nepřijdou v niveč. Radit a slopat by mám tady povětšinou šlo velmi dobře. A jaká byla tvá "kuřácká kariéra"?

Jarda

Byla dlouhá 30 let 20-30 cigaret deně :-)

Miša

Ahojky, taky se s vámi podělím o zkušenosti. Kouřila jsem 15 let zhruba 15 cigaret denně. 10 den byl Den nekouření:-) 8 dní jsem vykouřila 10-13 cigaret. 9 den jen 3 a 10 den jsem si zapálila jednu ráno a v 10 hodin dopoledne. Od té doby nic:-D Je to už 4 den, kdy jsem si nezakouřila a je to super. Prvních 8 dnů, jsem měla občasné změny nálad, bolení kloubů a větší únava. Teď už je to vše v pořádku. Champix všem doporučuji je to bomba!!!!!

Konča

že champix se nikde veřejně (televize, rádio, bilboardy) neanoncuje. O champixu se dozví pouze pár zvědavců nebo několik lidí, co zná doktory. A to je asi taky záměr. Zdravím Mišu a držím jí palce, aby ten boj s tím smradem zvítězila. Já se zrovna vrátila z babince. Venkovní zahrádka, z 11 osob 4 kuřáci. Ze začátku jsem kuřáky sem tam cítila, ale s postupem promile v krvi jsem se na ně dívala, častěji dívala a začala závidět. Už dlouho jsem nezáviděla, ale tentokrát jo. Musela jsem utýct pryč. Ruku do ohně bych za sebe nedala.

Jarda

Ahoj, taky mám tu zkušenost, ale příště až budeš sedět s kuřákama, uvědom si jak jsi lepší a silnější, že oni podlehaj iluzím.Já osobně rád čuchám kouř z cigaret, ale když mi chlapci nabídnou tak řeknu dík nekouřím :-) Ale jestli chceš zkus si ji zapálit nebude Ti chutnat, vím to zkusil jsem si potáhnout od manželky, nejela mi.Měl jsem pocit jak v 15ti když jsem začínal a ajá nechci tak jsem se tomu jen usmál a bylo.

Ivča

rodinka se nám rozrůstá, to je moooc dobře. Míšo, Jardo, pište a držte se. Konči, s tou reklamou champixu je to na nule proto, že je to vlastně lék na předpis. Pokud by se to dalo koupit jako obyčejný potravinový doplněk, tak si myslím, že by reklama byla. Mě to taky poradila moje doktorka, ale já si tenkrát řekla, no to určitě, už jsem vyzkoušela všechno co na trhu je ale mě nic nezabere a nechala jsem to plavat. Pak mě řekla známá, že její známá silná kuřačka přestala po tomto champixu, já si najela na net a našla tuto diskusi a ještě ten den jsem volala doktorce, ať mě připraví recepis a už to jelo. No a včera jsem psala, že to bylo už rok a 7 měsíců. Takže díky vám tady dnes nekouřím. Za to ooobrooovnský dííííík!!!!!!!!!!!!! Mějte krááásný den.

Jarda

To máš pravdu, ale u nás se dají koupit i léky na předpis pod rukou. Champix jsem našel na aukru.

irena

vítám u nás Jardu a Míšu zase o dva zachráněné víc.Je to tu opravdu fajn , že se můžeme vykecat ze svých dojmů a pocitů, doma to nikdo nechápal. Já měla i při šampíku hrozný absťáky a na diskuzi jsem mohla skučet jak jsem potřebovala a ještě mně všichni podpořili.Nedokázala jsem si život bez cíga představit, A ono se to nakonec povedlo.Jak píše ivča díky diskusi a kamarádům odsud.

Friduča

Dobré ránko všem, konečně to tu trochu žije :) :) To je moc dobře... Taky vítám nováčky a držím palečky !!! Jde to :) :) Vybrali jste tu dobrou cestu :) :) Končo, dle mého je důvod jiný - CHMP jako jediný výrobek z odvykacích pomůcek není produktem nikotinových společností... Protože náplasti atd... opět vyrábí ti, kteří nám produkují ty hnusné drogy.. Teda tady je dneska hnusně - děs ! Prší jak... No tak po obídku mě čeká zákaznice a pak si dám trenink :) :) Kilča dolů :) :)

Marja

Od rána mi vypadává počítač, chtěla jsem toho tolik napsat.Snad to stihnu, než mi zase spadne. To je dobře, že se ozývají noví nekuřáci.A je pravda, že každá pomůcka je dobrá,ale musí to být v hlavě na opravdu 1000 procent. Já pořád čtu a některé poznatky tady napíši, třeba také budou někoho inspirovat. Autor píše, že když jedeme někam na dovolenou nebo dalekou cestu, doma se na cestu připravujeme.A tak se musíme i připravit na dobu nekouření. Také přirovnává dobu nekouření k přestěhování z malého,špinavého bytu do velkého, vzdušného, čistého.A při stěhování vznikají nějaké komplikace, musí se udělat úklid, přemístit některé věci, které byly dlouho na stejném místě.Dále doporučuje rychlou detoxikaci pomoci ovoce a zeleniny během prvních pěti dnů.Hodně se prý uleví, když z těla zmizne 70 procent nikotinu a to se půstem urychlí na těch pět dní, jinak to trvá déle. Ten půst ovšem nedám.Dále, negativní příznaky při odvykání nejsou nebezpečné pro život a budou ustupovat. Dále doporučuje autosugesci. V klidu se zavřenýma očima snít o tom, že jsme nekuřáci a co budeme dělat, až nebudeme kouřit. To mi jde velmi dobře, jen ta rána mi ještě se nejdou představit.To je blbé, na tom musím ještě hodně zapracovat. Dále nebát se neúspěchu a stále opakovat pokusy o nekouření.Stanovit si den D a i když se nedodrží, tak znova a znova. Doporučuje nebýt na to sám /což my tady nejsme /, ale i najít někoho, kdo by šel do nekouření také.Tak já mám velkou příležitost jít do toho ve stejný den jako Kakamila. Mona asi ještě tápe, možná se přidá.Takže Kakamilo, kdy vidíš den D.Já bych to viděla na poslední kuřácký den 30 června a od 1.7. nekouření, ať se mi to dobře počítá.Co ty na to. Když budeš dříve, zkusím se přizpůsobit. Megane a všichni, co nám fandíte,díky moc to pomáhá. A všem nekuřákům opět gratulace a je fajň, že jste tady pořád a máte s námi trpělivost.

irena

..mně když se povedlo asi po 6 týdnech užívání šampíku přestat kouřit ,tak to byla taková pecka na psychyku , že jsem neměla ani pomyšlení dělet ještě něco jiného. Myslím tím diety , detoxikaci ap. Ale pokud to někdo dokáže tak je to určitě veliké plus. Já se musela napřed vypořádat s kouřením a pak to ostatní.

Marja

Irenko, však já jsem sama zvědavá, jak dopadnu.Připravuji se pečlivě.

irena

..já jsem přehlídla tvoji radu pro Konču: tak si ji skus zapálit nebude ti chutnat. Ty jo já bych ji sežrala jak by mi chutnala. Vůbec nepřipadá v úvahu abych se přiblížila k cigaretě . Kdybych měla něco vypitého a někdo mně lákal tak za sebe vůbec neručím. Marjo, tvůj přístup je velice příkladný tak držím palce ať to s Kaka zvládnete.

Marja

Jak se vám daří nekuřáci? U nás dusno, hrozně.

jméno a příjmeníMarja

mi přišla SMS z knihkupectví, že mají pro mě knihu od Králíkové.Jdu si pro ni. Uvidím, jak mi půjde čtení,Snad pomůže ještě při té trošce váhavosti.

Irena

i když dusno je i tu. Nejenom v venku ale i v práci . jenže to vůbec neva , hlavně že nekouříme. Teď přemýšlím o té knize , hodně lidem pomohl ten Carr(Jmenoval se tak?) ale já se do žádná z nich nemohla ani začíst, nějak mi to nic neříkalo,Až jsem se rozhodla šlo to (i když těžko) ta kniha mi připadla jako přesvědčování a ja se rozhodla i bez ní. Ale každý to má jinak , tak se snaž držím palce.

Ivča

měla jsem to taky tak. U těch knížek jsem dostala ještě větší chuť si zapálit. Musela jsem k tomu rozhodnutí dojít úplně sama.

irena

...úplně nejlepší kniha je diskuse od začátku do konce.

Ivča

odhodlání máš, knížku máš, rozhodnutá jseš taky, tak už ti nic nebrání zahájit. Asi champix bude nebo bez?? Obdivuju každého, kdo to zvádnul bez champixu. Ono teda i s champixem je to výkon. Jsme fakt všichni dobří. Tady ráno pršelo, jsem si říkala, že se asi spletli v předpovědi, ale už svítí a je krásně. Škoda, že jenom dnes. Už bylo dost deště. Mějte krásný den bez cigár.

Megan

Ahojky lidičky. No, vy jste se teda rozepsali. Člověj tady pár dní není a takový změny:-) No, určitě největší radost mi udělaLA kAKAMILA S mARJOU. hOLKY, DO TOHO, DO TOHO:-) JHá se dnes vrátil z čundru na Vranovsaké přehradě. Byal jsem tam od soboty s kamošema a drsně jsme pařili. Já ser toho prostě nebojím. Nikdo z nich nekouřil (odnaučení kuřáci) tak těžká pohoda. Ládíku, co je s tebou? Mějte se krásně a čus. V Třebíči je krásně, tak se jdu vykoupat

Marja

Máte pravdu v tom, že Carr se špatně četl.Také jsem ho několikrát odložila bez zájmu.Ale když jsem pak zklamala s Champixem , donutila jsem se číst ho znova a pak mě to zaujalo a četla opakovaně některé kapitoly, až jsem se těšila, že skončím.Tak mě pomohl. Teď už jsem trochu pročetla Králíkovou. A i ona píše, že metod je hodně a každý si má vybrat, co si myslí, že mu bude sedět nejvíce. Tak já na to půjdu s nikotinovými žvýkačkami.Kdysi jsem je užívala při delší cestě autobusem a seděly mi. Tak aspoň v tom začátku je budu používat. Moc díky za podporu, já vím, že nejlepší kniha je tahle diskuze. Už to dávám vědět i na diskuzi, kde si píšeme s ženskýma, tak už nemohu couvnout. A podporují mě i tam a hodně se jich přiznalo, že kouřily a přestaly. Kakamilo, kde jsi, tak co, kdy do toho jdeš.

kakamila

hlásím, že zobu CHmp a hulím...den D mám naplánovaný na začátek července...Zatím se mějte voňavě, já tam ještě zdaleka nejsem...Kakáč

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 144 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce