Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Irena

Tak honem blahopřání Vladimírovi,hlavně to zdraví. Ifko , chystáme se autem , je to na 95%. Pokud nezemře někdo u Milouše v práci a on by musel na zástup. Jen ještě uvažujeme jestli nejet o den dřív a podívat se po Krkonoších.Ty by sis nemohla vzít v pátek dovču a jet s náma?Skus to promyslet.

Konča

Dík za nabídku. Popřemýšlím... tedy já tu lítám jako hadr na holi....

Konča

nevěřím, že bys tady byla nejstarší a proto to již pro tebe nemá cenu. To je opět výmluva. Mám dotaz. Jak dlouho jsi tenkrát nekouřila? Protože pokud to bylo víc jak 3 měsíce, tak si to musíš pamatovat, jak ses tehdy cítila bez cigaret. Pokud sis zapamatovala akorát to, žes přibrala na váze, tak jsi tehdy musela bez cigaret velmi trpět a tím pádem další odvykačku oddaluješ.

pepa

Zdravím, tak mám 3 měsíce za sebou, prý je to dost důležitý mezník, no uvidím, jedeme dál. Já si čas ad času vše co píšete přečtu, ale abych se jen nevezl, tak zase se pouštím do delšího psaní (aby Konča neremcala). Ani jsem nemyslel, že bude reakce na moji malou provokaci rozsáhlejší/ spíše řešíte manžely kuřáky než kuřáky obecně. Určitě mi nerozumíte. DDDDD, 18.5./ Manželka mi dlouho v manželství říkala, že ji mé cigarety voní, ale později začla kritikou, že doma bych kouřit neměl. Nakonec jsem kouřil na WC, byl pokoj. Když jsme se přestěhovali, začal jsem kouřit jen na balkóně, po čase jsem slýchaval, že je to i tak cítit přes dveře, nakonec jsem kouřil jen ven a přesto jsem někdy slyšel „fuj, ty smrdíš“. Já jako manžel jsem dost silně vnímal, že si mě brala jako kuřáka, a tedy by mi to měla vždy tolerovat, ne po nějaké době mě začít předělávat. Navíc jsem se snažil přizpůsobit své čmoudění partnerce. Pro mne jako kuřáka i to bylo dost náročné a očekával jsem, že to bude oceněno. Dle mého pohledu nebylo. Fridučo, sama píšeš, , cituji“I když můj muž se hodně snaží a nekouří přede mnou a čistí si zoubky a hází do špíny našichlé oblečení..Ale i tak... Nekuřácký čich to cítí :) Nicméně už mi to tak nevadí jako loni..To mi vadilo příšerně... Nyní mě zajímá více zdravotní stránka věci :( :( A jak je náročné ovykat vedle člověka, který neustále poňouká a čeká nemusím myslím vysvětlovat... Myslím, že si Tebe bral jako kuřačku a nijak Ti nevyčítal, že jsi kuřačka. On se nezměnil, změnila ses Ty. Kdybych to postavil na hlavu, mohl by remcat takto on - kdysi jsme si tak dobře zakouřili, v postýlce jsme si dali cigárko, a dnes nejen že si nedáme, navíc mi chce vzít i tu radost, co mám z pokouření já, podstrkuje mi trapně nějaké knížky, když já nemám zájem. Ať klidně kouří a mě nechá na pokoji. Já jsem ji také k nekouření nenutil. Vzal jsem si přece kuřačku, a ona se tak zkazila, až se stala nekuřačkou. Já jsem před léty nedokázal nekouřit ani při slabé srdeční příhodě, ležel jsem na intenzivní a vždy jsem sestře řekl, že jdu na WC a tam si dal alespoň pár šluků. Myslím, že každý jsme něčím odlišný od druhého a to, co se jednomu třeba podaří, druhému jde hůř. Co já jsem vydal dobře míněných rad dnes dospělým dětem !!! A nic jiného než to, k čemu dospěli sami, se neuchytilo. Nicméně to, že přestáváme kouřit, je samozřejmě dobré a prospěšné. A to, že si tady sdělujeme svoje pocity a zkušenosti / omylem jsem napsal a hned opravil zkaženosti /, nám pomáhá. Ale nikdo tady není nedobrovolně, každý z nás může ihned začít kouřit a nikdo mu v tom nemůže zabránit. Myslím, že tady není nikdo, kdo byl k tomu partnerem donucen /možno také říci partnerem bylo rozumně vysvětleno/. Nebo se mýlím ? Zdraví Pepa a slibuje, že dá zase pokoj dlouho nenapíše tak dlouhé psaní.

Ivča

a jen tak dál. Ještě bereš champix? Jestli je zlom na 3 měsících, to nevím, u mě nenastal ani na 1 roce. Chutě jsou stále. Jinak jsi to napsal moc hezky. U nás si taky nic nevyčítáme. Mě nikdo nevyčítá, že nekouřím(kromě syna, prý jsem nechutně tlustá a jestli mě to stojí za to), ale manžel je rád, že jsem přestala a já jemu jsem nikdy nevyčetla, že kouří. Je to jeho věc a já ráda inhaluju vedle něho. Vůbec mě to nevadí. Pepo přijeď na sraz a všechno to ještě probereme u škopku něčeho dobrého. Všechny zdravím, Zítra zavolám majiteli na Kateřinu a zeptám se na tu rezervaci. Vidím to na 2 - 3 chatky. Tak snad, pokud je nepoužijeme, tak platit nebudeme. Jde o to, jak má zatím plno. Ale chaty asi zatím budou volné. Zítra vám dám vědět. Dnes už nestíhám a jedu domůůůů.

pepa,

Champik beru v pruměru půl ráno půl večer, ale na srazík asi nebudu moci. Dlouho odkládána oprava mé tělesné schránky / nic vážného/ by se po mnoha odkladech měla konat v pondělí po srazu, to už nesmím pařit, na víkend asi k nám přijede rodina z moravy a je toho furt moc.

Friduča

Pepo, to co popisuješ manžela ani nenapadne -důvod je prostý, je to inteligentní člověk a argumentovat tím, že jsem si ho barala jako kuřačka, tak ať se s tím poperu by myslím považoval za dost hloupé... On si je vědom všech rizik a o tom, že přestane kouřit ( kdysi přestaneme ) mluvil už spousty let...ale když já s tím sekla, on to prostě nedokázal...A v neposlední řadě spolu takovým tonem vůbec nehovoříme :) Já bych byla šťastná jako blecha, kdyby s tím seknul a pokud to dokáže budu na něj náležitě pyšná.. Tím to začíná a končí...Bohužel tomu vůbec, ale vůbec nevěřím...A to, že mi jako momentální nekuřačce jeho dech a smradlavé oblečení smrdí je fakt a s tím nejde nic dělat... Nekřičím na něj, nic mu nevyčítám..Jen občas naťuknu - např. tím, že vytisknu knihu od Carra a položím jí na stůl :) A nevidím na tom vůbec nic špatného...

pepa

Promiň, nechtěl jsem se Tě dotknout. Držím Ti palce, ať jsi ta správná inspirace a přeji manželovi i Tobě, ať se Vám společně podaří, aby jste byli oba nekuřáky. Pepa

Konča

a gratulačku k tomu. Pepo jsi borec. Lidi se mění: stárnou, blbnou, začínají kouřit, chlastat, přestávají kouřit, chlastat, začnou drogy, automaty, být na holky, na kluky, na mladé kočky, na zajíce, začnou být vegetariáni, ztoustnou, zhubnou.... nikdo není stejný jako před léty. Muž má zakázáno kouřit a pít právě kvůli lupénce. Doktoři byli první, kteří mu to zakázali (ještě než jsme se vzali), ovšem on má svou hlavu bohužel "zabedněnou". Pomocný lék Champix a priori odmítá. Tak na to mám jedinou hlášku. Bude ze mně brzy veselá vdova. Konečně jdu dnes domůůůůů. To byl blázinec.

pepa

dost dobrý, pepa

pepa

Ne to, že budeš veselá vdova, ten první odstavec nemá chybu, pepa

Megan

Tak já taky přeji Ládíkovi vše nej, nej a hlavně to ppořádně oslav, aby sis úpropláchl ledviny. Ohledně srazu, tak já asi nakonec pojedu tím autem, páč to vidím moc složitě. Jo, já ještě dám vědět Milošovi ze sousedního fora. Už byl s námi ve sklípku i v Prágle Mějte se krásně a čus

Friduča

Pepo, nijak jsi se mě nedotkl :) :) Nejsem žádná přecitlivělá chytlavka :) :) Končo já teď taky dorazila domu... Ale je zase nádherně, mezeeeec !! Měla jsem dnes zákaznici, která byla před měsícem na operaci - zhoubný nádor. Dodávala jsem jí energii a snažila se jí nabudit... Vypadá to, že se operace povedla ! Siná kuřačka celej život... Nyní rapidně snížila a uvažuje o tom, že s tím sekne úplně... Někdy si říkám, proč to musí dojít až tak daleko...Jsme prostě nepoučitelní... Megane - co vidíš jako složité ? Dorzíš do PHA a sedneš k nám do auta...A frčíme na Krkonoše..Ale přemlouvat tě pochopitelně nebudu... Jak se ti chce...

Marja

že jsem vás zase začala číst.Díky téhle diskuzi jsem tehdy přestala a jestli se to stane zase, tak jen díky vám.Končo, já se tehdy vůbec netrápila a vůbec nevím proč jsem znova začala.Myslím, že jsem si říkala, bylo to tak lehké přestat, tak nebude žádný problém.Ale je, to víte všichni, dá je jedna a je to tady znova. Friduš, nediv se, že manželovi se moc nechce do čtení.Poprvé jsem vzala knihu na přeskáčku a vůbec mě to nebavilo.Pak po delší době jsem se k ní opakovaně vracela po kouscích.trvalo to dlouho, než jsem dospěla k tomu, že se těším,až přestanu. Zkusím se podívat, jestli dostanu koupit Králíkovou a vzala bych si ji na dovolenou.Mám už dlouhodobou předpověď a zatím první tři dny mi bude pršet. Tak bych mohla číst. U hotelu jsou termální bazény, tak mi jinak déš´t nebude vadit.Už jste mě zase navnadili. Končo, já nekouřila půl roku. Teď jsem byla ale v období, že nechci přestat, jen omezit a to fakt nejde.Klady a zápory samozřejmě znám,ale chi to slyšet pořád znova a znova. Vzpomínám si, jak jsem byla klidná, no jsem nečekala,ať už si mohu zakouřit. Otrok cigarety. Můj jediný vnuk na mě moc visí a je to hrozné, už říká, že také bude kouřit. Když jsme někde spolu, tak musím kouřit a je to hrozné, nemám pak trpělivost někde čekat, to samé v práci, když vypomáhám,už si musím jít zakouřit, nechodím na akce, kde se nemůže kouřit, nechodím na návštěvy, kde nemohu si odejít zakouřit, když se na něco těším, první myšlenka je, jestli tam budu moct kouřit a tak dále, však to znáte. Nereaguji zatím na nováčky, nemám ještě takový přehled, ale myslím, že za chvíli budu v obraze. Znova jste mě navnadili, už se mi v hlavě točí myšlenky o nekouření. A Petro, co teď děláš? Když jsem četla naposledy, to jsi skončila v práci.A teď? A Mona, chodí tady, jste v kontaktu?

Friduča

Dobré ránko, pno, ale bez těch různých pomůcek = například Carr a Králíková to jde těžko.. pokud tedy to člověk nemá sám v hlavě urovnané, tak oni dva mu v tom mohou velice pomoct... Králíková nestála tolik - max 150,- Kč, koupíš jí např. tady : http://obchod.ronnie.cz/s-2014-jak-prestat-kourit-eva-kralikova-jiri-t-kozak.html a tady : http://www.fitness-suplementy.cz/s-2097-jak-prestat-kourit-(eva-kralikova-jiri-t-kozak) Když si dáš do vyhledavače : Jak přestat kouřit, Králíková, pak ti vyjede spousta obchodů a můžeš si jí objednat poštou..Nevím zda jí v pevném obchodě seženeš...Já na ní kdysi narazila úplně náhodou, ale jak jsem viděla ten titul, tak jsem neodolala a udělala jsem dobře :) Takže vem si jí na dovču a čti :) :) A pak uvidíš... Přemýšlej si o tom, furt si opakuj ta negativa = pozitiva nenajdeš...Prostě nejsou...Vše co tě za tím žene je tvá závislost..a takovej zvyk...mít tu cigeretu v ruce...Vše jde odbourat, jen musíš chtít ! Není vnouček dobrá motivace ? Každý cígo, který nevykouříš ti zase o kus prodlouží dny, které tu jsi... Dokážeš to ! Bojuj marjo ! Nevzdávej to !!! Já jsem nikdy neměla problém jít do nekuřácké společnosti a v klidu si jednou za čas vyjít na vzduch zapálit... Nijak jsem se nestresovala, když se někde nekouřilo...Ale můj muž ano... Nedávno mi jeden kamarád volal - byli jsme s manžou na obědě v nekuřácké restauraci a on, že se za náma zastaví na kávu...když jsem mu řekla kde jsme, tak řekl - hmmm, tak to ne..tam se nesmí kouřit...To je přesně ten okamžik, kdy si člověk uvědomí, jak je omezenej, jak nerozhoduje o tom co bude dělat...I když si pochopitelně myslí, že je to jeho svobodné rozhodnutí, opak je pravdou..Rozhodla za něj cigereta = chtěl nás vidět, ale jelikož si tam nemůže zapálit, raději zůstatl doma a dal si cígo...Což je naprosto šílené a pro mě nepřijatelné... Copak dospělej, inteligentní člověk se nechá takhle ovlivňovat, tahat sebou a nechat rozhodovat takovej hnus ?? Ne!!! Nemůže !!! Takže Marjo, postav se tomu hnusu a přidej se zase k nám !!! Máš na to ! Jen musíš chtít !!! Jinak já jsem si udělala cca 8 měsíců volníčko :) A byla v Maroku, Egyptě a Tunisku, plus dvě dovči tady u nás...Pak jsem si udělala kurzík na nhtíky - manikůra, modeláž nehtů a nehtím ...Zároveň už 4 měsíce pracuju u jednoho bejvalého zaměstnavatele, který chtěl pomoci a mám tu naprosto volnou pracovní dobu, takže dobrý... Měla jsem období, kdy jsem byla úplně hotová, ale už se to zlepšilo..Asi to sluníčko :) :) To je energie !!! Pokud sem mona chodí, pak jen čte..Já jí vídám na Facebooku...

Ivča

Zdravím všechny. Máme krásný letní den a já mám o zítřka dovču. Sice napůl pracovní, protože jdem stavět novou verandu, tak jsem řekla, že chci být u toho, až se začnou kopat základy a chci děsně pomáhat. Ale určitě se mezi tím najde čas a plácnu sebou do bazénu. Hlavně pivko poteče proudem. Už se děsně těším. A hlavně teď jsem mluvila s majitelem Kateřiny, takže není problém zamluvit chatky navíc a pak zaplatit pouze použité. Nahlásila jsem 2 určitě s tím,ž e budou možná tři a ještě mu to 2 dny předem upřesním. Je tam sezení i venku pod pergolou u krbu i v uzavřené místnosti. Jídlo se vaří co hrdlo ráčí. Musíme doufat, že bude zrovna hezky a užijeme si to hlavně venku. Moc se na vás na všechny těším. Asi tam budu jediná nová, jak to tak pozoruju. Myslím, že se sejdem před polednem, abysme si dali hned oběd. Ale to si všechno naplánujte vy přespolní. Já se podřídím a zařídím to tam. Mějte krásný den. P.S. mám opsat text z obrázku a mám tam DEBILE. Tak nevím:-)

Friduča

Ivčo já se taky těším :) :) Tak to je super, že to jde takhle hezky..Tak jich nahlaš víc a pak uvidíme... :) :) Mažu, mažu na obídek...mlask mám hlad... :) Užívejte u bazénku - já mám odpol dvě zákaznice ...

Konča

Fridu, tobě se blíží konec 5 měsíce :-) jsi fakt velká šikulka. Jak se zhoupne půl rok, tak to bude opět veselejší. Ivčo, tak dovču bych taky brala. Ale nemůžu:-(((( alespoň jsem si domluvila na příští pátek paragraf že si skočím na odběr. Irčo, dovču nedostanu neb ji už má nahlášenou jiná kolegyně. Taky dobře. Nemusím to hlásit doma - to už by asi manžel nerozchodil. A já ráda vlakem a kór nyní když nekouřím. Před 2 lety, když jsem po šíleně dlouhých letech jela opět vlakem na sraz do K. Varů, jsem si cestu užívala jako malá holka. Marjo, kvůli vnoučkovi bys do toho měla znova jít. Dej si úkol, že překonáš alespoň půl roku a budeš se snažit vydržet jeden rok. Co ty na to? Skoč si pro šampík - ten ti to hodně usnadní.

Marja

u počítače,až zítra večer, tak jsem vás ještě přečetla teď. Petro, to je to, že cigareta nás hodně omezuje, jsme otroci.Končo, já champix nechci, jestli se rozhodnu tak to půjde, já pořád se nechtěla vzdát cigarety úplně.Když se rozhodnu a budu to mít v hlavě srovnané, tak to půjde. Momentálně jsem tak nažhavená, že bych s tím třískla hned. Ale kousíček mozku ještě váhá. Myslím, že ta má dovolená by mohla být ideální. Motivace s přestáním mm dost.Už te´d se hrozím cesty, jedeme autobusem 22 hodin a já už po dvou hodinách budu trpět, kvůli cigaretě. A to mě štve. A jedu ze známou, která sice kouří,ale málo, začíná až pozdě odpoledne s první. U mě je to váhání jen kvůli těm prvním ráno. Těch se vzdát, to bude pro mě nejtěžší. Zítra se podívám po té knize, kdoví, jestli by mi to ještě z netu přišlo včas. Uvidím.Jestli je psaná záživněji než Carr, tak to je pro mě to pravé, co mi pomůže. A jsem moc ráda, že se mohu tady tak vypsat, nekuřáci to nepochopí.Díky vám všem.

Ema

Práve pred pár dňami som spomínala že dovolenka na Ischii bola mojou najkrajšou a že je to jediné miesto z mojich dovoleniek kam by som sa rada vrátila. Roky letia ako o závod a tak sa mi to asi nesplní. Ak som dobre čítala tak tam zanedlho ideš, Pozdravuj odo mňa more aj ostrov, sú čarovné a nedaj si dovolenku ničím pokaziť, ani dažďom, ten som tam nezažila a divila by som sa keby Ty áno. Príjemný pobyt!

Emo

Já už tam jedu počtvrté. Déšť jsme někdy měli,ale krátký. Sleduji si tam dlouhodoubou předpověď a ráno to bylo, že bude pršet a teď už to tam není, jen oblačno,ale horko.To se ještě vyvrbí, jedu až 3 června. Nezapomenutelný ostrov, máš pravdu.

Konča

dovča je pro začínání ideální. Já loni taky začala odvykat hned první den své 14 denní dovolené.

Friduča

Dobré ránko, tak máme zase krásný den !!! Rozhodla jsem se, že si půjdu před obídkem zacvičit = prázdné fitko :) A odpoledne budeme grilovat... Práce už bylo nějak dost... Ta sopka zase, to je hnus, že ? Zákaznice má letět v sobotu a je celá otrávená... no uvidíme, nějak to dopadne..Loni v dubnu to chytlo nás a byli jsme první letadlo, které letělo..Což tedy taky nebyl úplně příjemný pocit... Marjo pokud se nechceš vzdát cigerety úplně, pak pro tebe bude odvykání velkej problém, budeš se nesmírně trápit... Opravdu nejprve si to načti a přemýšlej si o tom a až dojdeš do bodu, že tě to obtěžuje a je to hnus, který prostě nechceš, tak pak odvykej..Ty jsi zrovna človíček, který selhání nese špatně a další motivace se tím snižuje... připomínáš mi mojí tetu, která prostě cigáro od pusy nedá a přitom by tak moc chtěla... Ale nedokáže to, protože v hlavě to prostě není...Ona by se trápila už první den jako čert...Rozhodně,ale lámat to nemá cenu..Vím jak jsem se trápila já při prvním odvykání..Beustále jsem na to myslela, každému to cígo záviděla..Bylo to hrozný..bylo jen otázkou času, kdy selžu a taky se tak stalo po 5 měsících... Pro mě by tedy dovča nebyla ideální ani trošku.. prázdné ruce, relax, vínečko, moříčko... a kde je mé cígečko :) :) ??? Na dovču bych si to ( za sebe ) vůbec neplánovala..to bylo vždy místo, kde jsem selhala...

Friduča

Mona na srazík nejede..Má něco domluveného na 11.6., ale spojíme se telefonicky... :) :) škoda, tak snad příští srazík u Megana :) :) už mažu,ať jsem na dvanáctou vyběhaná :)

Konča

Fridu, vzpomínám si, jak jste loni autem jeli do Německa a vůbec nebylo jisté, zda odletíte.

irena

.. já nemám vůbec čas až teď chviku.Co dokáže nový počítačový program... My se chceme trošku kuknout na Krkonoše tak pojedeme už v pátek .Chci poprosit Friduč , můžeš sem ještě jednou hodit ten váš známej pension, kdyby jsme se ocitli poblíž. Já jsem si to tam už prohlížela,jenže se mi to někde ztratilo.A na cestu zpět se s Ifkou domluvíme. Tak se mějte, nekuřte a za 17 dní se uvidíme.

Friduča

Končo. jasan museli jsmetam jet, protože, kdyby se letělo ( a vypadalo, že ne ), tak by nám nic neproplatili a propadlo by to...Ale na konec se letělo, byť to nebyo do poslední chvíle jasné a sami nevěděli... Irčo - http://www.rokytnice.com/cs/penzion-rezek-jeruzalem čekám co Megan, když tu psal, že to je komplikované... a dle toho se zařídíme... a možná taky vyrazíme v pátek.. i když já bych raději až v sobotu ráno..ale to se ještě poladí... Mám odtrenované bříško a nožky a 3 km ( 300 kalorii ) na páse :) Mám hned lepší pocit.. doufám, že mi tohle tempo vydrží... :)

Konča

Jsi fakt dobrá. Já mám též odtrénované bříško s vepřovou s bramborem a raným zelí:-( ale to bylo táááák móóc dobré. Ovšem z tohoto jsem opravdu nezhubla:-(

Friduča

Končo, díky... :) mám ze sebe radost.. neb bez té mé parťačky to není ono a musím se hodně přemlouvat...A co ty ? Ty jsi to vzdala ? Taky jsi upravovala jídelák a hejbala se, ne ? Kde máš hulky ??? Za chvilku mažu připravovat grilovačku.. Ten jídelníček bych taky trochu potřebovala poupravit, ale nejde mi to.. :( Né dietu, ale trochu upravit...

Konča

Hůlky jsou za skříní, brusle inlajny si půjčila nevěsta, trampolína je opřená o zeď a já v jídle opět ujíždím. 5 kg dole a né a né dát dolů další kilíčko. Když já tak ráda jím. Jako děcko jsem byla na jídlo šíleně vybíravej zmetek a skoro nic jsem nejedla a taky byla huneňour, zato teď sním skoro všechno až na ryby a sladké:-( ach jo. A to jsem dostala od mladých voucher na steak z pravé argentinské roštěné, s fazolkami a ještě s čímsi. Tak tento zážitek mne ještě čeká.

Marja

Tak po chvilkách hledám na netu informace o nekouření a narazila jsem na otázky o nekouření a k tomu jsou odpovědi dr.Králíkové. A zaujala mě její jedna odpověď, kde se někdo ptá, jak nepřibírat při odvykání.A ona doporučuje nikotinové náhražky. Ona má asi jiný postup odvykání než Carr, ten doporučuje žádné náhražky s nikotinem. Budu číst dále a co mě nejvíce zaujme, to použiji.Já se náhražkám nebráním, tak uvidím. Ještě jednou to budu chtít zkusit sama a když to nepůjde, půjdu do poradny.Když jsem měla nedávno kontrolu na cévním, tak mi doktorka poradnu doporučila.Vím, že tady někdo do poradny chodil, už nevím kdo, jestli Ivča nebo Kakamila. Holky platí se i za návštěvu poradny? A co vy na to, pomohlo? Všem přeji hezký nekuřácký den.

irena

já chodila v Ol do poradny pro odvykání, a tam mi primář říkal to samý ,já jsem měla hrozný absťáky , ten první měsíc jsem nebyla schopná skoro nic dělat jen si pořád něco cpát do pusy , abych v ní aspoň něco měla. Kdybych brala ty náhražky jak prim. doporučil, tak by prý toto nebylo, ale já se bála že do toho zase spadnu. Viděla jsem tam jen ten špatnrj nikotýn. Já za poradnu neplatila a starali se o mně jako o vlastní.Měla jsem i psycholožku , která mně hypnotizovala , byla to celkem sranda.

Konča

abys nepřibírala dělá Champix a navíc jsi čistá, protože nedodáváš tělu nikotin v jiné formě. Dlouho se neozval Ládík, se bojím, aby nebyl v nemocnici:-( A taky Pavluša. Snad někde nekouří za bukem???? Dnes to mám 328 dnů a pomalu se mi blíží konec 11 měsíce:-) Krásný nekuřácký den přeji všem. Jo a taky Pepa by mohl něco písnout, když nám teď vypadla Ivča, která zvelebuje domeček.

pepa

Pa

Konča

:-DD vskutku vyčerpávající :-D

pepa

málo D, přidej

pepa

Málo D, přidej

Konča

:-D jsi ale šprýmař:-DDD

pepa

dík, pa

Konča

jsem právě vyčetla z novin. Spotřeba cigaret klesá. Lidi si balí sami cigarety, aby ušetřili. Úplně nejlepší by bylo, kdyby se nevyráběla ani jedna cigareta a tabák se se přestal dovážet. Tohle už mám naštěstí na háku:-))))

irena

troufám si odporovat ,šampík nedělá abys nepřibrala , ten má na starost receptory ,to nikotýn ti drží váhu. Teda nemáš takovou potřebu jíst. No a úproto jsem nechtěla ty nik. přípravky protože jsem už byla čistá od nikotýnu. A prim. a dr Králíková tvrdí ,že s nima by se jeden tak netrápil , a neměl tu žravou chuť k jídlu.

Konča

drží receptory, tak nemáš šílený absťák a proto toho tolik nesníš. I když stejně přibereš, ale míň než bez šampíku.

Friduča
2x

DObré ránko, Končo gratuluju - hezky ti to naskakuje a pochopitelně i ostatním !!! Všichni si zaslouží velkou pochvalu... :) Můj názor je ten, že všechny přípravky jsou tak trochu placebo...Pokud člověk není rozhodnutý, pak mu nepomůže plná huba žvýkaček s nikotinem a i kdyby si k tomu nalepil náplasti od krku k patě, tak si večer stejně zapálí :) :) Nadsázka...To samé platí o CHMP - prostě ten okamžik, kdy je dobré přestat se překouří ( můj kamarád )... Skutečné vátězství je v hlavě, nikde jinde !! Proto jsou lidi, kteří s tím seknou bez jakékoliv pomůcky a v pohodě...( znám jich dost ). Neb jednoduše kouřit nechtějí...Abstinenční příznaky mají - respektive všichni do jednoho se shodují v tom, že občas chuť na cígo měli, ale že stačilo je nemít po ruce a začít něco dělat..Ten atak skutečně trvá jen pár vteřin a dá se v klidu přečkat... Pokud nepřečkáme - lítáme v tom znovu... Ostatní co sáhnou po berličkách si prostě nevěří a potřebují, aby jim něco pomohlo, aby to někdo, nebo něco odvykalo za ně.. Respektive je to psychologická záležitost... Já např. od začátku betu půlku CHMP za den . někdy, ale málokdy dvě půlky a mnohdy vůbec...Nikdy nemůže zabírat a učinkovat neb nedávám tělu dostatek látky.. A přesto nekouřím - prostě kouřit nechci, to je celé...Ale pokud bych podlehla a zapálila si, zase ze mě bude kuřák.. Takže pokud někomu nikotinové žvýkačky, nebo náplasti pomůžou - proč ne... Ale je třeba mít na paměti, že takový člověk většinou nahrazuje jednu závislostí další ..A dle mého názoru je to skutečně závislost především psychická.. Co se týká přibírání - chybí nám cígo v ruce a v puse... Ono stačí žvýkat normální žvýkačky bez cukru ( zaměstnáme pusu ) a pokud mě stále honí mlsná, tak domu prostě nekupovat sladké, brambůrka atd..Ale nakoupit ovoce, zeleninku, kukuřičné chlebíky ( jeden balíček jako jedno pečivo ) atd... Ono co je vlastně absťák ? Absťák je myšlenka, která se nám honí v hlavě, nutkání sebrat člověku, který sedí naproti mě cígo a vykouřít si ho = vidím se jak se mi uleví, jak se přestanu trápit a sedím a usmívám se, ulevilo se mi... Po sexu jsem byla zvyklá si dát cígo = úžasnej okamžik, co teď budu dělat ? Po jídle jsem si vždy zapálila = nejúžasnější tečka na závěr, už mi tak nebude chutnat a ještě se budu koukat na jiné jak si vypalují...Na zahrádce jsem se starala o své milované kytičky a vždy, když něco doděla sedla si a vychutnala to své cígo...Co teď budu dělat ? Kávička a cigeretka.atd.,atd. ... Všechno co zde píšu je v hlavě nikde jinde ! A s takovou myšlenkou nám nepomůže ani CHMP a ani náplasti, či jííná nikotinová náhražka..A pokud nás takové panické myšlenky napadají - ano na čas nám náhražka může pomoci, ale dle mého názoru nikoliv trvale... Je třeba si to prvotně urovnat v hlavě a dívat se na cigerety jako na jed a věc, která nás obtěžuje a my jí prostě nechceme..Pak jsou abstinenční příznaky pryč, nebo alespoň minimální... Obejví se pouze občasné nutkání, které v pohodě zvládneme... Ať si vyberete jakoukoli cestu - nevzdávejte to, neb to opravdu stojí za to !!!

Friduča

Tak tady je ukázka ( Pepa ) jak lidi čtou a nic nepíšou... :( Končí, tak hulky vytáhni.. v tomhle počásku je naprosto ideální.. zase tě to nakopne a budeš mastit... :) :) Co ??? Já jdu na obídek, vyvenčit hafáka a pak na trenink.. Potom si sednu s knihou na zahrádku a celou jí přečtu :) :) Nemám až do neděle zákaznice, což je taková pohádka !! Po takové době fakt úleva..vlastně taková dovolená :) :)

irena

to co píšeš je pravda ale my jsme mluvili o názoru dvou lékařu na užívání nikotýnových přípravků , ne k vůli odvykání , ale kvůli přibírání na váze.Takže hlava už je srovnaná, nekouří se ,absťáky jsou , protože to je somatický problém a na ten pořádek v hlavě neplatí.Jestli mají lékaři pravdu nevím,, protože jsem do těch nikoretek nešla. To by mohl snad Megan posoudit , ten je asi bral, ne? Ale stejně dělat nějaké závěry nemá smysl protože každý to má úplně jinak,co kus to originál.Jo, a díky za tu adresu, třeba se bude hodit, mít kam složit hlavu.

Konča

Ty ses ovšem minula povoláním. Měla bys jít dělat Králíkové asistentku. Máš naprostou pravdu. Nevzdávat se, zkoušet znovu a znovu. Jsem toho živým příkladem. Dnes už si věřím, že ten rok dám. Ke kouření se již nechci vracet.

Marja

že já přestala vás číst,to si vyčítám, už bych byla dále. Ale neva, jak píše Konča,stále to zkoušet znova a znova. Na dovolené budu aspoň na vás myslet,ale to je ještě týden,načerpám ještě do té doby hodně podnětů.

Friduča

Dnes je již seriozně doloženo, že člověk tím, že přestane dodávat tělu nikotin přibere cca dvě kila... Plus mínus... Vše ostatní je čistě rozežranost a zabavování rukou a pusy, kde nám náhle chybí ten hnus... A tohle všechno jde zmírnit, tak jak jsem psala vejš... I já jsem přibrala cca 4kg - přetala jsem kouřit, víc ďobu a vůbec jsem necvičila... Teď se to chystám napravit...A doufám, že mi moje tempo vydrží :) S prscí jsem to zakřikla, ale nenechala jsem si dnešek pokazit a po cvíču si sedla s hafákem ven a četla a dvě ženy až zítra :)) Tady jedna doplňková o nikotinu : Při kouření se nikotin uvolňuje do kouře a dostává se do organismu s kapičkami dehtu a následně vstřebává z plicních sklípků stejně rychle jako při nitrožilní aplikaci, takže se nikotin dostane do mozku cca za 10 sekund. Nikotin se poté váže na nikotinové receptory (což je jeden typ cholinergních receptorů, normálně se na ně v těle váže acetylcholin) a dráždí je. Váže se na receptory v periferním, vegetativním nervovém systému, který řídí vnitřní orgány. Zde vyvolává zvýšenou aktivitu trávícího traktu: vzestup produkce slin a trávících šťáv a vzestup aktivity hladké svaloviny. V první fázi působí nikotin stimulačně a pak přechází do fáze mírného útlumu. Nikotin dále zvyšuje krevní tlak, zrychluje činnost srdce, stahuje cévy, zvyšuje obsah mastných kyselin v krvi, inhibuje syntézu estrogenu, stoupá produkce potu a může dojít ke stažení zornic.

Megan

Fridučo, dvě kila? Já jsem přibral 20 kg. No, deset jsem už shodil, ale i tak. Jinak přeji krásný den.

Konča

A kde těch 20 kg nebo i 10 kilo máš???? Jsem si toho ve sklípku na tobě nevšimla. Jo a nevěsta už nastoupila po mateřské do práce a od pondělka má týdenní kurz v Ostravě - však víš jaký a má chudák nervy, aby udělala zkoušky. Díky tomu, jsem včera po práci dělala hlídací + žážitkovou babičku, aby se mohla učit §. Tak jsem vzala malýho na nádraží koukat na vlaky a pak jsme se jedním taky svezli po OL. Naštěstí je OL velká, tak než projedeš město, tak je hned několik zastávek. Jo a dnes 329:-)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce