Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Pro Marju

Marjenko zlatá, den D mám v plánu ode dne, kdy jedu na dovču s prckama a kámoškou, ona naštěstí nehulí... Jedeme v neděli, t.j 3.7., to si asi dám tu poslední a od 4.7. bych skočila...Neřešim čísla, spíš akce... Tak holka, jdem na to, ne? Kaka

Ivča

Megane, závidím ti tu pařbu na Vranově, určitě jste se i koupali. Kakamilo, s CH to určitě dáš a na dovču jedeš jako nekuřačka, to je jastný. Hlavně vydržet. Marjo, tebe obdivuju, že do toho jdeš jenom se zvýkačkama. Ty mě nikdy nepomohly. Jsem žvýkala a hulila k tomu a byla pohoda. Jardo a další nováčci,jak se daří??? Měli byste podávat nějaké info. Mějte všichni krásný den.

Konča

ovšem nebyla jsem daleko od toho si zapálit. Raději jsem zase začala zobat šampík. Naštěstí mám pár tablet schovaných na takovéhle situace. Manžel během pondělka zmizel a já ho našla až ve středu dopoledne na JIPce v umělém spánku po operaci mandlí skz těžce zanedbanou angínu. On razí heslo, že tělo si musí pomoci samo bez léků a bez doktorů. No není to pako?

irena
1x

tos o něm celý úterý nic nevěděla? To jsou ti neposlušní chlapi a tak dopadnou.....to je na zbláznění. No , hlavně aby se z toho vpořádku dostal. A přeju ti pevný nervy a vydrž. Cígo nic nespraví . Všichni se těšíme na oslavu tvého roku!!!!!!!!!!!!!! Držíme všecky pěsti!

Konča

celé pondělí a celé úterý a až ve středu dopoledne mi kamarádka zjistila, že je ve fakultce. Já myslela, že odejel na chatu a vypnul si mobil, abych do něho neryla, že má jít k doktorovi. Jenže syn mi v úterý před 22 hodinou přijel říct, že byl na chatě a tam nikdo. Než jsem šla ve středu ráno na policajty nahlásit mužovo zmizení, tak jsem volala kamarádce, aby se mi pokusila zjistit, jestli ho nepřijali jako pacoše v nemocnici. No a tam byl od pondělka v umělém spánku a mobil vybitý. Telegramy jsou zrušené, tak mi ani nemohl nikdo říct, že tam je. No už jsem si na kartičku od zdravotní pojišťovny napsala cedulku, že mají dát zprávu rodině na mobil nebo mail. Hlavně, že zadní strana té zdravotní kartičky je samá reklama. Místo té blbé reklamy tam má být kontakt na příbuzné.

Marja

To je ale situace, co jsi zažila. To jsou rány.Ale nezakouřila sis, že. Já byla celý den v práci u sanitek, tak čtu až teď. Kakamilo, jdeme na to, začnu tedy s tebou 4.7. Nemám to vhodné období, bude u nás bydlet dcera, bude opravovat byt, to budou nervy,ale je zapřísáhlá nekuřačka,tak to je zase dobré. Nebudu to ale odkládat, je vhodná doba, plno zeleniny a ovoce a já budu muset do té papuli pořád něco dávat. Na té mé jiné diskuzi mě hodně podporují, skoro všechny kouřily, teď to z nich vylezlo. A kouří jen jedna a tu jsem nabudila,možná začne asi aspoň uvažovat.Kakamilo, hlavně se ozvi.Já se teď hodně upnula na to, že budeme spolu začínat.

Konča

to víš Marjo, že nezapálila. Raději jsem znovu nasadila šampík 2x denně půl tablety. Já už fakt znovu kouřit nechci. Vždyť těch pokusů a selhání bylo víc než dost. Nechci zase být otrok toho smradu. Nechci neustále kašlat, páchnout, být bez peněz. Chci být svobodný člověk. A ty už s tím taky konečně sekni, už máš svoje odkouřeno. Dnes to tedy mám za 357:-)

Marja
1x

Končo, jsi moc dobrá. Já ještě ten týden a konec. Už jsem to dost rozhlásila, nechci být za úplného bl..., že zase jen kecám. Bude to boj,ale jiná cesta nevede, nikdo to za mě neudělá, být nekuřákem.Bolí mě nohy, mám křeče, myslím, že to může být i kouřením.Já chtěla být jen tak na třech denně a to mi nejde, vůbec snížování je stejně trápení a nedaří se. Jen mám ještě pár pochybnosti.jasně, že přiberu i když se zaměřím i na to, hned na začátku. Strašně jsem se teď upnula na Kakamilu, doufám, že mě nezklame.Nějak je mi lépe, že půjdeme do toho dvě.Možná se ještě někdo i přidá. Jdu na to bez Champixu, zkusím to. Padá mi často počítač, tak kdybych se neozývala, tak je to tím. A kde je Friduča? A Ládík. A další.

Konča

Marjo Marjo tak tentokrát už do toho musíš jít. Si piš, že to máš z kouření. Moje mamka si tak kouřením zničila žíly na nohou, že jí musely voperovat do obou noh jakési plastové hadičky, aby jimi mohla do proudit krev. A to jsou i případy, že hadičky nepomůžou a nohy se musí amputovat. Ale vždyť ty to přece musíš taky vědět. Myslím, že máš dost dobrou motivaci, abys s tím hnusem jednou provždy sekla.

Ivča

Marjo, tak do toho běž hned, proč až za týden? Bereš champix? Já myslím,že jsi psala, že si dáš jenom žvýkačky. Každopádně fandím. Konča ještě týden a je vysmátá jak lečo. Rok je rok a už ti to nikdy nevezme. Hurá. Včera moje polovička začala pitvat ceny cigaret a tak nějak se hluboce zamyslel na tím, jaká je to hovadina a škoda peněz. Tak jsem mu řekla, vidíš, kdybys do toho šel se mnou, tak jsi byl za vodou. Mám doma taky necelé balení champiku, ale nechce. A nutit ho nebudu, Celý víken budeme mít doma tesaře, bude se dělat střecha na verandě, to abys Megane nemyslel,, že stavíš jenom ty:-))) No, tak určitě večer zapaříme. Má být hnusně, snad nebude pršet, aby se dalo dělat. Zase strávím pařbu s kuřákama. Ale mě to neva, já už jsem nad věcí. Aspoň doufám. Mě spíš chytí chuť na cigáro během dne, když si udělám pohodičku ap., ale u pití mě to už neláká, Konči, kdy ti pustěj manžela? Snad to bude všechno dobrý a budeš ho mít brzo doma. Mějte všichni krásný víkend

Konča

Možná ho pustí v neděli. Jsme tu situaci, že mi nikdo nedal vědět, probíraly včera s nevěstou. Tím, že si sám došel do nemocnice, tak se rodině zpráva nepodává. Kdyby se vyvrátil na ulici a byl odvezen do nemocnice, tak by mne uvědomili. A než ho odvezli na sál, tak mi začal psát SMSku a vtom se mu vybil mobil.

Marja
1x

Ivčo, příprava musí být. Končo, hlavně, že to dobře dopadlo.Ale byla to situace fakt na zakouření.Jsi moc dobrá, že jsi to zvládla. Také přeji pěkný víkend, já budu mít Ondráška, tak o zábavu postaráno.

Friduča

Ahojky všem, vůbec nějak nestíhám... Marjo, sama víš, že je to potřeba a musíš do toho jít... Ale jsem trochu skeptická...Začínat zase s pocitem, že to nedokážeš a obrovského strachu z období BEZ CIGERETY není rozhodně dobré..A určitě to není vhodná doba pro začínání odvykání... Nepomůže ti ani Kaka, která je na sebe zdravě naštvaná a na nekouření se zase těší... Pochopitelně tě nechci odrazovat, ale je třeba si to dobře rozmyslet... Jsi človíček,který si ze selhání dělá velkou hlavu...Kdyby jsi na d tím mávla rukou a zkoušela znovu a znovu je to asi jedno... Je to pochopitelně na tobě a pokud to dokážeš mě osobně uděláš obrovskou radost, to víš... :) Ale aby to nebylo kontraproduktivní... Otoč myšlenky.. Dívej se na každou vykouřenou cigeretu jako na nepřítele, který ti krade zdraví, peníze a čas... Nedívej se na kouření jako na radost, které se musíš vzdát, neb ti leze do peněz... Na kuření není NIC, ale NIC dobrého..To, že kouříš není tvé rozhodnití a není to pro tebe adost ! Je to závsilost, kerá ti dává uspokojení..Velice krátké, vteřinové a sakra drahé a svou daň si vybere u každého..Cigereta ti nesluší ! Viděla jsem nedávno dokument s Yulem Brynnerem ( 7 statečných ), podlehl rakovině - vykouřil neskutečné množství cigeret..Nikdo si ho bez cigerety ani neuměl představit.. Bohužel žil v odbě, kdy kouření bylo moderní a říkalo se o něm jak je slušivé...O škodlivosti nebyla nikde ani zmíňka.. Po prokouřených 40 letech podlehl rakovině...V jednom ze svých posleních veřejných vystoupeních v TV řekl jen : ,, APELUJI NA VAS, APELUJI NA VÁS VŠECHNY - NEKUŘTE ! POKUD BYCH MOHL VRÁTIT ČAS, NEDAL BYCH SI ANI JEDNU...,, Chtěl tu zůstat déle, ale díky tomu jedu nemohl a odešel..Nechal tu lidi, které miloval a oni milovali jeho...Dřív než bylo nutné :(

Marja

Petro, dám to.Já vím, že to vypadá, že ne, píšu tady zmateně,ale potřebuji to ze sebe dostat, tak píši,různé pocity, mé myšlenky se točí jen kolem nekouření. U nás je už zase černo na obloze.

Friduča

Pokud je to tak, potom ano ! Jdi do toho ! Tady je taky zataženo.. budu muset jít hafíka pustit domů a pak nějakej obídek ...Odpoledne zákaznice..Ale už máme termín na odjezd - 15,nebo 16.7. tak setěším.. kam ještě nevím.. zájezd koupím příští týden.. Uvidíme kde skončíme :)

irena
1x

.. já jsem do toho šla taky s obavama co si počnu bez svých milovaných cigaret a se strachem že to nevydržím a ono to náhodou vyšlo ale pořád jsem přesvědčená že je to díky šampíku. A Marja do toho jde jen s nikotýnkama........no někomu to stačí... Ifko ,vůbec ti nezávídím tu úterní noc , to jsi z toho vybruslila velice dobře,ale stejně nechápu ,že ti nedali vědět , copak jim neřekl že rodina o ničem neví.Držím palce ať mu to dobře dopadne. Ivčo, hned by jsme přijeli na brigádu , škoda že je to tak daleko . Snad vám počesí vyjde a zapít se to musí pořádně aby stavba seděla. Už budu končit mám nějaké náhradní volno , budu chystat grilovačku, Friduč asi taky (něco říkala o grilování )tak snad nezmoknem. Pěkně si užijte víkend a nekuřte!

Konča

Asi jim neřekl. V neděli už mu nebylo vůbec rozumět skrz otok v krku. A když na to ORL došel, tak prý se všichni seběhli včetně přednosty kliniky, aby se na tu hrůzu podívali. To tam prý ještě neviděli. A doktoři se ho museli vyptat na ledacos před narkózou. Tak to teprve musela být domluva, se divím, že mu někdo rozumněl co říká. Je vůbec nenapadlo, že nikdo nic neví. Když jsem ráno odcházela do práce, tak si klidně ještě spal. Během dopoledne jsem mu poslala SMSku, jestli si konečně došel pro ta antibiotika, ale na to mi neodpověděl, pak jsem mu volala, ale nebral mobil a při dalším volání už byl jeho mobil nedostupný. A večer když nebyl doma a mobil stále vypnutý, tak jsem si myslela, že ujel na chatu a vypnul mobil, abych do něj neryla, že má jít k doktorovi. To samé jsem si myslela celé úterý, až nevěsta donutila syna večer po práci zajet na chatu, aby se kouknul jestli tam je. A nebyl. Ale co chceš dělat před 22 hodinou? Musela jsem vyčkat do rána. Spala jsem necelé 3 hodiny. Ráno jsem chtěla zajít k obvoďákovi, zdali tam u něj nebyl, ale obvoďák ve středu ordinuje až od 11 hodin - takže ani tam jsem to nemohla ráno ověřit. No fakt to bylo na zapálení si. Podržela mě Ivča a champix. Byly jsme spolu ve spojení přes ICQ, mail a mobil. Ta si to chudák se mnou vyžrala. Ivčo ještě jednou moc děkuji. Krásný víkend a hlavně bez cigár.

Megan

Lidičky, kolukněte na to. Čau http://www.stream.cz/uservideo/332091-jak-vznika-zavislost-na-koureni

Ivča

jako je zakázaná tvrdá droga, tak proč nezakážou výrobu cigaret, když je to též tvrdá droga. Já vím, že odpověď je jednoduchá - stát by přišel o šílený prachy. Řešej stále marihuanu, zda 3 sazenice nebo kolik, ale zákaz nikotinu, to ne. Podle mě rmarihuana není zdaleka tak nebezbečná a hlavně není tak náviková. A pak veškeré léčení si kuřák hradí sám. No nic, tak jsem se zase rozčilila, ale nic s tím nezměním. Tady je sdtále pod mrakem, zima, ale na práci to je dobrý. Chlapy makaj, aspoň nevypijou tolik pivla.-)) Irenko, to jste přijet mohli, vzali byste Konču, grilovačka taky bude večer. Konča je určitě doma sama, aspoň by ti Konči nebylo smutno. Třeba manžela zítra pustí a bude dobře. Zas budeš mít komu nadávat.-DDD Hezký víikend všem

Ivča

jéžiši, omluva, jasně, že návyková. Hrubka jak hrom v zápalu boje a fofru. Takhle bych teda maturitu neudělala,

Kakamila

Ahoj milí nekuřáci, Končo, jsi borec, máš doma taky dobrý nervy, Friduč, dnes mám tu akci v Počernicích, zavolám!Ivčo jsi dobrá za Konču, Marjo, snaž se, Fridu má naprostou pravdu, já jsem jak ten herec, taky furt v hubě... Tak hlásím, že mi to přestává chutnat a to hulím VICEROI 0,1 mg nikotinu, úplně nejslabší cíga...No, takže jsem to ze 40 stáhla asi na 25 kousků, CHmp v plné dávce jsem si dala dříve, kašlu na 0,5..jdu do plných... a zab¨írá to..den D se blíží...vidím to na 4.července, Marjo!!! Zatím pa. Jste skvělí. Kakáč

LUBAN

Máme tady Karlínku,je veselo!!Doufám Marjo a Kakáč že to zvládnete.Fandím Vám!!!!V úterý na svůj svátek to mám 1 ROK a 9 měsíců co nekouřím. PARÁDA Pěkné odpoledne a neděli Čus

LUBAN

chyba KAROLÍNKU a jedeme se s ní podívat na tygříky !!!!!!

Konča

na druhý mobil mi volal syn, jestli se s nimi nechci proletět vrtulníkem, že pro mne dojede. Tak jsem vypnula sporák, pračku, počítač, hodila na sebe šaty a syn už čekal před domem. Nevěsta na netu našla, že dnes provozovali 5 minutové vyhlídkové lety nad městem za 1500 Kč za celý vrtulník. Všichni jsme dostali na uši sluchátka s mikrofonem, syn seděl vedle pilota, my ženské jsme seděly vzdadu a mezi sebou malého. Ten ani nedutal. Jsem čekala, že třeba začne natahovat, ale ani náhodou. By mne ani ve snu nenapadlo, že se svezu ve vrtulníku. Tak takovéhle jsem měla dnes překvápko, prý to mám k ročnímu nekouření:-) Zítra ráno prý muže pustí. Tygříky bych si taky nechala líbit. Kaka jsi šikulka a moc vám s Marjou držím pěsti. A výrobu cigár bych taky zakázala a to s okamžitou plastností!!!

Ivča

No hezkýýý, výšky nemusím, ale tohle by se mě taky líbilo. To máš teda krásnej dárek k ročním výročí. To mě nikdo nic nedal:-(((

LUBAN

jsou na rajčeti.Vrtulník bych si nechal taky líbit!! Paráda co !!!

Friduča

Tak mě Kaka kráká na zahradě :) :) Byl to mazéééc, pěkně jsme se zduněli :):) Půjdu to dospat... :) Všem gratulačka k výročí a i pár dnům !!!!

Konča

a celá Amerika bude slavit holky s váma. No to se mi bude dobře pamatovat:-) To bude miliónů oslavenců. Mě to loni nenapadlo, já měla poslední cígo 2. července po 20 hodině. Budu slavit nezávislost o 2 dny dříve:-) Manžel je už doma a NEKOUŘÍ dnes osmý den:-)

m.a.r.t.i.n.a

zdravím Vás všechny..nekouřím měsíc..zvládám to dobře..jsem na sebe fakt hrdá....a to taky d

Kaka

...tak jsem musela po týpařbě jeden večer vynechat Cmp, jinak bych zemřela!!! Zas na dlouho klid.....!!! Den Nezávislosti se blíží, včera mě to datum trklo taky, Končo :) Všechny zdravím. Let vrtukelníkem musel být super dárek, co? Kakáč

Konča

a velká gratulačka k tomu. Ten nejhorší měsíc máš už za sebou a to je dobře. Hrdá máš být proč. Něčím pěkným se odměň. Lubane fotky super. Hlášení dnes 360:-)

Marja

Vám se všem daří, jste úspěšní nekuřáci.Gratuluji. mě se to blíží.Včera jsem malému vnukovi řekla, že mám tajemství, že už brzy nebudu kouřit.A on řekl, že to dědovi neřekne. Končo, to je manžel na dobrém startu.Vydrží? A jak se cítí?

Konča

Muž nic neříká. Tiše si trpí bolestí neb ibalgin si nevezme a nevezme. Jenom měl na pokoji spolupacienta, který se nemohl dočkat, až v 5 ráno odemknou kliniku, aby si konečně mohl jít zapálit. Lítal ven každou chvilku. Některá směna sestřiček taky kouřila, tak mu nic neříkaly a pouštěly ho, ovšem další směna sestřiček byly nekuřačky, tak tam byl problém, aby je ukecal a mohl jít pálit. Uvidíme, až muže krk přestane bolet. Dnes nekouří desátý den - jsem to špatně spočítala. Marjo, to je moc dobře, žes malému řekla, že budeš nekuřačka. Příští pondělí se své závislosti navždy zbavíš:-)

Ivča

a gratuluju Martině k 1. měsíci, super pocit, viď? Já si tenkrát připadala jako největší hrdina. Tak se drž. Marja a Kaka už to mají za pár, tak holky držím palce, ať se start povede. A Končo, manželovi ooobrovská gratulace. 10 dní bez cigaret, to je tada borec. To já hulila i při zápalu plic. Mě neodradila žádná bolest. Když si na to vzpomenu, to byla hrozná doba. Už nikdy více. Mějte se všichni krásně, já mám dva dny dovču, tak doufám, že si užiju lenošení u bazénu. Alespoň to mám v plánu.

Megan

Ahojky všem. U nás v Třebíčkově je krásně a já su opět v práci. Ach jo. Většinou když mám volno tak je hnusně. Přeji všem krásný a voňavý den

Konča

Na vedlejší diskuzi na laikovi je článek s videem "co se děje v cévách a srdci kuřáka" . Docentka z IKEMU o tom 10 minut velmi zajímavě hovoří. I je tam ukázka ultrazvukového vyšetření krčních cév. Ivčo já hned druhý den po vytržení krčních mandlí šla hulit. Takže jsem na tom byla podobně jako ty. Totální nechutnej závislák.

Friduča

Všechny zdravím, tobě se Konči nebezpečně blíží rok - což je luxusní !! Vůbec nestíhám.. v kanceláři od rána do odpol a pak do druhé práci, kde jsem do desíti do večera... :( 15,nebo 16 pojedu k moříčku trochu si odpočinout... Držte se a nehulte !!

Konča

2. července budu šťastnější než Venclovský v roce 1971 když přeplaval kanál La Manche. Fridu ty si prosím tě dej na dovče bacha. Raději zobej šampík ať znovu neselžeš. Buď na to připravená. Ponoukači to opět na tebe zkusí. A ty nesmíš podlehnout. Máš krásného půl roku za sebou. Byla by to obrovská škoda. A jak bojuje Pepa? Opět se dlouho neozval?

pepa

126 dnů nekouřím. Zdá se mi to být poněkud dost dobré. Ale jinak nic moc, po operaci ucha nesmím jezdit na kole, předklánět se, pracovat, pařit, koupat se, být na sluníčku, být v horku, být v chladu atd. Koukám, kolik se objevilo úspěšných nekuřáků. To je inspirující, jako by bylo možné přestat kouřit úplně a navždy. Do toho mě pobavila Konča a její ztracený manžel. To je na povídku. Doufám, že manžel je už OK a Konča ví, kde se momentálně její muž nachází. Pořádek holt musí být. Zdraví Pepa

Konča

Já myslím, že 126 je vynikající skóre. První 100 je dávno za tebou:-) Nyní kolem 5 až 6 měsíce bývají nejčastěji recidivy, tak si na to dej pozor. Po operaci doktoři vždycky jenom zakazují. Tyto zákazy však bývají dočasné, ty nejsou napořád. Manžel OK ještě zdaleka není. Kde se nachází opět nevím. Předpokládám, že je doma. Věděla bych, kdyby stál vedle mne. Povídka v pátek večer pokračovala. Po práci jsem šla pěšky do nemocnice kolem našeho auta zaparkovaného v jedné ulici u nemocnice, abych se koukla, jestli tam ještě je. Já totiž šíleně nerada řídím auto. A tak jsem auto nechala tam, kde ho manžel než šel do nemocnice odstavil. V nemocnici jsem mu hned hlásila, že auto je na místě, že ho nikdo neukradl. Když jsem šla z nemocnice zpět, tak jsem míjela opačnou stranu vozidla a co vidím na kole u řidiče je botička. Den před tím tam bylo blokové čištění silnice, tak mu městská nasadila želenou botku. Půl hodiny jsem čekala vedle auta obtěžkaná taškami než měšťáci dojedou botku odstranit.

LUBAN

Dnes to mám 1 ROK a 9 měsíců!!!! Pohoda. Pepo jsi borec!!Končo to jsou zážitky!!!Megane co stavba,makáš?Ivčo jak se máš?Krásná dovča,co!!Friduč kam jedeš? Čus Jdu si dát panáčka

Friduča

Tak dovča zaplacená - super last.. :) Jsem v tomto směru snd kouzelnice :) Egypt na druhý krát :) Manžel i já jsme hodně unavení, takže týden odpočinku s nějakým výletem je ideální, byť nejsme moc válecí...Nemůžu se dočkat.. bude to mazec, než odejdeme, ale pak relax.. Bereme na pokoj známou, která má boleníčko = manža si po 25 letech hezkého manželství našel milenku...tak jí musím nabídnout rámě a manža s tím nemá problém, tak proč ne... Knečo neboj se ničeho :)

Kaka

...všechny zdravím a jen hlásím, že zobu již přes týden Chmp a stáhla jsem kouření polovinu...Megánku, nic si z otho nedělej, s tím makáním a počasím to mám úplně stejné. Fridu, pěknou dovču a mějte se moc fajn. Já se vám ozvu po 10.7. Dám hlášení, zda se mi podařil SKOK!! Kaka

Marja

Končo, ty máš tedy zážitky.Aspoň se nenudíš. Blíží se ti rok, neuvěřitelné. Prosím tě, mohla by jsi mi dát odkaz na tu vedlejší diskuzi, jak se tady o ní někdy zmíňujete. A chystám se napsat Habře, jak je na tom. Fridučo, užijte si dovolené. A všem vám přeji další krásné nekuřácké dny. Jo, Kakamilo, ty se ozveš až po desátém,doufám, že to budou dobré zprávy.

Konča

Marjo www.odvykani-koureni.cz Kaka jsi šikulka. Holky budu na vás myslet a držet pěsti. Já mám též dovolenou. Už jí taky potřebuji jak prase drbání. Ale nevím, jak moc si odpočinu neb budu poprvé dělat hlídací bábu protože je školka zavřená:-( Raději bych do Egypta s Fridu. Lubane posílám fanfáru ♫♫♫♫♪♫ a gratulačku. 21 měsíců je super. Jsi borec. Všem přeji krásný den a hlavně bez toho smradu:-)

Friduča

Budu myslet na holky a držím pochopitelně pěsti.. Kaka bude zase voňavá, úžasná ženská :) :) A ty prachy co ušetříš :) :) Marjo, kolik kouříš ? Oběma vám moc, moc držím palečky !!! Končo tak pojeď je to super lastík...úžasnej hotel a fakt bomba a pro děti = obrovskej aqua park..Tam se fakt vyřádí....

Konča

Jsem si místo dovolené pořídila plastové okno s venkovní roletou do ložnice:-(

irena

.. jak tak čtu pozpátku tak mají všichni honičku a já taky a těším se na prodloužený víkend a někam s robátkama vyrazíme užít si . Ifko vidím že rok tvého nekouření má ve finále velice tvrdé podmínky a ty jako silný jedinec samozřejmě vytrváš a nedáš se zlomit okolnostma. Marje a Kaka se blíží den D holky honem kuřte ať už to máte navždycky za sebou. Já si den D nedala ,stejně bych se neposlechla, já měla náhodný den plný náhod , kdy to náhodou vyšlo a nedostala jsem se k cigaretě...ach jo a je to 905 dní. Lubane tobě gratulace.Pepovi taky tak a vydrž máš ještě spoustu nekuřáckých dnů před sebou ,stojí to za to .Megane a ty opatrně na stavbě, na mlydý chlapce číhá všude nebezpečí. Pozdrav posílám Ivče a Leile i všem nováčkům. A Friduč , užij si dovču a nedej se zlákat od těch zákeřných kuřáků.

Konča

ovšem největší hvězda jsi tu Irenko ty. 905 dnů to je tedy něco. Posílám gratulačku:-)

Míša

Ahojte nekuřáci, nekouřím už díky champixu 11 den. První dny byli fajn. Champix jsem už vysadila, byla jsem po něm strašně unavená a podrážděná. Pak se to spravilo, ale teď mám dny takové, že jednou je to v pohodě, jsembez chutí, s energiií a druhý den totální abs´táky, spavost, podrážděnost. Měl někdo z vás taky takové stavy? A jak dlouho se vás to drželo??

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 144 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce