Hele, chápu určité rozhořčení, ale já jsem vždy pracovala u soukromých firem.. začala krize a nikdo se nás na nic neptal - platy nám sundali ze dne na den o 20% - do odvolání, než bude líp..zrušili se stravenky a jiné výhody... A co ? Prostě pokud tam pracovat chci, tak to musím přijmout...
Stát vždycky rozdával a prakticky neměl z čeho... Měl majetky a tak se různé schodky srovnávali prodejem nemovitostí, pozemků atd.. nyní je celosvětová krize - peníze nejsou...šetřit se musí všude a není z čeho brát... Kdo to má platit ?
Neříkám, že je v pořádku to, že stále probíhají neprůhledná výběrová řízení, veškeré státní zakázky jsou předražené atd. Zde pochopitelně souhlasím s tím, aby to skončilo a ti co to nepochopí - byli trestně stíhání...
Ale co ? Lékaři vydírali - nikoliv stát, ale nás všechny - to byl dle mě moment vhodný na to nevyhovět a využít tento okamžik ke zdravotní reformě, která je prostě nevyhnutelná... Peníze nejsou nikde - nejsme jediní...A šetřit se musí...Dokud zase nebude lépe...
Souhlasím s tím, že doposud nebyli kroky příliš efektivní = jeden je u vlády - udělá změny, začne na něčem pracovat... nastoupí další a to na čem se pracovalo zruší...Efekt nulový...
Já osobně souhlasím s tím, ať se škrtá, ať se šetří ( není jiná cesta - pokud jí někdo zná, nechť něco dělá místo remcání ), ale ať to má za pár let POZITIVNÍ EFEKT pro všechny občany..
Stávkovat a křičet umí každej trouba, ale něco dělat, aby se to změnilo umí málokdo...Tohle je přesně populistická politika, na kterou bohužel český člověk stále slyší...Český lid vždy remcal a remcat bude...
Já jsem se taky musela zařídit, když loni moje firma propouštěla... Šla jsem na kurz a začala dělat nový obor.. k tomu mám druhou práci - zaměstnanec nejsem ničí a musím se postarat sama o sebe...Tak, že bych šla do stávky ?
Přidat nový komentář