Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Megan

Ahojky. Tak se nám to pomalinku blíží ne? A v kolik kdo přijede na místo. Já tam budu tak kolem 14 hod. Pište, pište

Konča

a kolik let kouříš??? Krabka je dost. Doporučuji dodržet celé 3 měsíce. Snižovat se dá klidně už i teď. Sama na sobě poznáš jestli se chutě zvýší či nezvýší. Můžeš klidně tabletky půlit a začít zobat buď 3x půl tabletky denně nebo jenom 2x půl tabletkyy za den. Když bude vše v pořádku, tak se dá užívat 1x půl tabletky za den. Toto ale sama na sobě poznáš. Pokud se budou dostavovat chutě a absťáky ve větší míře, klidně dávkování zase zvýšíš. Ovšem nezvyšovat víc jak 2x 1 mg denně. Každopádně doporučuji ponechat si v zásobě pár tabletek jako takovou záchranu. Po skončení léčby se může a taky nemusí dostavit absťák a než jít do trafiky, tak si zobneš šampík. Proto si několik tabletek schovej než jim skončí expirační doba. Já hulila 36 let. Poprvé jsem přestala užívat šampík po 7 týdnech. Žádnou tabletku jsem si nenechala a pak přišla krize a já si 168 den šla do trafiky pro cigára. Nyní jsem pro jistotu šampík užívala přes půl roku. Za tu dobu jsem spotřebovala necelé dvě velké balení šampíku (dvou měsíční dávka) takže první měsíc jsem byla na 3 půlkách za den, potom na půlce za den, později i několik dnů bez šampíku a zase jsem ho nasadila, když přišly chutě, tak jsem klidně dala 2 půlky denně. Celé dávkování jsem si řídila podle toho, jak jsem se cítila. Nejhorší máš již za sebou, takže si myslím, že bys mohla klidně začít snižovat. Jsi velká šikulka. Držím palce. A piš, jak se cítíš a jak ti jde snižování. Megane, já tam vlakem budu kolem 11.30 h. a pokud mě Fridu nabere ve Staré Pace do auta, tak asi o něco dříve.

Friduča

Megane já jsem ještě nekoukala na mapu, ale předpokládám, že kemp je blízko Paky, takže počítám, že jedenáctá to jistí.. Tak koukejte fofrovat, ať Vás ještě vidíme, až dorazíte... :) Já se na vás táák těším :) :) Beru foťáček a budu cvakat a cvakat a cvakat :) Petro - záleží hodně taky na tom jak se cítíš... Jak těžko bojuješ.. jak často na cígo myslíš ? Jak často máš chuť ? Jak často nutkání si zapálit ? To vše je důležité... Doporučená minimální doba je 3 měsíce, takže je to jen na tobě.. Doporučuji pořídit si další balení a snižovat dávku...Nějakou dobu brát půlku ráno, v poledne a večer. Pak brát půlku večer a půlku ráno a na závěr půlku v poledne... Sama při snižování pocítíš zda je to v pořádku, nebo ti to nestačí...a můžeš najet zpět... Tak k večeři ( a zbude i k obědu zítra i na pátek ) jsem udělala kuřecí prsíčka- cibulka, kuřecí prsíčka, špetka česneku, soli, pepře, bazalky, kmínu, žampiony - vše vařeno pouze na vodě...Trošička zakysanky a bohužel lehce zaprášeno moukou, musím zjistot zda se vyrábí i žitná, neb normáln je hrozný svinstvo na tloušťku...S rejžičkou a manža tu mlaská :) :) Fakt ňamka... Jinak jsem se dneska ptala ve Sparu zda mají celozrnné pečivo - koukal na mě a ?? Nemají !!! Všechno je to obarvené bílé... Takže jsem koupila balenej žitnej chléb, což je prakticky jediná možná varianta...Jsem zvědavá jak dlouho mi to vydrží :) :)

Friduča

Tak jsem psala tak dlouho, až jsi mě předběhla :) :)

Marja

Píšete hodně, všechno jsem přečetla, přibývají další odvýkači, to je dobře, držte se. Petro, no jo, tady mohu aspoň tlumočit, co se mi honí hlavou.Ještě zítra si vás přečtu, tak pište,ať načerpám hodně vaší nekuřácké energie. To malé hlodání v hlavě doufám vyženu knížkou, beru si ji sebou.Tak jsem moc zvědavá, jak je napsána.Jasně, že veškerou teorii o nekouření ovládám, jen te´d uvést v praxi.Když mi zmizne ještě ta malá pochybnost v hlavě, tak pak vím, že to dám.Je to nějak zmateně napsáno,ale vy mi určitě rozumíte.

m.a.r.t.i.n.a

zvládla jsem další den..během dne jsem do sebe nalila lahev vína, takže chuť jsem měla velkou, protože jsme seděli u vína v kavárně, ale ustála jsem to v pohodě a jsem šťastná..stejně by mi to nechutnalo. už to bude týden..:-)

Petra

všem vám moc děkuji za podporu....kouřila jsem 10 roku ted mi lékar rekl ze mam astma ze bych mela prestat a ja konecne nasla ten pravy duvod proc s tim seknout. Jen mam jeste maly problem stale me obcas chut popadne tak to rychle zahanim zvikackama bombonama a sportem nevim zda je to dobre ci spatne mam obavi ze kdyz me chud prepada ze me bude prepadat i nadale. Vy co máte zkušenosti už s tímto přípravkem bývalo vám po něm někdy slabo ,nvolno az na zvraceni?poprve jsem myslela ze je to z toho že sem si ho vzala na lacno ale toohle me pronasleduje s kazdou tabletkou. Děkuji dopředu za informace a omlouvam se za pravopisne chyby ale čestina neni moje silná stranka :-)

Konča

Většině z nás bylo šoufl od žaludku, jestli na lačno nebo po jídle, bylo to jedno. Toto vyřešíš tím, že tabletky začneš půlit a budeš je zobat po půlkách a po jídle a dost zapít. Půlky si rozdělíš do celého dne a třeba nakonec zjistíš, že už nepotřebuješ 4 půlky, ale třeba jenom 3, 2 nebo 1 půlka za den. 10 let je docela dlouho, takže ty 3 měsíce určitě dodrž. A kdybys ani po třech měsících sama sebou nebyla jistá, tak můžeš dál pokračovat v odvykání. Jsi šikulka, tak se pěkně drž a tabletky začni půlit.

Konča

ke zkoušce s vínem. Alkohol je obrovský spouštěč a tys odolala. Jsi borec. Dnes zakončíš svůj první týden bez toho smradu a to je super. Držíš se skvěle, držím palce:-)

Ivča

a gratuluju oběma Martinám. Té první k 6 dnům, dnes už 7. Jak se ti snáší alkohol a champix? Já si dodatečně uvědomila, že mě to způsobovalo dost blbý opice. Ale brala jsem champix 5 měsíců (pro druhou Martinu - poslední měsíc jednu tabletu obden, ale pro jistotu bych vydržela být tebou aspoň 4 měsíce, poslední měsíc nebo 14 dní ubírej, jak ti radily Friduča a Konča,uvidíš hlavně podle sebe, jak budou chutě a jak je budeš zvládat. Ale nechce to podcenit, aby byla menší šance se k tomu vrátit). Fridu, žitnou mouku prodávají, já ji kupuju na domácí chleba, kterej peču v domácí pekárně. Já ji mám už přez 5 let a jsem strašně spokojená. Upečeš si chleba jaký potřebuješ, celozrný, žitný atd. A hlavně ji využívám na výrobu kynutých těst, což teda není dietní, ale já tu dietu neřeším, protože alkoholu se asi nevzdám a pak je dieta k ničemu. Co už by mě zbylo za požitek, když už ne cigára, tak aspoň to pivko a občas panáčka. I víno mám ráda. Hrůza. Ještě ke srazu. Jak vás čtu, tak já tam přijedu mezi 11 - 12 hod. dopolko. objednám 3 chatky. Irenka chce celou už od pátka a pro vás ostatní nevím, ale asi Konča, Meganovci a kdo ještě tam bude spát, Ale je to jedno, Pro jistotu ty 3 objednám. Těším se.

Konča

a končím 11 měsíc a večer začím měsíc 12:-) Ivčo nejsou 2 Martiny, ale jedna Martina a jedna Petra:-) Ještě přijede LUBAN. Napřed měl dojet se synem, ale pak napsal, že přijede sám. Takže to zkusím spočítat - to bych měla zvládnout: Irenka + manžel, Megan + manželka, Luban, Friduča - možná jo a možná ne, Ivčo ty, Ládík se zatím nevyjádřil - ale doufám že nás opět překvapí a pokud dostane doma opušťák, tak přijede:-) a moje maličkost. Mona , Kaka, HanaR a Marja nemůžou. Leila se nevyjádřila. Jo a Megan měl napsat Mildovi z vedlejší diskuze a to netuším jak dopadlo. Pokud se ještě někdo chce zúčastnit nekuřáckého srazu dne 11.6. ve Svaté Kateřině, tak se zde přihlašte. Čím víc nás bude, tím líp. Jó a Pepa napsal, že bude mít nástup do nemocnice. Ovšem pokud ta nemocnice počkala tak dlouho, tak byl to jistě šlo ještě o jeden týden oddálit, kdyby se chtělo:-) Já už to doma přednesla, ža pojedu na další nekuřácký sraz - už čtvrtý - žádný velký jásot z toho nebyl.

Marja

Končo, teda, velká gratulace, to je až neuvěřitelné, že už máš tolik. Vy žijete srazem, já dovolenou.A už myslím na to, jak budou všichni překvapení, že se vrátím jako nekuřačka. Počítám, že tak do středy budu a pak konec. Až se mi teď zatajil dech, když jsem to napsala.Vůbec zatím nemám obavy, jak to vydržím, spíše se těším.Mám na Konču mobil, tak se vám ozvu,až budete na srazu. Já mám návrat 12.6.Jdu dělat řízky.Jo a Martině a Petře, držím palce,ať vydrží.Když už jste začaly, tak vydržte.

irena

že neměl radost,dyť mohl jet taky za kulturou. Petře jste už všechno vysvětlily , já snad jen , že jsem byla silný kuřák i 2 krabky denně víc než 30 let , šampík jsem překuřovala měsíc a pak ho ještě 2 měsíce brala a podle mýho to bylo málo kolem 4,5 měsíce byly velké absťáky snad i depky , doporučuju tak jak holky postupně ubírat a vydržet aspoŇ půl roku. My přijedeme do kempu kolem páté hodiny, tak na nás počkejte, snad nám někam neutečete.

Friduča

Dobré ránko, Petro - jak psala Konča i nám bylo zle... Já jsem půlila od začátku, protože mi to fakt dělalo hroznou paseku se žaludkem... A pokud zobeš po půlce je to pohodička... Marjo držím ti paleček, aby se ti přáníčko splnilo a vrátila jsi se jako voňavá baba :) :) Teď nemyslím bába :), ale jako šťabajzna, hezká ženská :) :) Protože cigáro ti nesluší - byť jsem tě s ním neviděla, tak si to dovedu představit :) :) Jsi úžasně našláplá ,tak toho využij a všem vytři zrak a to i sobě !!! Vydržíš to !!! Není to problém, pokud chceš pak to dáš !!! Je to snadné :) :) Užívej dovolenku, třeba se dostaneš na internet... ve většině hotelů mají zdarma.. tak se třeba na chvilku připojíš a pošleš nám sem trochu dovolenky a slunka :) :) Ivčo já jsem si to myslela.. chleba si tedy péct nebudu ( i když tcháňata na tu pec mají) - ale to už by bylo moc :) Žitnej chleba jsem si začaal kupovat a i když je to nezvyk, tak mi doceal začíná chutnat... Tak si koupím žitnou a budu s ní zahušťovat... Protože tomu vaření se nevyhnu, neb ráda žeru :) :) Ale budu vařit ze zdravějších věcí,po kterých se tak netloustne... Nu, uvidíme jak dlouho to vydrží... Dneska jsem udělala sobě i manžovi sváču - okuka, rajče, a 4 plátky žitného chleba s cotage a půl plátku šunky a půl plátku sýru :) :) Koukal na mě - nikolib kvůli obsahu - to se mu líbilo, ale zda jsem normální :) :) A abych tomu prý nepropadla a měla čas i na něco jiného kromě přípravy zdravé stravy :) :) Tak jsem mu vysvětlila, že to byla otázka 5 min... :) Včera jsem byla v celém obchoďáku SAMA a to nekecám !!! Kdo kupoval zeleninu..Až jsem se musela smát... U nás doma se srazíkem není problém... :) :) Irčo - to jsi vzala kde ? Kuřák na nekuřáckej sraz ??? Můj muž by taky nejel.. Jasně dá si třeba káfo, nebo sedne, ale aby jel na víkend s nekuřákama plánovaně, toani omylem :) :) Když jsem sem začala chodit a byl první sraz tak na mě koukal a vůbec to nechápe... On na internet kromě pracovních věcí vůbec neleze.. Nějaké debaty, nebo FB - nechápe a neholduje tomu... :) :) A neutečem, ale snad vás ještě uvidíme... :) :) Budeme mít pěknej náskok :) :)

Konča

já byla ráno v trhu. A nechala jsem tam za zeleninu 200 Kč. A taky jsem se ptala odkud tu zeleninu mají. Už by to měli konečně vyzkoumat z čeho ta nákaza je.

Ivča

že jsem ji přejmenovala. Končo díky. Byla jsem po ránu nějaká zmatená. A jestli dobře počítám, tak jestli Fridu a já tam spát nebudeme, tak když nepočítám Irenku a její rodinku, tak ostatním stačí jedna chatka. Ale Megan s manželkou asi budou chtít jednu pro sebe, pak Konči nevím s kterým chlapem si vezmeš chatku :-)) nebo chceš chatku sama? Já předpokládám, že si zavolám odvoz, ale může se stát, že třeba taky přespím. To kdybych se hooodně unavila. Zamluvím pro jistotu 3 chatky + jednu pro Irenku už od pátku.

Konča

je to pro tebe Marjo další dobrá motivace, že to jde. A představ si, žes na tom mohla být stejně jako já. Vzpomeň jak jsme spolu loni na jaře po dojezdu do PH nedočkavě vyběhly před hlavní nádraží jenom proto, abychom si co nejdřív zapálily cígo. A jak jsem málem dostala po hubě od jednoho bezďáka co přišel cígo somrovat a já mu odbrkla, že mu nic nedám. A najednou rok se sešel s dalším rokem a já se tady chvástám jak malá holka cože jsem to dokázala. Marjo a ty musíš dokázat taky!!!! Pozdravuj u moře a dovču si užij a držím ti moc pěsti, abys přijela zpět do Česka jako nekuřačka. Irenko, měl možnost volby. Vybral si kouření. Takže je to jeho problém:-)

Friduča

Holky, ale já ještě nevím zda tam budu, nebo nebudu spát... Asi bude záležet na situaci - jak moc budu skárovaná :) :) A v kolik hodin... :) :) Ještě to doma proberu, ale pokud to bude do půlnoci myslím, že pro mě manža dorazí úplně v pohodě...

Konča

nechám překvapit, protože chodím spát jako první:-)

Friduča

No, ono pozor já to umím :) :) A pokud je dobrej parťák, pak není problém do rána :) :) Ale ty druhý dny... To si pak nadávám !!! Ufff.... Mám zákaznici a pak šup do druhé práce.. jeden zdravej sendvič a okurka a rajčátko ve mě... Odpol druhej :) :) A na šestou další klientka... Hele a co ta naše sociální pracovnice - dloooouho se neozvala... ???? Kouří ? Nebo jak ?

Ivča

nooo, jestli pojedem už od oběda, tak si myslím, že do půlnoci budem pěkný:-))

Konča

se mnou nepočítejte. Alkohol do sebe dostanu nejdřív až k večeru. Dřív mi to nejde polknout.

Friduča

No Končo ?? Jsi jak můj muž - za světla nepije :) :) Tak si dáme s Megoušem a Ivčou :) :) mě světlo neva :(

irena

kdo je sociální pracovnice? Já můžu i přes den , ale pak se nedožiju večera

Irena

...Martino , Velichovky jsou 27 km od sv. Kateřiny

Ivča

taky můžu od rána do večera. Hlavně, že tam nebudu sama. Konče koupíme vodu s bublinkama nebo bez, jak budeš chtít:-))))

Konča

vodu s bublinkama můžu klidně celý den:-) Velichovky jsou takový kousek? Pavluša je ta pracovnice.

Marja

To bych pila s tebou Končo tu vodu. A to víš, že si pamatuji Prahu a i ten tvarůžkový závin. Tě ho dělám často pro návštěvy a vždy má úspěch. já se s vámi loučím, nabaleno Paipo a další pomůcky, které mám ještě minula, asi už je všechno prošlé, ale to nevadí. Jestli opět zklamu, tak už se neozvu,ale to by mi bylo líto, tak se určitě ozvu, protože to dokáži. Víte v té hlavě to je fakt zapeklité, já nechci kouřit a už to mám opravdu srovnané, že to za mě nikdo neudělá a nevyřeší, jen já sama. Všem přeji pěkný nekuřácký týden a na srazu si to užijte.

Pavluš

..jak říkám jsem ostuda že se neozývám, ale psala Konča a dnes i Friduč a já se stydím...Nekouřím, ale už jsem zhřešila..a to samo že s holkama na píívě :(((...takže zase ostuda. Jinak nastoupila jsem do nové práce a to do Domova důchochodců na meziboří kde jsem dělala tu praxi. Měla jsem tenhle měsíc 3 nabídky..a stále jsem na charitě a do toho maluju obrázky do jednoho baráku. Mám toho celkem dost a nějak nic nestíhám. ..., tak semoooc omlouvám. Nejhorší je že ženský samo že chodí kouřit a mě to teda láká též...takže nesmím a já to vííím. Tak dloho se držím byla by to věčná škoda :)))) Koukala jsem že je čas diet, no já mám dole 3,5 klo..a to jen že jsem začala papat zdravě a podle své krevní skupiny vyřadila některé věcičky...jooo a nepapám maso, ale to už dlouho až na kuře (a to ted už také ne)....etické důvody ;))))))...zatím se mějte mooc krásně já zasejc nakouknu a písnu...joooooooa jste fááákt nejlepčí....doufám že příjde období kdy mě už nezláká vůbec nic :)))

COUDY

Ahojky lidičky,jak se tu všichni mate???Už jsem tady nebyl snad rok,ale stále nekouřím :-).Už 26.měsícu,tak se držte.Pa pa

Konča

gratulačku. Jsi borec. Díky za zprávu, fakt mě velmi potěšila:-) Moc ti to přeji. A zase se někdy pochlub jó? Marjo přeji ti krásnou dovolenou a tentokrát to už dáš! Já přišla z transfuzky a mám dnes paragraf a jedu na chatu, jupííí. Krásný voňavý víkend vše.

pepa

Čauec vespolek, stále ohne nikotin. Tu operaci odložit nejde, termín mi dává primář vojenské nemocnice a já ho nemohu nikam poslat, to by mě pak někam poslal on. Nějakou dobu mi nešel počítač, tak jsem ani nehlásil čisté konto. A děláme plot kolem domku, dělníci nastoupí ráno v 7, večer končí Končo ve 21.00. Domek máme rohový, takže plot měří 50.m. A do úterý chci mít hotovo, pak jdu na předoperační vyšetření. Zdraví a bezbolestnou hlavu po ránech přeje Pepa.

irena

a zdarec Coudy , no že ses ozval, blahopřejem k 26ti měsícům. A co sraz , nic ti to neříká? Pavluš zdravím , to je fajn , že už máš práci , kterou jsi si přála a jak vidět tak se ani nenudíš,tak ať se daří ve všech směrech a sem tam se ozvi. Pepa si asi přes víkend pěkně mákne,tak pozor ať nemáš rozhašený předoperační testy. My děláme na chatě cestu asi 5 chatařů, společně se maká, a střídavě zapíjí a oslavuje a kope a dláždí a pije ...atp.. snad už bude dnes konečné zapití , ja to dost náročné . Myslím na Ivču, že to taky nemá na stavbě jednoduché , jestli má kolem sebe sousedy co my ,no potěš pánBůh. Všichni si pěkně užijte víkend a nekuřte. ahojka!

Megan

Krásný popzdrav Třebíče posílá Megan. Končo, Milošovi ze sousedního fora jsem psal, zatím nic neodpověděl.

petra

Holky moc děkuji za radu začala jsem pulit a opravdu to zabírá :-)

Friduča

TAk se nám to blíží a za týden toiuhle dobou už spolu budeme sedět v kempíku :) Určitě nám vyjde i počásko ! Vše vám gratuluju a držte se dál ! Já jsem právě dokuchtila zdravej obídek - opět bez gramu tuku.. Manža dodlabal a ptal se zda tohle je dieta a pokud jo, tak že se mu to líbí .:) :) Polévka ( z pořadu prostřeno ) porek, mrkvička a pak hezky rozmixovat a špetka zakysané smetany..Mňamka ! A rizoto s tuňákem - rejži vaříme zvlášť a zalejváme vývarem - pomalu a pokaždé, když se vypaří dolejeme znovu dokud není rýže hotová...na začátku dáme decku bílého vína, tuňáka ( já použila ve vlsatní šťávě, lze i čerstvého ) prestujeme na cibulce a pak přidáe papriku a rajčátka, česnek dáme jak do rýže, tak k tuňákovi, na závěr vše smícháme..Na nic není třeba používat tuk... A teď sebou jdu plácnout, než dorazí buřina...

Sokolda

Tak po 62 stránkách a hlavně 9 měsíců, hlásím stále čistý vzduch. Jsem neskutečně šťastný a hrdý sám na sebe. Lidi, opravdu to zkuste a přestante, držím všem palce. Chapík doporučuji všudy, za tu chvilku již 2 kamarádi přestaly hulit :o) Mějte se....

Sokolda

Ještě dodávám.........bohužel.......15kilo nahoře, ale z počátečných 105 to není tak hrozný. :o))))

Lindule

Ahoooooj, jak se tu máte? tak já už skoro 2 roky nehulím a je to paráda :-) Teď si koupila moje maminka CHMP a už ho bere 13 dnů a furt kouří, tak je z toho nešťastná, že to na ní nepůsobí...Já přestalo po 8mi dnech užívání :-) Fridučko, gratulace k znovu nekouření, Megane, taky veliká gratulace

Ema

Prestala som fajčiť až po troch týždňoch užívania champixu, odkazujem maminke že nešťastná naozaj nemusí byť.

Konča

a veliká gratulačka pro Linduli a pro Sokoldu. Na Sokoldu jsem vzpomněla pokaždé, když jsem hledala v mailovém adresáři. A když se neozýval, tak jsem si myslela, že opět kouří. Ovšem ty jsi borééc. To je dost, že ses ozval:-) Z těch, co jsme loni začali tu denně píši sama. Leila i Standa písnou zřídka. Mám velikou radost, ža nám to všem tak pěkně jde. Leila a Sokolda jedou 10 měsíc, Standa 11 měsíc a já 12 měsíc. Tuto sobotu je sraz. Nechcete se oba přidat?

Friduča

Dobré ránko všem, ráda zde vidím staré tváře a ještě raději s veselou zprávou - že drží !!! Jste šikovní a jsme na vás náležitě pyšní !!! Taky se přidávám ke Konče, že by jste mohli dorazit :) :) Krkonoše nejsou daleko odnikud :) :) Jinak já jsem nějaká jetá - bolí mě krk a uši ( asi zase zánět pantu - trpím na to ), tak snad to přejde.. už mě to drží od pátku... Taky se budu muset na srazíku trochu hlídat, neb to vypadá, že se budu vracet - švára měl narozky, tcháňka a tchán osmdesátku a chtějí dělat véču, tak tam nemůžu dorazit k.o. :) Ale možná to spácháme v pátek... Uvidíme... Každopádně se na vás těším !!

irena

vítám staré tváře a gratuluju, fakt je ten ,že když se dlouho někdo neozývá , tak se myslí, že začal nanovo. A oni ne, jsou to naše hvězdy!. Snad nám počasí na sraz vyjde a vyprší se v týdnu. I já se těším , zatím pa .....

Irena

pro mamku Lindule. Má přád čas , někteří překuřují i víc než měsíc (já) však ona se k tomu propracuje .

Ivča

gratuluju Sokoldovi k 9 měsícům super, Linduli k téměř 2 letům, snad tě za chvíli doženu a všem ostatním gratuluju ke každému dalšímu dnu bez cigár. Je fo fakt výhra přestat. Jinak na sraz jsou objednané 4 chatky. Je tam narváno, takže pokud se neobsadí všechny, hned je obsadí někým jiným. Počítám Meganovce jedna chatka, Konča druhá, Irenka s rodinou třetí a čtvrtá Luban a pokud by přijel ještě Ládík nebo někdo další, tak se podle toho jestli kluk nebo holka vyspí s Končou nebo Lubanem. Dohromady to bude 16 lůžek. Fridu tam asi spát nebude, jak jsem pochopila, ale s Končou by ses vešla. Snad nenastane nějaký problém. Lůžkoviny v chatkách jsou není třeba nic vozit. V sobotu kolem poledne se tam sejdem, moc se těším.

Friduča

Ivčo, ano já tam na 90% spát nebudu... Ale nikdy nevíš :) Každopádně já si vozím spacák všude.. takže rozloži si ho někde na zemi je to nejmenší :) :)

Irena

viděli jste tu předpověĎ? Jednou v životě si přeju, aby bylo pěkně. No snad nebude pršet od rána do večera . Ivčo , jak to u vás v podhůří bývá? Na koupačku asi nebude? Friduč ,jak to máš s tím kloubem , pak to musíme rozebrat , já mám už dlouho takové neurčité problémy a nikdo neví co to je. Už mám cestovní horečku. Zatím zdravím , mějte se a nekuřte!

Konča

Nekouřím, ale v sobotu jsem měla veliké cukání vzít si od muže cígo. Dělala jsem hlídací babičku a nervy jsem z toho měla na pochodu. Někdy se jim předpověď nepovede, tak třeba tento víkend se zrovna do předpovědi netrefí.

irena

budeme doufat ,že jim to opět nevyjde.Ifko, dyť ty budeš už oslavovat rok .,. takže se drž. Na cestu zpět s tebou počítáme. Ivčo a co veranda už stojí?

Konča

Jestli nebudu zavazet, tak bych se s vámi svezla.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce