Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Ivča

Hlásím, že dnes nehulím už 9 měsíců a že stále rostou v hojné míře. Z obojího můžu mít radost, ale nějak se nedostavuje. Stále si nejsem jistá, jestli dotáhnu ten magický rok nekouření, inhaluju s potěšením, když si moje polovička zapálí, Už jsem míň nadšená, když dotáhne další koš hub. Mějte se krásně, Ládíku, pěknou dovču. Jak to budeš dělat, abys svoje 4 kusy vyhulil tajně i na dovče? Teda pokud jedeš s manželkou, ale předpokládám, že jo. Tak ať to ustojíš.

Ládík

Správná otázka. Sám nevím. Jedna je jistá. Manža nerada vstává. To bych uhrál. Jedna by mohla vyjít navečer, kdy budu předstírat únavu nebo bolest a nepůjdu na procházku se psem. A to se taky musí. Jinak naprostá improvizace. V koutku duše věřím, že bych zvládl i jen ty 2denně, ale nejsem si jist. Nejhorší období 9-15, pak to je naprostě v poho. Zatím ahoj. jižní Čechy nebo , kde je jindřichův hradec, vyrážíme.

Konča

všem posílám nekuřácký pozdrav. Stále ani čouda:-) Ivče posílám velkou gratulačku. 3/4 roku je nádherný. To už dotáhneš neboj. Tady u nás pomalu přestávají růst. Mám v octě cca 30 sklenic . A to mě doma čeká zavařit 20 kg okurek. 5 km od naší chajdy jsme objevili bio farmu. Prodávají produkty z kravského a kozího mléka. Smetanu mi paní musela nabrat lžící do sklenice - nešla nalít, tak byla hustá, bylo to pomalu už máslo. A ty sýry - mňam. V předzahrádce mají kůzlátko, jehňátko a telátko a vnouček je z nich nadšený no a já taky:-) Dnes a zítra je tady ve vsi pouť. To je teda kasamač - jízda na řetízkáči je za 30 KČ - za mého mládí se jezdilo za 1 korunu. Ládíku, užijte si pěknou dovču - prý tam mají nádherný zámek. Od pondělka budu na příjmu denně.

Mona

Ahoj všichni.Tak jsem celý víkend sama doma a moc se těším,jak si to užiju. Zažívám luxus typu,že se můžu rozhodnout,co budu dělat-žádné vaření a podobně. Ládiku,tobě přeju krásnou dovču,ale moc a moc tě lituju,protože celý den přemýšle o tom,kde si dám svoji dávku cigaret a jak to udělat,to by bylo nad mé síly. I když si myslí,že kdybys to neměl takhle na tajňačku,tak to množství neudržíš. Jen by mě zajímalo,co tě vedlo k tomu,že jsi zase začal,vždyť už jsi dal rok ne? Končo ty vždycky popíšeš ty dobroty tak sugestivně,že si to doved úplně živě představit.(zvláště pak tu smetanu). No a kde máme ostatní se ptám???? Co Friduča? Kakamila je tuším někde na dovče. A Irena,Luban a další....Držte se!!!

Mona

Já si to po sobě vždycky přečtu až když je to poslané,omluvte nedopsaná slova a pod. to jsem celá já..

Konča

v noťasu baterka. Tak z té domácí smetany a mléka jsem dělala paprikáš. Teda lepší se mi nikdy nepodařil a že do něj normálně dávám kupovanou šlehačku a smetanu. Tohle prostě byla bomba. Všichni, včetně prďolky, si mimořádně pochutnali. Jo a Irča má přece taky dovču. V pondělí z práce se určitě ozve.

Ivča

ale těch lidí, se fakt divím, že všichni něco najdou. My měli včera houbový gulášek, dnes těstoviny s houbama, už by to chtělo nějakou změnu. My nezaváříme, páč to nikdo u nás nejí, ale sušíme a mrazíme. A už je toho víc než dost. Jinak s úspěchem začínám ten 10. měsíc bez. Včera ožrávačka a dobrý. Už mě při mejdanech moc nenapadne kouřit, spíš takhle když si sednem s manžou v klidu ke kafi po obědě ap. Všechny zdravím, užívejte asi poslední krásný letní víkend. Čauky

irena

.......ani nemám čas přečíst minulé příspěvky a honem zdravím Vás všechy. Dovča byla senzační ,válení se a užívání s vnoučátky, poslední týden cestování, Pastviny ,Aderžbach, Rozkoš v České Skalici Lytomyšl ,a hrady a zámky, které jsme cestou potkali akorát Ifča mi nevyšla i když jsme dvkrát jeli na Konici. ale ještě žijem ,ne? Porád nekouřím 28,8, budu mít 600.Ifko jsi hvězda ,že se držíš a Ivka je taky hvězda tak blahopřeju k 9 měsícům. O houbách teĎ týden nevím sice jsme jezdily z dětma a užily si hlavně bedel a tak se těším, že porostou i nadále. Prostuduju si minulé stránky a zase se ozvu.

Konča

A zrovna mám chvilku volněji, tak se ozývám. Teda přátelé, včera jsem měla obrovskou kliku, že manža neměl u sebe žádné cígo. Po 14 dnech jsem spěchala do naší mini koupelničky a malíčkem jsem nakopla futra. Teda tu bolest se nedovedete představit. Kur..y jenom lítaly. Do hodiny se začal zbarvovat a otékat. Nyní mám nateklou a fialovočernou nohu až po prostředníček. Kdyby u sebe manža cígo měl, tak jsem si na uklidněnou fakt zapálila. Naštěstí pro mě, žádné cígo neměl. A to jsem si s tou nakoplou nohou jela pro 20 kg okurek na zavařování. Včera jsem udělala půlku a dnes po práci budu v zavařování pokračovat. Irčo velká škoda, že jste se nezastavili. Zajeli bychom na ta zvířátka. Děckám by se jistě taky líbílo je nakrmit lupením a pohladit. A co je s ostatními??? Ládík´=dovča, Megan=staví barák, Lexa=chystá roční oslavu, Kaka=je snad už po dovolené a doufám že nesedí za bukem a nevypaluje, Luban=100% za vodou a chystá roční oslavy. A naše Fridučka=copak je s ní???Ema=snad našla cestu z lesa a s narvaným košem praváků. A co dělají ostatní???

Kakamila

milani po dovolené!! Itálie super, jen poslední 2 dny lilo jak z konve. Ale jinak pohoda, ten vzduch od moře!!!! Na starý kolena se tam odstěhuju a budu mít balkon, kde budu hulit!!! Pamatuješ, Končo, jak jsem Tí líčila svý stáří ??:):) Tak Ty už máš houbí farmu??? Megan základy, Samý dovolený... No, a s těma chutěma, kámoš má chut pořád a nekouří 7 let...musí to být fakt být o rozhodnutí a vůli a ta je u mě na štíru, na cíga myslim stále....ale nesmim si je koupit, ani práska, jinak je konec!!!! Všem přeji krásný, voňavý den!!! P.S. Jinak bojuju, byt dodělávám definitivně tento týden, dnes budu zapojovat světlo, když se neozvu, tak je to jasný.... KK

irena

...v práci mi dali nový počítač a ukradli mi veškerou poštu a všechny moje a tím pádem i Moniny ,Lubanovy,Fridučiny stránky a všechny adresy,tak se ani nemůžu podívat jak jste si o dovolené užívali. Ka ka , ty mi mluvíš z duše, akorát přesně vím , že balkon u moře mít nebudu , ale to druhé .......neskutečně lákává představa.....

mona

Nezoufej,napíšu ti na emeil tu adresu znova,když budeš chtít.

Konča

balkon s výhledem na teplé moře a stoleček ve tvaru popelníku. Já už dokonce před 2 lety koukala co stojí nějaký mini domeček na Řeckých ostrovech. Sehnat by se dalo kdybych prodala veškerý majetek v ČR, ale já bych se tam nedomluvila a to je průs.. Irčo, tak toho se docela bojím, že jednou přijdu do práce a PC bude pryč, že nestihnu vymazat soukromou poštu a bude se v ní hrabat majitel firmy. Taky ti něco pošlu.

Kaka

nemusíš se umět domluvit, eura už budeme mít všichni, budou chodit na tvůj účet, jen vybereš důchod, v krámě koupíš vše bez řečí, v hospodě si dáš cokoliv z jídeláku - ukážeš, a až si půjdu pro cigára na ten balkonek při západu slunce, ukážu ne ně, podají, zaplatím...Nemusim umět jejich jazyk, hlavně mít ty eura na účtě....:):):)

Ivča

buďto prachy na účtě nebo zazobanýho chlapa. A nemusíš umět ani česky... Někdy si říkám, proč jsem tenkrát nezbalila nějakýho Řeka. Bylo jich tady dost a pak se všichni vraceli do Řecka. Jo jo. Mějte krásný den a nehulte.

Konča

u doktora se už nedomluvíš a člověk v důchodu už doktora potřebuje a já mám (pokud se to opět nezmění) do důchodu ještě 10 let:-(((( A jelikož to přestěhování asi neklapne, tak jsem už řekla synovi, ať mě nechají rosypat do moře, ať si to moře užiju alespoň po smrti.

irena

......a vrátíme se na zem. Před chvilkou odešel opravář a mám starý počítač zpět,takže už všechno vím ,Mono paráda , to samý Frda ,ale nejvíc mě dostal mail od Ifče...napřed jsem zírala co to je neboť to na mně vylízalo pod čarou po kouscích a pak mi došlo ,že je to ten tvůj těžce raněnej malíček , paráda jseš šikulka už skoro jako já ,ale ještě mně nedohoníš,mám čerstvě naražený koleno. Všechny zdravím ,nehulte a užívejte si zbytku prázdnin !!!!

Ema

Ja viem že o tom bývaní pri mori žartujete, ale spomenula som si na dokument o Češkách ktoré sa vydali na Hvar, asi 5 ich rozprávalo o tomto svojom živote a nezdali sa mi šťastné a na konci filmu sa mi už more a to všetko nezdalo také čarovné... Olinka ak si tu napíš či si odolala pokušeniu skúsiť ako chutí cigareta po roku nefajčenia, ja som kamarátku ktorá bola u mňa na návšteve poprosila aby si zapálila ale ja som odolala, bála som sa čo i len potiahnuť. A som rada že nemám v blízkosti žiadneho fajčiara.

Konča

a mobilem vyfotila ten svůj zmrzačený malík, dala jako přílohu do mailu ke svému praktickému lékaři kvůli konzultaci. Já se totiž k lékaři osobně nedostanu. A zafungovalo to. Dozvěděla jsem se, že by to chtělo rtg a případnou náplasťovou fixaci. Po práci si zajdu na chiru. Mám úrazové pojištění, tak třeba z toho něco bude. Tak naražené koleno je asi taky masakr. Tak ať to bolí co nejméně. S běháním po lesem máme útrum:-( Emo paráda žes odolala a vydržela nekouřit. Kuřák na blízku je pro odvykajícího pohroma.

Konča

Ozvi se nám kočko.

Konča
13x

aby se Frida ozvala, ať sem klepne na tlačítko "poděkuj"

Megan

Ahoj všici. Tak já jsem ve výkonu a konečně jsem se dostal k počítači. Končo, ten malíček si pouze zafixuj leukoplastí. Nic jiného se s tím nedělá. Frida se ozve až zase sekne s retkama. Zatím je na jedný denně. Mějte se všichni krásně a hlavně nekuřte:-)

Konča

Jo leukoplast, to by musela být z vaty. Na to se nedá šáhnout - leda pod narkózou. V 17 končím a jdu na chiru, ale jak mi na to někdo bude chtít chytnout, tak ho asi praštím. Bolí to jak kráva. Ještě že je léto a chodím ve veitnamkám. Nasadit byť jen ponožku = nemožné. A kdypa budeš slavit ten rok? Ještě jsi nám to neprozradil. A jak pokračuje stavba?

Konča

z sesterské diskuze. Vedle je opravdu moc mrtvo. Parta přerušena. Tady je to lepší. Ifka

Mona

Tak jsem dnes utekla o něco dřív z práce a vydala se na ty slavný houby. Nasbírala jsem košík,ale u nás v lese je asi deset milionů hořčáků,který vypadají jako praváci. Takže to funguje tak,že se ke každýmu ohneš,zjistíš,že to není pravák,zařveš doprdele-už zase!!!!! A jdeš hledat dál. No stav zralej na cigáro. V pátek jedeme s manželem na 3 dny do Třeboně-prý je tam net na pokoji,tak se ozvu. P.S. Cigára sebou nevezu :-)

Martin

Zdravím vás. Snad vám to tu moc nenabourám. Dostal jsem ten startovací balíček. Dnes beru poprvé ráno i večer. Zatím kouřím normálně(18-20/d), ale zdá se mi, že nemám takovou chuť. První den bez cigára jsem si stanovil symbolicky na 1.9. (12 den prvního balíčku). Jsem zvědav. Párkrát jsem už přestával s náplastma, žvýkačkama, foukátkem, ale to se nedalo vydržet.

Ema
1x

Martin vitaj, verím že sa Ti to podarí. Pri champixe nepotrebuješ pevnú vôľu (tak súdim podľa seba), ale iba odhodlanie prestať, nejakú silnú motiváciu. Držím Ti palce!!!!

Martin

Moc díky. Zítra to začne. Chuť mám pořád.

Ivča
1x

a zdravím všechny ostátní přátelé a spolubojovníky. Martine, pokud bys nepřestal přesně 1.9., tak nezoufej a počkej, přijde to zcela samo. Já jsem přestala až 16. den bez jakýchkoli omezování. Držím pěsti, hlavně, že jsi se rozhodl, to je nejdůležitější. Jinak já už táhnu 10. měsíc bez smradlavých a drahých tyček a ikdyž mám doma huliče, tak to jde. Mono, u nás se dají houby síct srpem. Včera opět 2,5 koše, dnes budu zavářet nějakou čalamátu na tousty, nový recept, už nevíme co s tím. Konča je možná mimo sebe po včerejší návštěvě chirurga. Končo doufám, že sis nepráskla!!! Mějte se krásně

Mona
1x

Vítám Martina-dáš to uvidíš,buď v pohodě a choď nás informovat!

Konča

Tak včera chira otevřená sice byla, ale doktor už tam nebyl. Musela jsem jít teď ráno. K velkému údivu doktora, který před rtg prohlásil, že je to zlomené, tak to mám pouze silně naražené. Kdysi mi doktorka na ORL, která mi bourala dutiny a nemohla je probourat řekla, že mám kosti silné jako chlap a koukám, že měla pravdu. Když není zlomené, budu snad moct brzo do lesa na houby, ale ještě ani ponožku neobleču, natož tenisky. U nás jsou taky mračna hořčáků. Jo a nekouří - ani práska:-)

Andula

a musím vás houbaře varovat před klíšťaty. Pořádně se pokaždé prohlédněte. Já teď už 3 týden beru antibiotika kvůli klíštěti pro podezření na boreliozu, je mě po nich pěkně blbě, ale zase na druhou stranu aspoň nepřibírám na váze. Jinak v sobotu už to bude 5 měsíců co tvrdě bojuju s nekouřením. Někdy je to fakt k zblbnutí, hlavně rána jsou těžký, z toho zase si na cigárko ani nevzpomenu. Je to jako počasí, chvíli tak a chvíli jinak, ale to tady všichni určitě dobře znáte. Zdravím nováčky a přeju jim hodně síly a pevné vůle. Irence a Konče přeju brzké uzdravení poraněných nožek, ať zase můžete vesele skákat přez kaluže. Tak ještě jednou všechny zdravím a kouřit nebudem, že ne?

Konča

Andulko, díky. Naštěstí jsem se nechala očkovat, ale jenom na encefalitidu neb na boreliózu nic ještě nemají. Ale od švagrové - zubařka jsem se dozvěděla, že boreiózu přenáší i komáři nebo muchničky - prostě veškerý kousavý sající hmyz. A tím mě dorazila neb já si myslela, že to můžeš chytnout pouze od klíšťat. Zrovna totiž se svojí malou vnučkou běhala po vyšetřeních neb jí na kůži zůstala (14 dnů) velká červená skvrna po kousnutí jakýmsi hmyzem. To jenom tak na okraj. Tobě držím pěsti, aby to bylo jenom podezření. K 5 měsíců posílám gratulačku s připomínkou - pozor kolem 5 až 6 měsíce je hodně recidivistů - viz. já. V předešlém mém příspěvku mi vypadlo M. Mělo být nekouřím:-)

irena
1x

...fakt je ten že ten ch. ti něco udlá v hlavě a ty to zvládneš i když nechceš,teda chceš ale trpíš.Trpíš ,ale nekouříš. Ježíš to jsem se blbě zapletla ale já to měla nějak tak.Hlavně odejde ta chuŤ, to cígo prostě nechutná ty ho tam cpeš na základě Pavlovových reflexů,když jsem já viděla cígo,tak jsem začala hned slintat ,natáhla se mi ruka, vytáhla cígo, druhá škrtla zapalovač a až jsem kouřila tak mi teprv došlo, že jsem před chvilkou dokouřila..bylo to otřesný.....Tak pěkně zobej a ono to přijde a budeš náš..... Ifko,ty jsi bomba s tím doktorem, je to zlomený? Máš to přilepený k prsteníčku?

Olina
1x

byla jsem moc překvapená, zapálila jsem si 1 cigaretu a dokonce mě chutnala .Ani se mi netočila hlava.Tak dušička má pokoj zkusila jsem to ale dál nekouřím,jen jsem si uvědomila že není po čem tak toužit........myslím že mě to už zase dlouho nenapadne.Jinak mě od začátku nikdy nevadilo když si u mě kdokoliv zapálil.....Jinak Martinovi držím palce sám na sobě pozná kdy už končí s kouřením....

irena

tolik zpráv a já je nečetla....ty houby mně fakt s...... já mám hroznej výpadek asi vyrazíme i odpoledne,nějak to odpajdám. Ivčo ty jsi z orlických hor? Já na teba myslela když jsme tam byli na dovče,sledovala jsem všechny zahrádkářský kolonie jestli tě tam neuvidím ,jak nekouříš(problém byl ten ,že nevím jak vypadáš)

Konča

tak to jsi dobrá, žes to zvládla. Mě tedy moc vadí a moc smrdí kuřáci. Kolikrát se mi z toho smradu až zvedne kufr. Irčo razím heslo "líná huba, holý neštěstí" a když už má doktor webovku a mailovou adresu, tak jsem to prostě nadrzo zkusila a vyšlo to. Kupodivu to zlomený není, psala jsem to výše. Včera k večeru přijali u vás mou tchýnču se žlučníkem na nůž - snad to bude jenom to, má už 86 let. Manža tam dnes za ní jede.

irena-

mám to ,

irena

a proč k nám? Vidím to tady ,ale jenom jméno

Konča

zařizovala, tak jí musíme věřit, je paní primářová zubařová. Taky jsem se hódně divila. Je to ona. Blbý je, že já teď dělám od 8.30 do 17 h. tak se tam za ní ve všední den nedostanu.

irena

To je hodně blbý, já bych tě tady ráda uvíděla. Fakkt je že primář . na chir. je z Olom'oca....

Konča

A pomalu končím s druhým měsícem:-) Jsem na půl tebletě za den - i když včera jsem si odpoledne pro jistotu lupla ještě jednu půlku (byly chutě). Z velkého balení Champixu (56 tablet), které jsem začala 30.6. (poslední cígo jsem měla 2.7. - ve 20.45 h) mi ještě zbývá 12 tablet. Spotřebováno 44 tablet za skoro 2 měsíce. V září mám jít na krev, tak na týden úplně vysadím, ale chci Ch. užívat dále. Již mám dva recepty bez datumu nachystány v peněžence. Loni jsem brala Ch. 7 týdnů, nyní to budu brát - i když malé dávky stále dokud budu mít chutě. Mám vás všechny pozdravovat od Fridučky (psala jsem jí maila). Je na 1 až 2 cígách denně ale den D zatím není. Chodí po pohovorech, ale zatím místo nemá.

Ondra

Dobrý den, prosím podívejte se na stránky nové české internetové lékárny Dr.Egrt... Určitě si vyberete - dodání zboží do 2 dnů až domů! www.dregrt.cz zvací kód (Voucher): 99182163 Ondra

Ivča

toho hnusu. Když vidím manžu, jak tahá z peněženky tisíce, aby si koupil kartony na měsíc, tak mám dost dobrý pocit, jenom nevím, kde ty ušetřený prachy jsou. Ireno, já jsem z Trutnova (říká se mu brána Krkonoš). V podhůří OH máme chalupu zcela na samotě u lesa, ale jezdím tam strašně málo. Oli máš můj obdiv, já bych se bála si dát jedinýho práska. Končo dobrý, držíš se super a díky za info o Fridu. Určitě nějakou práci sežene. Je pravda, že dnes už se hodně ptají, jestli uchazeč o práci kouří, ale to taky určitě ustojí a bude zase na nule. Je to dnes velká výhoda při hledání práce. Mějte se všichni super, co nováček Martin, jak to jde?

irena

............a co tam máme najít, Ondro ? zpráva Ty seš hvězda ifko, jen tak pěkně pokračuj. A Friduč je taky hvězda, že se nerozhulila......držím ti palce ,ať si najdeš nějakézajímavé zaměstnání, A co ostatní _ Megouš asi lítá mezi stavbou ,službou a postelí,Mona se připravuje na víkend,Ivka se chystá na zahradu ,Andulko co ta boreliosa, já ji mám už 5 roků, ale zatím spí, Ládíku ,ty taky něco písni ať nám nestojí řeč,Kaka asi zase tvrdě maká na bytě,Lexa honí dvojčata,luban vnučku .......avy ostatní mmmsakra , tak pište!!!!!!

irena

.Olgu obdivuju, už bych V tom jela naplno. Teď jsem četla nějakej česopis, kde psali o lécích "zabijácích" jak se rodily v Německu dětibez nožiček po léku na nevolnost v těhotenství, po léku na maláriii zase propadali amokům a vražednému šílenství a po champixu lidé páchají sebevraždy a propadají depresímm Tak to jsme my ,celí propadlí........

irena

IVČE GRATULACE .........krásné čísílko

Konča

ke krásné 280. Za chvíli to už budeš mít za 300 a to je skvělé. A pak už zbývá kousek k magickému roku. A ty to zvládneš. Můj si minulý měsíc ode mně půjčil 6000 Kč a tak jsem "na koni" a když cítím, že byl hulit, tak si "rýpnu kdybys nehulil, tak nemáš dluhy". Je fakt, že už skoro nehulí, jsou dni kdy vůbec nic nebo do 5 kousků. V neděli mě to zachránilo, že neměl žádné. Jak se si večer nakopla ten malík, tak kdyby bylo cígo po ruce, tak jsem si zapálila. Ládík psal, že je na dovče v Jindřichově Hradci.

Konča

ani se nechci zabít. Naopak, spím lépe a déle. Kromě nevolnosti od žaludku - při spolknutí celé tablety, nemám žádné vedlejší účinky. Někdy jsem vzteklá - ale to je absťák. Jinak mi nekouření velmi prospívá.

Megan

Ahoj lidičky. Irena má pravdu. Buď jsem na stavbě, nebo v práci. Času málo. Za chvilku jdu opět na stavbu, páč mi budou dělat izolaci a pak jsem ještě slíbil kámošovi vymalovat restauraci:-( Všem blahopřeji k voňavým číslům. Končo, rok budu mít 5.9. 2010 Olino, ta zkouška, co s tebou udělá cigareta byla pěškná blbost. Víš kolik lidí na to doplatilo? A to klidně po pěti letech. Hlavně že tě to nezlomilo, ale raději na to prď:-( Musíme mít pořád na paměti, že jsme horší jak alkoholici. Ti se taky napijou a lítaj v tom. Jo a co ta slezina v říjnu v tom sklípku ve Chvalovicích u Znojma jako loni? Já bych jel. Napište, kdo má zájem a s Milošem by jsme to objednali. Ládíku, toho našeho projektanta snad zabiju. To pako mi není schopen už 14 dní vypočítat množství stropovek a já je nutně potřebuju objednat. Je to vůl:-( Tak se mějte všichni krásně a hlavně nehulte PS, Fridu, určo brzy něco najdeš, spadne to z tebe a zase budeš nekuřačka. Uvidíš:-)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce