Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Konča

No vidíš jak ti to krásně jde. Výborně na šampík reaguješ. Fridučka mohla mít v srpnu (nevím kolikátého) rok za sebou, ale bohužel to nezvládla a tak se chystá znovu na den D. No a já jsem od loňského podzimu průběžně nekouřila, pak zase kouřila, měsíc sem 14 dnů tam a naopak. 30.4. jsem na slet čarodějnic hodila do ohně napsaná na papírku dvě přání (jak to provést říkala v rádiu p. Kludská-čarodějka). Do měsíce se splnilo jedno přání a nyní se už druhý měsíc plní to druhé přání vhozené do ohně.

Ivča

Lexe k roku. Jaký to je? Někdo tady psal, že je to jakýsi mezník u vyléčených kuřáků. Tak to mě teda zajímá. Jestli už jseš za vodou, kdežto já když táhnu 10. měsíc ještě za vodou nejsem. Od někoho zase vím, že není za vodou ani po 7 letech nekouření. Je to těžkej život. Chjo. Tak to hezky oslav a dej si i za nás.

Ládík

Gratuluji.

Pavluša

Sedím tu od rána a pročítám příspěvky od začátku, příběhy lidí jak bojují a jak jim to dává zabrat. Každý ať je ta mrcha stejná, má ale odlišné účinky, stresy a bolení, a když nad ní pomalu vítězí velkou radost. Tu radost jsem měla i já v zimě a teď ji začínám pociťovat znova, akorát se budu snažit aby mě jí nikdo a nic nevzal. V létě jsem si pořídila k pejskovi co méme doma jěště malou holčičku Pražského krysaříka, čiperku která mi už ani nedávala čas si zapálit, porád někde běhá a je tak malinká že jsem stále ve střehu. Když jsem si zapálila pravidelně kejchla, tak už jen kvůli ní aby chudák nesmrděla ode mě. S dýcháním se mi to lepší a je to fajn. S Friduč mne to teda mrzí ale je fajn že do toho chce jít znova a stanovit si den D, mě to taky už po těch 2,5 měsících nejelo a čekala jsem kdy do toho půjdu vážně na tvrdo... a to je teď

Sokolda

Tak Vás zdravím, mám za sebou první pilulku. Najde se tady někdo na on-line podporu?? někdo kdo začíná také v tyto dny?? email: [email protected] , kdokoliv kdo chce at napíše, potřebuju někoho s kým si můžu měnit informace, zážitky, příznaky, chutě apod.

Konča

Gratuluji. A koukni do mailu:-)

Pavluša

Ahoj já jedu třetí den zatím mám v puse jak na sahaře a smrdí mi cigaretoví kouř a to dost.....bléééé, ale já už nekouřim. Teda jo v sobotu jsem měla asi 10, ale v týdnu nic takhle jedu už třetí týden...v týdnu nic pak v sobotu nějaká akce a je to tam, tak od pondělka beru champix, aby mě už žádná akce nepodkopla kolena, tak uvidíme ;)

Sokolda

Konča: :o)))), díky, myslel jsem že je to zase nějáký SPAM, ale toto je hustý. Pavluša: No uvidíme, já mám zatím obavu jen z toho co jsem si přečetl v manuálu u léků. Přečetl jsem to celý a evidentně musím umřít, ani jsem nevěděl že existuje tolik vedlejších účinků a tak brutálních. :o))) PS: jaké sny máte po používání?? Něco drsnýho ?? Abych věděl co mě čeká

Pavluša

Neboj...to zvládneme, spim jak nemluvně, navíc když jsem přestala v zimě bez šampíku bylo to úplně stejné jako píšou u vedlejších účinků. Takže si myslim že jestli se nějakej dostaví nebude to horší než bez pomoci tohoto léku. Absťáky na čisto jen se žvejkou jsou taky hnus, to jsem si opravdu připadala jak narkoman 1 třídy, teď jsem v poho...nemysli na to tak a uvidíš co přijde...třeba nic ;)))

Konča

jestli chceš něco parádního poslat, tak písni mailovku. Myslím že budeš čubrnět.

Pavluša

Tak ju se těšim [email protected]

Konča

Dvakrát jsem kouřila, 2x se mi o dovolené zdálo o práci:-( Já ty sny asi zaspím či co.

Cicina

Zdravím, všechny, Jen vás chci povzbudit a zároveň se rozloučit. Dnes je to rok, co jsem vyhodila cigára do koše a nezapálila jsem ani jedno. Myslím, že mám to nejhorší za sebou a jsem snad z toho venku. I když,( víme všichni), úplně venku z toho nebudem jako odnaučení kuřáci nikdy. I nadále vás budu číst, hlavně Friduču budu čekat.... Přeji všem hodně štěstí, síly a víry v sebe sama, abyste to zvládli. Záměrně nepíšu o silné vůli - protože jedna z nejsilnějších drogových závislostí a sice závislost na nikotinu stejně jako jiné drogové závislosti, vypíná používání volních vlastností. Vůle tady nehraje roli, většinou není dost silná. Je to o rozhodnutí. Držte se, určitě to dokážete. Čičina.

OTAKAR

DIKY ZA POVZBUZENI NECHCE SE MĚ JIT DO DRAHEHO CHAMIXU VIM ŽE SEM DOKAZAL KOUŘITS NIKORETKOU V PUSE A TO CH. FAKT STOJI 5800KČ.AHOJ OTA.

Standa

Promiň Otakare ale "KOUŘITS NIKORETKOU V PUSE", to mi připadá jako kouřit dvě cigarety najednou. Jestli se nepletu, tak ta nikoretka má v sobě jenom ten nikotin. Co se týče CH, tak to opravdu není levné. Mně to stojí 1900 na měsíc (plná dávka). Jenže je to víc jak o 200 míň než cigarety které sem kupoval, Takže nevydělám ani neprodělám, s tím sem do toho šel, protože čika podražili neúnosně a za chvíli bych na to už nemusel mít. Klidně si to budu kupovat po celý rok, stejně bych to vrazil do cigaret. Jen poznámka, nikorete je založena na nikotinu, takže nahradíš potahování nikotinu plícema jeho polykáním. Zdejší společnost je proti jakémukoliv nikotinu v jakékoliv podobě. Tu sou pouze závisláci na Champixu. Díky bohu za něj :-D

Luci

Ahojky všem, tak se tady objevuji po dlouhé době......včera jsem to měla 9 měsíců bez jediné cigarety:)))), jupííííí, tak se zase musim pochlubit:). Ještě 3 měsíce a je to za rok, tak se těším, až si to oslavím. Jinak Pavluško, jsi to Ty??? Cetla jsem si příspěvky zpátky a tak jsem si říkala, jestli je to ta Pavluška z odvykání kouření z diskuze...a je:)...tak ahooooj, jak je??? Je fajn, že jsi se rozhodla zase nekouřit, z diskuze jsi zmizela, asi to bylo tím, že jsi znovu začala kouřit, vid:)))) A co svatba??? Už proběhla??? U mě je nové to, že svatba u nás nebude, před měsícem jsem se s přítelem rozešla, takže.....no, ale je fakt, že mě při rozchodu přepadaly myšlenky typu...zapal jsi, zapal jsi...ale odolala jsem. Cigárem nic nevyřeším, problémy zůstanou stejný...tak není co pokoušet...a vím jistě, že kdybych si jednu zapálila, jedu v tom znovu...takže raději ne, znám se. Tak Pavluško, držím palce...vydrž!!!!!!!!!! Končo, Ifčo, Megane Ládíku a ostatní.....vy se také držte, jste všichni báječný, užasný. Fridučko, Tobě taky držím palce, dáš to.....do třetice a napořád:). Jsi holka šikovná. Vzpomen si, jak jsi nás všechny držela nad vodou, díky Tobě a Tvým radám jsi pomohla tolika lidičkám, zabojuj.....dokážeš to.

Pavluša

Ahoj Luci jsem to jáá, už jsem se na tebe ptala Ifky...říkala že jsi tu byla někdy na jaře aty jsem příjdeš zrovinka teď...:)))...no moc to gratulujuuu a to jsi to dala bez pomoci viď? No já pak zase začala ale musim říct že po celou dobu mě to stejně vrtalo hlavou že jsem vůl a po takové době začala znova. Asi mě zlákali lidi okolo a nějak mě nepřechvalovali, a já to tak potřebovala slyšet, ale teď už se nedám páč to dělám pro sebe a budu chválit sama sebe a dám to. Pro jistotu od pondělí beru šampík...já už to dávám v týdnu bez cíga ale víkendy mě zlobí. Co Katka to mě taky zajímá...tak moc se držela. S přítelem mě to opravdu mrzí :(, tak doufám že to zvládáš a po devíti měsících, ty jo věčná to škoda zapálit si vlastně zbytečně. Taky jsem začala jednou po roce a půl, ale to jsem byla těhotná a pak kojila, tak jsem samozřejmě nekouřila, ale to jsem nebyla připravená a zralá na to přestat . U nás zatím svatba nebyla ale snad k ní jednou dojdeme, nějak neni čas...:)))

Lindule

Ahoj kuřáci a nekuřáci, tak mám za sebou rok a něco co jsem típla poslední cígo a je mi báječně. Nějak zvlášť jsem absťáky nemívala, takže jsem to přežila a přežívám celkem v klidu a vůbec mi nevadí, že kolem mě lidi kouří, spíš naopak...smrdí mi to...ale toleruji je :-) Fridučo je mi líto, že jsi do toho zase spadla, ale věřím, že to na potřetí dáš. Jsi silná ženská :-) Ládíku jsi borec, že se takhle držíš a Megane ty taky :-) Tak se loučím a zase se někdy ukážu papa

Mona

Tolik zpráv od lidí,co už jsem dlouho nečetla...to snad není možný!Všem gratuluju. Megane,jak to vypadá se srazem? Spojil ses s Mildou? Zítra mu napíšu. Věřím,že se sejdeme v co největším počtu a doufám,že už tam bude i Friduča!! V sobotu jedu za kámošem do J. Lázní-bude asi blbě a to mi štve!!!!!!

Martin

Tak vás zdravím. Díky za to přivítání. Tak už to bohužel začalo. Dnes jsem si stanovil 1. den bez kouření. V poradně jsem dostal zadara ten zahajovací balíček Champixu a v pátek končí. Zítra si půjdu nechat napsat další. Nejsem sice objednaný (říkala, že pro recept můžu jen k sestře), ale zkusím se jí tam nějak vnutit o radu, i když... Moje předchozí pokusy skončily vždycky fiaskem. Dnes jsem po asi 17 letech kouření nevykouřil ani 1. I před pár lety ve špitále na kapačce jsem jim na mráz vyklouz a asi š vyhulil. Dopoledne to šlo, ale odpoledne už horší. Skoro nemůžu nic dělat a pořád myslím na to, že bych si šel jedno dát. Mám strach, že už větší "nečhuť"" na cigára díky champixu nedostanu. Jak jsem tu pročítal vaše zkušenosti - tak se mi "alibisticky" zalíbil ten princip, že u někdo ten Champix nepřekouří třeba až za 3 týdny, ale že to přijde. Jinak včera ten poslední den hulení jsem si fajně užil, vyhuliljsem skoro krabku, zůstaly tam jen dvě, které jsou se zapalovačem na poličce a dneska to odolalo. Včera jsem ještě přemluvil manželku, ať jdeme i v tom dešti aspoň na 3 pivka, ať si to ještě trochu užiju. Zítra to chci každopádně vydržet ráno do práce , v práci a po práci do té poradny a no a pak fakt nevím. Radši končím, začínám mít silné chutě a jdu to zaspat. Díky všem.

Martin

A zapoměl jsem pogratulovat všem úspěšným. Hlavně té 600. Kloubok dolů.

Friduča

Poslušně Vás čtu celou dobu svého porušení...Zprávy posílám Konče, která je poctivě předává... Kouřím - za normálního provozu 2-3 za den...Nikterak zvlášť mi to nechutná,ale jak jednou porušíte je to velký krok zpět...Prostě porušíte a už se vezete...Není to tak, že bych si počítala čas a myslela na další, kterou si povolím...Prostě, když je vhodná ,,prázdná,, chvilka, tak si zapálím...Protože je to vlastně fuk... Chci tím říct, že je jedno jak,, to máte urovnané, jak snadno vám to jde..,,, nesmíte si dát ani jednu, protože je to jen našlápnutí ke zklouznutí... V pátek odjíždím do Tunisu, nebudu tam bojovat vlastně nechci bojovat vůbec.....Až se vrátím, položím nohu zpět v ČR a prostě se vrátím jako NEKUŘAČKA ! To je mé ,, rozhodnutí ,,. Nastoupím na kurz, investuju peníze a žačínám podnikat. Nová etapa a nová síla. Všem co mi věří děkuju za podporu...Začíná nová etapa a jak mi psala Ivča - pro mě a mé znamení jen pozitivní....:) Držte se a nezapalujte si - nestojí to za to !

Pavluša

Koukám jak se tu hezky scházejí ty výročí...takže Všem gratuluji a přeji mnoho zdaru do dalších dní a měsíců a let......))) Tak Friduč to ma hezky vymyšlené....jé Tunis teplo, taky by mě to nevadilo,a le dneska mi přišla má vymazlená bundička poštou, tak budu honit parádu...;) Končo co to překvápko na mailu...zatim čekám...;))) A Martine nezačínej tak smutně že bohužel to začalo, když chceš přestat je to přece jedině dobře, tak trochu zvesela, uvidíš po delší době příjde obr radost a budeš na sebe pyšnej...jen se nenech svést už se mi to taky povedlo, ale bylo to hrozná blbost, tak se drž...;)

Konča

a veliká gratulace k tomu. Dámy jste hvězdy. Rok, rok a něco, 9 měsíců no klobouk dolů.

Megan

Zdravím všechny spolubojovníky. Strašně moc mě potěšila Cicina a Lindule. S těma jsem začínal. Tak holky, k ročíku vše nej nej. Jste fakt borky. Fridučo, je super, že jsi se ozvala. Hele, snad přijedeš na srazík ne? By tě Mona mohla někde cestou naložit. Jo, v Tunisu si to užij. Tiše závidím Končo, jak to vypadá s tebou a srázkem? Je super, že se pořád držíš. Mono, dnes se spojím s Milošem a vymysleli by jsme nějakej termín. V sobotu by to bylo nejlepši ne? Tak se mějte všichni krásně a hlavně nehulte

Standa

mám dneska nějaké výročí, i když na ně nejsem. A tohle nechci už vůbec počítat ale tak nějak to uteklo samo. Mám měsíc.

irena

...jeden den se sem nedostanu a oni se tu objeví úplně všichni.....tak doháním včerejší gratulaci ...Lexo jsi bomba..takový krásný výročí...a kolik že mají ty malé dvojčátka? Jednu noc by bez mámy nevydržely? Bylo by to fajn vidět se naživo...Megan ještě nic ,tomu to pošlu až zítra, ale že se těšíš? ....a nováčci...Tak jak Ifce i mně měl mozek, vlastně má zafixováno,jak to bylo příjemné (aspoň před tím, než se ze mně stal silnej závislák a kouřila jsem už ze zoufalství) ale ten champix něco v tom mozku udělal ,že i když chutě byly hrozné tak jsem si nezapálila. Ze začátku byla euforie z nekouření obrovská ale po třech měsících, když jsem ho přestala brát tak byla zase krize obrovská. Jáuž ani nevím jak jsem to mohla vydržet. Asi to , žejsem to nekouření dala vnučce k narozeninám,(o čemž prohlásila, že to byl ten nejkrásnější dárek co dostala), diskuze,hamba před ostratníma, že zklamu, nevím. Prostě to tak nějak přišlo a nekouřím .Jo a důležité je i to že manžel nekouří a většina známejch taky ne. Ale tam kde se kouří tam bych byla asi schopna to všechno posrat..... Ještě že chodím všude s manžou.Tak nováčci držte se ono to nějak půjde když vás ty prášky a okolí trochu podpoří! A hlavně choďte na diskuzi +Lindule, cicino a Luci a Stando !!!Blahopřeju!!!!!

Konča

a vítám Fridučku. Tak to je super zpráva. Už se na tebe moc těším:-) Pavluš, koukni do mailu. Včera jsem v práci skončila v 17 h. Otakare šampík stojí velké balení (56 tablet) 1870 Kč a malé balení (28 tablet) 1000 Kč. Cena je v každé lékárně jiná, ale že by v nějaké lékárně chtěli skoro 6000 Kč??? tomu nevěřím. To máš asi zkreslené informace. Na minulé nebo předminulé stránce této diskuze jsem psala jak je to užívání šampíku drahé, zkus si to nalistovat a přečíst jo? Martine držím palce.

Konča
1x

ke zdolání nejhoršího měsíce. Super zpráva a drž se dál. Tak já taky trošku přispěji. Dnes večer končím 2 měsíc bez jediného čouda a začínám měsíc 3. Se srazem počítám, tak pokud se něco nevys...e tak jedu.

Pavluša

Jééé Končo tak to jsem čuměla, hlavně na to na lavičce, to jsi mi udělala radost, jsem o kus silnější....dííííík Jinak mi dnesko po polknutípilule bylo tak 10 min...celkem blbě, ale kafe zvláštní pachuť, že bych si nepochutnala ani na něm??? Nu což když né udělám výlet do čajovny ...;)))

Konča

já věděla že tě to potěší a že budeš čubrnět. Pilulku jsi ráno snědla celou nebo půlku. Na lačno nebo po jídle? O pachuti kávy jsem nepřemýšlela. S cigárou jsem měla těch káv behem dne 5 až 6. Bez cíga už mi to kafčo taky moc nechutná. Za den vypiji 2 až 3 kávy.

irena-

..to je hrozný,vlastně je tobře, jak to hrozně utíká:tak Ifko Končo hodně sílya odvahy do toho 3 měsíce, držím palce(...a co tvůj malíček?) Tu úrodu v Rum. jsi mi neměla posílat ,odpoledne jsme šli do lesa a nic.A ten hroznej meil co rozesláš mi pošli taky. zatím dík a zdarec všichni...

Konča

malík se lepší. Otok od kotníku ustoupil a je nateklý už pouze malík, hematom taky pomalu ustupuje. Ve vietnamkách již nekulhám, ale v těch botaskách úpím každým krokem. Jak na sviňu je stále zima.

Konča

za povzbuzení. Ten les, kam jsi šla, je snad nějakej otrávenej, že tam houby nerostou. Meila ti pošlu, ale mám pocit, že už ho máš.

Pavluša

Končo beru ráno celou a odpoledne půl tak okolo páté, řídím se vašima radama, takže se první najím, bylo to jen chvilku ale takovej tlak...ale dalo se to...;))) Pojedu takhle nějako dobu....až si budu jistější...dám ráno a odpoledne...půlku...a po nějakém čase až budu hodně jistá tak asi ráno půl a uvidím, ale to Vás budu informovat a prosit o rady...;)))

Konča

Mě taky po celé tabletě bylo šoufl a ne jenom půl hoďky i pár hodin. Vyřešila jsem to půlením tablet. Půl ráno, půl v poledne atd...

Pavluša

Když to tak bude pokračovat zkusím to co ty...;)....ale těch 10 min se to dalo vydržet.

irena

..tento fakt mám, ale stejně.....už jsem to dlouho neviděla a tak mi to udělalo hroznou radost...P:S: Ten na té lavičce ,není náhodou podobný na Megana?

Konča

Myslím, že tam jistá podobnost je. Ale Megan je hezčí:-)

Megan

Kdo, na jaký lavičce, žádám vysvětlení a obrázek na mail:-)

Konča

Klídek, já jsem posílala od tebe ten DOBREJ FILM - MY CITY- vzpomeň muselo se tam dodat pouze jméno a film byl o dotyčným člověku a taky měl dobrou hudbu. Už víš? No a pak jeden vstává z lavičky na které je napsán text. Už víííš. Jestli už to nemáš, tak ti to můžu zpět přeposlat.

Ládík

To je přece Meganův příspěvek. Megan to není, Megan je lepší a navíc borec, který bude v sobotu slavit rok. Megana hladat spíše v televizních reportážích z akcí třebíčské policie.

Ládík

PS...nebo v blízké době v odborné literatuře jako "stavba roku" , nové trendy ve stavebnictví apodobně.

Konča

Megánek je naše mediální hvězda. Borec!!!

Megan

Sákra, nechte toho, nebo se začnu červenat:-) Se mějte a nekuřte:-)

Pavluša

Hezký večír vespolek, tak jsem měla napsaný příspěvek a to moje malé štěně co mi tu běhá po stole, šláplo na klávesnici a román fuč.... Píšu sem jak zběsilá ale jedu čtvrtý den a překvapují mě ty stavy, dnes jsem byla na procházce ze synátorem a sám mi říká " mami ty jsi taková klidnější ", pak jsme šli do cukrošky a ta je rozdělena na nekuřáckou a kuřáckou, no sedla jsem si do nekuřácké a dala si dortík a pressíčko, bašta to byla, ale ten smrad od vedle, no to byl hnus. Nevim ale na mě to působí tak že to cítím a nemám teda vůbec chuť, jěště že můj přítel nekouří...páč by se pusy nedočkal. A to musel čichat on, naštěstí je tak moc tolerantní...:))) No jsem nadšená, že já blbec v zimě utrácela za náplasti a žvejky....jojo, ale co chybama se člověk učí...je tak???

LUBAN

Všechny Vás opět moc zdravím!!Stále tady čtu.Koukám co je tady nováčků.Všem moc držím palce,aby to vyšlo a přestali hulit!!!!Končo jsi BOREC.Friduč hezkou dovolenou a ať ti to ptřetí vyjde!!!!! VELKÁ gratulace Linduli,Lexe,Cicině,Luci,Standovi Zdar MEGANE !!! Když já mám zítra v pátek 340,TAK máš zítra CO ? JEDEN ROK BEZ CIGÁRA /340+25=365/ Já to mám dobře spočítané!!!!!!!! Gratulace- jseš BOREC!!!!!!!!!! Odpočinkový víkend a NEHULTE Já už nebudu!!!!!!!!! POHODA

Megan

Čau Lubane, tak to máme asi blbě vypočítané, páč já jsem přestal kouřit 5.9. 2009, takže rok je to v nedeli. Jinak jsi borec a doufám, že přijedeš v listopadu na sraz do Chvalovic.

Ivča

Jste nejlepší, ovšem až za Irenkou, tak už je úplně za vodou. Zdravím i všechny ostatní. Končo, stále mě manža domů valí houby, ještě že si to taky očistí, a zpracuje. Já jenom smažím řízky téměř každý den. Sušička běží v jednou kuse, mražák narvaný, to je šílený. Ani na ryby nechce jet a tak ho posílám, skoro prosím, aby jel a nic. Zase jde do lesa. Mějte všichni krásný víkend, Pavlušo a další nováčci, držte se a vydržte. Stojí to za to!!! My ostatní mazáci to máme jasný, ne??? NEHULÍME.

Konča

Škoda, že na tebe nemám mail, poslala bych ti něco speciálního. Tady u nás před Priorem prodávají praváky, cena 30 Kč/10 dkg. Myslela jsem že omdlím. Bych chtěla vidět toho, kdo si to v dnešní době za ty prachy koupí. Já opět budu muset běhání po lese teno víkend oželet. Denně by mi ty houby taky lezly krkem, ale jednou za týden se na ně těším. Loni tady u nás žádný houby nerostly, tak alespoň budou nějaké zásoby. Jo a nehulím:-)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce