Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Konča

Musela jsem se rozloučit (napořád) s kolegyní :-) a je ze mne v práci sirota. Jen co odešla, tak nastal blázinec. Kmitala jsem jako před rokem až se ze mě kouřilo. Teď mám obědovou pauzu. Včera k obědu byly smažené bedle a bramboračka. Manža se postaral. Dokonce je i jedna šušička nasušená a další 3 sklenice zavařené. Dnes jsem šla ráno do práce jako idiot. Na sobě bundu (bylo pouhých 12 stupňů) a na bosých nohou vietnamky. Zkoušela jsem si obout botasky, ale ještě je neobuju, malík bolí pořád jako kráva. Tak jsem alespoň barevně sladila vietnamky a deštník neb pršelo. Pavluško s šampíkem to budeš mít jednodušší. Sama uvidíš. Pro jistotu si po vysazení nechej pár tabletek - pro strýčka příhodu. Totiž občas se může dostavit šílená chuť nebo přijde stres a to si raději lupni schovaný paták než si jít koupit cígo. Já si určo nějaký šampík nechám.

Ivča

dobrý rozhodnutí. Jenoj ještě jedna rada ode mě. Neber si ho ráno nalačno. Já si brala ten první až tak v 9 hod nebo prostě po sváče, protože nesnídám. Hlavně hodně zapít. Začátky jsou fakt těžký, když to tady čtu, tak se mě to znovu vybavuje. Taky jsem první víkend proseděla a pročuměla doblba úplně vyřízená. Venku pralo slunce a já jsem šla chrápat. Což bych normálně nikdy neudělala. Ale trvalo to asi 3 dny, pak už to šlo. A to jsem brala poctivě 2 denně 4 měsíce. Pátý měsíc jednu denně. Nechtěla jsem nic podcenit neb jsem hulila 30 let a většinou krabka denně nestačila. Hrůza, když si na to vzpomenu. Držím palce nováčkům a všechny ostatní mazáky zdravím. Končo, vietnamky do deště super.

Konča

a fleecovou budnu. Reflexní pěnové růžovofialové vietnamky(já je nosím u moře) a fialový deštník. Opravdu jak idiot. A to mě čeká večer ještě cesta šaliánou domů:-)

Konča

včera obědval Ládík? Já hlady netrpěla. A jak bylo na dovče? Ještě jsem si vzpomněla Ivča a paipo? Už jsi ho zkusila?

Ivča

bráním se tomu a zatím to nebylo nutný. Ikdyž někdy už jsem měla chuť to vyzkoušet, ale já se bojím všeho, co jen trochu připomíná cigára. Ale je možný, že přijde ještě krize jako sviňa a paipo bude dobrý. To se snad nekazí. A fialový vietnamky a fialový deštník, to nemá chybu. Nevím, co se ti nelíbí. To každý nemá. Tak šťastnou cestu domů. Třeba už nebude pršet a fialový deštník použiješ jenom jako doplněk k vietnamkám...

Konča

tak to jsi dobrá, paipo se nekazí, ani když ho otevřeš - dá se opětovně zašpuntovat. Momentálně neprší, tak snad to vydrží a deštník schovám do tašky:-)

Pavluša

Děkuju Vám holky moc, podpora je důležitá, chci znát váš názor. Myslíte teda že když už málem měsíc nekouřím, teda krom víkendů a tj. hlavně sobot, kdy to bylo samá akce by mě půl ráno a půl třeba odpoledne stačilo? Já tu chuť zvládám ukočírovat ale chci cítit taky tu nechuť nebo nepotřebu. Tenhle víkend to bude měsíc co to jako tak nějak dávám, a v týdnu vážně nekouřím, tak právě nevim, nebo jednu ráno....co myslíte ;)))

Konča

každopádně se má začínat první 3 dny 500 mg tabletou (tj. půlka za celý den) potom je dávkování na další 4 dny 500 mg ráno a 500 mg večer. Teprve až od druhého týdne užívání se dávka zvýší na 1000 mg ráno a 1000 mg večer. Určitě začni pouze 500 mg za celý den a uvidíš jestli budeš mít chutě. Zvýšit můžeš vždycky. A nemáš náhodou zítra svátek?

Ivča

Já si myslím, že bys měla lepší 2 x denně půlku. To by ti mělo stačit. Ale pro jistotu dopoledne a ještě navečer, ať to máš rozvzžené do celého dne. Mohlo by se stát, že budeš brát jenom ráno a večer půjdeš na flám a zase podlehneš. Však to vyzkoušej a uvidíš, jak se to bude vyvíjet. Pak už si to upravíš podle potřeby.

Pavluša

Aha tak já jsem teď jantar, mám to malé balení ale né startovací ale pokračovací, jsou namodralé a na každé je CH 1.0...tak to mám půlit na 500 mg...ju? Takže na začátku se bere méně než potom...?.No začala jsem s tím pokračovacím páč už nekouřim jen ty víkendy..:(((

Konča

takže rozpůlit. Přečti si příbalový leták o dávkování. Vezmi si dnes půlku a zítra dopoledne další půlku. A uvidíš.

Pavluša

ok díky začnu po půlkách a uvidíme....úrčo to vyjde...;)))

Leila

ale moc Ti Končo nezávidím v těch 12ti stupních asi nic moc (( Pavlušo také si myslím začít podle návodu a uvidíš,co to s Tebou a s chutí na cigára bude dělat.Myslím si ,až budeš mít zaplněné /nebo uspané/receptory,že je potřeba si párkrát zapálit,aby si mozek podvědomně zafixoval,že z těch cigaret nemá požitek . Držím pěsti a třeba budeš mít kliku a nebude Ti po Ch špatně;) Přez týden beru jen jednu tabletu ráno,je mi sice lépe,nejsem tolik unavená,ale již druhý den mne trochu přepadají chutě.Ne moc silné,spíše takový ten pocit,že k úplné spokojenosti něco chybí((( Tak zkusím zobat ještě čtvrtku na noc .Ach jo,že já s tím smradem vůbec kdy začínala.

Konča

a opět prší. Jak já půjdu a v čem do práce? Jdu experimentovat. Leilo jak jsou chutě, tak si šampíku zase přidej. Nejhorší je první měsíc. Jo a pořád nekouřím:-)

Konča

Ponožky ve fialové i bílé i hnědé vietnamce jsem postupně vyloučila - to jsem tepvre vypadala jako pako. Nezbylo, než obout botasky. Při každém kroku jsem bolestí málem řvala nahlas, naštěstí jsem to ustála a do práce jsem dopajdala zpocená jak to čuně.

Pavluša

Leilo asi budu muset, nevim teda jak je to možné ale včera po první dávce když jsem si večer vzpoměla na cigáro...tak jsem udělala brrrrrrr....a celá se oklepala...myslim že si tak za tři dny zkusim dát, ale napadlo mě že možná bude stačit cítit kouř....mě už to totiž nechutnalo i tak...jen při těch oslavičkách. Chčije a chčije....taky nevim co ven na sebe....na bundičku jěště čekám...tak asi deštník. Přeji jinak i tak všem moc hezký den...taky jdu do práce poklidit a v pátek začínám...

Konča

Asi si sedím na vedení. Co v pátek začínáš????

Ivča

..zdá se mě na ho..no. Zima venku, zima v práci, už jsem vypila čaj, kafe a kdyby byl rum, tak jdu do grogu. Jinak nehulím už 284. den. CCa 7 200 cigaret ušetřených, cca 20 tis. korunek ušetřených no a ty plíce, to je pohádka. Jenom ty kila kdybych shodila. Ale už to aspoň nejde nahoru. Snad se to ustálilo na těch 9 kg. Takhle tlustá jsem nikdy nebyla, ale zvykám si a všichni kolem asi taky. Končo na vietnamky už to asi fakt nebude, budeš trpět v botaskách, přitom je léto, teda aspoň podle kalendáře. Pavlušo, koukám, že máš napůl vyhráno, možná ti bude stačit to jedno balení ch. Mějte všichni krásný den

irena

Chudinko KončoTy jsi teda dopadla , plně tě chápu já to měla letos už 2x.Chtělo by to nějakej oblbovák, pokud možno chutnej(ale co s tou prací, že?)...takže vydrž,bude líp. A k Pavluši,já bych si teda určitě nezapalovala,já jsem měla receptory dávno zaplněné a mozek stejně nic nefixoval a překuřovala jsem dál......když už Pavluša nekouří ať zbytečně neprovokuje,teď už je to jenom o té chuti...aspoň si to myslím.......

Konča

ještě kdybych si tak mohla zapálit chjo . Už jsem si taky v práci oblékla vestu a jdu si uvařit ibiškový čaj a budu vzpomínat ne egyptský teploučko. Ivčo krásný číslo a 300 stovka se kvapem blíží. Jsi hvězda.

Konča

prohlížím si katalog jakési zásilkové firmy a nabízí "Sadbu hřiby" To je roztok s živým podhoubím 6-ti druhů lesních hub (hřib smrkový, hřib pravý, ryzec pravý, kozák březový, křemenáč osikový, klouzek obecný) a ten lze aplikovat pokud máš na zahradě alespoň jeden jehličnan a sbíráš si houby na své zahradě. To bych zrovna nyní využila - kvůli nakopnutému malíčku se do lesa na houby nedostanu. Co oni už nevymyslí:-)

Ivča
1x

No a když si šoupneš smrk do květináče a ten do obýváku, tak nemusíš ani na zahradu... To by tě přece nebavilo. Není nad to nachodit kilometry po lese. On se zase malíček zahojí. A díky za gratulaci. .

Pavluša

Jste všechny holky šikovný... Končo začínám v práci...dělám v bazéně a ten byl o prázdniny zavřený....v bufiku...takže úklid, chtěla jsem s tím hulenim seknout než právě půjdu do práce....tam je někdy dlouhá chvilka..takže cígo a káfo k tomu...zvyk. Tak jsem musela přestat než zase půjdu právě, ale kolega co dělá na střídačce ( jako dlouhej a krátkej tejden) tak ten hulí jak fabrika a vyzkoušel u všelicos aby přestal, tak půjde do šampíku taky. Prej už o tom četl ale nevěděl že to předepíše i lékař obvoďák. Tak bude bojovat taky, ale dneska při úklidu hulil a mě to nějak divně smrdělo než jindy. Jinak dnes jsem na třech půlkách, ráno...pak přišla chuť v jednu a teď na večír...působí to na mě tak že do půl hoďky bych se asi s cíga....bleeeeeeeeee (víte co ;)))). Ale nervy jsou zatím úplně cajk....

Pavluša

...jako obsluha v bufiku...jen to před otvíračkou vždycky pěkně vydrbem...tu naši restauračku...:)))))

Leila

a že již trochu pamatuji)) Ještě ,že jsi Končo nevyrazila tak nalehko-ale muselo to být utrpení Poslední dva dny byly v práci pěkně stresové,takových je vždy jen pár do roka.Nu a dnes -20 tý den bez -nevydržela jsem a dala jsem si práska od kuřáka.Bohužel potažení chutnalo-strašně závidím Vám všem,kterým po cháčku nechutná(( Ale smrděl mi kouř i ta pachuť potom.Vracela jsem cigo zpět se slovy :"ten smrad mi fakt nepomůže,ale je dobrý to vědět" No a vzápětí mi došlo,že jsem vlastě neměla ani čas si vzít ranní dávku/tak jsem si šla zobnout a dobrý. Měla jsem celý měsíc a půl na to přestávání docela pohodičku,bez ztresů,dovolená,hodně volna,relaxace ,sportík.Ten pracovní frmol a stres,to je zase další situace,se kterou se musím bez cíg naučit vyrovnat .No a dnes nejen půlku večer,ale pro jistotu celý a myslím,že champíček budu papat dlouho,minimálně půl roku. Pavluša asi nebude mít tak velký problém,sama ucítí jak nejlépe na to. Já jsem na začátku,nevím co to se mnou udělá další den,nemohu moc radit- od toho jsou tu zkušení mazáci jako třeba Irena a Vy další........ Jen si myslím,že brát cháčko a hned nekouřit se může vymstít po vysazení cháčka.Myslím, že šampík je unikátní mimo toho ,že znechutí - někomu více.či méně cíga,potlačí či zlikviduje absťák ,i tím,že si mozek během několika dnů co s ním kouříš podvědomně zafixuje ,že mu nikotin nic nepřináší.

Pavluša

Leilo neboj potáhla jsem si teď odpoledne a je to hnus, hned jsem se zašklebila a fůůůůůůj, taky doufám že mě to vydrží, ale fakt jsem si jen potáhla, nevim čím to je po spolknutí pilule se mě dělá špatně i při pomyšlení na cígo.....až jako na zvracení, taky asi půjdu pro jistotu do druhého balení, hulila jsem 17 let, a myslim že je taky dost na pořádnej návik....))) Jinak kdybych já blbec nehulila dvě soboty měla bych v neděli měsíc...no ale ty pařby byly holt pořádný.....tak nekuřáctví zdar a hezky do nového školního dne...;o)

otakar svozil

nekourim od 13.7.10.ale zacala me bolet hlava žaludek blbe spim žena mě štve su nervni pomužo vase rady. ota.

Leila

A přestal jsi sám bez champixu? Nebo jsi na Cháčku?

Leila

Oto ať s CH nebo bez,v každém případě jsi dobrý! Vždyď už jsou to téměř dva měsíce!Třeba se u tebe abstinenční příznaky projevily déle - vydrž -brzy to přejde.Já to měla po asi po deseti dnech nekouření.Dneska jsem mluvila po telefonu se známou a tá říkala,že přestávala před 18 lety/ mimo jiné před dvěmi jako zrálá žena znovu začala)))/ a že měla měsíc stavy zimnice,třasavka,únava,kolísavý tlak,nervozita-tenkrát prášky nebyly. Takže: vydrž Prďka vydrž!!!!!!!! je to dočasné

Megan

Ahoj všici. Vy jste se teda rozepsali:-) Zdravím všechny a hlavně nováčky a už se moc těším na listopad do sklípku. PS a stále nekouřím

Ivča

jinak by neměl tyhle stavy. Otakare, zajdi k obvoďákovi a nech si ho napsat. Uvidíš, jak budeš překvapený. Já po 30 letech kouření přestala s ch ze dne na den a bez absťáku. Nebylo mě kromě ospalosti vůbec nic. Jinak zdravím všechny ostatní nekuřáky pokročilé i začínající. Mějte krýsný den. Dnes se nám půlí týden a tady vykukuje sluníčko!

Ivča

Mějte kráááásný den.

Konča

A VELIKÁ GRATULACE K DOSAŽENÍ 1 ROKU BEZ TOHO SMRADU. JSI HVĚZDA, BORKA, FRAJERKA ... A co manža, ten se taky drží?

Pavluša

Tak je tu další školní rok, prďola můj do čtvsté třídy, zrovna jsem dorazila s uvítání...mají ho vždycky na hřišti, tak tam vedle mě stála kámoška a hulila mě pod nos a bylo mě celkem šoufl, no nevim jestli to na mě bude takhle působit co moji přátele co kouří, to je asi nebudu moc cítit...:))), budu se muset ovládat nebo si cpát špunty do nosu, ale tak aby nebyly vidět...;)))

Konča

Pavluš, díky za vysvětlení. Už mám jasno. Bazén jsem nezapomněla, taky jsem nezapomněla zásnubní prstýnek pod stromeček :-) Co se týče pamatování mozku na cigára, tak můj mozek si bohužel pamatuje jak mi to chutnalo i když jsem byla šíleně překouřená. Takže žádná vzpomínka, že při šampíku mi cíga nechutnala. Možná to má někdo jinak. Já to mám jak na sviňu takhle:-( Leilo, Pavluš, raději s tím neexperimentujte. Otakare - vítám tě mezi námi, i já se přikláním k názoru, že tvé stavy jsou absťák. Zajdi si pro recept na champix. Ivčo tady u nás je tak zataženo, že ☼ nemá šanci ani vykouknout:-( A už se nám dlouho neozval Ládík?

Pavluša

Jééé tak to je hezký že si to pamatuješ...Konča = Ifka ? Pamatuju se i Lucu a Katku a Laxe....nevíš jak to s holkama dopadlo...Lax mě psal na odvykání... Já začala pak po tom pádu jak spadl přítel a nikdo na mě nebral ohledy, ba naopak mě to cpaly pod nos, tak jsem podlehla. Já už nemám na cíga chuť pár let, po ránu mě bylo špatně samotný ze sebe...občas už se mě zvedal i žaludek, ale bylo to silnější, asi jsem musela k tomu dlouhodobě dospět. Nemám na ně ani nijak hezké vzpomínky...ani nevim.

Konča=Ifka

Luca se nám sem na ordinaci na jaře ozvala naposledy. A to nekouřila. Jinak nevím. Jsi na moc dobré cestě, šampík ti 100% pomůže uvidíš.

Standa

Jenom klídek, všechno jednou příjde. Ty prášky to nedělají, že by začali lidem smrdět čika. To příjde časem samo. Protože člověk odvykne tomu smradu. A čím víc je bez toho smradu, tím víc mu pak smrdí, když se s ním zas potká. Stejné je to i s tou chutí na jazyku a v ústech, to nedělají prášky. Ty prášky jenom zabraňují absťákum. Takže, čím dýl člověk neveme čiko do pusy, tím víc mu pak nechutná, jelikož odvyknul. Nemusí to tak plně fungovat, když se člověk stane pasivním kuřákem. Ale občas se stane, že začíná sám cítit jak smrdí (oblečení). Samozřejmě, nemusíte se mnou souhlasit

Ládík

Neboj Konči, stále denně sleduji průběh diskuze. Jen víc a víc nekuřáků nebo alespoň bojovníků. Držím všem palce. Blíží se významný den...5.9....Megan dá celej rok. No prostě borec.

Konča

já vím, pamatuji na to, akorát to je v neděli a asi mi nepůjde na noťasu zahrát fanfára (ty noty). Sleduješ, sleduješ ale nic nepíšeš pročpak? Ty Meganovo stropy jsou tak složitý? A ještě se dlouho neozvala Kakamila, snad není někde pod napětím a nevibruje a nejiskří? Jo a mám vás všechny pozdravovat od naší Fridučky a vyřídit, že všem drží palce. V pátek jede s manžou na týden do Tunisu na dovču a pak jí čeká kurz manikúra modeláž nehtů. Tak jí máme držet palce.

Ládík

Chudák Megan měl prostě smůlu. Mě , ale vlastně pomohl. já blbec dělal výpisy materiálu přímo na výjres. Již jsem přestal. Dobrý podnět. Spočítat stropy trvá hoďku, ale když má projektant delší termín, tak je strop dříve položen než sestaven výpis. A proč nepíši ? Nechci Vás dráždit. Stále držím svoji čtyřku a nějak mě to člověče i vyhovuje. Vás však obdivuji, o tom žádná. Odpoledne dopálím, řeknu si "vole stálo ti to za to ???" Ale ráno....ach jo. Tak pozdrav za mě Friduč. Já na ni nemám kontakt. Ať se má moc hezky. Byla tady osou, tahounem a za těch svých alespoň jedenáct čistých měsíců jsem v mnohém vděčen i ji. Palce budu držet tedy i já.

Konča

:-D abys nechytl nějakého klienta pruďase:-) Megan chtěl toho svého chlapa zabít že to nemá spočítané. A určo mě rozhodně nedráždíš. Je super, že to takhle dokážeš bez pomůcek ukočírovat, jsi frajer. Kdybych to tak taky dokázala. Fridučku od tebe pozdravovat nemusím, ona si to tady přečte sama neb sem potajmu nakukuje:-)

Megan

Jo, toho našeho projektanta je potřeba bít. Včera jsem zase chytil amok, páč jsem koukl do mailu a pořád tam ten počet stropovek nebyl!!!!! Jsem ho po telefoně seřval jako prase a on mi řekl, že to právě když mu zvonil telefon poslal. Dal jsem aktualizaci a fakt to tam bylo. Po třech týdnech úžasný výkon. Fridučo, nekuř a piš Lexo, gratulace k roku. Jsi fakt dobrá

Ládík

No vidíš, že projektanti jsou hodní a pracovití. Stavbě zdar. Já mám u holky od včera hotové všechny vnitřní omítky. Dělám přípravu na podlahovku a dokončení zti.

Ládík

Já taky stále jen nakukuji. Jsme s Friduč, na mladá kolena , takové kukačky. Jo a Megan by nezabil. To je náš ochranitel a zachránce. To je jen poza v rámci "chránit a...a zbytek jsem zapoměl..jo pomáhat. To víš na operaci jsem přišel o mnoho buněk a nejsem nejmladší, tak někdy než to v té hlavě zapálí, tak to i chvilku trvá.

Konča

no tak kuk :-DDD a konečně si taky Megánek na nás udělal čas. Už mi bylo po tobě Megan smutno.

lexa

jsem stihla napsat!!!Asi pomalu čtu,než vždycky dojdu na konec vzbudí se málí!!!Ted ještě spí!!!:)))Ano vážení přátelé dnes mám rok!!!!!!!!!Jupíííí,nikdy bych nevěříla,že to dám!Končo díky za gratulace!Megánkovi taky přeji k výročí a myslím taky lubanovi,škoda Friduč,nekhul už!!Byla jsi kousek před náma.Manža se taky drží!Vas nováčky vítám,nebojte taky si pamatuji ty začátky,fuj bylo to hrozné!

lexa

myslím si taky,že to co popisuješ je absták!!Mě manža taky hrozně šval,pořád jsem ječela,bolela mě hlava a měla jsem sršné návaly horka!!Myslím ,že to trvalo 2měsíce.Leilo a ty si nedávej ani prásky!!Já teda mám chutě stále a vubec nedokážu říct co by semnou ten prásk jediný udělal,ale vím ,že to nebudu zkoušet,neb bych asi sežrala celou krabičku,tak pa pá a nehulte!!:)))PS.Ten sraz mě štve pro mě je to strašně daleko:((

Konča

není, z Plzně nebo K. Varů by to bylo dál, ale dvojčátka jsou ještě malá, tak to jim nemůžeš udělat a ujet jim na 2 dny pryč. Manža je borec když stále bojuje.

Pavluša

Snad jsem na dobré cestě...páč tu sedim u kompu...piju kafe a nic mě k tomu nechybí, a vůbec se mi nesvírá žaludek, kdybych tu ty cíčka měla nedala bych si. Takže já už nechci ani toho prda na zkoušku páč věřim že je to hnus, stačí to cítit. Taky Všem gratuluji k úspěchům...tak jde vidět že to jde...super. Já mám pocit že v lednu Friduč nekouřila a Ifka právě začala..tek nevim zda si to pamatuju dobře, a teď je to asi naopak co jsem vyčetla...jooo?????

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce