Ještě něco ke stavbám.
Já každému doporučuji si tyto věci dát do pořádku ( a zatím nikdo nenadával). Je pravda, že dnes každý geodetický bod (roh objektu) je asi 500Ká, ale , dle mě, je lepší mít tyto věci v pořádku. Ať se to hodí pro pořádek nebo správný podklad pro dědictví, prodej, úvěr apodobně.
Těsně po revoluci jsem takto dal obdobné vedlejší stavby do prořádku svým rodičům, ikdyž taťka se mnou tehdy skoro půl roku mluvil zadrženě, protože před vánocemi platil přes deset litrů, ale teď si to nemůže vynachválit. Ono na takové menší vesnice, když vznikne závost a některý soused to nabonzuje, tak dát to dohromady přujde daleko na víc.
A z hlediska stavebního myslím existuje něco jako vydržen (myslím, že 20let) a když se udělá jednoduchá malůvka skutečného provedení + geometrák, tak se dá požádat o dodatečné uvedení do provozu nebo povolení užívání, jak tomu dnes nadávají.
Jestli Vás čeká dogitalizace, tak zbývá jen se modlit, aby se nepřišlo o moc plochy.
Snad každý koho, jsem slyšel, tak si spíše stěžoval, že přišel o nějaké metry. Možná, však, že Ti , jimž metry naskočily o tom asi nemluví.
Tak snad takto. Já jsem prostě pro pořádek.
Kdyby jste viděli, jaký je v tom bordel. Zrovna minulý týden jsem byl měřit barák nějaký plyn. A strašně se potom divějí, že jejich domeček vlastně právně neexistuje. My tady bydlíme 30let. To je hezké, ale když se to nedostane do katastru, tak se blbě dělaj smlouvy pro média, když domeček není v mapách, protože někdo nepodal návrh na vklad do katastru a najednou nemohou převést ani domeček na děti.
Jéžíši, já mám dnes zase psavou. Sorry, jdu se zklidnit.
PS: dnes doktor, nemám cukrovku (již víc , jak půl roku), ale přesto mám legitimaci, mám brát léky a mám dále chodit. Takhle to zdravotnictví se z krize nedostane.
Přidat nový komentář