Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Mona

Zdravím všechny. Vyhlašuji válku kilům. Dnes jsem vstala v 5,šla do lesa do 6ti běhat. Náš pes z toho byl tak vyjevenej,že jsem myslela,že si ho budu muset hodit na záda. V práci jsem měla krabičku se salátem a takové to jídlo,co se smí.Teď jsem vypila 3 dcl bílého,přiznám se,že bych si dala ještě,ale jsem, děsně utahaná,. Čtu tady o Standovi. Stando,ty jsi chodil před lety na tuto diskuzi,nebo je to jen shoda jmen? Ať je to jak je to, přeji abys to dal a Konče taky. A chci je na sraz,m inule jsem byla nemocná!!!!!

Standa

Ahoj Mono, jo to sem celej já.

Ládík

Vstávám, paráda vzduch po dešti, nebojte nejmíň do 9hodin ho nebudu kazit ani já. Doktoři. Nevím, Skutečně nevím jestli se mám smát nebo být vzteklej. Naštěstí nebyly žádné jehly nebo tunel, ale jen elektrika. Závěr, nějaké poškození tam je, ale není to nic fatálního, možná , že nějaké léky to mohou i odstranit. Takže dobré, ale proč tedy mě osm měsíců brní nohy, mám pocit, že chodím v těžkých galoších, stále to urguji a připomínám a ono nic a najednou stačí jen léky ?? Trochu k zbláznění, ale na druhou stranu ?? Jsme zde, paráda a co nám chybí ?? Nic. Trochu se možná rozproudíme a roznervujem někdy v práci, někdo sem tam i to cígo dá, někdy mhouříme oči nad váhou, ale stejně si dáme, ledničky jsou skoro vždy plné, rtíky také smočíme i v něčem alkoholovém, k oddychu chaty a dovolené máme, kurňa vždyť nám až tak nechybí. Jsme češi (jej sorry i slováci) a nesmíme být se vším spokojeni a brblat musíme již z principu. Někdy nás něco píchne možná až zabolí, ale jinak je nám vlastně hej. A je to tu prostě paráda. Zatí čauky. Jedu shánět ani nevím co. Měl bych sehnat léky, ale nejdříve se musím objednat a to má na neurologii trvat i až dva měsíce. A potom , pak již budu mít i léky, přestanou brnět nohy a já procházky prodloužím až na pět kiláků. Kdybych nepsal, tak jsem někam došel, nevím, kde jsem, ale určitě se již vracím. Čoudění zmar, čau.

Konča

Tak tady u nás byla opět tropická noc a nyní je venku 22,4 stupně. A vypadá to, že bude opět parný den. Teda včera jsem byla příšerně rozežraná. A šopák už alespoň týden nechci vidět. Ládíku, tobě přeji, ať ti to s těmi léky už opravdu vyjde. Já jdu skočit pod sprchu a pak do práce.

Mona

No to je mi nadělení-myslí,.že jsme začali odvykat tak přibližně spolu. No a taky jsi zakládal stránky na diskuzáku ne? No a nevíš něco o ostatních odvykačích z dávných dob? Třeba Sigrid,Máfos,Simča,Marta a další? Jinak všem ostatním hezký den-dnes jsem vstávala zase v 5,jako že jdu běhat,ale u nás tak pršelo,že jsem zase zalezla. Tak mě to čeká večer.....:-(((((

Standa

Na diskuzák už nechodím, ono tam byla stejně málo lidí a noví nepřibývali. Nakonec tady už snad není taková cenzůra, dokonce i linky jinam tu zůstávají. Ten diskuzák byl jenom z nouze cnost, počítal sem že udělám diskuzi na svých stránkách, bez jakéhokoliv omezení a bez reklam. Zhruba před rokem sem to dodělal a funguje to, jenže tam zase nikdo nechodí, protože o tom nikdo neví :-) Mimochodem, na diskuzáku zpoplatnili registraci, tak sem tam skončil úplně, protože kámoši nechtěli platit, když sem jim tam udělal diskuzi pro nás, co spolu jezdíme na kole.

Ivča

Ahoj všem, Mono, jak se člověk donutí stávat o hodinu dřív a jít běhat? Já jsem chodila běhat po práci, ale hrozně nepravidelně, až z toho bylo jednou za týden pak za 14 dní a pak začaly vedra a skončila jsem. Ráno by to bylo super, ale nevím, jak se donutit. Možná pohled do zrcadla mě časem donutí. Jinak dnes 245 dní bez cigár, Kolem 7 000 cigaret nevykouřených, ušetřeno cca 20 000 korunek. Ale nevím kde jsou, kam se poděly. Tak se všichni držte, nekuřte a je před náma víkend, tak to zas bude žranice.

Mona

Je to fakt hrůza se donutit,ale vzala jsem to vážně,založila jsem si i sešit,kam si všechno zapisuju co sežeru,jak se hýbám atd... Když něco takovýho dělám,jsem takovej malej autista,kterej to musí mít nalinkovaný. No a v neposlední řadě to jak vypadám mi vyráží dech. Já jsem tlustá už i v obličeji a to jsem NIKDY nebyla. Snad to tentokrát dám,držte mi palce.. Stando a co ti ostatní,nevíš nic o nich?

Standa

Nic nevím

Ada

Já jsem Dulina....:-DDDDD.....tenkrát jsem přestala kouřit 8. února 2008......po necelých třech měsících jsem to vzdala.......PACHATELÉ SE VRACÍ NA MÍSTO ČINU....:-DDDDDD

Mona

No to je prdel!!!!!! Vítejte v klubu..-obě

Konča

ke krásným 245 dnům. A na oslavu si kup pytel chipsů. Pořád lepší než krabku s cigárama. A to si piš že bude o víkendu žranice. Má se ochladit, tak zapnu troubu a budu dělat vepřovou s čerstvým zelím a bramborem. A to se nadlábnu mňam:-)

Mona

Končo-ty jsi ale zlomyslná-víš přece,že jsem na dietě!!!!!!!! No a do pytle-kde je Marja?

Konča

Taky jsem si myslela že budu na dietě, ale nedá se to. Šopák mi už leze ušima. A až se nezohnu k botkám, tak si nechám předepsat nějaký léky na hubnutí.

Mona

Před nějakým časem jsem brala Lindaxu-je to něco jako Meridie. Nezhubla jsem ani prd a měla jsem hnusně v puse. Jestli mi tento pokus vyjde,pošlu ti ten sešit jo? No a mimochodem k obědu jsem měla šopák a finskej rohlik se šunkou.

Konča

Tak sem s tím. Finskej rohlík neznám co to je? To k nám na Moravu ještě nedorazilo:-)

Mona

No to je takovej tmavej rohlík se semínkama-mají ho v Tescu.

Konča

Venku je 20,3 stupně v bytě 25. Zpocená jsem jak to čuně ale NEKOUŘÍM:-) už mám úspěšně za sebou 3 týdny.

Mona

Končo,jsi hvězda,já to věděla!!!!!

Ivča

za gratulaci. U nás včera večer žranice, soused slavil narozky, tak se grilovalo a dnes k obědu segedinek s knedlíčkem, klasická dietka...Tobě velká gratulačka ke 3 týdnům. Jen tak dál. S těma kilama musíme nějak zatočit, ale jak to teda nevím. Možná začnu po vzoru Mony od pondělí běhat, jestli se donutím vstát o hodku dřív. Všem krásný ochlazený víkend, Semtam prší, dobrý čas na gaučink.

Megan

Ahoj lidiřčky. Tak hlásím příchod z dětského tábora Skřipina. Vše proběhlo naprosto bez problémů. Všechny dospělé kuřáky jsem agitoval na nekouření a jeden snad od srpna přestane. Já si samo sebou nezapálil, páč jsem nekuřák a tak to prostě je. Včera mi kámoš nabízel kouření z vodní dýmky, ale i to je mi proti srsti. Prostě NEEEEEEE Fridu Fridu, asi dostaneš zákaz jezdit na dovolené:-( Ty se tam vždy zkazíš. No, hlavně že zase nekouříš. Jo a kam letíte a do jakého hotelu? Užij si to tam. Je tam fakt krásně:-) Tiše závidím Celkem mě to překvapilo, kolik z vás o dovolené selhalo. No, taky se mi občas lepí huba, ale dá se to v poho vydržet. Ládíku, tak ty jsi už ma pěti? Tak snad se nerozhulíš:-) Mono, já taky drsně nabral (přes 15 kg,) ale furt lepší než hulit ne? Mějte se všichni krásně PS, Lubane, co je s tebou?

ládík

No to jsou nám hosti. Buďte vítán pane. Staronová čerstvá krev , na oživení diskuze je zde. Je potřeba. Ten démon , je fakt o prázdninách nějak útočnější. I na mě to nějak působí, ale slibuji a i dost si věřím, že to mám snad pod kontrolou. Maximum maxim - 5kusů a to již 105dní. To musím dát, musím to kontrolovat. Máš samozřejmě zásluhy o dalšího nekuřáka. A jak to bylo ?? Jak se vždycky píše ?? Za použití chvatů a hmatů, byl omezen na svobodě a slíbil, že od srpna již bude svědomitý ??? Jinak slíbené pokračování vyprávění "stavba" mám připravené (pasáž-dáváme strop, stavíme lešení). Hned jen , jak se nám aklimatizuješ a sdělíš nám stav na bojišti. Zatím čauky.

Mona

Čau všem dobrým lidem a nekuřákům zvlášť. Tak dneska jsem si mákla. Na zahradě téměř od rána do večera.Na kouření jsem ani nepomyslela. Vítám tě Megane zase mezi námi z tábora a ty jsi snad jediný,kdo by možná se mnou ´mluvil o srazu v září. Psala jsem to sem několikrát,ale bez odezvy.Pojedu KAMKOLIV,ale může to být i u nbás na kurtech-nocleh zajistím!!!! Tak já jdu spát-a vy se držte!

ládík

já bych jel, ale jako ve všem to má nějaké ale. ad1) zradil jsem - nemohu se řadit mezi borce ad2) nedisponuji časem. Stále mám napsané lázně , jen se neví kam, nikdo mě nechce. Všichni léčí vodou a s defektem mě nikdo nechce

Megan

Ahoj Mono, srázerk samo sbebou naplánujem. Já osobně bych to nechal až tak na říjen. Musí se to ještě probrat. No, sklkípek by zase nezněl špatně co?

Mona

No jasně,já jsem pro říjen i pro sklípek!

Kakamila

fakt v letu, páč jedu zase na týden jinam....nečetla jsem nic, vrátím se k vám opět za 7 dní, pak se tím prokoušu!!!!Užívám si s dětmi, napíšu, lidi. Fakt zas letím!!!!! P.S. Smradu ZMAR!!!! kk

Konča

a vítám Megana. Kaka užij si dovču. Ivčo gaučing byl celý víkend až jsem z toho měla výčitky. Jo a nekouřím:-)

Ivča

Dobré ranko. Nekouřím, tloustnu a jsem nas..ná. Ráno 3x převlíkání než můžu v něčem vyrazit do práce. Zapomněla jsem, že mám vstát a jít běhat do lesa a vidím to černě i dál. Na sraz bych taky ráda jela, jde o to, kde bude. Jsem vidlák z maloměsta a např. přez Prahu nejsem schopná jet ani s navigací. A autobus, to ani nevím, jak se do toho leze. Tak uvidíme, kde to vymyslíte. Mějte krásný den a nekuřte.

irena

byla jsem 4 dny doma a to je nějakých novinek. Předem vítám Standu, doufám že je to ten s manželkou Sysi?Taťka s mamkou ,co mají 29,ledna výročí svatby a taťka Standa narozeniny? Kolikrát jsem si na Vás vzpoměla jak vám to krásně šlo. Ifko ty jsi fakt dobá,držím ti palce, jak to krásně odsypá.Viděla jsem Ifčinu fotku když zhubla po tá vínové dietě,byla jak proutek ale to utrpení...... Já se přiznám jak jsem dopadla s Herba....když mi Ivče napsala , že se prodává cca za 860 a já ho měla 2x tak draho tak jsem se zatala a při prvním telefoátu mého hubnoucího poradce jsem pěkně poděkovala, že končím Napřed mě přemlouval a pak mi nadal a že se mi ty kila stejně vrátí . Já mu dám ....vrátí ,je to 5 kg a ty už nepustím , .a začnu znovu přes internet ,ale až po prázdninách , to už mi možná bude fungovat i noha. Od čtvrtka děláme na Chatě okna,do toho nám začalo pršet, neskutečná hrůza, včera jsme spali dokonce pod plachtou. Musím končit opět se tvoří fronta. S pozdravem cígům Zmar!!!!

Standa

Ahoj Iren, jo to sem celej já. Dělám hokus-pokus znova, sám :-)

LUBAN

Včera 300 DNÍ !!!!!! bez toho svinstva! Jsem v pohodě.Chutě na cigo skoro žádné! 3-4 kila navíc,chce to trochu pohybu a víc zeleniny !!Dnes začínám dovolenku.Tento týden zajedu po příbuzných a příští týden směr Morava-Mikulov s mladejma a vnučkou na vínečko. Všem velké gratulace co nekouříte!! Ivča,Megan,Mona,Konča,KAKA,Friduč a další. Stando držím palce!!!! Tak krásné dny bez cigár .....a nehulte!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Konča

k překročení třístovky. Za chvíli už budeš mít rok a vejdeš do statistiky. Jsi borec. Dovolenou si pěkně užijte. Irčo tak ten poradce je pěkně sprostej. Všem přeji krásný den bez cigár.

Ivča

a všem ostatním taky. No ale Lubane jsem Ti v patách, jenom s těma kilama jsem na tom líp, to jsem tě předstihla. Ale od zítřka začínam na sobě pracovat, už jsem byla v posilce a budu chodit běhat na pás každý den půl hodky před obědem. Mám posilovnu hned vedle kanceláře a je ostuda, že už tam nechodím dávno. Nemusím aspoň ráno vstávat dřív, ikdyž po lese se běhá líp. Tady to zvládnu v pracovní době. Už nemůžu přibrat ani kilo nebo mě z toho jebne. Lenost musí stranou a žravost taky končí. (od zítřka) . Jsem Vám musela sdělit svoje předsevzetí, abych si to náhodou nerozmyslela, to by byla ostuda. Mějte krásný nekuřácký den. Už zase svítí, tak je to dobrý.

Konča

tak tu posilovnu bych v práci taky brala. Ivčo tak ať brzy uběhneš maraton a konečně zatočíš s těmi faldíky.

Megan

Lubane, mooooooc ti blahopřeji ke 300!!!!!!!!!! Věděl jsem hned od začátku, že to dáš. Jsi prostě frajer. Končo, tak že by to tentokráte vyšlo? Ládíku, hlásím vykopané sklepy pod celým barákem (168 m2) a příští týden betonování pásů. Mějte se všichni krásně a hehulte PS, tak co Fridu, už máš cestovní horečku?

Konča

ale už to vypadá, že příští týden oslavím druhé narozky bez nikotinu:-) Jak já to pochopila, tak Fridu už v pátek odletěla. V tom sklepě míníš zbudovat střelnici? Já bydlím v 60 m2 a sklep mám 2 m2.

Megan

Třígaráž, kotelna, dílna, vinný sklípek, špajzka, no a ještě uvidíme:-) Končo, tak ať oslavíš bez i ty třetí:-)

Megan

Jo, Ifko - Končo a kdy to slavíš? Manža má 5.8.

Konča

Ty jo a nemá náhodou 5-tého i Friduč? Já mám 3-tího. A jelikož od 3.7. nekouřím, tak si naložím jednoměsíční dárek. Ládíku srazy:-) už se těším, ale aby nás tam ale taky někdo pozval:-)

ládík

Ale Konči. tam přece budou srazy. Tam se vejdou haldy nekuřáků. Tam se beze zbytku naplní slogan : "pomáhat a chránit"

Mona

Taj se to tu střídá a já si ráda přečtu všechny. Kromě Standy tady nemáme žádného nováčka- a to je stejně staronováček. Píši bez brýlí,takže počítejte s překlepy. Končo,děláš mi velkou radost,srovnej se s tím už napořád. A co Marja? Ta už se fakt douho neozvala. Na sraz s vámi se fakt histericky těším,vždyt na posledním jsem nebyla,neb jsem byla nemocná. Ahojiny a držte se ...Láďo i ty. To mi řekni po roce a znovu,vždyť se musíš trápit těma pár kouskama víc,než bez nich...

ládík

Mony - svatá pravda. Co , ale nadělám, alespoň tak. Na druhou stranu, již 2měsíce jsem nepřibral. Alespoň něco. Na borce prostě asi nemám. Ale jako odrazový můstek pro další pokus, to nemusí být až tak zlé. Uvidíme. Stále Vás sleduji, držím palce a obdivuji. PS : a samozřejmě závidím

Konča

Nepodceňuj se. Vždyť borec jsi i ty s takovým vynikajícím výkonem. Akorát máš momentálně pauzu k dalšímu odrazu. Ono ti to nedá a nakonec se opět přidáš.

Andula

tak dnes už jsou to 4 měsíce co nekouřím, chutě mám už úplně minimální, kila už taky nenabírám, takže jsem, dá se říct, úplně v pohodě. Všechny vás moc zdravím a přeju krásný den bez kouření.

Konča

Jsi hvězda a posílám ti velkou gratulaci.

Mona

Já také moc gratuluji-4 měsíce už je pěkný výkon. Stando,ozvi se -jak to jde? Láďo,já kdybych si dala 1 cigáro,tak už v životě na nic jinýho nemyslim. Znám se ,bylo by to nařed 1 a pak by se dávky zvyšovaly,vím to! Vím taky,že já nesmim ani práska a letos na dovolené mě překvapilo,že bych si tam tak asi 4-5x s chutí zakouřila. Nejsem asi ještě za vodou a myslím,že úplně z toho venku nebudu nikdy. Hezký voňavý den-jsem sama v práci-kolegyně má dovolenou a už se těším domů. Houpací síť na zahradě mě volá....

Standa

Ahoj Mono, mně to jde pořád stejně, 20 za den. Den D by měl přijít zítra ale moc tomu (sobě) nevěřím :-)

Standa

Taky si to počítám jako Ládik, jenže s jiným počtem :-D

Konač

Tak z houpací sítě by mě nikdo nedostal ven ani párem volů:-)

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce