Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Andula

tak jem tady zpátky z dovolené. Minulý týden jsem měla narozeniny, tak jsem si chtěla udělat radost, ukradla jsem synovi cigárku (to jsem dopadla okrádám vlastní děti) a s chutí, opravdu s velkou chutí ji vykouřila, ale tajně jako Ládík, aby mě nikdo neviděl. Druhý den jsem si zase jednu čubla, ale to už mě nachytala dcera, řeknu vám mě bylo tak strašně trapně, to se nedá ani vypsat, připadala jsem si jak nějaký podvodník a lhář a rozhodla jsem se, že nebudu podvádět, normálně si koupím cigára a rozjedu to jakoby žádně nekouření nebylo, ale nejde to. Mě už by vůbec nešlo normálně kouřit, je mě to strašně blbý to rozkouřit a funět ten smrad na každýho kolem sebe, hlavně na manžela, tomu to nejvíc vadí. Takže nekouřím, jsem na sebe naštvaná, že jsem si vůbec něco začínala, ale na druhou stranu, kdybych to nezkusila, pořád by mě to lákalo. Teď už definitivně vím, že kouřit nechci a nebudu, vůbec to k ničemu nepotřebuju, jenom si přidělávám starosti a vrásky. Tak to bylo z mé dovolené asi to nejhorší, jinak byla dovča výborná, krásně jsem si odpočinula, zpracovala na zahrádce ovoce (1 kýbl rybízovýho sirupu, 1 kýbl angeštovýho sirupu - vitamínky na zimu), od rána do večera na zahradě u lesa, koupání v bazénku, procházky v lese, sušení sena pro králíky a pod. Všechny vás moc a moc zdravím a nezkoušejte to jako já, k ničemu to není.

Ada

Tak jak to tu čtu, tak je nakonec moooc dobře, že letos na dovolenou nikam nejedem.............a co jsem se kvůli tomu navyváděla :-DDDDD Jste tu všichni moc bezva parta!!!!

Ivča

vaše rozbory jsou pěkná masáž mých myšlenkových pochodů a chutí na cigáro. Já totiž vím, že pokud bych si dala jednono jedinýho práska, rozhuslím se a už nikdy bych se nepokoušela přestat, už bych to totiž nikdy nedokázala. Myslím Ládíku, že taky nezůstane u 5 tajných kousků a pokud ano, tak budeš dost trpět. Je jasné, že pokud to zveřejníš, rozhulíš se víc, ale dělit den na vykouřený cigára, to se mě zdá strašně zničující. Ta moje představa a pokušení vykouřit si cigáro je sice hnusně vlezlá, ale vím, že bych všechnu tu snahu a "dřinu" za těch 8 měsíců zničila navždy a že mě to blbý cigáro za to nestojí. Rači nechutně žeru a tloustnu. Včera veřer už nebyly doma žádný chipsy, tak jsem nelenina nastrouhat brambory a usmažila ve friťáku. Andulce a všem nám ostatním držím palce a bojujte. Já někdy přemýšlím aspoň o paipu, ale zatím odolávám, ikdyž jich mám doma plný šuple. Ale bylo by to možná lepší, než se neustále cpát jídlem, co myslíte přátelé???

ládík

já si zatím věřím. Včera 100 dní jsem zapsal největší číslo 5. Tak snad .?.?.?. Musíš brát, že já, jak to tu několikrát napsala friduč do toho nešel vědomě. mě to prostě zakázali. Včera bylo nade mnou lékařské konzilium. Nepřiznal jsem se. A oni, to nás naprosto nezajímá. Nevíme proč Vás brní nohy a otéká jen jedna noha. Z našeho pohledu jste vlastně zdráv, jen půjdete do invalidního důchodu. Ať napíšeme jakékoliv léky, jakkoli změníme léčbu, prioritou pro všechny nemoci je hlavně zhubnout. a teď babo raď. Sorry, to je myšleno expresivně, lidově. Tak se poškozuji alespoň s mírou a snad to vydržím, když vím dopředu, že již veřejně to ani nepůjde a ani nechci, to zklamání nade mnou nevím, jak bych vydržel. Stále spíše doufám, že zase dorazí perioda, kdy učiním spíše další pokus a z 5kousků by to snad mohlo jít snáze. Nechci nic zakrývat. Sem píši vždy naprosto otevřeně a sdělil jsem na sebe věci, které bych normálně ani nevyslovil. Ale asi jsem prostě slaboch (ikdyž na váhu přečnívám), ale chci se podělit prostě o své pocity a skutky. Třeba to i někomu pomůže, když si řekne podívejte ládík blbec. vydržel skoro rok a pozahodil to, ikdyž s promyšlením , ale zahodil. A cpát se jídlem neprospívá snad ještě více a po mé zkušenosti, kdy mě ani nemohli skoro léčit ikdyž chtěli, když mě nedokázali zastrčit do tunelu, mě prostě připadá, že život není peříčko. Ale každý , kdo vydrží je pro mě vzorem a příkladem při pokusu dalším. Nebo myslíte, že jsem úplně naivní ??

Ivča

Nejseš vůbec naivní a v mých očích jsi borec. Vím, že je to u tebe daleko složitější a těžší a strašně ti držím palce, aby se zdravíčko zlepšilo a vlastně dle doktorů jsi zdráv, pouze máš nárok na ivnalidní důchod, tak není co řešit...A pokud to kouření udržíš do 5 kusů a tajně, tak klobouk dolů. A třeba s tím zase někdy sekneš, až se zdravě naštveš. Já vím, že bych tohle nikdy už nedokázala. Tak já utíkám na úřady a nějakej ten nákup místo oběda.

ládík

Jseš na mě moc hodná, ale borec bohužel vůbec ne. Ještě tak v dubnu, ale od 12.dubna naprosto normální slaboch

lexa

já ani manža!!!Jupí!Ládíku naivní nejsi,pro mě taky byli a vlastně pořád jsou všichni co nekouří,co přestali vzorem!!Jedu 11 měsíc,chutě mám sakra pořád,ale vždy to nějak ustojím!!Hodně mě drží i to,že vím,že by jedno cígo nebo jenom potáhnutí zkazilo celé moje odvykání!!!Bojím se toho,že bych snad seděla a chtěla dohnat celých těch 11 měs.nekouření!!Tak to prostě nebudu zkoušet,jdu si raději přepočítat ušetřené penízky a zase mám na chvíli pokoj!!:))To jsme to ale dopadli co!!Ale nebojte zvládneme to!!Ládíku,tak už se na to kouření vykašli!!!Zvládneš to jsi přeci bojovník!!

irena

...teda jo , to jste se rozjeli,Ládíku , to byla zpověĎ, Co k tomu říct ......snad jen závidět že dokážeš kouřit jenom 5 cigaret ale popis tvého dne , to je horor ...celé tvé vědomí a myšlení se točí od rána do večera a od večera do rána jen kolem těch cigaret.Rozumím tomu tak ,že pro tebe jsou cíga menší zlo než jídlo? Já si teď co nekouřím připadám jak schizofrenik,jednou se logicky ujištuju ,že je dobře, že nekouřím a z toho propadám depresím,nejsem schopná být šťastná ,z čehokoli se radovat,zuřím na svých 20 kg navíc....ale nepřemýšlím že bych začala znovu ,nemůžu ,já bych u 5 naskončila , hulila bych zase 2 krabky a nato nejenom že nemám peníze,ale hlavně bych brzo zdechla , všechny potíže by se vrátily.Nejhorší na to je že to nedělám kvůli sobě , ale kvůli dětem . těm jsem to slíbila. Kdyby jich nebylo .....tak nevím Hrůza je už jenom to , že po 19 měsících nekouření mám vůbec takové myšlenky .....je to svinstvo ta závislost Vydržme a proboha nezačínejme znovu. Musíme se podporovat a rozebírat naše problémy a snad to půjde!!!!!!! Ládíku nešlo by zhubnout jinak , vrazit peníze do nějakého programu?

ládík

Ono, když sotva chodíš. tak cvičení je trochu nadstandard. Roky kdy jsem zkoušel dorosteneckou fotbalovou ligu jsou již bohužel pryč. Dneska, když koukám na fotbal, tak mě za ně bolí nohy a ty rány míčem musí být řacha. Ale já si nestěžuji. Před druhou operací , když se ucpal baypass, tak jsem nepřešel bez sednutí obývák, a když mě vezli do nemo, to sezení jako na kamenech, že jsme museli dvakrát i zastavit a rozchodit. tak dnes je to paráda. Důchodcovská podvečerní procházka po padesátce je perfekt. I 4kiláky dám a dal bych i více, ale to se na mě nechce. nemá se přehánet a špatně odhaduji zda dojdu i zpět. To jsou starosti a to ve většině důvodů z těch tyčinek. Kdo ještě může, tak ať toto si spíše veme jako odstrašující příklad. Jinak iren zhubnout by vlastně šlo. Jen to nějak nejde. Včerejší konzilium znělo nějak takto...pane, to že tvrdíte že až tak moc nejíte je lež. Divil by jste se , jak málo tělo potřebuje k přežití a navíc každým rokem stáří míň a míň. Prostě to jsou věci mezi nebem a zemí. Přitom, když se podívám na jídlo, vím, že je zase půl kila nahoře a nic s tím vlastně nenadělám a ještě mám hlad. Ach jo.

Konča

všem dobrým dušičkám, co mi drží palečky. Včera jsem si ještě vzala dovču, ale dnes již jsem v práci a paipo mám za dnešek celé okousané. Přitom celou dovču jsem ho vůbec nepotřebovala. Asi si večer otevřu ferdu a hodím problémy za hlavu. Kruci už to přece musím vydržet. A co se týče opětného kouření, tak má Ládík můj obdiv, že drží těch 5 kousků. Já i s šampíkem vytáhla přes 10 kousků a bez něj 1,5 krabky. A je fakt, že při každém zapálení jsem měla výčitky že bych to neměla dělat, že mi to ničí plíce. Během nekouření (5,5 měsíce) se mi plíce krásně vyčistily a úplně jsem přestala s tuberáckým kašlem. Jenže jak jsem znovu začala hulit, tak se opět plíživě dostavil tuberácký kašel a i když jsem kouřila podstatně méně než dřív, tak kašel byl co další den kouření silnější a častější. Mozek ti ze stresu velí "zapal si uleví se ti" a jak ji zapaluješ, tak druhá část tvého mozku ti říká "nedělej to, ubližuješ si tím". Jsem po své krátké nekuřácké kariéře jako mezi dvěma mlýnskými kameny. Ale určitě jsem byla, co by nekuřák, svobodnější a zdravější. Momentálně držím 18 den bez toho smradu.

irena

počkej , já tě nechtěla dostat ale poradit . Já to mám s tím jídlem taky tak a je to hlavně můj problém . Ale co třeba HERBALIFE ? Letos tomu pohybu taky moc nedám Leden výron,teď zlomená noha a ten Herbaliif snad zabere , jím ho měsíc a zatím 4 kg dole.

Ivča

COŽE??? 4 kg za měsíc??? To chci taky. Za 8 měsíců nekouření mám 8 kg, tak to by mě stačily 2 měsíce a jsem na svým. tomu se mě ani nechce věřit. To je asi místo jídlo pouze Herbalife, ne? Pro jistotu si jedu do marketu nakoupit nějaký chipsy, at nemusím zase smažit večer brambory. Je to těžký, ale dá se to vydržet. Mějte krásný zbytek dne pokud možno bez cigaret. Ládíku, tobě ještě 2 povoluju.

Konča

taky měsíc pila čaj od Herb... povinně jsem popíjela půl litru během dne a taky jsem cca 2 kila shodila. Přišlo to na 1000 Kč a to se mi zdálo býti drahé, tak už jsem si další nekoupila.

Ivča

Asi si ten Herbalife koupím nebot jsem ráno vlezla na váhu a už to začíná být nechutný, další 2 kg nahoře a já už to nezvládám. Mám obavy, že bych začala zase kouřit. Zrovna ráno mluvil Kraus v rádiu, že kdysi taky nekouřil 4 roky a přibral 20 kg, nemohl dýchat atd, tak zase začal. Začíná to být můj případ. Šatník - hrůza, ráno jsem se navlíkla do novýho letního modelu a zase jsem to servala když jsem se viděla v zrcadle, depka jak hrom hned po ránu a pak vlezu do auta a hned Kraus o tom jak nekouřil a ztloustnul. No, snad vy máte lepší náladu, já si dám asi panáka nebo co. Všem krááásný den. Zase tropy a já trčím v práci - další depka. Včera jsem oslavila 8 měsíců nekouření a dned druhý den bych s tím nejrači švihla.

Simona Kocková

A co zkusit posilovnu?

Ema

Ivčo počka s tým, veď začať môžeš hocikedy, dnes si asi mala zostať v posteli. Všetko sa utrasie, tak počkaj, viem síce že to nemyslíš vážne, ale polovážne asi áno. A teším sa na Tvoje skúsenosti s tým čajom, zasa nejaká nádej. A Kraus (najprv som čítala že Klaus a to som sa strašne divila) by určite rád prestal fajčiť ale nedarí sa, tak čo iné môže povedať.

Irena

ten H. je celý program. vitamíny,,vláknina, spalovací čaj,a proteinový prášek ze kterého si děláš koktejl.Ráno koktejl pakmalá sváča...plátek chleba ,sýr.....normální celý oběd..polívka a druhý jídlo....pak zase svača...chleba, šunka.....večer koktejl. Před jídlem se berou vitamíny a vláknina, po jídle se pije spalovací čaj.Celé to na měsíc stojí 3500 a je k tomu i poradce který vám furt telefonuje a do všeho pindá.... ne,dělám si legrací on radí jak dál a počítá vám kalorie a upravuje a radí co jíst....Pro mně je to dost drahé tak jsem si na další měsíc koupila jenom ty proteiny na koktajl 1300k a končím pak si plánuju jenom nějaké vlákniny a spalovače co stojí kolem dvou stovek. Ale jaá měla s té tloušťky fakt deprese, My od dubna do října žijeme na chatičce a tam se chodí jenom v plavkách a já úplně vypadla a nikam nechodim a sedím doma a kynu. Ony ty 4 kila nejsou skoro vidět ale když mám oblečený rifle tak už můžu dýchat a nerozjíždí se mi zip.

Mona

I já moji milí stále začínám a končím s hubnutím. Přijela jsem z dovolené a podle váhy jsem tam nenabrala,ale myslím,že se mi změmily mé trochusvaly na tuk. Tak jsem se opšt rozhodla,že s tím zatočím. Nařídila jsem si tedy dnes budíka na 5 30,že jako půjdu běhat a on mi zazvonil jako obvykle v 6 10. Nevšimla jsem si upozornění-5 30 jen v pondělí. Takže zase sešlo z mého plánu. Připadám si jako blázen. Někdo tady věčně bojuje s kouřením 1,2 nic a zase něco a já mám úplně to samý s hubnutí,. Naposled jsem zhubla na podzim asi 6 kg za měsíc,pravidelně jsem cvičila,jedla jak se má a bylo mi moc dobře. Jen jsem cítila,že je to ono,tak jsem to zase vzdala. Závěrem jen tolik,že neztrácím naději,že se to povede a já budu sama se sebou spokojená. V rhám se do toho znovu......Pojďte se mnou-a je to jedno s jakou závislostí-je to STEJNÉ!!!!!!! Hezký den

Standa

Dobrý den lidi Mám pouze dotaz, na kolik dnů mi vydrží balení 56x1mg. Děkuji

Mona
1x

Pokud si vzpomínám,bere se ráno a večer,tedy na 28 dní ne?

Konča
1x

Ano je to na 28 dnů, ale někomu stačí brát i menší množství takže si tablety půlí a tak mu balení vydrží déle.

Standa

Děkuji za reakce. Byl sem uveden v omyl ze stránek www.champix.cz/baleni-a-ceny, kde se fikli v ceně skoro o 1000 u tohoto balení. Nebyl sem si jistý na jak dlouho to vlastně je, když v lékárně po mně chtěly za toto balení 2000, Ptal sem se kolik si mám donést peněz až mi to seženou.

Ivča

Tak jsme si něco přečetla o H a našla na netu za 870,- Kč kokteil a 350 tablety s vlákninou a bylinama na pročištění . Je to hrůza, jednu závislost jsem ještě nevyřešila a musím řešit další na jídle. Další kila už bych nepřežila. Je to tiskar měsíčně, další měsíce bych už pila asi jen ten kokteil. Vytiskla jsem si návod k použití a mimo jiné píšou - žádny alkohol - to je jedna blbost a denně 2 kokteily a 1 jídlo, to taky nevím, jestli se to dá vydržet. Už žádny chipsy žádná grilovačka, pomooooc!!!! Depka pokračuje.

Konča

ke krásnému výročí. Jsi borec. Jinak jsem si dnes do práce z domu vzala šopák (ale velkou mísu) a k němu křehké plátky rýžové. Už mám půlku sežranou a furt mám hlad a to tu musím vydržet až do 17 hodin a přitom přes ulici je obchod s lahůdkama a já čumím na lidi, kteří se tam cpou chlebíčkama a jinýma dobrotkama ze studené kuchyně:-(

irena

ivčo, kde jsito našla ,já nacházím jenom ten drahej. Zrovna dopoledne jsem řekla svému poradci, že s ním končím ,že je na mně moc drahej. Napiš prosím co je to za stránku. Ď. To s tím alkoholem kvůli škodlivosti nebo kvůli kaloriím?

Ivča

Irenko, je to na této adrese www.herbaprodukt.cz/. Jinak proč se nesmí alkohol, to nevím, spíš asi kalorie. Jinak děkuju Konče ke gratulaci, šopák žeru doma každý večer a k tomu toustíky z toustovače - hned několik. Jenže k tomu ještě pytel chipsů, no prostě hrůza. Je mě ze sebe špatně. Nevím, jestli bych to vydržela místo jídla vypít sklenici něčeho. Ještě si to s tou objednávkou rozmýšlím. Tak papá.

irena

....ten poradce říkal,že když si vezmeš koktejl v poldne tak večer můžeš grilovačku...

Ivča

to právě nevím, jestli bych zvládla místo oběda jenom kokteil, popř. místo večeře nebo snídaně. Jestli bych to zvládla. Ale asi budu muset, jinak se časem neunesu. Jinak Vám všem moc děkuju za podporu, jste super. Díky tady tomu foru jsem přestala kouřit, tak teď budeme zase společně hubnout a určitě to taky zvládnem. Hned je depka menší, když během dne vlezu na tyhle stránky. Tak všem krásný a nekuřácký den. Za chvíli budu přát krásný den bez jídla...

Simona Kocková

Beru ho měsíc a chuť na cigaretu nemám vlastně vůbec a hlavně žádné vedlejší nežádoucí účinky. Skvělý, nečekala jsem, že přestat kouřit bude tak snadný. Kouřila jsem 40 cigaret denně.

Konča

Gratuluji. Držíš se výborně. Jen tak dál:-)

Konča

už lezu po zdi. Krabice o objemu 950 ml šopáku + 1 balení křehkých plátků je ve mě. Jdu naproti do lahůdek pro něco k jídlu.

Ivča

A tak to dopadne vždycky. Já už mám v sobě řízek, kaši, půl pytle chipsů, pivo, vinný střik, mám pokračovat? Myslím si, že na mě je herbalife krátký. Jo a to jsem před tím zbodla taky mísu šopáku.Tak si dej Končo ještě něco vydatnýho k večeři a máš to. Krásná večer. Hlavně nekouřit. Jíst je zatím povoleno.

Konča

Však jsem si taky dala. Jenom jak jsem dolezla dom, tak jsem snědla rohlík se šunkou a udělala jsem třenou nivu a několik chlebů bylo ve mě a na to misku zmrzliny. Před 10 lety jsem pomocí vinných střiků a křehkých plátků se šunkou popř. nízkotučným sýrem shodila během 3/4 roku 20 kg. Jenomže to mělo háček, každý den litr suchého červeného a byla ze mě štíhlá alkoholička a to nešlo držet do nekonečna. Mě ten vinný střik tak zasytil, že jsem nemusela vůbec jíst. No nic, jdu si na dnešek chystat další mísu šopáku. Fridu, jsi borec, že to takhle dokážeš a přeji příjemný pobyt u Rudého moře. Hned bych jela taky:-) Jo a dnes jsem začala 20 den bez cigaret.

ládík

Holky, Vy dáte za den víc, jak já, Jak to čtu, nezávidím, tak budu muset manžu požádat o přídavky (jídla). Hlavně nekouřit, ale s tím jídlem ? HmmmHmmm ? Já tam peru rajčata a tento týden okurky, ale chipsY, pivečko...ten život je krásnej. Friduč držím samozřejmě palce. Jako vždy souhlasím s tou druhou skupinou v tvém okolí, ale to je již zaběhnutý stav. Hlavně, že si věříš, sama sobě. Já si také věřím, zatím bohužel jen v rozmezí 17:00až8:00. V té době one-probléma. Jinak takhle v létě nic moc kvanta nováčků , co ?? Každej se kochá krajinou, vodou a čmoudí a čmoudí. Zatím pa, držte palce, jedu do tunelu, jehlice do mě chtějí píchat, mrchy. Třeba zjistěj proč brněj nohy. Mě nezbývá než jim věřit. Ale Vám věřím stopro.

Konča

Pěsti už držím. Neboj.

Friduča

Ahojky, tak u mě dobrý :) :) Jedeme dál, odfuňuju u toho...Protože jak píše Ládík jsem nezmar...Lidi okolo mají pozitivní reakce ( kuřáci ), jsi frajerka, jednou za čas na dovče no a co...Marně jim vysvětluju, že to je krok ke skáze... No nebudu se v tom nimrat - prostě bojuju dál a uvidíme... Sama sobě věřím a to je důležité....) V pátek se nečekaně zvednu a s kámoškou letíme do Egypta - Megouši nemohla jsem si pomoct :) :) Tak na Vás budu myslet spolubojovníci moji !!!!!

Ivča

Dobré ranko. Hlásím, že stále nekouřím a stále nezřízeně žeru. Friduč užij si moře, to ti závidím. Teplíčko tady letos je taky, ale to moře chybí. Ládíku, držím palce, ať je to vyšetření něco platné a pokročíš v léčení. A z té žravosti si určitě příklad neber. Končo, dietu s 1 l vína denně bych brala, to nemusí být vůbec špatný, ale jezdím denně autem, a po práci už bych to asi nestíhala. Ráno je zbytkový alkohol svinstvo. Poslední dobou přišlo dost mých známých z toho důvodu o řičičák. Je to mazec. Tak mě zbývá buďto nežrat nebo skusit herbalife. Manže tvrdí, že vyhodím prachy, protože to nevydržím místo jídla koktejl. Obávám se, že má pravdu. To nekouření udělá s člověkem pěknej ofuk. Já před tím nikdy žádnou dietu nedržela, jedla jsem taky dost a byla jsem hubená jak lunt. Zato teď... Simoně držím palce, vydrž. Všem krásný letní nekuřácký den!!!

Konča

Kolem 1000 Kč stojí balení na 14 dnů a balení na měsíc (28 dnů) stojí okolo 2000 Kč. Ale pozor v každé lékárně je to jinak. Já našla lékárnu, kde platím za 56 tablet 1870 Kč. Takže stačí obvolat několik lékáren a víš kam pro to máš jít. Jinak existuje ještě startovací balení a v něm je na první týden poloviční dávkování tedy 500 mg a až od druhého týdne tam jsou tablety silnější 1 mg a toto startovací balení stojí stejně i když tam jsou tablety s nižší účinností. Není třeba kupovat startovací balení, ale klidně si kup pokračovací a ten první týden ty silné tablety rozpul a ušetříš.

Standa

Děkuji za pomoc, ale už to znám, začínám podruhé. Jen sem měl ráno fofry, než sem odešel k doktorovi pro recept, tak sem jen rychle koukl na tu stránku s cenou a pak sem byl zmaten jak to vlastně je. Myslím že i ten výpočet jim tam nějak nesedí matematicky, cenově ale už jo. Osobně si myslím, že ty ceny sou velice přehnané, určitě i zlato je na váhu levnější než tydle tabletky :-) Za blbost se platí.

Konča

A tak se s námi poděl o svou zkušenost. Všichni jsme tady jedno véélkéé OKO dychtivě něco přečíst:-) Já taky začínám po xté už to nepočítám.

Standa

Zkušenost mám, při prvním odvykání sem přibral 9 kilo, když sem začal zase kouřit, shodil sem 3 kila. Takže už asi těch 6 od posledně neshodím. Když sem byl teď u doktora, že začnu znova s práškama, tak mi řekl, že sem tlustý. Sem mu řekl, že to mám z těch prášků. Prý se jen vymlouvám. A to mám jen 82kg / 176cm, asi toho dochtora vyměním :-) Ale je fakt, že kromě cigaret, mám ještě jednu závislost, a to je steak z krkovičky, o té mám i sny :-) A pak mám jednu další zkušenost, kouření je opravdu nemoc, jak fyzická tak psychická. Nejvíce zajímavé je, že to změní psychiku člověka. Čiko dělá v mozku takové změny, že je člověk úplně někdo jiný, než by vlastně měl být. Nebo byl kdysi, za mlada, když ještě nekouřil. Takže vzhůru do mládí :-)

Konča

z jakékoli flákoty též zbožňuji, akorát se mi o nich ještě nidky nezdálo:-) No a jak dlouho jsi nekouřil? Já nejdýl 5,5 měsíce.

Standa

přes půl roku

Konča

tak to jsi borec. A co tě donutilo zase po tom sáhnout?

Standa

tak to už přesně nevím, ale teď by to mohlo vyjít, už nebudou žádné stresy. Za poslední dva roky toho bylo moc. A teď na to chci jít jinak, žádná křeč. S práškama to byla lebeda, a doktor říkal, že ty prášky můžu brát i rok v kuse. A jak budu mít kdykoliv chuť na čiko, tak si ho dám. Nic si nebudu odpírat. Vím, že to stejně nevykouřím celé, protože to pak chutná hnusně, ale myslím, že je lepší se o tom sám přesvědčit, než slintat jaké by to bylo fajn si zapálit. Když je člověk pod práškama, tak recidiva prostě nehrozí, tedy aspoň ne u mně. Nerad bych se opět dožil čuchání popelníku v hospodě, abych si připomněl jaké je to hnusné :-)

Standa

P.S. taky mě opět přestanou aritmie srdce, ty byly někdy strašné. Přešly mě, když sem přestal kouřit a vrátily se, jak sem zase začal :-(

Konča

říkal, že bych je měla brát rok. Mě dohnalo přepracování, stres a následné sebelitování. Takže ti moc moc držím pěsti, aby ti to tentokrát vyšlo (a vlastně sobě ty pěsti držím taky). A pokud tě to zrovna neotravuje, tak písni, jak na tom jsi. Šampíku zdar a nikotinu zmar:-)

Standa

Tak ať ti to výjde. Při tomto "pokusu"už budu raději nohama na zemi a euforii si moc nepustím k tělu :-) Euforie za čas přejde a přijdou ty depky. A tohle je běh na moc dlouhou trať :-)

Konča

díky a ta euforie alespoň u mě jaksi nefunguje. Loni mě hnala dopředu, tentokrát žádná není.

Ivča

staronovému nekuřákovi Standovi. A taky Konče a všem co tady společně bojujeme. Obdivuju, že začínáte znova. Já si myslím, kdybych selhala, tak už se nikdy nepokusím Jedu 9. měsíc a připadá mě to horší než na začátku. Je to přesně o tom, že ta počáteční euforie z nekouření opadne a mám taky někdy dojem, že to ani nejsem já. Musím si stále připomínat ty negativa, abych to nevzdala. A taky Vy mě tady strašně pomáháte. To už jsem psala mnohokrát. Tak krásný večer bez hulení!!! P.S. Už se zase cpu chipsama. Stando, těch 9 kg už jsem přibrala taky. A bojím se, že není všem dnům konec. Ládíku, co doktoři, jak jsi dopadl?

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Máte rádi zázvor?

79%
21%
Zatím hlasovalo 145 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak na úspěšné kojení od A do Z

Kojení je důležitou součástí péče o novorozené miminko a má řadu přínosů. Poskytuje dítěti nejen nezbytné živiny, ale také protilátky, které ho chrání před infekcemi. Navíc se při něm buduje hluboké pouto mezi matkou a dítětem. Kojení však může být pro některé matky náročné, hlavně zpočátku. Poradíme vám, jak poznáte, že je miminko správně přisáté, a co dělat, když se objeví problémy...

Pátá nemoc vyrážka čím mazat

Dobrý den. Děti mají pátou nemoc, která se projevila vyrážkou v obličeji. Čím ji prosím mazat?

Lennoxův-Gastautův syndrom: Vzácný syndrom způsobuje desítky záchvatů denně

Závažné neurologické onemocnění postihuje nejčastěji děti kolem 3 let věku. Projevuje se epileptickými záchvaty různého typu, syndrom provází také mentální postižení a další zdravotní komplikace. Někdy si ale diagnózu vyslechnou pozdě – až v dospělosti. Správně zacílená léčba jim přitom může výrazně usnadnit život. A nejen jim, ale i rodinám, které se doma o pacienty nepřetržitě starají. Lékaři na to upozorňují u příležitosti Světového dne LGS, který připadá na 1. listopadu.

Dluh na zdravotním pojištění. Kdy hrozí? A co dělat?

Zdravotní pojištění musí mít zaplacené všichni. Může se ale stát, že vám přijde upozornění z pojišťovny, že u ní máte dluh. Ten mnohdy vzniká i z nevědomosti – nevíte, že platit máte. Třeba žijete v domnění, že za vás pojistné odvádí stát či zaměstnavatel. Co v takové situaci dělat?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce